Fantastic Beasts and Where to Find Them: Part V, Chapter 7

Posted on Feb 8 2021 - 6:04pm by Johnny Koutsourakis

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

Fantastic Beast cover photo

The Hardens

 

Του πήρε λίγο καιρό μετά τις οργιαστικές πρώτες δύο εβδομάδες, όμως ο Brandon Ingram είναι και πάλι κοντά μας στους Hardens. Καταπληκτική 4δα αγώνων για τον μικρό πελεκάνο που με διέλυσε είχα τη χαρά να έχω αντίπαλο αυτή την εβδομάδα σε δύο διαφορετικά matchups. 100 πόντοι, 27 rebounds, 18 assists, 11 τρίποντα και 7 τάπες, με μόλις 3 λάθη. Σούταρε με 46% εντός πεδιάς και με 94% από τη γραμμή τον βολών. Κάπως έτσι ήταν Top6 σε 9cat για αυτή την εβδομάδα.

Η πρώτη μεγάλη διάκριση στην καριέρα του Tyrese Haliburton είναι γεγονός. Ο νεαρός pg μπορεί να μην έβγαλε μάτια με τους πόντους που πέτυχε, όμως έκανε μια εξαιρετικά ουσιαστική εβδομάδα. 53% εντός πεδιάς, 100% στις βολές και το εντυπωσιακό 54% (αν παίζατε σε κατηγορία με ποσοστό τριπόντων σίγουρα θα το εκτιμούσατε). 15.5/5.3/5.5 σε πόντους/rebounds/assists, 3.3 τρίποντα, μαζί με 1.5 κλέψιμο και 1 μόλις λάθος. Με πιο απλά λόγια: ονειρώδης εβδομάδα.

Φέτος αρκετοί/ες περίμεναν πως ο Al Horford θα γράφει σημαντικά νούμερα παίζοντας με τα πιτσιρίκια της Oklahoma, κάτι που ακόμη δεν έχει καταφέρει. Στα τελευταία παιχνίδια ωστόσο και μετά τη γέννηση του παιδιού του είναι άλλος παίκτης. 18 πόντοι, 6.5 rebounds, 4.7 assists, 2+ τρίποντα, 2 κλεψίματα, 1+ τάπα. Σούταρε με 50% εντός πεδιάς και με 100% στις βολές. Τα 3.3 λάθη του ήταν μικρό τίμημα για τέτοιες εμφανίσεις.

Η περασμένη εβδομάδα ήταν ιδιαίτερα παραγωγική για το Sacramento. Επομένως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αποθεώσουμε έναν παίκτη που αγαπάμε: τον De’Aaron Fox. Παρά το γεγονός πως η εικόνα του Fox ήταν πολύ καλύτερη από αυτή που μαρτυρούν τα νούμερά του, αναγκαστικά πρέπει να περιοριστούμε στα τελευταία: 31 πόντοι με 54% ευστοχία, σχεδόν 3 τρίποντα, 4 rebounds, 9 assists, λίγα κλεψίματα για συνοδευτικό. Είχε μόλις 3 λάθη ανά παιχνίδι, με μόνο πραγματικά αρνητικό το 70% στις αρκετές βολές που σούταρε.

 

Σφηνάκια

 

Οι 14/14 βολές του Trae Young κόντρα στους Raptors

Τα 6 κλεψίματα του Theo Maledon απέναντι στο Houston

Τα 6/6 τρίποντα του Bryn Forbes με αντίπαλο το Cleveland

Οι 15 assists του McConnell κόντρα στη Νέα Ορλεάνη

Τα 19 rebounds του Nikola Vucevic απέναντι στο Chicago

Τα 13/15 εντός πεδιάς του Sabonis με αντίπαλο τους Grizzlies

Τα 6 μπλοκ του Richaun Holmes κόντρα στους Pelicans

 

Πολλά έχουν δει τα μάτια μου μα αυτό μου φέρνει τρόμο

 

Το καλοκαίρι η συνεχόμενα ανοδική πορεία του Fred VanVleet επιβραβεύτηκε με ένα συμβόλαιο 85 εκατομμυρίων. Έκτοτε, έχει κάνει καλές εμφανίσεις. Την Τρίτη το βράδυ όμως κόντρα στους Magic έκανε την πρώτη τρομακτική εμφάνιση της καριέρας του, με στατιστικά που νομίζεις ότι υπάρχουν μόνο στο 2Κ. Πενήντα τέσσερις πόντοι με 17/23 σουτ, εκ των οποίων 11/14 τρίποντα. 9/9 βολές. Τρία rebounds και 2 assists με μόλις ένα λάθος. Κι επειδή αυτά μάλλον δεν ήταν αρκετά, πάρτε και 3 κλεψίματα και άλλες τόσες τάπες. Ο τεράστιος Fred έγινε έτσι ο δεύτερος guard μετά τον MJ με τουλάχιστον 50 πόντους/3 κλεψίματα/3 τάπες και ο πρώτος undrafted παίχτης που του ανήκει το franchise record πόντων. Χειροκροτούμε όρθιοι.

Το να αναφερθεί κανείς στην ομορφιά του Nikola Jokic την ώρα του καθήκοντος είναι μάλλον περιττό. Το να αναφερθεί στην μπασκετοσύνη του, ακόμη περισσότερο. Μια αναφορά όμως σε όσα έκανε απέναντι στους Kings το βράδυ του Σαββάτου είναι παραπάνω από πρέπουσα. Εν τη απουσία του Jamal Murray και πρακτικά κάθε άλλου συμπαίκτη του από το γήπεδο, είπε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Γι’ αυτό έκανε ρεκόρ καριέρας με 50 πόντους (20/33 σουτ, 3/6 τρίποντα, 7/7 βολές). Έπαιξε άμυνα (1 κλέψιμο, 3 τάπες), μάζεψε rebounds (8), μοίρασε το παιχνίδι 12 assists. Έκανε μόλις ένα λάθος. Παρά τους 23 πόντους της τελευταίας περιόδου δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη για το Denver. Κατάφερε όμως να γίνει ο πρώτος σέντερ από το 1975 (!) και τον τεράστιο Kareem με τουλάχιστον 50 πόντους και 10 assists στο ίδιο παιχνίδι.

Το ίδιο βράδυ, ένας ακόμη εν ενεργεία Hall of Famer θέλησε να μας θυμίσει το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένος. Σαν να θέλησε να διδάξει μερικά κόλπα έναν υπερήρωα της νέας γενιάς, τον Luka Doncic. Ο υπέροχος Steph Curry έκανε μαγικά κόντρα στους Mavericks. Χρειάστηκε 19/31 σουτ (11/19 τρίποντα) και 8/8 βολές για να φτάσει τελικά τους 57 πόντους. Μοίρασε ακόμη 5 assists κι έκανε δύο κλεψίματα. Κυρίως όμως έκανε πράγματα που κανονικά δεν είναι δυνατόν να κάνει ένας άνθρωπος. Πόσο μάλλον ένας ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς 32χρονος. Ο καλύτερος σουτέρ όλων των εποχών πέτυχε για 16η φορά στην καριέρα του 10+ τρίποντα στον ίδιο αγώνα. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, τόσους τέτοιους αγώνες έχουν αθροιστικά οι επόμενοι 5 παίκτες που ακολουθούν στη λίστα (Klay Thompson-5, Harden-3, Lillard-3, JR Smith-3, LaVine-2).  Εκμεταλλευόμενος την καταπληκτική δημιουργικά ημέρα στην οποία βρέθηκε ο Draymond Green, διέλυσε με κάθε τρόπο την άμυνα του Dallas και χάρισε μια παράσταση που θα θυμόμαστε για καιρό.

 

The Bennets

 

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη στον Jeff Green. Την προηγούμενη εβδομάδα τον ανέφερα στο Thinking Ahead. Είναι φανερό φίλες και φίλοι ότι έβαλα στους ώμους του ένα τεράστιο βάρος που ο δύσμοιρος Jeff δεν μπόρεσε να σηκώσει. Έτσι έγραψε μόλις 10 πόντους, 3 rebounds και 2 τρίποντα, με το ταπεινό 31% εντός πεδιάς. Αγαπητέ Jeff, αν το ήξερα δεν θα είχες μπει ποτέ σε αυτή τη στήλη.

Από την άλλη, ο Terrence Ross δεν είχε κανένα βάρος στους ώμους του και απλά ήταν τραγικός. Οχτώ πόντοι, τρία rebounds και ένα ολόκληρο τρίποντο κατά μέσο όρο αυτή την εβδομάδα για τον βετεράνο shooting guard, που σούταρε με 34,6%. Ο μόνος τομέας στον οποίο πραγματικά διέπρεψε ήταν τα λάθη, όπου πρόλαβε να κάνει 8 σε τρεις αγώνες. Μάλλον επειδή τα λάθη και το A/TO είχαν μείνει όρθια, ήθελε να μας κάνει ολοκληρωμένη περιποίηση.

Την εβδομάδα που πέρασε οι Nuggets είχαν κάποια θέματα τραυματισμών, με κορυφαίο αυτό του Jamal Murray. Σε τέτοιες περιπτώσεις περιμένεις τους υπόλοιπους έμπειρους παίκτες να κάνουν το step up, που συνήθως γίνεται. Συνήθως, γιατί ο Will Barton δεν το έκανε. Αντιθέτως, ευστόχησε μόλις σε ένα τρίποντο ανά αγώνα, σούταρε με 35% κι έκανε 2.5 λάθη. Αποτέλεσμα των παραπάνω οι μόλις 10 πόντοι και τα 3 rebounds. Είχε σχεδόν μηδενικά stocks, με μόνη σανίδα σωτηρίας τις 4.5 assists. Προφανώς μόνες τους δεν φτάνουν.

Τα ίδια λίγο έως πολύ ισχύουν και για τον έτερο Nugget της στήλης, τον Michael Porter Jr, ο οποίος ήταν εξίσου απογοητευτικός. Μόλις 8 πόντοι, 6 rebounds και 1μησι τάπα δεν είναι ικανοποιητικά νούμερα, δεδομένου ότι δεν μιλάμε για τον 32χρονο DeAndre Jordan. Ο Porter έδειξε πως ακόμη δεν έχει βρει ρυθμό από τον τραυματισμό του, σουτάροντας με μόλις 28% στα εντός πεδιάς και όντας τραγικός από το τρίποντο (1/11). Ελπίζουμε ότι όλο αυτό ήταν απλά μια κακή παρένθεση.

 

Σφηνάκια

 

Τα 1/14 σουτ του Bradley Beal απέναντι στο Miami

Οι 0 (μηδέν) πόντοι του Seth Curry σε 29 λεπτά κόντρα στη Charlotte

Οι 2/9 βολές του Rudy Gobert με αντίπαλο τους Pacers

Τα 7 λάθη του Al Horford απέναντι στο Houston

Τα 0/9 τρίποντα του Buddy Hield κόντρα στο Denver

Τα 0/6 σουτ του Jakob Poeltl με αντίπαλο τους Rockets

 

One Night Stands

 

Αν στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας ρωτούσαμε έναν μέσο φίλο του ΝΒΑ σε ποια ομάδα παίζει ο Malik Monk, μπορεί και να μην γνώριζε. Από τα προπονητικά διπλά των Hornets, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας πέταξε μία άσχετη 18ρα και νομίζαμε ότι το φετινό Malik Monk ξέσπασμα έλαβε τέλος. Καπάκι όμως την Δευτέρα κόντρα στο Miami βάζει άλλους 36 πόντους με πέντε rebounds, με 11/18 σουτ και 9 τρίποντα. Ε, έβαλε άλλους 13 στο επόμενο παιχνίδι κι αυτό ήταν. Οπότε μάλλον πάμε για false alarm.

Λίγο η λειψανδρία στο Portland, λίγο η άνετη επικράτηση των Bucks, λίγο η σεληνιασμένη μέρα στην οποία βρέθηκε, και ο Nassir Little βρέθηκε κοντά μας. Ο νεαρός small forward κέρασε μια ωραιότατη 30ρα (προφανώς career high) με πολύ καλά ποσοστά. 11/18 σουτ εκ των οποίων 5/7 τρίποντα, 6 rebounds, ένα κλέψιμο και δύο τάπες δεν είναι και άσχημα. Ειδικά από τη στιγμή που είναι μακράν το καλύτερο +/- μεταξύ των βασικών των Blazers στον αγώνα.

Career high όμως έκαναν και άλλοι παίκτες αυτή την εβδομάδα, όπως για παράδειγμα ο Naz Reid. Ο νεαρός σέντερ εκμεταλλεύτηκε ξανά την απουσία του KAT και ούτε λίγο, ούτε πολύ έσταξε 29 πόντους στο καλάθι των Thunder. Ντάξει, με τον Bazley και τον Muscala αντιπάλους τα έβαλε, δεν παύουν όμως να είναι εξαιρετική επίδοση. Με τα 12/21 σουτ του, τα 6 rebounds και τα 2 κλεψίματα βοήθησε την Minnesota να… είναι ανταγωνιστική απέναντι σε μία από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Sorry, αλλά μέχρι εκεί πάνε οι Wolves.

Πολύ υψηλές πτήσεις για ακόμη ένα bust νεαρό αυτή την εβδομάδα. Ο Josh Jackson ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός απέναντι στους πρωταθλητές. Βοήθησε σημαντικά την ομάδα του κι έγραψε μια αξιοσέβαστη statline της τάξης των 28 πόντων (με 5 τρίποντα), 8 rebounds, 3 assists, 2 κλεψιμάτων, 1 τάπας και 4 λαθών. Αν δεν τον έβγαζαν οι κόρακες έξω με έξι φάουλ, κανείς δεν ξέρει τι παραπάνω θα είχε κάνει.

Φέτος δεν είναι η καλύτερη χρονιά της καριέρας του, όμως το βράδυ του Σαββάτου o Draymond Green έκανε μία από τις τυπικές Draymond Green Statlines για τις οποίες θα μείνει στην ιστορία. Ο τύπος που στο παρελθόν έκανε το πρώτο και μοναδικό triple double ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΤΟΥΣ (ή αλλιώς ο παίκτης που δεν κατάφερε να κάνει quadruple double γιατί ενώ μπόρεσε να κάνει 10 κλεψίματα, δεν μπόρεσε να βάλει 10 πόντους), απέναντι στο Dallas είχε δύο πόντους με 0/2 σουτ και 2/2 βολές. Και μετά χαμός. Έξι rebounds, 15 assists, 6 κλεψίματα, 4 τάπες και 7 λάθη. Έτσι, γίνεται ο πρώτος παίχτης των τελευταίων τριάντα ετών που είχε τουλάχιστον 15 assists, 5 rebounds και 5 κλεψίματα χωρίς να πετύχει καλάθι. Δεν το λες κι εύκολο.

 

Να πανικοβληθώ;;;;!;!;!!;;!;;

Στο σημερινό μας επεισόδιο θα μιλήσουμε για τον Blake Griffin. Ένας παίχτης που ντραφταρίστηκε στις περισσότερες φετινές λίγκες που είναι σχετικά βαθιές. Λίγο το ρόστερ επιπέδου G-League των Pistons, λίγο η εικόνα του παρελθόντος και τα ικανοποιητικότατα νούμερά του, λίγο ότι στους χαμηλούς γύρους δεν υπήρχαν πολλοί αξιόλογοι παίκτες, ε την κέρδισε την εμπιστοσύνη το παλιόπαιδο.

Οι φετινοί Pistons δεν είναι καλή ομάδα. Επίσης δεν έχουν κάποιο φανερό ηγέτη. Μπορεί ο Jerami Grant να είναι ένας πολύ διαφορετικός παίκτης και με μεγαλύτερο usage rate από αυτόν που γνωρίσαμε στην Oklahoma και το Denver, όμως δεν τον λες και ηγέτη. Άρα υπάρχει χώρος για προσωπικότητες όπως ο Griffin, ώστε να λάμψουν φαντασιακά. Το μόνο όμως που δεν έχει κάνει φέτος είναι αυτό. Αντιθέτως, είναι μια κινούμενη θλίψη.

Χωρίς τα αθλητικά του προσόντα γνωρίζαμε ότι θα είναι ένας άλλος παίκτης. Ωστόσο, ο Blake με τα χρόνια εξέλιξε το σουτ και την πάσα του, μετατρεπόμενος σε ένα εξαιρετικό all around (σχεδόν) wing. Φέτος όμως δεν βλέπουμε τίποτα από αυτά. Μοιάζει βαρύς, πιο αργός στη σκέψη, μη ικανός να εκμεταλλευτεί τους (μέτριους) συμπαίκτες, κρατάει τη μπάλα μέχρι να την κουράσει. Γενικά η εικόνα του δείχνει λες και το μπάσκετ το ίδιο τον ξεπέρασε.

Αν δεν έχετε πανικοβληθεί ήδη από αυτή τη σεζόν που κάνει (12π/5.5r/3.5a με 36%fg και 70% βολές σε 31 ολόκληρα λεπτά – εννοείται όλα career low) και τον έχετε ακόμη στα ρόστερ σας, δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι που μπορεί να σας πανικοβάλει. Ο μόνος λόγος ύπαρξής του σε ενεργό ρόστερ ακόμη και 20ρας λίγκας είναι η πιθανότητα να αναστηθεί για καμιά εβδομάδα στα ξαφνικά. Η ομάδα που είναι επιτρέπει τέτοια σκέψη, η εικόνα και το ιστορικό τραυματισμών του μάλλον όχι. Το θετικό είναι ότι λόγω ονόματος ίσως και να βρείτε κάποιον που να δεχτεί να ρίξει μια τελευταία ζαριά σε αυτόν.

 

Πούλα και φύγαμε για Bραζιλία

 

Η φετινή χρονιά είναι πολύ διαφορετική για τους Knicks. Σε αντίθεση με ό,τι έχουμε συνηθίσει τα προηγούμενα πολλά χρόνια, το δεύτερο μεγαλύτερο ανέκδοτο του ΝΒΑ η ομάδα της Νέας Υόρκης φέτος δεν βολοδέρνει στον πάτο της βαθμολογίας, αλλά παρουσιάζεται αξιόμαχη. Το πόσο έξυπνη είναι βέβαια αυτή η προσέγγιση με δεδομένο το υπάρχον ρόστερ και με μία φουρνιά όπως αυτή του 2021 να έρχεται κατά πάνω μας είναι μια εντελώς διαφορετική συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση, η άμεση ανταγωνιστικότητα είναι η επιλογή της διοίκησης και του coach Thibs.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Madison καλωσορίζει και πάλι τον Derrick Rose, ο οποίος καλείται να δώσει επιπλέον λύσεις στους Knicks. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε επακριβώς αν θα βρίσκεται στην βασική πεντάδα ή αν θα είναι ο 6ος παίκτης της ομάδας. Σε κάθε περίπτωση, προφανώς ο Rose έρχεται να καλύψει περισσότερο το κομμάτι του instant scoring, παρά το αντίστοιχο της δημιουργίας. Επομένως μάλλον προορίζεται για έναν ρόλο όπως αυτός που έχει στους τελευταίους αγώνες ο Immanuel Quickley ή που ίσως θα ήθελαν να έχει ο Alec Burks.

Ο Rose μπορεί να έχει ένα χιλιοταλαιπωρημένο σώμα, όμως έχει αποδείξει σε κάθε ομάδα που έχει αγωνιστεί ότι όταν βρει τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικός, οποιονδήποτε ρόλο κι αν έχει. Και δύσκολα θα φανταζόταν κανείς καλύτερες συνθήκες από την αμέριστη εμπιστοσύνη και συμπαράσταση ενός προπονητή όπως ο coach Thibs.

Και ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να παραχωρήσετε έναν παίκτη; Φυσικά πριν αγωνιστεί, τότε που το hype είναι ψηλά και όλοι φαντάζονται ότι μπορεί να κάνει παπάδες με τη νέα του ομάδα. Μια φωτογραφία με τους μέσους όρους του Rose στις προηγούμενες ομάδες του μάλλον θα είναι αρκετή για να πείσει τι μπορεί να κάνει. Με λίγη τύχη, μπορείτε να πάρετε ένα ικανοποιητικότατο αντάλλαγμα.

 

Thinking ahead

 

Ο LaMarcus Aldridge τραυματίστηκε κι ενδέχεται να χάσει σημαντικό χρόνο. Για όλο αυτό το διάστημα που θα είναι εκτός, τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Jakob Poeltl. Ο Αυστριακός δεν είναι κάποιο φαντασιακό τέρας, όμως τα 25-30 λεπτά συμμετοχής που αναμένεται να έχει φαίνονται αρκετά για ένα σεβαστό fg%, κάμποσα rebounds (με μπόλικα επιθετικά αν παίζετε σε λίγκα που τα διαχωρίζει) και μερικές τάπες. Εκτός αν είστε δύσκολα στις βολές, οπότε ίσως δεν είναι η καταλληλότερη επιλογή για εσάς. Με δεδομένο όμως πως είναι ελεύθερος στις περισσότερες λίγκες, μπορείτε να τον έχετε υπ’ όψιν.

Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται εδώ κι εκεί πως οι Pelicans εξετάζουν σοβαρά να ανταλλάξουν τον Lonzo Ball. Αυτό βγάζει λογική, καθώς διαθέτουν ακόμη αρκετούς νέους χειριστές που περιμένουν τη σειρά τους (Alexander Walker, Kira Lewis), το συμβόλαιο του Lonzo λήγει κι εκείνος δεν έχει ενθουσιάσει κιόλας με την απόδοσή του. Προφανώς αν οι Pelicans μπορούν να πάρουν σημαντικά ανταλλάγματα θα εξέταζαν την πιθανότητα. Φαντασιακά, αυτό ίσως σημαίνει μια πιθανή ευκαιρία, ιδίως για τις dynasty λίγκες (σε ετήσιες, ίσως να μην είναι τόσο αποδοτικό). Θεωρείται μάλλον δεδομένο πως ένα trade θα αύξανε την αξία του Lonzo, σχεδόν οπουδήποτε κι αν κατέληγε, χωρίς καν να συζητάμε να πάει σε ομάδες που έχουν σοβαρό πρόβλημα στην θέση του pg (Bulls, Clippers). Αν ο Lonzo ταιριάζει στο build σας και τον βρείτε σε λογική τιμή, μια κίνηση γι’ αυτόν ίσως αποδειχθεί σοβαρή επένδυση.

Για όσους/ες κοιτούν πιτσιρικάδες και δεν επείγονται για πολύ άμεσες επιδόσεις, μια τέτοια περίπτωση φαίνεται να είναι ο Payton Pritchard. Ο νεαρός combo guard μπήκε “έτοιμος” στο ΝΒΑ κι έχει δέσει εξαιρετικά με τους περιφερειακούς της Βοστώνης. Είναι πρόθυμος να παίξει “σκυλίσια” άμυνα και να βάλει το κορμί του στη φωτιά, ενώ μπορεί να φανεί χρήσιμος και επιθετικά μέσω του σουτ του. Μέχρι στιγμής δείχνει να εκμεταλλεύεται άψογα τα 21 αγωνιστικά λεπτά που του δίνονται σε κάθε παιχνίδι και βρίσκεται στο κυνήγι του 50/40/90, ποσοστών δηλαδή που δεν έχουν επιτευχθεί ποτέ από rookie. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Δύσκολα θα τον βρείτε ελεύθερο ακόμη και σε βαθιές λίγκες, όμως αν παραχωρείται σε καλή τιμή θα μπορούσε να είναι μιας πρώτης τάξης επένδυση για την ομάδα σας.

Στο Chicago φέτος είχαν αργήσει οι μαζικοί τραυματισμοί και είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε. Οι Bulls όμως δεν μας αφήνουν ποτέ παραπονεμένους κι έτσι οι τραυματισμοί των Lauri Markkanen και Otto Porter Jr κάνουν τα φτερά των Pistons να φαντάζουν γεμάτα μπροστά σε ό,τι έχει απομείνει στην Πόλη των Ανέμων. Το παλιό ρητό όμως λέει πως η ατυχία του ενός είναι τύχη για κάποιον άλλον ή κάπως έτσι τέλος πάντων. Οι ευνοημένοι αυτής της κατάστασης είναι αρκετοί. Πρώτος και καλύτερος είναι ο Pat Williams, ο οποίος έχει αφήσει ήδη εξαιρετικά δείγματα. Αυτή τη φορά θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στη θέση “4”, κάτι που ίσως του ταιριάζει αρκετά περισσότερο. Αν είστε από τους τυχερούς που στην λίγκα τους είναι ελεύθερος ακόμη, καλό θα είναι να τον πάρετε χθες κιόλας. Για τον Thaddeus τα είπαμε την προηγούμενοι εβδομάδα και όσοι/ες πίστεψαν είναι ήδη δικαιωμένοι/ες. Επόμενοι ευνοημένοι για τις πιο βαθιές λίγκες οι Denzel Valentine και Garrett Temple. Δεν αναμένουμε να βάλουν φωτιά στα διχτάκια, όμως είναι πιθανό αυτό το διάστημα των απουσιών να έχουν όντως λόγω ύπαρξης σε ρόστερ ομάδων.

 

Η γωνιά του Embiid

 

Ο LaMarcus Aldridge πονάει στο γοφό και οι Spurs δεν έχουν ανακοινώσει τι ακριβώς έχει. Ο Pop όμως έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα είναι απλά απουσία λίγων αγώνων. Οπότε καλό θα είναι να μην τον υπολογίζετε για το προσεχές διάστημα.

Πρόβλημα στον τετρακέφαλο για τον Mike Conley, ο οποίος έχει χάσει ήδη έναν αγώνα. Στην Utah δεν ψήνονται να μας πουν ακριβώς τι έχει και πόσο θα απουσιάσει. Ωστόσο φαίνεται ότι δεν θα είναι εύκολο να αγωνιστεί αυτή την εβδομάδα.

Ο Aaron Gordon ανακοινώθηκε πως θα λείψει μέχρι περίπου τα μέσα Μαρτίου, λόγω προβλήματος στον αστράγαλο.

Ο Theo Maledon συμπεριλαμβάνεται στο ιατρικό πρωτόκολλο και μένει να φανεί πόσο θα λείψει. Σίγουρα θα είναι εκτός για τον αγώνα της Δευτέρας και βλέπουμε.

Ο Brandon Clarke έχει τραυματιστεί στη γάμπα. Δυστυχώς με το franchise των Grizzlies και τους τραυματισμούς δεν βγάζεις άκρη. Ο Clarke θα χάσει σίγουρα των αγώνα της Δευτέρας και παραμένει άγνωστο πότε θα επιστρέψει.

Οστικό οίδημα είναι οι πρώτες πληροφορίες για τον τραυματισμό του Paul George. Πιστοί στη μόδα της απόκρυψης πληροφοριών και οι Clippers, δεν δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες. Έχει χάσει δύο αγώνες ήδη, ενώ δεν φαίνεται πως θα αγωνιστεί και την εβδομάδα που έρχεται. Άρα δεν είναι και η ασφαλέστερη επιλογή για εβδομαδιαία format.

O Christian Wood έχει ένα διάστρεμμα στον αστράγαλό του και μάλλον θα λείψει για λίγο καιρό. Προς το παρόν η κατάστασή του θα αξιολογείται σε εβδομαδιαία βάση. Οι Rockets δεν έχουν ιδιαίτερους στόχους φέτος και αναμένεται να προσεγγίσουν την κατάσταση πολύ προσεκτικά. Κάτι που δεν είναι καλό για τους ιδιοκτήτες του.

Κάταγμα σε δάχτυλο του αριστερού χεριού για τον Larry Nance Jr. Κάτι που σημαίνει απουσία που κυμαίνεται από 4 έως 6 εβδομάδες.

Ο Lauri Markkanen ταλαιπωρείται από πρόβλημα στον δεξί ώμο. Το θετικό είναι πως απέφυγε την σοβαρή ζημιά. Το αρνητικό είναι πως θα απέχει από τις επίσημες υποχρεώσεις των Bulls για 2-4 εβδομάδες.

Πρόβλημα στη βουβωνική χώρα για τον Devonte Graham, ο οποίος ήδη έχει χάσει αγώνες. Υπάρχει πιθανότητα να χάσει ακόμη 1-2 παιχνίδια, όμως αναμένεται να επανέλθει εντός της εβδομάδας.

Ο Kevin Durant αναμένεται να μην αγωνιστεί την εβδομάδα που έρχεται, εξαιτίας επαφής του με ύποπτο κρούσμα. Επομένως υπομονή.

Ο Kyrie Irving αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δάχτυλο του δεξιού χεριού. Ακόμη δεν γνωρίζουμε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα. Μέχρι στιγμής έχει χάσει έναν αγώνα, οπότε δεν αποκλείεται να λείψει και από άλλους αυτή την εβδομάδα.

Ο Otto Porter Jr έχει πρόβλημα στην πλάτη και “θα μείνει εκτός για το προσεχές διάστημα”. Ό,τι καταλάβατε καταλάβαμε κι εμείς.

Άσχημα τα νέα για τον DeAndre Hunter, ο οποίος εν τέλει θα χρειαστεί να κάνει εγχείρηση μηνίσκου. Δεν έχει ανακοινωθεί ακριβές χρονοδιάγραμμα. Φαίνεται όμως πως όποιος τρόπος αποθεραπείας κι αν προτιμηθεί, δύσκολα θα καταφέρει να αγωνιστεί πριν το All Star break (στο καλό σενάριο).

 

 

 

*Όλες οι ομάδες στα γνωστά 3 και 4 παιχνίδια και για αυτή την εβδομάδα