Fantastic Beasts and Where to Find Them (vol. 14)

Posted on Jan 30 2017 - 7:21pm by Kosmas Kapsalis

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

NBA FANTASY 600x450

Υψηλές Πτήσεις

Χαρές για τους ιδιοκτήτες του Danilo Gallinari, οι οποίοι είδαν τον Ιταλό να φορτώνει 57 πόντους το καλάθι των Suns, στις δύο αναμετρήσεις του Denver με το Phoenix. Ο Ιταλός είχε μετά από αρκετές μέρες παιχνίδι άνω των 20 πόντων (26/01), ενώ για πρώτη φορά φέτος ξεπέρασε τους 30 (28/01). Παράλληλα, τα ποσοστά του ήταν καλά και βοήθησε πολύ στον τομέα των rebounds (15). Οι εμφανίσει του Gallo κόντρα στους Suns ήταν τόσο καλές που επιλέγουμε να παραμερίσουμε το κακό του παιχνίδι κόντρα στην Utah στην αρχή της περασμένης βδομάδας.

Εξαιρετικές εμφανίσεις μέσα στην βδομάδα από τον Kemba Walker, oι οποίες δυστυχώς δεν κατάφεραν να συνδυαστούν με κάποια νίκη για την Charlotte (μετράει τέσσερις συνεχόμενες ήττες). Ο point guard των Hornets είχε μ.ο. 26 πόντους, 6,2 assists, 4,5 rebounds (10 με τους Knicks) και είχε και από ένα block. Η μόνη κατηγορία που μπορεί να του προσάψει κάποιος είναι τα ποσοστά του στο παιχνίδι με την Washington που έφτασαν το 29,2% (7/24 σουτ, 2/10 τρίποντα). “Αθώος” η δική μας ετυμηγορία.

Τον χρόνο πίσω έχει γυρίσει ο Tyson Chandler που θυμίζει φέτος τον Center που είχαν οι Mavericks το 2011 στην πορεία τους προς το δαχτυλίδι. Φανταζόμαστε πως έχουν βάλει το χεράκι τους και οι σαμάνοι του Phoenix όπως και στο παρελθόν (βλ. Penny Hardaway, Grant Hill, Shaquille O’Neil), αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό διόλου ενδιαφέρει τους απανταχού GMs. Ο Chandler, λοιπόν, είχε δύο dominant εμφανίσεις απέναντι σε Timberwolves και Nuggets, που κυρίως η δεύτερη ήταν jaw dropping: 22 πόντοι, 17 rebounds, 2 blocks και 9/9 σουτ! Με τη Minnesota κινήθηκε πιο χαμηλά, αλλά και πάλι είχε 15 πόντους, 13 rebounds και 6/8 σουτ. Τα πέντε κλεψίματά του αποτελούν εξτρά δωράκι.

Καλησπέρα και καλώς ήρθες Darren Collison. Kαιρό είχαμε να σε δούμε σε αυτά τα λημέρια. Αλλά και πώς να σε αφήσουμε έξω από αυτά, όταν πέρασες την βδομάδα με 19,5 πόντους μ.ο., 4,2 assists, 1,5 κλεψίματα και τα ποσοστά σου δεν έπεσαν ποτέ κάτω από το 57%; Πάντα τέτοια ευχόμαστε!

Δύο double-doubles είχε ο Jrue Holiday κόντρα σε Cavaliers και Spurs, τα οποία συνδυάστηκαν με νίκες για τους Pelicans. Πιο συγκεκριμένα, σημείωσε 33 πόντους, 10 assists, έξι rebounds, τρία κλεψίματα και δύο blocks απέναντι στους Πρωταθλητές, την στιγμή που σούταρε με 12/19 (63,2%) και είχε 4/7 τρίποντα. Με το San Antonio είχε ανάλογη επίδοση: 23 πόντοι, 11 assists, τέσσερα rebounds, δύο κλεψίματα και δύο blocks, με 10/17 σουτ (58,8%) και 3/6 τρίποντα. Τόσο εντυπωσιακός που το 14/8/2/4/1 που έκανε κόντρα στους Thunder φαντάζει μέτριο!

Δεν πιστεύουμε τις παρακάτω γραμμές που γράφονται, αλλά ο Dion Waiters ήταν χάρμα ιδέσθαι την περασμένη βδομάδα. 23,2 πόντους μ.ο., 49,3% ποσοστό ευστοχίας, πέντε assists, 4,5 rebounds, ένα buzzer και ένα dagger Μπροστάρης στις νίκες των Heat!

Υψηλές πτήσεις ήταν ακόμα:
  • Το 51/13/13 του James Harden, που έγινε ο πρώτος παίχτης με δύο τουλάχιστον triple doubles στην ίδια σεζόν που περιλαμβάνουν 50+ πόντους.
  • Οι 23 πόντοι του Allen Crabbe με 6/8 τρίποντα, κόντρα στο Memphis.
  • Το 29/14/8 του Nikola Jokic απέναντι στο Phoenix.
  • Tο 37/19/7 του Paul Millsap στην τετραπλή παράταση με τους Knicks. Αγωνίστηκε για 60 λεπτά!
  • Το 20/13/8, με 7/13 σουτ που είχε ο Jeff Teague με τους Timberwolves.
  • Οι 42 πόντοι του Marc Gasol, στη νίκη των Grizzlies επί των Raptors, σουτάροντας με 14/25 και 5/10 τρίποντα. 
  • Στους 40 πόντους σταμάτησε ο Jimmy Butler στην ήττα των Bulls από τους Hawks, έχοντας 13/22 σουτ και 10/10 βολές.
  • To beast mode του Russell Westbrook κόντρα στο Dallas, που σταμάτησε στους 45 πόντους.
Χαμηλές Πτήσεις

Κακή βδομάδα μετά από πολύ καιρό για τον Wilson Chandler. Σε κανένα από τα τρία παιχνίδια του Denver δεν σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων (έφτασε μέχρι τους εννιά), ενώ σούταρε συνολικά με 5/20 (25%).

Χαμηλές πτήσεις ήταν ακόμα:
  • Τα 2/13 σουτ που είχε ο Jabari Parker στην ήττα των Bucks από τους Celtics.
  • Τα 1/13 σουτ του Jimmy Butler κόντρα στους Heat.
ΝΑ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΩ????!!!??

Κρύος έχει γυρίσει από τον τραυματισμό του ο Kentavious Caldwell-Pope, o oποίος σούταρε συνολικά 6/25 (24%) και 2/12 από το τρίποντο, σκορπώντας ένα μικρό άγχος στους GMs του που τον περίμεναν πως και πως. Καλούμε σε ψυχραιμία, καθώς πολλοί έχουν χρειαστεί μερικές μέρες για να επανέλθουν στα γνωστά τους standards, μετά από τραυματισμό. Στον ώμο του είχε χτυπήσει το παιδί, chill.

“Πούλα και φύγαμε για Βραζιλία”

Σε μαζεμένες καλές εμφανίσεις έχει επιδοθεί τελευταία ο Shabazz Muhammad, με τον Tom Thibodeau να δείχνει πως επιτέλους του βρήκε ρόλο. Αν τον έχετε περίσσευμα στην ομάδα σας, κοιτάξτε την υπόλοιπη λίγκα και δείτε ποιος έχει ανάγκη για SF. Αν ταυτόχρονα ψάχνει και σκορ, έχετε χτυπήσει τζακ ποτ.

Στην ίδια κατηγορία πέφτει και ο Wayne Ellington των Heat. Έχει επιδοθεί σε καλές εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια και δίνει σκορ στους Heat, που μετρούν επτά συνεχόμενες νίκες. “Δυαράκι που σκοράρει με καλά ποσοστά” το hint ενδεχόμενης συζήτησης που θέλετε να ανοίξετε.

Thinking Ahead

Στο Hall of Fame της βλακείας πέρασε και επίσημα ο Enes Kanter, μετά τον τραυματισμό του στο χέρι που θα τον αφήσει εκτός δράσης 6-8 βδομάδες. Αιτία μια καρέκλα. Εδώ λοιπόν παρουσιάζεται μια χρυσή ευκαιρία για τον Joffrey Lauvergne, του οποίου τα λεπτά συμμετοχής θα αυξηθούν σημαντικά. Αν δεν τον έχετε ήδη στο ρόστερ σας, αξίζει ένα add.

Με τον Jeremy Lin να εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός δράσης, η ευθύνη πέφτει (και) πάνω στον Spencer Dinwiddie aka “The Stache”. Αξιοπρεπές σκορ, αξιοπρεπή ποσοστά, παίχτης που κυνηγάει το drive και πάει στις βολές. Αξιοπρεπής filler ενός ρόστερ, γενικώς.

Ο Yogi Ferrell υπέγραψε 10ήμερο συμβόλαιο στο Dallas λόγω του τραυματισμού του Deron Williams που άφησε μια μεγάλη τρύπα στην περιφέρεια των Mavericks. Δεν έχασε καιρό και κατευθείαν στο πρώτο του παιχνίδι έπαιξε 36 λεπτά σημειώνοντας εννέα πόντους, εφτά assists και δύο rebounds. Ο Deron Williams θα χάσει σίγουρα το παιχνίδι της Δευτέρας, και αν έχουμε μάθει κάτι τόσα χρόνια από την καριέρα του πρώην ηγέτη των Jazz, είναι ότι ο αρχικός υπολογισμός της απουσίας του πάντα έχει την τάση να αυξάνεται από την πραγματικότητα. O Yogi, όπως ξέρουμε από το Ιndiana, είναι εξαιρετικά προικισμένος επιθετικά, και έχει ενδιαφέρον το αν θα μπορέσει να αξιοποιήσει την ευκαιρία που παίρνει. Έστω και γι’ αυτή την βδομάδα, οι απελπισμένοι μπορούν να τον δοκιμάσουν.

Ο Αrron Afflalo μοιάζει να είναι ο κύριος κερδισμένος από τον τραυματισμό του Rudy Gay, καθώς η απόδοση του στους τελευταίους αγώνες είναι αισθητά βελτιωμένη, και μοιάζει επιτέλους να αναλαμβάνει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες, θυμίζοντας τον παλιό του εαυτό σε Orlando και Denver. Όντας σε ρόστερ μόνο στο 3,6% των λιγκών του Espn, έχει έρθει η ώρα το ποσοστό αυτό να ανέβει.

Η απουσία του Jonathon Simmons έδωσε την ευκαιρία στον Davis Bertans να κάνει μία πολύ καλή βδομάδα με 11,5 πόντους μ.ο. ωστόσο ο Simmons δεν φαίνεται να έχει κάτι σοβαρό και μοιάζει να επιστρέφει σύντομα, οπότε ο Λετονός θα κληθεί να ξαναπαλέψει για τα λεπτά του.

Εν όψει των ανταλλαγών που πρόκειται να συμβούν μέσα στον επόμενο μήνα, η απόκτηση του Jamal Murray μοιάζει καλή ιδέα. Είναι ελεύθερος στις περισσότερες λίγκες, έχει το θράσος που σε συνδυασμό με την απειρία δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό. Δεν θα φοβηθεί να πάρει πολλές προσπάθειες, και η λογική λέει ότι οι Nuggets μετά το trade deadline θα διαμορφώσουν τις απαραίτητες συνθήκες για να μπορεί να τις πάρει όσο νιώθει καυτός. Μπορεί να οδηγήσει σε αποκρουστικά ποσοστά ορισμένες φορές, ωστόσο ο Καναδός είναι τεράστιο ταλέντο και ο τελικός απολογισμός μπορεί να αποβεί θετικός.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ PHILADELPHIA ΤΟΣΟ Ο NOEL ΟΣΟ ΚΑΙ Ο OKAFOR? #HINKIE_LEIPEIS

O Avery Bradley πιθανότατα θα επιστρέψει μέσα στην βδομάδα, αλλά προς το τέλος της , οπότε δεν προλαβαίνει να μπει στις δεκάδες των εβδομαδιαίων λιγκών. Η επιστροφή του όμως καθιστά ρίσκο και την συμπερίληψη σε αυτές του Terry Rozier, ο οποίος δεν μάγεψε βέβαια στο διάστημα της απουσίας  του βασικού shooting guard των Celtics, οπότε δεν μας εμπνέει για νέο ρίσκο. Ο Marcus Smart πάντως απέτυχε επίσης να κεφαλαιοποιήσει την απουσία του Bradley, χωρίς να είναι κακός βέβαια, ειδικά στο κομμάτι της οργάνωσης και στα αμυντικά του καθήκοντα. Δείχνει όμως ακόμα ανίκανος να σκοράρει με συνέπεια.

Με δύο παιχνίδια Chicago Bulls και Utah Jazz ενώ καμία δεν έχει πέντε.

ballhog rainbow

The following two tabs change content below.
Τίμιος αιώνιος φοιτητής, θα ψάχνει κάθε ευκαιρία να γράψει σε άρθρα τις λέξεις Tracy και McGrady. Όταν δεν παρακολουθεί με νοσταλγία videos του πάλαι ποτέ superstar, τρομοκρατεί τα εργαστήρια χημείας της συμπρωτεύουσας. Φημολογείται ότι είναι εξαιρετικός post player, αλλά ακόμα δεν είχαμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε. Σιγουράκι για τις άγριες ώρες, το NBA ήρθε σαν φυσικό αποτέλεσμα του τρόπου ζωής του.