Ο Καλός, ο Κακός, ο Άσχετος και η Κασσάνδρα #18

Posted on Mar 7 2016 - 8:18pm by The Ball Hog

Ξεκίνημα της 19ης και τελευταίας fantasyακής εβδομάδας και στο Ball Hog σας ξεναγούμε στους Καλούς, Κακούς και Άσχετους της εβδομάδας που τελείωσε, ενώ κάνουμε τη συνήθη προσπάθεια να διαβάσουμε πίσω από τις καραμπόλες τραυματισμών και εσωτερικών συσχετισμών των ομάδων, ώστε να διακρίνουμε fantasyακά διαμάντια στη ”λάσπη” των FAs. Για πάμε!

NBA FANTASY 600x450

O Καλός

Back2back Γιάννης Αντετοκούνμπο στους θετικούς της εβδομάδας, αλλά έχουν πάψει εδώ και καιρό να αποτελούν είδηση οι καλές εμφανίσεις του. Στα τέσσερα παιχνίδια της τελευταίας εβδομάδας, οι μέσοι όροι του Γιάννη είναι αρκετά πιθανό να του δώσουν το βραβείου του παίκτη της εβδομάδας, καθώς είχε 23,3 πόντους, 10,8 rebounds, 9 assists, 2,8 κλεψίματα και 2,3 τάπες. Είχε δύο triple doubles, έχασε ένα τρίτο για ένα μόλις rebound, έκανε ρεκόρ καριέρας με 12 assists και οι Bucks με εκείνον στο τιμόνι του οργανωτή κέρδισαν δύο παιχνίδια.

Πολύ καλή εβδομάδα και για τον Marcin Gortat, ο οποίος τελείωσε έχοντας 12,5 rebounds και 2,8 τάπες σε τέσσερα παιχνίδια. Στους αγώνες μάλιστα με 76ers και Pacers μάζεψε 20 και 17 rebounds αντίστοιχα, με 8 κι 7  από αυτά να είναι επιθετικά.

Μεγάλες εμφανίσεις και για ένα συνήθη ύποπτο βέβαια, τον James Harden, που σε τέσσερα παιχνίδια είχε μέσους όρους 35,3/7/9,5/2 σουτάροντας μάλιστα με 47%, συνδυάζοντάς τα και με 12,5 βολές κατά μέσο όρο. Οι Rockets παρόλα αυτά έχασαν τα δύο από τα τέσσερα παιχνίδια.

Στα τελευταία -αρκετά- παιχνίδια, ο D’Angelo Russell δείχνει να δικαιολογεί το ρίσκο των Lakers να τον διαλέξουν στο #2 του περασμένου draft. Παίζει σταθερά κοντά και πάνω από 30 λεπτά, βρίσκει το σουτ που ξέρουμε ότι έχει, και οι καλές εμφανίσεις τείνουν να γίνουν συνήθεια. Με τους Nets παρόλα αυτά παραήταν καλός. Κάνοντας την καλύτερη επιθετικά τουλάχιστον εμφάνιση της μικρής του καριέρας, έβαλε 39 πόντους με 8 τρίποντα, είχε ακόμα κι 6 rebounds και 3 τελικές πάσες κι έτσι ήρθε η πρώτη νίκη των Lakers μετά από εννέα μαζεμένες ήττες.

Δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε εκτός αυτού του τομέα τον D.J. Augustin, ο οποίος δείχνει να βρίσκει το σπίτι του στο Denver. Ο παίχτης των Nuggets, πια, σημείωσε συνολικά 50 πόντους την βδομάδα που μας πέρασε (16,6 μ.ο.) κάτι που ίσως τον ανεβάσει μόνιμα στην θέση του shooting guard, δίπλα στον Mudiay.

Ο Κακός

Το Detroit είναι μια κατηγορία μόνο του εδώ. Ο Reggie Jackson θα άφησε κάπου το όπλο του στο παιχνίδι κόντρα στους Knicks, καθώς σούταρε με το “εξωπραγματικό” 17,6%, με 3-17 FG εκ των οποίων 0-6 3pts. Δίπλα του, άξιος συμπαραστάτης στην επίδοση αυτή, ο Marcus Morris, που τελείωσε το ματς με 2-11 σουτ. Σύνολο 5-28. Καλά είναι. Ο Van Gundy κάπου θα τρώει ακόμα τα μουστάκια του.

Μιλώντας για Pistons, ας δούμε και τα κατορθώματα του πρώην “Πιστονιού” και νυν παίχτη των Μάγων, Ersan Ilyasova, που απέναντι στο Phoenix είχε 2-14 σουτ, σε κάτι λιγότερο από 20′ λεπτά συμμετοχής. Η νέα version του Turkoglu έμεινε στα αποδυτήρια για το ματς αυτό.

Συνεχίζοντας στον τομέα της αστοχίας1)Τί διάολο, έτρεχε κάποιος διαγωνισμός την βδομάδα που πέρασε;, ο Jrue Holiday, είπε να πάρει τα σουτ του. Πιο συγκεκριμένα πήρε 17, εκ των οποίων βρήκαν στόχο τα 5, κόντρα στο San Antonio. Γενικώς ένα πρόβλημα η επίθεση των Peilicans φέτος, είτε μιλάμε για οργάνωση, είτε για εκτέλεση.

Έχασε τα δύο πρώτα παιχνίδια της εβδομάδας, αλλά και στα δύο που έπαιξε ο Rudy Gay ήταν…μια ομορφιά. Δεν είναι ότι καταχράστηκε προσπάθειες, ίσα ίσα με πάνω από 50% σούταρε και στα δυο παιχνίδια. Αλλά με 9 πόντους σε έκαστο αγώνα, δεν μπορείς να μπεις σε διαφορετική κατηγορία αγαπητέ Rudy.

O Kentavious Caldwell-Pope κόντρα στους Spurs ήταν σε πολύ κακή βραδιά με 1/10 σουτ. Roller coaster η ευστοχία του.

O Jeff Green μετά από κάποια συναρπαστικά παιχνίδια μετά την ανταλλαγή του στους Clippers, δείχνει να ηρεμεί. Το χειρότερο παιχνίδι του το έκανε κόντρα στους Thunder, με 0/7 σουτ και αναιμική παρουσία.

Ο Άσχετος..

Θα μπορούσε να μπει ολόκληρο το παιχνίδι των Lakers με τους Warriors. Είναι άλλωστε η νίκη με τη μεγαλύτερη διαφορά στο ρεκόρ μεταξύ των ομάδων, στην ιστορία του ΝΒΑ. Οι Warriors του 55-5 και 0,917 έχασαν από τους Lakers του 12-51 που μεταφράζεται σε 0,190. Και μάλιστα έχασαν εύκολα. Μια προφανής εξήγηση είναι το μόλις 1 τρίποντο σε 18 προσπάθειες που είχε το δίδυμο Steph-Klay. 1/10 o Curry και 0/8 ο Thompson πιο συγκεκριμένα.

Tα 5 κοψίματα του Amar’e Stoudemire σε ένα τέταρτο με τη Charlotte. Σε συνδυασμό με τα 4 του συμπαίκτη του Hassan Whiteside γίνεται ακόμα εντυπωσιακότερο.

Tα 9 λάθη του KD με τους Warriors. To παράκανες Kevin…

Tα 5 κλεψίματα του Ronnie Price με τους Magic.

Tα 6 κλεψίματα του Corey Brewer με το Chicago.

Τα 16 rebounds του Iman Shumpert στο παιχνίδι με τους Celtics. Ναι ήταν ο πρώτος rebounder του παιχνιδιού.

Το μόλις 1 λάθος σε 43′ ενός κλασσικού BallHoger, του James Harden που αν λάβουμε υπόψιν τους 40 πόντους και τις 14 assists που είχε στο ίδιο παιχνίδι γίνεται ακόμα δυσκολότερο να το πιστέψει κανείς.

Eίχε ανακοινωθεί πως Brook Lopez και Thaddeus Young δεν θα παίξουν με τους Wolves προκειμένου να ξεκουραστούν ενόψει playoffs. Έτσι τα λεπτά τους θα πήγαιναν σε Willie Reed και Thomas Robinson, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά. Οι Nets έχασαν φυσικά (και βαριά με 118-132) αλλά ο Reed είχε 14/8 με 4 τάπες κι ο Robinson έκανε μια από τις 2-3 random μεγάλες εμφανίσεις που κάνει κάθε χρόνο, και είχε 18/17/5/4.

..και η Κασσάνδρα

Kάθε βδομάδα η προοπτική των δύο μόλις παιχνιδιών για μια ομάδα είναι μεγάλο αγκάθι. Είναι αυτονόητο επομένως ότι τα 2 παιχνίδια των Boston Celtics στην τελευταία και καθοριστική εβδομάδα ενδεχομένως να πονέσουν αρκετούς GMs.

O Kevin Martin έκανε το αναμενόμενο buyout με τους Wolves και υπέγραψε με τους Spurs στην προσπάθειά του να βρει ένα δαχτυλίδι. Με την επιστροφή του Manu και το κλασσικό rotation και περιορισμό λεπτών που χαρακτηρίζει τους Spurs, είναι δύσκολο ο Μartin να έχει ιδιαίτερη αξία, ειδικά στην φάση που μπαίνουμε, παρόλα αυτά, σε ενδεχόμενο DNP-Rest κάποιου πρωτοκλασάτου, είναι πολύ εύκολο για εκείνον να βρει λεπτά και να στάξει καμιά συνηθισμένη για το ταλέντο του 30άρα. Εκτός αυτού, η αποχώρησή του, ελευθερώνει πλήρως τα λεπτά της θέσης στους Λύκους και για τον Zach LaVine, ο οποίος στα πέντε παιχνίδια που ο Martin βγήκε εκτός rotation αγωνίστηκε 38,4 λεπτά, σκοράροντας 19,4 πόντους.

Πρόβλημα με το γόνατο του Nerlens Noel έχει προκύψει στην Philadelphia, κάτι που τον ανάγκασε να χάσει τα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας του. Το δίκοπο μαχαίρι με τους Sixers είναι πως αν κρίνουν πως δεν αξίζει το ρίσκο να παίξει, ακόμα και να είναι καλά, δεν θα διστάσουν να τον αφήσουν εκτός. Το επιπλέον κακό για τους GMs που έχουν στην κατοχή τους τον Noel είναι πως το επόμενο παιχνίδι της Phily είναι την Τετάρτη, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει χρόνος για τον παίχτη να είναι έτοιμος. Σε κάθε περίπτωση, ας έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας τα αυξημένα λεπτά των Richaun Holmes και Carl Landry, εφόσον δεν αγωνιστεί ο Noel. Α και να μην το ξεχάσουμε, πρόβλημα έχει και ο Jahlil Okafor (κνήμη), κάτι που τον έχει αφήσει εκτός δράσης τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια.

Μικρή ανησυχία φαίνεται πως υπάρχει με την περίπτωση του Kristaps Porzingis, ο οποίος ταλαιπωρείται με πρόβλημα στο πόδι. Αν και προς το παρόν οι Knicks τον προβάλλουν ως “πιθανό” για να αγωνιστεί την Τρίτη απέναντι στους Nuggets, το γεγονός ότι η ομάδα έχει back2back εκτός έδρας παιχνίδια (Τετάρτη – Phoenix), ίσως αναγκάσει τους ιθύνοντες να τον αφήσουν εκτός για το ένα από τα δύο ματς. Derrick Williams και Kyle O’Quinn θα δουν μεγαλύτερη συμμετοχή στην περίπτωση αυτή.

Καλή fantasyακή εβδομάδα και σε όλους σας (αν και ξέρουμε πως μόνο για ακριβώς τους μισούς θα πιάσει η συγκεκριμένη ευχή)!

References
1 Τί διάολο, έτρεχε κάποιος διαγωνισμός την βδομάδα που πέρασε;