Ball Hog’s Fantastic Beasts and Where to Find Them – Season 03 Volume 01

Posted on Oct 22 2018 - 6:46pm by The Ball Hog

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

The Davis-ies

Εξαιρετικός στα δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε ο Jimmy Butler, για τον οποίο υπήρχαν κάποιες επιφυλάξεις για το πως θα εμφανιστεί λόγω της επιθυμίας του για ανταλλαγή. Ο 29χρονος, όχι μόνο έκανε την δουλειά του, αλλά προσέφερε συνολικά 56 πόντους, 10 rebounds, οχτώ κλεψίματα και τρία blocks. Πιο ειδικά πάντως, στο παιχνίδι με το Cleveland η στατιστική του ήταν εκπληκτική, καθώς τελείωσε με 33 πόντους, 10/12 σουτ και 12/12 βολές.

Μιλώντας για εξαιρετικά παιχνίδια, κάνουμε standing ovation για το ιστορικά ακραίο παιχνίδι του Nikola Jokic κόντρα στους Suns και τον δύσμοιρο Deandre Ayton. Ο Σέρβος έκανε triple-double, με 35/12/11 και τέσσερα κλεψίματα, έχοντας 11/11 σουτ, 3/3 τρίποντα 10/11 βολές, γεγονός που τον έκανε τον δεύτερο παίκτη στην Ιστορία της Λίγκας μετά τον Wilt Chamberlain που πετυχαίνει triple-double 30 πόντων, χωρίς να αστοχήσει ούτε σε ένα σουτ. Γενικώς οι αριθμοί του αυτοί την βδομάδα κυμάνθηκαν ως εξής: 26,3 πόντοι, 10,3 rebounds, 7,3 assists, 1,7 κλεψίματα, 63,2% ποσοστό ευστοχίας και 81,8% στις βολές. Τα συλλυπητήριά μας αν τον είχατε αντίπαλο, βασικά.

O Joel Embiid έχει ξεκινήσει τη χρονιά με 28,3/10,7, σχεδόν τρεις assists και δύο blocks. Με τα δύο παιχνίδια με τουλάχιστον 30 πόντους και 10 rebounds που είχε κόντρα σε Bulls και Magic, έφτασε τα οχτώ, ξεπερνώντας τον Tim Duncan στη λίστα με 30/10 παιχνίδια στα πρώτα 100 παιχνίδια καριέρας. ‘Nuff said.

Έχει διαλύσει τα πάντα στο διάβα του τις τρεις πρώτες αγωνιστικές ο Kemba Walker. O point guard των Hornets ήταν εκείνος που πήρε σχεδόν όλο το βάρος της επίθεσης πάνω του και δεν απογοήτευσε κανέναν: 35,3 πόντοι, 5,3 assists, ένα κλέψιμο, 48,7% εντός πεδιάς και τρίποντα… Πολλά τρίποντα. Συγκεκριμένα 19, επίδοση που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στην Ιστορία του NBA, για τα τρία πρώτα παιχνίδια.

Μεγάλη αποτελεσματικότητα είχε στα τρία πρώτα παιχνίδια και ο Caris LeVert, με τον νεαρό forward να οδηγεί τους Nets σε μία νίκη στα τρία πρώτα παιχνίδια τους. Κόντρα στη Νέα Υόρκη, λοιπόν, ο 24χρονος “έγραψε” 28/6/5, σουτάροντας με 61,5% (8/13) εντός πεδιάς και 90,9% από τις βολές (10/11). Οι μέσοι όροι του, πάντως, είναι εξίσου εντυπωσιακοί: 24,7/4,7/4/1. “Φτου-φτου” το παιδί!

Εντυπωσιακότατος ήταν και ο rookie Trae Young, διαλύοντας -για αρχή τουλάχιστον- τις όποιες αμφιβολίες τον συνόδευαν. Ο νεαρός point guard δείχνει με το “καλημέρα” πως είναι το ίδιο πολυβόλο που γνωρίσαμε πέρυσι και πως δεν έχει επηρεαστεί από το γεγονός της μετάβασής του στο NBA. Οι 23 πόντοι μέσο όρο, οι 8,3 assists και το 45,5% ποσοστό ευστοχίας καταδεικνύουν ακριβώς αυτό.

Σφηνάκια
  • Τα έξι blocks του Zach Collins με τους Lakers.
  • Tα εφτά blocks του Michael Kidd-Gilchrist κόντρα στo Miami.
  • Tα οχτώ τρίποντα του J.J. Redick με τους Magic.
  • Το ένα τρίποντο του Andre Drummond απέναντι στους Nets. Aν όντως μπει και το τρίποντο στο ρεπερτόριό του, όπως διαβάζαμε το καλοκαίρι, αλίμονο, φαντασιακά τουλάχιστον.
The Bennetts

O Giannis έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν, αλλά την ίδια στιγμή ηγείται του ΝΒΑ σε λάθη έχοντας κάνει εφτά κατά μέσο όρο στα δύο παιχνίδια που έχουν δώσει οι Bucks, αφήνοντας έτσι μια πικράδα στους owners του.

Πολύ κάτω του μετρίου Εξαιρετικά κακός εμφανίστηκε ο Klay Thompson. Ο shooting guard των Warriors αποτελεί έναν από τους μεγάλους killers της Λίγκας, κάτι ωστόσο που δεν το έδειξε κατά την διάρκεια των πρώτων αυτών αγωνιστικών. Και δεν είναι τόσο οι 14, 12 και 15 πόντοι που πέτυχε κατά σειρά, όσο το συνολικό του ποσοστό (35,6%), αλλά και οι προσπάθειες από τα τρίποντα (2/16). Λογικά οι owners του έριξαν όποια διαθέσιμη κατάρα υπήρχε. Το γεγονός πως κρύος ξεκίνησε και πέρσι για το πρώτο δίμηνο, είναι το μόνο καθησυχαστικό που έχουμε να πούμε.

Κάτω των δυνατοτήτων του εμφανίστηκε στα δύο πρώτα παιχνίδια με τους Grizzlies o Marc Gasol. O Iσπανός center συνεισέφερε από 13 πόντους, κόντρα σε Indiana και Atlanta, αλλά αυτό που τσάκισε τους owners του ήταν το 2/11 σουτ με τους Pacers. “Ψηλέ, ok, είναι αρχή ακόμα, αλλά για να συνερχόμαστε λίγο”.

Δύο κάκιστα παιχνίδια πραγματοποίησε ο Jamal Murray, από πλευράς ποσοστού και επιθετικής συνεισφοράς. Με 3/12 σουτ στην πρεμιέρα των Nuggets απέναντι στους Clippers και με 0/9 κόντρα στους Warriors, δίκαια τον συνατάτε στην κατηγορία αυτή.

Σφηνάκια
  • Tα 3/18 σουτ του Goran Dragic με τους Wizards.
  • Τα 3/16 σουτ που είχε ο Lou Williams κόντρα στους Rockets.
  • Τα 3/11 τρίποντα του Paul George απέναντι στους Clippers.
One Night Stands

Οι 24 πόντοι με 5/8 τρίποντα και 7/11 συνολικά του Nik Stauskas με τους Lakers. Ήδη από το δεύτερο παιχνίδι με τους Kings προσγειώθηκε στους μόλις τρεις πόντους.

Καιρό είχε να μας θυμίσει ο Iman Shumpert πως κάποτε θεωρούνταν καλός σουτέρ. Ο guard των Kings πήρε φωτιά κόντρα στους Thunder, σημειώνοντας 26 πόντους και έχοντας 9/13 σουτ (69,2%) και 4/7 τρίποντα (57,1%). Για τα “ρέστα” άφησε τρία κλεψίματα και δύο blocks.

Να Πανικοβληθώ?;!;

Οκ, να χαλαρώσουμε λίγο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ακόμα, τρία παιχνίδια -το πολύ!- μόλις πέρασαν. Ωστόσο, μια πρώτη αναφορά αξίζει να γίνει στο rotation των ψηλών του Sacramento, όπου από εκεί που αναρωτιόμασταν ποιος θα πρωτοπαίζει, οι Randolph και Koufos δείχνουν να μην υπολογίζονται καθόλου προς ώρας, και τα λεπτά να μοιράζονται ανάμεσα στους νεαρότερους της front court. Oπότε, ναι, αν έχετε κάποιον από τους δύο, μην πανικοβληθείτε, αλλά δεν θα σας πούμε κάτι αν ανησυχήσετε κάπως.
(Σημείωση: σε μια πιο sneaky συμβουλή, ωστόσο, ο Randolph φαίνεται πως πάει καρφί για να εξαγοραστεί κατά τον Γενάρη-Φλεβάρη. Έχετε το νου σας να είστε εσείς που θα προλάβετε να τον μαζέψετε και να πάρετε την πολύτιμη βοήθειά του στα fantasy playoffs, όταν και θα δίνει ένα τίμιο 10-6 σε κάποιον contenter.)

“Πούλα και Φύγαμε για Βραζιλία”

Και εδώ είναι σχετικά νωρίς, αλλά… Ίσως αξίζει να μοσχοπουλήσετε τον Rodney McGruder, ο οποίος έχει κάνει δύο πολύ καλά παιχνίδια, προς ώρας. Το rotation του Miami είναι αρκετά βαθύ και θα γίνει ακόμα βαθύτερο με το που θα επιστρέψουν οι Dion Waters και James Johnson, οπότε και λογικά ο χρόνος του McGruder θα περιοριστεί σημαντικά. Αν θέλετε να ψήσετε κάποιον με έναν κάπως εναλλακτικό τρόπο χρησιμοποιήστε το “Καλά ρε, δεν θέλεις να έχεις κάποιον στην ομάδα σου που έχει για παρατσούκλι το “The Scavenger”;”.

H Γωνιά του Embiid

Εξακολουθεί και ταλαιπωρείται από τον τραυματισμό του χαμηλά στη μέση ο Dwight Howard, o oποίος δεν ταξίδεψε με την ομάδα του για το παιχνίδι στο Portland. Επόμενος σταθμός των Wizards είναι το Oakland, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Warriors, ωστόσο σύμφωνα με το Rotowire, είναι επίσης δύσκολο να δώσει το παρόν και εκεί ο “Superman”. Όσοι πονάτε από την απουσία των rebounds του, κάντε λίγη ακόμα υπομονή. Μέχρι να επιστρέψει οι Mahinmi και Smith θα βρίσκουν αρκετά λεπτά συμμετοχής.

Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Domantas Sabonis στο ματς με τους Timberwolves, καθώς ο Λιθουανός ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο. Με δεδομένο πως ακόμα βρισκόμαστε αρκετά νωρίς στην σεζόν, οι Pacers ίσως να μην θελήσουν να ρισκάρουν την συμμετοχή του. Σε κάθε περίπτωση, περιμένετε μέχρι τελευταία στιγμή για περισσότερα νέα.

Με πρόβλημα στον προσαγωγό διαγνώστηκε ο Will Barton, για τον οποίο δεν έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα επιστροφής. Ναι μεν στις πλατφόρμες του ESPN κατατάσσεται ως “Day-to-Day”, ωστόσο, σύμφωνα με τον Shams Charania, δεν προβλέπεται να τον ζορίσουν οι Nuggets. Torrey Craig και Juancho Hernangomez αναμένεται να καλύψουν την θέση του Barton. Καλή επιλογή από την ίδια ομάδα και ο Monte Morris, μιας και ο Isaiah Thomas παραμένει επίσης εκτός χωρίς χρονοδιάγραμμα επιστροφής.

Σίγουρα εκτός δράσης για τα επόμενα δύο παιχνίδια θα μείνει ο Kevin Knox, o οποίος χτύπησε στον αστράγαλό του. Ο τραυματισμός αυτός φέρνει πικρά συναισθήματα στους onwers του, καθώς ήρθε μετά το παιχνίδι των 17 πόντων. Σε κάθε περίπτωση, οι Knicks δεν πρόκειται να πιέσουν την κατάστασή του, που θα επανεξετασθεί την ερχόμενη Παρασκευή, πριν το εντός έδρας παιχνίδι με τους Warriors.

Δύο παιχνίδια θα χάσει και ο Harrison Barnes για τους Maverics, με τους owners να πρέπει να αποφασίσουν αν θα τον αφήσουν για λίγο ακόμα στον fantasyακό τους πάγκο.

Tέλος, όσοι έχετε στις ομάδες σας τους Chris Paul, Rajon Rondo και Brandon Ingram, να έχετε υπόψη πως θα εκτίσουν ποινές λόγω της σύρραξής τους στο παιχνίδι μεταξύ των Rockets και των Lakers. Πιο συγκεκριμένα, o Paul τιμωρήθηκε με ποινή δύο αγωνιστικών, ο Rondo με τρεις αγωνιστικές και ο Ingram με τέσσερις. Κοινώς οι Paul και Ingram δεν θα αγωνιστούν καθόλου αυτή την βδομάδα, ενώ ο Rondo θα είναι διαθέσιμος μόνο στο σαββατιάτικο παιχνίδι απέναντι στους Spurs.

Atlanta, Denver, Houston, Miami, και Oklahoma έχουν μόλις δύο παιχνίδια αυτή τη βδομάδα.