Fantastic Beasts and Where to Find Them (vol. 16)

Posted on Feb 13 2017 - 8:20pm by Dimitris Mantzoukas

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

NBA FANTASY 600x450

Υψηλές Πτήσεις
  • To 32/7/17/2/2 του LeBron James κόντρα στους Wizards, με τις 17 τελικές πάσες να είναι η καλύτερη επίδοση στην καριέρα του Βασιλιά.
  • Τα 7/9 τρίποντα και οι 33 πόντοι συνολικά του Goran Dragic στην Minnesota.
  • To 20/10 με τρία κλεψίματα και 10/12 σουτ του Derrick Favors στην Atlanta. Καλωσόρισες κι ανάλογη συνέχεια ευχόμαστε.
  • To 14/19/4/3 του Nikola Vucevic στο Houston.
  • Τα έξι blocks του Anthony Davis με τη Utah.
  • Oι 26 πόντοι, με πέντε assists και τέσσερα κλεψίματα, του Darren Collison, που πήρε τους Kings από το χέρι στο παιχνίδι που ο Cousins δεν αγωνίστηκε και τους οδήγησε σε μια -σχετικά άνετη- νίκη κόντρα στους Celtics.
  • To 22/14 του Jeff Teague με τους Cavaliers.
  • Oι 29 πόντοι με 8/9 τρίποντα του Kyle Korver στην Indiana στο πρώτο πραγματικά καλό παιχνίδι που έκανε με τη φανέλα των Ιπποτών.
  • To 18/6/5/5 του Marcus Smart στο Portland.
  • To 41/8/6/2/3 του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που δυστυχώς δεν συνδύασε με νίκη των Bucks το career high που πέτυχε στο σκοράρισμα.
  • Οι 40 πόντοι με 17/23 σουτ του υπέροχου Nikola Jokic κόντρα στους Knicks. Carrer high και για αυτόν.
  • To 17/17 του Dewayne Dedmon με το Detroit.

Εκτός συναγωνισμού ο Draymond Green, που με το Memphis είχε 12 rebounds, 10 assists, 10 κλεψίματα, πέντε τάπες και τέσσερις μόλις πόντους. Χωρίς καν να είναι άστοχος, μιας και είχε 2/6 σουτ, χωρίς να σουτάρει βολές. Έτσι ο Green έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που κάνει triple double χωρίς πόντους, έχασε για 6 πόντους το quatruple double και για 1 πόντο το 5×5!

Χαμηλές Πτήσεις
  • Το 1/10 του Chandler Parsons με τους Spurs.
  • Tο 1/8 τρίποντα του Evan Fournier στο Houston.
  • Tα 4/20 σουτ του Kemba Walker με τους Nets, στο ίδιο παιχνίδι που ο συμπαίκτης του Frank Kaminsky είχε 4/17. Το Brooklyn, παρόλα αυτά, έχασε και σε αυτό το παιχνίδι.
  • Τα 0/9 τρίποντα του Will Barton στην Atlanta.
  • Tα εννέα λάθη του James Harden στην Charlotte.
  • Τα εννέα λάθη του Jrue Holiday με τους Timberwolves.
ΝΑ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΩ????!!!??

H fantasy-ακή αξία του Mason Plumlee δέχτηκε ένα ισχυρό χτύπημα το βράδυ της Κυριακής. Ο λόγος είναι το trade που τον στέλνει στο Denver, όπου η παρουσία του Jokic στο βασικό σχήμα και την πλειοψηφία των αγωνιστικών λεπτών είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο Plumlee ως τώρα είχε μέσους όρους 11/8/4 αποτελώντας μια αξιόπιστη λύση στη θέση του center. Θα χαθούν κάποια παιχνίδια μέχρι να ενταχθεί στο roster των Nuggets και να βρει ρόλο στο rotation αλλά ακόμα κι όταν γίνει αυτό, δεν θα ξαναπιάσει αυτά τα νούμερα.

“Πούλα και φύγαμε για Βραζιλία”

Ο Robert Covington είναι συγκλονιστικός τον τελευταίο καιρό, έχοντας κατά μέσο όρο τις τελευταίες δύο εβδομάδες 16,7 πόντους, οχτώ rebounds, 2,8 τρίποντα και 3,2 κλεψίματα, αποζημιώνοντας τους ιδιοκτήτες του για το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, τότε που όποτε η μπάλα έφευγε από τα χέρια του κατέληγε είτε στο ταμπλό, είτε στα χέρια αντιπάλου. Το ζήτημα είναι κατά πόσο η ενδεχόμενη επιστροφή του Ben Simmons θα επηρεάσει τις επιδόσεις του και σε ποιον βαθμό. Σύμφωνα με το thesixersense η πιο πιθανή ημερομηνία επιστροφής του #1 pick του 2016 στα παρκέ είναι η 3η Μαρτίου, κάτι που σημαίνει ότι θα προλάβει άνετα τα playoffs του fantasy. Και μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικός ώστε να δώσει πρωτάθλημα, η ζημιά που θα προκαλέσει στους Covington, Saric και Ilyasova μπορεί από μόνη της να επηρεάσει την έκβαση κάποιου ματσαρίσματος. Νομίζω ότι είναι καλή ευκαιρία ο Covington να πουληθεί ψηλά, όπως και οι δύο προηγούμενοι, οι οποίοι επίσης προέρχονται από καλά διαστήματα, πριν η επιστροφή τόσο του Simmons, όσο και του Embiid, ο οποίος μονοπωλεί την επίθεση των Sixers επαναφέρει, τις επιδόσεις τους στα φυσιολογικά επίπεδα.

Thinking Ahead

Μέχρι να προσαρμοστεί ο Mason Plumlee στο ιδιαίτερο παιχνίδι του Denver, και με τους Kenneth Farried και Danilo Galinari έξω μέχρι το All Star Break, αλλά και με τον Darrel Arthur να αντιμετωπίζει μικροτραυματισμούς, ο Juan Hernangomez είναι μια ιδιαίτερα θελκτική προσθήκη στις μεγάλες λίγκες για αυτή την εβδομάδα. Ο μικρός δίνει σταθερά πόντους και rebounds και μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμος ως τεσσάρι. Αν ο Arthur δεν χάσει, πάντως, παραπάνω παιχνίδια από αυτό της Δευτέρας, καλό είναι να ξεκινήσει στις δεκάδες, οπότε μέχρι τις 02:00 σήμερα το βράδυ παρακολουθούμε τα updates στον τραυματισμό του.

Ο Lance Stephenson ξεκίνησε να παίρνει παιχνίδια με την Minnessota, χωρίς να έχει εντυπωσιάσει μέχρι τώρα. Ο Kris Dunn επέστρεψε από τον τραυματισμό του, αλλά συνεχίζει να απογοητεύει. Ο Τyus Jones έδειξε να αρπάζει την ευκαιρία, αλλά στην πορεία ξεφούσκωσε. Ο Brandon Rush παίρνει αρκετό χρόνο, αλλά δεν τον συνδυάζει με φαντασιακά αποτελέσματα. Ποιος από όλους θα κερδίσει τον άτυπο διαγωνισμό για το ποιος θα καρπωθεί στατιστικά την απουσία του Zach Lavine, πέρα από το προφανές, δηλαδή τον Shabazz Muhammad που ήδη αποδίδει αρκετά καλά, αλλά ούτως ή άλλως αυτός είχε αξία και από πριν; Αν έπρεπε να ποντάρουμε κάπου τα λεφτά μας, θα τα ρίχναμε στον Stephenson. Μπορεί να είναι ακόμα σκουριασμένος, αλλά νομίζω ότι έχει επίγνωση ότι αυτή πιθανώς να είναι η τελευταία του ευκαιρία για να συνεχίσει να παίζει στο ΝΒΑ και να μην καταλήξει στην Κίνα, και αν μη τι άλλο o Lance έχει το βλέμμα του τύπου που θα χιμήξει με ό,τι έχει μέσα του για να την αρπάξει. Περιμένω να βελτιωθεί, να διεκδικήσει μεγαλύτερο ρόλο στο rotation, να ρίξει αρκετά τα λεπτά του Rush και όλο αυτό να αποτυπωθεί και φαντασιακά.

Ο Sam Dekker λόγω κάποιων κακών παιχνιδιών έχει πτωτική τάση όσον αφορά την συμμετοχή του στις ομάδες του fantasy. Πλέον ανήκει μόνο στο 2% των λιγκών του ESPN, ενώ εξίσου πτωτική τάση ακολουθεί και ο Montrezl Harrell, καθώς δεν γράφει τα ίδια νούμερα που έγραφε όσο ο Clint Capella ήταν τραυματίας. Δεν το καταλαβαίνω, και οι δύο δείχνουν να έχουν βρει τον ρόλο τους στην ομάδα του Houston, και θα τους κρατούσα μιας και οι αντίπαλοι τους όσον αφορά μια θέση στην πεντάδα, οι Ryan Anderson και Nene κυρίως, είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε τραυματισμούς.

Ο Andre Roberson κάνει έναν καταπληκτικό μήνα, και αν δεν θα τον βρείτε ελεύθερο στις μεγάλες λίγκες, αξίζει πλέον να υπάρχει στα ρόστερ και στις μικρότερες, των 14-16. Τα rebounds και τα κλεψίματα που δίνει είναι πολύτιμα.

Και όμως, άλλη μια βδομάδα πέρασε, φτάσαμε στο All Star, και στην Philadelphia συνεχίζουν να ρίχνουν τις μετοχές των ψηλών τους, δίχως κάποιο ενδιαφέρον να κινηθούν γρήγορα για να πάρουν κάτι καλό. Στο σημείο που έχουμε φτάσει βέβαια, βδομάδα με βδομάδα, λίγα μπορούν να αλλάξουν όσον αφορά την υποτίμηση των παικτών, και κυρίως του Okafor, ο οποίος είναι ο πρώτος υποψήφιος για ανταλλαγή. Πάντως τα σκόρπια παιχνίδια που γεμίζει τη στατιστική εκμεταλλευόμενος την απουσία λόγω τραυματισμού του Embiid μας θυμίζουν το ταλέντο του και γιατί πρέπει επιτέλους να καταλήξει σε κάποια ομάδα στην οποία θα παίρνει σταθερά χρόνο συμμετοχής. Για μία ακόμα φορά πάντως, #we_miss_Sam_Hinkie.

All Star Game για το fantasy σημαίνει μια ευρεία αγωνιστική με πραγματική διάρκεια δύο εβδομάδων. Έτσι το 16ο matchup περιλαμβάνει αυτή και την επόμενη εβδομάδα που λόγω της ανάπαυλας στο ΝΒΑ έχει παιχνίδια μέχρι την Πέμπτη και ξανά την επόμενη Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου. Κατά συνέπεια, οι 28 ομάδες θα έχουν τέσσερα ή πέντε παιχνίδια και το μειονέκτημα το έχουν οι Houston Rockets και οι New York Knicks που έχουν να παίξουν τρεις αγώνες.

ballhog rainbow

The following two tabs change content below.

Dimitris Mantzoukas

Βασικά μου είπαν ότι αν φτιάξουμε site θα είναι το πρώτο βήμα για να γίνω διάσημος συγγραφέας και θα κερδίσω επιτέλους δόξα, λεφτά, γκόμενες και ναρκωτικά. Το έκανα. Ακόμα περιμένω. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι μου είπαν ψέματα.