Trade Machine’s Frenzy: Like a Bosch

Posted on Feb 3 2018 - 8:00pm by Mitsos Mavrakis

Το πρόγραμμα του ΝΒΑ είναι σοφά δομημένο. Για παράδειγμα το All-Star Game το οποίο γίνεται το Φλεβάρη σαν μία ευκαιρία παράλληλα με τον εορτασμό της ομορφιά του αθλήματος,  να φορτίσουν οι παίκτες τις μπαταρίες οι παίχτες εν’όψει της τελικής ευθείας. Ειδάλλως θα έπρεπε και οι αθλητές που δεν συμμετέχουν στο All Star Game να προφασίζονται τραυματισμούς όπως κάνει και ο LeBron. Με παρόμοια σοφία πρωτίστως σκεπτόμενους τους φιλάθλους είναι τοποθετημένη και η μεγαλύτερη γιορτή του ΝΒΑ που λαμβάνει χώρα τον Φλεβάρη. Και φυσικά δεν εννοούμε για το ευχάριστο πανηγύρι του All-Star Game, αλλά την υπέροχη φρενίτιδα της trade deadline. Πάνω που εμείς οι φίλαθλοι ξεκινάμε να νοιώθουμε μια κούραση, το αντίστοιχο του rookie wall, καθώς πόσους μήνες συνεχόμενους μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος τους βετεράνους του Sacramento να αργοπεθαίνουν στον πάγκο των Kings σαν την Emmanuelle Riva στο “Amour” του Haneke ή να βλέπει την ομάδα των Pistons να ανταγωνίζεται σε θλίψη την πόλη του Detroit ή να ακούει πως ο LeBron γκρινιάζει για το επίπεδο της ομάδας του; Καλά, εδώ γκρίνιαξε μέχρι και ο Kawhi, το οποίο δεν μπορεί παρά να είναι δείγμα τεχνητής νοημοσύνης και όπως ξέρει οποιοσδήποτε έχει διαβάσει τεχνοφοβικό sci-fi, είναι η αρχή που θα οδηγήσει την υποδούλωση των ανθρώπων από τα ανδροειδή.

Την στιγμή που φαίνεται πως έχουν παγιωθεί όλες οι δυνάμεις στην λίγκα, έρχεται η ημερομηνία του trade deadline προκείμενου να χτυπήσει ένα καμπανάκι που θα βγάλει όλες τις ομάδες από τον λήθαργό τους και θα τους “απαιτήσει” να κάνουν κάτι για αλλάξουν το μέλλον και το παρόν τους. Σε αντίθεση με τα playoffs που συμμετέχουν λιγότερες από τις μισές ομάδες και ελπίζουν σε τίτλο μόνο τρεις-τέσσερις, στο trade deadline συμμετέχουν οι πάντες. Και έχουν όλοι δικαίωμα στο όνειρα.

Και μια εποχή που κανονικά όλη η ειδησιογραφία θα έπρεπε να είναι για το Superbowl, τουλάχιστον για όσους δεν ασχολούνται με συλλαλητήρια, στο ΝΒΑ όλοι εμείς μπορούμε να αράζουμε και να ονειρευόμαστε ότι θα ξημερώσει μια μέρα η 9η του Φλεβάρη που όλα θα είναι διαφορετικά και θα μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο.

Και ποιο είναι αυτό το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα όνειρα; Μα, φυσικά το trade machine, αυτή η μαγευτική εφαρμογή του ESPN που μας επιτρέπει να τεστάρουμε κάθε λογική ή παράλογη ιδέα. Ο Μήτσος Μαυράκης, γνωστός στον εαυτό του και σαν Hieronymus Bosch του trade machine είναι στην εκτέλεση χωρίς φόβο, αλλά με πάθος  και ο Γιάννης Χάτσιος παίζει την φωνή της κοινής λογικής σαν Party Pooper. 

Αυτό που λυτρώνει τον Anthony Davis

Free the Brow in full effect

Celtics : Anthony Davis + Larry Nance Jr.

Lakers: DaMarcus Cousins + Aron Baynes + Shane Larkin expiring contracts + cap space

Pelicans: Memphis Grizzlies 2019 1st round pick + Jaylen Brown + Marcus Smart + Julius Randle + Jordan Clarkson + Marcus Morris + Ivica Zubac

Hieronymus: Το μόνο καλό που μπορεί να προκύψει από τον θλιβερό τραυματισμό του Boogie είναι πως επιτέλους θα διαλυθούν οι ψευδαισθήσεις πως οι Πελεκάνοι θα μπορούσαν ποτέ να κάνουν πορεία πρωταθλητισμού, όπως θα ταίριαζε σε αυτό το ανεπανάληπτο δίδυμο που είχαν στην frontcourt της. Είναι καιρός λοιπόν να απελευθερωθεί ο Davis από τον βάλτο της Νέας Ορλεάνης. Ο προορισμός δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικός. Οι Celtics παίρνουν τον παίκτη για τον οποίο ξερογλείφονται εδώ και χρόνια και τον πάντα πολύτιμο Nance.

Οι Lakers παίρνουν ακόμα τρία συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι και διατηρούν το δικαίωμα να τα σκάσουν στον Boogie αν πιστεύουν ότι είναι ένα από τους αστέρια που αναζητούν, μα το κυριότερο κατορθώνουν να ξεφορτωθούν όλα τα συμβόλαια που θα τους έπιαναν χώρο στο salary cap και μπορούν το καλοκαίρι να επιδοθούν σε καταναλωτική φρενίτιδα.

Party Pooper: Εντάξει, πέρα από το γεγονός ότι οι Pelicans πάλευαν μια πενταετία να φέρουν έναν star δίπλα στον Davis και μου φαίνεται απίθανο να καταπιούν το αρκετά λογικό, αλλά ακόμα περισσότερο δύσπεπτο φάρμακο του να χάσουν και τους δύο, το πακέτο “might as well give them” για να τραβήξουν τη σκανδάλη. Μαζί με τους Holiday και Moore βγάζουν μια αξιόλογη επτάδα παικτών, έχουν το στοίχημα του Zubac και όπως και να το κάνουμε, Brown και Randle έχουν star potential, ακόμα κι αν στην περίπτωση του δεύτερου ο χρόνος μετράει αντίστροφα.

Αυτό που γλυτώνει τον Boogie από τους χασάπηδες

Pelicans: Tyson Chandler + Justin Holiday

Suns: DaMarcus Cousins + cap space

Bulls: Phoenix Suns 2018 2st round pick + Cheick Diallo

Hieronymus: Ο Chandler είναι πάντα πρόθυμος να κάνει όλα αυτά τα μικρά πράγματα και να αναπληρώσει το κενό του Boogie ως rebounder, και το κυριότερο πως ακόμη και στα 60φεύγα του θα είναι βελτίωση έναντι του Cousins στην άμυνα. Ο Holiday θα ήταν μια καλή αφορμή να στερηθούμε λίγο ακόμη την εμπειρία του βασικού Solomon Hill.

To Phoenix θα εξοικονομήσει 17 εκατομμύρια και θα του δωθεί η ευκαιρία να πληρώσει πανάκριβα κάποιους μέτριους free agents. O Cheick Diallo εχει δείξει πολύ καλά στοιχεία κάποιος πρέπει να του δώσει μια ευκαιρία.

Αλλά ο κυριότερος λόγος για αυτό το trade είναι η δυνατότητα του να κάνει ο Cousins την επέμβαση και την αποθεραπεία του με το καλύτερο ιατρικό team του ΝΒΑ στο Phoenix, αντί να τον εμπιστευτούμε στους χασάπηδες που κατέστρεψαν την καριέρα του Quincy Pondexter.

Party Pooper: Εντάξει, δεν παίρνεις πόντους για τον ρεαλισμό, και η προσπάθεια εξισορρόπησης της προσφοράς του Boogie με αυτή του Chandler θυμίζει αγορά φορέματος με κάθετες ρίγες για να κρύψει καμιά 40αριά κιλά – δηλαδή είναι ανώφελη αλλά και λανθασμένη στη βάση της – ωστόσο είναι καλό για όλους, από εμάς μέχρι την ασφαλιστική του εταιρεία, ο Cousins να φύγει μακριά από το σφαγείο των βάλτων.

Αυτό που στέλνει τον Love σπίτι του και μου υπενθυμίζει πως έχω υπερτιμήσει τον Harkless

Cavs: George Hill + Zach Collins + Shabbazz Napier + Al Farouq Aminu + Mo Harkless + Portland’s 1st round pick 2018

Blazers: Kevin Love + Garrett Temple

Kings: Iman Shumpert + Channing Frye +Jose Calderon + Noah Vonleh expiring contracts

Hieronymus: Οι Cavs είναι άρρωστοι και χρειάζονται δραματικές αλλαγές. Οι Aminu & Harkless είναι το μπασκετικό αντίστοιχο του στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι και θα μπορούσαν να σχηματίσουν με τον Crowder μαι τριάδα υπερτιμημένων σχεδόν 3&D ρολιστών αλλά τουλάχιστον θα έχουν μια κάποια διάθεση να παίξουν άμυνα. Ο Collins υποφέρει κι αυτός από την κατάρα του να έχει ντραφταριστεί μπροστά από τον Donovan Mitchell, αλλά έχει τα στοιχεία που θέλει κάποιος από έναν center και είναι μόλις 19 χρονών. Ο Hill είναι μόλις λίγους μήνες μακριά από τότε που θεωρείτο σαν λύση στον άσο για διεκδικητή και έχει εξαιρετικό μπασκετικό pedigree. To draft pick των Blazers από την άλλη θα μπορούσε να μπει μαζί με το draft pick του Brooklyn και, ή να τους φέρει άλλους δύο παίκτες, ή να χρησιμοποιηθεί για την επόμενή μέρα. Αρκεί να μην το χρησιμοποιήσουν αμφότερα για να ανέβουν λίγες θέσεις στο draft όπως το Portland πέρυσι. Κι επιπλέον…

Οι Blazers είναι οι θριαμβευτές καθώς αποκτούν το power forward που πάντα ονειρευόντουσαν και ξεκλειδώνει τις δυνατότητες τις επίθεσής του, ενώ στο πρόσωπο του Temple βρίσκουν το ιδανικό πέμπτο μέλος της πεντάδας.

Party Pooper: Νομίζω ο λόγος που δεν μπορώ να “δω” αυτό το trade είναι ο ίδιος που αδυνατώ να παίξω σκάκι. Δηλαδή, τόσες πολλές πιθανότητες, τόση λίγη υπομονή.

Στην πραγματικότητα δεν νομίζω ότι βοηθάει ιδιαίτερα τους Cavaliers. Ο Hill είναι στη θεωρία ο εξαιρετικός σουτέρ, πρόθυμος αμυντικός και off-the ball point guard που θα ήταν ταμάμ δίπλα στον LeBron, αλλά δεν νομίζω ότι αυτά που δίνει μπορούν να καλύψουν όσα χάνουν από τον Love. Ο Harkless είναι τίποτα διαφορετικό από έναν Shumpert χωρίς το funky gene; Και έχω την εντύπωση ότι δεν περνάει το κατώφλι αυτοπεποίθησης και εγρήγορσης που πρέπει να έχουν οι συμπαίκτες του βασιλιά. Το ίδιο και ο Aminu. Μπορεί να σουτάρει κατά καιρούς, αλλά δεν θα τον δεις ποτέ να “stroke it” ελλείψει καλύτερου όρου, και νομίζω ότι ακόμα και 50% να αρχίσει να βάζει, και πάλι θα τον αγνοούν. Το χάσμα από το overachieving rebounder στο “Kevin Love” είναι τεράστιο, όπως και η διαφορά τους σε όλα τα υπόλοιπα ταλέντα, είτε λέγονται πάσα, είτε post παιχνίδι. Και όχι, δεν θα παίξει center, βάζω εδώ την κόκκινη γραμμή μου στο positionless basketball. Εν ολίγοις νομίζω ότι δημιουργεί τόσο μεγάλες αβεβαιότητες και προτείνει μια αναδόμηση του παιχνιδιού τους δύο μήνες πριν τα playoffs που τελικά ούτε θα τους κάνει τόσο γρήγορα ισχυρότερους, ούτε είναι deal που θα πείσει τον LeBron να μείνει.

Έστω όμως ότι για κάποιον λόγο οι Cavs το πιστεύουν και ο Love νιώθει νοσταλγία για την πατρίδα. Ο Love στο Portland χωρίς να χάσουν τον McCollum είναι game changer. Είναι βασικά το καλύτερο τεσσάρι στα χαρακτηριστικά που ψάχνουν, και, ενώ δεν ξέρω αν τους κάνει contenders, σίγουρα τους βάζει στην ίδια συζήτηση με τους Thunder και τους Timberwolves. Τον Temple δεν τον θέλω γιατί θα μου προκαλέσει κατάθλιψη πόσο πιο χρήσιμος από τον Turner θα είναι στην επίθεση του Stotts.

Ντάξει τώρα για τους Kings ξέρω ‘γω; Ρόλο τσιλιαδόρου έχουν στην όλη φάση, απλά δανείζουν και το αμάξι στο ζευγάρι.

Αυτό που στο Dallas αποκτούν τον center του μέλλοντος

Cleveland: Avery Bradley + Thaddeus Young + Nerlens Noel + Glenn Robinson III

Pacers: Kevin Love

Clippers: Pacers 1st round pick 2018 + Channing Frye

Dallas Mavericks: Ike Anigbogu + Jose Calderon (buy out)

Hieronymus: Αντε πάμε να γεμίσουμε την ομάδα. Ο Bradley είναι διαχρονικός Curry-stopper, ο παίκτης που πρέπει να σημαδέψει όποια ομάδα σκοπεύει να αντιμετωπίσει τους Warriors. O Noel είναι γεμάτος πλεονεκτήματα: rim protector, έχει ευτελίσει την αξία του ενόψει του καλοκαιριού και είναι και πελάτης του LeBron. Το πακετάκι από τους Pacers δεν είναι ιδανικό, καθώς ο Θαδδαίος είναι λίγο προβληματικός γιατί δεν μπορεί να κατέβει στο 5 σε χαμηλά σχήματα και ο Glenn Robinson σκουριασμένος, αλλά τουλάχιστον δεν πρόκειται να εγκλειστούν σε οίκο ευγηρίας εντός πενταετίας όπως το λοιπό supporting cast των Cavs.

Ο Love ταιριάζει τέλεια δίπλα στους Turner και Sabonis παίζοντας το ρόλο μέντορα για τον T.J. Leaf και θα δώσει ένα ενδιαφέρον στα playoffs, ιδίως αν επιλέξουν οι αντίπαλοι προπονητές να παραβλέψουν τα γεγονός πως ο Bogdanovic εξακολουθεί να είναι αυτός που μαρκάρει τα αντίπαλα τριάρια.

Ο Anigbogu πάντως έχει τα αθλητικά προσόντα να γίνει κάτι παρόμοιο με αυτό που θα γινόταν ο Noel. Ας ελπίσουμε να μην τον πιάνουν κι αυτόν λιγούρες στο ημίχρονο.

Party Pooper: Καλά τα λες φίλε μου, όμως γιατί οι Clippers να σαμποτάρουν τις παραισθητικές τους ελπίδες να πάρουν τον Βασιλιά το καλοκαίρι; Αν και τώρα που το σκέφτομαι, μπορώ να εικονίσω τον Jerry West να τον πείθει με ένα επιχείρημα του στυλ “Πάρε τώρα αγόρι μου το πρωτάθλημά σου, θα σε βοηθήσω και θα είσαι για πάντα βασιλιάς στο Cleveland, και μετά έλα εδώ να πάρουμε άλλα δύο, και άσε τον Jordan να είναι GOAT για τους σαραντάρηδες”.

Κάτι πιο special

Cavaliers: Khris Middleton + Nerlens Noel + Ersan Ilyasova + Luke Babbitt + Milwaukee first round pick 2019

Bucks: Kevin Love + Marco Belinelli + DeWayne Dedmon

Hawks: Mirza Teletovic + D.J. Wilson + Rashad Vaughn + Cavs 2019 2nd round pick + Bucks 2019 2nd round pick

Mavs: Bucks 2020 second round pick + Jedi Osman + Channing Frye + Jose Calderon

Hieronymus: Ο Middleton είναι ο ιδανικός παρτενέρ για κάθε μονόκερο που χρειάζεται την μπάλα στα χέρια του. Ειδικά όταν σουτάρει περισσότερα τρίποντα. Ο Noel προσφέρει και rim protection 10% προμήθειες από κάθε συμβόλαιο στον LeBron, ενώ οι Ilyasova και Luke Babbitt θα παίξουν το ρόλο των άρτι αποχωρισθέντων Love και Frye στο υποπολλαπλάσιο κόστος και μια ελαφρά μείωση στην ποιότητα.

Οι Love, Bellineli μέχρι και ο Dedmon, έχουν σουτ, σε τρεις προσθήκες που θα ανοίξουν κατα πολύ το γήπεδο για τον Γιάννη. Α, και οι Bucks δεν είχαν ποτέ τους rebounder σαν τον Love.

Rick να σου γνωρίσω τον Cedi. Μην τον βλέπεις έτσι ντροπαλό θα τον αγαπήσεις.

Αυτό που στέλνει τον Kemba στους Cavs

Cavs: Kemba Walker + Nicola Batum

Hornets: Brooklyn Nets 2018 1st round pick + Isaiah Thomas (superstar mode) + Cedi Osman + Teyanna Taylors’ husband + expirings

Party Pooper: Παρότι χάνουν τον Isaiah Thomas, το trade συνιστά τεράστιο upgrade ταλέντου για τους Cavaliers. Ο κοντός είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να παίξει στο 100% φέτος, και σε ένα ήδη τραγικό αμυντικά σύνολο αποτελεί άλυτο πρόβλημα. Τα 22 εκατομμύρια του Batum είναι πικρό φάρμακο για τους Cavs, κι άλλος ένας ball handler ίσως να είναι κάτι που περισσεύει στους Cavaliers. Άραγε δίνουν τον Monk; Μάλλον όχι. Αν βάλουμε έναν shooter, all around nice guy αντί του Batum;

Hieronymus: Οι Hornets μπορεί να είναι και η μόνη ομάδα που θα πληρώσει τον IT3 το καλοκαίρι από αγνή απελπισία σχηματίζοντας ένα backcourt κατηγορίας φτερού με τον Monk. O Frye θα εξαγοραστεί να πάει σε κανέναν διεκδικητή που διψάει για σουτ, και ο Shumpert είναι μεν αναγκαίο κακό, αλλά τουλάχιστον μπορεί να φέρει μαζί του και την Teyanna Taylor στις κερκίδες. Ο Τούρκος swingman είναι συμπαθέστατος ρολίστας και το draft pick των Nets είναι το ψηλότερο που θα μπορούσε να πέσει στα χέρια τους. Εκεί χαμηλά στο lottery που επέλεξαν τον Kemba – αλλά και τον Biyombo. Η ουσία βέβαια γίνεται για να γλυτώσουν μερικά λεφτά μακροπρόθεσμα και για αυτό εκεί ίσως πιέσουν να στείλουν τον Batum που έχει  να λαμβάνειν 27 εκατομμύρια την σεζόν 2020-21.

Ο Stan επιτέλους βρίσκει άσσο

Pistons: The point guard Kemba Walker + Marvin Williams + expiring MCW

Hornets:  Pistons 2020 1st round pick top 5 protected+ Stanley Johnson + Luke Kennard + Reggie Jackson + Jon Leuer

Party Pooper: Όπως μας έδειξε και το trade για τον Blake ο Van Gundy νοιώθει πραγματική πίεση και είναι αποφασισμένος να συμβιβαστεί με μια καλή ομάδα που θα παίζει στα playoffs. Από την στιγμή που ετοιμάζεται να ρισκάρει.

Κοίτα να δεις που θα κάνουν την καλύτερη ομάδα του κόσμου στο 3 on 3 οι Pistons. Για να το κάνουν θα πρέπει να μείνουν περίπου με μισό rotation player πίσω από τους νέους big three τους, θυμίζοντας κάτι από Pelicans East. Ωστόσο κάποιος πρέπει να τσιμπήσει τον Stanley Johnson, και δεν είμαι πεπεισμένος ότι θέλω οι Hornets να είναι αυτοί, καθώς με τον MKG και αυτόν στα πλάγια και center τον Howard, υπάρχει το ενδεχόμενο να βάλουν κάτω από 60 πόντους. Εν ολίγοις, καλλιτέχνη, βγάλε μου κάτι που να στέλνει τον Stanley στην ζεστή αγκαλιά του Chip Engelland.

ΥΓ: Φαντάστηκα τον Stan να ζητάει από περίπτερο δύο πακέτα άσσο άφιλτρο, με φόρμα, το μουστάκι και αυτή τη φωνή, και είμαι σίγουρος ότι κάπου έπαιξε ένα περίεργο role reversal και ένας ξανθός αμερικάνος τύπου Hoiberg βλέπει «Ρετιρέ» σε έναν ξεφτισμένο καναπέ σε τηλεόραση που δεν παίζει καλά δίπλα στη μάνα του τρώγοντας φασολάκια γιαχνί και παίζοντας με μια στοιχηματική εφημερίδα στο πάτωμα κάτω από μαύρη adidas σαγιονάρα με μπιλάκια.

Αυτό που το Phoenix δεν γουστάρει να περιμένει το draft

Phoenix: Kemba Walker + Marvin Williams

Hornets: Suns 1st round pick 2019 + Dragan Bender/Marquesse Chris + T.J. Warren + Brandon Knight

Hieronymus: Το Phoenix χρειάζεται απεγνωσμένα έναν point guard. Αντί να περιμένει μέχρι τον Ιούλιο να δουν αν θα τους κάτσει ένας εκ των Luka Doncic ή Colin Sexton θα μπορούσαν να επιταχύνουν τη διαδικασία επιλέγοντας την σίγουρη επιλογή του Kemba σαν σύντροφο του Booker στο backcourt και τον Marvin Williams στο ρόλο του stretch 4. Aν με κάποιον τρόπο μπορούσαν να πείσουν τον MJ να πάρει τον Marquesse Chriss, ισως δείχνοντας του μόνο τα highlights από ένα από αυτά τα παιχνίδια που δεν κάνει 4-6 fouls στο δεκάλεπτο, ίσως να έκαναν κάτι σπουδαίο.

Οι Hornets κάνουν τον πρώτο βήμα για rebuilding παίρνοντας – τι άλλο; – έναν λευκό ψηλό που τόσο αρέσει στο πρόεδρο τους. Μιας που μιλάμε για τα γούστα που βγάζει ο MJ, αποκλείεται να μην ενθουσιαστεί από το vintage βγαλμένο από τα 80’s παιχνίδι του Warren. Η αξία της συναλλαγής όμως κρύβεται στο 1st round pick 2019 του Phoenix, καθώς η απόκτηση του Kemba μπορεί να σώσει τη δουλειά του Ryan McDonough, αυξάνοντας κατακόρυφα τις πιθανότητες να παραμείνουν οι Suns εγκλωβισμένοι στην μετριότητα.

Αυτό που τo Neil Olshey ξεναβρίσκει ένα από τα πουλέν του

Portland: DeAndre Jordan + Montrezl Harrell

Los Angeles Clippers: Blazers 2018 first round pick + Jusuf Nurkic + Moe Harkless + Ed Davis + Noah Vonleh

Hieronymus: O Neil Olshey ήταν αυτός που είχε επιλέξει τον στο draft τον DeAndre σε μια επιλογή που είχε θεωρηθεί reach εκείνη την εποχή και δεδομένα είναι ανάμεσα σε αυτούς τους GMs που προτίθενται να του τα σκάσουν το καλοκαίρι. Ο Jordan είναι σπουδαία βελτίωση για την ούτως ή άλλως καλή άμυνα της ομάδας του Terry Stotts, ενώ η απειλή του ρολάροντας στην ρακέτα θα προσδώσει και μια νέα διάσταση στην επίθεση των Blazers.

Στο Los Angeles δίνουν έναν παίκτη που δεν θα μπορούσαν να κρατήσουν, παίρνουν ένα πικ για τον κόπο τους και έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το κτήνος από την Βοσνία στο ρόλο του franchise center, αλλά πιο νέος, καλύτερος επιθετικά και πιθανότατα πιο φθηνός από ότι ο DAJ.

Όταν η Oklahoma πάει all in Pt. I

Thunder: Avery Bradley

Clippers: Alex Abrines + Terrance Ferguson + OKC 2018 first round pick

Hieronymus: Χαλάλι το pick μπροστά στην προοπτική να ξαναζήσουμε τους Δυτικούς Τελικούς του 2016 και να δούμε μια ομάδα να τεστάρει την σωματική και ψυχική δύναμη των Warriors.

Party Pooper: Ε, ναι.

Pt. II

Party Pooper: Ο Lee κάνει φοβερές εμφανίσεις φέτος, και ο Beasley ίσως πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί, είναι η μοναδική στιγμή που θα γινόταν κάτι τέτοια. Ο Ferguson μπορεί να έχει δείξει αρκετά flashes για να είναι πολύ ενδιαφέρον σε ένα trade, αλλά ο Singler είναι μονάχα filler, κι ο Abrines απλά μεγαλώνει την ευρωπαϊκή παροικία της Νέας Υόρκης. Ο πάγκος της Oklahoma είναι τίγκα στα μονοετή, δεν μπορώ να βγάλω κάποιο deal, αν και ο Jerami θα μου άρεσε για τη Νέα Υόρκη, όπως και ο Ron Baker στην Oklahoma.

Hieronymus: Κάθε Φλεβάρη ο Courtney Lee περιμένει τον contender που θα έρθει πάνω στο λευκό άλογο για να λυτρώσει από την μετριότητα στην οποία φαίνεται να έχει καταδικαστεί ο ίδιος δίχως να το αξίζει. Ο Beasley θα μπορούσε να βοηθήσει μιας από την στιγμή που έχουμε συνειδητοποιήσει την ματαιότητα του να περιμένουμε να χτίσει μια λειτουργική επίθεση ο Billy Donovan ας του δώσουμε τουλάχιστον τους καλύτερους isolation σκόρερ που μπορούμε να βρούμε κι ας τον αφήσουμε να ασχολείται με την άμυνα που μπορεί να σκαρώσει τίποτα ενδιαφέρον.

Ο Terrance Ferguson είναι ο φετινός Ben McLemore/Terrence Ross/Zach LaVine/Mario Hezonja. Φανταστικός αθλητής και εξαιρετικός σουτέρ που απλά δεν κατέχει τίποτα άλλο. Ε, κι αν σου κάτσει! Χαλάλι το συμβόλαιο του χειρότερου παίκτη του ΝΒΑ.

Αυτό που το άσυλο στο Memphis μαζεύει όλους τους παρεξηγημένους

Miami: Marc Gasol + Mario Chalmers γούρι για τους τελικούς + Richard Jefferson για τα podcasts

Denver: Mike Conley + Tyreke Evans + James Ennis + Okaro White

Memphis: Hassan Whiteside+ Kenneth Farried + Emmanuel Mudiay + Juan Hernagomez + Malik Beasley + Darrel Arthur

Hieronymus: Μπορεί μεν να θέλουμε να κάνουμε tanking, άλλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το πρώτο πικ των αρκούδων είναι στα χέρια του Danny Ainge από το trade για Jeff Green. Οπότε κοιτάμε να κρατήσουμε την ομάδα ανταγωνιστική για έναν ακόμη χρόνο, χρησιμοποιώντας την γνωστή συνταγή: παρεξηγημένοι χαρακτήρες που νοιώθουν ότι έχουν κάτι να αποδείξουν και θα νοιώθουν πως στο Tennessee θα βρουν την αγάπη και το σπίτι που τους έχει στερηθεί.

Ο Tyreke ταιριάζει με τον Jokic και απλά θα κρατάει ζεστή την θέση μέχρι να επιστρέψει του χρόνου ο Conley που θα αποτελεί τον άσσο για μια all-in χρονιά του χρόνου. Ο James Ennis θα μπορέσει να αντικαταστήσει τον σωσία του Wilson Chandler που ταλαιπωρεί την πόλη του Denver στο 3.

Marc Gasol και Kelly Olynyk υπό τις διαταγές του Eric Spoelstra = ανείπωτη ηδονή.

Party Pooper: Έπαιζαν παραισθησιογόνα στην Αναγέννηση;

Αυτό που στέλνει τον Parsons εκεί που πρέπει

San Antonio Spurs: Mike Conley + Tyreke Evans + James Ennis

Memphis Grizllies : Pau Gasol + Jeremy Lin + Patty Mills + Quincy Acy + Derrick White

Nets: San Antonio Spurs 1st round pick + Chandler Parsons + Mario Chalmers

Hieronymus: Ο Parsons στο Brooklyn. To Instagram θα πάρει φωτιά! Το Memphis διώχνει τα δύο πιο βαριά του συμβόλαια και τους δύο που θα αποδημήσουν το καλοκαίρι και επανενώνει δύο αδέρφια με την επιστροφή του μύθου της ομάδας Pau Gasol, που έχει την ευκαιρία να κλείσει την καριέρα του εκεί που την ξεκίνησε. Οι Lin και οι Mills είναι αξιοπρεπείς επιλογές στον άσο και θα βοηθήσουν το όνομα της ομάδας να ακουστεί παγκοσμίως βοηθώντας ελαφρά αγωνιστικά και ακόμη περισσότερο στο marketing. Ναι, οι ειδικές εμφανίσεις Memphis Xióngmāos1)Xióngmāo=bearcat=Panda με την γραμματοσειρά των Memphis Sounds έχουν προοπτική να πουλήσουν στην Κίνα περισσότερο κι από το ρύζι. Ο Quincy Acy έρχεται απλά σαν φόρος τιμής στο πνεύμα του Grit’n’Grind.

Οι Spurs με τον DeJounte Murray να μην είναι ακόμη έτοιμος παίρνουν τον point guard που θα τους κρατήσει ανταγωνιστικούς για να χαρεί και ο Kawhi, ο Tyreke είναι δανεικός για τα φετινά playoffs, ο Harris είναι ο κλασικός χρήσιμος καυτός σουτέρ που στο San Antonio θα βρει το σπίτι του και ο Ennis μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική σε περίπτωση που ο Danny Green ζητήσει περισσότερα από όσα περιμένουν το καλοκαίρι.

Party Pooper: Έπαιζαν παραισθησιογόνα στην Αναγέννηση!

Λίγη αδερφική αγάπη ακόμα

Warriors: Seth Curry

Mavericks: Patrick McCaw + Damian Jones

Hieronymus: Κι άλλοι Splash Brothers!! Πέρυσι υπήρξε μια στιγμή που μεταξύ σοβαρού και αστείου λέγαμε πως ο Seth είναι ο καλύτερος σουτέρ της οικογένειας, γαμημένη γενετική, και έχει το απαιτούμενα playmaking και ένα σχετικό μέγεθος να παίξει δίπλα στον αδερφό του. Προσωπικά πιστεύω πως δεν είναι δείγμα ψυχικής υγείας το να έχεις καλές σχέσεις με τον αδερφό σου, αλλά δεν νομίζω οι Αφοί Curry έχουν τέτοια θέματα, εκτός από ένα απόλυτα κατανοητό οιδιπόδειο με την Sonya.

Party Pooper: 

 Το χαμόγελο επιστρέφει στο Detroit

Pistons: Ricky Rubio + Courtney Lee + Rodney Hood

Utah Jazz: Ish Smith + Stanley Johnson + Doug McDermott

New York Knicks: Reggie Jackson + Pistons 2nd round pick 2018 + Jazz 2nd round pick 2018

Party Pooper: Οι Pistons αντικαθιστούν τον λιγότερο συμπαθητικό PG της λίγκας με τη χαρά της ζωής (τώρα και σε έκδοση παιδί των λουλουδιών), προσθέτουν την αδερφή ψυχή του Avery Bradley που όμως δεν τον δάγκωσε λυσσασμένο σκυλί, και έναν σουτέρ πλασμένο για τα πλάνα του Stan the Man. Οι Jazz δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Dante Exum όταν γυρίσει από τα θυμαράκια, παίρνουν έναν ψηλότερο σουτέρ με λιγότερα ball skills και ο Stanley Johnson είναι έτοιμος να γίνει το νέο παιχνίδι στα χέρια του Quin Snyder. Οι Knicks είναι αυτοί που χαλάνε το trade.

Hieronymus: Ποιός θα βρεθεί να πάρει αυτόν τον Reggie Jackson; Οι Suns θα ήταν μια λύση ρε γαμώτο να αναβιώσουν την εποχή των τριών point guard Dragic/Bledsoe/Thomas με την εκδοχή των κακών doppelganger τους Jackson/Knight/Ulis.

Αυτό που δίνει στους Bucks έναν κανονικό, low-maintenance center


Bucks: Robin Lopez + Justin Holiday

Bulls: John Henson + D.J. Wilson + Rashad Vaughn + Milwaukee 2020 1st round pick top 7 protected

Hieronymus: Robert Kennedy, Casey Affleck, Dave Franco, Jackie Charlton, ένας από τους Ντε Μπουρ ή Ντε Μπερ όπως και να τους λένε, η θεά Solange. Είναι μακριά η λίστα από άτομα που έκαναν αξιοπρεπέστατες καριέρες στην σκιά των πιο διάσημων αδερφών τους. Γιατί να μην κάνει το Milwaukee το ίδιο; Και δεν εννοούμε να πάρει τον Θανάση, όπως είχαν κάνει οι Knicks με τον αδερφό του J.R. Smith πιο παλιά.

Ο Robin είναι ο ιδανικός επαγγελματίας center που θα μαζέψει όλα rebounds και θα παίξει με συνέπεια την άμυνα του κοντά στην ρακέτα. Ειδικά τώρα με τη φυγή του Kidd δεν θα χρειάζεται να προσπαθεί να κάνει παγίδες στην περιφέρεια οπότε θα είναι ιδανικός για τους Bucks. Ο Justin Holiday θα βοηθήσει κι αυτός με την σειρά του στην άμυνα και δεν είναι τόσο κακός σουτέρ όσο δείχνει το αποτρόπαιο 37% που έχει στους φετινούς Bulls που στην αρχή της χρονιάς είχε πάει να γίνει επιθετική απειλή με το στανιό. Το κυριότερο είναι πως και οι δυο τους είναι σε πολύ καλά συμβόλαιο για ακόμη μία σεζόν, όταν το Milwaukee με τον Bledsoe ελεύθερο θα χρειαστεί να ξοδευτεί.

Εντάξει καταλαβαίνουμε πως ο Henson κόβει λεπτά από τους Asik και Felicio, αλλά αξίζει να καταπιούν οι Bulls αυτό το πικρό χάπι για ένα ακόμη pick.

Party Pooper: Ο Justin Holiday δεν είναι τόσο κακός σουτέρ όσο δείχνει το αποτρόπαιο 37%”

Ποιός θα τσιμπήσει τον Hood;

Party Pooper: Είναι οι Jazz τόσο desperate ή τους λείπει ένας χοντροκώλης Γάλλος για το γούρι;

Hieronymus: Βασικά ο Hood είναι σπουδαίος σουτέρ που θα είναι φονιάς για τους Κέλτες και έχω την αμυδρή εντύπωση πως κάτω από το αμφιλεγόμενο κορμί του Yabusele κρύβεται ένα σύγχρονο τεσσάρι που μπορεί να κάνει ιδανικό δίδυμο με τον συμπατριώτη του Gobert.


Hieronymus: Σίγουρα οι Collangellοι τρώγονται να αφήσουν το στίγμα στην ομάδα και μια καλή πορεία στα playoffs θα ήταν ότι πρέπει για να αποτινάξουν τουλάχιστον στα μάτια τον χαρακτηρισμό των ανέμπνευστων σφετεριστών του Process. O Rodney Hood θα πάρει το ρόλο του Redick στα χρόνια που έρχονται και είναι ιδανικός συνοδοιπόρος των Embiid και Simmons. Φυσικά και εισακούγοντας τις προσευχές της μπασκετικής υφηλίου απαιτούμε με την σειρά μας το να δούμε τον πιο clutch μπασκετμπολίστα στην ιστορία του αθλημάτος να κάνει κηδείες στα playoffs.

Οι πραγματικές δυνατότητες του Saric απαιτούν να παίζει απέναντι στον Simmons και όχι στο πλάι του και στα χέρια του Quin Snyder θα μπορούσε να αγγίξει το ταβάνι του παίζοντας επιτέλους σαν point forward.

Party Pooper: Εντάξει, δεν έχω κάποια φοβερά μεγάλη ένσταση, απλά το trade ψιλο-ξεπουλάει τον Saric, ο οποίος έχει κάνει μια φανταστική χρονιά χαμαιλέοντα για να μπορέσει να παίξει η Philadelphia με point guard που δεν σουτάρει ποτέ τον Simmons και πολλές φορές κι άλλον non-shooter στην πεντάδα. Επίσης το spacing των Sixers παίζει να μην είναι ποτέ άνω του μετρίου, και αυτή η ικανότητα του Saric να τρυπώνει πάσες από τις πιο απίθανες γωνίες θα είναι πάντα πολύτιμη.

Hawks Doing the Process

Sixers: Marco Belinelli + Ersan Ilyasova

Hawks: Jerryd Bayless + Timothey Luwawu-Cabarrot + Anžejs Pasečņiks + New York Knicks 2018 2nd round pick

Hieronymus: O Sixers ξεφορτώνονται 10 μύρια, ώστε να πάνε να κάνουν καμιά ακρότητα το καλοκαίρι. Μπορούμε επίσης να κάνουμε το trade μπας και πείσει ο TLC τον Isia Cordinier να έρθει στην ομάδα που τον ντράφταρε., ενώ έχω κολλήσει ότι ο Λετονός της Gran Canaria μπορεί να αποτελέσει ένα ιδανικό center για τον Budenholzer.

Ξεφορτώνοντας τον Noah, αλλά όχι στον Thibs

Wolves: Danilo Gallinari + Lou Williams + Montrezl Harrell

Clippers: Joakim Noah + Justin Patton + Willy Hernagomez + Wolves 1st round pick 2018

Knicks: Gorgui Dieng + Cole Aldrich

Hieronymus: Οι Wolves επένδυσαν στον πρόγονο/πνευματικό πατέρα της μπασκετικής καύλας που ακούει στο όνομα Lou Williams, Jamal Crawford για έκτο παίκτη, αλλά ο Lou φέτος είναι λυσσασμένος και μεταξύ μας καλύτερη επιλογή από τον Wiggins όταν καίει η μπάλα. Ο άδειος πάγκος των Wolves είναι επίσης και το μοναδικό μέρος που θα μπορούσε να βρει ουσιαστική αξία ο Gallo σαν stretch 4.

Στο L.A. συνεχίζουν το rebuild ξεφορτώνοντας το κακό συμβόλαιο του Ιταλού για το αποκρουστικό μεν, αλλά ένα χρόνο πιο σύντομο συμβόλαιο του Noah, ρίχνουν ζαριά να δουν αν μπορούν να αναπτύξουν τον Patton, που είναι καλύτερος από ότι ο DeAndre στην ίδια ηλικία και παίρνουν και ένα pick για την προθυμία να απαλλάξουν τους Knicks από τον πονοκέφαλο του Noah. Τη φετινή χρονιά οι Hernangomez έχουν κατορθώσει να παίζουν λιγότερο από τους Plumlees, τους Zellers αλλά έχουν το ταλέντο και είναι μόλις δυο μεταγραφές και ίσως έναν παράφρονα πατέρα μακριά από το ασχοληθεί ξανά η κοινή γνώμη μαζί τους. Α, παρεμπιπτόντως ο  Dieng δεν θα ήταν καθόλου κακός παρτενέρ του Porzingis για τα επόμενα χρόνια.

#FreeJuancho

Nets: Juancho Hernagomez + Emmanuel Mudiay + Kenneth Faried

Nuggets: DeMarre Carroll + Spencer Dinwiddie

Hieronymus: #FreeJuancho επιτέλους. Και αφού ο Attkinson είναι ο γητευτής των άσων, ας τον δοκιμάσουμε με τον Μανώλη τον Mudiay. Οι Nuggets βρίσκουν με μια κίνηση το τριάρι και τον άσο που λείπουν από την πεντάδα τους, βγάζουν τους Murray & Barton από τον πάγκο να σπέρνουν τρόμο στα second units και δίνουμε ενδιαφέρον στον πρώτο γύρο των playoffs της Δύσης δίχως να ξοδευτούμε.

Party Pooper: Είμαι αρκετά βέβαιος ότι αν το στείλουμε με fax στα γραφεία και τον δύο ομάδων μπορούμε να πετύχουμε μια καλή προμήθεια.

Air Canada

Raptors: Vince Carter + Garrett Temple

Kings: Jonas Valanciunas + Bruno Caboclo

Hieronymus: Οι Raptors έχουν μια μοναδική ευκαιρία να φθάσουν στους τελικούς του ΝΒΑ. Οι Καναδοί πρέπει αφενός να προσθέσουν περισσότερες επιλογές στα forwards για να μπορέσουν να παίξουν σε χαμηλότερα σχήματα και να βρουν λύσεις στην υπεροπλία των αντιπάλων τους σε αυτές τις θέσεις. Αφετέρου, μετά από συνεχόμενες σεζόν γεμάτες με απογοητεύσεις όταν φθάνουν τα playoffs οφείλουν να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη του δικαίως ξενερωμένου κόσμου τους και να γεμίσουν με αυτοπεποίθηση. Η επιστροφή του Carter στην πρώτη του ομάδα θα τους προσθέσει έναν βετεράνο που παρότι υπεραιωνόβιος μπορεί ακόμη να προσφέρει, ενώ παράλληλα θα συσπειρώσει τον κόσμο του για να σπρώξουν την ομάδα τους στην υπέρβαση.

Στο Sacramento ο Vlade δεν θα μπορούσε να αρνηθεί σε έναν ποιοτικό Ευρωπαίο center, ειδικότερα σε τέτοια τιμή ευκαιρίας καθώς στο Toronto βλέποντας το salary cap τους, τον πουλάνε κοψοχρονιά με το πρόσχημα της επιστροφής του Carter.

Party Pooper: Εντάξει, αν γίνει αυτό, είμαστε όλοι Raptors φέτος. ΟΛΟΙ!

Ένοχη απόλαυση

Party Pooper: Αντιλαμβάνομαι τον ενθουσιασμό σου: ο O’ Quinn στα χέρια του Popovich είναι ένα NES classic στο ειρωνικό χριστουγεννιάτικο δέντρο ενός hipster με στρόγγυλα γυαλιά και ugly sweater, αλλά νιώθω ότι για να το αγοράσει το έτερό του ήμισυ πούλησε το επιδαπέδιο φωτιστικό και το καλό τηγάνι. Θέλω να πω, οκ, θα είναι fun η φάση, αλλά τι θα τρώμε;

Hieronymus: Είμαστε υπέρ του κινήματος του slow food, αλλά ο O’ Quinn στα χέρια του Pop είναι το απόλυτο πιάτο γκουρμεδιά και ο Damyen Dotson θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα ακόμη 3&D όπλο στο San Antonio. Το κυριότερο, οι πιεσμένοι σε θέματα salary cap Spurs έχουν δυο καλούς ρολίστες κλειδωμένους σε καλά συμβόλαια για του χρόνου και δεν θα αναγκαστούν να πέσουν στην παγίδα να πληρώσουν τους Anderson & Bertans το καλοκαίρι. Οι Knicks βρίσκουν λεπτά συμμετοχής για τον Hernangomez, δοκιμάζουν ένα ακόμη τριάρι που μπορεί και να βοηθήσει και τσιμπάνε κι ενα pick για τον κόπο τους.

Προσπαθώντας να απαλύνουμε την θλίψη των Wizards

Wizards: Jordan Clarkson + Larry Nance Jr.

Lakers: Chris MCCullough + Sheldon Mac + Vince carter (Buy Out)

Sacramento Kings: Thomas Satoransky + Jason Smith + Lakers 2nd round pick + Wizards 2nd round pick

Hieronymus: Οι Lakers κερδίζουν τον απαιτούμενο χώρο για να μπορούν να ονειρεύονται απρόσκοπτα το καλοκαίρι τον LeBron και την επόμενη τους δυναστεία. Οι Wizards είναι YOLO.

Party Pooper: Wat?

Ξεφορτώνοντας τον Mahinmi

Επιτελούς

Washington Wizards: Wesley Matthews + Salah Mejri

Mavericks: Washington 2019 1st round pick + Ian Mahinmi + Chris MCCullough

Hieronymus: Ο Matthews θα βοηθήσει στα playoffs, ο Mejri αν εξαιρέσουμε την χημεία που έχουν στο pick’n’roll θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο χρήσιμος από τον Gortat στο center, αλλά η ουσία είναι πως οι Μάγοι ξεφορτώνοντας επιτέλους τον βαλσαμωμένο Γάλλο.

Οι Mavericks παίρνουν το αποκρουστικό τους συμβόλαιο, ακούγοντας τις συμβουλές του Barea που μας επιβεβαίωσε το κοινό μυστικό πως όλοι αντιπαθούν τον Wall και πως οι Wizards σε νευρική κρίση είναι ένα βήμα μακριά από την αυτοκαταστροφή και την λοταρία.

Κάτι απλό για καληνύχτα

A fresh start

Party Pooper: Οι Lakers μακραίνουν πολύ και αυτό είναι καλό. Βέβαια ίσως θέλουν και κάποιο σουτ στη γραμμή των ψηλών, εκτός αν μονιμοποιηθούν Kuzma και Ingram στο “4”. Ο Randle μπορεί να γίνει centerpiece στο Dallas, και θα ήθελα πολύ να τον δω να δουλεύει με τον Carlisle.

Hieronymus: Η κίνηση των Lakers να μαζέψουν όλη την Clutch Sports σαν δείγμα καλής θέλησης θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Κι αν δεν υπογράψει φέτος ο LeBron δεν πειράζει, θα φροντίσουν να πάρουν το expiring  συμβόλαιο του Κουφό για να ετοιμαστούν καλύτερα μπας και φέρουν τον Βασιλιά το καλοκαίρι του 2019.

The following two tabs change content below.

Mitsos Mavrakis

Χαζοχαρούμενος κουλτουριάρης για τους Τζιτζιφιώτες, χυδαίος κάγκουρας για όλους τους άλλους, ένα κιτς, παρτσακλό πολύχρωμο αγόρι, που γίνεται ένας λαϊκός καργιόλης όταν βλέπει/παίζει μπάσκετ (ή ακούει hip hop) o Μήτσος Μαυράκης νοιώθει απολύτως άνετα μόνο όταν είναι ανάμεσα στις γάτες ή όταν παραληρεί για το BallHog.

References
1 Xióngmāo=bearcat=Panda

1 Comment so far. Feel free to join this conversation.

  1. 74 February 4, 2018 at 16:28 -

    “Φυσικά και εισακούγοντας τις προσευχές της μπασκετικής υφηλίου απαιτούμε
    με την σειρά μας το να δούμε τον πιο clutch μπασκετμπολίστα στην
    ιστορία του αθλημάτος να κάνει κηδείες στα playoffs.”

    Κλαίω από συγκίνηση…