Fantastic Beasts and Where to Find Them (vol. 21)

Posted on Mar 27 2017 - 7:11pm by Kosmas Kapsalis

Ήρθε η στιγμή που περιμέναμε για 19 και δύο εβδομάδες. Η στιγμή που οι επίδοξοι πρωταθλητές θα πιουν νερό, ή θα φτάσουν στην πηγή και θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, στον μεγάλο NBA Fantsy Tελικό.

NBA FANTASY 600x450

Υψηλές Πτήσεις

Σε περίπτωση που είχατε πάρει όρκο αποχής από τον πολιτισμό την εβδομάδα που μας πέρασε, ο Devin Booker κόντρα στους Celtics έγινε ο 7ος παίκτης στην Iστορία του ΝΒΑ που σημείωσε 70 πόντους, και παράλληλα ο νεότερος ever που βάζει πάνω από 60. 21/40 σουτ, 24/26 βολές κι ακόμα οχτώ rebounds, έξι assists και τρία κλεψίματα σε μια εμφάνιση που πέρασε ήδη στην Iστορία του ΝΒΑ.

Ο Rudy Gobert κάνει μια εξαιρετική σεζόν, πράγμα που συνεχίστηκε και την αγωνιστική που μας πέρασε και θα είναι κρίμα να μην επιβραβευτεί με κάποιο βραβείο. Συνολικά στα τρία παιχνίδια που έδωσαν οι Jazz είχε 27,8 ppg/13,7 rpg και 4,7 bpg, ενώ σούταρε με 77%. Έκανε double double και στους τρεις αγώνες, έκανε οχτώ τάπες στους Pacers και ρεκόρ καριέρας με 35 πόντους και 13/14 σουτ με τους Knicks. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια οι μέσοι όσοι του είναι 22/15/4,2, ενώ σουτάρει με 71,4%. Ο τελευταίος παίκτης που έπιασε τέτοια νούμερα σε σερί πέντε αγώνων ήταν ο Shaquille O’Neal το 2003. Υπέροχος!!

  • To 24/13 με πέντε κλεψίματα του Robert Covington με τους Magic.
  • To 24/14/5 του Richaun Holmes με τους Magic.
  • Οι 38 πόντοι με 16/24 σουτ του Gordon Hayward με τους Pacers.
  • To 41/17 με πέντε τρίποντα του DeMarcus Cousins κόντρα στους Grizzlies. Συνολικά αυτή τη βδομάδα ο Boogie ευστόχησε σε δέκα τρίποντα.
  • Τα πέντε κλεψίματα του Tyler Johnson με τους Suns.
  • To 18/11/14 του Russell Westbrook με τους Sixers, όχι για το triple double καθ’αυτό1)Σιγά μην μας έκανε αυτό εντύπωση πια…, αλλά επειδή για πρώτη φορά στην καταγεγραμμένη ιστορία επιτυγχάνεται triple double χωρίς ο θύτης να αστοχήσει. Οι 18 πόντοι του Westbrook είχε 6/6 σουτ και 6/6 βολές.
  • Τα 11 επιθετικά rebounds του Rudy Gobert με τους Knicks.
  • Oι 12 assists του Tyler Ulis με τους Nets. O μικρός έχει αρπάξει για τα καλά την ευκαιρία του.
  • Οι κολλητές 40άρες του DeMar DeRozan με Bulls και Heat.
  • Τα 16 rebounds του Rondae Hollis-Jefferson με τους Suns.
  • Tα έξι κλεψίματα του Stephen Curry με τους Kings.
  • Oι 35 πόντοι (career high) του Jordan Clarkson, με 8/10 τρίποντα με τους Wolves.
  • Το 24/13 του Willy Hernangomez που έκανε career high σε σκοράρισμα με τους Spurs.
  • Tα 18 rebounds του Ersan Ilyasova με τους Nets.
  • To δίδυμο Trevor Ariza και Lou Williams που σκόρπισε τους OKC με 6/8 και 7/8 τρίποντα αντίστοιχα.
Χαμηλές Πτήσεις

Η σχέση του Andre Drummond με τις βολές είναι γνωστή και δεν χρειάζεται να χυθεί πολύ παραπάνω ηλεκτρονικό μελάνι για αυτό. Παρόλα αυτά, σε fantasyακό επίπεδο, όσοι είχαν τον center των Pistons στις ομάδες τους είχαν συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι αποχαιρετούσαν για πάντα την κατηγορία FT%, αλλά πιθανότατα θα κέρδιζαν τις περισσότερες φορές την FTA. Πράγμα όμως που φέτος δεν επιβεβαιώθηκε και τελευταία μάλιστα ακόμα χειρότερα. Ο Drummond που πέρσι έπαιρνε πάνω από εφτά προσπάθειες από τη γραμμή των βολών, φέτος έπεσε στις 4,5, ενώ στα τελευταία 10 παιχνίδια, είναι κάτω από τις τέσσερις, έχοντας στο παλμαρέ του έως και παιχνίδια με μηδέν βολές.

  • Tα επτά λάθη του Devin Booker στο Miami.
  • Tα 2/9 τρίποντα του Damian Lillard με τους Bucks.
  • Tα 10 (!) λάθη του Dennis Schroder με τους Wizards.
  • Τα έξι λάθη του Marc Gasol με τους Spurs.
  • Tα 1/8 τρίποντα του Mike Conley με τους Spurs.
  • Tα 0/8 τρίποντα του Chris Paul με τους Jazz.
  • Οι 3/12 βολές του Dwight Howard με τους Nets.
Thinking Ahead

Ο Ryan Anderson θα χάσει τουλάχιστον τα επόμενα πέντε παιχνίδια.

Οι 76ers μας απασχόλησαν αρκετές φορές σε αυτή τη στήλη, κυρίως με το ότι έπρεπε να φτάσει το trade deadline για να δώσουν τον έναν από τους ψηλούς τους κι αυτό για αντάλλαγμα που καλό θα ήταν να μην το σχολιάσουμε. Όπως γίνεται συνήθως, σε τέτοιου επιπέδου ομάδες, βρίσκουν ευκαιρίες να παίξουν μπόλικοι παίκτες κάθε χρονιά. Το νέο “hot” όνομα στην Phily είναι αυτό του Shawn Long. O νεαρός power forward μετράει τρία συνεχόμενα παιχνίδια στα οποία σκοράρει διψήφια νούμερα, ενώ την Κυριακή με τους Pacers έκανε και το πρώτο double double της καριέρας του με 15/10. Όσοι χρειάζεστε μια ενίσχυση σε αυτά τα νούμερα, ψάξτε στους ελεύθερους, είναι αρκετά πιθανό να βρείτε αυτό το όνομα.

Παρόμοια κατάσταση και με τον Mindaugas Kuzminskas. O Λιθουανός forward έχει πάρει χρόνο συμμετοχής στα δύο τελευταία παιχνίδια των Knicks, δίνοντας 16,5 πόντους και με την ομάδα να μην έχει σκοπό να πιέσει τον Carmelo Anthony να επιστρέψει, δεν υπάρχει λόγος να μην συνεχίσει να παίρνει 30λεπτα ο Kuzmisnkas.

Γενικότερα, βέβαια, είναι προφανές πως μετά από πέντε μήνες δράσης, είναι μάλλον δύσκολο να υπάρξει προσθήκη που θα αλλάξει τόσο πολύ τις ισορροπίες. Εκτός φυσικά αν πρόκειται για τραυματισμό κάποιου παίκτη. Οι περισσότεροι που έφτασαν ως εδώ, μάλλον θα βασιστούν στους παίκτες που τους κουβάλησαν, παρά να ρισκάρουν σε αυτό το σημείο.

Τελικόοοος!!! Καμιά ομάδα με πέντε, καμιά ομάδα με δύο. Επομένως, το κακό νούμερο είναι το “3” και είναι δίπλα από Celtics, Bulls, Nuggets, Clippers, Timberwolves και Blazers. Καλή επιτυχία σε όλους όσους έφτασαν μέχρι το τέλος!!

ballhog rainbow

The following two tabs change content below.
Τίμιος αιώνιος φοιτητής, θα ψάχνει κάθε ευκαιρία να γράψει σε άρθρα τις λέξεις Tracy και McGrady. Όταν δεν παρακολουθεί με νοσταλγία videos του πάλαι ποτέ superstar, τρομοκρατεί τα εργαστήρια χημείας της συμπρωτεύουσας. Φημολογείται ότι είναι εξαιρετικός post player, αλλά ακόμα δεν είχαμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε. Σιγουράκι για τις άγριες ώρες, το NBA ήρθε σαν φυσικό αποτέλεσμα του τρόπου ζωής του.

References
1 Σιγά μην μας έκανε αυτό εντύπωση πια…