2019-20 Previews: The Roast of the Portland Trail Blazers

Posted on Oct 20 2019 - 1:04pm by Mitsos Mavrakis

Ελπίζουμε να είστε εξοικειωμένοι με τον όρο “roast“. Εμείς τα λατρεύουμε.

Επίσης, μια γνωστή φράση των “roasts” λέει “you only roast the ones you love”. Και η αλήθεια είναι ότι λατρεύουμε και τη φετινή σεζόν, όπως λατρεύουμε και το ΝΒΑ.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως ως Έλληνες οπαδοί δεν έχουμε τη γνωστή εθνική μας εμμονή στο «κράξιμο» και προφανώς απολαμβάνουμε να είμαστε haters. Aν ταυτίζεστε, ήρθατε στο σωστό μέρος.

Διότι σας παρουσιάζουμε… The Roast of the Portland Trail Blazers.

 

Περσινα, ξινά σταφύλια

Επιτέλους τα κατάφεραν να περάσουν γύρο στο playoffs! Κι όχι μόνο πέρασαν ένα γύρο, αλλά πέρασαν δύο ολόκληρους γύρους κι έφθασαν μέχρι τους Τελικούς της δύσης, επίτευγμα το οποίο έχουν κατορθώσει οι grit’n’grind Grizzlies, οι ύστεροι Suns του Amar’e και οι Nuggets Carmelo για να αναφέρουμε τρεις απλά ομάδες που κατέληξαν τελείως συμπτωματικά να νομίζουν ότι βρίσκονται ένα βήμα μακριά από τους τελικούς.

Για να το καταφέρουν αυτό χρειάστηκε να αποκλείσουν τους Thunder που μετά τη φυγή του KD δεν είχαν περάσει ούτε αυτοί τον πρώτο γύρο και τους Nuggets που έπαθαν Rockets κι αστόχησαν 18 συνεχόμενα τρίποντα μέσα στην έδρα τους.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για να αποκλείσουν τους Thunder o Lillard έβαλε το πιο απίθανο σουτ του ΝΒΑ για δύο ολόκληρες βδομάδες τουλάχιστον μέχρι να μιλήσει ο Kawhi.

Δεν ξεχνώ

Ο Paul George χαρακτήρισε το buzzer beater σαν ένα κακό σουτ, αλλά θα έπρεπε να καταπιεί τα λόγια βλέποντας αυτό το αριστούργημα ηλιθιότητας από το WNBA.

Αλλά,μην ξεχνιόμαστε έστω κι έτσι οι Blazers κατάφεραν να περάσουν δυο γύρους στα playoffs. Και να βιώσουν μια ανείπωτη δικαίωση για την επιμονή τους σε μια καλούτσικη ομάδα τώρα που όλες οι συγκυρίες κάθονταν σωστά και να προσφέρουν μια ψευδαίσθηση ικανοποίησης στους οπαδούς του franchise που είναι ούτως ή άλλως ικανοποιημένοι κάθε φορά που οι σταρ της ομάδας τους είναι μακριά από τα νοσοκομεία ή τις φυλακές.

Στα μούτρα σου, Jennifer αναφώνησαν περιχαρείς οι hipster χλαπάτσες του ΝΒΑ.

Καλοκαίρια είδα μπετά να λιώνουν σαν παγωτά

Αφού είδε τους Blazers να περνάνε δύο γύρους στα playoffs απέναντι σε ομάδες που κατέβασαν στα φτερά αρχικά τον μονόχειρα Paul George και τον Jerami Grant κι έπειτα το ροτβειλερ που προσποιείται τον μπασκετμπολίστα Torey Craig και το κουφάρι τους Paul Milsap, ο Neil Olshey αφού κατέληξε στο συμπέρασμα πώς οι Blazers είναι διεκδικητές του τίτλου αναφώνησε “Forward? Ποιος τους γαμάει τους forward;! Guard και Center μόνο!”

Με όλη την υπόλοιπη λίγκα να σφάζεται για να κλείσει παίκτες που να μπορούν να παίξουν στο τρία και το τέσσερα οι Blazers έκαναν ότι μπορούσαν για να απαλλαχθούν από την παρουσία τους καθότι όπως φαίνεται στο Portland οι forward είναι τόσο επιθυμητοί όσο οι ομοφυλόφιλοι στη Ρωσία. Άφησαν τον Aminu να βρει καταφύγιο στο Orlando που μαζί με τη Νέα Υόρκη έχουν γίνει το καταφύγιο για κάθε διωκόμενο τεσσάρι, έδωσαν τον Harkless σε trade, έκαναν τον έξτρα κόπο να πάρουν το άχρηστο συμβόλαιο του Bazemore απλά για να μην έχουν στα πόδια τους τον Turner που μπορεί να τους κέρδισε τον έβδομο τελικό μες το Denver, αλλά δεν φταίει αυτός απλά είναι τριάρι. Δεν πρόκειται απλά για μια δεισιδαιμονία, είναι στυγνά ρατσιστικό καθώς δεν ανανέωσαν καν το συμβόλαιο του Jake Layman, ενός παίκτη πλασμένο για να εργάζεται στο Portland  καθώς είναι τόσο hipster που κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει αν όντως ήταν μπασκετμπολίστας ή απλά ήταν φανατικός οπαδός που κέρδισε κάποιο διαγωνισμό και καθόταν στον πάγκο.

Α, και σε μια κίνηση απύθμενου θράσους είπαν ότι αφού κέρδισαν σειρά playoffs με τον Kanter στην καρδιά της άμυνας να πάρουν για center τον Whiteside.

Η ώρα της κρίσης

Νέοι γονείς, αυτή η μάστιγα. Αν παραβλέψουμε την τρομακτική ερώτηση «Δεν είναι πανέμορφο/κουκλί/καύλα το παιδί μου που εμένα με κάνει να κοιτάω γύρω μου για κρυμμένους κοριούς μην τυχόν είναι παγίδα που θα οδηγήσει στην σύλληψή μου για παιδοφιλία, τότε το χειρότερο είναι αυτό που πιστεύουν ότι και να κάνουν τα παιδιά τους είναι ιδιοφυΐες. Λες και μπερδεύτηκαν στο μαιευτήριο και πήραν κατά λάθος το παιδί του Neil DeGrasse Tyson κι όχι του Παντελή από το Καματερό που θεωρεί τον Σεφερλή σύγχρονο Αριστοφάνη.

Στο Portland υποστηρίζουν πως μετά τους τελικούς της Δύσης, φέτος θα κάνουν το επόμενο βήμα και θα αγωνιστούν στους Τελικούς. Γιατί πιστεύουν στην οργανική βελτίωση των αθλητών μέσα στο σύστημά τους. Για αυτό είχα προσφέρει τετραετές συμβόλαιο στον Meyers Leonard. Για αυτό θεωρούν ότι ο Anfernee Simons είναι ο δεύτερος ερχομός του Clyde Drexler. Καλά εδώ πιστεύουν πως το κλίμα στο Portland θα αναμορφώσει τον Hassan Whiteside. Τόσο αφελείς σαν νέοι γονείς

#bad_art_time

Πώς θα ήταν ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών αν δεν ήθελε ο Tolkin να βάλει το happy end για να επουλώσει τις πληγές της μεταπολεμικής Ευρώπης. Τα δύο hobbit (Lillard &McCollum) θα είχε φθάσει κοντά στην Mordor με τη βοήθεια των γιγάντιων, αλλά αργών και ξύλινων Ent (center) κι εκεί θα τους είχαν ξεκωλιάσει τα ορκ γιατί πρέπει να παραδεχθούμε ότι αντικειμενικά ήταν ένα ηλίθιο σχέδιο. Εντάξει καταλαβαίνω pace & space κι όλα αυτά, άλλα τα νανάκια θένε και κάνα χαλκέντερο forward για να σε κουβαλήσουν μέχρι την κορυφή. Εκτός αν περιμένουν τον πρώην Hawk Bazemore να σκάσει σαν αϊτός και στο φάντασμα του Greg Oden. Δεν πειράζει μωρέ γενικά οι mc’s είναι καλύτεροι όταν πεινάνε οπότε ο Dame θα φτύνει φωτιά με τόσες απογοητεύσεις που τον περιμένουν.

#save_…

Zach_Collins. Ο Collins την μια του χρονιά στο Gonzaga την πέρασε σαν αναπληρωματικός του Przemek Karnowski , ο οποίος τώρα κάνει μια αξιόλογη καριέρα πίσω στα πάτρια εδάφη της Πολωνίας. Παρά το γεγονός ότι δεν αγωνιζόταν βασικός δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ και οι Blazers έδωσαν τα #15 και #20 για να ανέβουν στο #10 και να τον επιλέξουν μπροστά από τους Malik Monk και Donovan Mitchell. άρα πίστευαν ότι είναι ο center του μέλλοντος, απλά προς το παρόν θα προχωρούσαν με τον Nurkic. Ο Βόσνιος βελτιώθηκε, αλλά μόλις τραυματίστηκε αντί να περάσουν τον Collins βασικό, πήγαν και πήραν τον Kanter για να καλύψει το κενό. Ο Collins ήταν όμως καλύτερος από τον Τούρκο στο δεύτερο γύρο των playoffs και συγκλονιστικός στο έβδομο παιχνίδι εναντίον των Nuggets. Mε τον Nurkic ακόμη τραυματία και τον Kanter πλέον στους Celtics θα ήταν δεδομένο ότι στο ξεκίνημα της τρίτης του σεζόν θα ξεκινούσε στο πέντε. Κι όμως οι Blazers πήγαν και μάζεψαν τον center που κυριολεκτικά δεν ήθελε καμία μα καμία ομάδα. Τον Whiteside. Και το καψώνι δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ανακοίνωσαν στο Collins ότι επιτέλους θα είναι στη βασική πεντάδα.

Σαν power forward!

Ρε, σοβαρά πόσα Columbine πρέπει να συμβούν για να μάθετε επιτέλους πως δεν πρέπει να παίζετε με τους εύθραυστους ψυχισμούς των ξανθούληδων Αμερικάνων εφήβων.

Worst case scenario

Ο Anfernee Simons ήταν πολυάσχολος το φετινό καλοκαίρι. Το επίπεδό του ήταν τόσο ανώτερο από των συμπαικτών του ώστε αφού βαρέθηκε να ξεφτιλίζει στα μονάκια τους Lillard και McCollum αποφάσισε να ψάξει για κάποια μεγαλύτερη πρόκληση. Για αρχή πήγε στην Αυστραλία όπου και νίκησε τον LaMelo Ball. Αυτό το έκανε για να υποχρεώσει τον Lavar Ball να επιστρέψει στην ενεργό δράση και να γίνει ο πρώτος που θα του πάρει ποτέ μονάκι. Αφού δεν είχε μείνει κανείς άλλο να τον ανταγωνιστεί στο παρκέ ταξίδεψε στην Ελλάδα όπου νίκησε και τελευταίο αρχηγό. Τον Νίκο Παππά.

Πίσω στις προπονήσεις των Blazers μετέτρεψε το νερό σε Gatorade, ενώ μέσα σε ένα απόγευμα τουιτάρε “Νίκη στην Ιντιφάντα και Λευτεριά στο Χονγκ Κονγκ” και μετά έλυσε το Παλαιστινιακό ενώ είπε στους Κινέζους να βγάλουν τον σκασμό κι αυτοί υπάκουσαν συζητήσεις.

Όλα αυτά σύμφωνα με τους παράγοντες των Blazers , συνεπώς δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία πως ο Simons  θα σταλθεί στο Cleveland για να πάρουν τον Kevin Love. Η πορεία μέχρι τους τελικούς της Δύσης έχει δικαιώσει το όραμα που έχουν στο Portland που πιστεύουν ότι βρίσκονται μια κίνηση από τον τίτλο. Την τελευταία φορά που το πίστεψαν, έδωσαν τετραετή συμβόλαια στους Evan Turner και Meyers Leonard, οπότε λογικά πρέπει να περιμένουμε την μία επιπλέον κίνηση που θα κλειδώσει το ρόστερ της ομάδας σε ακόμη μια πενταετία αποκλεισμών από τον πρώτο γύρο των playoffs.

Black Mirror 

O Hezonja προσπαθώντας να τιμήσει τον μεγάλο Drazen δεν αρκείται μόνο στο να πετυχαίνει 4 πόντους μέσο όρο με 16% στα τρίποντο όσο κι ο συμπατριώτης του στη δεύτερη χρονιά του στο Portland, ούτε καν στο να φοράει κι αυτός το #44. Πηγαίνει και βρίσκει την αυθεντική παλιά εμφάνιση του Petrovic, την οποία και φοράει.

Η σχέση του μακαρίτη με την σωματική υγιεινή είναι γνωστή, συνεπώς η vintage εμφάνιση βρωμάει όπως όταν τη φορούσε ο Drazen κι επειδή οι τωρινοί παίκτες είναι φλώροι κι όχι αλάνια όπως ήταν τότε έχουμε μαζικές λιποθυμίες στο γήπεδο.

Ο Dame Lillard υποστηρίζει ότι είναι ο καλύτερος ραπερ που έχει ζήσει ποτέ και ξεκινάει beef με τον YNW Melly, τον 03 Greedo και τον Drakeo The Ruler, μέχρι που κάποια στιγμή τον πυροβολούν σε drive-by. Παρά τον τραυματισμό του αρχηγού οι Blazers μπαίνουν στα playoffs όπου και χάνουν στον πρώτο γύρο.

Η Jennifer δικαιώνεται, γίνεται διάσημη ως αναλύτρια και παίρνει εκπομπή μαζί με τον Steven A. Smith.

The following two tabs change content below.

Mitsos Mavrakis

Χαζοχαρούμενος κουλτουριάρης για τους Τζιτζιφιώτες, χυδαίος κάγκουρας για όλους τους άλλους, ένα κιτς, παρτσακλό πολύχρωμο αγόρι, που γίνεται ένας λαϊκός καργιόλης όταν βλέπει/παίζει μπάσκετ (ή ακούει hip hop) o Μήτσος Μαυράκης νοιώθει απολύτως άνετα μόνο όταν είναι ανάμεσα στις γάτες ή όταν παραληρεί για το BallHog.