Private: Man2Man Τεύχος #7: Η Εργατιά του NBA: Patrick Patterson

Posted on Nov 19 2016 - 11:15am by The Ball Hog

Το παρόν κείμενο πρωτοδημοσιεύθηκε στο Τεύχος #7 του εβδομαδιαίου περιοδικού M2M (Man to Man) που κυκλοφορεί κάθε Τρίτη μαζί με την εφημερίδα Live Sport.

Η Εργατιά του NBA: Patrick Patterson

Άδεια και δίπλωμα

Στις 14 Μαρτίου του 1989 γεννιόταν στην Washington ένα από τα μετέπειτα μεγαλύτερα μπασκετικά prospects των ΗΠΑ, ο Patrick Patterson. Η κλίση του στο μπάσκετ ήρθε από μικρή ηλικία, μιας και πέταξε από νωρίς μπόι. Η κλισέ ατάκα “Ψηλέ, παίζεις μπάσκετ;” βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της στο θρεφτάρι της DC και μάλιστα, ειδικά μέχρι να τελειώσει το κολέγιο, με τεράστια επιτυχία.

Και πώς βρέθηκε στα μέρη μας;

Η φήμη του Patterson εξαπλώθηκε στον κόσμο του μπάσκετ από τα χρόνια που έπαιζε στο Huntington High School της δυτικής Virginia. O νεαρός forward αποτέλεσε τον ηγέτη της ομάδας του στην πορεία των τριών συνεχόμενων πολιτειακών πρωταθλημάτων, γεγονός που τον έκανε μήλο της έριδος για τα top class κολέγια. Η μάχη της διεκδίκησης για το recruitment του μεταξύ του Duke, του πανεπιστημίου της Florida, και του Kentucky ήταν μία από τις μεγαλύτερες που έγιναν ποτέ, καθώς η δημοσιότητα και η έκταση που πήρε στα αμερικάνικα Μέσα ήταν πολύ μεγάλη για ένα 18χρονο παιδί. Ο Patterson, τελικά, επέλεξε να παίξει για το Kentucky, στο οποίο έμεινε για τρία χρόνια, έχοντας αξιοζήλευτους μέσους όρους, με 16,1 πόντους, 8,1 rebounds και 58,5% ποσοστό ευστοχίας. Παρόλα αυτά η τρίχρονη θητεία του (’07-’10) στους Wildcats δεν συνοδεύτηκε με κάποιο πρωτάθλημα και το το 2010 δήλωσε συμμετοχή στο draft toy ΝΒΑ, με τους Houston Rockets να τον επιλέγουν στο #14. Έπειτα από τρία χρόνια παραμονής στο Texas και έναν χρόνο στο Sacramento, από το καλοκαίρι του 2013 μέχρι και σήμερα, είναι μέλος των Toronto Raptors.

2pat

Τι μέρος του λόγου είναι;

Ρολίστας. Ο ορισμός του ρολίστα βασικά. Ερχόμενος από το κολέγιο, ο Patterson κατάλαβε από νωρίς σχετικά πως για να επιβιώσει στο NBA το κορμί του δεν ήταν αρκετό, αλλά χρειαζόταν να δουλέψει κι άλλα στοιχεία του παιχνιδιού του. Με το άθλημα να αλλάζει και να επιτάσσει στους ψηλούς να βγαίνουν στην περιφέρεια και να απειλούν με αξιοπιστία, ο 27χρονος δούλεψε πάνω στο σουτ του, με αποτέλεσμα να θεωρείται σήμερα μία αξιόπιστη λύση από τον πάγκο, που θα βοηθάει τόσο στα rebounds, όσο και στο περιφερειακό σουτ. Το 36,2% από την γραμμή του τριπόντου, για έναν παίχτη που δεν σούταρε σχεδόν ποτέ από εκεί στο κολέγιο και στο λύκειο, δείχνει το πόσο δούλεψε στο συγκεκριμένο κομμάτι. Ωστόσο, εκεί που πραγματικά κερδίζει τα λεπτά συμμετοχής του είναι η άμυνα που παίζει. Το δυνατό κορμί, μαζί με τα γρήγορα πόδια και χέρια που διαθέτει, τον κάνουν ένα υπερπολύτιμο γρανάζι στα χέρια του προπονητή του, Dwayne Casey.

Ποιον μας θυμίζει;

Τον Rodney Rogers, που είχε αγωνιστεί σε Nuggets, Clippers, Suns, Celtics, Nets, Hornets και Sixers. Ίδια σωματοκατασκευή, ίδιους μέσους όρους μέχρι τώρα, ίδιο περίπου ποσοστό στο τρίποντο.

Toronto Raptors' Patrick Patterson celebrates after hitting a game-tying 3-pointer late in the second half of an NBA basketball game against the Denver Nuggets in Toronto on Monday, Dec. 8, 2014. (AP Photo/The Canadian Press, Darren Calabrese)

Αν δεν έπαιζε μπάσκετ

Σε ορισμένες περιοχές του Ohio θα ήταν ο LeBron James. Όχι δεν κάνουμε πλάκα, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο τον πέρασαν για τον “Βασιλιά” σε ένα εστιατόριο. Κατά τα άλλα μάλλον θα έπαιζε ποδόσφαιρο, μιας και αποτελεί τον δεύτερο αθλητικό του έρωτα. Ένας από τους αγαπημένους του παίχτες; Ο Mario Balotelli. Οk Patrick, όλοι έχουμε τα θέματά μας.

2 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. Larry Grandma November 22, 2016 at 08:50 -

    Παίδες τι έγινε με το Μ2Μ; Σήμερα δεν υπήρχε στην Live Sport…

    • Nicolas Radicopoulos November 22, 2016 at 09:31 -

      Δυστυχώς, όπως μας ενημέρωσε η εκδοτική εταιρεία του Man2Man την προηγούμενη εβδομάδα το περιοδικό διέκοψε την κυκλοφορία του μετά το Τεύχος #7.
      Κάναμε κι εμείς την σχετική ανακοίνωση μέσα από τη σελίδα του Ball Hog στο facebook.