Fantastic Beasts and Where to Find Them (vol. 17)

Posted on Feb 27 2017 - 8:14pm by Kosmas Kapsalis

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

NBA FANTASY 600x450

Υψηλές Πτήσεις

Πολύ καλή εβδομάδα για τις ομάδες που είχαν κάποιον από τα Λυκάκια στα ρόστερ τους. Ο Andrew Wiggins δείχνει ανεβασμένος μετά τον τραυματισμό του Zach LaVine, και οι μέσοι όροι του ήταν 34,5 ppg/4 rpg/1,8 spg σουτάροντας με 54%, έχοντας και δυο κολλητά παιχνίδια με 41 και 40 πόντους. Εξάλλου, ο νεαρός Καναδός έχει 17 σερί παιχνίδια στα οποία σκοράρει τουλάχιστον 20 πόντους.

Κι ο έτερος star της ομάδας βέβαια, ο Karl-Anthony Towns, δεν έμεινε πίσω, έχοντας στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια 28,3 ppg/16,8rpg/3 apg. O Towns, που στα τελευταία τρία παιχνίδια μάζεψε 19, 18 και 22 rebounds, κάνει σχετικά αθόρυβα, άλλα πολύ καλή στατιστικά χρονιά, έχοντας 24 πόντους, 12,1 rebounds και σχεδόν τρεις assists.

Καλή εβδομάδα και για τον Frank Kaminsky, με τον sophomore των Hornets να σκοράρει 19 πόντους στα πέντε παιχνίδια της αγωνιστικής έχοντας ακόμα 6,4 rebounds, σχεδόν τρεις assists και 2,6 τρίποντα, ενώ κόντρα στους Kings έβαλε πέντε.

Ωραιότατος Gary Harris με 19 ppg στα πέντε παιχνίδια της αγωνιστικής. Ο Harris μετράει πλέον εννέα σερί παιχνίδια με τουλάχιστον 10 πόντους, ενώ με τους Nets έκανε και την καλύτερη επίδοση στην έως τώρα καριέρα του με 25.

  • To 17/21/12 του Nikola Jokic στη νίκη μάλιστα κόντρα στους Warriors.
  • To 21/10 του Channing Frye με τους Timberwolves.
  • Tα οχτώ blocks του Brook Lopez με τους Bucks.
  • Tα οχτώ κλεψίματα του Marcus Smart με τους Sixers.
  • To 27/14/5/5/4 του DeMarcus Cousins στο πρώτο του παιχνίδι σαν Πελεκάνος, που έχασε το 5×5 για μόλις ένα block. Boogie και Brow δεν έχουν δείξει διάθεση να ρίξουν τα νούμερά τους στα τρία πρώτα παιχνίδια σαν συμπαίκτες, με τους Pelicans βέβαια να μην έχουν δει ακόμη τη νίκη στο διάστημα που έχουν τους δυο αυτούς superstars στο ρόστερ τους.
  • Οι 16 assists του Ish Smith με τη Charlotte.
  • Το 43/5/5 του DeMar DeRozan με τους Celtics.
  • To 12/10 με πέντε τάπες του Richaun Holmes με τους Sixers.
  • Τα οχτώ τρίποντα του Nicolas Batum με τους Clippers.
Χαμηλές Πτήσεις

Μέτρια -στην καλύτερη- εβδομάδα για τον Paul George. Αφού είδε το όνομά του να είναι από τα πιο ενεργά στις φήμες της trade deadline, τελικά έμεινε στην Indiana, προειδοποιώντας, όμως, ότι αν δεν φτιάξουν ομάδα πρωταθλητισμού το 2018, θα πάει στους Lakers. Επιστρέφοντας από το All Star break είχε εννέα πόντους με τους Grizzlies και 10 με τους Heat, παιχνίδι στο οποίο αποβλήθηκε στην τρίτη περίοδο μετά από δυο τεχνικές ποινές. Προφανώς θα ανακάμψει, αλλά σε τέτοιο σημείο που βρισκόμαστε, πρέπει να γίνει άμεσα.

Στα τρία παιχνίδια μετά τη διακοπή ο Nikola Jokic έχει βάλει συνολικά 16 πόντους. Οι επιδόσεις του σε rebounds/assists δεν έχουν πέσει ιδιαίτερα, αλλά αυτό ήταν πλήγμα.

  • To 1/11 τρίποντα του Stephen Curry με το Denver, σερί που συνέχισε και στο All-Star, μην μπορώντας να βρει στόχο από το κέντρο στο event που σχεδίασαν για το ίδρυμα Sager Strong.
  • Tα εφτά λάθη του Jrue Holiday με τους Rockets.
  • Tα 4/14 τρίποντα του Eric Gordon με τους Pelicans, που κρύωσε απότομα μετά το διαγωνισμό τριπόντων που κέρδισε.
  • To 1/10 σουτ του Draymond Green με τους Nets.
  • Το πενιχρό για τα δεδομένα του Paul Millsap 11/7/2 με τους Magic.
ΝΑ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΩ????!!!??

Μπορεί φέτος ο Al Horford να μην βγάζει τα νούμερα των σεζόν του στην Atlanta, συνεχίζει όμως και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Centers, όσον αφορά την all-around παρουσία του. Επιπλέον, το σταθερά καλό ποσοστό του είναι κάτι το οποίο τον χαρακτηρίζει σε όλη την καριέρα του. Τα τελευταία δύο από τα τρία παιχνίδια του όμως, απέναντι σε Chicago και Detroit, είναι “σημαδεμένα” από το 30% και 18,2% αντίστοιχα. Με τα playoffs στις λίγκες να έρχονται, είναι λογικό οι απανταχού GMs να αγχώνονται, αλλά θα τους καλέσουμε σε ψυχραιμία και στο “In Al we trust”.

Τελευταία μας τα χαλάει κάπως ο Tobias Harris, καθώς η σταθερότητά του σε σκορ και ποσοστά, έχει αντικατασταθεί από σκαμπανεβάσματα. Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του έχει σημειώσει έξι, 13, 25, οχτώ πόντους, με ποσοστά 27,3%, 44,4%, 52,9%, 25%. Ελπίζουμε να είναι κάτι το παροδικό, ώστε να επιστρέψουν οι καρδιές των GMs στην θέση του.

“Πούλα και φύγαμε για Βραζιλία”

Big Sauce Alert: Στα τελευταία παιχνίδια των Suns βλέπουμε μια διάθεση του Earl Watson να δώσει ευκαιρία σε παγκίτες που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Ο Alan Williams είναι ένας από αυτούς και τα νούμερά του στα τελευταία δύο παιχνίδια είναι χάρμα ιδέσθαι. 16 πόντοι με 8/9 σουτ κόντρα στους Bulls και ένα εμφατικό double-double με 17/15 απέναντι στους Bucks, όπου σούταρε με 53,8% (7/13). Βλέπετε που πονάει ο αντίπαλός και του λέτε “Σου έχω filler τεσσαράκι μάλαμα”.

Kανονικά ίσως θα έπρεπε να έχουμε τον Michael Beasley στις υψηλές πτήσεις, καθώς τα τελευταία παιχνίδια πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις. Ωστόσο, επειδή δεν είναι και ο ορισμός της σταθερότητας, ταιριάζει γάντι στην κατηγορία αυτή. Ο έμπειρος forward διανύει μια περίοδο “Καταλάβατε τώρα γιατί κάποτε επιλέχθηκα στο #2;” που μας κάνει να σκεφτόμαστε “Κάλλιο αργά, παρά ποτέ”. Αν κάποιος βρίσκεται σε αναζήτηση SF/PF που να σκοράρει, οι 19 πόντοι μ.ο. και το 71,4% (!!!) ποσοστό ευστοχίας είναι ένας καλός τρόπος για να τον προσεγγίσετε.

Thinking Ahead

Ο Joel Embiid θα χάσει σίγουρα τα δυο επόμενα παιχνίδια της ομάδας του, συμπληρώνοντας έτσι τα τέσσερα που είχε ανακοινωθεί ότι θα λείψει λίγο πριν το ASG. Καλό θα ήταν λοιπόν, αυτή την εβδομάδα να παραμείνει στους πάγκους στις εβδομαδιαίες λίγκες. Μετά από αυτό, ποιος ξέρει; Ο Ben Simmons έχει ήδη γίνει γνωστό ότι δεν θα παίξει φέτος, και οι φήμες ότι κι ο Embiid θα γίνει shut down για το υπόλοιπο της χρονιάς αρχίζουν και πυκνώνουν.

Ο Dario Saric δείχνει ο πιο άμεσα ευνοημένος από αυτή την κατάσταση (και το trade του Noel) έχοντας δυο double-doubles στα παιχνίδια μετά την ανάπαυλα, με 19,5 πόντους και 13 rebounds. O Okafor, παρότι δεν δόθηκε τελικά με ανταλλαγή και φαινομενικά θα συνέχιζε τα DNP-CD, ξεκίνησε και στα δυο παιχνίδια και με τους Knicks είχε ένα ωραιότατο 28/10 με 11/19.

Το πιο ωραίο και πιθανώς προσοδοφόρο ρίσκο είναι ο Richaun Holmes, o οποίος ως τώρα στην καριέρα του έχει συνηθίσει να κάνει guest εμφανίσεις πυροτεχνήματα όποτε λείπει κάποιος άλλος ψηλός και μετά να ξαναχάνεται στην πολυκοσμία. Τώρα η συγκυρία δείχνει ιδανική για αυτόν, μετά από την φυγή του Noel, τον τραυματισμό του Embiid και την αστάθεια του Okafor, και ο μικρός δείχνει έτοιμος για πιο σταθερό ρόλο το επόμενο διάστημα. Είναι εξαιρετικός παίκτης, που σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα είχε διαφορετική αντιμετώπιση, και νομίζω ότι μπορεί να αρπάξει την ευκαιρία αυτών των τελευταίων μηνών της κανονικής περιόδου, και να βρει το επόμενο συμβόλαιο του.

O Boogie δεν κατοικεί πια στο Sacramento και πλέον οι ευκαιρίες για τον Willie Cauley-Stein ανοίγονται διάπλατα. Ήδη στην πρώτη εμφάνισή του, μετά την φυγή Cousins, o νεαρός Center “έγραψε” 29 πόντους και 10 rebounds, με το ποσοστό του να φτάνει στο 63,6%. Στο επόμενο παιχνίδι ήρθε η απότομη προσγείωση μεν (δύο πόντοι με 0/5 σουτ και δύο rebounds) αλλά αυτά τα σκαμπανεβάσματα είναι κάτι αναμενόμενο. Σε κάθε περίπτωση, ο Stein αξίζει μια θέση στο ρόστερ σας.

Το ίδιο ισχύει και για τον συμπαίχτη του και περσινό draft, Skal Labissiere, ο οποίος πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις απέναντι σε Denver και Charlotte (12 πόντοι, 5/7 σουτ και οχτώ πόντοι, 13 rebounds, αντίστοιχα). Επιλογή μηδαμινού ρίσκου, που αν σας κάτσει μόνο να κερδίσετε έχετε.

Τέλος, αξίζει να σταθούμε και στο waive του Brandon Jennings από τους Knicks, με την ομάδα της Νέας Υόρκης να αποκτά τον undrafted Chasson Randle. Οι Warriors είναι από τις ομάδες που ψάχνουν έναν back up point guard και ίσως δούμε τον Jennings να καταλήγει εκεί. Ή ακόμα και ο επίσης ελεύθερος Jose Calderon. Έχετε τις δύο αυτές περιπτώσεις, στο πίσω μέρος του μυαλού σας.

Όλες οι ομάδες “στα ίσια” αυτή την εβδομάδα μιας και όλες είναι στα κλασικά τρία και τέσσερα παιχνίδια.

ballhog rainbow

The following two tabs change content below.
Τίμιος αιώνιος φοιτητής, θα ψάχνει κάθε ευκαιρία να γράψει σε άρθρα τις λέξεις Tracy και McGrady. Όταν δεν παρακολουθεί με νοσταλγία videos του πάλαι ποτέ superstar, τρομοκρατεί τα εργαστήρια χημείας της συμπρωτεύουσας. Φημολογείται ότι είναι εξαιρετικός post player, αλλά ακόμα δεν είχαμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε. Σιγουράκι για τις άγριες ώρες, το NBA ήρθε σαν φυσικό αποτέλεσμα του τρόπου ζωής του.