Fantastic Beasts and Where to Find Them: Part IV Chapter 14

Posted on Feb 24 2020 - 8:37pm by The Ball Hog

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

Στα decks για σήμερα, ο Johnny Koutsourakis.

The Hardens

Μετά το All Star Game οι Celtics αντιμετώπισαν ξανά θέμα τραυματισμού με κάποιον σταρ. Αυτή τη φορά ήταν ο Kemba Walker. Σε άλλη ομάδα θα ήταν καταστροφή. Στους Celtics ήταν απλά ευκαιρία για να κάνει πάρτι ο Jayson Tatum. 30+ πόντοι, 8.5 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ, σχεδόν 2 κλεψίματα, πάνω από 1 τάπα ανά αγώνα. Όλα αυτά με 49% εντός πεδιάς, 38% από το τρίποντο και 2 λάθη. Μοναδική μετριότητα το 76% των βολών. Αυτή την εβδομάδα ο Tatum έδειξε σε όλους γιατί μπορεί να είναι τουλάχιστον Top10 παίκτης φαντασιακά τα επόμενα 3 χρόνια.

Ο Bam Adebayo τα κάνει (σχεδόν) όλα και συμφέρει. Εξαιρετικό δυβδόμαδο για τον σέντερ των Heat, που μπορεί να μην σκόραρε πολύ (16 πόντοι), αλλά έκανε όλα τα υπόλοιπα. Αρχικά είχε το τίμιο 53% στα εντός πεδιάς. Μάζευε 11 ριμπάουντ ανά παιχνίδι (συνολικά 11 επιθετικά) και μοίραζε 7 ασίστ. Χάρισε κι ένα ομορφότατο 2.55 στο Α/Το. Έκανε 2.5 κλεψίματα ανά παιχνίδι, αλλά και μία τάπα. Για όλα τα παραπάνω, κομμάτια να γίνει το 65% των βολών. Τα 3 λάθη ανά αγώνα είναι αναμενόμενα για τέτοιες επιδόσεις. Αν όλα πάνε καλά, στο τέλος της regular season ο Bam θα πρέπει να είναι υποψήφιος τόσο το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη, όσο και για αυτό του καλύτερου αμυντικού.

Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετική για μια σειρά από παίκτες. Για κανέναν ωστόσο δεν είναι τόσο καλή όσο για τον Pascal Siakam που είναι απολαυστικός στο παρκέ. Στους τελευταίους 4 αγώνες σκόραρε από παντού, έχοντας 27 πόντους μέσο όρο, κατέβαζε ριμπάουντ (7.5), μοίραζε ασίστ (4), έκλεβε κι έκοβε (σχεδόν 1 κλέψιμο και 1 τάπα μέσο όρο). Το έκανε δε με εξαιρετική συνέπεια από όλα τα σημεία (58/88/48). Με το ρεκόρ που έχουν οι Raptors φέτος δεν θα πω σε ποια κατηγορία θα πρέπει να είναι υποψήφιος, γιατί μπορεί να θεωρηθεί βλασφημία.

Εξαιρετική χρονιά για τον Chris Paul και περίοδος εξαιρετικής φόρμας. Ο point guard των Thunder θύμισε σέντερ σε ευστοχία (5%) στους τελευταίους αγώνες. Όμως οι σέντερ δεν σουτάρουν με 90% στις βολές, ούτε με 53% από το τρίποντο, σωστά; Απόρροια των παραπάνω είναι να έχει 22 πόντους μέσο όρο, με 6 ριμπάουντ, 8 ασίστ κι ένα κλέψιμο. Με μία λέξη, εξαιρετικός.

Σφηνάκια
  • Οι 14 ασίστ του LeBron James κόντρα στο Denver
  • Τα 20 ριμπάουντ του Rudy Gobert απέναντι στο Miami
  • Οι 10/10 βολές του Derrick White με αντίπαλο τους Nuggets
  • Τα 6 κλεψίματα του Caris LeVert κόντρα στη Charlotte
  • Οι 7 τάπες του Anthony Davis με αντίπαλο το Memphis
  • Τα 10 επιθετικά ριμπάουντ του DeAndre Ayton απέναντι στο Chicago

The Bennets

Ο Devonte Graham αρχίζει να ξεφουσκώνει επικίνδυνα τον τελευταίο μήνα, ενώ μετά το All Star Game είναι κάκιστος. Σίγουρα δεν τον επιλέγει κάποιος για να ανεβάσει τα ποσοστά του, όμως το 29.6% με το οποίο σούταρε στα προηγούμενα παιχνίδια είναι σίγουρα κατώτερο των περιστάσεων. Όπως και το 21% στα τρίποντα, ευστοχώντας μόνο σε 6 στα τελευταία 4 παιχνίδια. Ακόμη, έκανε σχεδόν 3 λάθη ανά αγώνα και περιορίστηκε στους 12 πόντους ανά παιχνίδι. Καλό θα είναι να ξυπνήσει στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, για να μην πεταχτεί στα σκουπίδια η μισή breakout season που ήδη έχει κάνει.

Και ποιος δεν έχει μια κακή εβδομάδα στις μέρες μας; Γιατί κύριοι ο Dillon Brooks να αποτελεί εξαίρεση; O shooting guard του Memphis τα έσπασε ελαφρώς στους προηγούμενους 3 αγώνες, που γενικά δεν ήταν ιδιαίτερα καλοί και για την ομάδα του. 25% στα εντός πεδιάς, 25% και στα τρίποντα. Στις βολές τα πήγε ελαφρώς χειρότερα, ευστοχώντας σε 1 από τις 5 που σούταρε συνολικά. Με αυτά ως δεδομένα, οι 9 πόντοι του ανά αγώνα αποτελούν ένα μικρό θαύμα. Στις υπόλοιπες κατηγορίες δεν διακρινόταν ποτέ, θα το έκανε τώρα;

Η Charlotte θα φορεθεί πολύ στους σημερινούς Bennets με τη σκυτάλη να περνάει στον σταρ της ομάδαχαχαχα. Ας σοβαρευτούμε λίγο. Terry Rozier. Πήρες ένα μεγάλο συμβόλαιο για να παίξεις μπάσκετ. Και όταν λέμε να παίξεις, προφανώς δεν εννοούμε απλώς να βρίσκεσαι στο παρκέ. 11 πόντοι και 5 ριμπάουντ, με 40% ευστοχία δεν τα λες και ικανοποιητικά, όταν παίζεις 30+ λεπτά. Και ναι, οκ, όλοι ξέρουμε (εκτός από αυτούς που σε επέλεξαν) ότι δεν είσαι point guard, αλλά για όνομα του Θεού βρε ματάκια μου. 5 ασίστ σε 100 λεπτά; Και με σέντερ μόνο να αναμετρηθείς, δεν μπαίνεις ούτε με αίτηση στην δεκάδα.

Ο Joe Ingles έκανε ορισμένες καλές εμφανίσεις στο διάστημα που απουσίαζε ο Mike Conley. Αλλά τίποτα δεν κρατάει για πάντα και ο Conley επέστρεψε. Και ο Ingles με τη σειρά του επέστρεψε στον παλιό, φετινό, κακό εαυτό του. 6.5 πόντοι, 7 ασίστ, 3 ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο σε 31 λεπτά κάθε βράδυ. Με άθλια ποσοστά στα εντός πεδιάς (28%) και τα τρίποντα (18%). Κάτι πρέπει να γίνει στη Utah.

Σφηνάκια
  • Το 1/11 σουτ του Kevin Huerter απέναντι στο Dallas
  • Τα 9 λάθη του Donovan Mitchell κόντρα στο Dallas
  • Τα 0/8 σουτ του Tomas Satoransky κόντρα στους Suns
  • Τα 0/7 τρίποντα του Spencer Dinwiddie με αντίπαλο τους Pacers
  • Τα 0/7 σουτ του Devonte Graham απέναντι στους Bulls
  • Οι 1/6 ελεύθερες βολές του Zion Williamson με αντίπαλο τους Warriors
One night stands

Η έλευση του Carmelo Anthony ήταν μια αμφιλεγόμενη κίνηση για τους Blazers. Ενδεχομένως όμως και να τους βοήθησε. Αυτό στο οποίο όμως δεδομένα δεν βοήθησε είναι η εξέλιξη του Anfernee Simons, που από την έλευση του Carmelo και μετά σπάνια αποδίδει καλά. Εξαίρεση ήταν ο αγώνας κόντρα στο Memphis, όπου ο πιτσιρικάς έβαλε 22 πόντους με 6/7 τρίποντα και μάζεψε και 7 ριμπάουντ.

O De’Anthony Melton δεν συνηθίζει να σκοράρει πολύ. Γι’ αυτό και όταν το κάνει αξίζει να μπει στα One Νight Stands μας. Την περασμένη Πέμπτη όμως βρήκε απέναντί του τους Kings και τον Corey Joseph. Έβαλε 24 πόντους με 5/10 σουτ και 10/10 βολές. Προφανώς ήταν career high. Πήρε 6 ριμπάουντ και έδωσε 3 ασίστ. Έκανε κι ένα κλέψιμο και μία τάπα. Συμπαθητική εμφάνιση από το αναπληρωματικό σου guard.

Η θέση του σέντερ είναι ο αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα των Celtics. Τον τελευταίο καιρό την καλύπτει ο Daniel Theis. Συνήθως οι αντίπαλοι ψηλοί κάνουν πάρτι κόντρα στους Kέλτες. Αυτή τη φορά όμως, απέναντι στα λιμά της Minnesota ο Γερμανός έστησε πάρτι και πέτυχε επιδόσεις που δύσκολα θα πιστεύαμε ότι θα σημειώσει. Το κοντέρ έγραψε 25 πόντους με 9/14 σουτ και 6/6 βολές, 16 ριμπάουντ (6 επιθετικά) και 1 τάπα σε 28 λεπτά. Όχι κι άσχημα.

Όταν λέμε ότι στο ΝΒΑ μπορούν όλοι να έχουν μια βραδιά δόξας, εννοούμε όλοι. Το Σάββατο ήταν η βραδιά δόξας του Τιμόθεου Luwawu-Cabarrot. Οι Nets βρήκαν τον σάκο του μποξ που λέγεται Charlotte, τελείωσαν το ματς σε 2μησι περιόδους και μετά άφησαν μέσα τα παιδιά να παίξουν. Και ο TLC (σιγά μην το ξαναγράψω ολόκληρο) έσταξε 21 ποντάκια με 7/12 σουτ. Πήρε και 4 ριμπάουντ σημειώνοντας το εκπληκτικό +19 στον δείκτη +/- σε μόλις 23 λεπτά συμμετοχής.

Να πανικοβληθώ;!;!;!;

 

Η ανταλλαγή του Andre Drummond στην λήξη της trade deadline ήταν μία έκπληξη για όλους, πόσο μάλλον όταν έγιναν γνωστά τα ανταλλάγματα που (δεν) έδωσαν οι Cavaliers για την απόκτησή του. Εκτός αυτού όμως, ήταν δύσκολο να φανταστεί κάποιος πως θα ταιριάξουν όλα αυτά τα βαριά κορμιά που μαζεύτηκαν στο Cleveland, αλλά και τον Drummond να ανανεώνει το καλοκαίρι σε μία ομάδα που δεν έχει αρχή, μέση και τέλος.

Οι ιδιοκτήτες του από την άλλη σκέφτηκαν τα νούμερά του. Όπως γνωρίζουμε, πάντα η ανταλλαγή ενός παίκτη που «γράφει» μεγάλα νούμερα δεν είναι καλό σημάδι, καθώς συνήθως χρειάζονται χρόνο προσαρμογής και μόνο να χάσει μπορεί. Στην καλύτερη περίπτωση, θα προσαρμοστεί απευθείας και θα συνεχίσει να δίνει ωραία στατιστικά. Σε αντίθετη περίπτωση όμως;

Οι πρώτοι αγώνες του 27χρονου πλέον σέντερ δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικοί. Το πρώτο πράγμα που προσέχουμε είναι ο κατά πολύ μειωμένος χρόνος συμμετοχής που κυμαίνεται από 21 έως 29 λεπτά. Είναι, λοιπόν, δεδομένο πως με μειωμένο χρόνο, θα αποδώσει και μειωμένα νούμερα. Αυτό είναι το λογικό. Να θυμηθούμε σε αυτό το σημείο πως ο Drummond έγραφε 17.8/15.8/2.8 σε πόντους ριμπάουντ ασίστ φέτος με το Detroit. Τα αντίστοιχα νούμερα πλέον είναι 12.8/11.8/1.8. Στο Cleveland η ομάδα δεν γυρίζει γύρω του (ακόμη τουλάχιστον), ενώ είναι σαφώς πιο δύσκολο να πάρεις τη μπάλα από τα point guard που διαθέτει. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που δεν την αφήνει, όταν καταφέρνει να την πάρει. Και ίσως έτσι εξηγούνται και τα ακραία λάθη που κάνει στο Ohio (5 λάθη Μ.Ο. έναντι 3.6 στους Pistons). Από την άλλη, λιγότερες μπάλες (10.3 από 13.9), σημαίνει αυτόματα λιγότεροι πόντοι. Το κομμάτι των ριμπάουντ ίσως παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, καθώς αφενός μεν ο Drummond έχει κτηνώδη σωματοδομή και έμφυτη ικανότητα, αφετέρου δε με τέτοιους συμπαίκτες τα τούβλα είναι τόσα πολλά σε αριθμό, που τα ριμπάουντ επαρκούν για όλους.

Ως προς τα defensive stats που φαντασιακά αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα όπλα του, κι εδώ τα πράγματα δεν είναι ενθαρρυντικά. Τα 2 κλεψίματα και τα 1.7 μπλοκ που υπήρχαν στο Detroit έχουν γίνει 1.3 αμφότερα. Ο μειωμένος αγωνιστικός χρόνος φαίνεται πως έχει επηρεάσει σημαντικά και αυτή την πλευρά του παιχνιδιού.

Τέλος, ένα σημαντικό σημείο είναι το κομμάτι της ψυχολογίας του παίκτη. Αρχικά, φάνηκε απογοητευμένος από την ανταλλαγή του, τόσο για τον τρόπο που έγινε, όσο και για τον προορισμό. Σίγουρα τα μηδενικά ανταλλάγματα δεν βοήθησαν την κατάσταση. Όταν, λοιπόν, κάποιος φεύγει σαν διωγμένος από μια ομάδα που αγωνίζεται τόσα χρόνια και πηγαίνει κάπου που δεν υπάρχει στον ήλιο μοίρα, πόσο καλά μπορεί να είναι; Καθόλου τυχαίο που υπάρχουν ήδη δημοσιεύματα για κακές σχέσεις με τη διοίκηση του Cleveland και για το νέο σταθμό της καριέρας του από το καλοκαίρι κι έπειτα.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και η πληρότητα (;) των Cavaliers σε κορμιά, τουλάχιστον στη θεωρία. Στο «5» μπορούν να αγωνιστούν οι Love, Tristan Thompson, Nance Jr και Zizic. Επομένως, είναι πολύ λογικό να χρησιμοποιούν όλο και λιγότερο έναν παίκτη που δεν θα συνεχίσει στην ομάδα και να δίνουν λεπτά σε παίκτες που θέλουν να εξελίξουν.

Άρα, να πανικοβληθούμε; Ένας μικρός πανικός σίγουρα πρέπει να υπάρχει. Δυστυχώς, φαίνεται πως για φέτος οι ιδιοκτήτες του θα υποστούν ένα πλήγμα στα στατιστικά την χειρότερη δυνατή στιγμή. Με τα υπάρχοντα δεδομένα, θα είναι μεγάλη έκπληξη αν αλλάξει το κλίμα και χρησιμοποιείται σταθερά για 30+ λεπτά. Το πρόβλημα είναι μικρότερο για τις dynasty λίγκες, καθώς όπου και να καταλήξει την επόμενη σεζόν θα υπάρχει η βάση για να δίνει και πάλι ένα 70-80% των φετινών στατιστικών στην χειρότερη περίπτωση.

Πούλα και φύγαμε για Βραζιλία

Υπάρχουν καταστάσεις στο Fantasy που μπορεί να βρεθεί στην κατοχή σου ένας παίκτης που από το πουθενά και την άκρη του πάγκου καταλήγει βασικός κάπου και δίνει χρήσιμα στατιστικά. Αυτή είναι και η στιγμή για να πουλήσεις, καθώς με την λήξη των ευνοϊκών συγκυριών η άμαξα ξαναγίνεται κολοκύθα και ο παίχτης μετατρέπεται στον κλασικό παγκίτη που δίνει νούμερα. Αν έχετε στην κατοχή σας τον Dewayne Dedmon, ζείτε μία από τις καταστάσεις στις οποίες αναφερόμαστε.

Ο Dewayne Dedmon τον τελευταίο καιρό στους Kings είχε αρχίσει να κάνει ορισμένες καλές εμφανίσεις και να εκμεταλλεύεται επιτέλους το τεράστιο κενό στη ρακέτα των Kings. Και πάνω που άρχισε να παίζει καλά, έσκασε η ανταλλαγή του στην Atlanta για να ξαναζήσουν την περυσινή επιτυχημένη συνταγή. Αυτή τη φορά όμως θα ερχόταν από τον πάγκο. «Κανένα πρόβλημα», θα σκέφτηκε. “Ό,τι θέλετε για να φύγω μακριά από το Sacramento”. Παράλληλα όμως οι Hawks πήραν και τον Clint Capela από το Houston και τον προόριζαν για βασικό. Ο Ελβετός ωστόσο ήταν τραυματίας και θα παραμείνει τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες – και βλέπουμε. Έτσι, από το πουθενά, ο Dedmon βρίσκεται βασικός σε μία ομάδα που γνωρίζει και που έχει την ευκαιρία να ανεβάσει τις μετοχές του.

Στα πρώτα παιχνίδια με τα Γεράκια δεν έχει “βγάλει μάτια”. Πιθανότατα να μην το κάνει και ποτέ. Όμως ένας σέντερ που μπορεί να κινείται κοντά στο double double, να δίνει κοψίματα, λίγα τρίποντα και να είναι καλός στις βολές είναι υπερχρήσιμος για όλες τις ομάδες. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι μπαίνουμε στα φαντασιακά play offs και τέτοιοι παίχτες είναι αυτοί που συνήθως ξεχωρίζουν την επιτυχία από την αποτυχία. Το καλό νέο σε αυτή την περίπτωση είναι πως κανείς δεν εγγυάται πως ο Capela θα επιστρέψει σε δύο εβδομάδες. Άρα μπορεί να είναι σοβαρά χρήσιμος για αρκετά μεγαλύτερο διάστημα. Βρείτε τον αντίπαλο που “καίγεται” για τα στατιστικά του και μοσχοπουλήστε τον όσο προλαβαίνετε.

Thinking Ahead

Αυτή την εβδομάδα στην στήλη δεν θα έχουμε έναν παίκτη που αποτελεί ευκαιρία, αλλά μια ολόκληρη ομάδα! Στη Minneapolis κατάφεραν να αλλάξουν την εικόνα των Wolves σε τέτοιο βαθμό, που η ομάδα πλέον μοιάζει με σακουλάκι με καραμέλες για τους παίχτες του fantasy. Και υπάρχουν παίκτες για όλα τα γούστα. Αν υπάρχουν, πλέον, διαθέσιμοι στις λίγκες σας, αξίζουν όλο το ρίσκο.

Malik Beasley: Ο Beasley φαινόταν από τον καιρό του στο Denver ότι μόλις βρει χρόνο θα εκραγεί. Οι πρώτες εμφανίσεις του δείχνουν αυτό ακριβώς. Έχει τεράστια αυτοπεποίθηση και πλέον χωρίς τον Towns, παίρνει τις επιθέσεις που χρειάζεται. Αν κι εφόσον είναι διαθέσιμος, καλό θα ήταν να τον πάρετε χθες.

Juancho Hernangomez: Ακόμη ένας παίκτης που δεν βρήκε στο Denver τον χρόνο που ήθελε, αλλά στη Minnesota αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά. Άπλετος χώρος στη θέση “4” πλέον για έναν παίκτη που θεωρείται “ρυθμού”. Εκτός από τους πόντους, τα ριμπάουντ και τα τρίποντα που σίγουρα θα δώσει, γενικά δεν είναι αδιάφορος και στα αμυντικά του καθήκοντα. Αυτό μεταφράζεται σε περιστασιακά αμυντικά στατιστικά στην περίπτωσή μας.

Naz Reid: Ο Naz Reid τρύπωσε από την κλειδαρότρυπα για να βρει χρόνο συμμετοχής στην ομάδα. Πρώτα η φυγή του Dieng και τώρα ο τραυματισμός του Towns, από τον οποίο εξαρτάται απόλυτα ο χρόνος συμμετοχής του. Μπορεί να είναι κοντός για τη θέση του σέντερ, ο τσαμπουκάς του όμως περισσεύει. Πολύτιμος για πόντους, ριμπάουντ, ποσοστά και ίσως τρίποντα και κλεψίματα. Όσο λείπει ο Towns μπορεί κάλλιστα να βρίσκεται στα ρόστερ, ακόμη και σε ρηχές λίγκες.

Extra: H Minnesota πλέον τανκάρει κι επίσημα. Ο Towns λείπει και μπορεί να λείψει για πολύ. Η υγεία του D’ Angelo Russell είναι και παραμένει εύθραυστη. Σε περίπτωση τραυματισμού ή προφύλαξης του τελευταίου, έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας το ενδεχόμενο οι Wolves να αγωνιστούν ματσάκια με βασικό τον Jordan McLaughlin, ο οποίος τα πήγε εξαιρετικά στο παρελθόν. Είναι παντού ελεύθερος και αξίζει ένα μικρό ρίσκο αν έχετε κενή θέση στο ρόστερ.

Η γωνιά του Blake

Ο Karl Anthony Towns διαφημιζόταν για τέρας υγείας και μόνο τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί φέτος. Στη νέα του περιπέτεια ο ΚΑΤ έχει ένα κάταγμα στον καρπό, βρίσκεται έξω ήδη 10 μέρες και θα επανεξεταστεί σε 2 εβδομάδες. Με βάση και την θέση των Wolves, καλά ξεμπερδέματα.

Αγαπημένε Kyrie Irving, σου υπόσχομαι ότι θα δώσω μάχη αυτή η γωνιά να πάρει το όνομά σου μια μέρα. Το αξίζεις περισσότερο από τον καθένα τα τελευταία χρόνια. Στα δικά μας όμως, ο Kyrie έκανε επέμβαση στον ώμο και θα χάσει όλη τη χρονιά. Εντάξει, δεν το λες και έκπληξη πλέον.

Ο Ben Simmons έχει χάσει ήδη τα δύο τελευταία παιχνίδια των Sixers με πρόβλημα στην πλάτη. Εντάξει στο τελευταίο έπαιξε 5 λεπτά, που είναι σαν να μην έπαιξε. Οι Sixers γύρισαν στην Phily και ο Simmons κάνει εξετάσεις. Για αρχή, το σίγουρο είναι πως δεν θα παίξει σήμερα. Δύσκολο το βλέπω όμως να παίξει αυτή την εβδομάδα. Αυτό θα είναι και το καλό σενάριο για τους ιδιοκτήτες του, που καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα.

Ο Damian Lillard πονάει στην βουβωνική χώρα και μαζί του το Portland. Ο σταρ της ομάδας του Oregon αναμένεται να χάσει όλη την ερχόμενη εβδομάδα, αν όλα πάνε καλά. Αν όχι, θα έχουμε περαιτέρω απουσία. Κάτι που δεν θα ήθελε κανείς.

O Jimmy Buttler έχει κάποιο προσωπικό θέμα που πρέπει να διευθετήσει. Γι’ αυτό κι έχασε έναν αγώνα ήδη, ενώ δεν θα αγωνιστεί ούτε την Δευτέρα. Οψόμεθα, αλλά δεν τον θεωρούμε και σιγουράκι για την εβδομάδα.

Πρόβλημα στο γόνατο για τον Jaren Jackson Jr και στο Memphis αρχίζουν να ιδρώνουν. Η μικρή εξάρθρωση που έχει πάθει χρειάζεται χρόνο για να γιάνει κι έτσι θα επανεξεταστεί σε 2 εβδομάδες. Εκφράζεται η αισιοδοξία ότι δεν είναι κάτι σοβαρό.

Ο Victor Oladipo επανήλθε μεν από τον τραυματισμό του στο γόνατο, αλλά βρίσκεται ξανά έξω. Αυτή τη φορά η αιτία είναι σπασμοί στην πλάτη. Έχει χάσει ήδη έναν αγώνα και το πιθανότερο είναι οι Pacers προληπτικά να τον κρατήσω έξω για 1-2 αγώνες ακόμη. Δύσκολα θα παρευρεθεί σε όλους τους αγώνες της ομάδας του αυτή την εβδομάδα.

Το γόνατο του Kemba Walker συνέχιζε να πονάει και για αυτό μία εβδομάδα πριν του αφαιρέθηκε υγρό. Ως αποτέλεσμα, ο point guard των Celtics έχει χάσει δύο αγώνες. Οι Κέλτες θέλουν να είναι σίγουροι για την υγεία του. Γι’ αυτό, μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο να χάσει και άλλα παιχνίδια αυτή την εβδομάδα.

O Clint Capela ταλαιπωρείται συνεχώς στην φτέρνα από την αρχή της χρονιάς. Πλέον απουσιάζει ήδη εδώ και δύο εβδομάδες. Χρειάζεται όμως κι άλλη ξεκούραση. Γι’ αυτό και θα επανεξεταστεί σε άλλες δύο. Γενικά μπορεί το πρόβλημα μπορεί να μην φαίνεται πολύ σοβαρό, όμως είναι συνεχιζόμενο και αυτά δεν είναι καθόλου καλά νέα.

* Οι περισσότερες ομάδες αγωνίζονται 3 ή 4 φορές. Εξαίρεση αποτελούν οι Bulls και οι Spurs με 2 παιχνίδια.