Fantastic Beasts and Where to Find Them (vol. 15)

Posted on Feb 6 2017 - 7:08pm by Dimitris Mantzoukas

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

NBA FANTASY 600x450

Υψηλές Πτήσεις

Με 20 πόντους και 16 rebounds μέσο όρο, σουτάροντας μάλιστα με 70%, αφήνει πίσω του την εβδομάδα ο Hassan Whiteside, ο οποίος έγραψε ένα παιχνίδι με 18/18 με τους Hawks κι ένα απίθανο 30-20 σε 26′ με τους Sixers. O Whiteside επέστρεψε από το μικρό διάστημα απουσίας του λίγο ασταθής, αλλά όπως δείχνει το μικρό σερί που τρέχει, γύρισε για τα καλά.

Υποκλινόμαστε στον Yogi Ferrell, o oποίος άρπαξε την ευκαιρία που του έδωσε ο Rick Carlisle, από τα μαλλιά. 20,6 πόντοι μ.ο., 3,6 assists, 3,3 rebounds, 1,6 κλεψίματα. Κορυφαίο ματς, αυτό κόντρα στο Portland που τους φόρτωσε με 32 πόντους, έχοντας 9/11 τρίποντα. Aποτέλεσμα, το διετές συμβόλαιο που υπέγραψε με τους Mavericks, που σύμφωνα με το Vertical θα είναι το minimum.

Συνεχίζει τις “what the fuck?” εμφανίσεις του ο Dion Waiters -και το Miami γενικότερα- ο οποίος από μπασκετική λαίλαπα της Oklahoma και του Cleveland, δείχνει πως ίσως βρήκε ένα σπίτι και προπονητή που μπορούν να του βγάλουν το 100%. O DW3 είχε 20 πόντους μ.ο., 6,3 assists, 4,6 rebounds, με το ποσοστό του να φτάνει στο 53,4%. Το δε τρίποντο δεν έπεσε ποτέ κάτω από το 50%. Απολαύστε όσο μπορείτε το συμβόλαιο των $ 3 εκατ. που έχει φέτος και του χρόνου (player option όμως) γιατί ίσως να μην κρατήσει πολύ.

Eξαιρετική βδομάδα για τον Willy Hernangomez, o oποίος αποδεικνύει πως είναι ο επόμενος Center που πρέπει να στηριχθούν οι Knicks. Ο νεαρός Ισπανός επιδόθηκε σε δύο double-doubles μέσα στην βδομάδα, γράφοντας 15-15 με Washington και 16-16 με Brooklyn, με ποσοστό 55,9%. Μπόνους οι 11 assists που έβγαλε, θέτοντας τον στα υπόψιν για την κατηγορία των ψηλών με court vision.

Υψηλές πτήσεις ήταν ακόμα:
  • To 46/15/5 με 11/16 σουτ και 20/22 βολές του DeMarcus Cousins στην ήττα από τη Philadelphia.
  • To 38/6/9 με το career-high του Mike Conley στο Phoenix.
  • To 14/17 του Kenneth Faried στο Los Angeles.
  • Οι 39 πόντοι του Steph Curry με 11/15 τρίποντα στη νίκη κόντρα στους Hornets.
  • To 38/4/1/4 του Kentavious Caldwell-Pope κόντρα στους Pelicans.
  • To 24/23 με 11/13 σουτ του Dwight Howard που κράτησε την καλύτερη εμφάνισή του για φέτος κόντρα στην προηγούμενη ομάδα του, με τους Hawks να κερδίζουν μέσα στο Houston.
  • Το 20/13/11 του Nikola Jokic που σημείωσε το πρώτο triple double της καριέρας του κόντρα στους Bucks.
  • Οι 27 πόντοι του Marquese Chriss κόντρα στους Bucks.
  • Tα εφτά κλεψίματα του P.J. Tucker με τους Bucks.
  • To 29/6 με 12/12 βολές του JaMychal Green με τους Timberwolves.
Χαμηλές Πτήσεις

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Carmelo Anthony είναι καλαθομηχανή. Μπορεί να πάρει 50 σουτ το παιχνίδι, αλλά θα βάλει 30. Και με τις προσπάθειες που παίρνει, το 43,3% που σουτάρει για φέτος, είναι μάλλον πολύ άνω του ικανοποιητικού. Ωστόσο, το 37,2% στο οποίο επιδόθηκε αυτή τη βδομάδα, μόνο στην κατηγορία αυτή μας επιτρέπει να τον τοποθετήσουμε. Το δε ποσοστό του στα τρίποντα; 20%. Άντε, να πάει στο Cleveland και να έρχεται με την second unit στο παρκέ, μπας και προσφέρει κάτι πιο ουσιώδες.

Κακή βδομάδα για τον Reggie Jackson. Ο point guard του Detroit έμεινε αρκετά κάτω από τον μέσο όρο του σκοραρίσματος που μας έχει συνηθίσει, ενώ τα ποσοστά του ήταν χειρότερα και από αυτά του Melo. Πιο συγκεκριμένα σούταρε με 13/43 (30,2%), εκ των οποίων τα οχτώ ήταν τρίποντα (1/8). Το έσωσε κάπως με τους Timberwolves, που είχε οχτώ assists. Παρ’το αλλιώς Reggie.

Χαμηλές πτήσεις ήταν ακόμα:
  • Τα 0/6 τρίποντα του Brook Lopez στο Miami.
  • To 1/11 του Brandon Jennings κόντρα στο Brooklyn.
  • Tα 1/10 τρίποντα και 1/12 συνολικά του Τrevor Ariza με τους Hawks.
  • Τα 0/7 σουτ του Aaron Gordon με το Τορόντο.
  • Τα επίσης 0/7 σουτ (0/6 τρίποντα) του Ryan Anderson, απέναντι στους Bulls.
ΝΑ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΩ????!!!??

 

“Πούλα και φύγαμε για Βραζιλία”

O Zach LaVine ως γνωστόν χάνει το υπόλοιπο της χρονιάς λόγω κομμένων τενόντων στο γόνατό του. Ο Shabazz Muhammad τρέχει ένα μικρό σερί πέντε αγώνων στα οποία σκοράρει διψήφια νούμερα και με την απουσία του LaVine δεν υπάρχει λόγος να μην συνεχίσει να το κάνει.

Thinking Ahead

Ο DeMar DeRozan ταλαιπωρείται ακόμα από τον αστράγαλό του, και τα reports -μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές- τον δίνουν ως αμφίβολο για το παιχνίδι με τους Clippers. Περιμένετε μέχρι τελευταία στιγμή βέβαια, αλλά οι έχοντες τους Terence Ross και Νorman Powell μπορούν να κάνουν όνειρα για τουλάχιστον μία καλή εμφάνιση. Με δεδομένο ότι το παιχνίδι είναι την Δευτέρα, πιθανότατα πριν ξεκινήσει θα έχουμε εικόνα για το αν επιστρέφει ή όχι.

Στον ώμο έχει χτυπήσει ο Γεωργιανός γίγαντας Zaza Pachulia, κάτι που υποτίθεται πως θα τον άφηνε εκτός δράσης για μία βδομάδα. Ωστόσο, το ιατρικό δελτίο των Warriors δεν έχει ανανεωθεί όσον αφορά την κατάσταση του βετεράνου Center κάτι που σημαίνει πως ίσως μείνει εκτός και λίγο παραπάνω. Ο JaVale McGee ξεκινάει στην θέση του, εκμεταλλευτείτε το.

Ο Ben McLemore εκμεταλλεύεται την απουσία του Garrett Temple και στα τελευταία παιχνίδια δείχνει σχετικά έτοιμος να αρπάξει την -τελευταία πιθανότατα- ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί να σώσει την καριέρα του στο Sacramento, και ενδεχομένως και στο ΝΒΑ. Έχοντας κερδίσει την θέση του βασικού, έπαιξε 29 και 35 λεπτά στα δύο τελευταία παιχνίδια, και αν συνεχίσει να παίρνει τέτοιο χρόνο, θα μπορέσει να αποδώσει και στις διάφορες στατιστικές κατηγορίες. Το στοίχημα αυτό, όσο ρίσκο και αν εμπεριέχει δεδομένου του βεβαρυμένου παρελθόντος του παίκτη, σίγουρα αξίζει για τις μεγάλες λίγκες.

Ο τραυματισμός του Zach Lavine σκόρπισε την θλίψη στο ΝΒΑ, αλλά ενδέχεται να παρουσιάσει αρκετές ευκαιρίες στους απελπισμένους παίκτες του fantasy. Πέρα από την προφανή επιλογή του Shabazz Muhammad που είδαμε πιο πάνω, θεωρούμε δεδομένο ότι μόλις ο Kris Dunn επιστρέψει από τον τραυματισμό του θα πάρει περισσότερο χρόνο στη θέση του shooting guard, και επιπλέον ότι το κενό που δημιουργείται στον άσο μπορεί να καλυφθεί από τον Tyus Jones, ο οποίος έχει αποδείξει ότι χρειάζεται πολύ λίγα λεπτά για να επηρεάσει το παιχνίδι, χάρη στην ευχέρεια του να μοιράζει πάσες, να κλέβει μπάλες και να εκτελεί από το τρίποντο. Ο κοντούλης των Timberwolves είναι ούτως ή άλλως προσωπική αδυναμία, αλλά νομίζω ότι αξίζει να προσεχθεί σε όλες τις μεγάλες λίγκες, τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει κάποιο trade από το front office της Minnesota, το οποίο αναμένουμε καρτερικά για να αποφασίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας. Οι υποψήφιοι για να καλύψουν το κενό του βασιλιά των καρφωμάτων είναι πολλοί και η ονοματολογία δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα καθώς είναι αδύνατο να μπούμε στο κεφάλι του Thibodeau, ωστόσο παρακολουθούμε τις εξελίξεις με το δάχτυλο στο ποντίκι, περιμένοντας το όνομα στο οποίο θα καταλήξει η αναζήτηση των Timberwolves. Ο παίκτης αυτός θα πρέπει άμεσα να αποκτηθεί από όλες τις ομάδες, καθώς κανένας δεν νομίζω να πιστεύει ότι ο Brandon Rush είναι κάτι παραπάνω από μια προσωρινή λύση.

Αρχές Φεβρουαρίου και στην Philadelphia συνεχίζουν να ρίχνουν τις μετοχές των ψηλών τους, σαν να μη θέλουν να αποκτήσουν κάτι καλό σε αντάλλαγμα. Για μία ακόμα φορά, #we_miss_Sam_Hinkie.

O Deron Williams πιθανότατα δεν θα παίξει την Δευτέρα το βράδυ, δίνοντας στον Yogi Ferrell, για τον οποίο μιλήσαμε με τα καλύτερα λόγια πριν μια βδομάδα, την ευκαιρία να συνεχίσει να γράφει πρωτοφανή νούμερα. Ο έμπειρος point guard πιθανότατα θα επιστρέψει μέσα στην βδομάδα, καθώς ήδη από προχτές εμφανιζόταν να συμμετέχει στις προπονήσεις, αλλά όσο ο Yogi συνεχίζει να παίζει έτσι, οι Μavericks δεν έχουν κανένα λόγο να ρισκάρουν. Το ερώτημα είναι το κατά πόσο η επιστροφή του θα καταστρέψει τις φαντασιακές μετοχές του αφηνιασμένου rookie, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε σε αυτόν και θα τον ξεκινήσουμε και αυτή την βδομάδα.

Ο Joakim Noah έχει πάλι προβλήματα τραυματισμού, οπότε ο Kyle O’Quinn πιθανότατα θα ξεκινήσει τα παιχνίδια της βδομάδας και ο Willy Hernangomez θα πάρει τα περισσότερα λεπτά. Ενώ επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει, ποτέ στην ιστορία ο Noah δεν έχει καταπλήξει τον κόσμο με γρήγορες επιστροφές από απουσία, οπότε δεν θα ήταν άδικο να υπολογίσουμε ότι οι δύο αναπληρωματικοί centers θα είναι βασικοί στις ομάδες μας στο fantasy. Και αν για τον Ισπανό -με βάση τις τελευταίες εμφανίσεις- είναι σχετικά προβλέψιμο, ο O’Quinn είναι συνήθως συναρπαστικός στα παιχνίδια που παίρνει χρόνο, οπότε οι ιδιοκτήτες του έχουν ένα απρόσμενο δώρο για αυτή την εβδομάδα.

Με δύο παιχνίδια οι Portland Trail Blazers. Οι υπόλοιπες 29 στα τρία και τέσσερα.

ballhog rainbow

The following two tabs change content below.

Dimitris Mantzoukas

Βασικά μου είπαν ότι αν φτιάξουμε site θα είναι το πρώτο βήμα για να γίνω διάσημος συγγραφέας και θα κερδίσω επιτέλους δόξα, λεφτά, γκόμενες και ναρκωτικά. Το έκανα. Ακόμα περιμένω. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι μου είπαν ψέματα.