2019-20 Previews: The Roast of the Milwaukee Bucks

Posted on Oct 15 2019 - 1:05pm by Mitsos Mavrakis

Ελπίζουμε να είστε εξοικειωμένοι με τον όρο “roast“. Εμείς τα λατρεύουμε.

Επίσης, μια γνωστή φράση των “roasts” λέει “you only roast the ones you love”. Και η αλήθεια είναι ότι λατρεύουμε και τη φετινή σεζόν, όπως λατρεύουμε και το ΝΒΑ.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως ως Έλληνες οπαδοί δεν έχουμε τη γνωστή εθνική μας εμμονή στο «κράξιμο» και προφανώς απολαμβάνουμε να είμαστε haters. Aν ταυτίζεστε, ήρθατε στο σωστό μέρος.

Διότι σας παρουσιάζουμε… The Roast of the Milwaukee Bucks.

Περσινά, ξινά σταφύλια

Μετά από μια τετραετία που τα ηνία της ομάδας τα είχε ο αλκοολικός δολοπλόκος Brain που ήθελε να κατακτήσει τον κόσμο ή αυτός ο δάσκαλος που, όταν έκανε Αγγλικά, ήταν η ώρα του παιδιού, στο Milwaukee αποφάσισαν να δουν τι θα συμβεί αν προσλάβουν έναν κανονικό προπονητή.

Τι, δεν θα με κάνετε πρόεδρο της ομάδας; Μα είχα την ιδέα να βάλω το Γιάννη να κατεβάζει μπάλα και έπαιζα αυτή την άμυνα με τα double team στην σέντρα που ή κλέβαμε την μπάλα ή τρώγαμε τρίποντο;

Ο coach Bud έχει στοιχειώδη συναίσθηση του αθλήματος η οποία του είχε κοστίσει τη δουλειά του όταν οι Hawks τον έδιωξαν για να μην τους σαμποτάρει το tanking . Σε μια σοκαριστική εξέλιξη, η παρουσία ενός προπονητή που δεν προσπαθεί να σαμποτάρει ενεργά το παιχνίδι του οδήγησε το Γιάννη στο MVP, ενώ, μόλις ξεκίνησαν οι Bucks να παίζουν όπως οι υπόλοιπες ομάδες της λίγκας, κατέληξαν με το καλύτερο ρεκόρ του ΝΒΑ.

Σα να μην έφθανε το καλύτερο ρεκόρ της λίγκας, στους πρώτους δύο γύρους αντιμετώπισαν τη χειρότερη ομάδα που έχει εμφανιστεί ποτέ στα playoffs και τους Celtics με τον καρκίνο Kyrie σε πλήρη μετάσταση. Οι δύο πρώτες νίκες απέναντι στους Raptors είχαν αφήσει τους πάντες να ονειρεύονται να χορεύουν το Ζορμπά στην σέντρα του γηπέδου, ενώ θα έπιναν ρετσίνα μέσα από το Larry Ο’ Brien.

Οι Raptors όμως έδειξαν τη γνωστή καναδική ψυχή και δυστυχώς στον πάγκο των Bucks δεν βρισκόταν ένας Δράκος ή ένας Ρεχακλής να πει στα παιδιά να παίξουν ψυχωμένα και με μυαλό. Ο άχρηστος ο coach Bud επέμεινε να παίζει το ίδιο μπάσκετ που τους χάρισε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, δίχως σχεδόν καμία προσαρμογή και η επίθεση του Milwaukee κόλλησε, επιτρέποντας στο Toronto κάνει τέσσερις συνεχόμενες νίκες και να φθάσει στον τίτλο, αφού οι Warriors ξεκίνησαν να τραυματίζονται σαν να έπαιζαν στο «Βλέπω το Θάνατο Σου».

Καλοκαίρια είδα μπετά να λιώνουν σαν παγωτά

Το καλοκαίρι ήταν κομβικό, καθώς είχε έρθει η στιγμή να πληρώσουν τις υπεραξίες για όλο το βασικό rotation της περσινής πορείας.

Στο Milwaukee έδειξαν πόσο πιστεύουν το τρέχον project καθώς του κράτησαν όλους.

Σχεδόν όλους.

Βασικά τους κράτησαν όλους εκτός από έναν.

Για την ακρίβεια, κράτησαν όλους όσους απογοήτευσαν στα playoffs, εκτός από αυτόν που έπαιξε πραγματικά καλά στους αγώνες που έκριναν την σεζόν. Μάλλον επειδή ήθελαν να τον ανταμείψουν για τις καλές τους εμφανίσεις επιτρέποντάς του να φύγει από το κωλοχώρι.

Βεβαίως, ο Brogdon δεν ήταν απλώς αντικειμενικά ο μόνος παίκτης από το βασικό rotation που στάθηκε στο ύψος του στα playoffs. Σε αντίθεση με τον χαζομούνη1)ο όρος είναι τρυφερός, έτσι με αποκαλεί η σχέση μου ηγέτη της ομάδας, που λατρεύει το αγγελικά πλασμένο Wisconsin και τραγουδάει το “Ω, σεη καν γιου ση” αφού στην χώρα των ευκαιριών έχουν σμούθης και δολάρια, έχει και μια κάπως πιο σφαιρική εικόνα για την πόλη του Milwaukee.

Not at all. Before I came to Milwaukee I’d heard the city was the most segregated in the country. I’d heard it was racist. When I got here it was extremely segregated. I’ve never lived in a city this segregated. Milwaukee’s very behind in terms of being progressive. There are things that need to change rapidly

Ας ευχηθούμε καλή τύχη στις αντιρατσιστικές του ευαισθησίες που θα περάσουν την επόμενη τετραετία στην πολιτεία του Mike Pence.

Οι πρόεδροι όμως δεν έμειναν στάσιμοι.

Κατάλαβαν ότι το να αφήσουν τον πιο χρήσιμο παίκτη της ομάδας να φύγει με αντάλλαγμα τον παίκτη που ήταν γνωστός ως “Ironman” μέχρι να κουτσαθεί, τη χρονιά που ο τίτλος είναι πιο ανοιχτός παρά ποτέ, δεν ήταν ότι καλύτερο. Για να προλάβουν τις αντιδράσεις από τον Αντετοκούνμπο αποφάσισαν να ενισχύσουν την ομάδα υπογράφοντας …

…τον αδερφό του. Και για δείξουν πως δεν είναι νεποτισμός, αλλά κάποιο πλάνο βασισμένο σε αστρολογικές συναστρίες ή εξελικτική ψυχολογία ή κάποια άλλη τέτοια μπούρδα αποφάσισαν για το ξεκάρφωμα να κλείσουν και τον αδερφό του Brook, τον Robin.

To center rotation των Bucks

Ευτυχώς ο Middleton είναι μοναχοπαίδι.

Με την ευκαιρία θα πρέπει να συγχαρούμε τον Γιάννη, για την πολιτιστική κατάκτηση της πόλης του Milwaukee. Είναι σαν κι αυτό που μας μάθαιναν στην ιστορία, ότι δηλαδή οι αρχαίοι Έλληνες έχασαν μεν τους πολέμους,  αλλά “κατέκτησαν” πολιτιστικά τους Ρωμαίους, γιατί οι χίπστερ Ρωμαίοι μιλούσαν ελληνικά μεταξύ τους. Αντίστοιχα, ο Γιάννης μεταλαμπάδευσε τα φώτα του πολιτισμού στο Wisconsin και οι Bucks έκαναν τον σωστό τον πασόκικο διορισμό του αδερφού του. Και να το ξέρουμε πως δεν είναι καν το πιο χυδαίο παράδειγμα νεποτισμού στο ΝΒΑ, εδώ βρήκε δουλειά σαν GM σε Philadelphia, Toronto και Phoenix o Bryan Colangelo επειδή είναι γιος του Jerry.

Η ώρα της κρίσης

Με τον Durant να είναι εκτός, αφήνοντας το Brooklyn κάτω από την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Kyrie, τον Oladipo να εξετάζει την πιθανότητα να κάνει καριέρα στις πίστες αντί στα παρκέ και τους Celtics να αποφασίζουν πως από την στιγμή που ο Horford είναι αναντικατάστατος, γιατί να κάνουν κόπο να πάρουν ένα ψηλό της προκοπής, η Ανατολή γίνεται υπόθεσή δύο ομάδων.

Η μία εκ των δύο, έχει αποφασίσει ότι, αφού δεν μπορεί να παίξει ποτέ πάνω από πέντε παίκτες ταυτόχρονα στο παρκέ, γιατί να ασχοληθούν με το χτίσουν πάγκο και βασίζονται αποκλειστικά σε μια βασική πεντάδα, που συνίσταται σε τρία center, ένα power forward κι ένα small forward. Επομένως, το Milwaukee έχει το δρόμο για τους Τελικούς ορθάνοιχτο, αρκεί να μην πέσουν θύματα τραμπουκισμού από τους Sixers και να μην πανικοβληθούν, αν τυχόν τα πράγματα πάνε στραβά στα playoffs. Είναι σχεδόν συναρπαστικό να προσπαθούμε να φανταστούμε πώς θα πάει στραβά αυτή η χρονιά.

#bad_art_time

Υπάρχει μια ταινία που λέγεται «Τα Τέσσερα Αδέρφια» και όχι, δεν διαδραματίζεται σε χασαποταβέρνα στην Χασιά. Το “Four Brothers” εξιστορεί την ιστορία τεσσάρων αδερφών που είναι ο πρώην Marky Mark, αυτός ο μπούφος από το “Τhe Happening”2)και το “Boogie Nights” και τον «Πληροφοριοδότη», o Andre 3000 των Outkast, ένας από αυτούς στο Fast & Furious κι αυτός που έπαιζε στο Tron, που ενώνονται για να εκδικηθούν το θάνατο της μητέρας τους, που ήταν η νταντά στους «Άλλους» από αυτόν που έπαιζε το βιολί του κι ήταν 12 χρόνια σκλάβος πριν τον σώσει ο Brad Pitt, ώστε να τον υιοθετήσει η Angelina Jolie.

Όχι, δεν είναι λήψη POV, για το πιο prestigious bukkake ever, αλλά μια αφίσα για μια μεινστρημ περιπέτεια

Ναι σοβαρά δεν υπερβάλλω αυτή η ταινία λέγεται “Four Brothers” όσα και τα αδέρφια που θα συνυπάρχουν στο Milwaukee. Έχει ένα φαινομενικά πλήρες – αν και ετερόκλητο – cast σαν το ρόστερ των Bucks. To σκηνοθέτησε ο John Singleton που έζησε το αποκορύφωμα της καριέρας του στα 24 του, όταν ήταν υποψήφιος για Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας και μετά έμεινε στάσιμος, δίχως ποτέ να καταφέρει να εκπληρώσει τις υπέρμετρα υψηλές προσδοκίες από αυτόν.

#save_…

Sterling_Brown, που είναι ο επόμενος στην πόρτα της εξόδου μόλις έρθει η ώρα για καινούργιο συμβόλαιο και τόλμησε να μηνύσει την αστυνομία του Milwaukee που υπηρετεί και προστατεύει, επειδή του έκαναν ένα ελαφρύ ηλεκτροσόκ με το τέιζερ. Λες κι όταν το κάνουν οι γιατροί με τους ασθενείς που είναι σε κώμα είναι σωστό, ενώ όταν το κάνουν οι μπάτσοι απέναντι σε περαστικούς είναι λάθος.

Είπαμε καλός, αλλά το triple team ήταν λίγο υπερβολή

Δυο μέτρα και δυο σταθμά με τους δημόσιους υπαλλήλους ο αχάριστος ο Sterling Brown, το προσδόκιμο ζωής του οποίου έχει μειωθεί δραματικά μετά την άρνηση να δεχθεί τον εξωδικαστικό συμβιβασμό έναντι 400,000$.

Worst case scenario

Ο Malcolm Brogdon κατόρθωσε πέρυσι να τελειώσει τη σεζόν με πάνω από 50% στα δίποντα, 40% στα τρίποντα και 90% στις βολές και μπει σε 50–40–90 club, ένα κλαμπ τόσο κλειστό που συμπεριλαμβάνει μόνο τους Larry Bird, Stephen Curry, Kevin Durant, Reggie Miller, Steve Nash, Dirk Nowitzki, Mark Price και την Elena Delle Donne.

Καταλαβαίνετε πόσο σπάνιο είναι;!;!; To έχουν καταφέρει μόνο 9 άτομα. Τρία λιγότερα από όσα έχουν περπατήσει στο φεγγάρι. Έξι λιγότερα από όσα έχουν πάρει EGOT (Emmy, Grammy, Oscar και Tony). Μόλις έξι περισσότερα από τα Παιδιά του Ζεβεδαίου.

Αν είχες ζητήσει από οποιοδήποτε κάτοικο οποιασδήποτε από αυτές τις οχτώ πόλεις φιλοξένησαν τις καριέρες των παραπάνω παικτών, αν θα προτιμούσε να κάνουν trade κάποιον από αυτούς ή να θυσιάσει το πρωτότοκο παιδί του, η απάντηση θα ήταν «κάτσε μία να το πιάσω, γιατί τρέχει γρήγορα το μαλακισμένο».

#Not_All_Teams όμως γιατί στο Milwaukee δεν είχαν σκοπό να πληρώσουν φόρο πολυτέλειας για κανέναν λόγο, ούτε καν για να κρατήσουν τον πιο αξιόπιστό τους παίκτη στα περσινά playoffs. Οπότε ξεκινάνε τη φετινή σεζόν σαν το φαβορί της Ανατολής και ας δούμε με ποιους παίκτες έχουν πλαισιώσει τον MVP;

Τον κλασικό All Star της Ανατολής περιφέρειας

Τον Eric Bledsoe. Δεν γίνεται να χαρακτηρίσει κάποιος τον Bledsoe σαν αλλοπρόσαλλο. Ο Bledsoe είναι σαν την Σταχτοπούτα, μαγευτικός κι ερωτεύσιμος στην κανονική σεζόν, αλλά όταν ξεκινάνε τα playoffs η άμαξα γίνεται κολοκύθα, τα άλογα αρουραίος κι αυτός από πριγκίπισσα, πεντάρφανη πλύστρα. Εγγύηση στο να σε απογοητεύσει.

Τον Brook Lopez, που είναι ένας σπουδαίος σκόρερ, μα αργός για να μαρκάρει το pick’n’roll ανεξαρτήτως όμάδας στην οποία αγωνίζεται. Για σταρ μιας κακής ομάδας όπως οι Nets είναι ιδανικός, για center των Lakers υποτιμημένος, για βασικός με veteran minimum σε  μια ανερχόμενη ομάδα συγκλονιστικός, για παίκτης κλειδί με συμβόλαιο 50+ εκατομμυρίων σε διεκδικητή τίτλου, μέτριος.

Και τον George Hill. Ναι, έδωσαν 10 μυρια στον George Hill, απλά γιατί στα περσινά playoffs έμπαινε στη θέση του Bledsoe κι οι Bucks γινόντουσαν καλύτεροι. Που κι ένα γαμημένο ελάφι θα ήταν καλύτερος point guard από τον Bledsoe.

Κι όλοι αυτοί κάτω από την μπαγκέτα του Mike Budenholzer. Ενός προπονητή που είναι τόσο καλός που προτιμάει να πέσει με το κεφάλι ψηλά παίζοντας το μπάσκετ του, παρά να βγει από το πλάνο ακόμη κι όταν όλα πάνε στραβά.

Black Mirror 

Αφού δεν αξιώθηκαν να ξοδευτούν λίγο παραπάνω φέτος, που θα παλέψουν για τη δωδέκατη θέση των All stars της Ανατολής οι Dwayne Bacon, Tacko Fall και ο Benny The Bull μην περιμένει κανείς μάταια πως οι ιδιοκτήτες θα βάλουν το χέρι στην τσέπη πιο βαθιά στο μέλλον.

Ο Γιάννης όμως νοιώθει ευγνωμοσύνη κι είναι έτοιμος να παραμείνει σε αυτή την σχέση για πάντα σαν ταϋλανδέζα νύφη που παντρεύεται τον σεξοτουρίστα, για να ξεφύγει από τα κωλόμπαρα του Soi Cowboi στο Sukhumvit και καταλήγει να φροντίζει τα τέσσερα της παιδιά σε μεσοτοιχία με την πεθερά στη Νέα Ιωνία. Έχοντας κλειδώσει ήδη τα μεγάλα συμβόλαιο στον «καλό, αλλά meh…» Middleton και εφόσον κανείς άνθρωπος στα λογικά του δεν θα ήθελε να πάει να μείνει στο Milwaukee, δεν θα έχουν επιπλέον περιθώρια ενίσχυσης. Αλλά ο “coach Bud” είναι σοβαρός προπονητής και πάντα θα κατεβάζει καλές ομάδες, που θα απογοητεύουν στα playoffs.

Οι Bucks έχουν τον καλύτερο Έλληνα αθλητή όλων των εποχών κι είναι πλέον η ομάδα όλων των Ελλήνων. Ιδού, ο νέος Άρης Θεσσαλονίκης.

Κρίμα που στο ΝΒΑ δεν έχουν ούτε Κόρατς μήτε Σαπόρτα μπας και δει κάνα τίτλο η ομάδα.

The following two tabs change content below.

Mitsos Mavrakis

Χαζοχαρούμενος κουλτουριάρης για τους Τζιτζιφιώτες, χυδαίος κάγκουρας για όλους τους άλλους, ένα κιτς, παρτσακλό πολύχρωμο αγόρι, που γίνεται ένας λαϊκός καργιόλης όταν βλέπει/παίζει μπάσκετ (ή ακούει hip hop) o Μήτσος Μαυράκης νοιώθει απολύτως άνετα μόνο όταν είναι ανάμεσα στις γάτες ή όταν παραληρεί για το BallHog.

References
1 ο όρος είναι τρυφερός, έτσι με αποκαλεί η σχέση μου
2 και το “Boogie Nights” και τον «Πληροφοριοδότη»