The BallHog’s Roundtable: Τελική Ευθεία

Posted on Mar 11 2017 - 12:23pm by The Ball Hog

Μία από τις πλέον συναρπαστικές σεζόν στην Ιστορία του NBA οδεύει προς το τέλος και αυτό από μόνο του είναι μια καλή αφορμή για να μαζευτούν οι συντάκτες του Γουρουνιού γύρω από το στρογγυλό τραπέζι. Ομάδες που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, αρνητικές εκπλήξεις και τραυματισμοί που ίσως φέρουν τα πάνω – κάτω σε Ανατολή και Δύση. Ας δούμε ποιες είναι οι απόψεις τους για όλα αυτά.

1) Ο συνωστισμός που επικρατεί για τις θέσεις που οδηγούν στην post season είναι μεγάλος, ειδικά στην Δύση. Πάνω από τέσσερις ομάδες διεκδικούν το εισιτήριο για την post season. Ποια είναι εκείνη που θα τα καταφέρει;

Άρης Τόλιος: Με ένα κάπως πιο αυστηρό σορτάρισμα, καταλήγω σε Nuggets, Trail Blazers, Mavericks, Pelicans. Επιπλέον, πιθανόν το ταλέντο στο Denver να είναι αρκετό. Όμως, η καρδιά δεν μπορεί παρά να υποστηρίζει την ομάδα που, στην πιο ανούσια σεζόν της πρόσφατης Ιστορίας της, ξαναζωντανεύει την καριέρα του Barnes, βγάζει από το πουθενά το δίδυμο Yogi – Seth, ρίχνει παραγάδι για να πιάσει τον Noel και τιμάει τόσο την σημαία της, έχει αποδεδειγμένα “refuse to lose” pedigree. Οπότε Mavs. Για τον σεβασμό και μόνο.

Πέτρος Καούνης: Το δικό μου σορτάρισμα καταλήγει στην τριάδα Nuggets, Blazers, Mavericks. Αυτές οι τρεις ομάδες θα παλέψουν για την 8η θέση της Δύσης που θα οδηγήσει σε σκούπισμα από τους Dubs στον πρώτο γύρο. Το Portland έχει το προβάδισμα βάση προγράμματος, αλλά οι Mavs είναι η καλύτερη ομάδα κατά τη γνώμη μου από αυτές τις τρεις. Δίνω λοιπόν ένα μικρό προβάδισμα στους Blazers, με τους Mavs να ακολουθούν.

Γιάννης Χάτσιος: Και το μυαλό και η καρδιά λένε Nuggets, αλλά λένε και Mavericks. Για την ακρίβεια, αν μπορούσε να δοθεί μια wild card θα την έδινα οπωσδήποτε στο Dallas, για τους λόγους που περιέγραψε ο Άρης, και γιατί θα ήταν τέλειο να γυρίσουν το σενάριο ανάποδα μια δεκαετία μετά το θαύμα του Baron και της παρέας του. Ωστόσο θα πάω με το καλύτερο match-up. Οι Nuggets έχουν κερδίσει φέτος τους Warriors στην ραψωδία του Juancho και ματσάρουν θαρρώ καλύτερα με τους Dubs, οπότε θα μας έδιναν έναν πιο ανταγωνιστικό πρώτο γύρο.

Λουκάς Μοσχούλας: Το trade deadline επανέφερε τους Mavs στην κουβέντα, γιατί, καλώς ή κακώς, χωρίς τον Noel δύσκολα θα μπορούσαν να πιάσουν την όγδοη θέση. Όμως προσωπικά θα μείνω στους Nuggets, αν ο Jokic σταματήσει τα χαζά φάουλ και επιτρέψει στην ομάδα του να εκμεταλλευτεί για περισσότερα λεπτά το 115 points per 100 possessions που έχει όσο αυτός είναι στο παρκέ (αριθμός ακόμα καλύτερος και από αυτόν των Golden State Warriors που προηγούνται στην συγκεκριμένη λίστα) τότε δεν θα δυσκολευτεί η ομάδα του Denver. Τώρα ότι όλοι οι προηγούμενοι είπαν Mavs και εγώ όχι θα πρέπει να το κοιτάξω.

Gus Χρυσοχού: Θα ήθελα πολύ να είναι οι Kings στην κουβέντα, μόνο για την τρολιά στον Boogie, αλλά… Επιπλέον, δεν μπορώ να μην βάλω την Minnesota στην κουβέντα. Με ένα εξαιρετικό σερί βρίσκονται 2,5 παιχνίδια μακρυά από τους Nuggets. Ωστόσο, αυτοί που πείθουν λίγο περισσότερο αυτό το διάστημα είναι οι Mavs. Και θα είναι το “κωλόχερο” του Carlisle αν τελικά καταφέρει να μπει στην post season με τον Yogi από τα αζήτητα.

Δημήτρης Μαντζούκας: Σε μία πολύ σκληρή μάχη που θα κριθεί με διαφορά ενός αγώνα, οι Blazers που έχουν δει τον Yusuf Nurkic να αναζωογονεί την ομάδα ύστερα από την απόκτηση του στο trade deadline, θα πάρουν την όγδοη θέση εις βάρος του Timberwolves που θα μείνουν μία ήττα πίσω τους.

Μήτσος Μαυράκης: Το βάθος των Nuggets λογικά θα αποδειχθεί ευεργετικό στο φινάλε της σεζόν καθώς πέρα από το ελαφρύ προβάδισμα που έχουν έναντι των συνδιεκδικητών της όγδοης θέσης είναι και η ομάδα που μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα στις όποιες απουσίες. Άμυνα εξακολουθούν να μην παίζουν, αλλά τις μέρες που ο Jokic έχει κέφια (και έχει αρκετά συχνά) έχουν την απολαυστικότερη επίθεση στη λίγκα.

Νίκος Ραδικόπουλος: Με ενδιαφέρον παρακολουθώ τους Wolves και το εντυπωσιακό σερί τους, αλλά δεν νομίζω πως τελικά θα προλάβουν να μπουν στην post season. Όχι φέτος τουλάχιστον. Μεταξύ Nuggets και Blazers θεωρώ πως θα παιχτεί η όγδοη θέση της Δύσης, για τους λόγους που ήδη αναφέρθηκαν, και θα είναι εντυπωσιακό οι Nuggets να έχουν δώσει, στο πρόσωπο του Nurkic, τον παίχτη που θα τους αφήσει εκτός playoffs στους Blazers, δίνοντας μαζί και pick! Σε αντίθεση με τους περισσότερους εκ των προλαλήσαντων δε, δεν νομίζω πως οι Mavs θα τα καταφέρουν.

Σταύρος Μαρίνος: Τα σενάρια είναι πολλά και σηκώνουν ιδιαίτερη ανάλυση. Για αυτό θα αρκεστώ να δηλώσω πως είμαι εξαιρετικά χαρούμενος να βλέπω τους Pelicans να βυθίζονται περαιτέρω, εκτός συναγωνισμού για το 8o seed, αποδεικνύοντας αυτό που χρόνια τώρα, όλοι ήξεραν στο Sacramento, αλλά κανείς δεν τολμούσε να αποδεχτεί: πως ο Cousins είναι μπασκετικά καταστροφικός για την ομάδα.

2) Στην Ανατολή, από την άλλη, φαίνεται πως οι Heat θα είναι εκείνοι που θα κυνηγήσουν ως το τέλος Bulls και Pistons. Ή μήπως κάποιος εκ των Bucks και Hornets έχει τα αναγκαία αποθέματα για να πάρει κεφάλι έναντι των προαναφερθέντων

Άρης Τόλιος: Θα έλεγα Charlotte, αλλά είναι φανερό πως το αγαπημένο μου μεν, συντηρητικό δε, μπάσκετ τους έχει γίνει εντελώς προβλέψιμο. Αντιθέτως, οι Bucks, με την προσθήκη του Terrence Jones και την επιστροφή του Middleton μπορούν να πάρουν κεφάλι από τους εξίσου προβληματικούς Bulls και Pistons.

Πέτρος Καούνης: Όλες οι ομάδες που στοχεύουν την 8η θέση της Ανατολής, αλλά και την 7η, έχουν χτυπητές αδυναμίες και δεν δείχνουν να κρύβουν κάτι απρόβλεπτο στον τρόπο παιχνιδιού τους. Βάση προγράμματος οι Hornets έχουν ένα προβάδισμα, με το Detroit και το Miami να ακολουθούν. Πιστεύω πως οι Heat θα καταφέρουν να μπουν στα playoffs με τους Hornets να ακολουθούν.

Γιάννης Χάτσιος: Την ώρα που κάνουμε αυτή τη συζήτηση το Miami έχει ρεκόρ 20-4 από την υπογραφή του Okaro και ένθεν, το καλύτερο στο NBA, και κάθε απόπειρα αντιπαράθεσης μαζί τους λύνεται με αίμα. Δεν ξέρω με ποιον τρόπο ο Spoelstra έχει καταφέρει να κάνει αυτό το σύνολο τόσο καλύτερο από το άθροισμα των μερών του, αλλά όσο οι Heat εξακολουθούν να καταργούν τη λογική εγώ δεν ποντάρω εναντίον τους. Επίσης έχουν κερδίσει δύο φορές το Cleveland, και το match-up αυτό είναι γκρανκινιολικό (sic) τουλάχιστον.

Λουκάς Μοσχούλας: Προσωπικά απορώ πως το Detroit είναι μέσα στις ομάδες που παλεύουν για μια θέση στα playoffs. Έτυχε να δω τα δύο από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια που έχασαν από Pelicans και Pacers και πραγματικά ήταν απογοητευτικοί. Πιστεύω (και θέλω ελέω Okaro) τους Heat για τον τελευταίο λόγο που ανέφερε ο Χάτσιος. Και βασικά με την τριάδα Heat, Bucks και Hornets να είναι έτσι ζεστή μήπως εκεί στην Indianapolis να προσέξουν λίγο;

Gus Χρυσοχού: Συμφωνώ και επαυξάνω για Heat. Ο “Spo” αποδεικνύει για μια ακόμα χρονιά πως πρόκειται για ελίτ προπονητή και δεν τολμάω να ποντάρω εναντίον τους. Οι Bucks σαν να δείχνουν πως συνέρχονται μετά το All-Star break, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν έχουν τα αποθέματα να κυνηγήσουν αυτές τις αποδόσεις που βγάζουν αυτοί που είναι από πάνω. Αν και θα ήθελα σαν τρελός να δω τον Αντετοκούνμπο στην post season και με κάποιο μαγικό τρόπο να μην υπάρχουν φουστανελάτες ειδήσεις/άρθρα. Γίνεται;

Δημήτρης Μαντζούκας: Οι Bulls είναι παντελώς αναξιόπιστοι και απορρίπτονται. Οι Pistons είναι εντελώς αναξιόπιστοι επίσης, αλλά δείχνουν σε λίγο καλύτερη κατάσταση τώρα τελευταία. Μάλλον μένουν εντός playoffs, συνοδευόμενοι από το Miami που δεν θα σταματήσει να ανεβαίνει.

Μήτσος Μαυράκης: Η ένοχη απόλαυση του πρώτου γύρου των playoffs θα είναι να βλέπουμε τον Dion Waiters να προσπαθεί να μας αποδείξει αυτό που στο μυαλό του είναι αυτονόητο: πως είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, σαφέστατα καλύτερος από τη νέμεση του Kyrie Irving, και φυσικά τον -κατ’αυτόν- “αυτοαποκαλούμενο Βασιλιά”.

Κοσμάς Καψάλης: Δυστυχώς, οι Bucks έχουν ατυχήσει να περάσουν όλη τη χρονιά έχοντας μόνο δυο από τους τρεις καλύτερους παίκτες τους, καθώς με το που ήρθε ο Middleton, χαιρέτησε ο Jabari. Παρόλα αυτά, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην 8η θέση. Και οκ, δύσκολα από εκεί και πέφτοντας στους Cavs θα κάνουν κάτι σημαντικό, αλλά θα είναι καλό και για την νοοτροπία της ομάδας η παρουσία στην postseason.

Νίκος Ραδικόπουλος: Μου κάνει εντύπωση η παρατεταμένη κοιλιά των Hornets. Καλή ομάδα, με πολύ καλό προπονητή, που έδειχνε να έχει βρει τα πατήματά της. Η Indiana παίζει καλύτερα από ό,τι δείχνουν τα νούμερά της, αλλά δεν έχει σταθερότητα στην πρώτη της χρονιά μετά τον Vogel. Στο Miami κλείνω κι εγώ για τη μία θέση, αλλά το χέρι μου στη φωτιά δεν θα το έβαζα για κανέναν για τη δεύτερη.

Σταύρος Μαρίνος: Οι κυνηγοί των τελευταίων seeds στην Ανατολή, είναι ομάδες που μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου δεν ήταν σίγουρες αν θα διαλύσουν το ρόστερ για rebuilding ή αν θα προτιμήσουν να παραμείνουν στην βαρετή μετριότητα.

ZHTAME ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ REGULAR SEASON ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΙΔΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΜΕ ΕΝΙΑΙΟ PLAYOFF SEEDING ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΥΣΗΣ, ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΣΤΑ PLAYOFFS.

3) Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, υπήρξαν ομάδες που ξεπέρασαν τις προσδοκίες και άλλες που απογοητεύουν. Ποιες είναι αυτές;

Άρης Τόλιος: Πολλές, ένθεν κακείθεν. Στην Ανατολή ξεχωρίζουν οι Heat θετικά (επειδή ομολογουμένως δεν τα παίρνω εύκολα, παρέμενα μέχρι φέτος ο τελευταίος hater του Spoelstra -όχι πλέον) και οι Hornets αρνητικά (οι Knicks δεν μετράνε, η διάψευση θα ήταν αν τα κατάφερναν). Στην Δύση, ξεχωρίζουν οι Rockets-Thunder, χάρη στα ασύλληπτα κατορθώματα των Harden-Westbrook και απογοήτευσαν μάλλον οι Blazers.

Πέτρος Καούνης: Δεν θα αναφερθώ σε ομάδες που δείχνουν να μπαίνουν στα playoffs, εύκολα ή δύσκολα, στις δύο περιφέρειες. Ομάδες έκπληξη μέχρι στιγμής αποδεικνύονται οι Heat και οι Mavericks, από Ανατολή και Δύση αντίστοιχα. Ομάδες που τις είχαμε ξεγραμμένες αλλά με τους προπονητές τους να αποδεικνύουν πόσο καλοί είναι, ακόμα και με λίγα assets στα χέρια τους.

Ομάδες που απογοήτευσαν είναι αρκετές. Θα επιλέξω να αναφερθώ στους Pistons, καθώς για ακόμα μια χρονιά δείχνουν να μην ξέρουν τι ζητάνε στο παρκέ και λογικά το τέλος της χρονιάς θα τους οδηγήσει σε επικό ξεφόρτωμα παικτών. Από τη Δύση περίμενα καλύτερη εικόνα από τους Kings, αλλά ο ιδιοκτήτης με τους υπεύθυνους της ομάδας, απέδειξαν περίτρανα πως δεν υπάρχει κανένα πλάνο, ούτε για το παρόν αλλά ούτε και για το μέλλον.

Γιάννης Χάτσιος: Σαν ομάδα-έκπληξη θα κρατήσω τους Wizards. Στην πραγματικότητα βρίσκονται εκεί που θα έπρεπε να βρίσκονται στο ξετύλιγμα ενός ιδανικού σεναρίου της εξέλιξής τους από την πρώτη τους παρουσία στα playoffs στην Wall era πριν από τρία χρόνια. Ωστόσο η στασιμότητά τους και η έλλειψη χημείας τους είχε φέρει πίσω, και το αναιμικό ξεκίνημα φέτος φώναζε διάλυση. O Scott Brooks ξεκλείδωσε το επιθετικό potential της ομάδας, έδεσε δύσκολους χαρακτήρες, καθάρισε τον πάγκο και οι Wizards είναι έτοιμοι να κάνουν θόρυβο στα playoffs. Από την άλλη πλευρά το Orlando κατέχει τη θέση της πιο οικτρής απογοήτευσης. Οδεύει ολοταχώς για την πέμπτη συνεχόμενη τελευταία θέση στην southeast, την τέταρτη χρονιά από τις τελευταίες πέντε με κάτω από 30 νίκες, και, εντυπωσιακά, έχει καταφέρει να μην βελτιώσει το ταλέντο της ομάδας και να μην εκμεταλλευτεί τα assets στην αγορά. Πέντε χρόνια μετά τη φυγή του Dwight, η ομάδα βρίσκεται στην ίδια θέση.

Λουκάς Μοσχούλας: Θα είμαι λακωνικός, στα θετικά κρατάω Wizards για όλους τους λόγους που ανέφερε ο Χάτσιος, αλλά και  τους Mavs. Ενώ περίμενα περισσότερο ανταγωνισμό από Pelicans και Timberwolves στην Δύση και ξεκάθαρα δεύτερους τους Raptors στην Ανατολή, αν και με την προσθήκη Ibaka περιμένω καλά playoffs από τούς Καναδούς.

Gus Χρυσοχού: Οι Wizards είναι σαφώς η πλέον ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Ωραίο μπάσκετ, συγκεκριμένοι ρόλοι, με τον Scott Brooks να κερδίζει ένα μεγάλο στοίχημα φέτος, απέναντι σε οπαδούς, front office και παίχτες. Από την άλλη, περίμενα λίγο πιο ανταγωνιστικούς τους Blazers, τους οποίους για μια ακόμα χρονιά τους προδίδει η κακή αμυντική τους λειτουργία.

Δημήτρης Μαντζούκας: Η μεγαλύτερη έκπληξη, όχι μόνο για φέτος, αλλά μάλλον για τα τελευταία χρόνια είναι η οργιαστική χρονιά που κάνουν οι Heat μετά το κακό ξεκίνημα τους. Μία ματιά στο που βρίσκονταν ο κάθε παίκτης του roster της ομάδας πριν βρεθεί στο Miami, αρκεί για να πείσει για ποιον λόγο η πορεία τους είναι εξωπραγματική. Απογοήτευση για μένα είναι οι Pistons, από τους οποίους περίμενα φέτος μία πολύ βελτιωμένη χρονιά, ενώ αντίθετα έκαναν βήματα προς τα πίσω.

Μήτσος Μαυράκης: Ο Spoelstra πρέπει να πάρει Nobel, καθώς έχει χτίσει μια υπέροχη ομάδα με τους παρίες του ΝΒΑ, κατορθώνοντας να πάρει τις καλύτερες σεζόν της καριέρας τους από μια σειρά απο κομμάτια που δεν είχαν ταιριάξει πουθενά στο ΝΒΑ μέχρι σήμερα. Για τον τίτλο της μεγαλύτερης απογοήτευσης αγωνίζονται στο μυαλό μου ισάξια περίπου καμιά δεκαπενταριά ομάδες. Οι Pelicans, Bulls και Kings είχαν φριχτή στελέχωση οπότε δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε περισσότερα, αλλά με τον Stan Van Gundy να έχει προσεκτικά χτίσει το roster που ήθελε, η συνειδητοποίηση πως το δίδυμο των Drummond-Jackson είναι σοβαρά υπερτιμημένο είναι λόγος βαθιάς απογοήτευσης.

Κοσμάς Καψάλης: Οι Wizards εντυπωσιάζουν, αλλά η αλήθεια είναι μάλλον ότι απογοήτευαν στην αρχή. Από την άλλη, μου κακοφαίνεται η 11η θέση των Hornets. Από την πλευρά του Ειρηνικού, δυο ομάδες που αυτή τη στιγμή είναι εκτός playoffs ανταποκρίνονται και στα δυο είδη εντυπωσιασμού. Τους Mavs δεν νομίζω ότι υπάρχει φίλος του μπάσκετ που δεν θέλει σε τέτοια χρονιά να τους δει στους οχτώ πρώτους κι από την άλλη, (με αστερίσκο μιας και τελευταία κερδίζουν και μάλιστα πολύ) οι Timberwolves είναι αρκετά χαμηλότερα από εκεί που πίστευαν πολλοί.

Νίκος Ραδικόπουλος: Δύσκολο μιλώντας τόσο αργά στο τραπέζι να προσφέρω κάτι που δεν έχει ειπωθεί, παρόλα αυτά υπάρχει μια χαραμάδα. Πέρα από τις προφανείς εκπλήξεις, με την έννοια της κατά πολύ καλύτερης απόδοσης από το αναμενόμενο, και αναφέρομαι κι εγώ σε Wizards (δεν πίστευα τον προπονητή Brooks προσωπικά και έχω εντυπωσιαστεί), Rockets (εδώ κι αν έχουν γίνει θαύματα από τον πάγκο, από έναν D’Antoni που θεωρούνταν ανέκδοτο και απλά αποδεικνύεται μπροστά από την εποχή του) και τους Heat (του μάγου “Spo”), εντύπωση μου κάνει και η playoff season των Grizzles που με τόσο αποκρουστικό Parsons, αδύναμο πάγκο και νέο προπονητή, καταφέρνουν να διατηρηθούν πάνω από τον ανταγωνισμό της Δύσης. Στις απογοητεύσεις τώρα, δεν είχα ποτέ προσδοκίες από Knicks, Bulls, Magic για να πω πως με απογοήτευσαν, μάλλον περίμενα να έδεναν νωρίτερα οι Wolves, αλλά σίγουρα περίμενα πολύ περισσότερα από Hornets και Pistons.

Σταύρος Μαρίνος: Λίγοι οι μεγάλοι προπονητές και θαυμάζω τους Heat και τους Mavericks που με Spoelstra και Carlisle, έχουν καταφέρει ήδη πολλά πράγματα σε συνάρτηση με την χαμηλή ποιότητα του ρόστερ. Συγχαρητήρια στους Rockets και τον D’Antoni, αν και ακόμα περιμένω το implosion. Κατώτεροι των περιστάσεων -προς το παρόν- οι Warriors, που με Durant δεν φάνηκαν ολοκληρωτικά ατρόμητοι (όπως η ομάδα του 2014-15) και χωρίς Durant δείχνουν σοβαρά σημάδια ψυχολογικής αποδιοργάνωσης.

4) Κοντά τρεις βδομάδες μετά το trade deadline, δείγμα ικανό για να βγάλουμε μερικά (αν)ασφαλή συμπεράσματα. Ποια ομάδα δείχνει πιο κερδισμένη από τις 23 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα;

Άρης Τόλιος: Διάφοροι, απλά φαντάζομαι ρωτάμε ποιοι κέρδισαν αυτό το παραπάνω “κλικ” ε; Με αυτή την έννοια, Raptors. Αμέσως μετά, οι Wizards (Bogdanovic – Jennings) και Thunder (Gibson – McDermott).

Πέτρος Καούνης: Με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, των πρώτων παιχνιδιών μετά το trade deadline, κερδισμένοι δείχνουν οι Raptors και οι Wizards. Και οι δύο ομάδες στοχεύουν τον τελικό της Ανατολής και έκαναν κινήσεις για να διορθώσουν πράγματα. Απογοήτευση είναι οι Pelicans, μετά το super trade του Boogie, που μέχρι να καταφέρει να κολλήσει με τον The Brow, η χρονιά θα έχει χαθεί. Επίσης, όπως έχει χιλιογραφτεί πλέον, χαμένοι βγαίνουν και οι Celtics που επέλεξαν να μην προχωρήσουν σε κάποια κίνηση παρόλο που είχαν και τα assets για να την κάνουν αλλά έβλεπαν και τους ανταγωνιστές τους να ενισχύονται.

Γιάννης Χάτσιος: Οι Wizards είναι η προφανής επιλογή, καθώς στόχευσαν στην πασιφανή αχίλλειο πτέρνα τους. Θα σταθώ όμως στους Mavericks. Αθόρυβα απέκτησαν ένα κομμάτι του μελλοντικού κορμού τους που βοηθάει τον Nowitzki όσο αυτός συνεχίσει μαζί τους, ενώ το waive του Deron Williams για χάρη του Yogi Ferrell και του Seth Curry μοιάζει με βαρίδι που λύθηκε από αερόστατο. Ξαφνικά οι Mavericks μοιάζουν ανερχόμενη ομάδα, χωρίς κανείς να καταλάβει πως έγινε αυτό.

Λουκάς Μοσχούλας: Για κάποιο λόγο ο Xάτσιος δεν θέλει να μιλήσω σήμερα. Συμφωνώ στο 100% των όσων είπε.

Gus Χρυσοχού: Θα πάω με τους Raptors εδώ. Ενισχύθηκαν στο “4” που πονούσαν (Ibaka) ενώ πήραν και τον P.J. Tucker, o oποίος έρχεται από τον πάγκο και τους γεμίζει στα “φτερά” τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Στοχευμένες κινήσεις για να χτυπήσουν τους τελικούς της Ανατολής.

Δημήτρης Μαντζούκας: Η απόκτηση του Jusuf Nurkic από τους Blazers μοιάζει να δίνει στην ομάδα κάτι που της έλειπε εδώ και δύο χρόνια, έναν πολυσύνθετο ψηλό που να μπορει να ακουμπήσει την μπάλα στο καλάθι. Ανταλλαγή που παράγει άμεσα ορατά αποτελέσματα, και πολύ ηχηρά για να τα αγνοήσει κανείς. Wizards και Rockets ακολοθούν.

Μήτσος Μαυράκης: Ο πιο κερδισμένος από το deadline είναι δίχως αμφιβολία ο ατζέντης του Bojan Bogdanovic, που βλέπει τον πελάτη του να ετοιμάζεται να πληρωθεί χοντρά με χορηγό τον John Wall. Ο Jusuf Nurkic παίζει σαν ναυαγός μπροστά σε μπουφέ κι έχει γεμίσει την ρακέτα των Blazers που πήραν κι ένα pick για τον κόπο τους. Αλλά οι κατ’εξοχήν κερδισμένοι με βλέμμα τα playoffs είναι οι Καναδοί, καθώς ο Dwane Casey μπορεί να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να στείλει τον νωθρό Valanciunas στον πάγκο για να κατεβάζει χαμηλές πεντάδες που αλλάζουν παντού και σπάνε κόκαλα στην άμυνα.

Νίκος Ραδικόπουλος: Πάλι απλά θα μαζέψω ήδη λεχθέντα: Blazers, Wizards, Raptors και Mavericks στους κερδισμένους, αυτοί από τους οποίους πήραν assets στους χαμένους, και ξεκάθαρα για μένα λάθος η απραγία των Celtics, που έχουν τόσα assets που δεν χωράνε στο roster τους και κινδυνεύουν να τα απαξιώσουν. Σε μία χρονιά που δείχνει απροσδόκητα πιο ρευστή των αρχικών προβλέψεων, η απόκτηση ενός superstar από τους Celtics θα τους ανέβασε στο επίπεδο του πραγματικού διεκδικητή μιας θέσης στους Τελικούς. Φευ.

Σταύρος Μαρίνος: Τα άρθρα “who won the trade?” της επόμενης του deadline, τα θεωρώ επιπέδου Πρώτου Θέματος. Ένα trade μπορεί να εκτιμηθεί σε διάρκεια τουλάχιστον ενός έτους το λιγότερο, εκτός αν η επιρροή του είναι άμεση και φτάσει την ομάδα στα όρια πρωταθλητισμού από το πουθενά. Μέχρι τώρα δεν έχει φανεί κάτι τέτοιο, αν και οι Wizards δείχνουν να πήραν αυτό που χρειάζονται για support, με τον Bogdanovic. Το σίγουρο είναι πως οι μεγαλύτεροι ηττημένοι είναι οι Pelicans που φορτώθηκαν το μαύρο πρόβατο.

5) Ο Κevin Durant είναι εκτός. Kevin Love και Andrew Bogut είναι επίσης εκτός, αφήνοντας “γυμνή” την frontcourt των Cavaliers. Υπάρχει θέμα στην πρωτιά Δύσης και Ανατολής ή Warriors και Cavaliers θα καταφέρουν να τερματίσουν πρώτοι;

Άρης Τόλιος: Εντάξει, τις τελευταίες μέρες, έχουμε πήξει στις συζητήσεις αν οι Spurs πρέπει να “χτυπήσουν” την πρώτη θέση και απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Άποψη μου είναι πως δεν θα προλάβουν, ακόμα και να θέλουν – αντιθέτως, το rotation τους έχει ανοίξει επικίνδυνα φέτος, τόσο που μπορούν να κάνουν break οπουδήποτε στα playoffs. Πάμε στην Ανατολή: με την προσθήκη των Ibaka – Tucker και το μεγάλωμα του ρόλου των Nogueira – Powell, οι Raptors έχουν αρκετό βάθος για να επικρατήσουν σε οποιουδήποτε μάκρους σειρά. Πέρυσι στους τελικούς της Ανατολής, εμφανίστηκαν – εκτός των άλλων – ξεθεωμένοι μετά από μια υπέρβαση που περιλάμβανε δύο “game seven”. Φέτος, οι Raptors μοιάζουν να έχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να τους φτάσουν με αρκετή ξεκούραση και επιλογές σε αναμέτρηση με τους Cavs. Προσωπικά, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη πως το άθροισμα lottery picks που έχει μαζευτεί στο Cleveland θα δώσει πραγματική προστιθέμενη αξία στον LeBron – όχι περισσότερη για παράδειγμα από όση έδωσαν πέρυσι οι Jefferson – Frye στην postseason.

Πέτρος Καούνης: Οι Warriors δεν θα χάσουν την πρώτη θέση της Δύσης επειδή, απλούστατα, ο Pop δεν ενδιαφέρεται να τη χτυπήσει. Θα ακολουθήσει το πλάνο που ακολουθεί τόσα χρόνια και θα προτιμήσει να ξεκουράσει βασικούς παίκτες ώστε να είναι φρέσκοι στα playoffs, παρά να τα δώσουν όλα για το πλεονέκτημα. Στην Ανατολή η απόφαση είναι καθαρά θέμα The King. Θα προτιμήσει να μπει σε beast mode από τώρα ώστε να κλειδώσουν την πρώτη θέση ή θα κρατήσει δυνάμεις ρισκάροντας στο να τους προσπεράσουν οι Celtics;

Γιάννης Χάτσιος: Οι Cavaliers δεν νομίζω ότι απειλούνται τόσο, καθώς Wizards και Celtics νομίζω θα στραβοπατήσουν περισσότερο. Στη Δύση είναι μια άλλη ιστορία. Οι Spurs είναι μονάχα μια νίκη πίσω από τους Dubs, οι οποίοι δεν φαίνονται να καίγονται τόσο πολύ. Winning is a habit για τους Spurs και δεν είναι θέμα κυνηγιού της πρώτης θέσης, όσο συνέχειας της πεπατημένης. Με το διαφαινόμενο έβδομο seed των Thunder νομίζω ότι ο Pop δεν θέλει να αντιμετωπίσει πάλι μια τόσο ασταθή εκρηκτική ύλη. Αν τους πιάσουν, δεν νομίζω ότι υγιείς θα αφήσουν από τα χέρια τους την πρωτιά. Επίσης αυτό θα σημαίνει ότι στον πρώτο γύρο θα συναντηθούν Warriors-Thunder, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Λουκάς Μοσχούλας: Με την σταθερότητα που διακατέχει τους Spurs πλέον η πρωτιά δεν θεωρώ ότι είναι μόνο στα χέρια των Warriors, οι οποίοι δείχνουν άσχημα σημάδια στα τελευταία παιχνίδια. Χάθηκαν οι ισορροπίες με τον τραυματισμό Durant ή απλά είναι μια περίοδος ντεφορμαρίσματος; Ερώτημα που αν δεν απαντηθεί άμεσα η πρώτη θέση θα φαντάζει μακρινή ανάμνηση. Στην Ανατολή είναι απλά τα πράγματα, όπως είπε και ο Πέτρος, αν παίζει ο LeBron οι Cavs θα βγουν πρώτοι. Η μικρή απόσταση είναι κυρίως γιατί ο Βασιλιάς δεν είναι σε playoffs mode.

Gus Χρυσοχού: Είναι εμφανές πως αυτοί οι τραυματισμοί έχουν προκαλέσει αγωνιστικές ανισορροπίες στις δύο ομάδες, όμως δεν νομίζω πως θα χάσουν τις πρωτιές τους. Στη μεν Ανατολή, όπως λέει και ο Γιάννης πιο πάνω, Wizards και Celtics δύσκολα θα έχουν διάρκεια για να χτυπήσουν την πρωτιά. Στην Δύση, ναι μεν οι Spurs μπορούν να πάνε για την πρώτη θέση, αλλά δεν πιστεύω πως θα είναι αυτοσκοπός του Pop.

Δημήτρης Μαντζούκας: Νομίζω πως και τα δύο φαβορί εύκολα ή δύσκολα θα τελειώσουν στην πρώτη θέση.

Μήτσος Μαυράκης: Στην Ανατολή οι Cavs έχουν μια διαφορά ασφαλείας και επιπλέον ο Brad Stevens ενδιαφέρεται περισσότερο να δοκιμάσει πεντάδες και match ups εν όψει playoffs παρά να κυνηγήσει την πρώτη θέση. Στη Δύση, η απουσία του Durant έχει πληγώσει ανεπανόρθωτα την άμυνα των Warriors και η επακόλουθη είσοδος του Iguodala στην πεντάδα τους υποχρεώνει να κατεβάζουν πολύ αναιμικές πεντάδες που τους πληγώνουν στα φινάλε των πρώτων και τρίτων δωδεκαλέπτων. Ο Steve Kerr κάηκε πέρυσι από το κυνήγι των 73 νικών, συνεπώς δεν θα πιέσει την ομάδα και τα δύο ταξίδια στο San Antonio συνεπικουρούμενα με την ιδανική λειτουργία των Spurs ακόμη και τις νύχτες που έχουν απουσίες θα δώσει στην ομάδα του Pop την πρώτη θέση.

Κοσμάς Καψάλης: Οι Cavs που ηγούνται και οι Spurs που κυνηγάνε αντίστοιχα έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι δεν ενδιαφέρονται για regular πρωτιές κι ότι μπορούν να πάνε ως το τέλος χωρίς να έχουν το πλεονέκτημα. Έχοντας αυτό κατά νου, ειδικά στην Ανατολή δύσκολα να αλλάξει χέρια το πρώτο seed, ενώ στη Δύση, από το σημερινό “derby” Warriors-Spurs δεν θα δούμε Curry, Klay, Draymond, Kawhi, επομένως μήπως προλάβουν και οι Rockets τίποτα στο τέλος! 😛

Νίκος Ραδικόπουλος: Για μένα δεν έχει την παραμικρή σημασία πως θα τελειώσουν από άποψη κατάταξης στη regular season Δύση και Ανατολή. Αν οι Durant και Love είναι υγιείς στα μέσα Απρίλη, και δεν προκύψει νέος τραυματισμός για τις δύο ομάδες, θα έχουν για τρίτη σερί φορά Τελικούς Warriors – Cavs.

Σταύρος Μαρίνος: Warriors – Cavaliers είναι o τελικός, και το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα μπορούσε να κάνει ο Popovich αν είχε πιο ποιοτικό ρόστερ, κι όχι ένα μάτσο μέτριους ρολίστες παρέα με τον Kawhi.

3 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. Keyser Söze March 11, 2017 at 18:03 -

    Ας γίνει ό,τι θέλει αρκεί να μείνει έξω αυτό το έκτρωμα που λέγεται Μπουλς.

    • Mr.White March 12, 2017 at 22:57 -

      Oτι πιο σωστο ειπωθηκε…

  2. Giannis Ioannou March 11, 2017 at 23:40 -

    Ο αγαπητος Danny σε απολυτη ευθυγραμμιση με το παιδι του (brad) πηραν την (σωστη) αποφαση να μην ανταλ;ξουν τιποτα απο τη περιουσια τους κυριως για butler γιατι για george νομιζω οτι δν υπηρχε ποτε ρε;λιστικο σεναριο. Ο ιδιος ο danny δηλωσε πως καμια ομαδα στην ιστορι; του nba περα απο τους pistons(2004)δεν κερδισε ποτε κατι σε ανταλλαγη της τελευταιας στιγμης. Και εχοντας το περιθοριο σαλαριακα εως το 2018_19 να κρατησουν ολα τα πιτσιρικια τους + isaiah χτυπαν free agent πρωτης γραμμης(heyward) + κρατανε τα πικ του μπρουκλιν σε βαθυ ντρ;φτ και χτυπανε μακροπροθεσμα cavs σε μετα lebron εποχη. Οι celtics ξεκ;θαρα στο μυαλο μου χτιζουν κυριαρχια long term(και καλα κανουν) και οχι λυση της μιας χρονιας.