Fantastic Beasts and Where to Find Them: Part V, Chapter 8

Posted on Feb 15 2021 - 7:44pm by Johnny Koutsourakis

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

Fantastic Beast cover photo

The Hardens

 

Ο Terry Rozier όχι απλά επανήλθε από τον τραυματισμό του, αλλά είναι και σημαιοφόρος στους Hardens αυτή την εβδομάδα. Πράγματα και θαύματα από τον Scary Terry με 30+ πόντους και 4.5 τρίποντα ανά παιχνίδι, αφού σούταρε με 56% εντός πεδιάς και 100% στις βολές. Είχε ακόμη 5 rebounds και 3.4 assists ανά παιχνίδι, καθώς και 1 κλέψιμο. Όλα αυτά κόστισαν μόλις 2 και κάτι λάθη ανά αγώνα. Άψογος.

Εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες ο Zion Williamson είναι τρομερά ανεβασμένος, όμως την προηγούμενη ήταν εντυπωσιακός. Το αγόρι με τα πιασίματα σούταρε (ή κάρφωνε) με το ακραίο 67% σε 63 προσπάθειες αυτή την εβδομάδα και με 82% (σε 33 προσπάθειες) από τη γραμμή των βολών. Αποτέλεσμα ήταν οι σχεδόν 28 πόντοι κάθε βράδυ. Ακόμη, μάζευε 5 rebounds, έδινε 4 assists, 1 κλέψιμο και μισή τάπα. Το εντυπωσιακό για τα δικά του δεδομένα είναι πως έκανε μόλις 5 λάθη σε τέσσερις αναμετρήσεις. Τι άλλο να ζητήσεις;

Ένα φάντασμα έκανε την εμφάνισή του αυτή την εβδομάδα στους αγώνες των Clippers. Μπορεί εμείς στην τηλεόραση να βλέπαμε πέντε παίκτες, σύμφωνα όμως με αυτόπτες μάρτυρες, τα ναυτάκια έπαιζαν με τέσσερις και το φάντασμα του Lou Williams. Το φάντασμα είχε 25 πόντους, 6 assists κι ένα κλέψιμο κάθε βράδυ και μάλιστα με λιγότερα από 2 λάθη ανά αγώνα. Σούταρε με 56% και 100% στις βολές. Ε, μετά είναι να μην πιστεύεις στα φαντάσματα;

Αν στην αρχή της χρονιάς μου ζητούσαν να πω τρία ονόματα που δεν θα έμπαιναν φέτος στους Hardens, το ένα από αυτά θα ήταν ο Kyle Anderson. Ε, προφανώς ήταν η 1000στή φορά που κάνω λάθος, σιγά το ζήτημα. Το συμπαθέστατο ταγάρι Ο ταλαντούχος forward των Grizzlies έκανε εβδομάδα για φίλημα και δείτε στατιστικά εβδομάδας που έβγαλε: 16.3 πόντοι, 4.5 rebounds, 4 assists, 2 κλεψίματα, 1 τάπα και 0.8 λάθη (!). Αυτό σημαίνει a/to 5.30, δηλαδή σχεδόν Tyus Jones. Επίσης σούταρε με 56% εντός πεδιάς, με 87% στις βολές κι έβαζε και 2.5 τρίποντα κάθε βράδυ. Άρα καταλαβαίνετε ότι για όλους υπάρχει ελπίδα.

 

Σφηνάκια

 

Οι 17/17 ελεύθερες βολές του Kyrie Irving απέναντι στην Indiana

Οι 16 assists του James Harden κόντρα στο Golden State

Οι 6 τάπες του Porzingis κόντρα στη Minnesota

Τα 17 εύστοχα σουτ εντός πεδιάς του Nikola Vucevic με αντίπαλο το Sacramento

Τα 14/15 εντός πεδιάς του Zion απέναντι στο Dallas

Τα 10 τρίποντα του Steph Curry κόντρα στο Orlando

Τα 17 rebounds του Josh Hart με αντίπαλο το Houston

Τα 8 κλεψίματα του Dejounte Murray απέναντι στους Warriors

 

Πολλά έχουν δει τα μάτια μου μα αυτό μου φέρνει τρόμο

 

Σε μία εβδομάδα όπου είχαμε τους 46 πόντους των LaVine, Doncic και τους 47 του Γιάννη, θα πάμε με την αντι-στάρ monster εμφάνιση του Jonas Valanciunas. Ο Λιθουανός σέντερ βρήκε την πρώην (Raptors) κι αποφάσισε να κάνει το δικό του Revenge Game. Έτσι, σε 34 αγωνιστικά λεπτά σκόραρε 27 πόντους με 8/12 σουτ και 11/12 βολές. Επίσης, σκέφτηκε πως είναι καλή ιδέα να μαζέψει ό,τι rebound κυκλοφορούσε εκεί έξω, σταματώντας στα 20 (10 επιθετικά κι άλλα τόσα αμυντικά). Έδωσε και 3 assists, είχε ένα κλέψιμο και μία τάπα. Όπως κάθε χρονιά που βρίσκεται στο Memphis, έτσι και φέτος έκανε το χρέος του και μας χάρισε ένα τρομακτικό παιχνίδι της τάξης του 20/20.

 

The Bennets

 

Δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα που δεν είναι καλή για έναν από τους πιο βελτιωμένους παίκτες της φετινής χρονιάς. O RJ Barrett ήταν εξαιρετικά άστοχος, δηλαδή στα όρια του χτίστη. Ο παίχτης σούταρε με 29% εντός πεδιάς κι έτσι είχε τον καταπληκτικό Μ.Ο. των 9 πόντων. Επίσης δεν διέπρεψε και σε όλα τα υπόλοιπα. Είχε 4 rebounds και σχεδόν 4 assists, με μισό κλέψιμο και 1 τρίποντο όλη την εβδομάδα. Ευτυχώς δεν έκανε λάθη, γιατί ήταν αρκετά επιζήμιος.

Με τους rookies πάντα υπάρχει μια μεγαλύτερη ανεκτικότητα. Πόσο μάλλον με αυτούς που έχουν αφήσει καλά δείγματα. Και παρόλο που η εικόνα του στο παρκέ είναι χιλιόμετρα καλύτερη από τη φαντασιακή, ο Pat Williams αυτή την εβδομάδα ήταν κάκιστος στατιστικά. Επτά πόντοι, πέντε rebounds και μία τάπα δεν είναι νούμερα που θα τον καθιερώσουν. Ιδιαίτερα όταν συνοδεύονται από 26% εντός πεδιάς. Ο Pat όμως είναι δουλευταράς και είναι αμφίβολο αν θα ξαναεμφανιστεί σε αυτή την κατηγορία.

Από το κακό στο χειρότερο πάει η κατάσταση με τον Andre Drummond στο Cleveland. Πρώτα οι Cavaliers του μειώνουν πολύ τον χρόνο συμμετοχής για να παίζει και ο Allen. Μετά, τους βάζουν μαζί στην ίδια 5δα και κυνηγάει guards στην περιφέρεια. Τώρα, τον αφήνουν κι εκτός για ξεκούραση, καθώς μάλλον δεν αντέχει να παίξει 4 αγώνες την εβδομάδα. Στον απόηχο των παραπάνω, είχαμε εβδομάδα με μέσο όρο 9 πόντων, 8 rebounds, 1.5 κλεψίματος και 2 λαθών. Εβδομάδα που σούταρε με 42% εντός πεδιάς και 37% από τις βολές. Μιλάμε μάλλον η χειρότερη εβδομάδα της καριέρας του.

Οι ημέρες που ο Eric Bledsoe ήταν ένας σοβαρός φαντασιακός παίκτης ανήκουν στο παρελθόν. Τουλάχιστον αυτό θα ισχύει για όσο διάστημα αγωνίζεται στους Pelicans. Αυτή την εβδομάδα ωστόσο εμφανίστηκε χειρότερος από τον συνηθισμένα κακό εαυτό του. 9 πόντοι, 3 rebounds, 3 assists. 36% ευστοχία, 63% στις βολές. Το μόνο θετικό ότι έκανε μόνο 3 λάθη και δεν μας πήγε εντελώς κουβά.

 

Σφηνάκια

 

Τα 0/8 εντός πεδιάς του Danuel House κόντρα στους Knicks

Τα 7 λάθη του Luka Doncic απέναντι στη Minnesota

Τα 0/7 τρίποντα του Wayne Ellington με αντίπαλο τους Celtics

Οι 8/15 βολές του Jarrett Allen κόντρα στο Portland

Οι 0 (μηδέν) πόντοι του Royce O’Neal σε 35 λεπτά απέναντι στο Milwaukee

Τα 8 λάθη του Bam Adebayo με αντίπαλο το Houston

Τα 0/7 εντός πεδιάς του Duncan Robinson σε 33 λεπτά κόντρα στους Knicks

Τα 0/6 τρίποντα του Luguentz Dort απέναντι στους Lakers

 

One Night Stands

 

Ο Saddiq Bey αποφάσισε να μεταμορφωθεί στον Superman το βράδυ της Παρασκευής και να χαρίσει στην ομάδα του μία απρόσμενη νίκη μέσα στο Boston Garden. Ήρθε από τον πάγκο για να πετύχει 30 πόντους με 7/7 τρίποντα (και 10/12 συνολικά) σε μόλις 27 λεπτά και να μαζέψει παράλληλα και 12 rebounds. Κι όλα αυτά χωρίς κανένα λάθος.

 

Είναι πολύ πιθανό να ακούτε για πρώτη φορά το όνομα “Skylar Mays”. Αν όχι μην αισθάνεστε άσχημα, εμείς είμαστε εδώ. Ο Mays είναι ένας 23χρονος rookie shooting guard των Hawks. Κόντρα στους Spurs, η Atlanta βρέθηκε να χάνει με περίπου 250 πόντους στην τελευταία περίοδο και ο Lloyd Pierce σκέφτηκε να βάλει στον αγώνα το εφηβικό τμήμα. Και πολύ καλά έκανε όπως αποδείχτηκε, καθώς ο Mays πέτυχε 20 πόντους με 7/10 σουτ και είχε 3 assists σε μόλις 17 λεπτά. Για να καταλάβετε πόσο εντυπωσιακό ήταν αυτό, σκεφτείτε το εξής: ο Mays είχε πετύχει συνολικά 2 (δύο) πόντους στις πρώτες 7 συμμετοχές του πριν από τον αγώνα της Παρασκευής.

 

Τι συμβαίνει όταν αγωνίζεται το Miami που φέτος έχει πολλά προβλήματα τραυματισμών με το Houston, που τον τελευταίο ανασταίνει τον κάθε πικραμένο; Εμφανίσεις one night stand φυσικά και για σήμερα καλεσμένος είναι ένας τύπος με γαμάτο όνομα, ο Max Strus. Ο shooting guard του Miami μπήκε στον αγώνα με αποκλειστικό σκοπό να σκοράρει και το έκανε πολύ καλά, πετυχαίνοντας 21 πόντους με 6/9 σουτ (5/8 τρίποντα) και 4/4 βολές. Είχε επίσης ένα ωραιότατο μηδενικό δίπλα στα rebounds, τις assists, τα κλεψίματα, τα κοψίματα, τα λάθη. Είπαμε όμως ότι μπήκε στο γήπεδο με αποκλειστικό σκοπό να σκοράρει, οπότε μάλλον έκανε αρκετά καλά τη δουλειά του.

 

Ο έρωτας και ο βήχας είναι γνωστό πως δεν κρύβονται. Σήμερα θα μάθουμε πως ακόμη ένα πράγμα που δεν μπορεί να κρυφτεί είναι η αδυναμία μου για τον Payton Pritchard. Και πώς να γίνει αλλιώς όταν κάνει εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στους Raptors. 20 πόντοι με 6/8 τρίποντα για τον rookie, που παράλληλα μάζεψε και 5 rebounds και δείχνει να έχει καπαρώσει για τα καλά μία θέση στο σκληρό rotation του coach Stevens.

 

Πούλα και φύγαμε για Βραζιλία

 

Οι σέντερ θα μας πάνε Βραζιλία αυτή την εβδομάδα κύριες και κύριοι. Για αρχή ο Jacob Poeltl. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στο Thinking Ahead, οπότε όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε. Αυτή την εβδομάδα αναβαθμίστηκε σε καλύτερη στήλη. Για να μην μακρηγορούμε όμως, ο LaMarcus Aldridge θα λείπει τουλάχιστον για τις υπόλοιπες 10 ημέρες, κατά τις οποίες οι Spurs συνεχίζουν το roadtrip τους. Τι κάνει όμως ο Jacob το διάστημα που είναι βασικός; Πράγματα και θαύματα είναι η απάντηση. Τρομακτικό ποσοστό fg% (70%), διψήφιος αριθμός rebounds (με αρκετά επιθετικά) και πάρα πολλές τάπες. Είναι μάλλον περιττό να τονίσουμε πως παίκτες με τέτοια χαρακτηριστικά είναι εξαιρετικά δυσεύρετοι, σωστά; Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε για πόσο ακόμη θα είναι εκτός ο Aldridge, όμως αυτή τη στιγμή ο Poeltl θα δίνει σημαντικά νούμερα σε όλες τις κατηγορίες των σέντερ και θα έχει τη δυνατότητα να τα δίνει τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Εξτραδάκι για καλύτερο ψηστήρι, το γεγονός πως ο Aldridge είναι σε expiring συμβόλαιο και υπάρχει έτσι κι αλλιώς η πιθανότητα ανταλλαγής του. Άρα, υπάρχει πιθανότητα η κατάσταση αυτή να είναι λιγότερο προσωρινή από όσο πιστεύουν πολλοί/ές. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα καλό promotion.

Δεύτερος μεγάλος κερδισμένος είναι ο Nerlens Noel. Ο Mitchell Robinson επιτέλους έκανε ένα σούπερ ημίχρονο με τους Knicks και το τίμημα ήταν να τραυματιστεί. Αρκετά μάλιστα, καθώς χρειάζεται εγχείρηση και θα τον δούμε προς τα τέλη Μάρτη να αγωνίζεται ξανά, στο καλό πάντα σενάριο. Ο Noel είναι το κλασσικό παράδειγμα του παίκτη που είναι per minute monster, αλλά όταν παίρνει περισσότερο χρόνο είναι απλά καλός. Αυτό όμως ίσως να μην το γνωρίζει το ανυποψίαστο θύμα σας κι εκεί ακριβώς ποντάρουμε. Εσείς θα πλασάρετε ότι έχετε παιχταρά με ποσοστά, rebounds, αδιανόητα stocks, που φανταστείτε τι θα γίνει τώρα που θα παίζει 30 λεπτά (που μάλλον δεν θα παίζει τόσο, αλλά η παπάτζα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν). Όπως γίνεται αναφορά και παραπάνω, τέτοιοι παίκτες δεν υπάρχουν πολλοί. Θα είναι εξαιρετικά ωφέλιμο να πάρετε κάτι ως αντάλλαγμα για έναν παίκτη που μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ήταν παίκτης επιπέδου waiver.

 

Να πανικοβληθώ;;!;!!;;;!;

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με το πόδι στο γκάζι για τον Ja Morant. Στους πρώτους 2 αγώνες ο νεαρός pg έκανε πράγματα και θαύματα, πετυχαίνοντας συνολικά 72 πόντους και μοιράζοντας 16 assists. Με δεδομένα τα εξαιρετικά δείγματα που είχαν ήδη από την περυσινή, εξαιρετική rookie σεζόν του, πολλοί/ες θεώρησαν πως η φετινή χρονιά του ανήκει και θα γίνει η έκρηξη. Στην αρχή του τρίτου αγώνα της χρονιάς κόντρα στους Nets, o Ja πήδηξε για να κόψει τον Luwawu-Cabarrot και προσγειώθηκε στο πόδι του. Η διάγνωση ήταν ένα βαρύ διάστρεμμα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τον αγώνα και να χάσει και τα επόμενα 9 παιχνίδια.

Από την στιγμή που επέστρεψε, είναι φανερό ότι δεν είναι ο ίδιος παίκτης. Τα νούμερά του είναι συνολικά χαμηλότερα από αυτά της rookie του χρονιάς, όντας χειρότερος σε περισσότερες κατηγορίες από αυτές που βελτιώθηκε. Σύμφωνα με το ιατρικό επιτελείο των Grizzlies ο Morant είναι εντελώς καλά. Αυτό βγάζει νόημα, αν αναλογιστούμε πως ο Jaren Jackson Jr κοντεύει 6 μήνες εκτός για μηνίσκο, λόγω της υπερπροστατευτικότητας του Memphis. Θα ήταν εντελώς παράλογο να ξαναέριχναν τον σταρ τους στην αγωνιστική δράση αν δεν ήταν εντελώς έτοιμος. Παρόλα αυτά, ο Ja είναι φέτος λιγότερο εύστοχος, είναι φανερά χειρότερος στο μακρινό σουτ, μαζεύει λιγότερα rebounds, ενώ η βελτίωση στη δημιουργία και τα λάθη είναι πολύ μικρή. Γενικά απουσιάζει η εξέλιξη που όλοι θα ήθελαν να δουν.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε το εξής: το hype γύρω από τον Morant είναι μεγάλο αυτά τα δύο χρόνια που βρίσκεται στη λίγκα, όμως στην πραγματικότητα το παιχνίδι του δεν είναι και τόσο fantasy friendly. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι ο Ja είναι πολύ καλύτερος παίκτης στην πραγματικότητα απ’ ότι είναι στο fantasy. Γιατί όλα αυτά; Γιατί δίνει νούμερα σε σχετικά εύκολες κατηγορίες (πόντοι, assists) και είναι μέτριος ή κακός σε αρκετές ακόμη (to, st. Bl, reb, 3pt). Ακόμη όμως και στις κατηγορίες που είναι καλός, δεν είναι τόσο που να αρκεί μόνος του για να τις κερδίσουμε (όπως πχ ο Myles Turner με τις τάπες). Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα ο Ja Morant να βρίσκεται εκτός της κορυφαίας 100δας και μάλιστα με άνεση, παρά τους 18.5 πόντους και τις 8 assists που έχει κατά μέσο όρο.

Άρα, μας ανησυχεί η μη βελτίωση που δείχνει μέχρι στιγμής; Έχουμε πανικό; Καθόλου, είναι η απάντηση. Ο Ja είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης κι έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί. Πιθανότατα ο τραυματισμός του τον έχει βγάλει εκτός ρυθμού, όμως οι συνθήκες είναι ιδανικές στο Memphis για να τον ξαναβρεί. Προσοχή! Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι θα γίνει απαραίτητα ένας fantasyακός παίκτης κορυφαίου επιπέδου, γιατί προς στιγμήν δεν δείχνει ότι έχει όλα τα εφόδια. Σημαίνει όμως ότι μπορεί να γίνει ένας εξαιρετικά χρήσιμος παίκτης, κοντά στο Top50 τουλάχιστον. Επομένως, αν σε dynasty λίγκες βρείτε ιδιοκτήτες που δεν τον πιστεύουν και τόσο, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για buy low. Για τους ιδιοκτήτες του, καλό θα ήταν να αποφύγετε τις βιαστικές αποφάσεις, εκτός αν παρουσιαστούν πραγματικά εξαιρετικές ευκαιρίες.

 

Thinking Ahead

 

Το Toronto είναι μια ομάδα που παρουσιάζει ενδιαφέρον σε αυτή την περίοδο ανταλλαγών. Υπάρχουν φήμες ότι ενδιαφέρεται για σέντερ, όμως εμείς θα ασχοληθούμε με τις άλλες φήμες που θέλουν τον Kyle Lowry να αποχωρεί. Μεταξύ μας αυτές έχουν αρκετή λογική, καθώς αν ο Lowry (που είναι σε expiring 30 εκατομμυρίων και άρα έχει αξία) δεν έχει συμφωνήσει με την ομάδα να ανανεώσει του χρόνου με ένα μικρό συμβόλαιο, ίσως είναι προτιμότερο να μην χαθεί για το τίποτα. Και τι θα γίνει στην περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο; Πιθανότατα ο μεγαλύτερος ωφελημένος θα είναι ο Norman Powell, ένας παίκτης που τις τελευταίες εβδομάδες έχει αρχίσει να παίζει στο κόκκινο. Αυτή τη στιγμή ο Powell είναι βασικός γιατί απουσιάζει ο Anunoby, όμως έχει δείξει ότι μπορεί να καλύψει επάξια θέση στην 5δα. Δεν είναι παίκτης με μεγάλη πέραση και αυτή τη στιγμή η τιμή του δεν είναι τρομερά υψηλή. Κάτι που φυσικά θα αλλάξει σε περίπτωση trade.

Το Orlando είναι μία από τις ομάδες που εξαιτίας των συνεχόμενων τραυματισμών δίνει την ευκαιρία σε βρούμε λαβράκια που βρίσκονται στους waivers, ακόμη και στις πολύ βαθιές λίγκες. Ο James Ennis μοιάζει για επιλογή που μπορεί όχι μόνο να προσφέρει τώρα νούμερα, αλλά να μείνει και στο σταθερό rotation ακόμη και με τις επιστροφές. Όμως και αυτός αντιμετωπίζει μικροπροβλήματα τραυματισμών. Αυτό το διάστημα φαντάζουν ικανοποιητικοί για αρπαχτές στατιστικών τόσο ο Chuma Okeke, όσο και ο Michael Carter-Williams. Για τους τολμηρούς, δεν ξεχνάμε πως επιστρέφει δειλά δειλά και ο Al-Farouq Aminu που κάποτε ήταν βασικότατος παίκτης.  Όχι, δεν έχουμε ξεχάσει τον Dwayne Bacon. Απλώς έχουμε κουραστεί να του δίνουμε ευκαιρίες τα τρία τελευταία χρόνια. Οπότε ας χάσουμε τους 3 καλούς αγώνες που θα δώσει, είμαστε οκ με αυτό.

Η φετινή Oklahoma δεν τραβάει τα φώτα πάνω της, ας είμαστε ειλικρινής. Ομάδες αντίστοιχης δυναμικότητες συχνά κρύβουν παίκτες που μπορούν να προσφέρουν σημαντικά νούμερα. Όπως για παράδειγμα ο Hamidou Diallo. Ναι, είναι αυτό το τυπάκι που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό καρφωμάτων φορώντας μπλουζάκι Superman (τι πρωτότυπο). Anyway, ο Diallo έχει εκμεταλλευτεί σοβαρά τις απουσίες των Thunder και είναι παίκτης που μπορεί να δώσει κυριολεκτικά σε όλες κατηγορίες (πλην βολών), ενώ έχει εντυπωσιακά out of position stats σε fg% και rebounds. Για ετήσιες λίγκες είναι εξαιρετική επιλογή. Μην παρασυρθείτε όμως στις dynasty, γιατί η Oklahoma είναι ομάδα που θα βασιστεί πολύ στο ταλέντο των επόμενων draft.

Η κατάσταση στο Cleveland με τον Drummond είναι φανερό πως δεν πάει καλά. Επίσης είναι φανερό ότι ο θηριώδης σέντερ μετράει μέρες στο Ohio και όλοι ψάχνουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Σύμφωνα με τον Adrian Wojnarowski οι Cavs έχουν αποφασίσει να τον παρκάρουν μέχρι να βρεθεί trade partener. Ο μικρός χρόνος συμμετοχής και τα χαμηλά νούμερα που έχει το τελευταίο διάστημα ίσως δίνουν τρομερές ευκαιρίες για buy low του. Αν το βρείτε, εννοείται ότι δεν πρέπει να διστάσετε. Ο Drummond είναι ένα fantasyακό τέρας για συγκεκριμένα build και δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

 

Η γωνιά του Embiid

 

Κάταγμα στο δεξί χέρι ήταν τα νέα για τον Mitchell Robinson. Αυτό σημαίνει εγχείρηση και περίπου 6 εβδομάδες χρόνος αποκατάστασης

Πρόβλημα στην γάμπα για τον Marvin Bagley που είναι αμφίβολος για την εβδομάδα που έρχεται. Με δεδομένο ότι δεν είναι και ο πλέον ανθεκτικός στους τραυματισμούς, η επιλογή του έχει το ρίσκο της.

Ο Shai Gilgeous-Alexander πονάει στο γόνατο και όπως είναι λογικό οι Thunder είναι επιφυλακτικοί με τον σταρ τους. Δεν είναι και η πιο ασφαλής επιλογή για εβδομαδιαία φορμάτ. Αντιθέτως, κάποια στιγμή μέσα στην εβδομάδα είναι πιθανό να επιστρέψει ο Theo Maledon.

Δεν υπάρχει σοβαρή ενημέρωση από πλευράς Minnesota για τον τραυματισμό του D’Angelo Russell στο αριστερό πόδι. Με τα υπάρχοντα δεδομένα και την καλή εικόνα των Wolves κατά την απουσία του, υπάρχει περίπτωση απουσίας και αυτή την εβδομάδα.

Ο Jrue Holiday έχασε όλη την προηγούμενη εβδομάδα λόγω κορονοϊού. Φαίνεται πως το ίδιο θα συμβεί και αυτή την εβδομάδα.

Ο Desmond Bane έχει κάνει ήδη δύο απουσίες για προσωπικούς λόγους. Πόσες ακόμη να κάνει;

Ο Anthony Davis έλλειψε για δύο αγώνες με πρόβλημα στον αχίλλειο, επανήλθε και πλέον ο αχίλλειός του είναι πρησμένος. Σήμερα θα βγάλει μαγνητική για να δούμε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ωστόσο ότι οι Lakers θα είναι υπερπροσεκτικοί. Δεν θα είναι έκπληξη αν δεν αγωνιστεί για μερικούς αγώνες.

Η εβδομάδα ξεκινάει με τον Paul George να έχει χάσει ήδη την προηγούμενη εβδομάδα. Τα νέα δεν είναι ενθαρρυντικά, καθώς δεν υπάρχουν σημάδια ότι πρόκειται να επιστρέψει στην δράση. Αντιθέτως, αναμένεται να δούμε τον Kawhi Leonard μέσα στην εβδομάδα.

Ο Victor Oladipo πονάει στο πόδι. Θα χάσει σίγουρα το παιχνίδι της Δευτέρας και… βλέπουμε. Αν αναλογιστούμε πάντως ότι συστηματικά δεν αγωνίζεται στα back-to-back και την ευπάθεια που πλέον έχει, είναι λογικό το Houston να είναι επιφυλακτικό.

Πρόβλημα στο γόνατο για τον Paul Millsap, το οποίο φαίνεται πως θα τους στοιχίσει λίγους αγώνες. Για το Denver και ο Will Barton βρίσκεται ήδη εκτός για προσωπικούς λόγους – άγνωστο για πόσο.

Ενοχλήσεις στην επιγονατίδα για τον Devonte Graham, ο οποίος αποχώρησε από το προηγούμενο παιχνίδι της ομάδας του. Για εβδομαδιαία φορμάτ θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τελευταία στιγμή ενημέρωση.

Ο Kevin Durant θα χάσει τουλάχιστον τους δύο επόμενους αγώνες με τραυματισμό στον τετρακέφαλο.

 

 

*Τα κλασσικά 3 ή 4 παιχνίδια αυτή την εβδομάδα για όλες τις ομάδες πλην του Dallas, που αγωνίζεται δύο φορές