Fantastic Beasts and Where to Find Them: Part V, Chapter 9

Posted on Feb 22 2021 - 3:16pm by Johnny Koutsourakis

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

Fantastic Beast cover photo

The Hardens

 

Ένας από τους πλέον αδικημένους φετινούς παίκτες (τόσο φαντασιακά, όσο και κανονικά) είναι ο Zach LaVine. Φέτος ο Zach είναι κάτι σαν τον Bradley Beal τα προηγούμενα χρόνια, μόνο που αυτός μπορεί να παίξει και νικηφόρο μπάσκετ. Statline εβδομάδας στα επίπεδα του 35/6/4, με εξαιρετικά ποσοστά της τάξης του 52% εντός πεδιάς και 86% στις πολλές βολές που σούταρε. Τρία τρίποντα και δύο κλεψίματα ανά αγώνα ήταν το συμπλήρωμα των καταπληκτικών του εμφανίσεων. Το τίμημα για αυτά τα περίπου 4 λάθη ανά παιχνίδι.

Τα τέσσερα παιχνίδια που προηγήθηκαν είναι πλέον γνωστά και ως η “Εβδομάδα της εκδίκησης του Kelly Oubre” φίλες και φίλοι. Το παιδί είναι ανεβασμένο το τελευταίο διάστημα και επιτέλους μπορεί να παίζει με τους καλούς. Οι 20ρες διαδέχονταν η μία την άλλη, τα ποσοστά ήταν εξαιρετικά (51% εντός πεδιάς), τα κλεψίματα πολλά (11), τα τρίποντα ακόμη περισσότερα (12). Πήρε 6 rebounds κάθε βράδυ, έδωσε και μερικές assists και τάπες για συνοδευτικά, ενώ έκανε μόλις τρία λάθη σε τέσσερα παιχνίδια. Μοναδικό αρνητικό οι βολές (53%), αλλά ας μην μένουμε στα αρνητικά. Ο Kelly επέστρεψε.

Μέχρι πέρυσι οι πόντοι του Jamal Murray στους αγώνες της εβδομάδας ήταν συνήθως κάτι τύπου 31-6-27-8. Φέτος κάνει ολόκληρες εβδομάδες χάλια ή σούπερ, οπότε μπορούμε να θεωρήσουμε ότι το φαινόμενο Dr Jekyll and Mr Hyde παρουσιάζει μια κάποια πρόοδο. Αυτή την εβδομάδα η χειρότερη επίδοσή του ήταν οι 25 πόντοι κόντρα στους Celtics. Είχε τον τρομακτικό μέσο όρο των 35 πόντων με 63% ευστοχία εντός πεδιάς, 56% στα τρίποντα και 86% στις βολές. Εκτός από τους πόντους, κάθε βράδυ έδινε 5 τρίποντα, 6 rebounds, 4.5 assists και δύο κλεψίματα. Ε, τι άλλο να κάνει;

Μήπως έχετε ακούσει την έκφραση “Η γριά η κότα έχει το ζουμί;” Φήμες λένε ότι βγήκε για τον Chris Paul και τις τρομερές εμφανίσεις που κάνει στα 35 του. Παρά το γεγονός πως την εβδομάδα που πέρασε αγωνίστηκε λιγότερα από 30 λεπτά ανά παιχνίδι, πρόλαβε να κάνει τα εξής: να βάλει 20 πόντους και να μοιράσει 10+ assists, να βάζει σχεδόν 4 τρίποντα και να κάνει ένα κλέψιμο, να σουτάρει με 60% εντός πεδιάς και να κάνει μόνο 1 λάθος. Για όσους παίζετε σε λίγκες μεγαλύτερες των 9cat, αυτό έδωσε a/to 10.67 (δεν είναι τυπογραφικό) αυτή την εβδομάδα.

 

Σφηνάκια

 

Οι 6 τάπες του Robert Covington κόντρα στην Oklahoma

Οι 12/13 βολές του Ben Simmons με αντίπαλο το Portland

Οι 19 assists του Chris Paul απέναντι στη Νέα Ορλεάνη

Τα 21 rebounds του Enes Kanter κόντρα στους Thunder

Τα 5 κλεψίματα του Kyle Anderson με αντίπαλο τους Thunder και του Cam Reddish απέναντι στη Βοστώνη

Τα 15 αμυντικά rebounds του Tyler Herro κόντρα στους Warriors

Τα 9 τρίποντα του Davis Bertans με αντίπαλο το Denver

Τα 9 επιθετικά rebounds του Clint Capela κόντρα στην Oklahoma

 

Πολλά έχουν δει τα μάτια μου μα αυτό μου φέρνει τρόμο

 

Τρομακτική εβδομάδα με εφτά σαραντάρες, δύο τρομακτικά triple doubles από Sabonis και Vucevic, ένα παιχνίδι 20/20 από τον Gobert. Κι όμως τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν αρκετό για να τους εξασφαλίσει θέση σε αυτή τη στήλη. Γιατί Jamal Murray και Joel Embiid ήταν απλά εκτός συναγωνισμού.

Ο πρώτος πήρε φωτιά κόντρα στο Cleveland κι έβαλε 50 πόντους με 21/25 σουτ συνολικά, εκ των οποίων 8/10 τρίποντα. Έτσι, κατάφερε να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που βάζει πενηντάρα χωρίς να σουτάρει ούτε μία ελεύθερη βολή. Επιπλέον, το ποσοστό ευστοχίας του (84%) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί σε μία 50ρα στην εποχή του χρονομέτρου (πίσω μόνο από το 87% του Wilt Chamberlain το 1967).

Από την άλλη ο Joel Embiid έκανε πλάκα στους άτυχους παίκτες των Bulls. Τελείωσε τον αγώνα με 50 πόντους και ρεκόρ καριέρας (17/26 σουτ, 15/17 βολές), 17 rebounds, 5 assists, 2 κλεψίματα και 4 τάπες. Έγινε ο πρώτος 7 footer που πετυχαίνει 50ρα μετά τον Dirk Nowitzki το 2006, ενώ η προηγούμενη φορά που ένας Sixer είχε πετύχει 50 πόντους ήταν το 2005 με τον Allen Iverson. Παράλληλα, έγινε ο πρώτος Sixer με statline 50/15/5, μετά τον Wilt Chamberlain το 1968.

 

The Bennets

 

Το Portland επιθετικά τις τελευταίες εβδομάδες είναι ο Lillard και μετά από εκείνον το χάος. Θα περίμενε κανείς έμπειροι παίκτες όπως ο Carmelo Anthony να έκαναν step up σε αυτό το διάστημα που προσφέρεται. Όμως δεν το έκαναν. Ο Melo την προηγούμενη εβδομάδα έδωσε σκάρτους 10 πόντους κάθε βράδυ, σουτάροντας μόλις με 31% εντός πεδιάς. Πέντε κλεψίματα και άλλα τόσα τρίποντα δεν είναι απογοητευτικά για διάστημα 3 αγώνων, όμως σίγουρα όσοι/ες τον επέλεξαν περίμεναν πολλά περισσότερα αυτό το διάστημα.

Την προηγούμενη εβδομάδα υποψιαστήκαμε ότι το per minute monster που λέγεται Nerlens Noel δεν θα διατηρήσει τα νούμερά του με μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Τι συνέβη τελικά; 7 πόντοι, 7 rebounds, 1 κλέψιμο, 1.5 τάπα με 57% δεν είναι τραγικά νούμερα. Δεν είναι όμως και πολύ υψηλότερα από αυτά που είχε όταν ερχόταν από τον πάγκο για 15 λεπτά. Σε κάποιες περιπτώσεις (πχ στις τάπες) είναι μάλιστα και χαμηλότερα.

Ο Kevin Huerter είναι ένας πολύ καλός παίχτης, ωστόσο την προηγούμενη εβδομάδα ήταν απογοητευτικός. Δεν εκμεταλλεύτηκε σχεδόν καθόλου το μεγάλο χρονικό διάστημα που χρησιμοποιήθηκε κι έδωσε μετριότατα νούμερα. Μόλις 7.5 πόντοι με 1 τρίποντο κάθε βράδυ, τη στιγμή που σούταρε με 35% εντός πεδιάς. Τρία rebounds και τέσσερις assists είναι σαφώς χαμηλότερα νούμερα από ότι μας έχει συνηθίσει. Ευτυχώς υπήρχαν λίγα κλεψίματα και σχετικά λίγα λάθη, που όμως δεν χρυσώνουν το χάπι.

Όταν ένας παίκτης κάνει καλά μόνο ένα πράγμα, τότε πρέπει να το κάνει τέλεια για να επιβιώσει στο σύγχρονο fantasy. Επίσης όταν κάποιος επιλέγει το Herro Ball, τότε γνωρίζει ότι ή θα γίνει ήρωας ή θα τον κοροϊδεύουν όλοι. Μαντέψτε τι συνέβη με τον Immanuel Quickley την προηγούμενη εβδομάδα, όταν σούταρε με το διόλου τιμητικό για επαγγελματία παίκτη 21.4%. Προφανώς είχε 10 πόντους με το ζόρι και λιγότερα από 2 τρίποντα ανά παιχνίδι. Τουλάχιστον δεν έκανε και λάθη για να καταστρέψει εντελώς τους ιδιοκτήτες του.

 

Σφηνάκια

 

Τα 8 λάθη του Domantas Sabonis κόντρα στο Chicago

Τα 1/12 σουτ του Immanuel Quickley απέναντι στο Orlando

Τα 8 λάθη του Westbrook με αντίπαλο το Denver

Τα μηδέν σουτ, rebounds, assists, κλεψίματα, τάπες του Dwayne Bacon σε 16 λεπτά κόντρα στους Warriors

Οι 2/8 βολές του Hamidou Diallo απέναντι στους Bucks

Τα 9 λάθη του Jamal Murray με αντίπαλο τη Βοστώνη

Τα 0/2 εντός πεδιάς του Corey Joseph σε 36 λεπτά κόντρα στο Chicago

Τα 0/8 σουτ του Kira Lewis απέναντι στο Phoenix

 

One Night Stands

 

Ο Pat Connaughton είναι περισσότερο γνωστός για το λάθος που έκαναν το καλοκαίρι οι Bucks στο συμβόλαιό του και τελικά τον πλήρωσαν περισσότερο, παρά για τις μπασκετικές του αρετές. Κόντρα στο Toronto το Milwaukee ήταν κακό και η μεγάλη διαφορά στον αγώνα του έδωσε την δυνατότητα να αγωνιστεί λίγο παραπάνω. Έτσι, στα 31 λεπτά που αγωνίστηκε πρόλαβε να πετύχει 20 πόντους με 8/15 σουτ, να μαζέψει 5 rebounds και να κάνει 3 τάπες. Όχι κι άσχημα.

 

O Cameron Payne ήταν εξαιρετικός κόντρα στους Grizzlies στον αρκετό χρόνο που του δόθηκε. Σταμάτησε στους 19 πόντους, έχοντας 5/7 τρίποντα, ενώ οργάνωσε εξαιρετικά με 7 assists και μόνο δύο λάθη. Αποτέλεσμα το +18 που είχε στον δείκτη +/-, που ήταν καλύτερο ακόμη και από το αντίστοιχο του Chris Paul.

 

O Willy Hernangomez ήταν ξεχασμένος φέτος στο βάθος του πάγκου των Pelicans. Λίγο το γεγονός πως υπάρχει για βασικός ο Steven Adams, λίγο πως αγωνιστικά δεν ταιριάζει με τον Zion, δεν είχε δει πολύ χρόνο συμμετοχής. Όμως ο Steven Adams τραυματίστηκε και κάποιος έπρεπε να καλύψει το κενό του. Ο Willy ήταν πολύ καλός όσο αγωνίστηκε. Πέτυχε 11 πόντους, μάζεψε 17 rebounds (με 7 επιθετικά) και οι Pelicans πέτυχαν 8 πόντους περισσότερους όσο διάστημα αγωνίστηκε.

 

Το βράδυ της Πέμπτης θα μείνει σίγουρα αξέχαστο στον DaQuan Jeffries, καθώς ήταν η πρώτη μεγάλη εμφάνιση της καριέρας του στο ΝΒΑ. Μπορεί οι Kings να έχασαν, όμως αυτός άφησε το στίγμα του. Στα 17 λεπτά που αγωνίστηκε πρόλαβε να πετύχει 17 πόντους, όντας αλάνθαστος από όλα τα σημεία του γηπέδου. Κι αυτό γιατί είχε 6/6 σουτ συνολικά, με 5/5 πίσω από τα 7.25! O Jeffries ήταν μόλις ο ένας από τους τρεις παίκτες του Sacramento με θετικό δείκτη στο +/-.

 

Να πανικοβληθώ;

 

 

Τις περισσότερες φορές σε αυτή τη στήλη εξετάζουμε τον πανικό που υπάρχει για παίκτες που δεν παίζουν καλά. Σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα άλλο είδος πανικού: αυτό του τραυματία παίκτη, του χρόνου και κυρίως της κατάστασης στην οποία θα επανέλθει. Όπως ίσως έχετε καταλάβει, το πιο hot θέμα πανικού από την προηγούμενη εβδομάδα είναι αυτό του Anthony Davis, το οποίο έχει δημιουργήσει ένα κύμα από trades που τον περιλαμβάνουν. Ας το δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά.

Φαίνεται πως ο Davis γλίτωσε τα χειρότερα και ο χιαστός του δεν έχει πειραχτεί (ή τουλάχιστον δεν έχει πειραχτεί σημαντικά). Οι Lakers ανακοίνωσαν ότι το πρόβλημα είναι κυρίως στη γάμπα. Δεν ξεχνάμε ωστόσο ότι πολύ πρόσφατα ο AD έχασε αγώνες λόγω ενοχλήσεων στον αχίλλειο. Η επίσημη διάγνωση αναφέρει πως θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για ένα μήνα. Αυτό σημαίνει πως αν αυτό το διάστημα τελικά επαληθευτεί στην πράξη και ανάλογα το πότε έχουν προγραμματιστεί τα Play Offs στην λίγκα σας, θα τον έχετε διαθέσιμο με την έναρξη της postseason (για Play Offs που αρχίζουν νωρίς) ή περίπου 2-3 αγωνιστικές πριν από αυτή (για Play Offs που αρχίζουν πιο αργά, που είναι και η πλειοψηφία). Αν τώρα δείτε το πρόγραμμα και βγαίνει ότι θα τον έχετε διαθέσιμο 5-6 αγωνιστικές πριν τα Play Offs, επικοινωνήστε αμέσως με τον LM σας γιατί έχει κάνει λάθος στις ημερομηνίες.

Ένας προβληματισμός είναι ο εξής: πλέον όλες οι ομάδες του ΝΒΑ (εκτός από τους Bucks) γνωρίζουν ότι σημασία έχουν τα Play Offs και δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην κανονική περίοδο. Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα, οι Lakers δεν πρόκειται να βιαστούν με την περίπτωση του AD, καθώς σε περίπτωση υποτροπής μάλλον χάνονται οι όποιες ελπίδες τους για το repeat. Αυτό σημαίνει πως με μία πιο συντηρητική προσέγγιση οι 4 εβδομάδες ίσως να μην είναι αρκετές για την επάνοδό του. Ακόμη όμως κι αν είναι, τίθεται ένα ερώτημα της μετέπειτα “προστασίας” του. Θα παίζει για παράδειγμα back-to-back παιχνίδια; Θα έχει περιορισμούς στα λεπτά συμμετοχής του; Η λογική λέει πως δύσκολα σε 4 εβδομάδες από σήμερα ο Davis θα είναι στο γήπεδο χωρίς περιορισμούς. Κι αυτό σημαίνει πως αν υπάρχουν περιορισμοί, πλέον δεν μιλάμε για τον ίδιο παίκτη. Πιθανότατα αυτός είναι και ο λόγος των μαζικών πωλήσεων.

Πόσο πανικοβαλόμαστε όμως; Μιλώντας για τις ετήσιες λίγκες πάντα, είναι σημαντική η θέση που βρίσκεστε. Αν έχετε πολύ καλή ομάδα και είστε ήδη πολύ κοντά στην εξασφάλιση θέσης στα Play Offs, η παραχώρησή του δεν έχει ιδιαίτερο νόημα. Έχετε το περιθώριο να τον παρκάρετε και να τον χρησιμοποιήσετε στα Play Offs. Ακόμη κι 6-7 εβδομάδες να μείνει έξω, λογικά πάλι θα προλάβετε. Αν από την άλλη είστε οριακά να τα προλάβετε, η παραχώρησή του ίσως είναι πιο χρήσιμη. Γιατί αν με τον καλύτερό σας παίκτη είστε οριακά, τότε μάλλον είναι αδύνατο να προλάβετε χωρίς αυτόν. Οπότε εκεί έχει ένα νόημα. Μην ξεχνάτε ότι καλό είναι να πουλάτε και όχι να ξεπουλάτε, ειδικά για τέτοιους παίκτες. Δύσκολα δεν θα βρείτε κάποιον που να “πληρώσει” καλά για τις υπηρεσίες του.

Εννοείται ότι σε dynasty λίγκες τα πάντα είναι διαφορετικά. Η μόνη λογική παραχώρησης είναι η ομάδα σας να είναι σοβαρή διεκδικήτρια του τίτλου. Επειδή εκεί χρειάζεται σταθερότητα και δεν είναι να παίζεις αν θα παίξει ή όχι στα ημιτελικά σας, έχει λογική η παραχώρηση. Με δεδομένο πως μιλάμε για dynasty οι τιμές είναι ήδη υψηλές και πολύ πιο εύκολο να εξασφαλιστεί ένας εξαιρετικός παίκτης στη θέση του.

 

Πούλα και φύγαμε για Βραζιλία

 

Όπως πάντα, οι τραυματισμοί φέρνουν ευκαιρίες. Στην περίπτωσή μας, φέρνουν τον Kyle Kuzma. Η αλήθεια είναι πως πολύ σπάνια θα δω τον Kuz να ανταλλάσσεται σε κάποια λίγκα. Τείνω να πιστέψω πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι τεράστιος κάγκουρας στα λίγκα και πολύ εύκολα στατιστικά που προσφέρει. Στην πραγματικότητα αυτό που μπορεί να δώσει στους ιδιοκτήτες του στα σχετικά λίγα λεπτά που αγωνίζεται είναι οι πόντοι, τα τρίποντα, άντε και μερικά αμυντικά rebounds. Πράγματα δηλαδή που είναι αρκετά εύκολο να βρούμε και από τους ελεύθερους. Ο τραυματισμός του AD όμως δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στο σκοράρισμα των Lakers και κυρίως του δίνει τη δυνατότητα επιπλέον αγωνιστικών λεπτών.

Στους πρώτους δύο αγώνες μετά τον τραυματισμό ο Kuz αγωνίστηκε συνολικά 68 λεπτά, έχοντας σχεδόν 20 πόντους μέσο όρο με μέτρια ποσοστά ευστοχίας, ενώ έβαλε και 6 τρίποντα μαζί με μερικά rebounds. Αν καταφέρει να διατηρήσει ένα αξιοπρεπές ποσοστό της τάξης του 45% εντός πεδιάς, τότε θα μπορέσει πολύ εύκολα να διατηρήσει αυτούς τους 20 πόντους και πιθανότατα τα τρίποντα. Αν αρπάξει την ευκαιρία, θα μπορεί να είναι έως και η 2η επιλογή στην επίθεση των Lakers αυτό το διάστημα. Φυσικά, τα παραπάνω νούμερα είναι άνετα tradeable. Η καλύτερη στιγμή όπως πάντα όμως είναι τώρα που ακόμη δεν έχει παίξει και θα έχει έναν (τουλάχιστον) γεμάτο μήνα μπροστά του για να γράψει νούμερα. Η αποκόμιση οποιουδήποτε κέρδους για παίκτες με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ξεκάθαρο κέρδος. Καλό είναι να ξεκινήσετε άμεσα το promotion.

 

Thinking Ahead

 

Η έκφραση “πέρασε και δεν ακούμπησε” θα μπορούσε πολύ εύκολα να χαρακτηρίζει την φετινή φαντασιακή χρονιά του Robert Covington. Όχι απλά δεν επιβεβαίωσε αυτά που οι περισσότεροι περίμεναν φέτος, αλλά ήταν και επιζήμιος με τα ποσοστά του. Τουλάχιστον μέχρι πριν από δύο εβδομάδες γιατί κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει στην απόδοσή του. Πρώτα τα τρίποντα που αυξήθηκαν, μετά τα κλεψίματα και πλέον προστέθηκαν και οι τάπες. Ο Covington για όσους δεν το πρόσεξαν, προηγούμενη εβδομάδα έκανε 4 κλεψίματα και 14 (!) τάπες. Παράλληλα, έχει αρχίσει να σουτάρει σταθερά με νούμερα μεγαλύτερα του 40% και να δίνει συστηματικά τρίποντα. Με λίγα λόγια, ο παίκτης που περιμέναμε στην αρχή της χρονιάς φαίνεται να επιστρέφει. Προφανώς δεν μπορείτε να τον αποκτήσετε στις αστείες τιμές που κυκλοφορούσε, αλλά και πάλι η τιμή του είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή που είχε στην αρχή της χρονιάς. Αν σας ενδιαφέρουν τρίποντα, rebounds, stocks, ίσως αξίζει μια πιο προσεκτική ματιά.

Οι Rockets μία ημέρα αφού έκαναν εγγυημένο το συμβόλαιο του DeMarcus Cousins αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο. Όπως είπαν, θέλησαν να του δώσουν τη δυνατότητα να κατακτήσει έναν τίτλο και οι ίδιοι να πορευτούν με νεαρότερους παίκτες. Θα αφήσουμε προς το παρόν το μπασκετικό κομμάτι και το κατά πόσο καλή ήταν αυτή η απόφαση για το Houston και θα πάμε στον Boogie, ο οποίος δεν θα ήταν καθόλου κακή λύση για τους φετινούς contenters. Ρίχνοντας μία ματιά στις καλές ομάδες του πρωταθλήματος που δεν θα χάλαγε ο Cousins με ένα μίνιμουμ, βλέπω πρόχειρα Toronto, Celtics, Nets από την Ανατολή, ενώ Clippers, Lakers, Blazers, Warriors, ακόμη και Mavericks ή Suns θα μπορούσαν να είναι πιθανή προορισμοί στη Δύση. Ορισμένοι εξ αυτών, όπως οι Raptors ή οι Warriors φαντάζουν αρκετά ελκυστικοί φαντασιακά. Χωρίς ομάδα ο Cousins δεδομένα θα έχει χαμηλή τιμή ή ίσως να βρίσκεται στη δεξαμενή των ελευθέρων της λίγκας σας. Μέσα στη χρονιά τέτοιες μικρές κινήσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Αυτό είναι ένα ρίσκο με μικρό κόστος που θα μπορούσε να αποδώσει.

 

Η γωνιά του Embiid

 

O Anthony Davis τραυματίστηκε στη γάμπα και μαζί του κρατάει την ανάσα της η μισή φαντασιακή κοινότητα. Σίγουρα 4 εβδομάδες εκτός και μετά βλέπουμε.

Τα προβλήματα για τους Lakers δεν τελειώνουν εκεί, καθώς ο Dennis Schroder βρίσκεται εκτός λόγω ιατρικών πρωτοκόλλων. Θα χάσει σίγουρα τα πρώτα δύο παιχνίδια αυτής της εβδομάδας και ίσως ακόμη περισσότερα.

Ο Kevin Durant δεν έχει μπει ακόμη σε full ρυθμό προπονήσεων, κάτι που καθιστά πιθανή την απουσία του από αγώνες (ή μέρος τους) και την επόμενη εβδομάδα.

O Devonte Graham σταδιακά επανέρχεται από τον τραυματισμό στο γόνατο. Το γεγονός πως πλέον δίνεται αρχικά ως αμφίβολος τις ημέρες του αγώνα μας δείχνει ότι αυτή την εβδομάδα θα χρησιμοποιηθεί.

Πρόβλημα στον ώμο για τον JaMychal Green, για τον οποίο οι Nuggets δεν έχουν δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το διάστημα απουσίας του. Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα στην περίπτωση του Paul Milsap, όπου το Denver δεν έχει κάνει ακόμη διάγνωση, 7 ημέρες μετά τον τραυματισμό του.

Εκεί που ο Delon Wright έκανε μερικές καλές εμφανίσεις, τραυματίστηκε στον προσαγωγό. Επανεξέταση σε δύο εβδομάδες για τον pg των Pistons.

Απών από το παιχνίδι της Δευτέρας με πρόβλημα τραυματισμού στο πόδι και ο Dillon Brooks. Με δεδομένο ότι θα είναι η 3η συνεχόμενη απουσία, δεν αποκλείεται να λείψει και από άλλους αγώνες. Από την άλλη, αν αναρωτιέστε τι συμβαίνει με τον Jaren Jackson, άρχισε να συμμετέχει μερικώς στις προπονήσεις. Με 6 μήνες απουσίας ήδη, ίσως είχε κάτι περισσότερο από μηνίσκο. Μπορεί για παράδειγμα να του είχε κοπεί εντελώς το πόδι, κάτι που θα δικαιολογούσε τέτοια μακροχρόνια απουσία.

Ο Steven Adams έχει πρόβλημα στον αστράγαλο. Με δεδομένο ότι οριακά δεν αγωνίστηκε στον αγώνα της Κυριακής, φαίνεται θα επανέλθει σύντομα στην δράση.

O Harrison Barnes μετράει ήδη τρεις συνεχόμενες απουσίες με τραυματισμό στο πόδι. Πριν την τελευταία απουσία όμως ήταν Questionable, δείγμα ότι φτάνει ο καιρός της επιστροφής.

Τραυματισμός στον αντίχειρα για τον Kyle Lowry, που έχει χάσει ήδη δύο αναμετρήσεις. Δεν αποκλείεται να χάσει ακόμη μία. Ωστόσο δεν είναι κάτι σοβαρό και αναμένεται να αγωνιστεί αυτή την εβδομάδα.

 

*Με τα υπάρχοντα δεδομένα οι Spurs θα αγωνιστούν δύο φορές την εβδομάδα που έρχεται και οι Wizards 5. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν 3 ή 4 παιχνίδια.