Fantastic Beasts and Where to Find Them: Part IV Chapter 0

Posted on Oct 23 2019 - 12:50am by The Ball Hog

Μαζί με την έναρξη της σεζόν, σήμερα κηρύσσουμε την έναρξη της φαντασιακής σεζόν. Βέβαια, αυτή ξεκίνησε ήδη περίπου ένα μήνα πριν, όταν έγιναν τα περισσότερα draft, αλλά πλέον ήρθε η ώρα να θερίσουν όλοι ότι έσπειραν.

Έτσι, μαζί με τα παραπάνω, ξεκινάμε και την εβδομαδιαία στήλη μας fantasy. Με ελάχιστο δείγμα και επισφαλές (δηλαδή, την preseason), λοιπόν, σας παρουσιάζουμε το Fantastic Beasts and Where to Find Them: Part IV Chapter 0.

Γράφει ο guest φίλος και αναγνώστης μας, Γιάννης Κουτσουράκης.

Να πανικοβληθώ;!;!;

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Russell Westbrook άφησε μετά από 11 χρόνια τα γραφικά βοσκοτόπια της Oklahoma για να αστικοποιηθεί στο Houston. Με το άκουσμα της είδησης κρύος ιδρώτας έκοψε τους απανταχού φαντασιακούς του ιδιοκτήτες, καθώς ήταν φανερό πως δίπλα στο απόλυτο ball hog, τον James Harden, θα ήταν απίθανο να διατηρήσει το usage του στα προηγούμενα επίπεδα και ως συνέπεια τους τρομερούς αριθμούς του. Πολλοί προέβλεψαν σημαντική πτώση στα νούμερά του, ενώ άλλοι πως ένας δεν θα επηρεαστεί σημαντικά από την αλλαγή. Όλοι όμως περίμεναν με αγωνία να δουν τα πρώτα δείγματα γραφής δίπλα στον Μούσια. Έστω και σε παιχνίδια προετοιμασίας.

Είναι προφανές ότι δεν μπορούν να βγουν σοβαρά απόλυτα συμπεράσματα από την pre season, τόσο λόγω της φύσης των αγώνων, όσο και λόγω της προσαρμογής του Russell σε ένα νέο περιβάλλον με εντελώς διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Ωστόσο, είχαμε κάποια πρώτα δείγματα, τα οποία μάλλον δεν ενθουσίασαν πολύ κόσμο. Πρώτο εξ αυτών, το γεγονός ότι ίσως η συνύπαρξη στην ίδια 5δα  με τον Harden δεν ήταν ιδανική, κάτι που τον «περιόρισε» πολλές φορές σε ρόλο spot shooter. Και όπως όλοι ξέρουμε, το τρίποντο δεν είναι το δυνατό του σημείο. Αποτέλεσμα; Ένα απογοητευτικό 26,9% από το τρίποντο, ενώ σχεδόν οι μισές του προσπάθειες ήταν πίσω από τα 7,25. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό επηρέασε και το συνολικό ποσοστό του στα εντός πεδιάς, που κυμάνθηκε στο 41,5%. Φυσικά, οι τελικές πάσες του μειώθηκαν αρκετά με τον Harden να έχει πολύ ώρα τη μπάλα στα χέρια του. Λίγο έως πολύ όμως αυτά ήταν αναμενόμενα.

Δύο πράγματα που οι owners περίμεναν να δουν με αγωνία είναι κατά πόσο θα περιοριστούν τα ριμπάουντ του χωρίς τον πιο αλτρουιστή σέντερ του πρωταθλήματος δίπλα του (Steven Adams) και τι ακριβώς θα γίνει με τις βολές του. Θα επανέλθει στις καλές επιδόσεις των πρώτων 9 ετών του στη λίγκα ή θα συνεχίσει από το περυσινό απαράδεκτο 65%; Δυστυχώς, ούτε εδώ έχουμε θετικά νέα. Οι σέντερ του Houston δεν του άφησαν το εύκολο αμυντικό ριμπάουντ, ενώ το ποσοστό των βολών στην pre season κυμάνθηκε στο πανέμορφο 63,6%. Ακούω να φωνάζετε: «δηλαδή θα μας πεις ότι δεν διέπρεψε σε καμία στατιστική κατηγορία στη νέα του ομάδα;». Φυσικά, στα λάθη. Έκανε λίγα περισσότερα από πέντε κατά μέσο όρο στα 25 περίπου λεπτά που αγωνίστηκε.

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν πανικός; Όχι απαραίτητα. Το δείγμα δεν ήταν επαρκές, ενδεχομένως ούτε και η διάθεση σε αυτό το σημείο της περιόδου. Είδαμε απλά κάποια μικρά δείγματα. Κανένας δεν κέρδισε ή έχασε το status του από τα παιχνίδια προετοιμασίας. Άλλωστε, είναι σχεδόν σίγουρο ότι όσο περισσότερο ενσωματώνεται στη νέα του ομάδα, τόσο καλύτερα θα αποδίδει. Απλώς το άγρυπνο μάτι των Fantastic Beasts θα είναι στραμμένο πάνω του και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε στο μέλλον.

Η γωνιά του Embiid

Ο Zion Williamson ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα με hype αντίστοιχο μεζονέτας στο κέντρο της Αθήνας τις λαμπρές εποχές των airbnb. Το καλοκαίρι ενθουσιώδεις παίκται του fantasy ανά την υφήλιο άδειασαν τραπεζικούς λογαριασμούς, υποθήκευσαν σπίτι, πούλησαν νεφρά για να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο Νο1 πικ των dynasty λιγκών και μαζί τα ταλέντα του σταρ των Pelicans. Δυστυχώς για όλους μας το δεξί γόνατό του δεν άντεξε περισσότερα από τέσσερα (4) παιχνίδια της pre season. Αν και οι πρώτες πληροφορίες δεν ήταν τόσο συγκεκριμένες, εν τέλει ο τραυματισμός αποδείχτηκε ρήξη μηνίσκου στο δεξί γόνατο. Η λυπητερή θα γράψει 6 έως 8 εβδομάδες απουσίας, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, που μεταφράζονται πολύ πρόχειρα σε 20-30 παιχνίδια για αρχή και βλέπουμε. Οι συζητήσεις για το βάρος του άνοιξαν και πάλι, ενώ η αγωνία για το επόμενο μεγάλο brand name του NBA είναι πλέον εμφανής. Σίγουρα όχι και το καλύτερο ξεκίνημα καριέρας.

Από τους περυσινούς τελικούς γνωρίζαμε ότι ο Kevin Durant θα χάσει αν όχι όλο, τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος της φετινής σεζόν με το γνωστό πλέον πρόβλημα αχίλλειου που αντιμετωπίζει. Ο flat-earth-Kyrie πρόλαβε να πετάξει και την σπόντα του προς τους Warriors, κατηγορώντας τους εμμέσως πλην σαφώς για τον τραυματισμό του. Εντέλει επιβεβαιώθηκε ότι φέτος δεν θα αγωνιστεί καθόλου, μετά από τις δηλώσεις του ιδίου στην Media Day των Nets, αλλά και τις αντίστοιχες του GM τους, Sean Marks. Μπορείτε να τον προσπεράσετε άφοβα σε όλες τις yearly λίγκες. Και μιας που πιάσαμε στο στόμα μας όσους έχασαν στους τελικούς από τους Raptors έπαιζαν πέρυσι στους Warriors, ιδιαίτερα αργή αναμένεται να είναι η αποθεραπεία και του Klay Thompson. Αυτό σημαίνει πως δύσκολα θα αγωνιστεί πριν τη διακοπή του All Star Game, ενώ μην απορήσετε αν προστατευτεί ακόμη περισσότερο1)Βέβαια, πρακτικά, σήμερα ο Steve Kerr απέκλεισε το να αγωνιστεί φέτος – τουλάχιστον στη regular season που μας ενδιαφέρει. Το Load Management όταν επιστρέψει είναι προφανώς εκ των ων ουκ άνευ. Φαντασιακά δηλαδή, δύσκολα να είναι χρήσιμος φέτος. Όποιος πρόλαβε τον Curry πήρε κύριοι.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Gerald Green έχει εναρμονιστεί περισσότερο από κάθε άλλον στο μπάσκετ των Rockets, αποτελώντας μία μόνιμη απειλή από το τρίποντο. Ίσως ο Daryl Morey του μίλησε για ναρκοπέδια κάτω από το ζωγραφιστό και τη midrange area, καθώς δεν εξηγείται αλλιώς πως το 72% των εκτελέσεών του το 2018 και το 75% το 2019 προέρχονταν πίσω από τα 7,25. Πως αλλιώς όμως θα μπορούσε να είναι χρήσιμος σε αυτούς τους Rockets; Σε κάθε περίπτωση, δεν θα μπορέσει να έχει αντίστοιχες επιδόσεις φέτος, καθώς στο παιχνίδι προετοιμασίας κόντρα στους Raptors έσπασε το πόδι του και είναι εξαιρετικά πιθανό να χάσει όλη τη σεζόν. Η απουσία αυτή ωστόσο, αναμένεται να δώσει επιπλέον χρόνο συμμετοχής σε παίκτες όπως οι Eric Gordon, Danuel House Jr, Austin Rivers και γενικότερα σε όποιον περιφερειακό των Rockets εμφανιστεί στην πορεία και μπορεί να σουτάρει τρίποντα κατά ριπάς.

Ο άνθρωπος που θα μπορούσε να είναι άνετα ο πιο ερωτικός τραγουδιστής αλλά τον κέρδισε τον μπάσκετ, ο Victor Oladipo, έχει ξεχάσει την τελευταία φορά που έπαιξε μπάσκετ. Η επέμβαση που έκανε στο δεξί του γόνατο τον περασμένο Ιανουάριο αναμενόταν να τον αφήσει εκτός παρκέ τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του νέου έτους. Οι απαισιόδοξοι μάλιστα μιλούσαν για απουσία έως τη διακοπή του All Star Game. Τα καλά νέα για τους ιδιοκτήτες του είναι πως ο Βίκτωρας βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα μπροστά από το χρονοδιάγραμμα αποθεραπείας του και τα πάει εξαιρετικά. Τα ακόμη καλύτερα δε, είναι πως ετοιμάζει νέο δίσκο το περασμένο Σάββατο συμμετείχε μερικώς για πρώτη φορά, μετά από πολύ καιρό σε προπόνηση 5 Vs 5. Είναι λοιπόν όλα ρόδινα; Φυσικά και όχι αγαπητοί μάνατζερς. Ναι μεν πλέον είναι ανοικτή η επιστροφή του ακόμη και στα τέλη Νοεμβρίου (στο καλύτερο σενάριο), ωστόσο θα υποστεί σοβαρό load management τουλάχιστον μέχρι το All Star Game. Με λίγα λόγια, δύσκολα θα είναι φέτος το στατιστικό τέρας που μας είχε συνηθίσει. Όμως οι πιθανότητες να επιστρέψει γερός και στην πρότερη κατάσταση είναι πλέον αυξημένες.

Στην φετινή Washington δεν μπορείς να προβλέψεις πολλά. Ακόμη πιο περίπλοκη είναι η κατάσταση στα forwards. Προς τον Σεπτέμβριο ο Troy Brown Jr ήταν εκ των φαβορί για να ξεκινήσει στη θέση «3». Μέχρι που τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι. Δεν κατάφερε να αγωνιστεί στην pre season, ενώ υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μείνει εκτός μέχρι και τα μέσα Νοέμβρη. Αν και είναι ξεκάθαρα πιο εύκολο να βρεις τα νούμερα του τζόκερ από τους βασικούς των Wizards, φαίνεται πως ο Davis Bertans και ο rookie που ακούει στο ηδονικό όνομα Rui Hachimura θα καλύψουν τις θέσεις των forwards στην αρχή της χρονιάς. Τουλάχιστον μέχρι να αποθεραπευτεί και ο – επίσης τραυματίας – CJ Miles. Για τους τολμηρούς ή όσους συμμετέχουν στις βαθιές λίγκες, κρατήστε και το όνομα του «Ναυάρχου», Admiral Schofield. Το καλοκαίρι τα πήγε καλά και ίσως πάρει τις ευκαιρίες του. Wizards είναι αυτοί, ποτέ δεν ξέρεις.

Η πρώτη εβδομάδα της νέας σεζόν θα αρχίσει με τις ομάδες να δίνουν 2 ή 3 αγώνες.

References
1 Βέβαια, πρακτικά, σήμερα ο Steve Kerr απέκλεισε το να αγωνιστεί φέτος – τουλάχιστον στη regular season που μας ενδιαφέρει