Ο Καλός, ο Κακός, ο Άσχετος και η Κασσάνδρα #17

Posted on Feb 28 2016 - 8:37pm by The Ball Hog

Ξεκίνημα της 18ης και προτελευταίας fantasyακής εβδομάδας και στο Ball Hog σας ξεναγούμε στους Καλούς, Κακούς και Άσχετους του 15μέρου που τελείωσε, ενώ κάνουμε τη συνήθη προσπάθεια να διαβάσουμε πίσω από τις καραμπόλες τραυματισμών και εσωτερικών συσχετισμών των ομάδων, ώστε να διακρίνουμε fantasyακά διαμάντια στη ”λάσπη” των FAs. Για πάμε!

NBA FANTASY 600x450

Ο Καλός

Εξαιρετικός Γιάννης Αντετοκούνμπο στην τελευταία επίσκεψη του Kobe Bryant στην έδρα των Bucks. Ο Giannis, τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 27/12/10/3/4, πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο κανονικό triple double της καριέρας του αλλά και κάτι ακόμα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο: έγινε ο πρώτος παίκτης, μετά τον LeBron James το 2009, που και στις πέντε στατιστικές κατηγορίες είναι πρώτος κι από τις δύο ομάδες ενός αγώνα!

All Around εμφάνιση κι από τον Al Horford στο παιχνίδι με τους πρωταθλητές. Οι Hawks μπορεί να έχασαν από τους Warriors, o Horford παρόλα αυτά είχε στο παιχνίδι 23 πόντους, 16 rebounds, 6 assists, 5 τάπες και 3 κλεψίματα.

Στους 43 πόντους σταμάτησε το κοντέρ του Kyle Lowry στη νίκη κόντρα στους Cavaliers. Ο Lowry, που κάνει την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, έβαλε για 2η φορά φέτος (αλλά και στην καριέρα του) 40+, με 15/20 σουτ (75%), 2 τρίποντα και 11/15 και είχε ακόμα 5 rebounds, 9 assists, 4 κλεψίματα και μόλις 2 λάθη σε 43 λεπτά συμμετοχής. Η προηγούμενη 40άρα είχε μπει κόντρα στην παρέα του Curry, οπότε μπορούμε να πούμε με σχετική ασφάλεια ότι ο Lowry στα μεγάλα παιχνίδια κάνει καλούτσικες εμφανίσεις.

Λείπει ο Butler, λείπει και ο Rose, οπότε ο Pau Gasol έπρεπε να τα κάνει όλα μόνος του. Κόντρα στο Portland σημείωσε ένα διακριτικό triple double, πετυχαίνοντας μόνο 22 πόντους, 16 rebounds και 14 assists, παρέα με 3 κοψίματα. Θα τον παίρνουμε στις λίγκες του 2019 στον δεύτερο γύρο και θα είμαστε και χαρούμενοι.

Ο Damian Lillard είναι σε φοβερή κατάσταση τελευταία και η βδομάδα που αφήσαμε πίσω μας δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Με 7 30άρες στα τελευταία 8 παιχνίδια, είναι το Α και το Ω στην προσπάθεια των Blazers να μπούνε στα playoffs κόντρα σε κάθε λογική(;;). Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της περασμένης βδομάδας, είχε 30,3 πόντους με 2,5 τρίποντα και 100% στις βολές.

Και μιας και είπαμε για τον Stephen Curry. Νομίζατε ότι θα τον ξεχνούσαμε;; Και να θέλαμε, δηλαδή, δεν γίνεται με αυτά που βλέπουμε. Έχουμε και λέμε: σε τέσσερα παιχνίδια αυτή τη βδομάδα είχε 175 πόντους και 33 τρίποντα. Σε τέσσερα παιχνίδια. Μέσοι όροι: 43,8 πόντοι, (με επί μέρους επιδόσεις 36, 42, 51, 46), 7,3 assists, 61% στα σουτ, 90% στις βολές και 8,3 τρίποντα ανά παιχνίδι. Στα εκτός έδρας παιχνίδια με Orlando και Thunder είχε 10 και 12 τρίποντα αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει τα εξής:

  • Ο πρώτος παίκτης της ιστορίας του ΝΒΑ με back2back παιχνίδια με 10+ τρίποντα.
  • Ο μόνος παίκτης της ιστορίας του ΝΒΑ που έχει πέντε παιχνίδια με 10+ τρίποντα. O 2ος της λίστας J.R. Smith έχει τρία τέτοια παιχνίδια.
  • Ισοφάρισε το ρεκόρ για εύστοχα τρίποντα σε ένα παιχνίδι με 12. Το ρεκόρ μοιράζεται με τους Kobe Bryant και Donyell Marshall. O Curry το πέτυχε έχοντας καλύτερο ποσοστό από τους άλλους δύο. Άντε να το σπάσει κιόλας, γιατί πολύ κράτησε το αστείο.
  • Ξεπέρασε τις δύο δικές του καλύτερες επιδόσεις για εύστοχα τρίποντα σε μια σεζόν. Το ’12-’13 όταν έσπασε το ρεκόρ του Ray Allen, πέτυχε 272. Πέρσι έβαλε 286. Αυτή την στιγμή έχει 288 και η σεζόν θέλει ακόμα 24 παιχνίδια για να ολοκληρωθεί. Που θα σταματήσει; Ο αριθμός ξεκινά και τελειώνει ξεκάθαρα στις ορέξεις του.

Τί είναι το χειρότερο όλων; Πλέον μοιάζουν όλα τόσο φυσιολογικά κι αναμενόμενα…

Ο Κακός

Ο Dwayne Wade έγραψε 16 πόντους την Δευτέρα κόντρα στους Pacers. Ωστόσο τα 4/21 σουτ που πέτυχε έκαναν τους ιδιοκτήτες του λιγότερο ενθουσιασμένους με την προσπάθεια του.

Πολύ άσχημη βδομάδα για τον Nicolas Batum. Απέτυχε και στα τρία παιχνίδια που έπαιξε να βάλει διψήφιο αριθμό πόντων, και συνολικά είχε 7/21 σουτ. Μοναδικό θετικό ότι -ως συνήθως- πρόσφερε στις υπόλοιπες κατηγορίες. Όχι κάτι εντυπωσιακό, αλλά έδωσε.

2 rebounds και 2 assists. Δεν είναι η άσχημη στατιστική ενός παιχνιδιού, αλλά ότι έκανε σε τρία παιχνίδια ο Gerald Green. 0/11 σουτ συνολικά παίζοντας κατά μέσο όρο 20′. Αίσχος..

Συνεχίζουμε με παρόμοιες τραγωδίες και μπαίνουμε σε ιταλικά νερά. Ο Marco Belinelli -που έχασε κι ένα παιχνίδι λόγω τραυματισμού- ακόμα δεν έχει βρει ρυθμό. Με το Denver έβαλε 9 πόντους (με 4/12 βέβαια), αλλά με Spurs και Clippers ήταν εξαφανισμένος, βάζοντας μόνο ένα καλάθι κόντρα στους Clips.

3/3 μονοψήφια είχε κι ο Kyle Korver, ένας ακόμη από τους εξαφανισμένους της εβδομάδας. Το ακόμα χειρότερο; Ότι σε 2/3 παιχνίδια δεν έβαλε ούτε ένα τρίποντο, κάτι ιδιαίτερα παράξενο για εκείνον.

Kαι μιας και είπαμε για εξαφανισμένους, θα αναφέρουμε και το όνομα του Jusuf Nurkic. O οποίος, χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, στα τρία παιχνίδια της εβδομάδας, δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό.

Ο Άσχετος..

Παραφωνία ήταν η εμφάνιση του LaMarcus Aldridge στο παιχνίδι με τους Kings. O LMA, έμεινε στους 7 πόντους, έχοντας 2/11 και 50% στις βολές, ενώ φέτος στις βολές έχει σχεδόν 85%. Ήταν παρόλα αυτά θετικός στους υπόλοιπους τομείς, μιας και κατέβασε 9 rebounds και είχε και 5 τάπες.

7 φορές έκλεψε την μπάλα ο Thaddeus Young στο παιχνίδι με τους Suns. O forward των Nets είδε το όνομά του να παίζει αρκετά για trade, αλλά τελικά παρέμεινε κάτοικος Brooklyn και θα συνεχίσει να έχει θετική παρουσία στις fantasy ομάδες.

Ένα τεταρτάκι βρήκε ο Kyle O’Quinn με την Ιντιάνα και κάπως έτσι ήρθε ένα ωραιότατο 19/6 με 1 block και 2 τρίποντα. Στο επόμενο παιχνίδι κατάλαβε με τον καλύτερο τρόπο ότι παίζει στην Νέα Υόρκη, μιας κι αγωνίστηκε ένα 5λεπτο.

Σε μία συνηθισμένη έκλαμψη του, o Terrence Ross εξερράγη και σημείωσε 27 πόντους στο παιχνίδι εναντίον των Pistons. Το εντυπωσιακό, και παράλληλα ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε να τον εμπιστευόμαστε, είναι ότι ακόμα και σε αυτό το παιχνίδι που όλα έμπαιναν, κατάφερε να συνεισφέρει πέρα του σκορ, μόλις ένα rebound και μία assist.

Draymond Green. Μάλιστα κύριοι. 14 rebounds. 14 assists. 6 κλεψίματα. 4 τάπες. Φοβερό statline. Από εκεί και πέρα; 0/8 σουτ, και μόλις 2 πόντοι με 2/5 βολές. Έχει κλείσει από τώρα στασίδι για ένα από τα πιο περίεργα statline που έχουμε δει.

Ας τον βάλουμε κι εδώ τον Curry, έτσι για το εφέ. Στην 40άρα που έβαλε στους Thunder, έγινε ο 4ος παίκτης που βάζει 40+, έχοντας ευστοχήσει σε δύο όλα κι όλα δίποντα. Μάλιστα ο Curry το πετυχαίνει για 2η φορά φέτος και στην καριέρα του μετά το παιχνίδι με τους Suns τον Νοέμβρη.

..και η Κασσάνδρα

Καμία ομάδα με 2 ή 5 παιχνίδια αυτή τη βδομάδα.

Ο Lance Stephenson έχει δέσει πολύ καλά στο Memphis και άρχισε μετά από δύο περίπου χρόνια να ξαναπροσφέρει στο fantasy. Την εβδομάδα που μας πέρασε είχε 11,3 πόντους, 5 rebounds, 2,3 assists με καλά ποσοστά και μόλις ένα λάθος ανά παιχνίδι. Με παρουσία σε μόλις 12% των λιγκών προλαβαίνετε!

Ο Εlfrid Payton έκανε μια καλή εμφάνιση στο τέλος της βδομάδας με double double (11/10), ωστόσο μετά το All Star Game παρουσιάζεται χαμένος. Ίσως είναι η έλευση του Jennings που τον έχει μπερδέψει, ωστόσο αυτή την στιγμή δεν έχει καταφέρει ακόμα να προσαρμοστεί στο νέο του ρόλο. Ξεκινάει προφανώς βασικός σε κάθε φόρματ στο fantasy, αλλά θα πρέπει να βελτιωθεί, γιατί όταν όλα θα παίζονται σε λίγες βδομάδες, αν δεν παρέχει σιγουριά, δεν θα ξεκινάει.

Ο Chandler Parsons έχει αναλάβει ξεκάθαρα πλέον τον ρόλο του πρώτου βιολιού των Mavericks από τον Dirk Nowitzki. Και είναι απολαυστικός. Μπορώ να διακρίνω το τεράστιο χαμόγελο στα χείλη όσων τον πήραν φτηνά και τον περίμεναν ως τώρα.

Μιας και κάναμε στάση στο Dallas, ο David Lee ήρθε μανιασμένος στην ομάδα που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του. Ξεκίνησε δυνατά, και μένει να δούμε πως μπορεί να βρει έναν σταθερό ρόλο στο rotation απέναντι στον Zaza Pachulia ο οποίος δέχεται τεράστιο πλήγμα στον χρόνο συμμετοχής, άρα και στην αξία του.

26 πόντους με 5 τρίποντα, και 13 rebounds. Ο Marvin Williams! Ο βετεράνος της Charlotte προσπαθεί να πείσει ότι “το έχει” ακόμα, και το καταφέρνει μια χαρά. Η παραπάνω επίδοση του κόντρα στην Indiana είναι απλά η κορύφωση μίας εξαιρετικής βδομάδας, που είναι η κορύφωση μιας εξαιρετικής χρονιάς. Η δαιμονιώδης κατάσταση του Marvin Williams όμως, έχει ως αποτέλεσμα την συρρίκνωση της προσφοράς του Nicolas Batum, καθώς και του Jeremy Lamb. Με δεδομένο ότι δύσκολα θα κρατήσει για πολύ ακόμα, όπου δεν έχει περάσει το trade deadline ίσως θα ήταν καλή ιδέα να κινηθείτε για τους παραπάνω τώρα που είναι πεσμένοι.

Ο Chris Bosh πέθανε (φαντασιακά), ζήτω ο νέος Chris Bosh! Ποιος όμως επωφελείται περισσότερο από την απουσία του; O Luol Deng είναι ο παίκτης που έχει εκραγεί στατιστικά, με αποκορύφωμα το 13/16 κόντρα στην Indiana, αλλά και ο Justise Winslow δεν πάει πίσω, καθώς πλέον βγάζει κοντά 40 λεπτά ανά παιχνίδι και αν και ποσοστά του πονάνε από παιχνίδι σε παιχνίδι, βοηθάει σχεδόν παντού. Ο Deng δύσκολα αποκτιέται πλέον, ο Winslow όμως πρέπει να κυνηγηθεί με μανία.

To Phoenix συνεχίζει να προκαλεί πονοκεφάλους, ο P.J. Tucker άγγιξε το triple double  με 17/11/7 κόντρα στο Memphis, ο Alex Len θυμίζει παλιό καλό Tyson Chandler, ο Τyson Chandler θυμίζει παλιό μέτριο, αλλά αξιόπιστο Tyson Chandler, ο Teletovic πυροβολεί ασύστολα, οι κοντοί εναλλάσσονται σε νούμερα και χρόνο ανάλογα με το αν θα μπουν τα πρώτα τους σουτ, και γενικά είναι ένα χάος που προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες στους φαντασιακούς τυχοδιώκτες.

O Joe Johnson στους Miami Heat. Χωρίς να έχουμε δεδομένα της νέας κατάστασης, ευκαιρία για ένα τεράστιο ρίσκο για όσους έχουν την ανάγκη να ρισκάρουν. Ο Gerald Green πάντως θα πρέπει να συνηθίσει την παρέα των υπόλοιπων free agents στο waiver wire.

Καλή fantasyακή εβδομάδα και σε όλους σας (αν και ξέρουμε πως μόνο για ακριβώς τους μισούς θα πιάσει η συγκεκριμένη ευχή)!