The Ball Hog Invites Its Friends: Roundtable: Teams Edition

Posted on Oct 21 2016 - 7:12pm by The Ball Hog

Όπως θα έχετε προσέξει, το τελευταίο διάστημα το “Μπασκετικό Γουρούνι”, το Ball Hog, έχει αρχίσει και κοινωνικοποιείται και κάνει καινούριους φίλους, διατηρώντας πάντα τις παγιωμένες σχέσεις του. Έτσι, πλέον μας βρίσκετε και έντυπα, κάθε Τρίτη, στις σελίδες του εβδομαδιαίου περιοδικού M2M (Man to Man), το οποίο κυκλοφορεί μαζί με την καθημερινή αθλητική εφημερίδα Live Sport, ενώ κείμενά μας αναδημοσιεύονται καθημερινά από την αθλητική ιστοσελίδα SporTotal (fb page εδώ). Επιπρόσθετα, διατηρούμε φιλικές και άριστες σχέσεις με την ιστοσελίδα BasketBall Guru (fb page εδώ), με το τριμηνιαίο αθλητικό/κοινωνικό-πολιτικό περιοδικό HUMBA! (fb page εδώ), καθώς και τις μπασκετικές σελίδες (προς ώρας αποκλειστικά) στο facebook, Ball Don’t LieΗ Καλαθοσφαιρική Πληροφορία της Ημέρας και The Crossover.

Εν όψει, λοιπόν, της έναρξης της ΝΒΑ season 2016-17, ανοίξαμε τα γραφεία μας και καλέσαμε τους φίλους μας, νέους και παλιούς, για ένα απογευματινό τσάι και για κουβέντα γύρω από την έναρξη της σεζόν και τις δικές τους απαιτήσεις ή προβλέψεις γύρω από αυτήν. Κάποιων οι υποχρεώσεις δεν τους επέτρεπαν να παρευρεθούν, αλλά όσοι παρέστησαν διαπίστωσαν το πόσο φιλόξενοι είμαστε. 

Και ακριβώς επειδή είμαστε ιδιαίτερα φιλόξενοι, και η επίσκεψη, και συνεπακολούθως η συζήτηση, διήρκεσε πολύ ώρα, χωρίσαμε τις απαντήσεις τους σε δύο μέρη, ένα που αφορά τις ομάδες και ένα που αφορά τους παίχτες του ΝΒΑ, και σας τις παρουσίαζουμε αντίστοιχα.

Ξεκινάμε σήμερα με τη συζήτηση για τις ομάδες της νέας σεζόν.

Roundtable
1. To 2017 ποια θα είναι η ομάδα έκπληξη που θα ανατινάξει τις προβλέψεις;

Γιάννης Ψαράκης (Μ2Μ): Οι Phoenix Suαχαχαχα… Καλά, δεν μπορούμε να κάνουμε μία πλάκα; Οι Knicks θα μας διασκεδάσουν σαν την Εθνική Αγγλίας στο ποδόσφαιρο ένα πράμα. Οι Clippers last year, οι Pacers έδιωξαν όλους τους Hill που είχαν και δεν ασχολούμαι πια μαζί τους. Τι μένει; Η αναβίωση των “Bad Boys”. Οι Pistons έχουν ίσως την πιο τρομαχτική γραμμή ψηλών και αυτό δεν είναι σπόντα για τον Boban (ομορφάαααντρα μου!!) Marjanovic. Drummond, Harris, Leuer, Baynes είναι bad motherfuckers. Να γυρίσει γρήγορα και υγιής ο Jackson και έλα ‘Bron να περάσεις από το Palace.

Νίκος Παπαδογιάννης (Μ2Μ): Ελπίζω η Μinnesota, με τον ΚΑΤ και τον Wiggins στην πρώτη γραμμή. Τα νιάτα των «Λύκων» κάνουν τον 26άχρονο Rubio να μοιάζει βετεράνος. Εγώ πάντως θα πλήρωνα ευχαρίστως εισιτήριο για να τους δω.

Λεωνίδας Τούσιας (BasketBall Guru): Όπως είχε γράψει και ο Ραδικόπουλος στο αφιέρωμα που έκανε για τις ομάδες της Northwest, φέτος θα είναι η χρονιά των Jazz. Έχουν πολύ καλό προπονητή, νεαρούς παίκτες που βελτιώνονται κάθε χρόνο, και μια από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος. Μετά από δύο χρόνια, όπου χάσανε την είσοδο στα playoffs στο παρά πέντε, πλέον είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Οι προσθήκες των βετεράνων Diaw, Hill και Johnson θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν περισσότερη σταθερότητα, καλύτερο σουτ από την περιφέρεια και μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο. Ο Exum επιστρέφει από τον τραυματισμό του και ήδη δείχνει στα φιλικά πως αμυντικά μπορεί να διαπρέψει. Ο τραυματισμός του Hayward σίγουρα θα είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας στο ξεκίνημα, αλλά ο Hood έδειξε πέρσι ότι είναι έτοιμος να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες επιθετικά, ενώ η επιστροφή του Burks, μαζί με την απόκτηση του Johnson, πιστεύω ότι θα καλύψουν ικανοποιητικά (αν και όχι απόλυτα) την απουσία του Hayward.

Bill Nessis (BasketBall Guru): Θα ταξιδέψω ως τα βουνά του Colorado και θα πω τους Denver Nuggets. Τους λείπει ο “βαρβάτος” star, αλλά η ομάδα είναι σχεδόν ίδια με πέρυσι, υπάρχει εκτίμηση στον Mike Malone και το hype για το δίδυμο των “-ιτς”, Jokic και Nurkic είναι μεγάλο. Σε μια τέτοια Δύση, αν απλά μπουν στα playoff θα είναι μεγάλη έκπληξη.

Ball Don’t Lie: Οι Utah Jazz. Κράτησαν τον κορμό τους και έκαναν ποιοτικές προσθήκες, όπως είναι ο George Hill (που ok, είναι ο George ο Hill, το ξέρω, αλλά είναι ξεκάθαρα upgrade σε σχέση με τα διάφορα σκαμπό που έπαιζαν μέχρι πρότινος στον άσο των Jazz), ο Joe Johnson (που μπορεί σε σχέση με αυτά που κάνει πάνω στο παρκέ να έχει πάρει στην καριέρα του πιο τζάμπα λεφτά και από τον hair stylist στο Breaking Bad, όπου όλοι οι άντρες ήταν καραφλοί, αλλά παραμένει ποιοτικός σε ρόλο backup) και ο Boris Diaw (που είναι πρότυπο μπασκετμπολίστα, επιμένω ότι το μπάσκετ είναι το άθλημα των χονδρών bon viveurs). Αν προσθέσεις και τις επιστροφές από μεγάλους τραυματισμούς των Burks και Exum, την παραμονή του συμπαθέστατου Quin Snyder στον πάγκο, και την παρουσία Gobert και Favors στη ρακέτα, και συνυπολογίσεις το γεγονός ότι πέρσι ήταν και άτυχοι, χάνοντας πάρα πολλά ματς στον πόντο, νομίζω ότι είναι ασφαλής πρόβλεψη πως οι Jazz μπορούν φέτος να ανέβουν από τις 40 περσινές νίκες στις, ας πούμε, 47-50.

Η Καλαθοσφαιρική Πληροφορία της Ημέρας: Η μια ομάδα που θα είχε την ευκαιρία να κάνει την έκπληξη και να τα πάει πολύ καλύτερα απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς είναι οι Utah Jazz. Ο Dante Exum επιστρέφει, ο Alec Burks είναι σε καλό δρόμο επίσης, οι George Hill και Joe Johnson προσθέτουν δυο πολύ καλές, έμπειρες λύσεις στην περιφέρεια, ενώ ο Boris Diaw αναμένεται να δώσει μια ευέλικτη λύση σε μια frontline που είναι φτιαγμένη για να ρίχνει «ξύλο». Αλλά τι να τα κάνεις όλα αυτά όταν ο ηγέτης της ομάδας σου δεν είναι υγιής; O Gordon Hayward θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 1,5 μήνα και ο Johnson αναμένεται να είναι αυτός που θα πάρει τη θέση του στην αρχική πεντάδα των Jazz στην αρχή της κανονικής περιόδου.

Αντώνης Μήτρου (The Crossover): Δεν ξέρω αν πιάνεται για έκπληξη, αλλά μου αρέσει το Houston. Και x-factor του όλου εγχειρήματος θεωρώ τον Ariza.

profile ballhog4

2. ”Ναι, αφεντικό; Είμαι στο κρεβάτι με 40 πυρετό και είναι κολλητικό. Ναι, ναι. Ίσως το καλύτερο είναι να μην έρθω αύριο στο γραφείο και κολλήσουν και οι υπόλοιποι”. Ποια θα είναι η πιο fun to watch ομάδα φέτος για την οποία μπορεί να προβείτε στην παραπάνω “ζαβολιά”;

Γιάννης Ψαράκης (Μ2Μ): Με ιντριγκάρει απίστευτα το project της Minnesota. Τώρα που έφυγαν τα τιμημένα γηρατειά (“Big Ticket”) και που «έσπασε» οριστικά ο Pekovic, γουστάρω τρελά πεντάδα με Dunn (Ricky, πάγκο προς παραδειγματισμό), LaVine, Wiggins, Towns και Dieng. Μπρμπρμπρ. Ανατρίχιασα!

Νίκος Παπαδογιάννης (Μ2Μ): Η πιο fun to watch ομάδα του ΝΒΑ ήταν, είναι, και θα είναι οι San Antonio Spurs. Για εμάς τους παλαιομοδίτες, τουλάχιστον. Με το μπάσκετ-τσίρκο των Warriors, το μοναδικό στοιχείο fun του μπορώ να σκεφτώ είναι η επίθεση με σφυρί στην τηλεόραση και στον υπολογιστή. Έχει πλάκα να σπας πράγματα.

Λεωνίδας Τούσιας (BasketBall Guru): Οι Timberwolves θα είναι φέτος η πιο “fun to watch” ομάδα της λίγκας. Έχουν τον καλύτερο μελλοντικό παίκτη, στο πρόσωπο του Karl Anthony Towns, ο οποίος είναι το μέλλον της θέσης του center, αλλά και του ίδιου του ΝΒΑ. Ο Zach Lavine έχει ήδη κερδίσει δύο φορές τον διαγωνισμό καρφωμάτων (Οk, τη δεύτερη μάλλον δεν το άξιζε) και πλέον προσθέτει στο ρεπερτόριο του και το τρίποντο. Ο γενικός κουμανταδόρος της ομάδας είναι ένας old school PG, ο οποίος κάνει καταπληκτικές no look πάσες, ενώ το γεγονός ότι είναι από τους καλύτερους «κλέφτες» της λίγκας εγγυάται πολλούς αιφνιδιασμούς. Στο “3” παίζει ο Wiggins, ο οποίος το καλοκαίρι που μας πέρασε σε μια προπόνηση σχεδόν έκανε ένα κάρφωμα με 720 μοίρες περιστροφή! Ο Bjelica είναι ο Ευρωπαίος point forward ο οποίος, με έναν χρόνο εμπειρία, θα έχει πλέον πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα. Ο Dieng ετοιμάζεται για τη δική του break out season και τέλος ο Thibs είναι η εγγύηση ότι κανείς τους δεν θα χαλαρώσει και κάθε βράδυ θα δίνουν όλοι το 100%.

Bill Nessis (BasketBall Guru): Δεν ξέρω αν θα είναι η πιο “fun to watch”, αλλά οι Boston Celtics θα είναι αυτή που θα ξενυχτάω περισσότερο από κάθε άλλη. Η ομαδάρα του Brad Stevens (που θα βγει Coach of the Year, by the way) θα είναι ακόμη καλύτερη φέτος με την προσθήκη του Horford, μία προσθήκη που ταιριάζει γάντι. Συνεχής κίνηση στην επίθεση, ανελέητο transition, και την καλύτερη άμυνα της λίγκας, είναι μερικά απ’ αυτά που θα μας κρατάνε ξύπνιους.

Ball Don’t Lie: Δώστε μου μάτια να βλέπω Bulls. Μπορεί να μην παίξουν το καλύτερο μπάσκετ (βασικά όχι μπορεί, προφανώς και δεν θα το παίξουν το καλύτερο μπάσκετ), αλλά πρόκειται για μια ομάδα που στην κυριολεξία δεν έχει ούτε έναν αδιάφορο παίκτη. Το εννοώ. Πέρα από τους δεδομένα φανταστικούς να παρακολουθεί κανείς, για διάφορους λόγους, Rondo, Wade και Butler, έχουν τον Mirotic, που από τη μέρα που πάτησε στο Chicago αν τον ρωτήσει κάποιος τι θέση παίζει θα πει «σουτάρω», τον καλό Lopez (έλα τώρα, ποιος Brook να’ούμε, μόνο την free throw routine του Robin να βλέπεις φτάνει), τον Denzel Valentine, κολεγιακό υπερπαίκτη και κάτοχο του μακράν πιο sexy ονόματος της Λίγκας (you just can’t make this shit up), τον Dougie McBuckets, την κινούμενη ντουλάπα Cristiano Felicio, τον Taj και τον Bobby, τον ανιψιό του Horace Grant και τον Paul Zipser, έναν αξιολάτρευτο Γερμανό rookie που σουτάρει από παντού και, παρά το γεγονός ότι κινείται σαν να έχει καταπιεί σπαθί, είναι απροσδόκητα καλός παίκτης. Και πήραν και τον Carter-Williams, αυθεντικό προϊόν του Syracuse. Με λίγα λόγια, οι φετινοί Bulls μπορεί να εξελιχθούν σε ανεπανάληπτο heartbreak για τους φίλους του Chicago, αλλά βαρετοί αποκλείεται να είναι.

Η Καλαθοσφαιρική Πληροφορία της Ημέρας: Το μόνο θέαμα που βρίσκω πιο διασκεδαστικό από το να βλέπω μια ομάδα να κυκλοφορεί την μπάλα στο πλάτος του γηπέδου για να βρει το καλύτερο δυνατό σουτ, είναι το να βλέπω μια ομάδα να κυκλοφορεί την μπάλα στο μήκος του. Και το βρίσκω πολύ πιο διασκεδαστικό. Οι Golden State Warriors, κάτω από τη καθοδήγηση του Steve Kerr, είναι το πιο διασκεδαστικό σύνολο που έχω δει, μετά τους Showtime Lakers της δεκαετίας του ’80. Όπως, όμως, και στη περίπτωση των Lakers, οι Warriors ήταν και θα είναι σε θέση να προσφέρουν το θέαμα που αρκετοί περιμένουν και φέτος, κερδίζοντας παράλληλα, μόνο αν καταφέρουν τουλάχιστον να ισορροπήσουν το παιχνίδι των κατοχών, απέναντι στους άλλους κύριους διεκδικητές του Τίτλου.

Αντώνης Μήτρου (The Crossover): Οι Golden State Warriors είναι cheat. Το potential και μόνο που έχουν, έστω και αν δεν βγει συστηματικά στο παρκέ, ιντριγκάρει τους πάντες. Και ναι, αν εμφανιστεί η version που παρουσίασαν στην preseason, είναι πιο funt-to-watch και από το San Antonio.

mini logo

3. Ποια ομάδα θα αναγκαστεί να καταφύγει σε special days προκειμένου να μαζέψει τον απογοητευμένο κόσμο της στο γήπεδο, βλέποντας από νωρίς τη λοταρία του Μαΐου;

Γιάννης Ψαράκης (Μ2Μ): Ελάτε τώρα, δεν περίμενα τέτοιες ερωτήσεις/κλέψιμο εκκλησίας; Το tank φωνάζει από χιλιόμετρα μακριά για τους (όχι τους Sixers, μην βιάζεστε) Lakers. Που να μην ήταν και η ομάδα μου… Με βασικό σέντερ τον αξίας $ 65 εκατ. Τιμόθεο Mozgov, σταματάει οποιαδήποτε σοβαρή κουβέντα. “Mamba In” μπας και έχουμε κάποιον να ασχολούμαστε…

Νίκος Παπαδογιάννης (Μ2Μ): Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι πάντοτε η ίδια: οι Νew York Knickerbockers. Ακόμα και όταν (λέμε τώρα) κατακτήσει τίτλο, στο Garden θα βασιλεύει η απογοήτευση. Δεν υπάρχει πιο special day από τη «μέρα ενάντια στον προπονητή, τους παίκτες, τη διοίκηση και την άτιμη κενωνία». Στη Νέα Υόρκη τη γιορτάζουν τρις εβδομαδιαίως.

Λεωνίδας Τούσιας (BasketBall Guru): Μάλλον θα στενοχωρήσω τον Μαρίνο, aka LM1)Είναι LM στην Fantasy λίγκα που παίζω., με αυτό που θα πω, αλλά οι Kings θα είναι η πρώτη ομάδα που θα καταφύγει σε special days και η αλήθεια είναι ότι αν είναι λίγο δημιουργικοί στο τμήμα marketing θα μπορούσαν να κάνουν παπάδες. Θα μπορούσαν να ξεκινήσουν με Greek Day, όπου οι δίδυμοι πύργοι, Κουφός και Παπαγιάννης, θα κάνουν masterclass στην ελληνική κουζίνα πριν την έναρξη του αγώνα και workshop ελληνικών χορών στο ημίχρονο, υπό της επιφημείες του έτερου Βαλκάνιου, Vlade “The Draft Guru” Divac. Μια άλλη ιδέα θα ήταν να κάνουν special day όπου η βασική πεντάδα θα αποτελείται εξ ολοκλήρου από 7-footers, και επιτέλους ο DMC θα μπορεί να παίξει ως PG και να γίνει ο “Splash Cousin” σουτάροντας ανελέητα τρίποντα. Πληροφοριακά, η υπόλοιπη πεντάδα θα απαρτίζεται από τον Skal Labissiere στο “2”, ο οποίος σαν high schooler είχε τη φήμη του καλού σουτερ, ο Willie Cauley Stein στο “3”, για να παίζει άμυνα, και οι δίδυμοι ελληνικοί πύργοι στο “4” και “5”, με τον Παπαγιάννη να κάνει το stretch-4, και τον Κουφό απλά να κάνει screens στους τρεις “σουτερ” της ομάδας. Επίσης, Special Day με τον Ty Lawson να μιλάει για τα αγαπημένα του ποτά, και drinking games πριν την έναρξη των αγώνων, ενώ στο ημίχρονο τρεις τυχεροί θεατές θα διαγωνίζονται με τον συμπαθή Ty στο Need for Speed, αφού πρώτα θα έχουν πιει τρεις γύρες σφηνάκια ο καθένας.

Bill Nessis (BasketBall Guru): Εδώ θα πω τους Brooklyn Nets, οι οποίοι έχουν μάλλον το χειρότερο ρόστερ της λίγκας. Δεν είναι μόνο τα αρνητικά αποτελέσματα που θα έχουν, αλλά αυτό που θα παρουσιάσουν μέσα στο παρκέ και που θα φτάσει μέχρι και την Beyonce στο σημείο να κάνει σκηνή στον Jay Z για το κακό θέαμα. Το χειρότερο απ’ όλα; Ούτε καν τη λοταρία του Μαΐου δεν περιμένουν με ανυπομονησία.

Ball Don’t Lie: Το Brooklyn. Οι Nets είναι τόσο μεγάλη απογοήτευση, που ούτε καν στη λοταρία δεν μπορούν να στοχεύσουν, αφού τα picks τα έχουν ξεπουλήσει προ πολλού. Ορισμένοι από τους παίκτες τους δε, είναι τόσο άγνωστοι, που είμαι σίγουρος ότι αν επιχειρήσουν σε κάποιο ματς να μπουν από τις κεντρικές θύρες του γηπέδου θα τους ζητηθεί εισιτήριο. Ξεκάθαρα η άγονη γραμμή του φετινού NBA. Α ναι, έχουν και τον κακό Lopez.

Η Kαλαθοσφαιρική Πληροφορία της Ημέρας: Οι Miami Heat είναι μια ομάδα που θα μπορούσε να χάσει από νωρίς το τρένο για τα playoffs. Το φετινό καλοκαίρι αν και κατάφεραν να δέσουν τον Hassan Whiteside, για τα επόμενα 3+1 χρόνια, έχασαν πολλά άλλα μέλη του έμπειρου, βασικού τους rotation.Luol Deng (2ος), Chris Bosh (3ος), Dwayne Wade (4ος), Amar’e Stoudemire (8ος) και Joe Johnson (10ος) ήταν όλοι στη πρώτη δεκάδα σε Win Shares, έχοντας συνολικά 22 WS σε μια σεζόν 48 νικών. Προσθήκες παικτών όπως οι Wayne Ellington, James Johnson, Derrick Williams και Dion Waiters, όσα καλά στοιχεία και να προσθέτουν στο αγωνιστικό πλάνο του κόουτς Spoelstra, κουβαλάνε μαζί τους ελάχιστη -έως ανύπαρκτη- εμπειρία σε ηγετικό ρόλο, κάτι που μπορεί να στοιχίσει στο Miami σε μια σεζόν 82 παιχνιδιών. Οι Goran Dragic και Hassan Whiteside θα επωμιστούν την ηγεσία της ομάδας και η εκάστοτε αυτοκαταστροφική ομάδα της Ανατολής, βοηθός.

Αντώνης Μήτρου (The Crossover): Το Brooklyn είναι ήδη εκεί, οπότε ας διαλέξουμε και κάτι “ανέλπιστο”: L.A. Lakers.

Ballhog Spalding

4. Εντελώς υποκειμενικά και με γνώμονα πάντα τα οπαδικά συναισθήματα, ποιο θα είναι το ζευγάρι των τελικών;

Γιάννης Ψαράκης (Μ2Μ): Συνυπολογίζοντας βάθος ρόστερ, προσωπικότητα παικτών, ικανότητα πάγκου, δυναμική franchise και αποτελεσματικότητα στην έδρα, η λογική λέει (th)repeat Warriors-Cavs (έπρεπε να περάσουν 10 ερωτήσεις για μια σοβαρή απάντηση…).

Υ.Γ. Το βραβείο που θα πάρω στο τέλος της σεζόν για τις επιτυχείς προβλέψεις μου το αφιερώνω από τώρα στον παίκτη που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης. Τον Timothe Luwawu-Cabarrot. Και στους τρεις μαζί δηλαδή…

Νίκος Παπαδογιάννης (Μ2Μ): Από τη μία οι Warriors και από την άλλη η ομάδα που θα τους νικήσει.

Λεωνίδας Τούσιας (BasketBall Guru): Οι ειδικοί είναι σίγουροι ότι οι Τελικοί φέτος θα είναι Warriors vs Cavaliers, αλλά εντελώς οπαδικά, και εφόσον στην ερώτηση δεν υπάρχει και χρονολογία, θα πω ότι οι Τελικοί θα είναι Bucks vs Timberwolves. ΚΑΤ εναντίον Γιάννη και όσοι θεατές είναι πάνω από 45 χρόνων θα βγάζουν σπυριά βλέποντας δύο παίκτες με ύψος πάνω από 2,10 να κατεβάζουν την μπάλα, να σουτάρουν τρίποντα και γενικά να αλλάζουν το άθλημα. Πέρα από την πλάκα, οι δύο ομάδες έχουν πολύ καλό υλικό πάνω στο οποίο μπορούν να χτίσουν τα επόμενα χρόνια και να γίνουν διεκδικητές του πρωταθλήματος, αρκεί να κάνουν τις σωστές κινήσεις. Για τους μεν Bucks, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δουν αν οι Jabari και Γιάννης μπορούν να παίξουν μαζί, και σε περίπτωση που η απάντηση είναι θετική, να τους πλαισιώσουν με όσους περισσότερους σουτερ μπορούν, εκτός του Middleton (ακόμη κι αν οι δύο stars βελτιώσουν τα ποσοστά τους στο τρίποντο). Αν, μάλιστα, ο Thon Maker γίνει αξιόπιστος rim protector, τότε θα έχουν προσθέσει ακόμα ένα κομμάτι στο παζλ, και χρόνο με το χρόνο θα τους βλέπουμε να γίνονται καλύτεροι. Οι Timberwolves, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι πιο κοντά σε αυτόν τον στόχο, καθώς φαίνεται να έχουν πιο ξεκάθαρο σχέδιο. Η πρόσληψη του Thibodeau αποτελεί εχέγγυο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, και αν δεν έχουν τραυματισμούς, θα μπουν στα playoffs, και το γεγονός ότι δεν σπατάλησαν χρήματα στα υπέρογκα συμβόλαια, όπως κάνανε πολλές ομάδες, θα τους δώσει ευελιξία όταν θα χρειαστεί να ανανεώσουν τους νεαρούς παίκτες τους, και επίσης ίσως να έχουν χώρο στο salary cap και για μία-δύο στοχευμένες κινήσεις. Μέχρι, όμως, να έρθει εκείνη η μέρα, μπορούμε να απολαύσουμε τη μάχη ανάμεσα στον James και τους Warriors, οι οποίοι πάνε ολοταχώς για μια τρίτη αναμέτρηση σε Τελικούς.

Bill Nessis (BasketBall Guru): Όσο κι αν εντελώς αντικειμενικά θέλω να πω Warriors-Celtics, δεν μπορώ να δω αυτή την στιγμή πως δεν θα έχουμε για τρίτη σερί χρονιά το ίδιο ζευγάρι στους Τελικούς. Παρεμπιπτόντως, η ομάδα της Βοστώνης δίνεται ως το πέμπτο φαβορί για κατάκτηση του τίτλου με το best case scenario γι’ αυτούς, βέβαια, να είναι η δεύτερη θέση της Ανατολής. Warriors-Cavaliers, λοιπόν, για μια χρονιά ακόμη με την ελπίδα να πέσω έξω, είτε απ’ την μία, είτε από την άλλη μεριά.

Ball Don’t Lie: Spurs εναντίον Celtics. Popovich vs Stevens. Σίγουρα πράματα, αποθέωση μπάσκετ. Μιλάμε άλλωστε και για τη Λίγκα “where amazing happens”. Αλλά επειδή και το “amazing” έχει τα όριά του, οι Spurs δυστυχώς δεν δείχνουν φέτος ικανοί να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου, αν και θα είναι ασφαλώς και πάλι ισχυροί και σίγουρα μέσα στη συζήτηση. Αν θέλουμε να το δούμε το ζήτημα ψυχρά, νομίζω ότι φέτος θα λείψει το μεγάλο μπαμ και θα έχουμε για τρίτη συνεχόμενη φορά το ίδιο ζευγάρι στους Τελικούς, κάτι που αν συμβεί (που θα συμβεί) θα γίνει για πρώτη φορά στην Ιστορία, όχι μόνο του NBA, αλλά οποιασδήποτε από τις τρεις μεγάλες επαγγελματικές Λίγκες της Αμερικής (NFL και MLB οι άλλες δύο).

Η Καλαθοσφαιρική Πληροφορία της Ημέρας: Σκεφτόμουν να αρχίσω την απάντηση μου με την ερώτηση «Μα ποιο άλλο;» συνεχίζοντας με αυτό που σκέφτεται αρκετός κόσμος. Δηλαδή μια τρίτη συνεχόμενη αναμέτρηση ανάμεσα στους Cleveland Cavaliers και τους Golden State Warriors. Μετά όμως το ξανασκέφτηκα, όχι γιατί δεν είναι αυτή η πρόβλεψη μου, αλλά γιατί αυτό δεν έχει γίνει ποτέ, μέχρι σήμερα.

Αντώνης Μήτρου (The Crossover): Εντελώς υποκειμενικά, οι Raptors θα διασύρουν με 4-1 τους Dallas Maverics, με αποτέλεσμα το αντίο του Nowitzki θα παραταθεί. Εκτός και αν στο Houston παίξει 82+ παιχνίδια ο Eric Gordon. Άρα θα το πάρουν οι Καναδοί. Εντελώς υποκειμενικά.

cover

References
1 Είναι LM στην Fantasy λίγκα που παίζω.

2 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. nick October 22, 2016 at 18:39 -

    η πιο διασκεδαστικη ομαδα για μενα θα ειναι το χιουστον..πλεον εχουν χτισει ολοκληρωτικα την ομαδα τους πανω στον μουσια και ετσι θα γινεται οτι θελει ο τρελος..γκορντον και αντερσον απο διπλα του να τα μπουμπουνανε απο παντου και αλλει ουπ με καπελα..παει για mvp season φετος και θα βουλωσει στοματα για την απαξιωση που δεχτηκε την προηγουμενη χρονια..στατιστικα τυπου 28pts 9as 4reb βλεπω για μεσω ορο χρονιας..υγ και 0 αμυνα το κυριοτερο για να ευχαριστηθεις παιχνιδι

  2. bill October 25, 2016 at 00:52 -

    Τι κριμα για τα γουστα του συμπαθους κ.Παπαδογιαννη που οι GSW ειναι μια απο τις 4-5 καλυτερες ομαδες στην ιστορια του αθληματος.Ισως το χειροτερο για αυτον να ειναι αυτο ακριβως,οτι μια ομαδα τοσο επιθετικη και ατοφια,γνησια διασκεδαστικη φτανει τοσο ψηλα!Ο απλοικος δογματισμος του με εκφρασεις ”μπασκετ-τσιρκο” πρωτα απ’ολα δεν τιμα τις γνωσεις και την εμπειρια του,με βαση αυτα θα επρεπε να γνωριζει οτι δε γινεται ομαδα σαν αυτη στην τυχη και με ακροβατικα ή αλλα νουμερα!!