Fantastic Beasts and Where to Find Them, S03Vol02

Posted on Oct 29 2018 - 3:18pm by The Ball Hog

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

The Davises

Σκεφτόμαστε σοβαρά πια να αλλάξουμε το “The Davises” σε “Steph Curry Corner” ή κάτι παρεμφερές. Ο point guard των Warriors διέλυσε τα πάντα στο πέρασμά του την εβδομάδα που πέρασε, με αποκορύφωμα τους 51 πόντους και 11 τρίποντα απέναντι στους Wizards σε τρεις (!) μόλις περιόδους, καθώς δεν υπήρξε λόγος να αγωνιστεί στην τέταρτη. Για να καταλάβετε, το “χειρότερό” του παιχνίδι τη βδομάδα που μας πέρασε, ήταν αυτό κόντρα στους Knicks, που έγραψε ένα “φτωχό” 29/2/4, έχοντας 10/18 σουτ και 6/11 τρίποντα. Ο Steph Curry έχει τερματίσει το παιχνίδι.

Σε πιο “γήινα” νούμερα, εξαιρετική ήταν η βδομάδα για τον rookie Deandre Ayton, o oποίος δείχνει πως ήταν φτιαγμένος εδώ και καιρό για το NBA. Με μέσους όρους 20,5 πόντους, 11 rebounds και τέσσερις assists, αποδεικνύει πως δεν πρόκειται απλά για έναν dominant ψηλό, αλλά μπορεί να προσφέρει πολλά και στο κομμάτι της δημιουργίας. Το καλύτερό του παιχνίδι, έλαβε χώρα με τους Grizzlies, όταν και τους φόρτωσε με 24 πόντους, έχοντας 12/13 σουτ. Αναμείνατε περισσότερες τέτοιες νύχτες.

Σε vintage mode εμφανίστηκε την προηγούμενη βδομάδα ο Wesley Matthews, θυμίζοντας εν πολλοίς τα χρόνια του στο Portland. Ο βετεράνος guard “έγραψε” 21,5 πόντους με 42,6% ποσοστό ευστοχίας και 14 τρίποντα. Μπόνους τα επτά rebounds που πήρε κόντρα στους Jazz, αλλά και οι 12 free throw attempts. Χαιρόμαστε που επέστρεψες Wes.

Σταθερά καλός -και με εξαιρετικές all-around εμφανίσεις- ο Victor Oladipo και την περασμένη βδομάδα. Με 21,6 πόντους μέσο όρο, έξι assists, πέντε rebounds και 1,6 κλεψίματα ήταν ο ηγέτης των Pacers στις δύο νίκες απέναντι σε Spurs και Cavaliers. Μοναδική παραφωνία του το ποσοστό ευστοχίας στο 34,8% που είχε με τους Timberwolves, αλλά, ok, του το συγχωρούμε.

Με “σπασμένα φρένα” έχει ξεκινήσει ο Zach LaVine τη σεζόν του, καθώς φορτώνει σωρηδόν τα αντίπαλα καλάθια. Οι 28,2 πόντοι κατά μέσο όρο μαρτυρούν την παραπάνω πρόταση. Στο δε παιχνίδι με την Atlanta, πρόσφερε και ένα double-double με 27 πόντους και 11 rebounds. Aν είχατε ανάγκη από πόντους και έχετε στην κατοχή σας τον guard του Chicago, η διάθεσή σας θα πρέπει να είναι στα ύψη.

Σφηνάκια
  • Οι 50 πόντοι (υψηλό καριέρας) του Blake Griffin απέναντι στους Sixers. 20/35 σουτ, 5/10 τρίποντα, 14 rebounds, πέντε assists, Καλά είναι.
  • Το 20/15 με 9/14 σουτ του Nerlens Noel κόντρα στο Phoenix σε 25 λεπτά συμμετοχής.
  • Με 18/7/5 τελείωσε το παιχνίδι με τους Thunder o Elie Okobo, έχοντας 55,6% ευστοχία (5/9).
  • Το 18/8 του Tony Parker στο παιχνίδι με τους Bulls, σουτάροντας μάλιστα με 63,6% (7/11).
The Bennetts

Ο Harrison Barnes είναι και πάλι στην διάθεση του Rick Carlisle, ωστόσο έδειξε πως δεν πατάει καλά ακόμα, μετά τον τραυματισμό του. Απέναντι σε Raptors και Jazz είχε 8/30 σουτ, γκρεμίζοντας τις ελπίδες των owners του που ήλπιζαν σε άμεση επιστροφή με καλά νούμερα. Προφανώς και είναι νωρίς ακόμα, αλλά είναι δεδομένο πως πλήγωσε αρκετούς στην κατηγορία FG%.

Στο Phoenix o Josh Jackson τα παίρνει τα σουτάκια του, αλλά προς ώρας δεν έχει ικανοποιητική αποτελεσματικότητα. Συνολικά επιχείρησε 35 σουτ την περασμένη βδομάδα, εκ των οποίων μόλις τα 12 βρήκαν στόχο. Παράλληλα, βάλτε στην εξίσωση και τα 18 λάθη που έκανε στα τέσσερα παιχνίδια, με αποκορύφωμα τα επτά απέναντι στους Grizzliers. Josh, σύνελθε σε παρακαλούμε.

Δύο στα τρία άσχημα παιχνίδια πραγματοποίησε ο Jaylen Brown, με Orlando και Oklahoma, προσφέροντας πέντε και έξι πόντους αντίστοιχα με τραγικά ποσοστά. Πιο συγκεκριμένα είχε 3/17 σουτ (17,6%), ενώ η συνήθης all-around συνεισφορά του πήγε περίπατο. Έσωσε την εβδομάδα στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στους Pistons, αλλά δεν ήταν αρκετό ώστε να μην βρεθεί στην κατηγορία αυτή.

Ως “yolo” μπορεί να χαρακτηριστεί η χρονιά του Trevor Ariza μέχρι στιγμής, αφού σουτάρει πολύ και στόχο δεν βρίσκει. Τη βδομάδα που μας πέρασε “έγραψε” ένα “μερακλίδικο” 25,7% (9/35 σουτ), συνοδεύοντάς το με εννιά λάθη. Όλα καλά.

Μια γωνίτσα κρατήσαμε εδώ και για τον Eric Gordon που, όπως οι Rockets συνολικά, έτσι και αυτός έχει ξεκινήσει ιδιαίτερα κρύος: δύο παιχνίδια, 8/35 σουτ και 2/18 τρίποντα σε φέρνουν αυτόματα στους Bennetts Eric μου…

Σφηνάκια
  • Τα 2/13 σουτ του Blake Griffin απέναντι στους Celtics, ακριβώς μετά το παιχνίδι των 50 πόντων.
  • Με 3/15 τελείωσε ο Aaron Gordon το παιχνίδι κόντρα στους Bucks, κάνοντας τους owners του να ρίχνουν κατάρες.
  • Το τρισάθλιο ποσοστό του Jimmy Butler (18,2%) στο παιχνίδι με τους Bucks.
  • Tα 1/8 σουτ και τα έξι λάθη του Ricky Rubio κόντρα στους Rockets.
One Night Stands

Ο Montrezl Harrell έχει κάνει ένα αξιοσημείωτο ξεκίνημα στην σεζόν, αλλά απέναντι στους Rockets είπα να τα τερματίσει το κοντέρ του. Τελείωσε το ματς με 30 πόντους, έχοντας 8/13 σουτ και 14/15 βολές, ενώ πήρε έξι rebounds, και είχε δύο blocks και δύο κλεψίματα. Μπράβο, πάντα τέτοια.

Εξαιρετικά αποτελεσματικός ήταν στο παιχνίδι απέναντι στους Suns ο MarShon Brooks, o οποίος εκτέλεσε το Phoenix με 7/9 σουτ και 2/3 τρίποντα, φορτώνοντας το καλάθι του με 18 πόντους.

“Θύμα” τους Suns βρήκε και ο Patrick Patterson, κάνοντας το καλύτερο παιχνίδι του μέχρι στιγμής: 17 πόντοι, τέσσερα rebounds, με 6/10 σουτ και 2/5 τρίποντα.

Εξαιρετικός κόντρα στους Lakers εμφανίστηκε ο point guard των Nuggets, Monte Morris. O 23χρονος τελείωσε με 20 πόντους το ματς, έχοντας 66,7% ποσοστό (6/9), ενώ είχε 2/2 τρίποντα. Παράλληλα, μοίρασε επτά assists, έχοντας μηδέν λάθη και έκανε τρία κλεψίματα.

Να Πανικοβληθώ?;!;

Να πανικοβληθείτε όχι, αλλά ίσως μπορείτε να ανησυχήσετε λίγο για τον Klay Thompson. Ο shooting guard των Warriors, διανύει ένα κακό ξεκίνημα για τα δεδομένα του, κυρίως από την γραμμή του τριπόντου, από όπου μετράει ένα συνολικό 5/36. Εμείς θεωρούμε πως δεν θα συνεχιστεί για πολύ αυτό και πως θα έρθει η στιγμή που θα “ξεμπουκώσει” και θα αρχίσουμε να μετράμε καμμένα διχτάκια, αλλά μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή, ο 28χρονος ανήκει στην κατηγορία αυτή με το σπαθί του.

Μπορεί στο κομμάτι της δημιουργίας να παραμένει εξαιρετικός (αν και στο παιχνίδι με το Milwaukee μας τα χάλασε), αλλά όσον αφορά την αποτελεσματικότητά του ο Jeff Teague εμφανίζεται με αρκετά σκαμπανεβάσματα. Προφανώς φταίει και ως ένα βαθμό η όλη κατάσταση που επικρατεί στη Minnesota, αλλά αυτό διόλου αφορά τους owners του. Όπως και στην περίπτωση του Thompson παραπάνω, δεν είναι ώρα για πανικό, αλλά μια μικρή ανησυχία υπάρχει.

Ο Kentavious Caldwell-Pope αποτελούσε για χρόνια μία από τις πλέον αξιόπιστες λύσεις για την θέση του shooting guard. Ωστόσο, η άνοδος του Josh Hart στους Lakers φαίνεται να τον έχει ρίξει στην προτίμηση του προπονητή του, Luke Walton, κάτι που φαίνεται στα τελευταία τρία παιχνίδια. Ωστόσο, γενικώς η όλη εικόνα του δεν είναι εκείνη που μας είχε συνηθίσει τις περασμένες σεζόν. Οk, είναι αρχή ακόμα, αλλά η ώρα του πανικού ίσως δεν είναι μακρυά.

“Πούλα και Φύγαμε για Βραζιλία”

Παραπάνω μιλήσαμε για τον Wesley Matthews και για την εξαιρετική βδομάδα που διένυσε. Και εδώ ίσως είναι καλή ώρα να εξαργυρώσετε τα νούμερά του για να πάρετε κάτι, μιλώντας κυρίως για dynasty leagues. Βρείτε ποιος έχει ανάγκη από πόντους και τρίποντο, τυλίξτε τον με μια ωραία κορδέλα και στείλτε τον να συνεχίσει αλλού.

Η αρχική παρουσία του Marcus Morris στους Celtics είναι εξαιρετική και μάλλον υπερβαίνει και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις που είχαμε για τον παίχτη. Ο βετεράνος forward έρχεται από τον πάγκο και είναι μπροστάρης της second unit, αλλά τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να πάρετε πίσω καλά ανταλλάγματα για την περίπτωσή του. Προφανώς αν τον έχετε και διεκδικείτε κάτι και θέλετε να τον κρατήσετε, δεν μπορούμε να σας κατηγορήσουμε, αλλά θα μπορούσατε να τον προσφέρετε κάπου που καίγονται για άμεσα νούμερα. Σε βάθος χρόνου, το 14,3/7,2 δεν πιστεύουμε πως θα διατηρηθεί.

H Γωνιά του Embiid

Μεγάλο ήταν το “χτύπημα” για τους owners του James Harden, που υπέστη τράβηγμα και έχασε το ματς με τους Clippers. Το μέχρι στιγμής ιατρικό δελτίο των Rockets λέει πως θα χάσει και το παιχνίδι απέναντι στους Blazers, με την κατάστασή του να επανεκτιμάται εντός της εβδομάδας. Εφόσον ο Harden μείνει εκτός, οι Eric Gordon και Gerald Green θα πάρουν περισσότερες ευκαιρίες στην επίθεση, απ’ ό,τι συνήθως.

Σε καθεστώς “Day-to-Day” βρίσκεται ο Anthony Davis, με τον ψηλό των Pelicans να ταλαιπωρείται από ένα χτύπημα στον αγκώνα. Ήδη έχασε ένα ματς, αυτό κόντρα στους Jazz και είναι πολύ πιθανό να χάσει και το αποψινό απέναντι στους Nuggets. Ωστόσο, καλό θα είναι να παρακολουθείτε την κατάστασή του μέχρι την τελευταία στιγμή, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν περισσότερα νέα στο πρωινό shootaround της ομάδας.

Μένοντας στη Νέα Ορλεάνη, εκτός παιχνιδιού με τους Nuggets θα μείνει ο Elfrid Payton, ο οποίος ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο, του οποίου η σοβαρότητα ακόμα δεν έχει γίνει ξεκάθαρη. Οι Pelicans παίζουν τέσσερα παιχνίδια μέσα στην βδομάδα και εφόσον ο Payton μείνει εκτός για παραπάνω διάστημα, οι Ian Clark και Tim Frazier είναι υποψήφιοι για να πάρουν περισσότερο χρόνο.

Συνεχίζει να βρίσκεται εκτός αγωνιστικής δράσης ο Dwight Howard, ο οποίος δεν έχει κάνει ακόμα το ντεμπούτο του με τους Wizards. O 33χρονος center δεν ταξίδεψε τελικά στο τουρ της Washington στη Δύση και πλέον περιμένουμε να δούμε αν θα είναι διαθέσιμος στο εντός έδρας παιχνίδι με τους Thunder στις 2/11. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ακόμα και να αγωνιστεί τότε, θα είναι διαθέσιμος για τα δύο από τα τρία παιχνίδια της βδομάδας. Ian Mahinmi και Jason Smith θα συνεχίζουν να βλέπουν αυξημένα λεπτά συμμετοχής.

Χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επιστροφής είναι ο Kevin Knox, του οποίου η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί αργότερα μέσα στην βδομάδα. Θυμίζουμε πως ο rookie των Knicks υπέστη τραυματισμό στον αστράγαλο και η επιστροφή του είχε εκτιμηθεί αρχικά κοντά στις δύο βδομάδες. Ωστόσο, με το συγκεκριμένο νέο, δεν αποκλείεται οι Knicks να είναι πολύ πιο προσεκτικοί με την περίπτωσή και να μείνει παραπάνω διάστημα εκτός δράσης.

Πάνω από ένα μήνα ίσως μείνει εκτός δράσης ο Kevin Love, καθώς ταλαιπωρείται με τραυματισμό σε δάχτυλο του ποδιού του. Πολλοί είναι φυσικά εκείνοι που σκέφτονται πως οι Cavs μπήκαν ήδη σε διαδικασία tanking, αλλά αυτό διόλου απασχολεί τους owners των αναπληρωματικών του Love, όπως τον Channing Frye. Σύμφωνα με το ESPN, θα συναντηθεί μέσα στην βδομάδα με τον γιατρό της ομάδας για περαιτέρω εξετάσεις. Όσοι έχετε τον Love στα ρόστερ σας σας ευχόμαστε καλά κουράγια!

Καμία ομάδα με λιγότερα από τρία παιχνίδια τη βδομάδα που ξεκινά, με Portland και Philadelphia να έχουν το bonus και πέμπτου παιχνιδιού.

2 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. Keyser Söze October 29, 2018 at 17:03 -

    Πείτε μου ότι έχετε διαβάσει τι είδους τραυματισμό έχει ο Χάουαρντ.

    • Gus Chr October 29, 2018 at 18:53 -

      Από το πρώτο “Fantastic Beasts” την προηγούμενη βδομάδα επιλέγουμε να τον χαρακτηρίζουμε ως “Χαμηλά στη μέση”.