2019-20 Previews: The Roast of the Toronto Raptors

Posted on Oct 21 2019 - 7:10pm by Mitsos Mavrakis

Ελπίζουμε να είστε εξοικειωμένοι με τον όρο “roast“. Εμείς τα λατρεύουμε.

Επίσης, μια γνωστή φράση των “roasts” λέει “you only roast the ones you love”. Και η αλήθεια είναι ότι λατρεύουμε και τη φετινή σεζόν, όπως λατρεύουμε και το ΝΒΑ.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως ως Έλληνες οπαδοί δεν έχουμε τη γνωστή εθνική μας εμμονή στο «κράξιμο» και προφανώς απολαμβάνουμε να είμαστε haters. Aν ταυτίζεστε, ήρθατε στο σωστό μέρος.

Διότι σας παρουσιάζουμε… The Roast of the Toronto Raptors.

Περσινα, ξινά σταφύλια

Οι Raptors όπως κάθε σεζόν εδώ και πέντε χρόνια ήταν εξαιρετικοί κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Το πιο ιδιαίτερο στοιχείο ήταν πως όλες αυτές οι φήμες που έλεγαν τόσα χρόνια ότι ο Siakam ήταν ο νέος Draymond τελικά δεν ήταν μυθεύματα που έβγαλε από το μυαλό του κάποιος διεστραμμένος νους. Η μεταμόρφωση του Siakam σε σχεδόν All Star ήταν πιο αναπάντεχη από την μεταμόρφωση του Πινόκιο από ένα κομμάτι ξύλο σε αληθινό παιδί και πέρυσι μπορεί να τιμήθηκε με το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη, αλλά στο μεσαίωνα θα είχε οδηγήσει ολόκληρο το προπονητικό τημ στην πυρά καθώς ήταν καθαρά αποτέλεσμα μαγείας.

Στα playoffs λοιπόν όλα είχαν αλλάξει.

Αντί να παίξουν με κάποια υποφερτή ομάδα στον πρώτο γύρο αντιμετώπισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους μια επίθεση πιο αποκρουστική κι από αυτές των Raptors στα προηγούμενα playoffs υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Dwane Casey, ο οποίος επειδή κανείς δε χάνεται βασάνιζε φιλάθλους στην postseason κάποια χιλιόμετρα πιο μακριά στο Detroit.

Στο δεύτερο γύρο έπαιξαν κόντρα στους Sixers, που ενώ ο Embiid είχε +99 σε όσα λεπτά αγωνίστηκε, κατάφεραν να αποκλειστούν. Πώς γίνεται αυτό θα αναρωτιέστε; Ήταν ένα κομψοτέχνημα του Brett Brown, που στο αποκορύφωμα της καριέρας του ως σαμποτέρ των Sixers τρία λεπτά πριν τη λήξη του έβδομου τελικού πήρε τάιμ άουτ να σχεδιάσει επίθεση και να τους μείνει μετά η μπάλα στα χέρια. Στους τελικούς της Ανατολής βρήκαν τους Bucks, που έβλεπαν το κακό να έρχεται με μορφή τραίνου, αλλά επειδή ήταν ηλίθια ελάφια απλά επαναλάμβαναν παβλωφικά το μπάσκετ της κανονικής περιόδου που είχε λύσει πλήρως ο Nick Nurse. Όταν έφθασαν στους Τελικούς, το Golden State βρισκόταν εν μέσω επιδημία βουβωνικής πανώλης και τελικά όλα συνωμότησαν για την ωραιότερη εικόνα της περσινής σεζόν.

Σε ευχαριστώ, Σιτποστινγκ σελιδα με αοριστα ΝΒΑικη αισθητικη που υπάρχεις.

 

Καλοκαίρια είδα μπετά να λιώνουν σαν παγωτά

O Kawhi τους είπε το κλασικό “δεν φταις εσύ, φταίω εγώ”. Κι αυτοί έκαναν το “αν αγαπάς κάποιον άσ`τον να φύγει. Αν γυρίσει πίσω είναι δικός σου.”.

Ο Κawhi λοιπόν την πούλεψε μετά από μια καλοδεχούμενη καθυστέρηση, η οποία δεν πήδηξε μόνο τους Lakers, αλλά άφησε και τους Raptors εκτός διεκδίκησης κάποιος επί της ουσίας αντικαταστάτη. Άλλος Kawhi δεν υπήρχε, άλλα στο μεγαλύτερο φλεξάρισμα του καλοκαιριού στο Toronto σκέφθηκαν πως αφού καταφέραμε να κάνουμε τον Siakam από ένα κομμάτι κούτσουρο σε All Star, τότε μπορούμε να το καταφέρουμε μέχρι και για τον Stanley Johnson και τον Rondae Hollis-Jefferson. Τώρα αν καταφέρουν στο Toronto και κάνουν αυτούς τους δύο να σουτάρουν αξιοπρεπώς τότε θα έχουν βρει δύο βασικούς forward και θα πρέπει αντί να τους αφήσουμε στο μπάσκετ να τους σπρώξουμε να επικεντρωθούν στο να γιατρεύσουν τον καρκίνο ή να λύσουν έστω το θεώρημα του Φερμά.

Η ώρα της κρίσης

Πώς ήταν αυτή η σεζόν του Wade που έκανε τουρ στα γήπεδα του ΝΒΑ για να δίνει την ευκαιρία σε έναν συνάδελφό του κάθε βράδυ να βγαίνει φωτογραφία με τα ιδρωμένα ρούχα της δουλειάς του; Η φετινή σεζόν μάλλον πρόκειται να είναι κάτι παρόμοιο απλά με τα ρούχα να πηγαίνουν κατευθείαν στο πλυντήριο αντί να τα δείχνουν στις κάμερες σαν να είναι 90’s διαφήμιση με ανυποψίαστη νοικοκυρά που πλένει για πρώτη φορά με Omino Bianco.

Μιας που η παρέλαση για τον τίτλο ήταν όλη σχεδιασμένη για γλείψιμο στον Kawhi σε σημείο που έφθασαν να προσποιούνται πως γελάνε με τα αστεία του (το έχουμε κάνει όλοι με τα αφεντικά μας), οι υπόλοιποι στο ρόστερ αντιμετωπίστηκαν λίγο σαν τους παρακατιανούς. Η φετινή σεζόν θα είναι η ευκαιρία να αποτίσουν φόρο τιμής στο supporting cast του.

Και καλά. Ο σατανικός Masai Ujiri προσποιείται πως νοιώθει συναισθήματα ευγνωμοσύνης προς τους βετεράνους. Όλο αυτό το tribute είναι σχεδιασμένο προκείμενου να υπενθυμίσει στις υπόλοιπες ομάδες πως κι αυτοί είναι παίκτες φτιαγμένοι από championship material προκείμενου να τσιμπήσουν τα κορόιδα και να τους πουλήσει το Φλεβάρη.

Για αυτό μέσα στη σεζόν θα ακουστούν οι ακόλουθοι μονόλογοι από τον Masai

Κανείς :

Ujiri: ο Kyle εχει καρδιά πρωταθλητή και είναι ο πιο σημαντικός παίκτης στην ιστορία των Raptors . δεν θα τον αντάλλαζα με τίποτα

μτφ.: έχω κλείσει ήδη τους Winslow και Herro από τους Heat απλά θέλω να τσιμπήσω και κανα pick πρώτου γύρου

Κανείς :

Ujiri: Το είδατε και στο παγκόσμιο ο Marc Gasol ξέρει να κερδίζει τίτλους. Απίστευτος παίκτης, αδιανόητος άνθρωπος. Δεν τον αγαπάω απλά, τον θαυμάζω.

μτφ.: Harkless, Jerome Robinson, Zubac κι αυτό το pick πρώτου γύρου που σας περίσσεψε Clippers, ειδάλλως θα σας ξεφτιλίσει ο Davis

Κανείς :

Ujiri: ημουν τις προάλλες στο σπίτι του Serge και μου έδειχνε η μάνα του φωτογραφία από το 2003 που ήταν στο προνήπιο στην Brazzaville.

μτφ.: o Ibaka είναι στο άνθος της ηλικίας το!, Ελα Ainge ξηγήσου αυτό το πικ του Memphis μαζί με τον Carsen Williams1)η μπασκετοσύνη του Carsen Edwards με τα αθλητικά προσόντα και το μονίμως απορημένο βλέμμα του Michael Carter-Williams.

 

#bad_art_time

Υπάρχει μια σειρά φωτογραφιών της Dina Goldstein που ονομάζεται Fallen princesses και δείχνει τις ζωές των κοριτσιών μετά το τέλος των παραμυθιών.

Αυτή θα είναι και η φετινή χρονιά για τους Raptors. To Toronto θα είναι αυτό το μίζερο και πενταβρώμικο σπίτι με τα αποτσίγαρα στο πάτωμα, τον βουλωμένο νεροχύτη με την λιμνούλα με τα ξερατά και τις πατημασιές στο ταβάνι.
#save_…

Norman_Powell, τον πιο clutch παίκτη στην ιστορία των Raptors πριν εμφανιστεί ο Kawhi.

Μας συστήθηκε στα playoffs του 2016 σαν rookie, όπου μπήκε στη θέση του DeRozan που είχε μια από αυτές τις μέρες, έσβησε τον Paul George και πήρε του Raptors από το χεράκι στον επόμενο γύρο.

Την επόμενη σεζόν όλοι περίμεναν ότι πλέον θα ξεκινούσε σιγά σιγά βασικός, άλλα στο Toronto ήταν προπονητής ο Dwayne Casey οπότε δεν θα έπρεπε να είχαμε προσδοκίες. Έκανε το ίδιο στα playoffs τις δύο επόμενες χρονιές, αλλά μάταια μέχρι που ήρθαν οι Leonard και Green.

O Nick Nurse ξεκινάει τους Anunoby και VanVleet στα φτερά, το οποίο πλέον σημαίνει ότι στο Toronto προτίθενται να παίζουν χωρίς σουτινγκ γκαρντ, αντί να ξεκινήσουν τον Powell. Λογικά στο μυαλό του Nurse οι πιθανές επιλογές για τη θέση 2 είναι οι ακόλουθες:

Fred VanVleet

Patrick McCaw

Terrence Davis

Να μείνει η θέση κενή και να ξεκινήσουμε με βασική τετράδα.

Norman Powell

Worst case scenario

Οι Καναδοί είναι ένας πραγματικά ευγενικό λαός. Είναι τόσο ευγενικοί που φλερτάρουν με την ηλιθιότητα και τόσο φλώροι που ο Drake θεωρείται γκέτο. Για αυτό φέτος θα πηγαίνουν στο γήπεδο για να αποθεώσουν τους παίκτες που τους έδωσαν τίτλο. Μετά τα πρώτα παιχνίδια όμως οι Lowry, Gasol, Ibaka θα ξεκινήσουν να προφυλάσσουν τα κορμιά τους εν’όψει της επικείμενης μεταγραφής τους. Ο Patrick McCaw θα αρχίσει να πιέζει κι αυτός για να τον δώσουν καθώς δεν καταδέχεται στην τέταρτη του σεζόν να αγωνιστεί για ομάδα που δεν θα πάρει τίτλο. Οι VanVleet και Powell θα παλέψουν για όλα τα σουτ, ενώ οι Johnson, Anunoby και Hollis Jefferson θα προσπαθήσουν να μάθουν να σουτάρουν κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Όλο αυτό το αποκρουστικό θέαμα θα αρχίσει να προκαλεί δυσφορία τους θεατές. Βλέποντας την ομάδα τους να είναι χειρότερη κι από τις υπόλοιπες φριχτές ομάδες της Ανατολής θα αρχίσουν να μαζεύονται στην Scotia Bank Arena οπαδοί από χόκεϊ που θα είναι στα πρόθυρα να ξεκινήσουν τα χουλιγκανιλίκια. Σε μια τελευταία προσπάθεια να τους κατευνάσουν οι Raptors θα ξεκινήσουν βασικό τον ντόπιο Chris Boucher και ένα γκρουπ από τοπικούς παίκτες του χόκεϊ που μπορεί να μην ξέρουν πολύ μπάσκετ αλλά θα ξεκινούν καβγάδες για να προσφέρουν θέαμα σε αυτούς που διψάνε για αίμα στην αρένα.

Black Mirror 

Ξαφνικά πριν από κάθε παιχνίδι του Γιάννη Αντετοκούνμπο αντί για τραγούδια του Yung Light ακούει σε λούπα ένα κομμάτι από το soundtrack του CB4.

Αντί για τις greek freak φόρμες της Nike ξεκινάει να φοράει Buba και Sokoto. Μέσα στο παρκέ σουτάρει από το τρίποντο με rainbow shot κι όταν τον ρωτάνε γιατί το κάνει αυτό λέει πως είναι tribute στον αγαπημένο του παίκτη μεγαλώνοντας τον Al-Farouq Aminu.

Το καλοκαίρι του 2021 σαν free agent υπογράφει στο Toronto Raptors παίρνοντας μαζί του τον Victor Oladipo. Όλο αυτό αποκαλύπτεται ότι ήταν ένας σχέδιο που είχε εκκολάψει εδώ και χρόνια ο Masai Ujiri εμπνευσμένος από ένα παραλήρημα-ύμνο στο Νιγηριανικό ιμπεριαλισμό που είχε δώσει ο Malcolm Gladwell στο Bill Simmons podcast, στο οποίο είχε πρώτα ισχυριστεί ότι οι Νιγηριανοί θα ήταν η καλύτερη ομάδα μπάσκετ όλων των εποχών και μετά είχε βαφτίσει Νιγηριανούς τον Joel Embiid (είναι από’κει δίπλα), τον Klay Thompson (ο πατέρας του είναι από τις Μπαχάμες άλλα έχει Νιγηριανικό αίμα όπως όλοι στην Καραϊβική) και φυσικά τον Steve Nash (τι Νότιος Αφρική, τι Νιγηρία).

Φυσικά ο Masai Ujiri δεν αρκείται σε αυτό, αλλά παίρνει και την εξουσία και γίνεται πρόεδρος του Καναδά και εν τέλει αφενός επειδή οι Καναδοί είναι πολύ ευγενικοί για να αρνηθούν κι αφετέρου επειδή όπως μας έχει δείξει η ιστορία (βλ. Πόλεμο της Μπιάφρας) δεν μπλέκεις με τους Νιγηριανούς θα προσαρτήσει τον Καναδά στην Μεγάλη Νιγηρία.

The following two tabs change content below.

Mitsos Mavrakis

Χαζοχαρούμενος κουλτουριάρης για τους Τζιτζιφιώτες, χυδαίος κάγκουρας για όλους τους άλλους, ένα κιτς, παρτσακλό πολύχρωμο αγόρι, που γίνεται ένας λαϊκός καργιόλης όταν βλέπει/παίζει μπάσκετ (ή ακούει hip hop) o Μήτσος Μαυράκης νοιώθει απολύτως άνετα μόνο όταν είναι ανάμεσα στις γάτες ή όταν παραληρεί για το BallHog.

References
1 η μπασκετοσύνη του Carsen Edwards με τα αθλητικά προσόντα και το μονίμως απορημένο βλέμμα του Michael Carter-Williams

1 Comment so far. Feel free to join this conversation.

  1. Evgenios Tsangaris October 22, 2019 at 05:12 -

    to part me ton powell ola ta lefta pragmatika oute egw exw katalavei giati autos o paixtis den pairnei perissotero xrono