Fantastic Beasts and Where to Find Them, S03Vol19

Posted on Mar 4 2019 - 3:39pm by Kosmas Kapsalis

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

The Davises

Oι Lakers σίγουρα δεν περνάνε και τις καλύτερες μέρες τους, ο Brandon Ingram πάντως ήρθε τελείως διαφορετικός μετά το All Star break. O Ingram σε τέσσερα παιχνίδια αυτή τη βδομάδα είχε 27,8ppg/6,8rpg/2,8apg, σουτάροντας με 60% τόσο συνολικά, όσο κι επιμέρους στο τρίποντο. Ένα standing ovation για τον κύριο παρακαλώ.

Ας ασχοληθούμε λίγο με τον Luke Kennard, καθώς ο guard των Pistons πραγματοποίησε μια πολύ καλή βδομάδα. Πρόσφερε πολλά σε αρκετές κατηγορίες με αυτές του ποσοστού ευστοχίας και τριπόντου, να ξεχωρίζουν. Το Detroit αντιμετώπισε κατά σειρά τους Pacers, Spurs, Cavaliers και Raptors, με τον νεαρό shooting guard να “γράφει” τα εξής νούμερα: 72 πόντοι, 27/47 σουτ (57,4%), 2/2 βολές (100%), 16 τρίποντα, 12 rebounds εκ των οποίων το ένα ήταν επιθετικό, 11 assists, πέντε λάθη, 2,20 ast/to, δύο κλεψίματα και δύο blocks. Εξαιρετικός.

Τον παλιό καλό εαυτό του στην Βοστώνη θυμήθηκε ο Avery Bradley, αφού διήνυσε μια εξαιρετική βδομάδα σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Κορυφαίο του, δε, παιχνίδι ήταν αυτό κόντρα στους Thunder, από το οποίο παραλίγο να απουσιάσει λόγω ενοχλήσεων σε γόνατο και καρπό. Τελικά ο “Poison” όχι μόνο αγωνίστηκε, αλλά τελείωσε το παιχνίδι με 11/19 σουτ. Συνολικά, στα τέσσερα παιχνίδι απέναντι σε Lakers, Bulls, Mavericks και Thunder o Bradley είχε 80 πόντους, 28/63 σουτ (44,4%), 13/13 βολές (100%), 11 τρίποντα, 23 rebounds (τα πέντε επιθετικά), 22 assists, έξι λάθη, 3,67 ast/to και τέσσερα κλεψίματα. Κύριε Bradley, μας λείψατε!

Πολύ μεγάλη βδομάδα πραγματοποίησε ο Bojan Bogdanovic στα παιχνίδια με Pistons, Mavericks, Timberwolves και Magic. Παρά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Κροάτη, πάντως, οι Pacers κατάφεραν να πάρουν μόλις το ένα από τα τρία παιχνίδια, αυτό κόντρα στη Minnesota. Ο έμπειρος guard, από την πλευρά του, δεν έπεσε σε κανένα παιχνίδια κάτω από τους 20 πόντους, ενώ στην κατηγορία των ελευθέρων βολών έδωσε πολλά. Συνολικά ο Bogdanovic είχε 109 πόντους, 39/73 σουτ (53,4%), 23/26 βολές (88,5%), οχτώ τρίποντα, 18 rebounds (δύο επιθετικά), εννιά assists, οχτώ λάθη, 1,13 ast/to και δύο κλεψίματα.

Μένουμε στην Indiana και πιάνουμε τον συμπαίκτη του Bogdanovic, Thaddeus Young, o oποίος μπορεί να μην είχε την συγκομιδή πόντων του Κροάτη, ωστόσο όσον αφορά τα rebounds, τα κλεψίματα, αλλά και τις assists(!!!), ήταν από τους κύριους λόγους που κάποιος μπορεί να κέρδισε τις κατηγορίες αυτές την περασμένη βδομάδα. Έχουμε και λέμε: 49 πόντοι, 21/36 σουτ (58,3%), 3/6 βολές (50%), τέσσερα τρίποντα, 28 rebounds εκ των οποίων τα 10 επιθετικά, 18 assists, πέντε λάθη, 3,60 ast/to, οχτώ κλεψίματα και τρία blocks.

Τιμητική Αναφορά: Ένα φανταστικό 4,8bpg έγραψε ο Brook Lopez σε τέσσερα παιχνίδια των Bucks, έχοντας 5, 6 και 7 με Bulls, Kings, Jazz αντίστοιχα. Ο Lopez δεν είναι στους Bucks το επίκεντρο της επίθεσης που ήταν στο Brooklyn, όμως με career highs σε τρίποντα και blocks, κάνει μια πολύ καλή fantasyακή χρονιά.

Σφηνάκια
  • To ιστορικό 49/16 του Trae Young με τους Bulls όπου για πρώτη φορά στην ιστορία κάποιος rookie σκόραρε 45 πόντους και μοίρασε 15 assists.
  • Tα 21 rebounds του KAT με τους Kings
  • Oι 14 assists του Elfrid Payton με τους Sixers.
  • Τα έξι κλεψίματα του Paul George με το Denver.
  • To 17/14 μαζί με τρία κλεψίματα και έξι τάπες του Mitchell Robinson με το Orlando.
  • To 14/12/2/2/4 του Dewayne Dedmon με τους Bulls.
  • Τα πέντε κλεψίματα του Jayson Tatum με τους Wizards.
  • Το 23/18 του Derrick Favors με τους Bucks.
The Bennetts

Από τους πλέον αρνητικούς πρωταγωνιστές της περασμένης βδομάδας ήταν ο Kent Bazemore. O guard των Hawks φρόντισε να ρίξει στα τάρταρα το ποσοστό ευστοχίας των owners του, το ast/to, αλλά και να δώσει ό,τι μπορούσε στην αντίπαλη ομάδα κάνοντας αρκετά λάθη. Γενικώς ο βετεράνος παίκτης ήταν ένας καλός λόγος να σκεφτείτε νέες κατάρες για το λεξιλόγιό σας. Αποκορύφωμα, δε, το παιχνίδι κόντρα στους Timberwolves όπου αγωνίστηκε μόλις 14 λεπτά, προλαβαίνοντας ωστόσο να πάρει 12 προσπάθειες ευστοχώντας σε… καμία! Συνολικά: 27 πόντοι, 9/40 σουτ (22,5%), 5/8 βολές (62,5%), τέσσερα τρίποντα, 16 rebounds (τα πέντε επιθετικά), οχτώ assists, 10 λάθη, 0,80 ast/to, πέντε κλεψίματα και ένα blocks. Μερακλής!

Δεν υπάρχουν λόγια πια για τον Gordon Hayward. O παίκτης των Celtics πραγματοποιεί μια χρονιά η οποία θα αποτελέσει μελανό σημείο στην καριέρα του και η περασμένη βδομάδα δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση. Απέναντι σε Raptors, Blazers, Wizards και Rockets ο Hayward είχε συνολικά 21 πόντους, 6/20 σουτ (30%), 9/11 βολές (81,8%), μηδέν τρίποντα, 12 rebounds (τα τρία επιθετικά), 13 assists, πέντε λάθη, 2,60 ast/to, δύο κλεψίματα και δύο blocks. Νισάφι πια!

Άξιο αναφοράς το ένα τρίποντο σε 21 προσπάθειες σημείωσε ο James Harden στα παιχνίδια με Hawks και Hornets. Στο παιχνίδι με τους Hawks μάλιστα, σταμάτησε και το ιστορικό του σερί με 30αρες.

Σφηνάκια
  • Τα 18 λάθη σε τρία παιχνίδια του Luka Doncic που είχε 9 με τους Clippers και 7 με τους Pacers.
  • Tα 0/10 τρίποντα του James Harden με τους Hawks.
  • Tα 3/16 σουτ του Kevin Knox με τους Magic.
  • Οι 2/13 προσπάθειες του CJ McCollum απέναντι στους Hornets.
  • Τα 2/10 σουτ και τα πέντε λάθη του Trevor Ariza στο παιχνίδι με τους Celtics.
  • Οι 4/11 προσπάθειες και τα έξι λάθη του Elfrid Payton στο ματς με τους Suns.
  • Tα 3/13 σουτ του JJ Redick απέναντι στους Thunder.
One Night Stands

Σε ένα παιχνίδι που πάτησαν παρκέ οι Curry, Klay, Durant, Cousin και Kemba Walker, την καλύτερη επίδοση στο σκοράρισμα πέτυχε ο Cody Zeller που έκανε career high με 28 πόντους, έχοντας 13/14 σουτ κι ακόμα 9 rebounds, 3 κλεψίματα και 3 τάπες.

Τον T.J. Leaf δεν τον έχουμε δει να παίζει αρκετά φέτος. Στο παιχνίδι απέναντι στους Timberwolves, όμως ο Nate McMillan αποφάσισε να του δώσει λίγο παραπάνω από 20 λεπτά συμμετοχής και δεν το μετάνιωσε. Ο νεαρός forward τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους, 7/12 σουτ (58,3%), τρία rebounds, ένα κλέψιμο και ένα block. Not bad.

Με 15 πόντους και 4/6 τρίποντα τελείωσε το παιχνίδι κόντρα στους Mavericks o Jevon Carter των Grizzlies. Για τα “ρέστα” άφησε ένα κλέψιμο και δύο blocks. Το κυριότερο; Όλα τα παραπάνω σε κάτι λιγότερο από 12 λεπτά συμμετοχής.

Να Πανικοβληθώ?;!;

Μέτριος εμφανίστηκε την περασμένη βδομάδα ο Marc Gasol, ο οποίος είναι σαφές πως ακόμα ψάχνει τα πατήματά του στο Toronto. Αυτό φυσικά διόλου ενδιαφέρει τους owners του, οι οποίοι είδαν έναν σταθερά καλό παίκτη να μην αποδίδει αυτά που θα έπρεπε, ειδικά σε ένα διάστημα που και το κάθε τι μετράει. Και ενώ στο παιχνίδι κόντρα στους Blazers ήταν πολύ καλός, σε αυτά με Celtics και Pistons ήταν σκιά του εαυτού του. Σε αυτά τα δύο παιχνίδια μέτρησε 4/16 σουτ, στον τομέα των rebounds ήταν μέτριος 13, στο σκοράρισμα κακός με 18 πόντους και στις assists εξαιρετικός με 13. Εκεί που θέλουμε να καταλήξουμε είναι πως ο Ισπανός ίσως να χάνει σιγά – σιγά μερική από την fantasy-ακή του αξία. Αναμφίβολα θα είναι ένα υπερόπλο στα χέρια του Nick Nurse, ωστόσο αυτά τα οποία θα κάνει ίσως να μην μετρώνται σε νούμερα που είναι και το ζητούμενο στο παιχνίδι μας. Αν παίζετε σε dynasty leagues, σκεφτείτε σοβαρά να τον παραχωρήσετε στην επερχόμενη off-season.

“Πούλα και Φύγαμε για Βραζιλία”
Η Γωνιά του Embiid

Εκεί που ο Goran Dragic πραγματοποίησε τη μεγάλη επιστροφή, στα τελευταία δύο παιχνίδια ο guard των Heat δεν αγωνίστηκε, εξαιτίας ενός προβλήματος στη γάμπα του (τράβηγμα). Το status του, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι “Day-To-Day”, με την συμμετοχή του στο παιχνίδι με τους Hawks να θεωρείται αμφίβολη. Περισσότερα νέα για την κατάσταση του Σλοβένου, θα υπάρξουν όσο πλησιάζουμε στην έναρξη του παιχνιδιού.

Ο Joel Embiid ήταν από τους μεγάλους απόντες της περασμένης βδομάδας, καθώς ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατό του. Με το παρελθόν του στους τραυματισμούς να είναι ακόμα νωπό, οι Sixers αποφάσισαν να μην ρισκάρουν ενδεχόμενη υποτροπή, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα το “παρκάρισμά” του. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Keith Pompey της Philadelphia Inquirer, η επιστροφή του παίκτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτή την βδομάδα, κάτι που αποτελεί καλό νέο για τους owners του.

Στάσιμη είναι η ενημέρωση όσον αφορά τον Klay Thompson, ο οποίος έμεινε εκτός δράσης από το παιχνίδι κόντρα στους Sixers, λόγω προβλήματος στο γόνατο. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για το αν η κατάσταση του παίκτη χρίζει προσοχής, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως αν ο Thompson εξακολουθεί και έχει ενοχλήσεις, οι Warriors δεν θα ρισκάρουν την συμμετοχή του. Περισσότερα για την κατάσταση του παίκτη θα γίνουν γνωστά πριν το jump ball της Τρίτης, κόντρα στους Celtics. Οι Cook, McKinnie και Lee αναμένεται να δουν περισσότερα λεπτά συμμετοχής, εφόσον δεν αγωνιστεί ο Thompson.

Στις περισσότερες λίγκες αυτή είναι η τελευταία βδομάδα της regular season κι από την επόμενη ξεκινάνε τα playoffs. Όσοι έχετε παίκτες των Cavs ή των Clippers και καίγεστε για τα τελευταία πλασαρίσματα να γνωρίζετε ότι αυτές οι ομάδες θα δώσουν δυο παιχνίδια, με τις υπόλοιπες στα κλασσικά τρία και τέσσερα.

The following two tabs change content below.
Τίμιος αιώνιος φοιτητής, θα ψάχνει κάθε ευκαιρία να γράψει σε άρθρα τις λέξεις Tracy και McGrady. Όταν δεν παρακολουθεί με νοσταλγία videos του πάλαι ποτέ superstar, τρομοκρατεί τα εργαστήρια χημείας της συμπρωτεύουσας. Φημολογείται ότι είναι εξαιρετικός post player, αλλά ακόμα δεν είχαμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε. Σιγουράκι για τις άγριες ώρες, το NBA ήρθε σαν φυσικό αποτέλεσμα του τρόπου ζωής του.