Ball Hog’s NBA Weekly Report S05E20: The “Everyone is Chanting ‘M-V-P – M-V-P’ ” One

Posted on Dec 28 2018 - 6:27pm by The Ball Hog

Με την κουβέντα για τον MVP να έχει ανάψει, σε κάθε γήπεδο σχεδόν οι φίλαθλοι επευφημούν τον σχετικά εκλεκτό τους. Ένας superstar δεν έχει σουτ ούτε για τις μπασκέτες των Luna Parks -και αυτό είναι πρόβλημα, ενώ πάντα χαιρόμαστε όταν η κουβέντα γίνεται πολιτική. 

Αυτά, παρέα με μια σειρά από σφηνάκια και στατιστικά/συστατικά σε ένα ακόμα Ball Hog’s -kind of- Weekly Report, σερβιρισμένο από τους Κοσμά Καψάλη και Νίκο Ραδικόπουλο. 

Για πάμε!

H Επιδεικτική Αδιαφορία για το (μη) Σουτ του Ben Simmons 

Ανήμερα Χριστούγεννα και οι Sixers αντιμετώπιζαν για 11η φορά τους Celtics με τον Simmons στη σύνθεσή τους. Το τέλος του αγώνα βρήκε τους Celtics να πανηγυρίζουν για ένατη φορά σε αυτές τις 11 αναμετρήσεις, με τον Simmons να έχει το χειρότερο plus/minus του αγώνα με -17, φτάνοντας συνολικά ένα -125 σε αυτά τα 11 παιχνίδια.  Και με τους Celtics να αποτελούν έναν από τους βασικότερους αντιπάλους των Sixers στη μάχη της Ανατολής, αυτά τα νούμερα εύλογα προκαλούν έντονο προβληματισμό.

Και αυτό γιατί το Process είναι πλέον παρελθόν. Ο Embiid παίζει σαν MVP, η ομάδα έφερε έναν superstar, τον Jimmy Butler, του οποίο το συμβόλαιο του δίνει τη δυνατότητα του opt-out το καλοκαίρι του 2019 και οι στόχοι των Sixers είναι ξεκάθαροι και είναι άμεσοι. Πόσο εφικτό είναι, όμως, αυτό όσο ο Simmons αρνείται πεισματικά να εντάξει ένα αξιοπρεπές σουτ στο ρεπερτόριό του1)Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι ο Kevin O’Connor του Ringer συχνά-πυκνά δηλώνει μεταξύ σοβαρού κι αστείου ότι ο Simmons σουτάρει με το λάθος χέρι, και κοντεύει να μας πείσει..

Ο Αυστραλός κατά την περσινή rookie του σεζόν αστόχησε και στις 11 προσπάθειες για τρίποντο που πήρε, ενώ φέτος δεν έχει τολμήσει καν ούτε ένα τέτοιο. Μα ακόμα και αν αφήσουμε στην άκρη το τρίποντο. Ο Simmons έχει στην καριέρα του 18% στα σουτ από απόσταση τουλάχιστον τριών μέτρων και πίσω από το καλάθι. 18%! Από τα τρία μέτρα και πίσω!

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι οι αντίπαλοι αμυντικοί, επιδεικτικά τον αγνοούν. Και ενώ δυσκολεύομαι να θυμηθώ σε ποιο παιχνίδι ήταν, όχι πολύ καιρό πριν, όπου ο Simmons είχε τη μπάλα ένα βήμα μέσα από το τρίποντο και ο προσωπικός του αμυντικός τού είχε γυρίσει την πλάτη στην κυριολεξία, βλέποντας το υπόλοιπο γήπεδο, και προσπαθώντας με την περιφερειακή του όραση να δει προς τα που θα πασάρει ο Simmons ή από ποια μεριά θα κάνει drive.

Και κάπως έτσι δημιουργείται το πρόβλημα χώρου και κυκλοφορίας στην επίθεση των Sixers. Γιατί, μην μπορώντας να απειλήσει από μακριά, μοναδικός τρόπος σκοραρίσματος του Simmons είναι από layups και καρφώματα. Αυτό αφενός κλείνει τον χώρο στον Embiid, αφετέρου η αντίπαλη ομάδα δεν πολυασχολείται με τον Simmons, ή στέλνει πάνω του κάποιον μέτριο αμυντικό και επικεντρώνεται στο να στήσει παγίδες σε JoJo και Butler. Μα ακόμη και στο ζωγραφιστό, ο Simmons δεν έχει ούτε το μήκος, ούτε το φάρδος, ούτε τη δύναμη του Giannis. Κατά συνέπεια, ούτε την αποτελεσματικότητα του Giannis.

Kαι την όλη κατάσταση κάνει ακόμα χειρότερη το 59% που σουτάρει από τις βολές φέτος.

Και όλα αυτά τα γράφουμε γιατί θεωρούμε σίγουρο πως ο Simmons μπορεί να σουτάρει από μακριά. Το βλέπουμε τελευταία όλο και πιο συχνά στα shootarounds πριν το παιχνίδι. Για κάποιο λόγο, όμως, ο ίδιος επιλέγει να μην το κάνει μες στους αγώνες. Και με γενικό κανόνα ότι οι παίκτες του ΝΒΑ δοκιμάζουν να εντάξουν νέα πράγματα στο παιχνίδι τους και να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους στην offseason, ώστε στη χρονιά να είναι έτοιμοι, δεν είμαστε σίγουροι πόσο θα τον δούμε να σουτάρει φέτος. Μα ακόμα και αν ο Simmons δεν θέλει να αρχίσει να σουτάρει με μέτρια αποτελέσματα και θέλει να νιώθει σίγουρος, είναι δεδομένο ότι δεν θα αρχίσει να σουτάρει με 60% με το που θα το πάρει απόφαση. Ούτε μπορεί να αρχίσει να δοκιμάζει το σουτ του στα Playoffs.

Σε κάθε περίπτωση, ο Αυστραλός είναι ήδη ένας εξαιρετικός παίκτης, ένας ικανότατος αμυντικός και με συγκριτικά πλεονεκτήματα για τη θέση του. Το να εντάξει και ένα αξιοπρεπές σουτ στο ρεπερτόριό του, πέρα από επιβεβλημένο, είναι και η κίνηση που θα τον εκτόξευε. Όσο, όμως, το καλάθι του video που ακολουθεί παραμένει το πιο μακρινό καλάθι της καριέρας του στο NBA, το ταβάνι των Sixers θα αυτοπεριορίζεται εκ των έσω, από έναν εκ των καλυτέρων παικτών τους. Και όπως είπαμε και εισαγωγικά, πλέον ο χρόνος δεν είναι με το μέρος τους.

Mini Stories
The MVP Chants

Ι/ Στην καθιερωμένη γωνία της “Αγνής Σλοβένικης Καύλας” της στήλη, φανταζόμαστε δεν υπάρχει κανείς/μία που αμφισβητεί πως θα έρθει η μέρα που οι συγκεκριμένες ιαχές δεν θα είναι αποτέλεσμα πρόωρου ενθουσιασμού, αλλά απόλυτα λογικές και προβλεπόμενες, έτσι;

https://twitter.com/TheRenderNBA/status/1078151940901613568

Και για να μην αναρωτιέστε γιατί το θεωρούμε τόσο δεδομένο (σοβαρότατου τραυματισμού απόντος, πάντα), αν δεν τον έχετε δει να παίζει2)Αν δεν τον έχετε δει να παίζει ακόμα, από περιέργεια, απαντήστε μας στην ερώτηση “πως και μας διαβάζετε τότε;!”., δείτε απλά τον κάτωθι συγκριτικό πίνακα:

ΙΙ/ Αντίστοιχες “MVP-MVP” ιαχές είχαμε και στο Chicago, όπου, σαφώς χωρίς να ξεχνάμε την ιστορία, εκτυλίχθηκε μία ακόμα όμορφη στιγμή στο φετινό παραμύθι που ο Rose ζει, και στο United Center, μέρος που είχε βραβευθεί με το MVP θυμήθηκαν εκείνες τις μέρες του -μακρινού πια- 2011.

ΙΙΙ/ Το ίδιο τραγούδαγαν και στο Houston, για τον reigning MVP, Harden, που με μέσους όρους Δεκεμβρίου 34 πόντων με 4,5 τρίποντα, 5,8 rebounds, οχτώ assists και 1,7 κλεψίματα, και έξι σερί παιχνίδια με 35+ πόντους, έχει πάρει τους Rockets από το χεράκι και τους ανεβάζει στην κατάταξη της Άγριας Δύσης.
Ωστόσο.
Κάποιος θα μπορούσε να πει πως έλειπε αρκετά το πάθος από το τραγούδι των οπαδών των Rockets…

https://twitter.com/TheRenderNBA/status/1078481991165792257

IV/ Mιας και μιλάμε για MVP, από την κουβέντα δεν θα μπορούσε να λείψει το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του βραβείου ως τώρα, ο Giannis.
Και όμως, είναι πρώτο φαβορί για το MVP παίχτης με shot chart πιο κόκκινο και από splatterιά ταινία του Tarantino.
Για να καταλάβετε πόσο καλά κάνει όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή!

V/ Στην κουβέντα για το MVP τις τελευταίες ημέρες έχει μπει και ο Nikola Jokic, ο άνθρωπος που οδηγεί τους Nuggets στα ψηλά της Άγριας Δύσης, παρά τη σωρεία τραυματισμών που η ομάδα του αντιμετωπίζει. Λογικά ο Γιάννης θα το πάρει, μα ο Nikola θα είναι για πάντα ο MVP της καρδιάς μας μετά την ακόλουθη photo που είδαμε, καθώς ταυτιστήκαμε απόλυτα.
Δυστυχώς η ταύτιση αφορούσε αποκλειστικά την κοιλιά και ουχί την μπασκετοσύνη…

Εναλλακτικός τίτλος: “Όταν έχεις μέσα σου -κυριολεκτικά- πολλά καντάρια μπάσκετ”.

(Για να δίνουμε τα αναλογούντα credits, την συγκεκριμένη photo την είδαμε αρχικά το πρωί της Πέμπτης σε comment του Χάρη Καρυδάκη στο Greek NBA Fantasy Community, στη συνέχεια στη σελίδα του φίλου Γρηγόρη, Ball Dont Lie, και στη συνέχεια στα παιδιά από το NBA Barber Talk. Τι ευτυχία, και πόσο πρακτικό σαν documentation, το timestamp στο internet, ε;!)

Μένοντας στα κατορθώματα του Jokic, και περνώντας από τα σωματικά τέτοια, στα αγωνιστικά να πούμε πως στα πρώτα του 260 παιχνίδια στη Λίγκα ο λατρεμένος Σέρβος έχει γράψει 3.969 πόντους, 2.396 rebounds, 1.241 assists και 277 κλεψίματα.

Ποιος άλλος είχε ως τώρα αντίστοιχα νούμερα και στις τέσσερις αυτές κατηγορίες στα πρώτα 260 του παιχνίδια στο NBA;

Κανένας απολύτως.

Εύγε!

NBA Politica

Με αφορμή το εξαιρετικό all around παιχνίδι του Jokic, ρωτήθηκε ο (Μαυροβούνιος στην καταγωγή) Popovich για το “αν το θεωρεί επαναστατικό”.

Και η απάντηση που έδωσε ήταν βγαλμένη από τα βάθη της Popovich-ικής μαγείας:

Και με αφορμή την παραπάνω απάντηση, πάλι στο The Greek NBA Fantasy Community, εκτυλίχθηκε ο κάτωθι διάλογος μεταξύ δύο μελών του group:

“-Πιο γραφικός και από τα Τζουμέρκα…”

“-Εγώ θα έλεγα πιο εύστοχος και από τον Steph Curry.”

Και να με συμπαθά ο πρώτος φίλος, αλλά ταυτίζομαι απόλυτα με τον δεύτερο.

Σε μία αμερικάνικη κοινωνία, που στα αρκετά μακρινά από εδώ της Ελλάδας, μεταφέρεται ταυτόχρονα τόσο ως εξωτική, όσο και ως αποβλακωμένη, κάθε πολιτική αναφορά, κάθε επίκληση “στο μεγάλο”, “το σπουδαίο”, είναι παραπάνω από χρήσιμη.

Όπως θυμάμαι τον εαυτό μου στην εφηβεία μου να πρωτακούει για τον Octave Mirbeau, τον Jenny Saville, τον H.L. Mencken, τον Jacques Derrida, την εισβολή στη Γρενάδα, μέσα από τους στίχους των Manic Street Preachers3)Μα τον όποιον παιδιά, όσοι/ες δεν έχετε μελετήσει, “μελετήσει” όμως, όχι απλά “ακούσει”, το Holy Bible των Preachers, παρακαλώ σας κάντε το. και να περνάει στη συνέχεια περισσότερες ώρες ψάχνοντας στις εγκυκλοπαίδειες4)Δεν είχαμε ακόμα ιντερνέτι και “θείο Googl-η” τότες… από ό,τι στους δίσκους, αντίστοιχα θεωρούμε τεράστια κοινωνική επιτυχία αν έστω ένας άνθρωπος που διάβασε ή άκουσε τις δηλώσεις του Popovich διάβασε και έμαθε κάτι παραπάνω για την ιστορία, τη διαδρομή και την επαναστατικότητα των Che και Lenin. Για αυτό ακριβώς, την θετική επίδραση του πολιτικού λόγου στο NBA, είχαμε γράψει κάποια στιγμή πέρσι με τον Χάτσιο. Το γεγονός δε πως ο Popovich δεν είναι απλά ένας προπονητής μπάσκετ, αλλά μάλλον ο κορυφαίος προπονητής μπάσκετ στην Ιστορία του αθλήματος και ο τρέχων προπονητής της Team U.S.A., της Εθνικής ομάδας των Η.Π.Α., είναι που δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στις δηλώσεις του.

Σφηνάκια

1/ Mένοντας στους Spurs τώρα, η ομάδα συνολικά ως τώρα κινείται με την αποτελεσματικότητα μιας ομάδας της τάξης των 44 νικών, έχοντας την πέμπτη καλύτερη επίθεση της Λίγκας, μα την ένατη χειρότερη άμυνα. Ωστόσο! Στα τελευταία 10 παιχνίδια τους, δείχνουν τα νέα κομμάτια να έχουν ενταχθεί στη λογική Pop και “στο Σύστημα Spurs” και παίζουν με την αποτελεσματικότητα ομάδας που πάει για 73 νίκες, έχοντας την καλύτερη επίθεση της Λίγκας και την πέμπτη καλύτερη άμυνα!

Με ένα από τα βασικότερα ερωτήματα, τόσο εδώ στο Hog, όσο και στο σύνολο του NBAικού κόσμου στα ξέφτια του καλοκαιριού και της αρχές της preseason να είναι “θα καταφέρει κάτι με αυτό το ρόστερ η γεροαλεπού ο Pop;”,  όσοι πιστέψαμε σε αυτόν φαίνεται πως και σιγά-σιγά δικαιωνόμαστε. #InPopWeTrust

2/ Φυσικά στη φετινή Δύση τίποτα -πλην των Warriors και της δυναμικής αυτών, παρά τις Strange Days που αυτοί περνάνε και γράφαμε ανωτέρω που ήταν να γράψουμε στο παρόν, αλλά το αφήσαμε για το επόμενο Weekly- δεν είναι βέβαιο. Με τις ομάδες κάθε περιφέρειας να παίζουν τρεις ή τέσσερις φορές με τις ομάδες της ίδιας περιφέρειας, καθόλου έκπληξη δεν μπορεί να προκαλεί το γεγονός πως ως τώρα θετικό ρεκόρ εκτός έδρας στη Δύση έχει μόλις μία ομάδα από τις 15, η Oklahoma. Αντίθετα, στην Ανατολή του χαλαρού τουρισμού, οι ομάδες με θετικό εκτός έδρας ρεκόρ είναι πέντε.

3/ Kαι με το παραπάνω στατιστικό ως εισαγωγικό, ήρθε η ώρα για τα καθιερωμένα “Συστατικά“.

  • Ο Khris Middleton μέχρι το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στους Knicks δεν έχει σουτάρει σε κανένα από τα προηγούμενα 12 πάνω από 50%. Συγκεκριμένα, οι μέσοι όροι του σε αυτά τα 12 παιχνίδια (ως τις 27.12) είναι 14 πόντοι, 6,7 rebounds, 3,5 assists, 1,1 κλέψιμο, με 32,6% FG%, μόλις 27,9% από το τρίποντο, 77,8% στις βολές για ένα συνολικό 43,3% TS%. Δεν τα λες και ιδανικά αυτά τα νούμερα για “contract year”…
  • Ο βασικός “C” της αντιπάλου ομάδας στον αγώνα που “ξεμπούκωσε” ο Middleton, o Luke Kornet ευστόχησε στο συγκεκριμένο παιχνίδι την Πέμπτη σε εφτά τρίποντα, γινόμενος αυτόματα ο πέμπτος 7-footer που έχει πετύχει πάνω από τρία σε έναν αγώνα ΝΒΑ, παρέα με τουs Channing Frye, Brook Lopez, Lauri Markkanen και Dirk Nowitzki.
  • Μένοντας στους Knicks, ο Kevin Knox παίζει τελευταία “τις κάλτσες του”, έχοντας στα δικά του τελευταία οχτώ παιχνίδια 20,4 πόντους με 2,8 τρίποντα, 6,5 rebounds,  1,1 assists, και ποσοστά ευστοχίας 42,9% FG%, 40,7% από το τρίποντο, 75% στις βολές και ένα συνολικό 53,5% TS%.
  •  Αντίθετα, καλά δεν μας τα λέει συνολικά στη σεζόν ο προπέρσινος MVP, Russell Westbrook. Συγκεκριμένα, ως τώρα στη σεζόν έχει σε 857 λεπτά 48,1% TS%, 9,9 Net Rating, 29,3% USG%, με τα νούμερά του στις συγκεκριμένες κατηγορίες να καταβαραθρώνονται στις clutch καταστάσεις, όπου σε 41 λεπτά έχει 45,4% TS%, -4,1 Net Rating, με το RussellWestbrookικό 36,9% USG%. Μια λαμπάδα στο ύψος του Paul George εκεί στην Oklahoma!
  • Και μία στο ύψος του Gobert (λίγο πιο ακριβή, ξέρω…) στη Utah, όπου οι Jazz σκοράρουν 1,4 πόντο παραπάνω ανά 100 κατοχές όταν ο Donovan Mitchell δεν είναι στο παρκέ για αυτούς σε σχέση με όταν είναι.
  • Ολοκληρώνοντας το σφηνάκι με ένα σκληρό analytics stat που είδαμε, ο Lonzo Ball έχει ως τώρα στην καριέρα του 26,3% AST%, 10,2% REB%, 2,4% STL% και 1,6% BLK%5)Με τα ποσοστά να υποδεικνύουν το πόσο τις 100 κάνει κάτι από αυτά κατά την παρουσία του στο παρκέ. Δηλαδή, για παράδειγμα, δίνει assist στο 26,3% της παρουσίας του στο παρκέ.. Κανένας άλλος παίχτης στην Ιστορία δεν έχει ανάλογα ποσοστά καριέρας. Μόνο αν τα κατεβάσουμε στο 25% AST%, 10% RΕΒ%, 2% STL% και 1% BLK% θα βρούμε και τους LeBron James και Ben Simmons να του κάνουν παρέα στη σχετική λίστα.

4/ Παρότι και αυτό στατιστικό/συστατικό θεωρούμε πως αξίζει την ξεχωριστή παρουσίασή του:

  • Ο Kyrie τις τελευταίες του δύο σεζόν στο Cleveland έγραφε: 25,8 πόντους, έξι assists, 3,5 rebounds, 1,3 κλεψίματα, με.126 Win Shares ανά 75 κατοχές καθώς και 56,5% TS% και 2,2 Box Plus/Minus
  • Ο Kyrie τη μιάμιση ως τώρα σεζόν στη Βοστόνη γράφει: 27,7 πόντους, 6,3 assists, 4,9 rebounds, 1,5 κλέψιμο με .170 Win Shares ανά 75 κατοχές καθώς και 60,3% TS% και 6,7 Box Plus/Minus

The LeBron Effect? Τhe Stephens Effect? Μπασκετική Ωρίμανση;
Πιθανότατα συνδυασμός όλων των ανωτέρω.

5/ Μας πέσαν κάπως τα σαγόνια εδώ στο Hog όταν είδαμε τον -επίσης λατρεμένο- Erik Spoelstra να χρίζει βασικό PG της ομάδας για το παιχνίδι κόντρα στους Raptors τον Winslow. Το εντυπωσιακό είναι, ωστόσο, πως ο Winslow τα πήγε εξαιρετικά στον ρόλο του, ελέγχοντας τον ρυθμό των Heat και του αγώνα. Ενώ, παράλληλα, αρχίζει σιγά-σιγά να αναπτύσσει το επιθετικό παιχνίδι του, θυμίζοντάς μας -στην ανάλογη κλίμακα ταλέντου- τους Kawhi και Butler, που από defensive specialists στην είσοδό τους στη Λίγκα, ανέπτυξαν στον τέταρτο χρόνο τους και αυτοί το επιθετικό τους παιχνίδι. Φέτος ο Winslow σουτάρει 3,6 τρίποντα ανά παιχνίδι, με 39% ποσοστό ευστοχίας σε αυτά. Θυμίζουμε, τέλος, πως ο Winslow υπέγραψε πριν την έναρξη της σεζόν τριετή ανανέωση με τους Heat έναντι $39 εκατ. που μπαίνει σε ισχύ από τη σεζόν 2019-20.

Μένοντας στους Heat, εντυπωσιαστήκαμε παραπάνω όταν είδαμε στο feed του καλού φίλου Λεωνίδα (του BasketBall Guru) το κάτωθι στατιστικό για την αμυντική συμπεριφορά των φετινών Heat (που δείχνουν να το έχουν στρώσει κάπως το πράμα τελευταία, παρά τους διαρκείς και αρκετούς τραυματισμούς που τους ταλαιπωρούν).

6/ Αναντίρρητα στους παίχτες με τη μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση με την περσινή, rookie, χρονιά του είναι ο De’Aron Fox. Στο κάτωθι video γίνεται μία πολύ ωραία ανάλυση του παιχνιδιού του.

Είναι δε εντυπωσιακό ότι η τριάδα Fox, Hield, Bogdanovic είναι στο +12,5 όταν συνυπάρχει στο παρκέ.

7/ Στην ίδια συζήτηση για τον MIP είναι και η λατρεία, ο Πασχάλης μας.

8/ Με δύο απίθανα buzzers έληξαν οι δύο ματσάρες του ξημερώματος της Παρασκευής. Απολαύστε τα!

https://twitter.com/AndyGlockner/status/1078526010075697152

9/ Το είχα δει να το πρωτοκάνει με μπάλα μπάσκετ ο Danilovic στις Miami Heat days του6)Έφαγα μια ώρα να βρω το video αλλά δεν τα κατάφερα. Του λέει ο διαιτητής να εκτελέσει από άλλο σημείο την πλαϊνή επαναφορά και εκείνος πηγαίνει προς το νέο σημείο κάνοντας “αγγελάκια”. Σε περίπτωση που κάποιος τσακαλάκος το έχει δει και το’χει εύκολο., και έκτοτε πάντα εντυπωσιάζομαι όποτε ένας παίχτης μπάσκετ κάνει “αγγελάκια” με την “σπυριάρα”. Έχοντας το δει κυρίως από Γιούγκους και τον Nash, Embiid Ι salute you!

Διαβάσαμε, μας άρεσαν και σας προτείνουμε:
#AskTheHog

Συγκεντρώνοντας και σταχυολογώντας τις ερωτήσεις που ήδη φτάσει στα HogQuarter, αναμένουμε και τις επόμενες που θα μας στείλετε, μέσω των comments στα Weekly, στο mail μας, theballhogsite@gmail.com και με μήνυμα, είτε στη σελίδα μας στο facebook, The Ball Hog, είτε στον λογαριασμό μας στο twitter, @TheBallHogNet, ώστε να αρχίσουμε από το επόμενο Weekly Report την απάντηση αυτών.

References
1 Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι ο Kevin O’Connor του Ringer συχνά-πυκνά δηλώνει μεταξύ σοβαρού κι αστείου ότι ο Simmons σουτάρει με το λάθος χέρι, και κοντεύει να μας πείσει.
2 Αν δεν τον έχετε δει να παίζει ακόμα, από περιέργεια, απαντήστε μας στην ερώτηση “πως και μας διαβάζετε τότε;!”.
3 Μα τον όποιον παιδιά, όσοι/ες δεν έχετε μελετήσει, “μελετήσει” όμως, όχι απλά “ακούσει”, το Holy Bible των Preachers, παρακαλώ σας κάντε το.
4 Δεν είχαμε ακόμα ιντερνέτι και “θείο Googl-η” τότες…
5 Με τα ποσοστά να υποδεικνύουν το πόσο τις 100 κάνει κάτι από αυτά κατά την παρουσία του στο παρκέ. Δηλαδή, για παράδειγμα, δίνει assist στο 26,3% της παρουσίας του στο παρκέ.
6 Έφαγα μια ώρα να βρω το video αλλά δεν τα κατάφερα. Του λέει ο διαιτητής να εκτελέσει από άλλο σημείο την πλαϊνή επαναφορά και εκείνος πηγαίνει προς το νέο σημείο κάνοντας “αγγελάκια”. Σε περίπτωση που κάποιος τσακαλάκος το έχει δει και το’χει εύκολο.