Fantastic Beasts and Where to Find Them (vol. 11)

Posted on Jan 9 2017 - 7:32pm by Kosmas Kapsalis

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

NBA FANTASY 600x450

Υψηλές Πτήσεις
  • To κλασσικό για τα μέτρα του παιχνίδι με πέντε πόντους και 20 rebounds του Tyson Chandler με τους Heat. Μέσα στη βδομάδα είχε ένα ακόμα με τρεις πόντους/18 σκουπίδια κι ένα με 11/15.
  • Το 25/15/5 τάπες του Myles Turner στη νίκη της ομάδας του κόντρα στο Brooklyn.
  • To 21/9 του Tony Parker στη νίκη με τους Nuggets, που το πέτυχε με 10/11 σουτ.
  • Το 11/12, με έξι κλεψίματα, του Tony Allen στην σπουδαία νίκη των Grizzlies μέσα στο Golden State.
  • O Myles Plumlee που με το Detroit είχε οχτώ πόντους, 10 rebounds και 12 assists.
  • Oι 28 πόντοι με 12/13 σουτ του Montrezl Harrell στο Τορόντο.

Γενικώς το να κάνει ένας καλός παίχτης μια σειρά από καλά παιχνίδια είναι το φυσιολογικό. Το να έχει όμως κάποιος μ.ο. 39 πόντους, 9,3 rebounds, 6,3 assists, σουτάροντας με 46,3% και 91,3% στις βολές, τότε είμαστε αναγκασμένοι να τον βάλουμε στην παρούσα κατηγορία. Κυρίες και κύριοι, ο Jimmy Butler.

Τρομερή εβδομάδα για τον DeAndre Jordan, που -όπως και πέρσι- εκμεταλλεύεται την απουσία του Griffin για να βγάλει τρομακτικά νούμερα. Στα τέσσερα παιχνίδια της εβδομάδας κατέβασε σχεδόν 17 rpg έχοντας δυο παιχνίδια με 20 κι ένα με 18 rebounds.

Εξαιρετική βδομάδα για τον Jeff Teague, o oποίος από τότε που είδε τον Monta Ellis να πηγαίνει στον πάγκο, έχει μεταμορφωθεί στον point guard που όλοι ήθελαν και ήλπιζαν να δουν στην Indiana. O local hero των Pacers, ολοκλήρωσε την βδομάδα του με 19 πόντους μ.ο., 10,3 assists, έχοντας 64,2% ποσοστό ευστοχίας. Αποκορύφωμα η εμφάνισή του κόντρα στο Brooklyn που “έγραψε” 21/7/15. Πάντα τέτοια!

Ty Lawson καλησπέρα και καλώς ήρθες. Και πόντους έβαλες (15,6), και assists έδωσες (πέντε) και καλά σούταρες (54,8%). Λες να σε ξαναδούμε σε μέρες Denver, τότε που σε ήθελαν όλες οι ομάδες και ξενυχτούσαμε για πάρτη σου; Το ευχόμαστε. Μέχρι τότε, σε αφήνουμε εδώ με το σπαθί σου.

32,3 ppg είχε ο C.J. McCollum στα τρία παιχνίδια που αγωνίστηκε, με τα δύο από αυτά μάλιστα να έχει επιστρέψει και ο Damian Lillard.

Δύο doubel-doubles σε τρία παιχνίδια έκανε ο Robert Covington με 13/10 και 15/11 δείχνοντας -επιτέλους να ανεβάζει την απόδοσή του. Στα παιχνίδια αυτά είχε τέσσερα και πέντε κλεψίματα αντίστοιχα, ενώ οι 76ers κέρδισαν και τα δύο παιχνίδια.

Χαμηλές Πτήσεις
  • Tα 2/11 του Austin Rivers με το Phoenix.
  • Τα 1/9 τρίποντα του Robert Covington με του Wolves, στο παιχνίδι που ο Andrew Wiggins είχε 2/15 συνολικά.
  • Tα 3/12 τρίποντα του Westbrook στη Charlotte σε ένα παιχνίδι που παρόλα αυτά είχε 33/15/8.
  • Tα 0/8 τρίποντα του D’Angelo Russell στο Portland.
  • Tα 3/16 τρίποντα του Eric Gordon με το Orlando, σε μια εμφάνιση από αυτές που δεν μας έχει συνηθίσει φέτος.
  • Τα 3/18 σουτ του Al Horford με τους Pelicans.
  • To 1/12 σουτ του Jamal Crawford με το Miami.
  • Oι 4/13 βολές του Tristan Thompson με τους Nets.

Δεν ήταν συνολικά χαμηλές οι πτήσεις, αλλά ο James Harden τελείωσε την εβδομάδα με εφτά λάθη μέσο όρο σε τέσσερα παιχνίδια. Έκανε από έξι με Wizards, OKC, Magic και με το Toronto έκανε το πολυπόθητο triple double που περιμέναμε με 40/10/12 και 10 λάθη!

Ασταθής εβδομάδα και για τον DeMarcus Cousins, που είχε δύο παιχνίδια στα δεδομένα του κι άλλα δύο που έμεινε στα ρηχά, σκοράροντας 13 και 17 πόντους, έχοντας συνολικά 8/26 σουτ, ενώ στα τέσσερα παιχνίδια είχε 8,3 rpg. Έλα Boogie, μπορείς και καλύτερα.

ΝΑ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΩ????!!!??

Αν κάτι χαρακτηρίζει τον Jae Crowder είναι η σταθερότητα. Σε σκοράρισμα, σε ποσοστά και στα περίπου πέντε rebounds που μαζεύει ανά ματς. Η βδομάδα αυτή δεν ήταν η καλύτερή του, με χαρακτηριστικότερη στιγμή το παιχνίδι με τους Sixers που έμεινε για πρώτη φορά στη σεζόν χωρίς πόντο. Ενδεχομένως να έχει επηρεαστεί και από την κόντρα (την οποία ο ίδιος ξεκίνησε) με το fanbase της Βοστώνης. Ωστόσο, εμείς από εδώ λέμε πως δεν είναι η ώρα για πανικούς. Ο παίχτης αποτελεί σημαντικό κομμάτι του παζλ των Celtics και πιστεύουμε πως θα επανέλθει στα γνωστά σταθερά standards του.

“Πούλα και φύγαμε για Βραζιλία”

Καταπληκτική βδομάδα για τον Willie Reed των Miami Heat. O 26χρονος επιδόθηκε σε δύο double-doubles (22/18 κόντρα σε Suns και 22/12 σε Lakers), έχοντας επίσης εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. Ο Reed αγωνίζεται -μοιραία- πίσω από τον Hassan Whiteside, ωστόσο τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκε αύξηση στα λεπτά συμμετοχής του. Αν υπάρχει κάποιος στην λίγκα σας που ψάχνει απεγνωσμένα Center, είναι μια καλή ευκαιρία για να πάρετε κάτι σταθερά καλύτερο.

Thinking Ahead

Κοιτώντας προς τις επόμενες αγωνιστικές, και προετοιμαζόμενοι για τα playoffs, είναι επιτέλους ώρα να μαζέψουμε τον Jared Sullinger στις πιο βαθιές λίγκες, όπου υπάρχει διαθέσιμος βέβαια. Οι προπονήσεις με επαφή έχουν ξεκινήσει, και η επιστροφή του στους αγώνες είναι θέμα χρόνου. Με δεδομένο ότι ο Patrick Patterson έχει χάσει την ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να καλύψει με συνέπεια θέση, οι απαιτήσεις από τον πρώην παίκτη των Celtics θα είναι πολύ αυξημένες.

Ο Κyle Κorver θα ξεκινάει από τον πάγκο των Cavaliers πλέον τις προσπάθειες του, και μένει να δούμε πως θα ανταποκριθεί στον νέο του ρόλο. Το momentum είναι με το μέρος του πάντως, καθώς στο Cleveland έψαχναν με μανία έναν παίκτη με τα δικά του χαρακτηριστικά. Βασικά έψαχναν αυτόν συγκεκριμένα. Κουμπώνει τόσο καλά σε αυτό που κάνουν μέσα στο γήπεδο οι Irving και James, που τα ανοιχτά σουτ που θα πάρει θα είναι σίγουρα πολλά, ακόμα και αν βγαίνουν με διαφορετικό τρόπο από ό,τι στην Atlanta. Με μια πρώτη εκτίμηση θα λέγαμε ότι δύσκολα τα στατιστικά του θα χειροτερεύσουν σε σχέση με την κακή φετινή σεζόν, αντίθετα μπορεί να επέλθει μια επιθετική ανάκαμψη, κυρίως στον αριθμό των εύστοχων τριπόντων, που θα συνοδευτεί και από την εξαφάνιση των assists που ως τώρα έδινε στους Hawks.

Πίσω στην Atlanta τώρα, εκεί που οι φήμες οργιάζουν πως το μέλλον του Korver θα ακολουθήσει και ο Paul Millsap, χωρίς να είναι σαφής όμως ο προορισμός του, καθώς πολλές ομάδες ερίζουν για την απόκτηση του, και οι Hawks φαίνονται διατεθειμένοι να τον δώσουν για να μπει η ομάδα σε νέα μονοπάτια, με νέους παίκτες και παράδοση της σκυτάλης στον Dennis Schroder. Δεν έχει νόημα να εξετάσουμε όλους τους πιθανούς προορισμούς, άλλωστε σχεδόν όλες οι ομάδες της Ανατολής φαίνονται να ενδιαφέρονται για τον power forward της Atlanta. Θα πούμε απλά ότι αν και δεν είναι προφανώς σίγουρο το ποιος παίκτης θα καταλήξει στη θέση του, όπως και αν θα καταλήξει κάποιος παίκτης στη θέση του, ήδη με την αναχώρηση του Kyle Korver μας έχει ανοίξει η όρεξη για τον DeAndre Bembry, το μικρότερο στοίχημα του φετινού draft, σε σχέση με τον Taurean Prince, και έναν παίκτη που η λογική λέει ότι με τις αλλαγές που έγιναν θα μπορέσει να βρει χρόνο συμμετοχής. Φυσικά μιλάμε για τις πιο βαθιές λίγκες, καθώς στις υπόλοιπες οι Sefolosha και Bazemore θα είναι οι πιο άμεσα κερδισμένοι.

O Evan Fournier γύρισε στην αγωνιστική δράση μετά από πέντε παιχνίδια και αμέσως επέστρεψε και στην βασική πεντάδα των Magic, αλλά και στα λεπτά που αγωνιζόταν και πριν. Αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο στον Jodie Meeks, ο οποίος στα τρία παιχνίδια που έπαιξε ο Γάλλος είχε αθροιστικά 11 πόντους. Μέχρι να λείψει ξανά κάποιος από το backcourt των Magic, ο Meeks δεν έχει καμία αξία στο fantasy.

Ο τραυματισμός του Justise Winslow που του στερεί τη δυνατότητα να αγωνιστεί για την υπόλοιπη χρονιά δίνει έξτρα αξία στον James Johnson, ο οποίος πλέον θα κληθεί να παίρνει ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες στην επίθεση των Heat. Πλέον ο Johnson πρέπει να βρίσκεται στο ρόστερ των ομάδων και στις μικρότερες λίγκες.

 

Περίεργη εβδομάδα στα παιχνίδια των ομάδων. Οι Chicago Bulls έχουν το πλεονέκτημα, έχοντας πέντε παιχνίδια. Hornets, Warriors, Clippers, Heat και Suns παίζουν από δύο παιχνίδια. Αλλά δεν είναι αυτό το χειρότερο, καθώς αυτή την εβδομάδα έχουμε το Ευρωπαϊκό παιχνίδι που θα γίνει στο Λονδίνο. Nuggets και Pacers θα παίξουν στην Ο2 Arena, ε θα κάνουν και καμιά βόλτα τα παιδιά και αυτό θα είναι το μοναδικό τους παιχνίδι στην 12η φαντασιακή αγωνιστική. Συμπεριφερθείτε αναλόγως, αλλά ειδικά από Nuggets, Pacers χρησιμοποιείστε τους απολύτως απαραίτητους.

ballhog rainbow

The following two tabs change content below.
Τίμιος αιώνιος φοιτητής, θα ψάχνει κάθε ευκαιρία να γράψει σε άρθρα τις λέξεις Tracy και McGrady. Όταν δεν παρακολουθεί με νοσταλγία videos του πάλαι ποτέ superstar, τρομοκρατεί τα εργαστήρια χημείας της συμπρωτεύουσας. Φημολογείται ότι είναι εξαιρετικός post player, αλλά ακόμα δεν είχαμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε. Σιγουράκι για τις άγριες ώρες, το NBA ήρθε σαν φυσικό αποτέλεσμα του τρόπου ζωής του.