Man2Man Τεύχος #6: Μια Εβδομάδα Σε Μια Σελίδα #2

Posted on Nov 12 2016 - 10:28pm by The Ball Hog

Το παρόν κείμενο πρωτοδημοσιεύθηκε στο Τεύχος #6 του εβδομαδιαίου περιοδικού M2M (Man to Man) που κυκλοφορεί κάθε Τρίτη μαζί με την εφημερίδα Live Sport.

Μια Εβδομάδα Σε Μια Σελίδα

And1

+ O DeMar DeRozan έγινε ο πρώτος παίκτης, μετά τον MJ και τη σεζόν 1986-87, που ξεκινάει σκοράροντας 30+ στα πρώτα πέντε παιχνίδια που έχουν δώσει οι Καναδοί, όντας πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ με 35,8 ppg οδηγώντας την ομάδα στο 4-1 που έχει στο ξεκίνημα. O DeMar DeRozan γεννήθηκε το 1989…

+ Ο George Hill. 20 πόντοι, με 52,3% και 2,5 τρίποντα ανά αγώνα, μαζί με τρία rebounds και 4,3 assists. Το άλλοτε αγαπημένο παιδί του Popovich απαντάει σε όλους όσους αναρωτιόμασταν το καλοκαίρι “ποιος θα είναι ο go-to-guy” των φετινών Jazz, έχοντας πάρει τους πιτσιρικάδες του Snyder από το χεράκι, τουλάχιστον μέχρι να γυρίσει ο Hayward.

+ Οι νέοι Lakers. “H αποχώρηση Kobe μας απελευθέρωσε. Πλέον δεν παίζουμε για αυτόν, αλλά σαν ομάδα”, δήλωσε στο ESPN ο Jordan Clarkson. Και πράγματι αυτό φαίνεται στο παρκέ. 3-3 το ρεκόρ τους ως τώρα με 2-0 στο Staples Center, έχοντας κερδίσει μέσα στην Atlanta και με 20 την υπερομάδα των Warriors. Η ομάδα του Luke Walton δείχνει ως τώρα να μην έχει απλά λαμπρό μέλλον, αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρόν!

Flops

– Ο Antony Davis είναι ένα από τα μεγάλα αστέρια της λίγκας. Οι Pelicans δεν έχουν, όμως, ακόμα νίκη, σε έξι παιχνίδια στη σεζόν. Τους Nets περιμέναμε για ομάδα Eurocup, αλλά η απόδοση στα παρκέ του ΝΒΑ ως τώρα όσων φοράνε εμφανίσεις των Pelicans και δεν λέγονται “Davis” μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι είδους μπασκετικές μαύρες τρύπες μπορεί να είναι για να καταφέρνουν να κρατάνε τέτοιας φωτεινότητας αστέρι στο απόλυτο μηδέν.

– Μηδέν νίκες στα πρώτα πέντε παιχνίδια και οι Mavericks έχουν το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία του franchise. Ασύνδετη επίθεση, κενά στην άμυνα, συχνά απών ο γερασμένος Dirk και η θαυματοθήκη του εξαιρετικού προπονητή Carlisle δείχνει να μην αρκεί για να βάλει και φέτος την ομάδα του Dallas στην postseason.

– Τα memes με τον Durant στους Spurs, στους Cavs, στους Lakers, στους Cubs του baseball. Tα memes με τον Durant και τον Westbrook. Κουράσανε. Ο KD είναι ένας από τους τρεις καλύτερους μπασκετμπολίστες του κόσμου και έχει ξεκινήσει τη σεζόν με εμφανίσεις επιπέδου MVP, αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ, έχοντας κάνει μία επιλογή, που όπως επανειλημμένως έχει υποστηρίξει, είχε να κάνει με την αναζήτηση του “είναι” του σαν άνθρωπος, ύστερα από 25 χρόνια που ζούσε σαν ρομπότ. Ας απολαύσουμε το μπάσκετ που μας προσφέρει.

Statline of the Week:

42 πόντοι με 12/18 σουτ, εκ των οποίων τα πέντε τρίποντα, εκ των οποίων το ένα πέρα από τα δέκα μέτρα, 13/14 βολές, από τέσσερα rebounds και assists και μόλις ένα λάθος. Όλα αυτά σε 37′ αγώνα, στη νίκη των Blazers κόντρα στους Μavericks. Damiam Lillard δικαιωματικά εδώ η θέση σου. Και δικαιώνεις και τον Steve Kerr που σε είχε τοποθετήσει στους διεκδικητές του MVP.

Statline of the Weak:

O τρέχων MVP, Steph Curry, ο μοναδικός που έχει ανακηρυχθεί ομόφωνα, ο άνθρωπος που για 157 σερί αγώνες πετύχαινε έστω ένα τρίποντο, τη σεζόν 2015-16 πέτυχε 402 τρίποντα, κόντρα στους Lakers είχε 13 πόντους, 11 assists και οχτώ rebounds. “Είναι αυτή η χειρότερη statline της εβδομάδας;”, θα αναρωτηθεί κάποιος. Με 5/17 σουτ, εκ των οποίων 0/10 από το τρίποντο, όταν μιλάμε για τον MVP της λίγκας, καλύτερο σουτέρ στην Ιστορία του αθλήματος και έναν εκ των τριών κορυφαίων παιχτών σήμερα, ναι, είναι. Curry, get your shit together soon, man.

Ο Αφανής Ήρωας

Larry Nance Jr.

larry-nnace-jr-david-west-dunk

Κόντρα στους Pacers είχε 11 πόντους, πέντε rebounds, μία assist και έξι κλεψίματα. Κόντρα στους Hawks έγραψε 14/7/1/2 αντίστοιχα, ενώ στην επιβλητική νίκη με τους Warriors είχε 12/9/2. Σε κάθε ένα από τα προαναφερθέντα παιχνίδια είχε κι από ένα κόψιμο. Ερχόμενος από τον πάγκο, ο Larry Nance Jr. καταθέτει τρομακτική ενέργεια στο παρκέ, κάνοντας άριστα όλες τις μικρές, αφανείς, αλλά απαραίτητες κινήσεις στο παρκέ, box outs, άνοιγμα διαδρόμων, καλά screens συνοδευόμενα με άψογα rolls προς το καλάθι, καλή τοποθέτηση στο γήπεδο και σωστή κίνηση. Ταυτόχρονα, έχει στο ρεπερτόριό του και εκείνες τις κινήσεις, που όχι μόνο φαίνονται, αλλά προκαλούν και επιφωνήματα θαυμασμού, όπως το κάρφωμα “στα μούτρα” του δύσμοιρου David West.