The Ball Hog Invites Its Friends: Roundtable: Teams Edition 2017-18

Posted on Oct 13 2017 - 1:40pm by The Ball Hog

Έναρξη σεζόν ΝΒΑ χωρίς party εδώ στο Ball Hog δεν γίνεται, και πάρτυ χωρίς τους φίλους σου πάλι δεν γίνεται.

Φωνάξαμε, λοιπόν, τους καλύτερους εξ αυτών για να το γιορτάσουμε. Κάποιοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριιούν στο κάλεσμά μας, γιατί με τις αντιβιώσεις δεν μπορούν να πιουν αλκόολ, και που να περνάς τώρα μαρτύριο “πάρτυ στεγνός”, άλλοι ήταν σε tour εις τας Ευρώπας και στείλανε cart-postal αγάπης, αλλά οι περισσότεροι μας τίμησαν, τόσο με την παρουσία τους, όσο και με την άποψή τους.

Αυτές ακριβώς τις απόψεις σας παρουσιάζουμε (γιατί τα υπόλοιπα τα του πάρτυ λέμε να τα κρατήσουμε για εμάς προς ώρας για να τους εκβιάζουμε στο μέλλον).

Γιάννης Ψαράκης, από την εφημερίδα Live Sport και το διαδικτυακό Contra.gr, Γρηγόρης από το εξαιρετικό Ball Dont Lie, οι Λεωνίδας και Δημήτρης από το αδερφό site BasketBall Guru, o analytics guru του Bad Basket, Aνδρέας, αλλά και ο αγαπημένος κομίστας του site μας, ο Πάνος (που μπορείτε να τον διαβάζετε στις εφημερίδες Ποντίκι και ΕφΣυν, στο διαδικτυακό SoComic1)αλλά έχοντας κάνει πολλά χρόνια corporate αρκετοί εξ ημών, αν πρέπει να ταγκάρουμε μία μόνο δουλειά του, αυτή θα ήταν The Working Dead. ), μας τίμησαν και τις απόψεις τους σας παρουσιάζουμε ακολούθως.

1. Tη σεζόν 2017-18 που ξεκινά, ποια θεωρείτε θα είναι η ομάδα έκπληξη που θα ανατινάξει τις προβλέψεις;

Γιάννης Ψαράκης (Εφημερίδα Live Sport / Contra.gr): Το Dalla-ha-ha-ha-ha!! Γελάσαμε και σήμερα, ε; Με δεδομένο ότι η Ανατολή έχει αποδυναμωθεί τα μάλα, και οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές, η ευκαιρία που ανοίγεται στους Philadelphia Sixers είναι μοναδική. Fultz, Simmons, Joel “The Process” Embiid, Saric. Γουστάρω με τρέλα και κορδέλα. Αρκεί να αποτινάξουν από πάνω τους την ταμπέλα των loosers με τόσες ήττες (253 τις τέσσερις τελευταίες σεζόν, ή -αν προτιμάτε- 22,8% ποσοστό νικών) και να μάθουν να κερδίζουν.

Λεωνίδας Τούσιας (Basketball Guru): Η ομάδα που ψάχνουμε είναι η Utah Jazz. Αν και χάσανε τους Hill και Hayward, θεωρώ ότι η έλευση του -αγαπημένου μου- Rubio θα ισοσκελίσει την απώλεια του πρώτου (άλλωστε μόνο 49 παιχνίδια έπαιξε πέρσι) και περιμένω να βελτιωθεί σημαντικά ο Rodney Hood. O Mitchell θα είναι μία από τις κλοπές του draft, o Gobert στα αθόρυβα παίζει να είναι ένας από τους τρεις καλύτερους centers της λίγκας, και ο Snyder είναι τρομερά καλός προπονητής. Τους βλέπω να μπαίνουν στα playoffs με ρεκόρ 45-37 και εκεί δεν θα είναι ευχάριστος αντίπαλος για κανέναν.

Γρηγόρης (Ball Dont Lie)Πιστεύω ότι αν είναι να ψάξουμε για πραγματικές εκπλήξεις, θα πρέπει να κοιτάξουμε σε ομάδες που έτσι κι αλλιώς δεν είναι ακριβώς στα ραντάρ μας. Για αυτόν τον λόγο, θα πάω με τους Nets. Συμπαθέστατο ρόστερ, ακόμα πιο συμπαθές μπάσκετ, ένας πολύ αξιόλογος coach και, κάπως έτσι, νομίζω ότι η ομάδα του Brooklyn, σε μια αποδεκατισμένη Ανατολή, είναι φέτος ικανή να μας εκπλήξει ευχάριστα.

Ανδρέας Χριστοφόρου (Badbasket.gr)Η ομάδα που μου δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να ξεφύγει αρκετά από τη μοίρα που της επιφυλάσσουν οι αριθμοί είναι οι Philadelphia 76ers. Ο βασικός κορμός τους αποτελείται από παίκτες με μικρή ως μηδαμινή εμπειρία, αλλά η Ανατολή προσφέρεται για εκπλήξεις και ανακατατάξεις. Οι περισσότερες προβλέψεις τους δείχνουν ως ομάδα που βρίσκεται εντός ή μόλις εκτός διεκδίκησης της τελευταίας θέσης των playoffs. Ίσως ορισμένες καλές βραδιές των Simmons, Fultz, Saric και Embiid, απέναντι σε ομάδες που το ρόστερ τους άλλαξε αρκετά, να τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση.

Δημήτρης Παλιγκίνης: (Basketball Guru)Οι Wizards θα είναι η μεγαλύτερη φετινή έκπληξη. Κρατώντας σταθερή πεντάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, και γεμίζοντας σε κάποιο βαθμό τον πάγκο τους, έχουν την ευκαιρεία φέτος να πάρουν μία από τις δύο πρώτες θέσεις της Ανατολής στη regular season. Οι Cavs την πάτησαν, σαν κάποιον που πήρε δώρο μπλούζα που δεν του κάνει και δεν πρόλαβε να την αλλάξει, και θα μείνουν χωρίς τον Thomas μέχρι τουλάχιστον τον Ιανουάριο. Οι Celtics άλλαξαν τελείως πρόσωπο και πιθανότατα θα αργήσουν λίγο να βρουν ρυθμό. Είναι, λοιπόν, η ευκαιρία του Wall να πάρει από το χεράκι την ομάδα του.

Πάνος Ζάχαρης: (Σκιτσογράφος και δημιουργός κόμιξ): Πέρυσι θεωρούσα εν δυνάμει έκπληξη τη Minnesota, φέτος θα πω Wolves. Παρότι παίζουν στη λάθος μεριά της αμερικανικής ηπείρου, έχουν σούπερ υλικό, καλό προπονητή και -κυρίως- γαμάτο νέο σήμα και φανέλα για να πάνε τουλάχιστον τετράδα περιφέρειας. Τους πιστεύω -πάλι- τόσο, που αναρωτιέμαι αν μια ομάδα που διαθέτει την πεντάδα τους μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη. Ακόμα κι αν αποτύχουν, μικρή η ζημιά, αφού και του χρόνου τα ίδια θα λέω!

 

profile ballhog4

2. ”Ναι, αφεντικό; Είμαι στο κρεβάτι με 40 πυρετό και είναι κολλητικό. Ναι, ναι. Ίσως το καλύτερο είναι να μην έρθω αύριο στο γραφείο και κολλήσουν και οι υπόλοιποι”. Ποια θα είναι η πιο fun to watch ομάδα φέτος για την οποία μπορεί να προβείτε στην παραπάνω “ζαβολιά”;

Γιάννης Ψαράκης: Ελάτε τώρα. Δεν θέλει και συζήτηση. Ως μέγας φαν του Milos, με κλειστά μάτια θα επιλέξω Clippers. Ο τύπος με τη φάτσα αγουροξυπνημένου, αξύριστου, και βαριεστημένου παραγωγού bourbon στο Tennessee (ναι, εκεί που περνάνε την ώρα τους πετώντας φελούς στα βαρέλια), ο άνθρωπος που γεννήθηκε με παρουσιαστικό κουρασμένου δημόσιου υπάλληλου, είναι ο μοναδικός λόγος για να ξενυχτήσω φέτος. Θα φάει ο DeAndre σίδερο και ο “Μπλειγκρίφις” ατσάλι.

Λεωνίδας Τούσιας: Πέρυσι έβαλα ξυπνητήρι για παιχνίδι κανονικής διάρκειας για πάρτη τους, και μάλλον φέτος θα το κάνω ακόμα πιο συχνά γιατί παίζουν στη Δύση. Οι Denver Nuggets μπορεί να είναι τόσο της μόδας, όσο το να σκας σε hipster μαγαζί με old-school γραφομηχανή, αλλά θα είναι επίσης μια από τις πιο απολαυστικές ομάδες του ΝΒΑ φέτος. Ομάδα που οι δύο ψηλοί της θα είναι πρώτοι σε assists (Jokic και Milsap) και γύρω τους θα βλέπουμε αέναα κοψίματα από τους Harris, Murray και Juancho (ο καλός των Hernangomez). Για όποιον γουστάρει και λίγο ball hogging (unintended pun), οι Mudiay και Barton είναι εδώ για να καλύψουν τις επιθυμίες σας.

Γρηγόρης: Δεν νομίζω ότι είναι και πολλές οι ομάδες για τις οποίες δεν θα μπορούσα να βρω κίνητρο να τις παρακολουθήσω. Αν πρέπει να επιλέξω μία που πιστεύω ότι θα έχει κάθε βράδυ ενδιαφέρον, αυτή είναι οι Cavs. Ο καλύτερος παίκτης του κόσμου; Check. Ο νεότερος MVP της Ιστορίας, σε μια από τις τελευταίες (;) ευκαιρίες να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο; Check. Ψηλό λευκό αγόρι που σκορπίζει την αγάπη, και όχι μόνο κατ’ όνομα; Check. Υπερταλαντούχος, αλλά ολότελα ψυχάκιας, σουτέρ που ενίοτε αφήνει το ματς για να πάει να χαιρετίσει φίλους του στον αντίπαλο πάγκο; Check. Πρώην μακροχρόνια σχέση ενός παίκτη, νυν σύντροφος νέου του συμπαίκτη; Check. Κοντοπίθαρος τραυματίας star που περιμένει πώς και πώς να επιστρέψει και να αποδείξει από την αρχή ότι είναι superstar; Check. Kardashian Drama; Check. Άνευ πλάκας, δεν ξέρω τι έχουν να ζηλέψουν οι Cavs από τούρκικο σήριαλ.

Ανδρέας Χριστοφόρου: Η ταυτόχρονη παρουσία των Westbrook-George-Anthony στην Oklahoma City υπόσχεται πολλές σπουδαίες παραστάσεις μέσα στη σεζόν. Επίσης, η απελευθέρωση του James Harden από τα καθήκοντα του μόνου βασικού χειριστή της ομάδας του, με την έλευση του παλαιού τύπου οργανωτή, Chris Paul, κάνει τους Houston Rockets ένα επίσης ενδιαφέρον project. Με την προϊστορία των δύο ομάδων από τη περσινή σεζόν, τα μεταξύ τους παιχνίδια θα είναι σίγουρα μερικές από τις κορυφαίες ατραξιόν της φετινής κανονικής περιόδου.

Δημήτρης Παλιγκίνης: Την εποχή που όλα έδειχναν πως οι Warriors κατοχύρωσαν τα επόμενα δύο με τρία πρωταθλήματα, ο GM των Rockets δήλωνε πως η ομάδα του θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να διεκδικήσει τον Τίτλο, προσθέτοντας το καλοκαίρι τον Paul στο υπάρχον εξαιρετικό ρόστερ. Η πιο ευχάριστη (για μένα) ομάδα της περασμένης σεζόν, προσέθεσε τον καλύτερο εγκέφαλο της λίγκας δίπλα στον απολαυστικό Harden. Πόσο άσχημα μπορεί να πάει δηλαδή;

Πάνος Ζάχαρης: Εεε… χμμμ… Δουλεύω σε εφημερίδα, οπότε ξυπνάω 11:00. Αν ήμουν κανονικός άνθρωπος και ζαβολιάρης σατανάς που σκαρώνει κασκαρίκες, θα σκουντούφλαγα την επόμενη μέρα γιατί “Εμπιστεύτηκα τη Διαδικασία”. Για δύο λόγους: Πρώτον λατρεύω τη λέξη “Προτσές”, όπως και οτιδήποτε σοβιετικό. Δεύτερον, αυτό το πράμα που συμβαίνει στη Philadelphia είναι το πλέον ελκυστικό –αν και παρακινδυνευμένο-μπασκετικό πείραμα που έχω δει. Θα ξενυχτούσα μόνο και μόνο για τον υγιή Simmons, δεν θα το κάνω για την προοπτική να τον δω μαζί με Fultz-Embiid-Covington-Saric;

 

mini logo

3. Ποια ομάδα θα αναγκαστεί να καταφύγει σε special days προκειμένου να μαζέψει τον απογοητευμένο κόσμο της στο γήπεδο, βλέποντας από νωρίς τη λοταρία του Μαΐου;

Γιάννης Ψαράκης: Μα, αφού, ο Adam ο Silver δεν άλλαξε τον τρόπο κλήρωσης για τα lottery picks; Α, ναι, από το 2019 θα εφαρμοστεί αυτό! Λοιπόν, το όνομα της ομάδας που έχει σημαδέψει από τώρα τον Luka τον Doncic φωνάζει από χιλιόμετρα μακριά, και δεν είναι άλλοι από τους Chicago Bulls. Και μόνο ότι προορίζουν για βασικό τον Paul τον Zipster τα λέει όλα. Πέρυσι τουλάχιστον είχαν ως σημείο αναφοράς τους βετεράνους, και ας τσακώνονταν κάθε μέρα, και ας τα έχωνε τη μία ο Wade και την άλλη ο Rondo. Φέτος θα θυμίσουν εποχές του 2003-4 με αλλαγές προπονητών και τρίτο καλύτερο σκόρερ τον… Jannero Pargo.

Λεωνίδας Τούσιας: Πραγματικά δεν ξέρω για ποιο λόγο θα πηγαίνουν στο γήπεδο οι οπαδοί των Chicago Bulls. Η ομάδα είναι ένα τεράστιο WTF, και αν προσθέσουμε και την έλλειψη σταθερότητας στο κοουτσάρισμα του Hoiberg, τότε τους βλέπω από τις 6 Δεκέμβρη να έχουν special day με θέμα την ημέρα ανεξαρτησίας της Φινλανδίας.

Γρηγόρης: Δεν θα πρωτοτυπήσω: οι Bulls δεν βλέπονται, και αυτό έγινε σαφές ήδη από την preseason. Ok, δεν νομίζω ότι θα έχουν κανένα ιδιαίτερο θέμα να πουλήσουν εισιτήρια, μόνο που θα έχουν σοβαρό θέμα να κρατήσουν τον κόσμο στις θέσεις του μέχρι τη λήξη ενός αγώνα. Εκτός αν ο Lauri Markkanen συνεχίσει τις ομορφιές του Ευρωμπάσκετ, ο Zach LaVine επιστρέψει από τον τραυματισμό και γίνει ο ηγέτης που ελπίζουν οι Bulls ότι μπορεί να γίνει, και ο Kris Dunn βαλθεί να αποδείξει ότι δεν έφταιγε αυτός, αλλά οι Timberwolves για τις περσινές εμφανίσεις του. Όχι ότι κι αν γίνουν όλα αυτά θα έχουν καμιά τρομερή πορεία φέτος οι Bulls, αλλά θα δώσουν στους φίλους τους κάτι να παρακολουθούν, κάτι να ελπίζουν.

Ανδρέας Χριστοφόρου: Μια από τις 30 ομάδες του ΝΒΑ πάντα ξεκινά τη σεζόν με αισιοδοξία, όποιο και να είναι το ρόστερ της. Και φυσικά αναφέρομαι στους Los Angeles Lakers. Το υλικό θεωρητικά βελτιώθηκε, το ίδιο όμως και ολόκληρη η Δυτική περιφέρεια, κάτι που θα κάνει τη προσπάθεια τους να βελτιωθούν σε επίπεδο νικών από δύσκολη ως αδύνατη. Πάντως, μέσα στη σεζόν υπάρχει ήδη μια προγραμματισμένη special night, αφού στις 18 Δεκεμβρίου οι Lakers θα αποσύρουν τα δύο νούμερα του Kobe Bryant, στην οροφή του Staples Center.

Δημήτρης Παλιγκίνης: Οι Indiana Pacers θα καταφέρουν φέτος να κάνουν τη διαφορά με το πόσο κακοί θα είναι σε μία ήδη κακή Ανατολική περιφέρεια. Τα παιχνίδια τους δεν θα αξίζουν να τα παρακολουθήσουμε, ακόμα και αν παίζουν απόγευμα Κυριακής σε ώρα Ελλάδας. Στα πιo σοβαρά, ο κύκλος της -επιτυχημένης σε μεγάλο βαθμό- ομάδας του George έκλεισε, χωρίς κάποια παρουσία σε Τελικούς και η Indiana μπαίνει σε ρυθμούς tanking, περιστρεφόμενη γύρω από τον Miles Turner, που έδειξε θετικότατα στοιχεία την περσινή χρονιά.

Πάνος Ζάχαρης: Υπάρχουν αρκετές ομάδες που το αντικειμενικό τους ταβάνι είναι τα playoffs… του Eurocup. Ωστόσο πόσο -πιο- απογοητευμένος μπορεί να είναι ένας οπαδός των Kings ή των Nets από μια ακόμη λοταρία; Ας μιλήσουμε επομένως για διαχρονικά «καλές» ομάδες που θα πάνε άπατες. Bulls, Pacers από τη μια, και Pelicans από την άλλη.

Ballhog Spalding

4. Εντελώς υποκειμενικά και με γνώμονα πάντα τα οπαδικά συναισθήματα, ποιο θα είναι το ζευγάρι των Tελικών;

Γιάννης Ψαράκης: Των μικρών Τελικών εννοείτε, ε; Σε αυτόν Oklahoma κόντρα στους Celtics, παίξτε το από τώρα. Γιατί στον κανονικό δεν θα υπάρχει αλλαγή. Οι Warriors είναι η μοναδική ομάδα που έχει τα φόντα για να threepeatάρει «αλά» Bulls (και Lakers, να τα λέμε και αυτά, ε;). Και ας βγάζουν δόντια OKC και Houston. Στην Ανατολή, οι Celtics έχουν να φάνε ψωμιά μέχρι να ωριμάσει ο Tatum, το Toronto πλέον είναι “μηδέν οξέα, μηδέν λιπαρά”, οι Bucks είναι ο Giannis (μόνος του) οπότε οι Cavs, έστω και με τα γερόντια, θα πάνε πάλι Τελικό.

Λεωνίδας Τούσιας: Οι Warriors θα φτάσουν μέχρι το τέλος και όσο και να θέλω να πρωτοτυπήσω, αυτή την στιγμή δεν βλέπω κάποια ομάδα που να μπορεί να τους πετάξει έξω. Στην Ανατολή τα πράγματα είναι ακόμα ρευστά, αλλά αν και ο LeBron θα ήταν η λογική επιλογή, προσωπικά πιστεύω ότι φέτος θα δούμε τους Celtics να φτάνουν στο τέρμα. Έχουν γίνει πολύ αθλητική ομάδα, ο Hayward είναι τρομερά υποτιμημένος για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είναι εξωγήινος (όπως οι Kawhi, LeΒron, Durant) και ο Irving στο φινάλε των αγώνων μπορεί να μεταμορφωθεί σε super-saiyan, όπως κάνουνε οι ήρωες στο Dragon ball! Επίσης, προσέξτε τον Smart που έχει πολύ βελτιωμένα τα ποσοστά του στην pre-season (φυσικά σε πολύ πολύ μικρό δείγμα αγώνων) και αν παρουσιαστεί βελτιωμένος σε αυτόν τον τομέα, τότε θα είναι σούπερ όπλο για τους τελικούς της περιφέρειας.

Γρηγόρης: Ας πούμε απλά ότι αν κάποιος αποφάσιζε, από το 2015, να ποντάρει το σπίτι του στο ζευγάρι Warriors – Cavs, θα είχε ήδη τρία ολοκαίνουργια σπίτια και θα πήγαινε καρφί και για το τέταρτο.

Ανδρέας Χριστοφόρου: Στη Δύση υπάρχει μια ομάδα που όσο περισσότερο τη βλέπω, τόσο πιο πολύ μου θυμίζει τους Showtime Lakers, αν βέβαια ληφθούν υπόψη και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά των δύο εποχών. Οι Golden State Warriors θα εκπροσωπήσουν για άλλη μια σεζόν τη Περιφέρεια τους στους Τελικούς του ΝΒΑ. Στην Ανατολή, ένας παίκτης που πάντα μου άρεσε, αλλά δεν μπορούσα να τον υποστηρίξω όσο ήθελα ήταν ο Isaiah Thomas. Τώρα που άλλαξε ομάδα και πήγε να βρει έναν άλλο παίκτη που μ’αρέσει πολύ, το να υποστηρίξω άλλο ένα ταξίδι των Cleveland Cavaliers στους Τελικούς δεν το λες και καταναγκαστικό έργο.

Δημήτρης Παλιγκίνης: Έβδομο παιχνίδι των Τελικών και ο Bradley Beal με τρίποντο εκτός ισορροπίας χαρίζει τον τίτλο στους Wizards, μετά από μία εξαιρετική σειρά Τελικών απέναντι στους Warriors, οι οποίοι πλακώνονται στο ξύλο και τα σπάνε μεταξύ τους, με τον Durant να γυρνάει στην Οκλαχόμα. Γενικά, οποιοδήποτε σενάριο που δεν εμπεριέχει LeBron και Warriors στους Τελικούς θα με ικανοποιήσει, καθώς η τωρινή τριλογία κινδυνεύει να γίνει πολυλογία τα επόμενα χρόνια.

Πάνος Ζάχαρης: Η καρδιά και τα οπαδικά συναισθήματα λένε Ηeat-Ολυμπιακός, ωστόσο υπάρχουν μερικές τεχνικές μικρολεπτομέρειες που ενδεχομένως να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της κατακόκκινης μου φαντασίωσης. Όπως, για παράδειγμα, ότι οι Ηeat είναι για τα σκυλιά. Κι αφού το Miami βγαίνει εκτός εξίσωσης, απομένει το πληρέστερο Cleveland όλων των εποχών να κοντράρει την αρμάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ή τους Warriors αν κάτσει καμιά στραβή και χτυπήσει ο Αγραβάνης… Πάλι λοιπόν GWS-Cavs, όσο αποκρουστικό κι αν ακούγεται με μια μικρή, αλλά υπαρκτή, πιθανότητα να συμβεί κάτι περίεργο προς Houston μεριά. Όχι δεν-θέλω να-βλέπω Celtics και ΟΚC. Οπαδικά και υποκειμενικά δεν είπατε;

cover

References
1 αλλά έχοντας κάνει πολλά χρόνια corporate αρκετοί εξ ημών, αν πρέπει να ταγκάρουμε μία μόνο δουλειά του, αυτή θα ήταν The Working Dead.