You Asked The Hog and The Hog Replied – pt I

Posted on Aug 3 2017 - 11:12am by The Ball Hog
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα σας προσκαλούμε να μας θέσετε τις ερωτήσεις σας, μέσω της σελίδας μας στο facebook, μέσω twitter, μέσω e-mail, μέσω ταχυδρομείου στα κεντρικά μας στην Αθήνα, ή στα κατά τόπους γραφεία στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας που τα μέλη του Ball Hog βρίσκονται. Εσείς ανταποκρίνεστε και εμείς καλούμαστε να απαντήσουμε. Συνήθως μας παίρνει λίγο χρόνο να συντονιστούμε σχετικά, με τα τόσα projects, άρθρα και μελέτες που τρέχουμε σαν site, αλλά όταν τα καταφέρνουμε σας δίνουμε τις πιο γαμάτες απαντήσεις που μπορείτε να λάβατε. Και το εκτιμάτε, και σας εκιμάμε πίσω για αυτό.
Ask the Hog, Summer 2017 Εdition, λοιπόν, και να οι απαντήσεις μας στα ερωτήματά σας.
 

Ερώτηση του Dimosthenis Kyriakidis
1. Ω, σοφότατο Γουρούνι, θεωρείς εύστοχη προσέγγιση τον έμμεσο περιορισμό των ομάδων απ’το να γίνουν υπερομάδες λόγω του salary cap;
Δεδομένου πως οι καλές ομάδες προσελκύουν τους καλούς παίκτες, το μόνο εμπόδιο για να μην ρουφήξουν όλο το ταλέντο 2-3 ομάδες είναι το salary cap. Έλα μου ντε που τελευταία όλο και περισσότεροι παίκτες ευχαρίστως θυσιάζουν το ύψος του συμβολαίου τους για να δώσουν την ευκαιρία στην ομάδα τους να κάνει παπαδες με το έξτρα χρήμα! Τρανό παράδειγμα ο KD, που απ’ότι ακούγεται αντί να κάνει το άκρως λογικό opt-out και να ζητήσει παραπάνω “κοκό” -καθώς το αξίζει 100%- θα κάνει opt-out για να πάρει λιγότερα! Σίγουρα δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις cheat, αλλά το νιώθει κανείς λίγο bending the rules, right; Ήδη επωφελούνται πολύ έξυπνα οι GSW από το γεγονός της αυξησης του cap δύο συναπτά έτη. Δεν θελω να φανταστώ τι άνεση θα έχουν οι GSW αν και ο Curry ακολουθήσει παρόμοια προσσέγγιση και δεν πάρει το max contract που δικαιούται.
Πως την βλέπεις την κατάσταση εσύ ω τιτανομέγιστο γουρουνόπουλο;

Απαντάει ο Νίκος Ραδικόπουλος

Αναλυτικότατη απάντηση στην συγκεκριμένη ερώτησή σου, γιατί οι παίχτες επιλέγουν να παίρνουν λιγότερα χρήματα και αν αυτό είναι “cheat” (κι αν ναι ποιανού ή ποιανού λάθος), θα βρεις στο πρόσφατο κείμενό μας:  “MoneyBall: Σκέψεις επί των Ενδεχόμενων Επιπτώσεων της 2017 CBA”.

 

Ερώτηση από Ηλίας Ηλιάδης
2. Διαβάζοντας το κείμενό σας  “MoneyBall: Σκέψεις επί των Ενδεχόμενων Επιπτώσεων της 2017 CBA” έχω να πω πως είναι φανταστικό κείμενο και να σας δώσω συγχαρητήρια! Έχω, παρόλα αυτά, δύο ερωτήσεις αν μου επιτρέπετε. 1) Πως θα σας φαινόταν η ιδέα των max contracts, αλλά από την ανάποδη: δηλαδή ένας παίκτης που είναι, είτε all-star, είτε MVP είτε all-NBA team να μην μπορεί να πάρει λιγότερα από το max contract. Θα βοηθούσε αυτό; 2) Τι ακριβώς προσφέρουν στην λίγκα ομάδες σαν το Memphis; Εγώ νομίζω οτι ο ρόλος τους είναι περισσότερο να συντηρούν το μύθευμα του ανταγωνισμού (γιατί μεταξύ μας δεν διεκδικούν απολύτως τίποτα). Υπό αυτό το πρίσμα σε έναν ψυχρό ορθολογιστικό κόσμο την επόμενη σεζόν τουλάχιστον 23-24 ομάδες θα έπρεπε να κάνουν σκληρό tanking όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση. Καταλαβαίνω ότι κάτι τέτοιο δεν το αντέχει η λίγκα γι’αυτο και δεν θα γίνει. Το tanking θα σταματήσει σαν φαινόμενο όταν αλλάξει το πλαίσιο λειτουργίας του draft.
Απαντάει ο Νίκος Ραδικόπουλος
Κατ’αρχάς να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια για το κείμενο που αναφέρεις. Απαντώντας τώρα στις ερωτήσεις σου, με τη σειρά που τις θέτεις. Δεν υπάρχει τρόπος να λειτουργήσει αυτό που προτείνεις. Γιατί αν ένας παίχτης βγει MVP ή ψηφιστεί στην All NBA team στην πρώτη χρονιά ενός νέου συμβολαίου του τι θα γίνει; Θα αναπροσαρμοστεί αυτόματα; Ή θα γίνει max μετά από τέσσερα χρόνια που το τρέχον θα λήξει; Κι αν ενδιαμέσως τραυματιστεί; Ή αν είναι 32 και εμπίπτει στον over-38 rule ως τότε; Η έννοια του salary και των κλειδωμένων συμβολαίων ευνοεί τον μακροχρόνιο σχεδιασμό και κάτι τέτοιο θα προκαλούσε μεγάλες αναστατώσεις, με ομάδες να ανεβαίνουν αυτόματα over, όχι απλά του cap, αλλά και του tax line.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και το νέο του συμβόλαιο που ξεκινά να τρέχει από τη σεζόν 2017-18 και για τέσσερα χρόνια1)Μία πολύ βιαστική και κακή κίνηση από την πλευρά του manager του η περσινή ανανέωση, και δη για αυτό το ποσό, αλλά σε αυτό θα επανέλθω με άλλο κείμενο αναλυτικότερα.. Ο Γιάννης, λοιπόν, έχει σημαντικές πιθανόητες να ανακυρηχθεί MVP εντός της επόμενης τετραετίας, ενώ δεδομένα θα είναι All NBA -αν δεν είναι τραυματίας- κάθε μία σεζόν. Αν από τα $ 22 εκατ. τον χρόνο φέτος εκτοξευτεί στα $ 35 εκατ. του χρόνου διαλύεται ο προγραμματισμός των Bucks.
Συνεπώς, όχι, στην παρούσα δομή της λίγκας δεν μπορεί να γίνει αυτό που προτείνεις. Τα max λειτουργούν γενικά στρεβλωτικά, αλλά η έπιβολή τους δεν φαίνεται να αποτελεί κάποιου είδους λύση. Ιδίως γιατί, όπως το κείμενο αναφέρει, οι top παίχτες πλέον κερδίζουν περισσότερα χρήματα εκτός ΝΒΑ και δεν θα αποδέχονταν ποτέ, όχι μόνο να υπάρχει ο περιορισμός των max, αλλά αυτά να ενεργοποιούνται αυτόματα, δεσμεύοντάς τους σε ομάδες και πόλεις που δεν επιθυμούν.
Όσο δε για την δεύτερη ερώτηση, και τον ρόλο των Grizzles και των κάθε Grizzles, νομίζω πως η ερώτηση ακυρώνει την ίδια την ουσία των sports. Αντιστρέφοντας την ερώτηση, ποιος ο ρόλος των Grizzles στα playoffs του 2011, όταν απέκλεισαν τους top sheeded Spurs; Ως τότε είχαν τρεις συμμετοχές σε playoffs, 12 παιχνίδια και 12 ήττες. Ποιος ο ρόλος των Pistons στους Τελικούς του 2004 κόντρα στους Lakers των Shaq, Kobe, Malone, Payton; Ποιος ο ρόλος των όγδοων Knicks στα playoffs του 1999 ή των όγδοων Rockets σε εκείνα του 1995; Ποιος ο ρόλος των Nuggets κόντρα στους Sonics το 1994 ή των Warriors κόντρα στους Maverics το 2007;
Και για να το επεκτείνω. Ποιος ο ρόλος της Εθνικής Δανίας στο Euro του 1992 ή της Ελλάδας το 2004; Ποιος ο ρόλος της Leicster στην Premier τη σεζόν 2016-17; Το ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα του Ολυμπιακού των 19 πρωταθλημάτων στα 21 χρόνια είναι ο ορισμός της αηδίας. Και το αρχικό κείμενο στηλιτεύει τη νοοτροπία “ring or tank” θεωρώντας την καταστροφική για τον αθλητισμό.
Τα sports είναι οι εκπλήξεις, οι μικρές ασήμαντες νίκες, η εξαιρετική ενέργεια ενός παίχτη, ή -ακόμα ομορφότερα- μιας συνεργασίας παιχτών, είναι ο ανταγωνισμός, η προσπάθεια, οι υπερβάσεις, η χαρά του αγωνιζόμενου και του φιλάθλου. Και ο αγωνιζόμενος αγωνίζεται για να κερδίσει και ο φίλαθλος παρακολουθεί το κάθε άθλημα για να δει ενέργειες και προσπάθειες που θα οδηγήσουν στη νίκη κι όχι στην ήττα. Σημασία έχει το παιχνίδι, κι όχι το business plan. Το πρώτο πρέπει να είναι οδηγός για το δεύτερο, κι όχι το ανάποδο, όπως τείνει να καθιερωθεί για τις μέτριες ομάδες πλέον στο ΝΒΑ και όπως προτείνεις στην ερώτησή σου.
Κανένας, συνεπώς, κατ’εμέ, δεν έχει δικαίωμα να πει πως όλα τα παραπάνω είναι άχρηστα ή ανούσια στα πλαίσια μιας μεσομακροπρόθεσμης οικονομικοτεχνικής μελέτης που λέει πως “πρέπει να tankάρω για τέσσερα χρόνια, ώστε να γίνω μελλοντικά καλύτερος”. Και για αυτό και πρέπει άμεσα να αλλάξει ο τρόπος που λειτουργεί το draft, που πριμοδοτεί τους συστηματικά και κατ’ επιλογή (κι όχι από ατυχία) χειρότερους. Είναι διαστρέβλωση σε ό,τι τα sports πρεσβεύουν αυτή η λογική κι η νοοτροπία.
 
Ερώτηση από Antonis Mitrou
3. Σε τι θα ωφελήσει τους Rockets η απόκτηση του Paul; Δεν ξέρω το πώς θα ταιριάξει το παιχνίδι του με αυτό του Harden.

Απαντάει ο Γιάννης Χάτσιος

Σχεδόν κάθε ομάδα που παίρνει έναν top-20 παίκτη βγαίνει a priori ωφελημένη από τη συναλλαγή. Το τελείως απλοϊκό “πωπω φίλε, έχουν και τον Harden και τον Paul!” έχει μια δόση αλήθειας. Το ίδιο και ορισμένες από τις βάσεις αποδόμησής του.

  1. Χρειάζονται και οι δύο την μπάλα στα χέρια.

Είναι αλήθεια. Big time που λέμε. Ο James Harden ήταν δεύτερος σε touches σε όλο το NBA, με 99,2 ανά παιχνίδι. Ο νέος συμπαίκτης του βρισκόταν στην όγδοη θέση με 86,2. Πράγματι μιλάμε για δύο ball dominant guards, των οποίων το modus operandi είναι να κυριαρχούν επί του παιχνιδιού της ομάδας τους. Η πρώτη σκέψη, λοιπόν, είναι ότι εδώ κάτι στραβώνει. Ωστόσο μιλάμε, στην περίπτωση του Chris Paul, για ένα από τα πιο κοφτερά μπασκετικά μυαλά της Ιστορίας, ενώ στην περίπτωση του Harden για έναν παίκτη που παρότι βλέπει γήπεδο “with the best of them”, έχει την καρδιά του σκόρερ.

1β. Ποιος θα παίξει μακριά από την μπάλα.

Ψευτοδίλημμα. Μπορεί να χάνεται σαν γεγονός ανάμεσα σε step-back τρίποντα, εκατοντάδες βολές και δεκάδες λόμπες, αλλά ο James Harden είναι ένας εξαιρετικός spot-up scorer, έστω και σε μικρό όγκο προσπαθειών. Πέρσι βρέθηκε στο ανώτερο 10% της λίγκας σε πόντους ανά κατοχή από spot-ups, με 1,2 και eFG% στο 60% περίπου. Αυτό είναι μια πρώτη απάντηση στο πώς μπορεί να λειτουργήσει το ταίριασμα των δύο all-star guards. Όταν θα αναλαμβάνει τον έλεγχο ο Chris Paul, ο Harden μπορεί να έχει τον ρόλο του spot shooter extraordinaire, και με τα υπόλοιπα πολυβόλα του ρόστερ, στείλε εσύ δεύτερο παίκτη στον CP3. Ο οποίος βρίσκεται κι ο ίδιος στο πρώτο τέταρτο της λίγκας στην ίδια μετρική (1,1 ppp, 58,3% eFG). Γενικά ρε παιδί μου, όπως λέει και το αγαπημένο δημοσιογραφικό κλισέ, “ευχάριστος πονοκέφαλος”.

2. Μα ο Harden μόλις έκανε μια από τις καλύτερες σεζόν της Ιστορίας αναλαμβάνοντας τον ρόλο του PG.

Κι αυτό αλήθεια είναι, αλλά συνηγορεί υπέρ, και όχι κατά, της απόκτησης του Paul. Εξηγούμαι. Ο Mike D’ Antoni, μετά από δύο τρικυμιώδη περάσματα από τα δύο πιο ζόρικα franchises του NBA, των Knicks και των Lakers, όπου προσπαθούσε να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα με εργαλεία που δεν ήταν της επιλογής του, είδε στο πρόσωπο του James Harden τον σημαιοφόρο που έψαχνε από την εποχή του “seven seconds or less”. Είδε στα μάτια του έναν χτιστό Steve Nash που μπορεί να βάλει 40 για την πλάκα του και του είπε ότι θα έχει 12,5 assists. Και ο Καλιφορνέζος guard σχεδόν το πέτυχε, χάνοντας το MVP απλά επειδή έπαιζε πέρσι και ένας πιο τρελός από αυτόν. Ο James Harden ήταν ένας ηγεμονικός playmaker και ένας ασταμάτητος σκόρερ. Κι αυτό το βάρος έριχνε τα ποσοστά του σχεδόν κατά δέκα μονάδες σε clutch situations σύμφωνα με τo stats.nba.com. Σε μια σχεδόν σκηνοθετημένη φάση η σεζόν των Rockets ουσιαστικά λήγει εδώ:

Μπορούμε να συζητάμε μέχρι φυσικής εξάντλησης αν ο inefficient στο τέλος των κλειστών παιχνιδιών Harden είναι έτσι λόγω στυλ παιχνιδιού (κυνήγι επαφών και πολλές βολές που δίνονται δυσκολότερα τότε) ή επειδή δεν έχει ανάσες λόγω του φόρτου εργασίας του στα υπόλοιπα λεπτά. Ο ερχομός του Chris Paul (άλλου ενός παίκτη που δέχεται παρόμοια κριτική) θα μας δώσει την ευκαιρία να γίνουμε μάρτυρες της απάντησης, και ενδεχομένως για πρώτη φορά να δούμε τι σόι closer είναι ένας Harden με ανάσες.

Ερώτηση από Costas Bar
4. Καλησπέρα αλάνια και ευχαριστούμε για την παρέα, την ανταλλαγή απόψεων και την ενίσχυση του κοινού μας καψίματος. Θεωρώ ενδιαφέρον να συζητάγατε λίγο για το πως μπορεί να διαμορφωθεί η λίγκα στα επόμενα τρία-τέσσερα χρόνια από συσχετισμό δυνάμεων (για παράδειγμα Lakers, Celtics, Sixers), αλλά και τις παραμέτρους: αύξηση salary cap, δυνατή φουρνιά draft και πολύ ενδιαφέρουσα free agency, όπως επίσης και αν θα μπορέσει κάποια ομάδα να απειλήσει άμεσα τους Warriors. Αυτά από εμένα και καλή συνέχεια!
Απαντάει ο Άρης Τόλιος

Λογικά καμία ομάδα δεν μπορεί να απειλήσει τους Warriors άμεσα, αφού ο κορμός τους παραμένει αναλλοίωτος  μέχρι το 20192)Unrestricted F.A.s οι Durant – Thompson το 2019, οι Green, Iguodala, Livingston το 2020 και ο Curry το 2022., και γενικά δεν φαίνεται κάποιος να έχει έστω και κατά ελάχιστο τη διάθεση να εγκαταλείψει το καράβι (με έμφαση στο “διάθεση”). Το Golden State δεν έχει απλά ένα άθροισμα All-Stars, αλλά το σωστό άθροισμα: cool, ωραίοι, τύποι, που δίνουν τρομερή σημασία, όχι μόνο πως θα παίζουν αυτό που αγαπούν και πως θα νικούν, αλλά και με ποιους. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε ότι κανένας δεν έχει πρόβλημα με κάποιον από το coaching staff και το front office, και ότι αμφότερα είναι ίσως τα ικανότερα στη λίγκα για να αναπαράγουν την κυριαρχία της ομάδας, τότε κατ’ εμέ οποιαδήποτε απώλεια τίτλου στην περίοδο που είπες, θα είναι απλώς ένα στατιστικό λάθος ή μια σύμπτωση.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν παράμετροι στο ΝΒΑ αυτή την στιγμή που θα μπορούσαν να αναταράξουν αυτή τη «νομοτέλεια»3)Τρόπος του λέγειν, μιας και νομοτέλεια δεν υπάρχει.. Ο «αλχημιστής» Daryl Morey που μετατρέπει οποιοδήποτε ταπεινό υλικό (assets) σε χρυσάφι (trades), το «Πείραμα της Φιλαδέλφειας», ο Popovich, που μπορεί να μετέλθει κυριολεκτικά οποιουδήποτε θεμιτού μέσου για να έχει το σύνολο που επιθυμεί, η ενδεχόμενη συνάντηση του LeBron με τα «μωρά» στο L.A. και το crew που θα επιλέξει (αρχής γενομένης από τον Paul George) σε ένα καλοκαίρι από τώρα, και ο πληθωρισμός που επίμονα προσπαθούν να επιβάλλουν οι Ainge και Stevens στη λίγκα μέσω των assets τους. Όλοι αυτοί εμπλέκονται σε projects, τα οποία φαίνονται να έχουν ακόμα βενζίνη στο ντεπόζιτο, αρκετή για να τους φτάσει πέρα από την επερχόμενη σεζόν4)Ειρήσθω εν παρόδω, μόλις ανακαλύψαμε την μοναδική ομάδα που θα μπορεί θεωρητικά να νικήσει τους Warriors: θα έχει GM τον Daryl Morey, προπονητή τον Popovich, star τον James και τα assets των Celtics, Lakers, 76ers!.

Πάντως, το Cleveland αποκλείεται από το παραπάνω group και φέτος ετοιμάζεται να γίνει punchbag – αδίκως για το πόσο καλή επιθετική ομάδα ήταν – και να νομιμοποιήσει ακόμα περισσότερο τη φυγή του James, με αφορμή την αποπομπή του David Griffin. Φυσικά, αν λάβουμε υπόψιν πως πήγε η τελευταία φορά που κάναμε προβλέψεις, τότε ας κρατάμε και μικρό καλάθι…

Ερώτηση του Ηλία Τσαφάρα

5. Είναι η πρώτη φορά που το Cleveland κάνει κάτι που δεν αρέσει στον (GM) LeBron; Τι αλλαγές θα φέρει στην ομάδα; 

Απαντάει ο Gus Χρυσοχού

Φίλε Ηλία, μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να επικοινωνήσουμε με την άλλη άκρη και να σου έδινα facts, αλλά επειδή δεν γίνεται, ας σου απαντήσω με ό,τι υπάρχει στο μυαλό μου. Η περιρρέουσα κατάσταση νομίζω δείχνει πως οι δύο πλευρές βρίσκονται σε μια «σιωπηλή σύγκρουση». Ωστόσο, θα πρέπει να το πάμε λίγο πιο σφαιρικά στην ερώτησή σου, ξεκινώντας από την απομάκρυνση Griffin από την θέση του General Manager. Αυτό στο μυαλό μου ήταν η κίνηση που άλλαξε άρδην τις ισορροπίες εντός των Cavaliers, μιας και ο 44χρονος ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των παιχτών, του James και της διοίκησης.

Μετά την απομάκρυνσή του, ο LeBron απομονώθηκε στις ατομικές του προπονήσεις, ο Kyrie Irving ζήτησε από την διοίκηση να γίνει trade, θέλοντας να πάει αλλού να γίνει το Νο.1 και να φύγει από την σκιά του συμπαίκτη του, με τον νέο GM, Koby Altman, να έχει ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά του πλέον. Η πρώτη κίνηση, θαρρώ, λοιπόν που «κρύωσε» κάπως τον James ήταν σε διοικητικό επίπεδο και όχι σε αγωνιστικό. Άλλωστε, όπως σωστά βάζεις το GM σε παρένθεση, ο LeBron είναι η επιτομή και ο ορισμός του παίχτη-παράγοντα-σταρ και δεν το λέω καθόλου με την αρνητική έννοια.

Στο τέλος της ημέρας όμως, ο James –και ο κάθε James- είναι ένας παίχτης που δεσμεύεται από ένα Χ συμβόλαιο και είναι υποχρεωμένος σε αυτό. Η ως τώρα συμπεριφορά του King διαβάζεται με δύο τρόπους: Aπό τη μία ότι έχει «κλειδώσει» στο μυαλό του πως η σεζόν 2017-18 θα είναι η τελευταία του στο Cleveland, μετακομίζοντας στο Los Angeles5)Εκεί έχει το μεγαλύτερο από τα σπίτια που διαθέτει, αλλά και το μεγαλύτερο κομμάτι των επιχειρήσεών του. και τους Lakers, και από την άλλη ότι έχει πεισμώσει τόσο πολύ που θα μείνει στο Cleveland, προσπαθώντας να κερδίσει όσα περισσότερα γίνεται στο Ohio. Προσωπικά τάσσομαι με τον δεύτερο τρόπο, αλλά αυτοχαρακτηρίζομαι ως ρομαντικός μαλάκας.

Ρεαλιστικά, θα επιλέξει να πάει στο L.A. Άλλωστε το έχει κάνει μία φορά, επιλέγοντας να πάει στο Miami, γιατί όχι και δεύτερη; Πήρε το Πρωτάθλημα που υποσχέθηκε στην πόλη του, κανείς δεν μπορεί να του πει τίποτα πια, και οι περισσότεροι αυτό το καλοκαίρι ασχολούνται με την «προδοσία» του Kyrie. Αυτό φυσικά και δεν σημαίνει πως –και- φέτος δεν θα είναι το beast που απολαμβάνουμε τα τελευταία πολλά χρόνια. Τώρα οι αλλαγές που θα επέλθουν στην ομάδα; Δεν βλέπω πως θα είναι φετινές. Μπορεί να υπάρξουν κάποια αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα, αλλά όποια ομάδα σε αυτήν την Ανατολή –και δη το Cleveland που διαθέτει τον LeBron- μπορεί να αποτρέψει τους αποτρέψει από το να πάνε Τελικούς και να διεκδικήσουν το δαχτυλίδι. Η ενδεχόμενη φυγή του “Uncle Drew” μπορεί να επηρεάσει αγωνιστικά το επιθετικό κομμάτι της ομάδας, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξει τις ισορροπίες στην Ανατολή. Τις πραγματικές αλλαγές πρέπει να τις συζητήσουμε εφόσον φύγει ο LeBron.

Εκ νέου ερωτήσεις σας περιμένουμε όποτε το θελήσετε με τους τρόπους που αναφέρουμε και στο εισαγωγικό του post. Να είστε βέβαιοι/ες πως με το που αυτές καταφθάνουν εμείς στα γραφεία μας τις συζητάμε εκτενώς, απλώς μας παίρνει κομματάκι παραπάνω να θυμηθούμε μετά τι είχαμε κουβεντιάσει, να το καταγράψουμε και να σας το παρουσιάσουμε με τον Ball Hog τρόπο που ξέρουμε πως αρέσει.

References
1 Μία πολύ βιαστική και κακή κίνηση από την πλευρά του manager του η περσινή ανανέωση, και δη για αυτό το ποσό, αλλά σε αυτό θα επανέλθω με άλλο κείμενο αναλυτικότερα.
2 Unrestricted F.A.s οι Durant – Thompson το 2019, οι Green, Iguodala, Livingston το 2020 και ο Curry το 2022.
3 Τρόπος του λέγειν, μιας και νομοτέλεια δεν υπάρχει.
4 Ειρήσθω εν παρόδω, μόλις ανακαλύψαμε την μοναδική ομάδα που θα μπορεί θεωρητικά να νικήσει τους Warriors: θα έχει GM τον Daryl Morey, προπονητή τον Popovich, star τον James και τα assets των Celtics, Lakers, 76ers!
5 Εκεί έχει το μεγαλύτερο από τα σπίτια που διαθέτει, αλλά και το μεγαλύτερο κομμάτι των επιχειρήσεών του.

1 Comment so far. Feel free to join this conversation.

  1. milti_adis August 4, 2017 at 18:00 -

    Προσυπογράφω την ερώτηση του Ηλία Ηλιάδη. Θεωρώ ότι όλες οι lottery teams θα έπρεπε να έχουν τις ίδιες πιθανότητες για το ν.1 pick. Γιατί να επιβραβεύεται η χειρότερη ομάδα και όχι μία μέτρια με upside. Εξάλλου τα πρόσφατα παραδείγματα των Σίξερς και των Γουλβς δείχνουν ότι δεν αρκεί μόνο μία χρονιά tanking ώστε να παραχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.
    Επίσης ένας παίκτης που αφήνει λεφτά στο τραπέζι για να υπογράψει νέο συμβόλαιο (πχ. Durant) στρεβλώνει την αγορά αφού ο μεγάλος ωφελημένος είναι κυρίως το αφεντικό του που γλιτώνει χρήματα από το φόρο πολυτελείας, ενώ χαμένες διπλά είναι οι μικρές ομάδες, αφού ούτε μπορούν να προσελκύσουν super star προσφέροντας max συμβόλαια, ούτε να λάβουν τα επιπλέον έσοδα από την αναδιανομή του luxury tax.