Quantum Hog: Sacramento Kings, οι μεγάλοι κερδισμένοι του Irving – Thomas trade

Posted on Aug 24 2017 - 8:34pm by Stavros Marinos
Quantum Hog: Νέα από μια παράλληλη πραγματικότητα
Sacramento Kings, οι μεγάλοι κερδισμένοι του Irving – Thomas trade

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν παράγοντες και παίχτες του NBA χτες, όταν συνειδητοποίησαν τις συνέπειες της ανταλλαγής, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Ειδικοί των ΝΒΑ analytics υπολόγισαν πως μεταβλήθηκε το win projection όλων των ομάδων της λίγκας (πίνακας). Με εξαίρεση τους Cavaliers, που ούτως ή άλλως θα φτάσουν στον Tελικό, η αμέσως επόμενη ευνοημένη ομάδα είναι οι Kings. Είναι οι μόνοι που χάνουν μόλις 0,02 wins. Αυτό το γεγονός δεν είναι φυσικά τυχαίο, αφού αποτελεί την πανούργα ολοκλήρωση ενός μεγαλοφυούς trade που έλαβε χώρα το 2014.

Πολλοί τότε είχαν αμφισβητήσει την πανέξυπνη κίνηση. Οι Kings ήταν η ομάδα που επέλεξε τον Thomas με το #60 pick του draft του 2011 και στη συνέχεια τον ανέδειξε σε ελίτ σκόρερ. Το 2014, φαινομενικά παράλογα, τον αντάλλαξαν για ένα trade exception το οποίο δεν χρησιμοποίησαν ποτέ (δεν πήραν κανέναν παίχτη για αντάλλαγμα), αλλά και τα δικαιώματα του Alex Oriakhi.

Εν συνεχεία, ο Thomas έμεινε μόλις λίγους μήνες στους Suns, αφού ούτε αυτοί τον εμπιστεύθηκαν, και δύο χρόνια μετά οι Celtics τον παραχωρούν στους μεγάλους rivals της Ανατολής, παρότι ήταν αυτός που τους οδήγησε στο περσινό #1 seed.

Λίγο η παντελής έλλειψη άμυνας, λίγο ο άκρως εγωιστικός χαρακτήρας του να ζητάει “φορτηγά με λεφτά” για το επόμενο συμβόλαιο, η προνοητικότητα των Kings επιβεβαιώθηκε. Έχοντας υπολογίσει με σκακιστική διορατικότητα κάθε βήμα όλων των υπόλοιπων, και θέτοντας σε εφαρμογή πολύπλοκους αλγόριθμους, τρία χρόνια μετά, το trade τους βάζει στη θέση του οδηγού, με όλες τις υπόλοιπες ομάδες να ακολουθούν. Το τελευταίο κομμάτι του παζλ, που πλέον όλοι περιμένουν, είναι η επιστροφή του Alex Oriakhi από τη λίγκα του Πουέρτο Ρίκο και η ανάδειξή του σε all-star.

Πρώτες δηλώσεις του Kyrie Irving

Γνωστός ακόλουθος της θεωρίας πως η Γη είναι επίπεδη, ο Irving δήλωσε ανακουφισμένος που ανταλλάχθηκε στους Celtics. Δεν ήταν μόνο ο μπασκετικός παράγοντας και η παρουσία του LeBron που κάλυπτε με τον ίσκιο του το ταλέντο του, αλλά και το γεγονός πως η άκρη του κόσμου βρίσκεται λίγο δυτικότερα από την Αμερική. Πιθανότατα κάπου ανάμεσα στη Χαβάη και την Βόρειο Κορέα. Με τη μετακόμισή του σε μια από τις ανατολικότερες πόλεις της χώρας νιώθει πια πιο ασφαλής. “Δεν ξέρω τι βρίσκεται πέρα από τις άκρες. Δράκοι; Απέραντος γκρεμός; Σίγουρα δεν θέλω να μάθω και η κυβέρνηση μάς το κρύβει. Δεν έχω σεβασμό για αυτόν που είναι στο οβάλ γραφείο“, είπε εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

 

The following two tabs change content below.
Αιρετικός Βουδιστής, θεοσεβούμενος αθεόφοβος, σκληροπυρηνικός συνομωσιολόγος, vegan αστρολόγος, αντικοινωνικός κοινωνιολόγος, πιστεύει στους εξωγήινους. Έχει περάσει περισσότερες ώρες ξύπνιος τη νύχτα βλέποντας NBA απ’ότι στο φως του ήλιου. Εμμονικός Fantasy Commissioner από το 2002, στις πιο «βαθιές» λίγκες του πλανήτη. Αν έπαιζε στο NBA, θα έστηνε αγώνες για να κερδίσει η ομάδα του στο fantasy. ΝΒΑ blogger από το 2007. Ακόμα πιστεύει πως ο Donté Greene θα γίνει All-Star.