Trade Deadline Primer 2017

Posted on Feb 25 2017 - 6:55pm by The Ball Hog

Το φετινό trade deadline ήταν απολύτως αντικλιμακτικό -αν σκεφτούμε τις βόμβες που είχαν προηγηθεί τις επόμενες μέρες-, αλλά ο ενθουσιασμός και οι προσδοκίες που δημιουργούνται, ακόμη κι αν λάβουμε υπ’όψιν μας την συνεπακόλουθη απογοήτευση, τις κάνουν μερικές από τις απολαυστικότερες ώρες της χρονιάς. Στην καταγραφή, παρουσίαση, και σχολιασμό των όσων συνέβησαν το τελευταίο διήμερο του φετινού trade deadline ο Μήτσος Μαυράκης και οι αθάνaτες ρήσεις του Γιάννη του Χάτσιου.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, τα trades που έλαβαν χώρα ένα προς ένα.

Αυτό που ξαφνικά έδωσε ενδιαφέρον στην Ανατολή

Toronto Raptors: Serge Ibaka

Orlando Magic: Terrence Ross + TOR 1st round pick 2017

Νικητές

  • Οι Toronto Raptors, οι οποίοι, έναντι ενός όχι αναντικατάστατου ανταλλάγματος, μπαλώνουν μετά από χρόνια την τρύπα στο “4” αλλά και στον τομέα rim-protection, στον οποίο -παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Bebe Nogueira- παρέμεναν κάτω του μετρίου. Πλέον, ατενίζουν το μέλλον με bloodshot μάτια, έτοιμοι να χτυπήσουν στην καρωτίδα των Cavs έτσι και τους βρουν χαλαρούς. Το ακόμη καλύτερο είναι πως οι Raptors ήδη μοιάζουν να μην έχουν αρκετές μπάλες, καθώς οι τρεις καλύτεροι παίκτες τους θέλουν την μπάλα στα χέρια τους και αρέσκονται να παίρνουν τον χρόνο τους πριν εκδηλώσουν προσπάθεια. O Serge Ibaka αποτελεί το ακριβώς αντίθετο, καθώς κάνει τζιζ όποτε καλείται να βάλει την μπάλα στο παρκέ και είναι πανευτυχής να τροφοδοτείται από actions των συμπαικτών του τελειώνοντας φάσεις είτε με σουτάκι, είτε κοντά στο καλάθι.
  • Με τον Harrison Barnes να αναλαμβάνει με ευχαρίστηση και επιτυχία το επιθετικό φορτίο των Mavericks, ο Terrence Ross αποτελούσε πλέον το ορόσημο της στασιμότητας στο NBA. Προ λίγων ημερών έκλεισε τα 26 και είναι η τελευταία του ευκαιρία να αποδείξει το starter potential για το οποίο draftαρίστηκε, εκμεταλλευόμενος το σουτ και τα αθλητικά του προσόντα.
  • Το κομμάτι του κοινού του Orlando που αδιαφορεί για το αποτέλεσμα, αλλά φχαριστιέται τα καρφώματα.
  • Με έναν αστερίσκο, το ίδιο το Orlando. Αφήνοντας εκτός συζήτησης ό,τι έχει προηγηθεί του συγκεκριμένου trade, χωρίς διάθεση να ξεπλύνουμε τον Hennigan, και δεδομένης της αποχώρησης του Ibaka το καλοκαίρι, το στοίχημα με τον Ross έχει μια λογική. Η επέκταση του συμβολαίου του guard από το Portland θα του αποφέρει $30-και-κάτι εκατ. για την επόμενη τριετία, ήτοι περίπου $ 10 εκατ. ανά έτος. Εφόσον μπορέσει να κάνει το άλμα στο νέο σκηνικό, οι Magic έχουν εξασφαλίσει έναν καλό παίκτη σε εξαιρετική για τα νέα δεδομένα τιμή. “Αν και εφόσον” πάντα…

Χαμένοι

  • To Orlando, αλλά αυτοί ήταν ούτως ή άλλως χαμένοι από πέρσι τέτοια εποχή, όταν ο Rob Hennigan ξεκίνησε το domino καταστροφής, δίνοντας τον Tobias Harris ουσιαστικά για το δικαίωμα να ακριβοπληρώσει τους Bismack Biyombo και Jeff Green.

Bonus

Ο δεύτερος γύρος του πειράματος αξιοποίησης offensive centers χωρίς τρίποντο που δεν προστατεύουν το καλάθι. Η μόνη θεωρητική απάντηση που δεν λέγεται “φέρε τους από τον πάγκο” είναι η πλαισίωση με έναν PF που τους συμπληρώνει, μπορεί δηλαδή να προσφέρει στον τομέα της προστασίας του καλαθιού και να απειλήσει από μακριά διασφαλίζοντας το spacing. Παρότι στα χαρτιά φαίνεται σίγουρη επιτυχία, το δίδυμο Ibaka-Vucevic αντί να αλληλοσυμπληρώνεται, μάλλον αλληλοακυρωνόταν. Μπορεί ο Casey να κάνει να δουλέψει το αντίστοιχο δίδυμο του Ibaka με τον Jonas;

Αυτό που ξαφνικά έδωσε ενδιαφέρον στην Ανατολή #2

Toronto: P.J. Tucker

Phoenix: Jared Sullinger, TOR 2017 2nd round pick, TOR 2018 2nd round pick

Νικητές

  • Ο σκύλος ονόματι P.J. Tucker που είναι κρίμα να χαραμίζεται στα -άντα του σε lottery teams, ενώ είναι αυτό που κάθε contender ψάχνει για 15′-20′ λεπτά. Δηλαδή άμυνα και κάνα τρίποντο. Ταυτόχρονα οι Raptors βάζουν στο οπλοστάσιό τους το grit του Tucker που έλειπε οδυνηρά από το ρόστερ τους.
  • Οι Raptors έχουν μπει σε win NOW mode, και ελπίζουμε ότι κερδισμένοι θα είμαστε όλοι εμείς οι NBA fans.
  • Οι δουλειές μας καθώς μπορεί να λέμε πως οι τελικοί είναι σίγουρα Cavs vs Warriors, αλλά τα ματσαρίσματα στα playoffs αποκτάνε ενδιαφέρον. Το Cleveland – Toronto και Boston – Washington είναι τα καλύτερα ημιτελικά Ανατολικής Περιφέρειας εδώ και αιώνες.

Χαμένοι

  • Tο μέλλον των Raptors. Κι αν υποθέσουμε ότι ο Jared Sullinger δεν έχει ελπίδα να αναστήσει την καριέρα του, τα δύο second round picks + παίκτης είναι μια μεγάλη επιτυχία του Ryan McDonough για έναν παίκτη που δεν έχει δοκιμαστεί, ούτε στα playoffs, ούτε έξω από το περιβάλλον του – συνήθως – tanking Phoenix.
Αυτό που δεν ενδιαφέρθηκε κανείς

Phoenix: Mike Scott

Atlanta: 32 κάκτοι και τέσσερα σακιά άμμος

Νικητές

Χαμένοι

  • Τα τεσσάρια του Phoenix. Το tanking τώρα ξεκινά, και -θεωρητικά- όλα τα λεπτά πρέπει να πάνε σε Chriss και Bender. Ο Jared Dudley υποφέρει εγκλωβισμένος σε μια ομάδα που χάνει, ενώ μπορεί να προσφέρει τόσα σε μια playoff team και ο Alan Williams μπαίνει και ματώνει τη φανέλα κάθε λεπτό. Σε αυτούς προσθέστε τον Jared Sullinger και τώρα τον Mike Scott. Granted, μονάχα οι τρεις πρώτοι καλύπτονται με συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά, αλλά ποιος ο λόγος δημιουργίας του extra συνωστισμού;
Αυτό που παρανοήσαμε όλοι

New Orleans Pelicans: DeMarcus Cousins + Omri Casspi

Sacramento Kings: Buddy Hield + Tyreke Evans + Langston Galloway + NOP 2017 1st round pick + PHI 2017 2nd round pick

Νικητές:

  • H Philadelphia που μετά την μεγαλύτερη οπορτουνίστικη χυδαιότητα του Hinkie έχει δικαίωμα ανταλλαγής φέτος και περιμένει το pick πρώτου γύρου του Sacramento το 2019.
  • Ο Cousins. Δεν θα αρχίσει ξαφνικά να κερδίζει αμέσως στη Νέα Ορλεάνη, αλλά πλέον οι ήττες δεν θα πέφτουν μόνο στις δικές του πλάτες και το “Sacramento for life” παύει να ισχύει, επιτρέποντάς του, πλέον, να κάνει ευκολότερα τις επόμενες κινήσεις της καριέρας του. Α, θα παίζει και δίπλα στον Davis.
  • Oι Pelicans. Έχουν μπροστά τους έναν γρίφο για το πώς θα κάνουν τους δύο superstar bigs τους να ταιριάξουν, και πώς θα φτιάξουν ένα ανταγωνιστικό supporting cast χωρίς assets, τομέας στον οποίο έχουν αποδειχθεί διαρκώς ανεπαρκείς. Ωστόσο έχουν Anthony Davis και DeMarcus Cousins και η πραγματικότητα μοιάζει όλο και περισσότερο με NBA2K.
  • Wings που είναι free agents το καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή ο Solomon Hill είναι μάλλον ο καλύτερος wing player στη Νέα Ορλεάνη.
  • Αυτός:

Χαμένοι:

  • Οι shooting guards του Sacramento. Ben Mclemore, Arron Afflalo, Buddy Hield, Tyreke Evans, Langston Galloway, Malachi Richardson, Garrett Temple. Χαιρετίσματα…
  • Το Chicago που περίμενε μάταια από το 2011 να πέσει το draft pick του Sacramento κάτω από το #10 για να έρθει στα χέρια τους, αλλά έμαθε με επώδυνο τρόπο πως δεν μπορείς ποτέ να βασίζεσαι έστω και σε μία ξαφνική έλλειψη ανικανότητας των Kings.
  • Οι Pelicans, όσο ο Dell Demps συνεχίζει να έχει τη δουλειά του.
Αυτό που ηχούν τα κανόνια του Ναβαρόνε

Houston Rockets: Lou Williams

Los Angeles Lakers: HOU 1st round pick + Corey Brewer

Νικητές:

  • Οι Rockets.

  • Όσοι έχουν ποντάρει στο ότι θα δούμε ομάδα να ευστοχεί σε 30 τρίποντα σε έναν αγώνα.

  • Οι Lakers. “All. The. Picks.”. Ξεκινάει το πιο ανελέητο tankin,g με αιχμή του δόρατος τον Corey Brewer και έπαθλο έναν εκ των Markelle Fultz και Lonzo Ball να φοράει την χρυσή-μωβ φανέλα.

Χαμένοι:

  • H Philadelphia που περιμένει για τρίτο συναπτό και τελευταίο έτος το pick των Lakers στο draft να πέσει κάτω από την τρίτη θέση και με τους Lakers να κάνουν tanking, ετοιμάζεται να το δει να χάνεται μέσα από τα χέρια της.
  • Ο D’Angelo Russell δεν χάνει ακριβώς, αλλά με την προοπτική του να κρατήσουν οι Lakers το pick τους θα πρέπει να βλέπει το τελευταίο τρίτο της χρονιάς σαν μία audition για το ρόλο του αστέρα του backcourt. Μια καλή αρχή θα ήταν να σταματήσει να παίζει άμυνα σαν κώνος.
Αυτό που το Houston αδειάζει το ράφι του Pt. I

Houston Rockets: Marcelinho Huertas

Los Angeles Lakers: Tyler Ennis

Νικητές:

  • O Magic και ο Tyler Ennis. H καριέρα προς το παρόν του Καναδού point guard μπορεί μεν να κραυγάζει “γυρολόγος που δεν έχει συμβιβαστεί με την μοίρα ώστε να διασχίσει τον Ατλαντικό”, καθώς έχει αλλάξει τρεις ομάδες και έχει αγωνιστεί σποραδικά, αλλά το hype που είχε προς τριετίας σαν δευτεροετής στο Syracuse αντηχεί ακόμα στα αυτιά των General Managers, καθώς οι παρομοιώσεις με τον Tony Parker, τον Mike Conley, ή έστω τον Jrue Holiday, έδιναν και έπαιρναν. Κι αν τελικά ο Ennis το έχει; Ο Magic δεν ξεχνά και πήρε ένα τίμιο (ελάχιστου κόστους) ρίσκο.

Χαμένοι:

  • H βραζιλιάνικη κοινότητα του ΝΒΑ, που από πολυπληθής είναι δυο χρόνια μακριά από το να έχει μόνο τον Cristiano Felicio, τουλάχιστον μέχρι τον ερχομό του Felipe Dos Anjos.
Αυτό που το Houston αδειάζει το ράφι του Pt. II

Houston Rockets: (-)

Βrooklyn Nets: K.J. McDaniels

Νικητές:

  • O Daryl Morey θέλει ελεύθερο roster spot και ο Sean Marks έσπευσε να τον βοηθήσει παίρνοντας τον K.J. McDaniels. Ο small forward αποτελούσε για λίγους μήνες στην αρχή της σεζόν 2014-15 το διαμάντι που είχε ανακαλύψει ο Hinkie στον βούρκο, καθώς ξεκινούσε στην πεντάδα των Sixers. 
  • Η μάνα του K.J. McDaniels.
  • Κάθε δευτερόλεπτο που πατάει ο McDaniels στο παρκέ κερδίζουμε όλοι μας.

Χαμένοι:

  • Μέχρι να δούμε τι θα σκαρώσει και θα υπογράψει ο Morey, απλά να τονίσουμε πως υπάρχει ένα κενό στα φτερά για τους Rockets. Αν και ο Dork Elvis συνηθίζει να φέρνει ενδιαφέροντες τύπους στην ομάδα κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όπως τους Josh Smith και Michael Beasley τις προηγούμενες χρονιές. Άραγε σε τι κατάσταση να είναι ο Andray Blatche;
Ένας Plumlee

Denver Nuggets: Mason Plumlee + POR 2nd round pick 201

Portland Trail Blazers: Jusuf Nurkic + DEN 1st round pick 2017

Νικητές/Χαμένοι: O Nurkic είναι χαρούμενος. Είμαστε όλοι νικητές.

Copy & Paste από τα αθάνατα λόγια του Ιωάννη Χάτσιου στο The Ball Hog’s Weekly Report #16: “BallHog ♥ Nikola”

“Υπάρχει, παράλληλα, μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι οι Nuggets έδωσαν και τον καλύτερο μεταξύ των δύο παικτών, και μάλιστα νωρίς στο rookie συμβόλαιό του, την ώρα που ο Mason Plumlee είναι free agent το καλοκαίρι. Η ατμόσφαιρα αυτή καλλιεργείται μάλλον από το γεγονός πως ο Nurkic έχει δείξει κάποια έστω ελάχιστα δείγματα dominant προοπτικής, με έναν συνδυασμό swag, κτηνώδους δύναμης και ευκινησίας, ενώ ο Mason Plumlee είναι -αν μιλήσουμε ειλικρινά- αντιτουριστικός και γνωστή οντότητα. Κι είναι ως ένα σημείο λογικό, καθώς ο Plumlee, σε λίγες μέρες γίνεται 27 ετών, δεν έχει χάσει παιχνίδι την τελευταία τριετία, ενώ ο Nurkic δεν έχει κλείσει τα 23 και έχει εμφανιστεί περίπου στο 60% των πιθανών παιχνιδιών στην καριέρα του, είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω DNP-coach decision.

Βλέποντας τα πράγματα με τη γλώσσα των αριθμών, ο Mason Plumlee παρουσιάζει βελτίωση κάθε μια από τις τέσσερις χρονιές του στο NBA και αποτελεί έναν από τους πέντε μόλις centers, παρέα με τους Cousins, Gasol, Jokic και Horford, οι οποίοι έχουν κατά μέσο όρο τέσσερις και πάνω assists. O Nurk, από την άλλη, ναι μεν έχει αφήσει υποσχέσεις κατά καιρούς, αλλά δεν παρουσιάζει κάποια πραγματική αγωνιστική βελτίωση στην τρίτη του χρονιά στο NBA και πολύ δύσκολα θα ανθίσει πίσω από την καταπληκτική περίπτωση που λέγεται Nikola Jokic (μου φαίνεται πως όλο το σημερινό κείμενο περιστρέφεται γύρω από τον Σέρβο).

Έτσι λοιπόν οι Nuggets λύνουν το ζήτημα του συνωστισμού πριν πραγματικά γίνει πρόβλημα, ενώ οι Blazers χάνουν μεν τον τρίτο καλύτερο παίκτη τους, παίρνουν όμως ένα prospect με τα χαρακτηριστικά που οδυνηρά απουσιάζουν από το roster τους. Όγκο, inside game και defensive potential. Σιγά-σιγά το trade μοιάζει πιο λογικό.

Η πιο ενδιαφέρουσα παράμετρος, όμως, είναι το τι σκέφτονται στο Colorado να κάνουν με τον Plumlee. Ο μεσαίος αδελφός έχει απαιτήσει starter status με τις εμφανίσεις του την τελευταία διετία, και πιθανότατα το καλοκαίρι θέλει να αποζημιωθεί καλά για τις υπηρεσίες του, στα 27 του. Ο center of the future είναι ο Nikola Jokic, και το ταίριασμα των δύο είναι ένα μάλλον μάταιο πείραμα. Από την άλλη πλευρά όμως, όπως παρατηρήσατε πριν, είναι και το ταίριασμα δύο εκ των πέντε παραγωγικότερων οργανωτικά ψηλών της λίγκας. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου χορεύει η πιθανότητα να έχει σκεφτεί ο Malone να καταργήσει το παραδοσιακό playmaking, και να παρκάρει τα δύο χαρισματικά μυαλά του στο high και το low post και να βάλει τα βέλη του να τρέχουν γύρω από αυτούς. Harris, Barton, Murray, Beasley, ακόμα και ενδεχομένως ο Mudiay, μπορούν να παίξουν αυτό τον ρόλο, και οι τέσσερις πρώτοι μπορούν και να ακροβολιστούν μαζί με τον Gallinari για χάρη του spacing. Ταυτόχρονα, ίσως να είναι και ευκολότερα τα ταιριάσματα με τον Faried, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.

Ίσως απλά να γίνει το back-up του Jokic και να φύγει το καλοκαίρι, πάντως έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τον πειραματισμό του Mike Malone.”

Κι άλλος Plumlee

Milwaukee Bucks: Roy Hibbert + Spencer Hawes

Charlotte Hornets: Miles Plumlee

Νικητές:

  • To Milwaukee πρέπει να μετάνοιωσε τα χρήματα που έχει προσφέρει στον Miles Plumlee, πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του μέλους της γνωστής οικογενείας στο τετραετές συμβόλαιο που του προσφέρθηκε. Έχοντας δεσμεύσει πάνω από $ 40 εκατ., δηλαδή το μισό σχεδόν salary cap της ομάδας στους αναπληρωματικούς του Thon Maker, οι Bucks δέχθηκαν το αναπάντεχο δώρο των Hornets, που προσφέρθηκαν να πληρώσουν τον Miles Plumlee $ 37,5 μύρια για την επόμενη τριετία.

Χαμένοι:

  • Όποιος δύσμοιρος παίκτης του Milwaukee βρεθεί να μοιράζεται το δωμάτιο, ή καν να κάθεται δίπλα στον ημίτρελο redneck Spencer Hawes στα μέσα μεταφοράς.
  • Αυτός που θα βγάζει από την τσέπη του και θα σκάσει $ 37 και μισό μύρια στον Miles Plumlee για να τον βλέπει να τελειώνει καμιά λόμπα στην καλύτερη.
  • Οι New York Knicks, που ενώ οι υπόλοιπες ομάδες ξεφορτώθηκαν τους “Πλάμληδές” τους, σε αυτούς έμεινε στο χέρι ο τρίτος κι ο χειρότερος. Μην αγχώνεστε έχουν και μια αδερφή που παίζει βόλεϊ, μάλλον ξεμπερδέψαμε από δαύτους…
Αυτό που ακολούθησε

Denver Nuggets: Roy Ηibbert

Milwaukee Bucks : Protected 2nd round pick, $ 5 εκατ. trade exception

Ο χειρότερος πάγκος της λίγκας… παραμένει ο χειρότερος

Washington Wizards: Bojan Bogdanovic + Chris McCullough

Brooklyn Nets: Andrew Nicholson + WAS 1st round pick 2017

Νικητές:

  • Το Brooklyn. Ένα draft pick δεν είναι μια σταθερή μονάδα μέτρησης, αλλά παίρνει την αξία που το δίνει ο καθένας. Για τους στείρους από ταλέντο, προοπτική, και draft picks Brooklyn Nets το ένα draft pick στο φινάλε του πρώτου γύρου αποτελεί την default αξία που έχουν οι παίκτες τους. Πρόπερσι τόσο κόστιζε ο Mason Plumlee, πέρσι ο Thaddeus Young και φέτος τόση ήταν η τιμή του Bojan Bogdanovic. Διόλου άσχημα για ένα ρολίστα που θα έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι. Στην αναβροχιά καλό είναι και το χαλάζι.
  • O Bogie θα έχει όλα τα σουτ δικά του ευγενική χορηγία του John Wall και μόλις βάλει καμιά τριαντάρα κάποια από τις τρελές νύχτες στα playoffs, όλο και κάποιο κορόιδο (ο πειρασμός του να κατεβάσει δίδυμο στα φτερά Bojan & Bogdan Bogdanovic είναι πολύ μεγάλος για τον Vlade) θα βρεθεί για να του τα σκάσει τρελά. Από την άλλη, φανταστείτε την γκρίνια του John Wall, έτσι και πάρει ο Bogdanovic συμβόλαιο Mahinmi.

Χαμένοι:

  • “O χειρότερος πάγκος του ΝΒΑ” κατά τον Marcin Gortat παρέμεινε κακός, αλλά τουλάχιστον προστέθηκε ένας καλός σκόρερ για να τελειώνει αξιοπρεπώς τις assists του Wall. Θα μπορούσαν να πάρουν τον Lou Williams, ή κάποιον καλύτερο με αυτή την αξία, αλλά το τίμημα ήταν υψηλό καθώς οι Wizards ξεφορτώθηκαν τον Andrew Nicholson και τα $ 20 εκατ. χρωστούμενα από ένα ακόμη κακό καλοκαιρινό απόκτημα. Ο χώρος θα τους δώσει την δυνατότητα να υπογράψουν τον Otto Porter σε max συμβόλαιο το καλοκαίρι (ελπίζουμε ο Wall να το πάρει ψύχραιμα), αλλά όσο καλά και να παίζει η πεντάδα τους οι Wizards θα είναι καταδικασμένοι σε ένα σισύφειο μαρτύριο εξαιτίας των μικρών συντριβών του Ernie Grunfeld.
Το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα του Nowitzki ακόμη αποδίδει

Dallas Mavericks: Nerlens Noel

Brooklyn Nets: Justin Anderson + Andrew Bogut + DAL 1st round pick 2017 (1-18 protected)/ DAL 2017 2nd round pick + DAL 2018 2nd round pick

Νικητές:

  • To Dallas, μετά από μια πενταετία κατά την οποία μετανοιώνουν για το γεγονός ότι άφησαν τον Tyson Chandler να φύγει, καλύπτει το κενό στο center με τον παίκτη που μοιάζει περισσότερο στον Chandler από τη νέα γενιά. “Κάλιο αργά παρά ποτέ” για τον Dirk, που βρίσκει τον ιδανικό του παρτενέρ μετά τον Tyson για την frontcourt του Dallas, έστω και στο λυκόφως της καριέρας του
  • Εμείς οι fans του Γερμανού, καθώς με Noel στο center, τον μάγο Carlisle στον πάγκο, και μια επιλογή ενός καλού νεαρού point guard στο draft, μπορεί να δούμε τον Dirk να παίζει μέχρι τα σαράντα του (άλλη μια χρονιά δηλαδή) σε ρόλο μέντορα για να ετοιμάσει τη διάδοχη κατάσταση.
  • Ο Richaun Holmes, που είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι, βρίσκει επιτέλους τα είκοσι λεπτά που του αξίζουν στο rotation του Brett Brown1)Και του Γιάννη Χάτσιου στην Locked Out League. στο ρόλο του Noel.

Χαμένοι:

  • Οι Celtics. O Noel μπορούσε να καλύψει τα κενά τους σε rebound και άμυνα και ήταν διαθέσιμος για ψίχουλα. Ας αφήσουμε τους superstars, αυτή θα ήταν η πλέον ουσιαστική κίνηση που θα ανέβαζε επίπεδο τη Βοστόνη.
  • O Dwight Powell. Αυτό το κατάλευκο άτι είχε την ευκαιρία να γίνει Chandler 0.6 με σουτ για τον Rick Carlisle, αλλά η ευκαιρία του γλίστρησε από τα χέρια, και είναι έτοιμος για μια καριέρα ως back-up των 10-15 λεπτών.
Αυτό που κορυφώνει τη διαρροή fans από το Chicago προς το Cleveland

Chicago Bulls: Cameron Payne + Anthony Morrow + Joffrey Lauvergne

Oklahoma City Thunder: Taj Gibson + Doug McDermott + CHI 2018 second round pick

Νικητές

  • Sam Presti εσύ super-star. Μπορούμε να σχολιάζουμε για πάντα το ότι προτίμησε τον Ibaka αντί του Harden, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας ότι ίσως να μην χωρούσε ή να μην ήθελε να μείνει long-term. Ακόμα και εκεί όμως εξασφάλισε τον Steven Adams στο σχετικό trade. Αυτός ο τύπος draftάρει συγκλονιστικά και είναι αλεπού στα trades, έχοντας αποκομίσει σημαντικά assets, έως κλέψει σε κάθε του συναλλαγή. Στο deadline κατάφερε να πάρει δύο παίκτες που βοηθούν την Oklahoma να έχει fighting chance στα φετινά playoffs, ενώ ο ένας μπορεί να είναι και μακροπρόθεσμη λύση στην καταραμένη θέση του δεύτερου wing, και ένα πάντα χρήσιμο second round pick.
  • O Cameron Payne και η αστείρευτη αυτοπεποίθησή του δεν μπορούσαν να λάμψουν στη σκιά του Russell Westbrook, παρά μόνο ως dance partner. Στο Chicago έχει την ευκαιρία να αποτελέσει τον μοναδικό guard που μπορεί στοιχειωδώς να σκοράρει. Παρά τον συνωστισμό, και εκτίμησή μας είναι ότι θα βρει τον χώρο να αποδείξει την αξία του, εκτός κι αν ο Rondo κρατάει ομήρους τα παιδιά του Hoiberg.
  • Το κίνημα του #FreeBobbyPortis. O Portis επιτέλους ξεκινάει βασικός. Τώρα απομένει να βρούμε έναν τρόπο να μην κυκλοφορεί με την αντίληψη υπνοβάτη στην άμυνα.
  • Ο Nikola Mirotic παίζει δεκάδες εκατομμύρια από το επόμενο συμβόλαιο στο επόμενο δίμηνο και θα έχει μια ευκαιρία να σώσει τη χρηματιστηριακη του αξία.

Χαμένοι

  • Ο Fred Hoiberg που μαθαίνοντας πως η κεντρική ιδέα του trade ήταν να του πάρουν τον καλύτερο του σουτέρ για να του φέρουν πίσω τον Αndre Robertson πρέπει να συνειδητοποίησε επιτέλους πως ο General Μanager της ομάδας τον μισεί και του κάνει καψώνια.
  • Η ψυχική υγεία των Jimmy Butler και Dwyane Wade, που θα περάσουν την υπόλοιπη σεζόν γκρινιάζοντας σαν τους γέρους από το muppet show, χωρίς καν να έχουν άδικο.

References
1 Και του Γιάννη Χάτσιου στην Locked Out League.