Free Agency 2018 So Far

Posted on Jul 7 2018 - 12:50pm by The Ball Hog

Για μερικούς είναι τα Χριστούγεννα. Για άλλους είναι το καλοκαίρι και οι παραλίες. Για εμάς εδώ στα HogQuarters είναι η free agency η πιο όμορφη εποχή του χρόνου, αφού βλέπουμε τις φαντασιώσεις μας και τους εφιάλτες μας να γίνονται ένα. Όπως αναμενόταν, η off season 2018 ξεκίνησε δυναμικά και δεν μας απογοήτευσε, καθώς μέχρι την στιγμή που δημοσιεύθηκε αυτό κείμενο μετρήσαμε 54 νέα συμβόλαια, 28 εκ των οποίων είναι μονοετή, κάτι που δείχνει πως οι ομάδες -αλλά και οι παίχτες- προετοιμάζονται για το καλοκαίρι του 2019, όταν το Salary Cap αναμένεται να φτάσει τα $109 εκατ., με το τρέχον να βρίσκεται στα $101,9 εκατ.
Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωτικά όσα deals έγιναν αυτές τις μέρες, με μια χιουμοριστική (προσπαθήσαμε τουλάχιστον) και χαλαρή διάθεση σχολιασμού από τους Λουκά Μοσχούλα και Gus Χρυσοχού. Ξεκινάμε λοιπόν:

 

1) LeBron James: Los Angeles Lakers – Τέσσερα χρόνια / $154 εκατομμύρια

Οι επιχειρήσεις και τα παιδιά πήγαν πριν τον LeBron στο L.A. Οπότε αυτός απλά ακολούθησε. Τώρα για τους Lakers μένει να ακολουθήσουν και τον James δυο-τρεις παίκτες ακόμα για να φτάσουν στο πρώτο δαχτυλίδι στην μετά Kobe εποχή.

2) Kevin Durant: Golden State Warriors – Δύο χρόνια / $61,5 εκατομμύρια

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά εδώ: “Καληνύχτα και καλή τύχη” στις υπόλοιπες 29 ομάδες.

3) DeMarcus Cousins: Golden State Warriors – Ένας χρόνος / $5,3 εκατομμύρια

Αφού βγήκε στη επιφάνεια πως οι Pelicans του πρόσφεραν διετές συμβόλαιο $40 εκατ. και εκείνος αρνήθηκε, είπε να υπογράψει στους Warriors για ένα χρόνο έναντι $5,3 εκατ. Κοινώς, θα πληρωθεί για να κάνει rehab στον τραυματισμένο του αχίλλειο και για να παίξει λίγο πριν τα Playoffs. Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη πλευρά που λέει ότι ο Anthony Davis δεν πολυψηνόταν για την επέκταση της παρουσίας του Boogie στην ομάδα:

Κάτι μας λέει πως η σειρά αυτή θα έχει κι άλλα επεισόδια.

4) Chris Paul: Houston Rockets – Τέσσερα χρόνια / $160 εκατομμύρια

Ο CP3 με μια βαρύγδουπη ανάρτησή του στα social media αναφέρθηκε στην επέκταση της συμφωνίας του ως “Unfinished Business in Houston”. Πρόεδρε1)Ο Paul είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Παιχτών, για όσους δεν το γνωρίζετε., αν στα 38 μας παίρναμε $40 εκατ., τα ίδια βαρύγδουπα θα λέγαμε και εμείς.

5) Paul George: Oklahoma City Thunder – Τέσσερα χρόνια / $137 εκατομμύρια

Ο George επέλεξε να μείνει δίπλα στον Russell Westbrook αντί να αγωνιστεί μαζί με τον LeBron. Οι ψυχίατροι θα αποφανθούν το γιατί.

6) DeAndre Jordan: Dallas Mavericks – Ένας χρόνος / $24,1 εκατομμύρια

Μας αρέσει πολύ η πεντάδα Smith, Doncic, Barnes, Nowitzki και Jordan. Αλλά υπάρχει ένας κανόνας που λέει πως “δεν είναι καλό να γίνεται επανασύνδεση με την πρώην σου”. Ειδικά όταν η προηγούμενη σχέση κράτησε για μία μόλις βδομάδα.

7) Aaron Gordon: Orlando Magic – Τέσσερα χρόνια / $84 εκατομμύρια

Οι Magic κατέστησαν σαφές από νωρίς πως θα ματσάρουν οποιαδήποτε προσφορά έρθει για τον Gordon. Ευτυχώς για όσους παίζουμε σε salary leagues στο Fantasy, το ματσάρισμα είναι αυτό που βλέπετε. Thank you Orlando!

8) Dwight Howard: Washington Wizards – Ένας χρόνος / $5,3 εκατομμύρια

Τέταρτη ομάδα σε τέσσερα χρόνια για τον Howard και αρχίζουμε να πιστεύουμε πως δεν είναι ιδιαίτερα σταθερός στις προτιμήσεις του.

9) Nikola Jokic: Denver Nuggets – Πέντε χρόνια / $148 εκατομμύρια

Ο “Big Honey”, όπως τον είχαν βαφτίσει οι συμπαίκτες του το 2016, θα μείνει στα βουνά του Denver. Ποιος ο λόγος να φύγει άλλωστε;

10) Will Barton: Denver Nuggets – Τέσσερα χρόνια / $54 εκατομμύρια

Και αν το προηγούμενο ήταν αναμενόμενο, το συγκεκριμένο είναι και υποψήφιο για το καλύτερο value for money στην free agency του 2018. Τι δεν είδαν άραγε εκεί στο Portland και τον έδωσαν για τον Afflalo;

11) Jusuf Nurkic: Portland TrailBlazers – Τέσσερα χρόνια / $48 εκατομμύρια

Και μιας και μιλήσαμε για Portland, τουλάχιστον δεν το παραέκαναν με τον συγκεκριμένο.

12) Julius Randle: New Orleans Pelicans – Δύο χρόνια / $18 εκατομμύρια

Πέντε χρόνια νεότερος, $22 εκατ. φθηνότερος, αλλά σχεδόν το ίδιο τραυματίας με τον Boogie2)Θυμηθείτε πως ο Randle έχασε όλη τη rookie του χρονιά εξαιτίας τραυματισμού.. Το Davis – Randle – Mirotic, πάντως, μας αρέσει πολύ.

13) Rajon Rondo: Los Angeles Lakers – Ένας χρόνος / $9 eκατομμύρια

Αυτό:

14) Zach LaVine: Chicago Bulls – Τέσσερα χρόνια / $78 εκατομμύρια

Οι Kings τον ήθελαν (άγνωστο το γιατί) καταθέτοντας πρόταση $78 εκατ. Οι Bulls ίδρωσαν, αλλά μάτσαραν την προσφορά, με τον ίδιο να λέει πως επειδή το Chicago δεν του έκανε πρώτο πρόταση, δεν τον ήθελε. This should be fun…

15) Derrick Favors: Utah Jazz – Δύο χρόνια / $36 εκατομμύρια

Αυτό το συμβόλαιο έγινε για ένα λόγο. Ο Λουκάς είχε δώσει στην LΟL τον Favors στον Νικό (τον Ραδικόπουλο ντε!), και τα βουντού έπιασαν τόπο. Και όλα αυτά γιατί ο Νίκος πίστευε ότι ο forward των Jazz δεν θα βρει πάνω από $12 εκατ./τον χρόνο. Συν +33% μάστορα3)Και δεν σε χάλασε! 😉 !

16) Dante Exum: Utah Jazz – Τρία χρόνια / $33 εκατομμύρια

“Ζητείται Αυστραλός point guard ύψους 1,98, που έχει αγωνιστεί 80 από τα πιθανά 246 παιχνίδια τα τελευταία τρία χρόνια, για την υπογραφή τριετούς συμβολαίου αξίας $33 εκατ.”. Χάσαμε για λίγο το συμβόλαιο, ρε γαμώτο, κυρίως λόγω εθνικότητας και ύψους…

17) Trevor Ariza: Phoenix Suns – Ένας χρόνος / $15 εκατομμύρια

Πολλοί έσπευσαν να προβλέψουν πως ο βετεράνος forward θα πάει στο Golden State με πολύ λιγότερα χρήματα, ώστε να κυνηγήσει το δαχτυλίδι. Προφανώς ξέχασαν πως ήδη έχει ένα δαχτυλίδι από το 2009 όταν αγωνιζόταν στους Lakers. Συνεπώς: “Screw the ring, I wanna get paid.” Και καλά έκανες Trevor!

18) Rudy Gay: San Antonio Spurs – Ένας χρόνος / $10 εκατομμύρια

Έμεινε ο Rudy Gay να αναρωτιέται, σαν άλλος Σπύρος Παπαδόπουλος: “Τι έγινε ρε παιδιά; Γιατί φεύγουν όλοι;“.

19) J.J. Redick: Philadelphia 76ers – Ένας χρόνος / $13 εκατομμύρια

Όταν συνειδητοποιείς πως ο Redick θα ξαναπαίξει σε Τελικούς πριν τον Chris Paul βρεθεί καν εκεί.

20) Tony Parker: Charlotte Hornets – Δύο χρόνια / $10 εκατομμύρια

Με τις φήμες να λένε ότι οι Spurs δεν τον ανανέωσαν λόγω των δηλώσεων του για τον τραυματισμό του Kawhi Leonard, κολλάει απόλυτα η φράση “καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς“. Μία τσίχλα στον κύριο, έστω και καθυστερημένα, παρακαλώ.

21) Elfrid Payton: New Orleans Pelicans – Ένας χρόνος / $2,7 εκατομμύρια

“Rondo” στη θέση του Rondo με $6,3 εκατομμύρια λιγότερα. Not bad New Orleans, not bad at all.

22) Avery Bradley: Los Angeles Clippers – Δύο χρόνια / $25 εκατομμύρια

Οι καλές ομάδες χρειάζονται πάντα εκείνους τους εργάτες που θα βάλουν το κορμί τους και θα θυσιαστούν. Ένας εργάτης πολυτελείας -καθώς έχει και 12,3 πόντους μέσο όρο στην καριέρα του- είναι ο Bradley, τώρα όμως οι Clippers δεν έχουν τους μεγάλους stars. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την εξέλιξη της αποθεραπείας στους εγχειρισμένους μυς του.

23) Tyreke Evans: Indiana Pacers – Ένας χρόνος / $12 εκατομμύρια

Για κάποιο λόγο που προσπαθούμε ακόμα να κατανοήσουμε, καμία ομάδα από όσες είχαν χώρο στο cap τους δεν κυνήγησε τον Evans. Το έκανε η Indiana, πιάνοντας τους πάντες στον ύπνο, και πλέον βάζει σοβαρές υποψηφιότητες για top-3 στην Ανατολή.

24) Jerami Grant: Oklahoma City Thunder – Τρία χρόνια / $27 εκατομμύρια

“- Λοιπόν, ψηλέ, πάρε 27 και θα παίζεις βασικός.

– Μα υπάρχει ο Carmelo.

– Αυτό είναι δικό μας θέμα.”

Και κάπως έτσι πάρθηκε η απόφαση να κάνουν stretch τον Carmelo Anthony οι Thunder.

25) Aron Baynes: Boston Celtics – Δύο χρόνια / $11 εκατομμύρια

Και μόνο για τα posters του Αντετοκούνμπο και την καυλάντα του Embiid, αξίζουν τα $11 εκατ.

26) Derrick Rose: Minnesota Timberwolves – Ένας χρόνος / $2,1 εκατομμύρια

Μπορεί από τους Timberwolves να λάβει $2,1 εκατ. για την επόμενη χρονιά, αλλά αυτό το συμβόλαιο σημαίνει πως ενεργοποιείται ο όρος με την Adidas, που έλεγε πως εφόσον ο παίχτης έχει θέση σε ρόστερ ομάδας του NBA το 2018-19, θα πάρει $14 εκατ. από την εταιρεία, η οποία θα βγάλει το ένατο μοντέλο “D-Rose”. “Keep gettin’ dem checks mate!”

27) Nerlens Noel: Oklahoma City Thunder – Δύο χρόνια / $4,2 εκατομμύρια

Μετά την περιπέτεια με τον ατζέντη του στο Dallas, που του υποσχέθηκε max συμβόλαιο, ας είναι ευγνώμων που δεν πλήρωσε ο ίδιος για να παίξει φέτος.

28) Kevin Looney: Golden State Warriors – Ένας χρόνος / $2,1 εκατομμύρια

“Θα πάρω $3,2 εκατ. λιγότερα από τον Boogie; Που υπογράφω;“. Μην σε νοιάζει Kevon, κανείς μας δεν περίμενε πως θα υπέγραφε ο Cousins για αυτά που υπέγραψε. Μια χαρά είσαι, μην μιλάς καθόλου.

29) Fred VavVleet: Toronto Raptors – Δύο χρόνια / $18 εκατομμύρια

Ο Fred VavVleet είναι ίσως ο μοναδικός λόγος που θα ήθελαν να θυμούνται την περσινή σεζόν οι φίλοι των Raptors. Μένει να φανεί αν θα είναι και ο λόγος για να μπουν σε σκέψεις ώστε να δώσουν έναν από τους δύο μεγάλους stars τους.

30) Kentavious Caldwell-Pope: Los Angeles Lakers – Ένας χρόνος / $12 εκατομμύρια

Ευχόμαστε περισσότερα τρίποντα και λιγότερα ankle monitors:

31) Kyle Anderson: Memphis Grizzlies – Τέσσερα χρόνια / $37 εκατομμύρια

Κίνηση που μας εξέπληξε. Στα $37 εκατ. πιστεύαμε πως θα μάτσαραν οι Spurs, για έναν παίχτη που εκτιμάει σε μεγάλο βαθμό ο Popovich. Καλή κίνηση για τους Grizzlies, που πήραν έναν all-around παίχτη, ενώ, από την άλλη, ίσως ετοιμάζει κάτι ο Pop.

32) Gerald Green: Houston Rockets – Ένας χρόνος / $2,4 εκατομμύρια

Μιας και ο Ariza μετράει ακόμα στην αγορά, θα πρέπει να κρατήσουμε το πουλέν του Χάτσιου. Κάπως έτσι θα σκέφτηκαν οι ιθύνοντες των Rockets.

33) Mario Hezonja: New York Knicks – Ένα χρόνος / $6,5 εκατομμύρια

“Φέτος θα είναι η χρονιά του Κροάτη”, μέρος IV. Με τον Dave Fizdale να τον καθοδηγεί, πάντως, μέχρι κι εμείς έχουμε ελπίδες πως όντως μπορεί να ξεχωρίσει.

34) Lance Stephenson & JaVale McGee: Los Angeles Lakers – Από ένα χρόνο / $4,5 & $2,4 εκατομμύρια αντίστοιχα

Ούτε ο πιο παρανοϊκός σεναριογράφος δεν θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι τέτοιο. Αν δεν υπήρχε ο LeBron, θα παρακαλούσαμε το ρόστερ των Lakers να γίνει reality show, με αυτούς τους δύο μέσα σε αυτό.

35) Marco Belinelli: San Antonio Spurs – Δύο χρόνια / $12 εκατομμύρια

Ο σωσίας του Rocky επανήλθε στην ομάδα που εκτιμά τα προσόντα του. Με τις αποχωρήσεις που θα γίνουν θα έχει και τον χρόνο που χρειάζεται για να δίνει τους 10+ πόντους, τα δύο rebounds και τις κοντά δύο assists μέσο όρο.

36) Michael Carter – Williams: Houston Rockets – Ένας χρόνος / $2,1 εκατομμύρια

Αρχίσαμε τι αγαθοεργίες στο Houston. Φτηνός να’ναι, και ότι να’ναι. Δύο από τους τίτλους που θα μπορούσαν να κοσμούν τα sites στην πόλη του Houston μετά τη συμφωνία αυτή.

37) Mike Scott: Los Angeles Clippers – Ένας χρόνος / $2,4 εκατομμύρια

“- Θέλεις να φτιάξουμε μια ομάδα με ρολίστες;

– Τι έχεις κατά νου;

– Πάμε να δώσουμε συμβόλαιο και στον Mike Scott και θα σου πω.”

Κουβέντα ανάμεσα σε Lawrence Frank -president of basketball operations- και Doc Rivers.

38) Ersan Ilyasova: Milwaukee Bucks – Τρία χρόνια / $21 εκατομμύρια

Τον ξέρουν, τους ξέρει, αν μπορεί να σουτάρει καλά μέσα στη σεζόν, θα μιλάμε για ένα πολύ καλό και τίμιο για τις δύο πλευρές deal.

39) Jeff Green: Washington Wizards – Ένας χρόνος / $2,5 εκατομμύρια

Ψηλό πήραν, και έμενε να βρουν και έναν μπαρουτοκαπνισμένο, να τους δώσει λίγη εμπειρία. Αυτό ακριβώς και έγινε. Τώρα αν θα αρχίσει να κλαίει ο κακομαθημένος Morris που θα χάσει λεπτά -στα Playoffs τουλάχιστον- είναι ένα άλλο θέμα.

40) Ed Davis: Brooklyn Nets – Ένας χρόνος / $4,4 εκατομμύρια

Από τα πιο value for money συμβόλαια σε όλη τη Λίγκα, με τον Davis να επιμένει να μην απολύει τον ατζέντη του.

41) Joe Harris: Brooklyn Nets – Δύο χρόνια / $16 εκατομμύρια

Τελικά μπορείς να βγάλεις το ψωμάκι σου στο NBA έχοντας κατά βάση ένα καλό σουτ; Μπορείς και με το παραπάνω. Αρκεί να βρεις την ομάδα που το χρειάζεται.

42) Raymond Felton: Oklahoma City Thunder – Ένας χρόνος / $2,4 εκατομμύρια

Ποιος να έλεγε ότι ο Raymond Felton θα ήταν εκείνο το συμβόλαιο για το οποίο οι Thunder θα ξεπερνούσαν τα $300 εκατ. σε salary και φόρους και θα γινόταν η πρώτη ομάδα στην ιστορία που πετυχαίνει κάτι τέτοιο; Τελικά συμβαίνουν κι αλλού αυτά, πέραν του Hollywood.

43) Amir Johnson: Philadelphia 76ers – Ένας χρόνος / $2,4 εκατομμύρια

Η φάση είναι, που θα βρεις καλύτερο με veteran minimum; Και κάπως έτσι ο Amir Johnson επέστρεψε στην Philadelphia.

44) Nemanja Bjelica: Philadelphia 76ers – Ένας χρόνος / $4,4 εκατομμύρια

Ο Bjelica μας θυμίζει ότι μεγαλώσαμε, καθώς για όσους δεν το καταλάβατε 30άρισε. Και σε ό,τι αφορά τους 76ers, αν κρατήσει το 41,5% στα τρίποντα τότε βρήκαν ακριβώς αυτό που έψαχναν.

45) Nik Stauskas: Portland Trail Blazers – Ένας χρόνος / $1,7 εκατομμύρια

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, το όνομα “Nik Stauskas” θα μας θυμίζει αυτό:

46) Omri Casspi: Memphis Grizzlies – Ένας χρόνος / $2,1 εκατομμύρια

Με τους μισθούς να είναι στα $103 εκατ. με μόλις 11 συμβόλαια, μόνο τα veteran minimum έχουν μείνει μπας και γλιτώσουν το luxury tax. Ο Ισραηλινός πήγε στο Memphis γιατί δεν υπάρχουν πολλοί που θα έκαναν κάτι τέτοιο.

47) Doug McDermott: Indiana Pacers – Τρία χρόνια / $22 εκατομμύρια

“Ρε σεις, λέτε φέτος να κάνει χρονιά ο Doug;” – Σωτήριο έτος 2026.

48) Derrick Jones Jr: Miami Heat – Δύο χρόνια / $4,1 εκατομμύρια

Είναι από τις περιπτώσεις που λες ότι “έναν προπονητή να βρει να τον δουλέψει θα κάνει παπάδες”. Και ο Spoelstra είναι αυτό ακριβώς. Σημείωση, στα τρία πρώτα παιχνίδια του Summer League είναι πρώτος σκόρερ και έχει κάνει 3-4 καρφώματα για highlights.

49) Glenn Robinson III: Detroit Pistons – Δύο χρόνια / $8,3 εκατομμύρια

Ο άνθρωπος με όνομα βασιλιά που δεν έκανε στην Indiana, θα κάνει 300 μίλια βόρεια για να αποδείξει ότι αξίζει κάτι παραπάνω.

50) Anthony Tolliver: Minnesota Timberwolves – Ένας χρόνος / $5,7 εκατομμύρια

Το γιατί στα 33 σου επιλέγεις να αγωνιστείς για τον Tom Thibodeau από την στιγμή που δεν έχεις εμφανίσει προβλήματα τραυματισμών στην καριέρα σου, αποτελεί εξαιρετικό ερώτημα για ψυχολόγους.

51) Salah Mejri: Dallas Mavericks – Ένας χρόνος / $2,1 εκατομμύρια

Η φάση είναι και αν δεν σου κάτσει, να έχεις μια καβάτζα που σε ξέρει και την ξέρεις. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν οι Mavs δίνοντας συμβόλαιο στον Τυνήσιο center.

52) Jose Calderon: Detroit Pistons – Ένας χρόνος / $2,4 εκατομμύρια

Συνώνυμο του Calderon έχει γίνει πλέον το “γυρολόγος”. Ο Ισπανός guard έχει παίξει σε επτά ομάδες τις τελευταίες έξι σεζόν, ενώ επιστρέφει στους Pistons μετά το 2013.

53) Seth Curry: Portland Trail Blazers – Δύο χρόνια / $2,75 εκατομμύρια

Ήταν που ο Cuban δήλωνε ότι θέλει να κρατήσει για πάντα τον Curry στους Mavericks. Τελικά πήγε στο Oregon και μοιάζει να ταιριάζει πολύ εκεί.

References
1 Ο Paul είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Παιχτών, για όσους δεν το γνωρίζετε.
2 Θυμηθείτε πως ο Randle έχασε όλη τη rookie του χρονιά εξαιτίας τραυματισμού.
3 Και δεν σε χάλασε! 😉