Fantastic Beasts and Where to Find Them (vol. 20)

Posted on Mar 20 2017 - 9:48pm by The Ball Hog

Τα playoffs του fantasy είναι πια εδώ και τα λόγια περιττεύουν. Οι 19 πρώτες εβδομάδες-αγωνιστικές του ΝΒΑ fantasy ανήκουν πια στο παρελθόν, και μαζί τους και τα προημιτελικά για τις 20άρες λίγκες, οπότε  έχει έρθει η στιγμή που οι επίδοξοι πρωταθλητές θα πιουν νερό, θα φτάσουν στην πηγή, στον μεγάλο fantsy Tελικό.

NBA FANTASY 600x450

Υψηλές Πτήσεις

Εξαιρετικός ο Al Horford την βδομάδα που μας πέρασε, κάνοντας τους GMs του να χαμογελούν σαρδόνια. Oι μέσοι όροι του ζαλίζουν, καθώς τελείωσε με 20,3 πόντους, 8,3 rebounds, έξι assists και 2,6 blocks. Επιπλέον κατέγραψε 26/44 σουτ (59%) και θύμισε εν πολλοίς τα νούμερα που βλέπαμε από εκείνον στην Atlanta. Με τέτοιον Al, αν είστε στα playoffs, μην φοβάστε τίποτα.

Ο Brook Lopez πραγματοποιεί μια σταθερότατη χρονιά, μέχρι τώρα, αλλά η βδομάδα που μας πέρασε ίσως να ήταν η κορυφαία του: 24,7 πόντοι μ.ο., 5,7 rebounds και για ως δωράκι έδωσε και έξι τρίποντα, με τα ποσοστά του να φτάνουν στο 47,1%. Λίγα παραπάνω rebounds να έπαιρνε και όλα θα ήταν μαγικά.

Ακόμα μια “γεμάτη” βδομάδα για τον Jusuf Nurkic, o oποίος όσο περνάει ο καιρός φαίνεται να ταιριάζει όλο και περισσότερο στο Portland. Ο Βόσνιος center επιδόθηκε σε 12,7 πόντους μ.ο., 9,5 rebounds και 2,2 blocks, ενώ στον τομέα των σουτ, αν και ξεκίνησε άσχημα (12,5% ποσοστό απέναντι στους Pelicans), κατάφερε να αντιστρέψει την κατάσταση και να τελειώσει με ένα 44,2% (23/52 σουτ). Και εις ανώτερα.

Γενικώς δεν συνηθίζουμε να βάζουμε παίχτες τύπου LaMarcus Aldridge σε αυτήν εδώ την στήλη. Αλλά με το πρόβλημα των καρδιακών αρρυθμιών του να επανεμφανίζεται, η αγωνιστική παρουσία του LMA αποκτά άλλη βαρύτητα. Έχουμε και λέμε: 19,3 πόντοι, οχτώ rebounds, με ποσοστά που έφτασαν το 47,2%. Για τα “ρέστα” κράτησε και 2,6 assists. Γερός, δυνατός LaMarcus.

KAI… Η vintage εμφάνιση του Vince Carter με 24 πόντους, πέντε rebounds, τρία κλεψίματα και κυρίως 8/8 σουτ εκ των οποίων τα έξι ήταν τρίποντα.

Aκόμα, υψηλές πτήσεις ήταν:

  • Οι 19 assists του Ricky Rubio (career high) στο παιχνίδι με τους Wizards.
  • To 19/13 του Darren Collison με τους Magic.
  • Tα 18 rebounds του Marvin Williams με τους Bulls.
  • To 25/11 με 12/15 σουτ του Ivica Zubac στο Denver.
  • To 20/8/8/4/6 του Draymond Green με τους 76ers.
  • Τα 16 rebounds του Willy Hernangomez με τους Pacers.
  • Οι 39 πόντοι του Paul George κόντρα στους Hornets, με 15/21 σουτ κι έξι τρίποντα.
  • To 32/11 του Skal Labissiere με τους Suns.
  • To 12/12 του Aron Baynes με τους Jazz.
  • Oι 32 πόντοι του Julius Randle (career high) με 13/17 σουτ κόντρα στους Rockets.
  • Οι 40 πόντοι του D’Angelo Russell με 14/22 σουτ και 7/12 τρίποντα απέναντι στους Cavaliers.
Χαμηλές Πτήσεις

O D’Angelo Russell πρόλαβε να παίξει μόλις 25 λεπτά κόντρα στο Houston πριν αποβληθεί. Μέχρι να γίνει αυτό, είχε βρει στόχο μόλις σε δυο από τα 10 σουτ που πήρε, αλλά πρόλαβε να κάνει εφτά λάθη. Πέντε πόντοι, εφτά λάθη, έξι φάουλ. Όπως διαβάσαμε και στη σελίδα του φίλου Ball Don’t Lie, o Russell έγινε ο πρώτος παίκτης από το 2007 και τον Josh Smith που αποβάλλεται έχοντας περισσότερα λάθη και και fouls από πόντους.

Αν και ξεκίνησε ιδανικά η βδομάδα για τον Dennis Schroder απέναντι στους Spurs (22/10 με 10/22 σουτ), δεν κατάφερε να “χτίσει” πάνω σε αυτό. Κόντρα σε Portland και Memphis, o point guard των Hawks κινήθηκε σε πολύ ρηχά νερά (οχτώ και 10 πόντους, αντίστοιχα), με τα ποσοστά του να μην ξεπερνούν το 25%.

Με το σπαθί του ο Kemba Walker στην κατηγορία αυτή, μόνο και μόνο λόγω ποσοστών. Από έναν παίχτη με μ.ο. καριέρας το 44,6%, περιμένεις κάτι καλύτερο από το 32% στο οποίο “έγραψε” την βδομάδα αυτή. Σύνελθε Kemba, play offs έχουμε.

Ακόμα, χαμηλές πτήσεις ήταν:

  • Tα εφτά λάθη του Jeff Teague με τους Knicks.
  • Tα εννέα λάθη του James Harden με τους Lakes.
  • Η πενιχρότατη εμφάνιση του Andre Drummond με έξι πόντους και πέντε rebounds κόντρα στη Utah και τον Gobert που τον κατάπιε.
  • Tα 3/12 του Kawhi Leonard απέναντι στους Kings. Δεν μας έχει συνηθίσει σε αυτά ο Klaw και μας κακοφαίνεται. Του συχγωρούμε τα πάντα βέβαια.
  • Οι εννιά πόντοι με 4/14 σουτ του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τους Warriors. Προφανώς, όπως και ο Kawhi, συγχωρείται.
  • Τα 2/10 και 0/8 σουτ που είχε ο Chris Paul με Milwaukee και Cleveland, αντίστοιχα. Από επτά assists μεν σε κάθε ματς, αλλά όχι κι έτσι ρε CP3.
ΝΑ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΩ????!!!??

Η αλήθεια είναι πως όταν ψάχνουμε στον όρο “σταθερότητα” το όνομα του Chris Paul είναι από τα πρώτα που μας έρχεται στο μυαλό. Να τον βλέπουμε λοιπόν, να “γράφει” στην σειρά 33/6/18/5, όσον αφορά τους πόντους είναι κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει. Κατ’ επέκταση, όπως διαβάσατε πιο πάνω στις χαμηλές πτήσεις, τα ποσοστά του στα δύο παιχνίδια που έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό πόντων ήταν άθλια. Είναι λογικό λοιπόν οι owners του να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, εφόσον πήραν την πρόκριση για τον επόμενο γύρο των play offs στις λίγκες τους. Chill παιδιά, ο Paul είναι. Καμία ανησυχία.

“Πούλα και φύγαμε για Βραζιλία”

Του χρόνου πάλι δεδομένα σε αυτή τη στήλη, καθώς σε όλες τις λίγκες το trade deadline έχει ήδη περάσει.

Thinking Ahead

Ο Dwyane Wade έχει κάταγμα στον αγκώνα του και χάνει το υπόλοιπο της regular season, συνεπώς οι Denzel Valentine, Anthony Morrow και Isaiah Canaan αναμένεται να δουν τον χρόνο συμμετοχής τους να αυξάνεται.

Ο Eric Bledsoe δεν θα αγωνιστεί άλλο τη φετινή χρονιά, μιας και οι Suns δεν κυνηγάνε κάτι κι ο ίδιος έχει βεβαρυμένο από τραυματισμούς παρελθόν. Για να σας δούμε Tyler Ulis και Ronnie Price.

Πρόβλημα στο δεξί γόνατο προέκυψε για τον Kent Bazemore, του οποίου η κατάσταση θα επανεξεταστεί μετά από 10 μέρες περίπου. Στο μεταξύ ο Taurean Prince αναμένεται να είναι ο ουσιαστικός αντικαταστάτης του.

Περιμένετε να δείτε μέχρι την τελευταία στιγμή σε τι κατάσταση θα βρίσκεται ο Rodney Hood, ο οποίος έμεινε εκτός δράσης το περασμένο Σάββατο, εξαιτίας ενοχλήσεων στο γόνατο. Οι Jazz φαίνεται να πηγαίνουν αρκετά συντηρητικά με την κατάστασή του και εφόσον αποφασίσουν να μην ρισκάρουν την συμμετοχή του, Joe Ingles και Alec Burks θα μοιραστούν τα λεπτά του.

Playoffs Round 2 και οι Los Angeles Clippers θα δώσουν πέντε αγώνες, το μοναδικό πεντάρι στα φετινά playoffs. Οι έχοντες παίκτη της ομάδας στο ρόστερ σας, εκμεταλλευτείτε το δεόντως. Οι αντίπαλοι, έχετε τη συμπάθειά μας.

ballhog rainbow