Fantastic Beasts and Where to Find Them: Season VIII, Chapter 10

Posted on Jan 15 2024 - 7:24pm by Johnny Koutsourakis
Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

The Jokers

 

Είναι η δεύτερη σερί εβδομάδα που ο Isaiah Hartenstein κάνει παπάδες και τον καλωσορίζουμε στους Jokers. Ναι, σκοράρει μόνο 8 πόντους, όμως αυτό ελάχιστα μας ενδιαφέρει. Όταν αυτοί οι πόντοι έρχονται με 80% ευστοχία και συμπληρώνονται από 16 rebounds, μαζί με 2 κλεψίματα και 1.7 τάπες κάθε βράδυ, είναι θησαυρός. Πόσο μάλλον όταν δεν μας πληγώνουν οι βολές (75%), ούτε τα λάθη (1.7) και παίρνουμε ως bonus περίπου 10 assists από τη θέση του center.

Είναι άγνωστο ποιο ακριβώς τσιπάκι άρχισε να λειτουργεί τελευταία, όμως η απόδοση του Jalen Williams για κάποιο λόγο έχει γίνει ακραία τον τελευταίο καιρό. 19.3/7.3/7 είναι ο μέσος όρος της εβδομάδας του στις βασικές στατιστικές κατηγορίες, έχοντας 62% συνολική ευστοχία και 88% στις βολές. Σε τρίποντα και αμυντικά στατιστικά ήταν χαμηλά, όμως όταν όλα τα παραπάνω έρχονται με μόλις 1.8 λάθη κάθε βράδυ, το κακό είναι μικρό.

Α-Δ-Ι-Α-Ν-Ο-Η-Τ-Η εβδομάδα για τον Collin Sexton, ο οποίος είχε 22 πόντους με 58% ευστοχία και 95.5% στις πολλές βολές που σούταρε. Αν και δεν φημίζεται, ευστόχησε σε 2.3 τρίποντα κάθε βράδυ, ενώ είχε 4.3 assists και μόλις 1 λάθος. Αμυντικά ήταν στον μέσο όρο των guards, με 1 κλέψιμο κάθε βράδυ. Όλα αυτά δεν σας φαίνονται αδιανόητα; Πολύ σωστά, γιατί κανονικά δεν είναι. Πως θα αντιδρούσατε όμως αν μαθαίνατε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Sexton αγωνίστηκε λίγο λιγότερο από 22 λεπτά κάθε βράδυ;

Ένας παίκτης που έχει ανεβάσει κατακόρυφα την φαντασιακή του απόδοση φέτος είναι Keegan Murray και αυτό έχει επιβεβαιωθεί σε αρκετές μεμονωμένες εβδομάδες. Αυτή που μας πέρασε είχε 19 πόντους, 5 rebounds και σχεδόν 3 τρίποντα κάθε βράδυ που πατούσε παρκέ. Σούταρε με 55% εντός πεδιάς κι έκανε μόλις 0.8(!) λάθη ανά παιχνίδι. Το στατιστικό ωστόσο που ξεχώρισε είναι ο μέσος όρος της 1.5 τάπας, που τον ανέβασε και εντός του τοπ50 των παικτών της εβδομάδας.

 

Σφηνάκια

 

Οι 13/13 βολές του Jaylen Brown κόντρα στη Minnesota

Τα 12/13 σουτ του Nicola Jokic απέναντι στην Indiana

Οι 6 τάπες του Daniel Gafford με αντίπαλο την Indiana

Οι 10 assists του Victor Wembanyama κόντρα στο Detroit

Τα 16 rebounds του Jalen Johnson απέναντι στην Phily

Τα 15 εύστοχα εντός πεδιάς του DeMar DeRozan με αντίπαλο τους Warriors

Οι 10 εκτελεσμένες βολές σε 8(!) λεπτά του Jalen McDaniels κόντρα στην Utah

 

The Bennets

 

Απρόσμενα κακή εβδομάδα για έναν παίκτη που περιμέναμε να είναι πρωταγωνιστής αυτό το διάστημα, τον Anfernee Simons. Ο guard του Portland έσπασε τα καλάθια σουτάροντας με μόλις 29%, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα παραγωγή 15 πόντων κάθε βράδυ και 3 τρίποντα. Μπορεί αυτοί οι αριθμοί να μην ακούγονται λίγοι, όμως για τον συγκεκριμένο παίχτη, στη συγκεκριμένη ομάδα, είναι. Σχεδόν μηδενικά stocks, λίγες assists (3.3) και πάρα πολλά λάθη (3 μ.ο.) ήταν τα στοιχεία που συμπλήρωσαν μια κακή εβδομάδα.

H φετινή σεζόν του Devin Vassell είναι ένα συνεχόμενο roller coaster. Παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη εβδομάδα περιείχε αγώνες με πολύ “βολικές” για να γράψει νούμερα ομάδες, εκείνος τα πήγε χάλια. Το 31% με το οποίο σούταρε στα εντός πεδιάς είχε ως αποτέλεσμα μόλις 11 πόντους και 1 τρίποντο κάθε βράδυ. Assists και κλεψίματα ήταν στον μέσο όρο του, όμως όταν κάποιος είναι πολύ αρνητικός σε 3 κατηγορίες, πρέπει να κάνει απίθανα πράγματα στις υπόλοιπες για να ανακάμψει. Και δεν τα έκανε.

Ο Derrick White αφού έπαιξε μαζί μου και ήταν τοπ10 παίχτης, βρήκε την ευκαιρία να ξεκουραστεί αυτή την εβδομάδα και να είναι άθλιος για τα δικά του, υψηλά δεδομένα. Λιγότεροι από 10 πόντοι κάθε βράδυ, λιγότερα από 2 τρίποντα, ούτε 1 (!) stock κάθε βράδυ. Σούταρε με μόλις 32% και μοίραζε μόλις 4.3 τελικές πάσες σε κάθε του εμφάνιση. Πραγματικά αγνώριστη εβδομάδα για έναν παίκτη που φέτος παίζει σε επίπεδα All Star όλη τη χρονιά.

Η προηγούμενη εβδομάδα μοιάζει συνηθισμένη φέτος για τον Walker Kessler, από τον οποίο είχαμε πολύ υψηλότερες προσδοκίες. Το πιο προβληματικό στην περίπτωσή του είναι ότι εξακολουθεί να έρχεται από τον πάγκο και να αγωνίζεται για μόλις 17 λεπτά. Έτσι, οι 8 πόντοι και τα 5.5 rebounds δεν είναι άσχημα αναλογικά με τα λεπτά του, είναι όμως αντάξια ενός τοπ150 παίχτη και όχι ενός που επιλέχθηκε στον 4ο γύρο. Αυτή την εβδομάδα είχε και 1.8 τάπες κάθε βράδυ, όμως αν δεν αρχίσει να αγωνίζεται περισσότερο, δεν θα δούμε προκοπή.

 

 

Σφηνάκια

 

Τα 0/7 τρίποντα του Brandon Miller κόντρα στους Bulls

Τα 7 λάθη του Jason Tatum με αντίπαλο το Milwaukee

Τα 0/10 σουτ του Anfernee Simmons απέναντι στη Minnesota

Οι 5/11 βολές του Scottie Barnes κόντρα στην Utah

Τα 7 λάθη του Nikola Jokic με αντίπαλο την Indiana

Τα 4/17 σουτ του Trae Young απέναντι στους Pacers

Οι 6/10 βολές του Malik Monk κόντρα στους Bucks

One Night Stands

 

Φέτος είναι μάλλον ο rookie που έχει γνωρίσει τον μεγαλύτερο χλευασμό, καθώς οι προσδοκίες ήταν ιδιαίτερα υψηλές από αυτόν. Μπορεί να τον αποκαλούν ήδη “bust”, όμως ο Scoot Henderson έκανε κόντρα στο Phoenix την πρώτη πραγματικά μεγάλη εμφάνισή του. Ήταν μεν άστοχος, έχοντας μόλις 11/31 σουτ (4/9 τρίποντα, 7/9 βολές), όμως στο τέλος το ταμπλό έγραψε 33 πόντους, 7 rebounds, 9 assists και 3 κλεψίματα στα 40 λεπτά που αγωνίστηκε. Να είναι η πρώτη από τις πολλές;

 

Στα καλοκαιρινά δοκιμαστικά των ομάδων ο Cam Whitemore δεν φάνηκε να εντυπωσιάζει, ενώ άπαντες είχαν να πουν για την ανωριμότητά του. Κάπως έτσι από τοπ5 prospect επιλέχθηκε στο Νο20 από τους Rockets. Αυτή την εβδομάδα είχε ορισμένες ενδιαφέρουσες εμφανίσεις, με πιο ενδιαφέρουσα αυτή κόντρα στους Celtics. 22 πόντοι με 7/13 σουτ και 6/8 βολές, καθώς και 7 rebounds σε μία εύκολη επικράτηση των Κελτών. Τουλάχιστον στους αγώνες που ο Tari Eason έλλειπε, ο Whitemore έδειξε πως μπορεί να τον αναπληρώσει επάξια, έστω και σε έναν βαθμό.

O Payton Prichard είχε φανταστικά νούμερα κόντρα στους Bucks, σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της επαγγελματικής του καριέρας. Είχε 21 πόντους με 6/13 σουτ και 7/7 βολές, μαζί με 4 rebounds, 4 assists και 1 τάπα σε 30 αγωνιστικά λεπτά. Δυστυχώς για τον ίδιο, αγωνίστηκε τόσο πολύ επειδή το παιχνίδι είχε καθαρίσει από τα πρώτα 15 λεπτά. Αυτό όμως δεν μειώνει πως ο ίδιος ήταν τουλάχιστον ικανοποιητικός, όταν χρησιμοποιήθηκε.

Κι επειδή εμείς κύριοι είμαστε ευρωπαίοι και καταλαβαίνουμε το μπάσκετ, δεν μας αρέσουν μόνο αυτοί που πηδάνε ψηλά, καρφώνουν και κάνουν συνέχεια βήματα. Θέλουμε ποιοτικό και σκεπτόμενο μπάσκετ. Γι’ αυτό Nikola Jovic των 6 πόντων. Ναι, έσπασε τα καλάθια 2/9 σουτ και μόλις 1 εύστοχη βολή (σε 4 προσπάθειες), όμως βοήθησε την ομάδα του με κάθε τρόπο: πήρε rebounds (8), μοίρασε παιχνίδι (6 assists), έπαιξε άμυνα (2 κλεψίματα και άλλες 2 τάπες). Όποιος είδε τον αγώνα μπόρεσε να αντιληφθεί πόσο καλός ήταν και πόσο βοήθησε την ομάδα του.

Να πανικοβληθώ;;;!!;;!;!;!;;;!!;;;

Πριν από μερικές ημέρες έγινε το πρώτο πραγματικά σημαντικό trade της φετινής χρονιάς ανάμεσα στους Raptors και τους Knicks. Οι Quickley και RJ Barrett ανηφόρησαν προς τον Καναδά, ενώ ο OG Anunoby κατηφόρισε προς τη Νέα Υόρκη (ναι, μετράμε μόνο τους παίχτες που έχουν σοβαρό ρόλο στις ομάδες). Κι ενώ όλες και όλοι αναρωτιόμασταν πως θα είναι τα νέα δεδομένα και ποιος από τους τρεις παίκτες θα επηρεαστεί περισσότερο, μας προέκυψε ένας επηρεασμός που δύσκολα θα μπορούσαμε να φανταστούμε: αυτός του Scottie Barnes.

Ο Barnes φέτος κάνει τη δική του breakout season. Στον πραγματικό κόσμο είναι ήδη ένας από τους υποψήφιους για το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίχτη, ενώ μέχρι πρότινος ήταν ξεκάθαρα ο παίχτης γύρω από τον οποίο θα έχτιζαν το μέλλον τους. Μετά από την έλευση των άλλων δύο παικτών μάλλον αυτό δεν έχει αλλάξει, όμως έχει αλλάξει λίγο ο τρόπος χρησιμοποίησής του. Η μπάλα πλέον περνάει λιγότερο από τα χέρια του στην δημιουργία, αφενός γιατί πλέον βασικός χειριστής είναι ο Quickley, αφετέρου δε γιατί πλέον ο Schroder μεταφέρθηκε στο second unit. Σε αντίθεση με το παρελθόν, όπου ο Barnes πέρναγε χρόνο και με τους αναπληρωματικούς που δεν είχαν κανέναν point guard, τώρα έχουν. Ταυτόχρονα, με δεδομένο ότι Barrett (κυρίως) και Quickley είναι αρκετά χειρότεροι αμυντικοί από τον Anunoby, ήρθε αλλαγή και στον σχηματισμό: ο Jacob Poeltl παίζει πλέον περισσότερα λεπτά γιατί χρειάζεται rim protector (31 έναντι 26.5 του φετινού μέσου όρου του), ενώ ο Barnes είναι πλέον το sf στην άμυνα και μαρκάρει πιο περιφερειακά. Κατά κάποιον τρόπο αμυντικά έχει τον ρόλο του Anunoby. Τέλος, σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, περνάει κι ένα κακό διάστημα επιθετικά, με πολλά σουτ να βρίσκουν σίδερο. Πως μεταφράζονται όλα τα παραπάνω φαντασιακά;

Αρχικά η έλευση των Quickley/Barrett, δύο παικτών δηλαδή που σε αντίθεση με τον Anunoby μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους σουτ, έχει μειώσει τις προσπάθειες του Barnes (14.5 τις τελευταίες δύο εβδομάδες έναντι 15.9 που είναι ο μέσος όρος της χρονιάς, ενώ μειωμένες είναι και οι assists {5.3 από 5.7}). Η μεγαλύτερη χρησιμοποίηση του Poeltl και ο νέος του αμυντικός ρόλος τον αναγκάζουν να αγωνίζεται πολύ περισσότερο περιφερειακά, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια διαφορά στα rebounds (3.9 έναντι 8.4). Τέλος, το άσχημο επιθετικό φεγγάρι στο οποίο βρίσκεται έχει επηρεάσει τα ποσοστά του (47% από 48.1 συνολικά), έχει καταστρέψει τις βολές του (59% από 74.4%) και μοιραία έχει μειώσει τους πόντους (17.6 από 20.4) και τα εύστοχα τρίποντά του (1.9 από 2.2). Αν σε όλα αυτά βάλουμε και την μείωση των κλεψιμάτων που όμως είναι η πιο ευπαθής κατηγορία και μπορεί να είναι και συμπτωματική (0.6 από 1.3), το γλυκό δένει. Η μόνη κατηγορία που έχει αναμενόμενα βελτιωθεί είναι τα λάθη (2.1 από 2.5). Τι σημαίνουν όμως όλα τα παραπάνω αθροιστικά; Σημαίνουν ότι ένας τοπ15 παίχτης μετατράπηκε σε έναν τοπ130. Τόσο απλά.

Πόσο μας ανησυχεί; Πάρα πολύ. Ίσως στην αρχή του trade να λεγόταν για πλάκα ότι ίσως ο Barnes επηρεαστεί, δυστυχώς όμως η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Όσοι/ες είχαν επιλέξει τον Barnes κοντά στον 5ο γύρο των drafts, είχαν μέχρι τώρα ένα τεράστιο πλεονέκτημα από την παρουσία του. Προφανώς η περίοδος αστοχίας κάποια στιγμή θα σταματήσει και τα επιθετικά νούμερα θα ανέβουν, δεν είναι όμως καθόλου σίγουρο ότι θα ανέβουν πχ και τα rebounds ή θα πάρει περισσότερο την μπάλα στα χέρια τους. Προφανώς οι Raptors είναι σε περίεργη φάση και είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο Siakam θα αποχωρήσει. Άρα εντός ολίγου αναμένεται να υπάρξει κι άλλη αλλαγή στις ισορροπίες εντός ομάδας. Περιττό να αναφερθεί ότι εφόσον επιστρέψει κάποιος ball dominant παίχτης στη θέση του Siakam, τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά ζόρικα. Με την υπάρχουσα κατάσταση, φαίνεται πολύ δύσκολο ο παίχτης να επιστρέψει στις τοπ20 εμφανίσεις. Πριν από δύο εβδομάδες κανένας ιδιοκτήτης του δεν εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο ανταλλαγής του. Πλέον, ακόμη και αυτό είναι μία επιλογή.

Πούλα και φύγαμε για Βραζιλία

Πάντα και σε κάθε περίοδο της χρονιάς υπάρχουν παίχτες που παίζουν πάνω από τις δυνατότητές τους, όμως αυτό που συμβαίνει με τον Jarrett Allen τις τελευταίες δύο εβδομάδες αγγίζει λίγο τα όρια του μεταφυσικού. Και το εντυπωσιακό έγκειται στο εξής: πάντα όταν ένας βασικός παίκτης απουσιάζει (Mobley), θα βρεθούν άλλοι παίχτες στην ίδια θέση για να αναπληρώσουν τα στατιστικά του. Ο Mobley όμως απουσιάζει σχεδόν 1μησι μήνα, τη στιγμή που ο Allen ξύπνησε ξαφνικά από τον λήθαργο το τελευταίο διάστημα.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπάρχουν πράγματα που δεν είναι παράλογο να είναι ελαφρώς αυξημένα. Όπως για παράδειγμα οι πόντοι, που έχον πάει πλέον λίγο πάνω από τους 17. Ένας παίκτης με περιορισμένη εμβέλεια όπως ο Allen είναι λογικό να σουτάρει με 60%, ενώ λόγω και της θέσης του τα 1.4 λάθη ανά παιχνίδι είναι λογικά. Το ίδιο διάστημα όμως έχει και 4 assists, με την αναλογία assists/to να είναι κοντά στο 3 για έναν σέντερ που παραδοσιακά στην καριέρα του ήταν 1/1 ή ακόμη και αρνητική! Ναι, η φετινή σεζόν είναι καλύτερη σε αυτό τον τομέα, όμως και πάλι βρίσκεται αρκετά κάτω από το 2. Οι πραγματικά μεγάλες αλλαγές όμως βρίσκονται στα rebounds, τα stocks και τις ελεύθερες βολές. Ως προς τα πρώτα, το τελευταίο διάστημα κατεβάζει 14 ανά αγώνα, τη στιγμή που τα 10.8 είναι η μέχρι στιγμής καλύτερη επίδοση της καριέρας του για μία χρονιά. Την ίδια στιγμή, ποτέ στην καριέρα του δεν τελείωσε χρονιά με 1.2 κλεψίματα που έχει το τελευταίο διάστημα, ενώ μόλις μία είχε 1.6 τάπες (την τωρινή του επίδοση). Το κομμάτι όμως που μας κάνει να τρίβουμε τα μάτια μας είναι οι βολές. Ένας παίκτης που σουτάρει με 71% στην καριέρα του, ξαφνικά εκτοξεύτηκε στο 89% και μάλιστα σε 5.5 βολές κάθε βράδυ!

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος επιστήμονας του fantasy για να αντιληφθεί ότι αυτά τα νούμερα δεν θα συνεχίσουν να υφίστανται και ότι ο Allen δεν έγινε ξαφνικά τοπ5 παίχτης. Η συμβουλή είναι μία και ξεκάθαρη: ρευστοποιήστε όσο μπορείτε. Βρισκόμαστε λίγο πριν τα Play Offs και η πίεση είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Είναι ένα διάστημα στο οποίο μπορούν να γίνουν σημαντικά λάθη. Ένας σταθερός τοπ50 παίχτης θα ήταν φανταστικό αντάλλαγμα για τον Jarrett Allen.

Thinking Ahead

Ό,τι κι αν πει κάποιος για τον περονόσπορο που έχει πέσει στο Memphis θα είναι λίγο. Αυτή την εβδομάδα όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, οι Grizzlies έχασαν με φαντασιακούς season ending τραυματισμούς τα 3/5 της βασικής τους πεντάδας, με αποτέλεσμα να έχουν προκύψει τεράστιες ευκαιρίες. Ja Morant και Desmond Bane δύσκολα θα αγωνιστούν ξανά σε κάποια λίγκα φέτος, ενώ στο καλύτερο σενάριο, ο Smart ίσως προλάβει 1-2 εβδομάδες στο τέλος. Πλέον όμως που το τραίνο έχει χαθεί, είναι εξαιρετικά πιθανό οι Grizzlies να μην βιαστούν ώστε να επιστρέψει. Με αυτά τα δεδομένα, όλοι οι παίκτες με σταθερά λεπτά του παλιού rotation αποκτούν δυνητικά μεγάλη αξία. Μιλάμε αρχικά για τους Xavier Tillman (ειδικά μετά την αποδέσμευση Biyombo), Vince Williams και Luke Kennard, που αναμένεται να έχουν κοντά στα 30 λεπτά κάθε βράδυ. Φυσικά οι Santi Aldama, Ziaire Williams και David Roddy θα αποκτήσουν και πάλι ρόλο, ενώ στα τελευταία παιχνίδια παίρνει χρόνο συμμετοχής ακόμη και o Jacob Giyard: ένας κακός παίκτης στην πραγματικότητα, που όμως δίνει νούμερα σε assists και κλεψίματα στο fantasy. Αν οποιοσδήποτε από τους παραπάνω είναι ελεύθερος, δοκιμάστε το. Μπορεί ξαφνικά να βρεθείτε με παίχτη 30 λεπτών στην κατοχή σας κυριολεκτικά από το πουθενά.

Δεύτερη ομάδα που μπορεί να προκύψουν τεράστιες ευκαιρίες είναι το Portland. Ομάδες που έχουν στόχο το Νο1 του draft παραδοσιακά δίνουν πολλές ευκαιρίες σε νεαρούς. Ο Scoot Henderson είναι ένας παίκτης, στο πρόσωπο του οποίου είδαν το καλοκαίρι τον επόμενο ηγέτη τους. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να τον εγκαταλείψουν επειδή δεν έπαιξε καλά τους πρώτους δύο μήνες της καριέρας του. Έκανε ήδη την πρώτη του πολύ μεγάλη εμφάνιση και είναι δεδομένο ότι από και στο εξής θα έχει πολλά 30λεπτα. Η τιμή του ακόμη είναι εξαιρετικά χαμηλή. Εφόσον δεν σας ενδιαφέρουν τα ποσοστά, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετική ευκαιρία για την ομάδα σας. Την ίδια στιγμή, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, ο Jabari Walker είναι ελεύθερος στο 50+% των λιγκών. Πολύ τίμιο forward που θα εξακολουθεί να παίζει και να παράγει νούμερα. Γενικά προσοχή στους ιδιοκτήτες των Malcolm Brogdon και Jerami Grant. Οι Blazers φέτος δεν έχουν απολύτως κανένα λόγο να τους δίνουν χρόνο φέτος. Η φαντασιακή ευκαιρία πώλησης του Brogdon μάλλον χάθηκε, προνοείστε αν έχετε την ευκαιρία και για τον Grant.

Η γωνιά του Porzingis

Επέμβαση στον ώμο για τον Ja Morant και προφανώς κάπου εδώ η σεζόν του τελειώνει

Το τράβηγμα στον προσαγωγό φαίνεται να μην είναι εντελώς καταστρεπτικό για τον Tyrese Haliburton. Θα μείνει εκτός για άλλες 10 ημέρες, εκτός απροόπτου.

Ένα μικρό σπάσιμο στο δάκτυλο του χεριού είναι αρκετό ώστε ο Marcus Smart να μείνει εκτός για άλλες 6 εβδομάδες. Άλλος ένας fantasy season ending τραυματισμός.

4-6 εβδομάδες είναι η λυπητερή και για τον Chris Paul. Αν επαληθευτεί το πρώτο σενάριο, ίσως είναι διαθέσιμος στα φαντασιακά Play Offs. Αν όχι, τον ξαναβλέπουμε του χρόνου.

Ο τραυματισμός στον αστράγαλο του Desmond Bane είναι αρκετά σοβαρός, ώστε να τον κρατήσει εκτός για τουλάχιστον 6 εβδομάδες. Δηλαδή μιλάμε για fantasy season ending περίπτωση.

Το πρόβλημα στο γόνατο του Jaylen Brown θα τον κρατήσει εκτός μερικές ημέρες. Καθόλου σίγουρο ότι θα αγωνιστεί και στα μέσα της εβδομάδας.

Τραυματισμός στη βουβωνική χώρα για τον Jaime Jaquez Jr., που αναμένεται να κάνει αμφίβολη τη συμμετοχή του αυτή την εβδομάδα.

Στα μέσα της εβδομάδας θα επαναξιολογηθεί ο τραυματισμός του Cade Cunningham. Ούτε η δική του αγωνιστική παρουσία είναι σίγουρη για αυτή την εβδομάδα.

Για τουλάχιστον άλλες δύο εβδομάδες θα απουσιάζει ο Jacob Poeltl με πρόβλημα στον αστράγαλο

 

*Ζόρικη εβδομάδα για το Milwaukee, τους Clippers και το Sacramento με μόλις 2 αγώνες. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες στις κλασσικές 3 ή 4 αναμετρήσεις.