Ο Καλός, ο Κακός, ο Άσχετος και η Κασσάνδρα #6

Posted on Dec 7 2015 - 8:45pm by The Ball Hog

Ξεκίνημα της έβδομης, αισίως, fantasyακής εβδομάδας και στο Ball Hog σας ξεναγούμε στους Καλούς, Κακούς και Άσχετους της εβδομάδας που τελείωσε, ενώ κάνουμε τη συνήθη προσπάθεια να διαβάσουμε πίσω από τις καραμπόλες τραυματισμών και εσωτερικών συσχετισμών των ομάδων, ώστε να διακρίνουμε fantasyακά διαμάντια στη “λάσπη” των FAs. Για πάμε!

NBA FANTASY 600x450

Ο Καλός

Vintage εμφάνιση o Deron Williams κόντρα στο Portland, o οποίος δείχνει άλλος παίκτης φέτος στο Dallas. Στο παιχνίδι της Τρίτης στο Oregon, o D-Will είχε 30 πόντους (11/17 σουτ, 6/7 βολές), 5 rebouds, 8 assist, 2 τάπες και μόλις ένα λάθος σε 40 λεπτά συμμετοχής.

O Goran Dragic δείχνει να ξυπνάει. Έκανε για πρώτη φορά μέσα στη χρονιά δύο συνεχόμενα καλά παιχνίδια, τα δύο καλύτερα του για φέτος. Ειδικά στο δεύτερο, κόντρα στο Cleveland, είχε ήδη φτάσει τους 15 πόντους από το ημίχρονο, αλλά η εξέλιξη του αγώνα του επέτρεψε να μην πιεστεί. Το παράθυρο για να τον αποκτησετε φτηνά μέσω trade δείχνει να κλείνει. Ο ίδιος, μετά τον αγώνα με τους Thunder, δήλωσε πάντως πως τώρα αρχίζει να βρίσκει τον ρυθμό του:

Tonight, I felt great,” Dragic said after Thursday’s win over the Thunder. “My shot looks way better. I’m getting there. So hopefully, I’m going to continue it.

Ο Andrew Nicholson εμφανίστηκε από το πουθενά και κατέκτησε σημαντικό ρόλο στο rotation των Magic με καλές εμφανίσεις. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες γράφει 11,7 πόντους με 7,7 rebounds και 1,6 τρίποντα ανά παιχνίδι. Έχοντας υπόψιν ότι και πέρσι είχε ένα αντίστοιχο καλό διάστημα μετά από το οποίο επανήλθε στην ανυποληψία, καθώς και ότι ο Scott Skiles είναι προπονητής που κοουτσάρει με κύριο σκοπό το καλό της ομάδας, και δευτερευόντως το να σοδομίζει τις ψυχές των παικτών fantasy, πάρτε ελεύθερα το ρίσκο να τον αποκτήσετε και σε μεγαλύτερες λίγκες, καθώς είναι κατειλημμένος μόνο στο 3,4 % των λιγκών του ESPN.

Ο Tyreke Evans επανήλθε από το σοβαρό τραυματισμό του αγριεμένος, δίνοντας 28 assists στα τρία πρώτα του παιχνίδια για φέτος. Μαζί με αυτά προσέθεσε και περίπου 15 πόντους μέσο όρο και 6 rebounds, φλερτάροντας με το triple double σε κάθε ένα από τα παιχνίδια της εβδομάδας.

17 assist με μόλις ένα λάθος, μαζί με 9 κλεψιματα κι άλλους 30 πόντους. Πολύ καλές οι επιδόσεις του Shane Larkin, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε πως ο μόνος λόγος για τον οποίο έχει ακουστεί από το καλοκαίρι ήταν οι δηλώσεις του Phil Jackson για τα μικροσκοπικά του χέρια.

Στην αρχική πεντάδα των Bucks κόντρα στους Knicks ψάχναμε να δούμε που έχει γίνει το λάθος. Τελικά δεν υπήρχε τέτοιο, αλλά ο Jason Kidd αποφάσισε να κατεβάσει την ομάδα χωρίς βασικό playmaker, δίνοντας τον ρόλο του οργανωτή στον O.J. Mayo.  Αυτός τα πήγε περίφημα με 17 πόντους, 5 assists, 3 rebounds και 8/12 σουτ, ενώ ο Michael Carter Williams συνέχισε να έρχεται από τον πάγκο. Προφανώς αυτό είναι μία παροδική λύση με τους Bayless, Vasquez, Ennis παροπλισμένους, ωστόσο για αυτή την εβδομάδα ο Mayo αποτελεί μία εξαιρετική λύση.

Ο Κακός

Αλήθεια DeAndre; 22 χαμένες ελεύθερες βολές;!!

Ο Corey Brewer είναι ένα παίκτης που στις fantasy leagues πάντα αποτελεί μια καλή επιλογή για κλείσιμο roster. Αυτό μέχρι πέρυσι, γιατί φέτος δεν δείχνει να έχει βρει το ρόλο του στους Rockets και η κακή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα δεν θα τον βοηθήσει να τον βρει σύντομα. Δείχνει να μένει όλο και πιο πίσω στο rotation μετά την απόλυση του McHale, οπότε γιατί να βρίσκει χρόνο στο δικό σας rotation;

Ο DeMarcus Cousins επέστρεψε για τους Kings, αλλά οι τελευταίες του εμφανίσεις είναι σαν να αποδίδει φόρο τιμής στο φετινό Kobe, καθώς επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ τούβλων με 14,7 πόντους μέσο όρο παίρνοντας 20 σουτ ανά παιχνίδι και σουτάροντας συνολικά με ποσοστό χαμηλότερο από 30%!!

Ο Markieff Morris που απογοητεύει σταθερά από την αρχή της χρονιάς, επέστρεψε από έναν μίνι τραυματισμό την Παρασκευή και κατάφερε να πάρει μία αστεία τεχνική ποινή σε βολές στα 10 τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με τους Wizards στερώντας έτσι από τους Suns την νίκη. Ως αποτέλεσμα την Κυριακή κατέγραψε το πρώτο DNP-CD, με τον Hornacek να θέλει πιθανότατα να περάσει κάποιο μήνυμα. Γενικά οι φήμες που θέλουν τους Suns να έχουν πάρει απόφαση να δώσουν τον Markieff με trade μέσα στο 2015 πληθαίνουν, με πιθανότερους μνηστήρες τους Pistons και Rockets. Για όσους έχουν αρχίσει να μένουν πίσω στις λίγκες τους, η απόκτηση του Markieff με trade τώρα που η αξία του είναι ιστορικά χαμηλή, θα αποτελούσε ένα ενδιαφέρον στοίχημα, με την προοπτική της απόκτησης του από κάποια ομάδα που θα τον αξιοποιούσε κατάλληλα. Τόσο το Houston όσο και το Detroit είναι προορισμοί που ο Morris ταιριάζει υπερβολικά στο στυλ παιχνιδιού, αλλά έχουν ήδη αρκετούς παρόμοιους παίκτες στην θέση του, οπότε για να πάρει αρκετά λεπτά θα πρέπει κάποιος να αποχωρήσει.

Ο Jahlil Okafor έχασε δύο παιχνίδια αυτή την βδομάδα, λόγω της τιμωρίας που του επέβαλαν οι Sixers για τα τελευταία περιστατικά στα οποία πρωταγωνίστησε. Το κρίσιμο στοιχείο εδώ δεν είναι η τιμωρία αλλά τα περιστατικά αυτά καθ’αυτά. Μέσα σε λίγους μήνες ο Okafor έχει κρούσματα καυγάδων σε μπαρ και σε εξόδους, επικίνδυνης οδήγησης, μέθης, ενώ πριν λίγο καιρό απειλήθηκε με όπλο σε έξοδο του. Οι συνθήκες στην Philadelphia είναι σίγουρα ιδιαίτερες, και για να παραμείνει αφοσιωμένος στο παιχνίδι ένας rookie, που την προηγούμενη χρονιά ήταν πρωταθλητής στο NCAA, σίγουρα απαιτείται πολλή δουλειά. Τα νούμερα του ήδη έπεσαν κάπως στα τελευταία παιχνίδια, από την στιγμή που ξεκίνησαν να βγαίνουν στη δημοσιότητα τα περιστατικά, οπότε αν είστε οι ιδιοκτήτες του εξετάστε το ενδεχόμενο να τον δώσετε τώρα πολύ ακριβά, όσο ακόμα τα νούμερα τον κατατάσσουν στους κορυφαίους της θέσης και όσο ακόμα τα αντίστοιχα του Noel παραμένουν χαμηλά εξαιτίας του κακού ξεκινηματος με τους τραυματισμούς.

Δεν φαντάζομαι ότι υπάρχει κόσμος που θα πάρει τώρα τον Kobe Bryant, ωστόσο δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε την κυριακάτικη περιπέτειά του με 2/15 σουτ και τους 5 συνολικά πόντους στα 26 λεπτά που παρέμεινε στο παρκέ κόντρα στο Detroit. Ο Κobe ήταν άρρωστος, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να αποφασίσει να αγωνιστεί και να εκβιάσει μάλιστα 15 προσπάθειες. Τα νέα είναι κακά κυρίως για τους ιδιοκτήτες των Clarkson, Russell και Williams καθώς θα πρέπει να πάρουν απόφαση ότι οι προσπάθειες για τους παίκτες τους θα ανοίξουν μόνο αν τραυματιστεί σοβαρά ο Kobe. Όσο ο γερόλυκος θα μπορεί να σέρνει το κορμί του μέσα στο παρκέ για φέτος, δεν πρόκειται να δουν τους παίκτες τους να συναντάνε το επιθετικό τους  upside.

Δεν είναι πραγματικά κακός, στην πραγματικότητα έλαμψε φέτος υπεράνω προσδοκιών, ωστόσο το φλερτάρισμα του Ish Smith με τις μεγάλες λίγκες λαμβάνει επίσημα τέλος λόγω της επιστροφής των Tyreke Evans και Norris Cole . Φροντίστε να πάρετε εγκαίρως διαζύγιο μαζί του και ίσως προλάβετε να τον δώσετε με κάποιο καλό μικρό αντίτιμο. Ο πιο γρήγορος point guard της λίγκας μπαίνει σιγά σιγά στα pits.

Ο Άσχετος…

Δεν του πήγε καλά του LeBron James το παιχνίδι με τους Wizards. O Βασιλιάς, μπορεί να είχε 24 πόντους και 13 rebounds, αλλά μοίρασε μόνο 4 assists κι έκανε 9 λάθη. Στατιστική που δεν μας έχει συνηθίσει.

Ο DeMarre Carroll είχε μια άκρως απογοητευτική βδομάδα, με μ.ο. μόλις 8 πόντους στα τρία παιχνίδια της ομάδας του. Μόνο τα 6 rebounds ανά παιχνίδι έσωσαν κάπως την κατάσταση, αλλά και πάλι, ο small forward των Raptors δείχνει να ψάχνει τις νέες ισορροπίες, πάνω που έδειχνε να προσαρμόζεται πριν τον τραυματισμό του Valanciunas.

Τα καλά νέα είναι ότι ο Tony Wrotten επέστρεψε. Τα κακά νέα είναι ότι για ένα διάστημα θα παίζει με περιορισμό στα λεπτά συμμετοχής (15 προς το παρόν). Τα καλά νέα είναι ότι ο περιορισμός αυτός τον εμπόδισε να κατεδαφίσει κάποιο ρεκόρ σε λάθη, καθώς πρόλαβε να σημειώσει 5 μέσα στα 13 λεπτά του πρώτου του παιχνιδιού (και 2/7 σουτ). Προφανώς δεν είναι καλά ακόμα και θα χρειαστεί χρόνο να επανέλθει πλήρως. Αν είσαστε σε weekly λίγκα είναι ήδη αργά για να τον πάρετε, αλλά αν παίζετε σε daily περιμένετε την κατάλληλη στιγμή, η οποία ίσως αργήσει λίγο ακόμα, ειδικά όσο ο McConnell δείχνει αποφασισμένος να μην παραδώσει την θέση του αμαχητί. Επιπλέον προσοχή χρειάζεται στο rotation των PGs των Sixers, μιας και την Πέμπτη γυρίζει κι ο Marshall, που μάλλον είναι ο καλύτερος που διαθέτουν, και αργά (μιας και προέρχεται από κοντά ετήσια απουσία λόγω τραυματισμού) αλλά σταθερά, θα υπερκεράσει τους υπόλοιπους διαθέσιμους (Wrotten, McConnell, Canaan) για τα περισσότερα λεπτά στη θέση. Ένα ρίσκο που ενδεχομένως να είναι υψηλό, αλλά ενδέχεται να αποφέρει και υψηλή απόδοση.

… και η Κασσάνδρα

Στα του προγράμματος, με 2 παιχνίδια αυτή την εβδομάδα Cleveland Cavaliers, Denver Nuggets και Sacramento Kings.

Ακόμα να πάρετε από την δεξαμενή των FA τον Trevor Booker; Δύσκολα θα έχει μείνει ακόμα στις λίγκες σας, αλλά η απόκτηση του αξίζει ακόμα και για τις πιο μικρές. Στο τελευταίο παιχνίδι είχε 10 πόντους και 14 rebounds και όσο καιρό θα απουσιάσει ο Gobert (που πιθανότατα θα είναι αρκετός) θα παίρνει αρκετά λεπτά συμμετοχής και θα δίνει νούμερα ως βοηθητικός στο roster σας. Ο Trey Lyles μπορεί να αποτελέσει ένα ενδιαφέρον στοίχημα, και η απόδοση του στα επόμενα παιχνίδια λογικά θα κρίνει αν θα έχει μέλλον στην φετινή φαντασιακή χρονιά. Στο κολέγιο ήταν φονιάς πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, ενώ είναι και αξιόλογος rebounder. Αν είχε τραυματιστεί ο Favors αντί του Gobert θα είχε ακόμα περισσότερο potential, καθώς θα κούμπωνε άψογα με τον τρόπο παιχνιδιού του Γάλλου, αλλά και με τον πιο κινητικό Favors θα τα βγάλει πέρα. Κρατήστε την προσοχή σας πάνω του και περιμένετε να δείτε πως θα προχωρήσει.

Ενδιαφέρον έχει η κατάσταση στο Phoenix μετά τους τραυματισμoύς του Tyson Chandler και το πάγωμα των λεπτών του Markieff Morris που έχασαν τα περισσότερα παιχνίδια της τελευταίας βδομάδας. Αν και η προφανής επιλογή για να καλύψει τα λεπτά του πρώτου ήταν ο Alex Len, τα περισσότερα λεπτά έχει πάρει ο Jon Leuer, ενώ στο 4 συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις ο Mirza Teletovic, ο οποίος σημειώνει κατά μ.ο. 3 τρίποντα ανά παιχνίδι. Ο Leuer όμως δείχνει να βγαίνει μπροστά και με εξαιρετικές εμφανίσεις πήρε την φανέλα του βασικού συνεισφέροντας σε κάθε στατιστική κατηγορία, από rebounds και τάπες έως τρίποντα και ευστοχία. Το κρίσιμο ερώτημα είναι πόσο χρόνο θα παίρνει, καθώς όταν παίρνει λεπτά τα νούμερα του είναι εγγυημένα. Παρατηρούμε ότι ο Tyson Chandler στα 33 του είναι εξαιρετικά επιρρεπής στους τραυματισμούς, όπως σε όλη του την καριέρα, ενώ για τον Morris τα είπαμε πιο πάνω. Οπότε  ο Leuer μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική λύση στο άμεσο μέλλον ακόμα και για 14άρες ή 12άρες λίγκες. Σημαδέψτε τον όσο προλαβαίνετε.

Ο Nik Stauskas, παίκτης από τον οποίον είχαμε πολύ μεγάλες προσδοκίες στην αρχή της σεζόν,  μετά το σοκ της ανακήρυξης του σε πρώτο βιολί στην περιφέρεια των Sixers, σοκ το οποίο διαχειρίστηκε με απανωτές κρίσεις πανικού πριν από κάθε σουτ, δείχνει πλέον να εκμεταλλεύεται την μετακίνηση του στον πάγκο και από εκεί δειλά δειλά σκοράρει με αξιοπιστία. Σκοπός του Brett Brown είναι λογικά να τον επαναφέρει σε ρόλο πρώτου βιολιού, αλλά χωρίς να του το πει, και έτσι τον ανεβάζει σιγά σιγά σε λεπτά και ευθύνες. Εγγυημένα τρίποντα, αλλά προσφέρει και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Αξίζει το ρίσκο.

Αν είστε τώρα σε μια πολύ βαθιά λίγκα και θέλετε να πάρετε ένα ρίσκο με νεαρούς ανερχόμενους παίκτες που προς στο παρόν βρίσκονται στην αφάνεια σας έχουμε τη λύση. O Bebe Nogueira αποτελεί το μοναδικό Center που να είναι καλός στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης στο τρέχον roster των Raptors και μπορεί να φάει τη θέση του Biyombo όταν ο Casey αποφασίσει να σταματήσει να παίζει με τέσσερις στην επίθεση. Το ματς κόντρα στους Warriors ίσως να αποκάλυψε περισσότερα από όσα υποστηρίζουμε και για τις βαθιές λίγκες να είναι ήδη αργά.

Ακόμα και οι μεγαλύτεροι φαντασιακοί guru παγκοσμίως προσπαθούν να βγάλουν άκρη με την frontline του Denver, αλλά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Σε μία πρόταση που δεν περίμενα να γράψω ποτέ, ο Darrell Arthur βγάζει μάτια τον τελευταίο καιρό, όντας το πιο αξιόπιστο μέλος της συγκεκριμένης frontline, παίρνοντας έτσι τον ρόλο του Nikola Jokic, ο οποίος τον είχε πάρει από τον J.J. Hickson, ο οποίος τον είχε πάρει από τον Kenneth Faried, ο οποίος ανέβηκε μετά το δυναμικό ξεκίνημα του Joffrey Lauvergne. Κι όλα αυτά ενώ περιμένουμε να επανέλθει το 2016 ο Jusuf Nurkic. Faried και Lauvergne επέστρεψαν από τραυματισμούς, χωρίς να έχουν ακόμα εντυπωσιάσει, και γενικά κάντε ό,τι σας φωτίσει ο -όποιος- θεός στην συγκεκριμένη περίπτωση εφόσον έχετε όρεξη για ρίσκα. Αν ο -όποιος- θεός σας φωτίσει να αποκτήσετε τον Hickson όμως, καλύτερα να αλλάξετε θρησκεία, παρά να τον αποκτήσετε. Αν σας υποδείξει τον Lauvergne, δείξτε του κάπως μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Στους Sixers έχουν αποφασίσει πως το πείραμα Noel και Okafor δεν τραβάει. Υπάρχει ένας ψηλός αυτή την στιγμή στην ομάδα που μπορεί να ταιριάξει και με τους δύο και λέγεται Richaun Holmes. Πολύ καλος μπλοκέρ, ξεκίνησε να βάζει και τρίποντα και αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον project και για τον Brett Brown και για την φαντασιακή σας ομάδα. Και τον έχει μόλις το 0,1% των λιγκών του ESPN.

Καλή fantasyακή εβδομάδα σε όλους σας (αν και ξέρουμε πως μόνο για ακριβώς τους μισούς θα πιάσει η συγκεκριμένη ευχή)!

2 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. Γιωργος Παπαρηγας December 11, 2015 at 12:48 -

    Αυτο το 0.1 ειναι του χατσιου σίγουρα

    • Mitsos Mavrakis December 14, 2015 at 19:09 -

      Κοίτα λίγο πιο προσεκτικά το ρόστερ του πρωτοπόρου της λίγκας σου για να ανακαλύψει τον πρώτο και πιθανότατα μοναδικό φαν του Richaun Holmes