Fantastic Beasts and Where to Find Them (vol. 10)

Posted on Jan 2 2017 - 7:02pm by Kosmas Kapsalis

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

NBA FANTASY 600x450

Υψηλές Πτήσεις
  • Το 8/10/4/5 του Trevor Ariza με τους Suns.
  • To 40/11/4/4 του Jimmy Butler με τους Nets.
  • Tα έξι κλεψίματα του Thaddeus Young στην Washington.
  • To 22/17/7 με πέντε τάπες του Durant με τους Raptors.
  • To 30/15 του Love με τη Βοστόνη.
  • Το 30/13/10/5 του Harden στη νίκη με τους Clippers.
  • Το triple double του Malcolm Brogdon με 15/11/12.
  • Το career high του C.J. McCollum που έβαλε 43 πόντους σουτάροντας με 64% κόντρα στους Λύκους.
  • Τα 7/9 τρίποντα του Nick Young με το Τορόντο για 26 πόντους.

Ο φέρελπις Karl-Anthony Towns διασταυρώθηκε με τον πάλαι ποτέ Superman Dwight Howard την Δευτέρα και η σύγκρουση των δυο ψηλών δεν είχε ψεγάδι. 22/11 με τρεις τάπες για τον ΚΑΤ, που είχε 8/8 σουτ, 3/3 τρίποντα, 3/3 βολές και 20/12 για τον D12 που είχε κι εκείνος το τέλειο παιχνίδι με 9/9 σουτ παίζοντας δέκα λεπτά λιγότερα από τον Δομινικανό. Νικητές έφυγαν οι Λύκοι με 104-90.

Είναι αλήθεια ότι με 2/13 σουτ (15,4%) και μόλις επτά πόντους στο παιχνίδι με τους Bulls, ο Jeff Teague θα μπορούσε εύκολα να πάει στην από κάτω στήλη. Παρόλα αυτά, οι 17 assists που έβγαλε ο 28χρονος PG, σε συνδυασμό με τη νίκη των Pacers, τον φέρνουν εδώ. O Teague, με 7,6 apg, είναι φέτος στην έκτη θέση του ΝΒΑ, ενώ είναι πέμπτος ανάμεσα στους “άσσους” μιας και παίζει ακόμα μπάσκετ ο LeBron James.

Στα παιχνίδια αυτής της εβδομάδας ο Julius Randle είχε 25/12/3, 18/4/3 και 15/9/6, δείχνοντας ότι η γέννηση του πρώτου του παιδιού έχει επιδράσει θετικά και στο αγωνιστικό κομμάτι.

O Nicolas Batum αυτή την εβδομάδα είχε 24/5/5/3 στο Brooklyn, 20/9/8 στο Οrlando, 16/13/8/3 με το Miami κι όλα αυτά αμέσως μετά το πρώτο triple double που πέτυχε φέτος, με το Γάλλο να σταθεροποιείται, όπως φαίνεται, σε ψηλές επιδόσεις.

Αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι αυτός που αξίζει περισσότερο από όλους την πρώτη κλήση στο All-Star Game, αυτός που αξίζει όσο κανείς1)OK, προφανώς πολλοί την αξίζουν, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοούμε… τη δεύτερη συμμετοχή του είναι ο Isaiah Thomas. O guard των Celtics είναι φέτος πέμπτος σκόρερ στο ΝΒΑ, έχοντας μάλιστα το μικρότερο χρόνο συμμετοχής από τους πέντε πρώτους. Την Παρασκευή με τους Heat έκανε career-high με 52 πόντους και εννέα τρίποντα. Έβαλε 29 πόντους στην τελευταία περίοδο, δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για 4ο δωδεκάλεπτο, πίσω από τους 31 του Chamberlain, πριν μισό αιώνα όταν σκόραρε τους 100, ρεκόρ για παίκτη των Celtics σε οποιαδήποτε περίοδο, πρώτη 50άρα για Βοστονέζο από τον Pierce πριν 10 χρόνια, ρεκόρ γηπέδου, και ισοφάριση του ρεκόρ των Celtics με τα εννέα τρίποντα. Όχι κι άσχημα για τον παίκτη που επιλέχθηκε στο #60, στον οποίο οι Kings δεν έδωσαν συμβόλαιο και οι Suns άφησαν να φύγει επιλέγοντας να βασιστούν στους Knight-Bledsoe..

Πιθανότατα κάπου να πήρε το μάτι σας το σεμνό και διακριτικό triple double του James Harden, όταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έκλεισε τον χρόνο με 53 πόντους, 17 assists και 16 rebounds κόντρα στους New York Knicks. To triple double με το μεγαλύτερο σκοράρισμα, ισοφαρίζοντας τον Chamberlain, το μόνο 50/15/15 στα 70+ χρόνια που παίζεται το ΝΒΑ, μαζί με εννέα τρίποντα και 16/18 βολές. Είναι προφανές ότι ακόμα και όσοι τον είχαν αντίπαλο στο fantasy match-up τους, μετά τις κατάρες, χειροκρότησαν. Η επίδοση του “Μούσια” έγινε την ίδια νύχτα που ο Russell Westbrook έκανε 17/12/14, έχοντας triple double από το ημίχρονο, προφανώς επειδή βαρέθηκε απλά να το πετυχαίνει και είπε να το δυσκολέψει, αλλά και όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο 35/9/7/7 (τάπες το τελευταίο εφτάρι), σε ένα μπαράζ αγώνων στο κλείσιμο του έτους που έστειλε τα Christmas Special παιχνίδια αδιάβαστα.

Χαμηλές Πτήσεις
  • To 6/1/4 του Al Horford με τους Cavs.
  • Tα 0/5 σουτ σε μόλις οχτώ λεπτά του Brandon Knight στη Utah.
  • Τα 0/5 του Ricky Rubio και το 1/8 του Elfrid Payton την Κυριακή.

Tα 8+10+8 rebounds που είχε ο Hassan Whiteside σε τρία παιχνίδια, ενώ σε αυτό με τους OKC δεν είχε ούτε ένα block. Είναι προφανές ότι ο πρώτος rebounder της χρονιάς και πρώτος σε τάπες πέρσι περνάει μια μίνι κοιλιά, από την οποία αναμένουμε να βγει με κάποιο συνηθισμένο monster statline.

ΝΑ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΩ;;;;!!!!;;;!!!!!!!!

Στα δυο τελευταία παιχνίδια των Pelicans που ο Tyreke Evans σκόραρε διψήφια νούμερα (12/5/5 και 16/5/4), ο Tim Frazier αγωνίστηκε αθροιστικά 13′, ενώ οι Πελεκάνοι κέρδισαν Clippers και Knicks. Όπως δείχνει το πράγμα, όσο ο Evans πατάει καλά, ο Frazier δεν θα έχει κάποια ιδιαίτερη αξία. Βέβαια η υγεία του Evans είναι από τα μεγαλύτερα ερωτηματικά του ΝΒΑ, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

Ξεκίνησε με άσχημα νούμερα, αλλά επανήλθε στις γνωστές του επιδόσεις. Ο λόγος για τον Paul Millsap, o oποίος είχε επτά πόντους με την Minnesota και 12 με τη Νέα Υόρκη, σουτάροντας με 15,4% και 20% αντίστοιχα. Γενικώς ο αστέρας των Hawks δείχνει να μην πατάει καλά στα πόδια του τις τελευταίες μέρες και αυτό ίσως έχει να κάνει με τις πηγές που αναφέρουν πως η ομάδα του τον έχει βγάλει στο σφυρί και περιμένει να ακούσει προτάσεις. Σε κάθε περίπτωση μάλλον δεν είναι η στιγμή να πανικοβληθείτε, καθώς αν αληθεύουν τα reports καλό θα είναι να περιμένετε να δείτε που θα καταλήξει.

“Πούλα και φύγαμε για Βραζιλία”

O Trey Burke ήρθε την Παρασκευή από το πουθενά και με το Brooklyn είχε 27 πόντους κι από δύο rebounds/assists/steals έχοντας 10/12 σουτ, πέντε τρίποντα και 2/2 βολές. Ήταν μια εμφάνιση που αν δεν παίζετε σε daily λίγκα (που και πάλι αμφίβολο να υπάρχει σε τέτοιο roster) πήγε τελείως στράφι. Είναι δεδομένο πως ο Burke θα χρειαστεί πολλά τέτοια παιχνίδια προκειμένου να αποκτήσει την οποιαδήποτε αξία.

Oι φήμες και τα ρεπορτάζ θέλουν τον Rajon Rondo να έχει ζητήσει την ανταλλαγή του από το Chicagο. Κανείς δεν ξέρει που μπορεί να καταλήξει και τι ρόλο θα έχει στη νέα του ομάδα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ελάχιστες ομάδες θα πόνταραν στο ενδεχόμενο η βοήθεια που θα προσφέρει στην ομάδα να είναι συγκριτικά μεγαλύτερη από τα προβλήματα χημείας που πιθανόν θα δημιουργήσει.

O Michael Carter-Williams από την άλλη, δείχνει να αναλαμβάνει χρέη βασικού και να αντικαθιστά τον Rondo και στα κρίσιμα τελευταία λεπτά. Δεν δείχνει ακόμα ιδιαίτερα αποτελεσματικός , ωστόσο ο κάποτε – δείχνει τόσο μακριά αυτό το κάποτε – rookie of the year έχει αποδείξει ότι σε συγκεκριμένες στατιστικές κατηγορίες μπορεί να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ εκτός παρκέ ο ΜCW είναι πολύ πιο ήρεμος και βοηθητικός για την ομάδα από ότι ο προκάτοχος της θέσης του, μέσα στο παρκέ δεν προσφέρει τόσο διαφορετικά πράγματα από ό,τι ο Rajon Rondo, έχοντα μάλιστα τις ίδιες χτυπητές αδυναμίες. Η απουσία του τριπόντου ειδικά, η οποία σε άλλη ομάδα θα μπορούσε κάπως να κρυφτεί, στο Chicago, των μηδαμινών σουτέρ, χτυπάει ακόμα πιο έντονα. Αξίζει επομένως θεωρώ το ρίσκο της πώλησης του με το status και την προσδοκία του βασικού, πριν είτε επαναφερθεί στην βασική πεντάδα ο πιο ψημένος Rondo, είτε έρθει κάποιος φέρελπις guard που μπορεί να απειλήσει, είτε ο Hoiberg απηυδισμένος αποφασίσει να δοκιμάσει με μεγαλύτερη έμφαση τον Denzel Valentine στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Thinking Ahead

Μετά από απουσία εννέα αγώνων, ο Victor Oladipo επέστρεψε με τους Clippers κι έδειξε μια χαρά. Ώρα να επιστρέψει και στα rosters όλων.

Όπως δήλωσε ο coach Spoelstra, o Dion Waiters θα ακολουθήσει την ομάδα στο επερχόμενο road trip έξι αγώνων που ακολουθεί, οπότε η επιστροφή του στα παρκέ αναμένεται σύντομα.

Ο George Hill συνεχίζει να μην περνάει το πρωτόκολλο του ΝΒΑ για τις διασείσεις και ήδη αποκλείστηκε από το δευτεριάτικο παιχνίδι με τους Nets.

Όρκο δεν παίρνουμε, γιατί έχει συμβεί υπερβολικά πολλές φορές για να είναι αλήθεια, αλλά φαίνεται ότι επιτέλους ο Donatas Moteijunas είναι έτοιμος να υπογράψει σε ομάδα και να πάρει κανονικά χρόνο συμμετοχής. Πάνω που στην Minnesota ήταν έτοιμοι για να κάνουν την κίνηση τους , οι Pelicans πρόλαβαν να χωθούν και κατά τα φαινόμενα να τον υπογράψουν για ένα χρόνο με ιδιαίτερα οικονομικό συμβόλαιο. Η συμφωνία αυτή βρωμάει από χιλιόμετρα ότι πρόκειται για συμβόλαιο – στοίχημα, όπου ο παίκτης προσφέρει τις υπηρεσίες του οριακά δωρεάν, και ποντάρει ότι θα βρει τον χρόνο και τις ευκαιρίες για να αποδείξει ότι δικαιούται ένα νέο μεγάλο συμβόλαιο. Για αυτό τον λόγο, καθώς και γιατί θυμόμαστε τι έκανε την τελευταία χρονιά που ήταν υγιής, θα τον πάρουμε σε κάθε λίγκα με πάνω από 10-12 ομάδες, και προσδοκούμε στην δικαίωση.

Ο Shabazz Muhammad έχει σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια, και δείχνει να αναλαμβάνει τον ρόλο του έκτου παίκτη που προοριζόταν για τον Nemanja Bjelica, ο οποίος όμως δεν κατάφερε ποτέ να αποδείξει με συνέπεια στο παρκέ ότι τον δικαιούται. Ο Muhammad παίρνει πλέον σεβαστό αριθμό επιθέσεων σε κάθε παιχνίδι, και πρέπει επιτέλους να ξεκινάει σε όλες τι πιο βαθιές λίγκες.

Ο Jusuf Nurkic επέστρεψε στο rotation των Nuggets μετά από πέντε DNP, ωστόσο είναι ακόμα σαν να μην επέστρεψε ποτέ. 28 λεπτά σύνολο στα δύο τελευταία παιχνίδια καταγράφηκαν στο φύλλο στατιστικής του, σε αυτά τα 28 λεπτά όμως σημείωσε μόνο έξι πόντους. Οι αλχημείες στο Denver καλά κρατούν, και ο Βόσνιος πληρώνει την πειραματική φάση που περνά η ομάδα των Nuggets. Το γεγονός ότι δεν μαγεύει με την απόδοση του δεν βοηθάει ιδιαίτερα, ωστόσο άνετα σε άλλη ομάδα θα είχε πολύ περισσότερο χρόνο και ευκαιρίες για πολύ καλά νούμερα.

Οι Utah Jazz μπαίνουν δυνατά στο 2017 με πέντε παιχνίδια την πρώτη εβδομάδα του έτους. Όλες οι άλλες ομάδες στα γνώριμα τρία και τέσσερα.

ballhog rainbow

The following two tabs change content below.
Τίμιος αιώνιος φοιτητής, θα ψάχνει κάθε ευκαιρία να γράψει σε άρθρα τις λέξεις Tracy και McGrady. Όταν δεν παρακολουθεί με νοσταλγία videos του πάλαι ποτέ superstar, τρομοκρατεί τα εργαστήρια χημείας της συμπρωτεύουσας. Φημολογείται ότι είναι εξαιρετικός post player, αλλά ακόμα δεν είχαμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε. Σιγουράκι για τις άγριες ώρες, το NBA ήρθε σαν φυσικό αποτέλεσμα του τρόπου ζωής του.

References
1 OK, προφανώς πολλοί την αξίζουν, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοούμε…