The Ball Hog’s 2017-18 NBA Previews: Golden State Warriors

Posted on Sep 21 2017 - 4:25pm by Kosmas Kapsalis

Η έναρξη της σεζόν σε λίγες μέρες βρίσκει τους Warriors με έναν ξεκάθαρο στόχο: το τρίτο πρωτάθλημα σε τέσσερα χρόνια και την επισημοποίηση της δικής τους δυναστείας. 

Που σας αφήσαμε;

Toν Steph σε οικογενειακές διακοπές στη Χαβάη, τον Draymond σε πάρτι διαρκείας με τον Neymar στην Ibiza, τον Kevin επενδυτή στην Silicon Valley -όταν δεν καυλαντίζει με κόσμο στο twitter- και τον Klay να είναι απλά ο Klay στις Μπαχάμες…

.. και στην Κίνα

YOLO reigning champs ενόψει νέας σεζόν.

Καλοκαιρινός σχεδιασμός

Το βασικό “αγκάθι” ήταν το συμβόλαιο του Kevin Durant, ειδκά από την στιγμή που ήταν δεδομένο πως ο Curry θα έπαιρνε το super max, για να ισοφαρίσει τα 12άρια που έπαιρνε όσο έβγαινε MVP. Όμως ο KD  έκανε μια πολύ γενναία έκπτωση, παίρνοντας $ 10 με 15 εκατομμύρια λιγότερα από ό,τι θα μπορούσε/θα δικαιούταν, μια κίνηση με δύο παρακλάδια: Πρώτον -και πιο άμεσο- τον χώρο που δημιουργήθηκε στο salary προκειμένου να παραμείνει ο κορμός της ομάδας, αφού λόγω του μειωμένου συμβολαίου του Durant υπέγραψαν και παρέμειναν στην ομάδα οι Livingston, Iguodala, West, Pachulia και McGee. Το δεύτερο -και πιο μακροπρόθεσμο- και ουσιαστικότερο νόημα πίσω από το συμβόλαιο του Durant, είναι το “κλείσιμο του ματιού” στους Klay Thompson και Draymond Green, όταν σε δυο και τρία χρόνια αντίστοιχα κληθούν να υπογράψουν τα νέα τους συμβόλαια, να ακολουθήσουν το παράδειγμά του για τη διατήρηση του κορμού, και κατά συνέπεια της κυριαρχίας, της ομάδας. H όλη λογική πίσω από το συμβόλαιο του Kevin Durant, αλλά και γενικότερα την δυνατότητα που έχουν πλέον οι superstars να έχουν πλήρη έλεγχο της εικόνας και του μέλλοντός τους, αναλύθηκε εξαιρετικά από τον Νίκο, οπότε σας παραπέμπω στο σχετικό moneyball για λεπτομέρειες.

Επιπλέον, αποκτήθηκαν με μονοετή συμβόλαια οι Omri Casspi και Nick Young για επιπλέον βάθος στον πάγκο, ενώ στο roster υπάρχουν και δυο rookies. Αρχικά οι Warriors εξαγόρασαν από τους Bulls την επιλογή που κάνανε στο #38, τον Jordan Bell, έναν αμυντικογενή PF/C από το Oregon με εξαιρετικά δείγματα στο κολεγιακό τουρνουά. Εκτός του Bell, αποκτήθηκε ο Chris Boucher, ο βασικός ψηλός του Oregon μέχρι που τραυματίστηκε λίγο πριν το τουρνουά του Μαρτίου κι άνοιξε ο δρόμος για τον συμπαίκτη του Jordan Bell. O Boucher, λόγω ακριβώς αυτού του τραυματισμού του, δεν μπόρεσε να προπονηθεί με ομάδες και κατέληξε undrafted, αλλά υπέγραψε με τους Warriors ένα από τα πρώτα two-way συμβόλαια του ΝΒΑ. Τα two-ways contracts που θα εφαρμοστούν φέτος πρώτη φορά στο ΝΒΑ, είναι συμβόλαια που υπογράφουν οι ομάδες με παίκτες που θα στείλουν στις θυγατρικές ομάδες της D-League1)Που από φέτος θα ονομάζεται G-League, λόγω της χορηγίας της Gatorade.. Τα συγκεκριμένα συμβόλαια εξασφαλίζουν αποδοχές $75.000 για την G-League και $204.000 για τους παίκτες που θα κληθούν στις βασικές ομάδες για ένα μέγιστο αριθμό 45 ημερών.

Warriors Depth Chart

Υπερατού

Τώρα εδώ τι να γράψουμε; Τι να γράψουμε για την ομάδα που πέρσι ήταν πρώτη σε offensive rtg και δεύτερη σε defensive rtg; Που ήταν πρώτη σε TS%, σε EFG% και τελευταία σε EFG% του αντιπάλου; Που έχει το καλύτερο backcourt της λίγκας κι ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών; Που έχει το καλύτερο σκόρερ του πρωταθλήματος και έναν από τους καλύτερους αμυντικούς του πρωταθλήματος και Καλύτερο Αμυντικό της περσινής χρονιάς; Που έχει την πολυτέλεια να φέρνει από τον πάγκο έναν Finals MVP, τον Andre Iguodala, ουσιαστικά καλύτερο έκτο παίκτη του ΝΒΑ εδώ και τρία χρόνια; Που κάλυψε εσωτερικά το πρόβλημα της έλλειψης rim protector με τον Durant, έναν παίκτη που έχει τον τέταρτο καλύτερο μέσο όρο πόντων στην Ιστορία του ΝΒΑ; Που έχει δυο παίκτες που σκοράρουν σταθερά πάνω από 200 τρίποντα εδώ και πέντε σερί χρονιές και τρεις παίκτες με πάνω από 20 ppg. Μια ομάδα, τέλος, που η πιο διάσημη πεντάδα της είναι η “lineup of death”, ένα σύστημα που δημιουργεί mismatches στην επίθεση και συνεχείς αλλαγές στην άμυνα, με ιστορικά αποτελέσματα και το καλύτερο παράδειγμα της επανάστασης που έφεραν οι Warriors, το “positionless” basketball.

Panic Button

Είναι 10 Ιανουαρίου και οι Warriors χάνουν στο Oakland από τους Clippers με 144-89. Ο Milos κάνει ρεκόρ assists στο ΝΒΑ με 34, οι Clippers φτάνουν σε ρεκόρ το 36-4, και οι Warriors με την ήττα νούμερο έξι, πέφτουν για πρώτη φορά μετά από 3,5 χρόνια από την κορυφή της regular season. Στα αποδυτήρια των Dubs επικρατεί πανικός. Ο Klay βγαίνει από τη νιρβάνα που βρίσκεται τα τελευταία 23 χρόνια και αρχίζει να τις παίζει με τον Curry. O Green αρχίζει να τους κλωτσάει στα αχαμνά για να συνέλθουν, και στη συνέχεια ψάχνει τον Durant. Δεν τον βρίσκει πουθενά, όμως, καθώς έχει ήδη φτάσει στο γκαράζ. Λίγο πριν φύγει, ποστάρει στο instagram φωτογραφία του με φανέλα των Thunder και χάσταγκ “mood”. O Bob Myers συνειδητοποιεί ότι ο μοναδικός υπεύθυνος για την πορεία της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο Jerry West, που πλέον βρίσκεται στους Clippers. O Di Caprio δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει την αποκαθήλωση, ο LeBron ανοίγει τα μάτια του, η σβούρα στο κομοδίνο του δεν στριφογυρνάει και αντιλαμβάνεται ότι θα χρειαστούν αυτά κι άλλα τόσα για να πάρει κι άλλο πρωτάθλημα από το Golden State.

Θα βγάλει το Thanksgiving ο προπονητής και ο GM;

Προφανώς μια περιττή ενότητα για αυτή την ομάδα. Ο Steve Kerr με την συνολική του παρουσία έχει κερδίσει την εκτίμηση των πάντων σαν ένας εξαιρετικός προπονητής (και ένας πολύ ωραίος τύπος) και το ρεκόρ του αυτά τα τρία χρόνια είναι το αδιανόητο 207-39, ενώ κέρδισε και το βραβείο του Καλύτερου Προπονητή το 2015-16, τη χρονιά του 73-9 (που έλειψε, όμως, τα μισά παιχνίδια λόγω του γνωστού του προβλήματος της μέσης του και την ομάδα κοούτσαρε ο Luke Walton). Ο Bob Myers, από την άλλη, είναι ένας από τους βασικούς λόγους που έχει δημιουργηθεί αυτό το σύνολο, κερδίζοντας δυο φορές το βραβείου του καλύτερου παράγοντα. Ντράφταραν μέσα σε τέσσερα χρόνια τους Curry, Thompson, Green και Harrison Barnes, δημιουργώντας παράλληλα με αυτόν τον τρόπο τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τις προσθήκες του Iguodala και φυσικά του Durant. Ο σύλλογος έχει κάνει μια σειρά εξαιρετικών επιλογών τα τελευταία χρόνια με τα αποτελέσματα να “μιλούν από μόνα τους”.

Keep an eye on2)Στο λινκ του τίτλου, το hashtag που απέκτησε ο Bell μετά και τις εμφανίσεις του στο summer league

Ό,τι και να γράψεις στους Warriors είναι ποζεριά. Παρόλα αυτά, την προσοχή μου φέτος θα έχει αρκετά ο Jordan Bell, ο τριτοετής του Oregon που αποκτήθηκε, όπως γράψαμε και ανωτέρω, έναντι χρημάτων, μιας και αρχικά έγινε draft από τους Bulls. Ο Bell είναι ένας undersized ψηλός, αλλά στο περσινό κολεγιακό τουρνουά έδειξε εξαιρετικά δείγματα αμυντικού παίκτη, όντας ένας από τους βασικούς λόγους της πορείας των Ducks μέχρι το Final-4. Στην επαγγελματική του καριέρα βρίσκει εξαιρετικές συνθήκες, καθώς θα παίξει χωρίς άγχος, σε μια ομάδα που δεν περιμένει τα νούμερά του για να καθορίσει την πορεία της. Θα βρει στο πρόσωπο του Draymond Green έναν εξαιρετικό μέντορα στο να βελτιώσει τις αμυντικές του ικανότητες, μιας και η διάθεση υπάρχει ήδη, ενώ στην επίθεση, όταν ενσωματωθεί στα συστήματα της ομάδας, θα βρει αρκετά εύκολα καλάθια από τις λόμπες των συμπαικτών του, ό,τι περίπου συνέβαινε και με τον McGee πέρσι. Προφανώς η χρονιά των Dubs δεν θα εξαρτηθεί από τον Bell, αλλά αν φέρει και στο ΝΒΑ τα στοιχεία που έδειξε στο κολέγιο δεν είναι απίθανο οι “Πολεμιστές” να βρήκαν στα μέσα του δεύτερου γύρου του draft έναν παίκτη του οποίου οι ικανότητες συμπληρώνουν εξαιρετικά τις ελάχιστες ομαδικές ατέλιες.

Ένοχη απόλαυση

Το 2012 ο LeBron James πήρε το πρώτο Πρωτάθλημα της καριέρας του. Τότε συνέβησαν δύο πράγματα αλληλένδετα: Πρώτον, εξασφάλισε ότι δεν θα μπει στη λίστα με τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών χωρίς δαχτυλίδι. Και δεύτερον, βγάζοντας πια αυτό το άγχος από πάνω του, έπαιξε το πιο απελευθερωμένο μπάσκετ της καριέρας του. Τη χρονιά μετά το πρώτο πρωτάθλημα, ο Βασιλιάς, έγραψε το έβδομο καλύτερο PER της Ιστορίας.

Καταλάβατε που το πάω. Πέρσι όλοι το ξέραμε ότι οι Warriors θα πάρουν το Πρωτάθλημα. Και οι Warriors το ήξεραν. Στην περίπτωση, όμως, που δεν το κατάφερναν, θα ήταν μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες του αθλητισμού. Πλέον που απέφυγαν αυτό το ενδεχόμενο κι ο KD έχει ενσωματωθεί πλήρως3)Αν υποθέσουμε ότι υπήρξε περίοδος που η χημεία ήταν θέμα για αυτή την ομάδα…, περιμένω να παίξουν πιο άνετοι από ποτέ, κι όσο κι αν γίνεται rotation, πέρσι ήταν απλά το ζέσταμα. Προσδεθείτε!

Μαντάμ Ζαΐρα

Για άλλη μια φορά πρωτιά στο ΝΒΑ με ένα εύρος νικών από 65 – 70.

Fun Fact. Παρόλο που οι Warriors είναι μια ομάδα με πέντε Πρωταθλήματα και πορεία 72 ετών, όση κι αυτή του ΝΒΑ, η παρουσία τους στα playoffs τα τελευταία πέντε χρόνια, σε συνδυασμό με τη φετινή χρονιά4)Αν δεν τα καταφέρουν, θα έχετε να λέτε ότι εσείς πρώτοι διαβάσατε την αιτία της γκαντεμιάς!, θα ισοφαρίσουν το καλύτερο σερί της ομάδας που κράτησε τα πρώτα χρόνια της λίγκας, από το 1946 έως το 1952. Καμία άλλη στιγμή οι Warriors δεν προκρίθηκαν στην postseason πάνω από έξι συνεχείς φορές.

The following two tabs change content below.
Τίμιος αιώνιος φοιτητής, θα ψάχνει κάθε ευκαιρία να γράψει σε άρθρα τις λέξεις Tracy και McGrady. Όταν δεν παρακολουθεί με νοσταλγία videos του πάλαι ποτέ superstar, τρομοκρατεί τα εργαστήρια χημείας της συμπρωτεύουσας. Φημολογείται ότι είναι εξαιρετικός post player, αλλά ακόμα δεν είχαμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε. Σιγουράκι για τις άγριες ώρες, το NBA ήρθε σαν φυσικό αποτέλεσμα του τρόπου ζωής του.

References
1 Που από φέτος θα ονομάζεται G-League, λόγω της χορηγίας της Gatorade.
2 Στο λινκ του τίτλου, το hashtag που απέκτησε ο Bell μετά και τις εμφανίσεις του στο summer league
3 Αν υποθέσουμε ότι υπήρξε περίοδος που η χημεία ήταν θέμα για αυτή την ομάδα…
4 Αν δεν τα καταφέρουν, θα έχετε να λέτε ότι εσείς πρώτοι διαβάσατε την αιτία της γκαντεμιάς!