Fantastic Beasts and Where to Find Them: Part IV Chapter 12

Posted on Feb 3 2020 - 10:04pm by The Ball Hog

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

Στα decks για σήμερα, ο Johnny Koutsourakis.

The Hardens

Μόλις οι τραυματίες Gasol και Siakam επέστρεψαν, οι περισσότεροι φοβήθηκαν πως ο ρόλος του Serge Ibaka θα μειωθεί δραστικά και πάλι. Κάτι τέτοιο συνέβη, όμως φαίνεται ότι το άστρο του Κονγκολέζου σέντερ λάμπει ακόμη και ο Gasol τραυματίστηκε ξανά, δίνοντας και πάλι χώρο για τους υπολοίπους. Αυτόν τον χώρο εκμεταλλεύτηκε ο Ibaka αυτή την εβδομάδα και ήταν εξαιρετικός, προσφέροντας 22 πόντους και 6.5 ριμπάουντ κάθε βράδυ. Έδωσε και 4 τάπες και 9 τρίποντα. Σούταρε και με 65%. Τι άλλο να κάνει για να εξασφαλίσει μία θέση ανάμεσα στους καλύτερους;

Καιρό τώρα έσερνες το τομάρι σου στα παρκέ κι έκανες μόνο μερικές σποραδικές εμφανισάρες. Ανάγκασες τον προπονητή σου να σε ξεκινάει από τον πάγκο μπας και ξυπνήσεις. Κι ευτυχώς για όλους, αυτή την εβδομάδα ξύπνησες για τα καλά. Καλώς ήρθες στους Hardens, Byddy Hield! 24 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ είναι μέσοι όροι από τις καλές σου μέρες. Το 51% που σούταρες συνολικά είναι καλύτερο ακόμη και από αυτές τις καλές ημέρες που λέγαμε. Κυρίως όμως, αυτή την εβδομάδα έδειξες τον δολοφόνο έξω από τα 7.25, καθώς τα σχεδόν 6 τρίποντα ανά αγώνα(!) δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο. Ελπίζουμε να συνεχίσεις έτσι.

Εδώ και περίπου ένα μήνα ο Hassan Whiteside βρίσκεται στη ζώνη του λυκόφωτος. Δυστυχώς για τον ίδιο, ο ανταγωνισμός για μία θέση στους Hardens είναι αβυσσαλέος κι έτσι οι προβολείς δεν έπεφταν επάνω του. Πέφτουν όμως αυτή την εβδομάδα, κατά την οποία ήταν τουλάχιστον εξαιρετικός. Κάθε βράδυ που έμπαινε στο παρκέ έδινε 21 πόντους, 15 ριμπάουντ και 4 τάπες στους ιδιοκτήτες του, ενώ σούταρε με…. κρατηθείτε…. 78.8% κι έκανε 1 λάθος ανά αγώνα.

Η πρώτη εβδομάδα μετά την επιλογή των παικτών του All Star Game ολοκληρώθηκε. Δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος κάτι πιο άδικο από τη μη επιλογή του Devin Booker στη γιορτή του NBA την φετινή σεζόν. Εκτός από τις «καταπληκτικές» του δηλώσεις, ο Book έκανε και μια καταπληκτική εβδομάδα, μετρώντας 30 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ ανά παιχνίδι και σουτάροντας με εξαιρετικά ποσοστά (56.6 / 89.7/ 35.7). Η απάντηση, λοιπόν, ήρθε μέσα από τα παρκέ.

Σφηνάκια
  • Τα 9 τρίποντα του Buddy Hield κόντρα στη Minnesota και του Damian Lillard απέναντι στους Jazz
  • Οι 9 τάπες του Brook Lopez απέναντι στο Phoenix
  • Τα 5 κλεψίματα του Danuel House Jr. με αντίπαλο τη Utah
  • Οι 12/12 βολές του Khris Middleton απέναντι στους Wizards
  • Οι 18 ασίστ του Trae Young κόντρα στους Sixers
  • Οι 7 τάπες του Jaren Jackson Jr απέναντι στο Denver και του Gerami Grant κόντρα στους Bucks
  • Τα 21 ριμπάουντ του Hassan Whiteside απέναντι στη Utah
  • Τα 19 εύστοχα σουτ εντός πεδιάς του Kyrie Irving απέναντι στους Bulls
The Bennets

«Ό,τι αρχίζει με φόρα πέφτει πάνω στο σίδερο» ακούγεται να λέει μια φωνή από το υπερπέραν. Φαντάζομαι ότι αναφέρεται στον Devonte’ Graham, ο οποίος αυτή την εβδομάδα έχτισε από ένα μικρό κλειστό κάθε φορά που αγωνιζόταν. Τίμιο 25% στα εντός πεδιάς, ακόμη πιο τίμιο 20% στα τρίποντα και 50% στις βολές. Είχαμε ακόμη και 3 λάθη ανά αγώνα, ενώ μοιραία με αυτά τα ποσοστά σκόραρε 8 πόντους ανά παιχνίδι. Με όλα αυτά πήγαν στράφι οι 9 ασίστ ανά αγώνα που μοίρασε. Σας χάλασε; Φαντάζομαι πως όχι, εκτός αν είστε οι ιδιοκτήτες του.

Η προηγούμενη εβδομάδα κύλησε εξαιρετικά για ένα σωρό παίκτες. Σε αυτούς σίγουρα ΔΕΝ ανήκει ο Harrison Barnes. Γενικά ήταν αρκετά άτολμος και νωχελικός στα παιχνίδια της ομάδας του, τη στιγμή που θα χρειαζόταν ακριβώς το αντίθετο για να καλυφθεί το κενό των τραυματιών. Θα μου πεις, δηλαδή εσύ αν έβαζες 7 πόντους, σούταρες με 35% συνολικά και έχανες ΟΛΑ τα τρίποντα που επιχειρούσες, θα έπαιρνες περισσότερες προσπάθειες; Σωστό το επιχείρημά σου αγαπητέ αναγνώστη (ή αγαπητή αναγνώστρια), με έπεισες. Ας αφήσουμε τον Harrison στη μιζέρια του και ας πάμε για άλλα.

Εδώ διαβάσατε πολύ καιρό πριν ότι Mike Conley και Joe Ingles δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Είναι κάτι σαν το Aaron Gordon με Jonathan Isaac, αλλά σε πιο περιφερειακό. Γι΄αυτό και μόλις ο Conley τραυματίστηκε και ο Ingles έγινε ουσιαστικά ο βασικός point guard των Jazz, το παλικάρι μας, αναστήθηκε. Τώρα που ο Conley επέστρεψε ξανά, έχουμε μία από τα ίδια. 6 πόντοι, 2 ριμπάουντ και 6 ασίστ δεν είναι νούμερα για τέτοιο παίχτη. Επίσης δεν γίνεται να σουτάρει με 35% και με 28% στο τρίποντο. Όσο κι αν ο Conley ξεκινάει από τον πάγκο πλέον, η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Ακούτε εκεί στη Utah ή άδικα τα γράφουμε;

Οκ, ο PJ Tucker δεν ήταν η επιλογή πρώτου γύρου σας φέτος. Τις ημέρες ωστόσο που παίζει πολύ, περιμένουμε κανένα ριμπάουντ, κανένα κλέψιμο, να μη μας διαλύσει τα ποσοστά έστω. Ειδικά τις ημέρες που λείπει ο Capela και ο D’ Antoni έχει την φοβερή ιδέα να παίζει με τον Tucker σέντερ. Να μην μακρηγορώ λοιπόν, όταν έχεις έναν παίκτη που παίζει 35 λεπτά κάθε βράδυ, δεν περιμένεις να βάζει 5 πόντους ανά αγώνα. Όσο ατάλαντος κι αν είναι επιθετικά, με όσα ball hog κι αν παίζει μαζί. Δεν γίνεται να σουτάρει με 28% σε δίποντα και τρίποντα, ούτε να είναι αμυντικός εξολοθρευτής και να έχει μόνο 4 κλεψίματα σε 140 λεπτά. Και κατά λάθος δηλαδή, κάπως η μπάλα πέφτει στα χέρια σου. Τα 7.5 ριμπάουντ ήταν το μόνο στατιστικό που έσωσε λίγο την κατάσταση, δεδομένης όμως της ευκαιρίας είναι πραγματικά ψίχουλα.

Σφηνάκια
  • Τα 8 λάθη του Nikola Jokic κόντρα στο Memphis
  • Τα 1/11 σουτ του Joel Embiid με αντίπαλο τους Celtics
  • Τα 0/6 τρίποντα του Devonte’ Graham κόντρα στους Knicks
  • Τα 2/14 σουτ του Victor Oladipo απέναντι στους Knicks
  • Τα 0/8 τρίποντα του Taurean Prince με αντίπαλο τους Wizards
  • Τα 1/10 τρίποντα του Jaylen Brown κόντρα στη Philly
One night stand

Κάθε χρόνο οι φίλοι του NBA αγωνιούν πότε θα πέσει και ποιος θα βάλει τη random 50ρα της χρονιάς από το πουθενά. Φίλες και φίλοι, μπορείτε πλέον να ηρεμήσετε. O Eric Gordon είναι αυτός που ψάχναμε για φέτος. Σε ένα παιχνίδι όπου Harden και Westbrook δεν αγωνίστηκαν, ο Eric Gordon έγινε ο παίχτης του Houston που σουτάρει μέχρι να σβήσει ο ήλιος. Τα περισσότερα μπήκαν (14/22) και η μάλλον ανέλπιστη νίκη ήρθε. Ο Gordon ευστόχησε σε 6 τρίποντα, είχε 16/20 βολές (!), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα. Οκ, έκανε και 2 λάθη που μάλλον δεν ενόχλησαν κανένα. Περιττό να αναφέρω ότι ήταν career high, έτσι;

Στο παιχνίδι των Mavs κόντρα στους Hawks οι Doncic και Porzingis ήταν τραυματίες. Έτσι έπρεπε να βρεθούν νέοι πρωταγωνιστές για να συνεχιστεί η φετινή πορεία προς τα play offs. Ευτυχώς οι Mavericks διαθέτουν στον πάγκο τους έναν εκ των καλύτερων προπονητών της λίγκας, τον Rick Carlisle, που βγάζει πάντα τον καλύτερο εαυτό των παικτών του. Στον συγκεκριμένο αγώνα ο Jalen Brunson ντύθηκε Doncic και είχε 27 πόντους και 8 ασίστ και ο Dorian Finney-Smith αναπλήρωσε το κενό του Porzingis με 22 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Κόντρα στους Pelicans ο Darius Garland έλειπε κι έτσι o Kevin Porter Jr είχε την ευκαιρία να ακουμπήσει την μπάλα του αγώνα  αγωνιστεί για περισσότερο χρόνο. Έτσι, πέρασε 26 λεπτά εντός παρκέ. Ως ένας γνήσιος απόφοιτος της σχολής “Jordan Clarkson”, πρόλαβε να σουτάρει 16 φορές σε αυτό το διάστημα. Ευτυχώς για όλους, οι περισσότερες εκ των προσπαθειών κατέληξαν στο καλάθι των Pelicans κι έτσι ο Porter είχε ένα όμορφο one night stand με 21 πόντους και 5 τρίποντα. Το γεγονός βέβαια πως έγραψε -8 στο +/- και η ομάδα του έχασε εύκολα τον αγώνα, λογικά δεν απασχόλησε κανέναν στο Cleveland.

Κυριακή απόγευμα και οι Raptors είχαν εύκολο έργο απέναντι στους Bulls. Με το ματς να έχει τελειώσει από την τρίτη περίοδο, ο Nick Nurse έδωσε λίγο περισσότερο χρόνο σε παίκτες που είναι στα χαμηλά λεπτά του rotation. Όπως ο Terence Davis. Για να του το ανταποδώσει ο πιτσιρικάς shooting guard, έκανα career high, αφού έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι. Είχε 12/15 σουτ με 6/7 τρίποντα για να τελειώσει το ματς με 31 πόντους και 4 ριμπάουντ. Στα 28 λεπτά που αγωνίστηκε, η ομάδα του σημείωσε 18 πόντους περισσότερους από τον αντίπαλο. Απλά εξαιρετικός.

Πούλα και φύγαμε για Βραζιλία

Δεν πέρασε πολύς καιρός με τον Kyrie Irving να αγωνίζεται και είναι και πάλι τραυματίας. Σε μία ομολογουμένως περίεργη φάση στον αγώνα με τους Wizards, ο flat Kyrie «δίπλωσε» το γόνατό του κι έπεσε σφαδάζοντας στο παρκέ. Προφανώς αποχώρησε αμέσως μετά από τον αγώνα. Το ιατρικό τιμ της ομάδας απέκλεισε το ενδεχόμενο σοβαρής ζημιάς, ωστόσο έγιναν οι απαραίτητες ακτινογραφίες και μαγνητικές. Τι διαπιστώθηκε; Μια ελαφριά εξάρθρωση στον σύνδεσμο του γονάτου. Για έναν κανονικό παίκτη αυτό θα ήταν 2-3 παιχνίδια εκτός και όλα καλά, αλλά με τον Kyrie τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Ήδη από τον προηγούμενο τραυματισμό του είχαμε διάφορα δημοσιεύματα για “mental issues” όταν τραυματίζεται. Με λίγα λόγια, υπήρχαν υπόνοιες ότι το πρόβλημα του Kyrie όταν τραυματίζεται είναι περισσότερο ψυχολογικό παρά σωματικό και πως του είναι πολύ δύσκολο να ξαναπιέσει το σώμα του μετά από τραυματισμούς. Αυτό οδηγεί στο να χάνει πολύ περισσότερο χρόνο, από αυτόν που αναλογεί στον εκάστοτε τραυματισμό. Στην προκειμένη περίπτωση, παρά το γεγονός πως ιατρικά δεν υπάρχει κάτι σοβαρό, ο Irving θα χάσει τουλάχιστον μία εβδομάδα και τότε θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Με δεδομένο ότι ακόμη και ο πιο πιστός φίλος του έχει αντιληφθεί ότι μιλάμε πλέον για έναν ιδιαίτερα injury prone παίχτη, κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα μεγάλης απουσίας. Και ποιος/ι ωφελούνται από κάτι τέτοιο; Μα φυσικά οι περιφερειακοί συμπαίκτες του, με πρώτο και καλύτερο τον Spencer Dinwiddie. Ο έμπειρος point guard έχει εκμεταλλευτεί μέχρι στιγμής στο έπακρο όλες τις ευκαιρίες που του έχουν δοθεί και το ίδιο αναμένεται να κάνει και τώρα. Όντας βασικός, μπορεί να είναι άνετα ένας παίκτης κοντά στο Top 50.

Ένας ακόμη που μπορεί να εκμεταλλευτεί την απουσία, είναι ο Caris LeVert που ακόμη ψάχνει τα πατήματά του. Ίσως αυτή είναι η ευκαιρία να τα βρει. Έχει αποδειχθεί στο παρελθόν άλλωστε πως ο τρόπος παιχνιδιού του ταιριάζει με αυτόν του Dinwiddie. Επομένως δεν θα μας προκαλέσει έκπληξη αν έχει κι αυτός μια μίνι έκρηξη.

Και οι δύο αποτελούν καλά στοιχήματα σε αυτή τη φάση της χρονιάς. Παράλληλα, σε πολλές λίγκες αυτή την εβδομάδα υπάρχει trade deadline. Αν έχετε τους συγκεκριμένους παίκτες και δεν στοχεύετε στον τίτλο, τότε καλό είναι να σκεφτείτε την παραχώρησή τους. Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να δώσει ένας απεγνωσμένος για διάκριση παίκτης.

Να πανικοβληθώ;!;!;!;

Οι φίλοι των Pacers γενικά έχουν πολλή υπομονή. Θα την έλεγες και γαϊδουρινή. Έτσι, ο ένας χρόνος που χρειάστηκε να περιμένουν για να ξαναδούν τον Victor Oladipo δεν ήταν δύσκολη υπόθεση και ειδικά γι’ αυτό τον παίκτη. Γιατί ο Oladipo, εκτός από τωρινό francise player των Pacers, αποτέλεσε και τον έναν από τους δύο σταρ (μαζί με τον Cody Zeller) των Indiana Hoosiers την σεζόν 2012-13. Την τελευταία δηλαδή χρονιά που το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο παρουσίασε μια ομάδα με πραγματικές αξιώσεις για τον τίτλο. Κι έτσι, παρόλο που δεν είναι, θεωρείται δικό τους παιδί στην Indianapolis.

Εν πάση περιπτώσει, ο Oladipo επέστρεψε στα παρκέ την εβδομάδα που μας πέρασε. Η εικόνα του ωστόσο δεν ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική, παρά το buzzer της ισοφάρισης στον αγώνα με τους Bulls, με εκείνο το σουτ-προσευχή. Ήταν φανερά εκτός ρυθμού, τρομερά άστοχος, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις εκβίαζε και προσπάθειες. Γενικότερα, θα λέγαμε πως έψαχνε τα πατήματά του και τις συνεργασίες με τους συμπαίκτες του. Ως επακόλουθο, δεν θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη που γνωρίζαμε μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο.

Αυτό όμως είναι κάτι απολύτως λογικό σε τέτοιες περιπτώσεις. Είναι αδύνατον για κάποιον με τέτοια έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού να λειτουργεί όπως πριν. Ο Oladipo φυσιολογικά σουτάρει πολύ περισσότερο από μακριά, αποφεύγοντας την σωματική επαφή, είναι ένα κλικ πιο αργός στις αποφάσεις του απ’ όσο χρειάζεται και δεν πηγαίνει με τα 1000 στην μπάλα αμυντικά. Παράλληλα, με δεδομένο ότι η φετινή Indiana έχει αλλάξει αρκετά συγκριτικά με την ομάδα που άφησε (Brogdon, Lamb, Warren, Sabonis και Turner στην ίδια πεντάδα), χρειάζεται χρόνο για να βρεθεί με τους νέους του συμπαίκτες και σιγά σιγά να γίνεται κομμάτι των συστημάτων. Μην ξεχνάμε ότι εδώ και ένα χρόνο και όλοι οι υπόλοιποι εξελίχθηκαν κι έμαθαν να ζουν χωρίς τον Oladipo, άρα και αυτοί χρειάζονται χρόνο για να τον αφομοιώσουν.

Σε φαντασιακό επίπεδο, δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού. Ήταν γνωστό άλλωστε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ότι φέτος δύσκολα θα βοηθήσει, καθώς ακόμη και μετά την επιστροφή του θα χρειαζόταν χρόνο να συνηθίσει ξανά τον αγωνιστικό ρυθμό, αλλά και θα βρίσκεται σε minutes restriction για αρκετό καιρό. Στο καλύτερο σενάριο, θα μπορεί να δώσει κάποια πράγματα σε 1 μήνα από τώρα. Δύσκολα θα αποτελέσει τον παίκτη με τα σταθερά νούμερα που μπορεί κάποιος να βασιστεί. Άρα αν περιμένατε διαφορετική εικόνα από την υπάρχουσα και τον επιλέξατε σε ετήσιες λίγκες, μάλλον η εκτίμησή σας δεν ήταν τόσο ακριβής. Μόλις συνηθίσει τους αγωνιστικούς ρυθμούς, αναμένεται να είναι και πάλι ο παίκτης που ήταν. Απλώς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό να συμβεί και πάλι την επόμενη χρονιά.

Thinking Ahead

Ο νέος τραυματισμός του Luka Doncic έχει προβληματίσει λίγο το στρατόπεδο των Mavericks. Το πρόβλημα στον δεξί αστράγαλο είναι το ίδιο που του είχε στοιχίσει 5 παιχνίδια τον Δεκέμβρη. Αυτή τη φορά, ο νεαρός Σλοβένος θα απουσιάσει τουλάχιστον από 6 αναμετρήσεις και… βλέπουμε. Σε 2 εβδομάδες ωστόσο είναι και το All Star Game και ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή αν ο Doncic θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Με δεδομένη την τουλάχιστον δεκαπενθήμερη απουσία, η θέση του βασικού point guard είναι και πάλι διαθέσιμη. Πρώτο φαβορί αυτή τη στιγμή είναι ο Jalen Brunson. Ο πρώην pg του Villanova έχει αποδείξει ότι αποτελεί έναν καταπληκτικό παίκτη και εξαιρετικό οργανωτή. Έναν από τους παίκτες δηλαδή που αρέσουν πολύ στον Rick Carlisle. Αν σε αυτό συνυπολογίσουμε και τις καλές εμφανίσεις που ήδη πραγματοποιεί, τότε καταλαβαίνουμε πως ο Brunson αυτή τη στιγμή δεν θα πρέπει να είναι ελεύθερος σε καμία λίγκα.

Ο έτερος παίκτης που φαίνεται να βρίσκει μια ευκαιρία είναι ο Delon Wright. O Wright φέτος πραγματικά έχει απογοητεύσει, καθώς σε κανένα σημείο της χρονιάς δεν μας έχει δείξει τον παίκτη που είδαμε στο Memphis. Πλέον όμως, τα λεπτά του θα αυξηθούν αναγκαστικά κι έχει την ευκαιρία να αλλάξει τη ροή της τρέχουσας χρονιάς με μερικές καλές εμφανίσεις. Δεδομένου ότι είναι ελεύθερος στις περισσότερες μη βαθιές λίγκες (<16 ομάδες), είναι ένα καλό low bet που μπορείτε να βάλετε.

Η γωνιά του Blake

Η χειρότερη ένδειξη σε τραυματισμό μάλλον είναι το “Out Indefinitely”, όπου απλά ξέρεις ότι ο τραυματισμός είναι κακός και δεν μπορείς να υπολογίσεις διάστημα αποθεραπείας. Αυτή είναι η ένδειξη στον τραυματισμό του Norman Powell, ο οποίος έχει κάταγμα σε δάχτυλο του αριστερού του χεριού. Είναι πραγματικά κρίμα, καθώς ο Powell είχε σταθεροποιήσει τη θέση του στο rotation με την breakout season που κάνει.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, υπολογίζεται πως ο Luka Doncic θα χάσει τουλάχιστον 6 παιχνίδια με πρόβλημα στον αστράγαλο. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε καν αν θα συμμετάσχει στο All Star Game. Θεωρείται πάντως δεδομένο πως οι Maverics δεν θα τον πιέσουν να επιστρέψει νωρίτερα.

Το αριστερό γόνατο του Kemba Walker έχει πρηστεί και στους Celtics ανησυχούν. O Kemba έχασε ήδη το παιχνίδι κόντρα στη Phily, ενώ θα λείψει δεδομένα σήμερα κόντρα στην Atlanta. Η μαγνητική που έβγαλε είναι καθαρή, όμως λογικά θα είναι υπερσυντηρητικοί με τον παίχτη τους και δεν θα τον πιέσουν. Δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο δύσκολης εβδομάδας για τους ιδιοκτήτες του.

Θαμώνας από τους λίγους της γωνιάς του Blake είναι ο Kyrie Irving. Τέτοιος, που το όνομά του είναι ανάμεσα στα υποψήφια για νέα μετονομασία της στήλης. Αυτή την εβδομάδα γύρισε περίεργα το γόνατό του και υπάρχει μια μικρή εξάρθρωση στον σύνδεσμο. Ευτυχώς η μαγνητική έδειξε πως απέφυγε τα χειρότερα. Σε μία εβδομάδα από σήμερα θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση. Η μακροχρόνια απουσία ωστόσο δεν θα κάνει εντύπωση σε κανένα, ακόμη κι αν το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό.

O Myles Turner φέτος λειτουργεί σαν μαγνήτης στην άμυνα των Pacers και πολλοί παίχτες πέφτουν συνεχώς πάνω του. Η έλξη του είναι τέτοια που ακόμη και ο συμπαίκτης του, TJ Warren, έπεσε πάνω του κι έπαθε μια μικρή διάσειση. Τώρα έχει μπλέξει με τα πρωτόκολλα της λίγκας για τέτοιες περιπτώσεις και δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα. Χάνει σίγουρα το σημερινό παιχνίδια και γενικά η θέση του αυτή την εβδομάδα είναι αρκετά επισφαλής.

Πρόβλημα διάσεισης αντιμετωπίζει και ο Cam Reddish από το παιχνίδι του Σαββάτου. Δεδομένη απουσία για τη σημερινή ημέρα, με πιθανότητα να χάσει και αυτός και άλλα παιχνίδια της εβδομάδας.

Πρόβλημα στο δεξί γόνατο για τον Kris Dunn και μάλιστα σοβαρό. Πάνω που είχε βρει ρυθμό και θέση βασικού, θα ξαναμείνει πίσω. Υπολογίζεται πως το διάστημα απουσίας του θα είναι από 4-6 εβδομάδες. Πέρυσι πάντως που είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, χρειάστηκε 6 εβδομάδες για να επιστρέψει. Σε ένα τέτοιο σενάριο, σημαίνει πως η φετινή φαντασιακή του σεζόν μάλλον φτάνει στο τέλος της.

O Clint Capela συνεχίζει να πονάει στην φτέρνα και λογικά θα συνεχίσει να χάνει παιχνίδια. Ήταν ήδη απών από τα δύο τελευταία των Rockets και αναμένεται να χάσει κι άλλα. Έχει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα όλη την χρονιά και πλέον στο Houston αποφάσισαν να τον αφήσουν να ξεκουραστεί όσο χρειαστεί.

* Όλες οι ομάδες στα γνωστά 3 ή 4 παιχνίδια και αυτή την εβδομάδα. Εξαίρεση αποτελούν οι Bulls που θα αγωνιστούν 2 φορές.