Fantastic Beasts and Where to Find Them, S03Vol03

Posted on Nov 5 2018 - 5:54pm by Kosmas Kapsalis

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

The Davises

H βδομάδα ξεκίνησε καλά. Ή καλύτερα “ιστορικά”. Ο Klay Thompson φαινόταν ότι είχε ζοριστεί από το κακό ξεκίνημα της σεζόν κι έψαχνε ευκαιρία να ξεμπουκώσει. Και το έκανε για τα καλά στο κουφάρι των Bulls. 52 πόντοι, με 18/29 σουτ συνολικά και 14 εύστοχα τρίποντα, επιδόσεις που μπορούν να καθαρίσουν κατηγορίες από την πρώτη κιόλας μέρα.

Ένας από τους εξέχοντες της εβδομάδας ο Joel Embiid. Ο Καμερουνέζος είχε συνολικά νούμερα 27,4ppg/12,4rpg/3,2apg/2bpg με σχεδόν 1,5 τρίποντο και 80% από τις βολές, ενώ είχε επιμέρους σερί παιχνίδια με 31/11, 41/13/4 και 39/17. Το σημαντικότερο όλων αυτών: έπαιξε και στα πέντε παιχνίδια των Sixers αυτή την εβδομάδα!

Σφηνάκια
  • Tα έξι κλεψίματα του Rudy Gay με το Dallas.
  • Οι έξι τάπες του Myles Turner με τους Bulls.
  • Το Draymond-Green-ικό παιχνίδι του Nikola Jokic, που με τους Jazz είχε 10 rebounds, 16 assists και μόλις εφτά πόντους.
  • Oι 23 πόντοι με 5/8 τρίποντα του Juan Hernangomez στο παιχνίδι με τους Cavs.
  • To 31/10/15 του De’Aaron Fox που έγινε ο νεαρότερος παίκτης που γράφει αυτά τα στατιστικά.
  • Εξαιρετικός Domantas Sabonis με 30 πόντους,  εννιά rebounds, τρεις assists και δυο τάπες, με 12/12 σουτ σε μόλις 21 λεπτά κόντρα στους Knicks.
  • Την ανυπαρξία των ψηλών των Lakers εκμεταλλεύτηκε ο Serge Ibaka για να κάνει χαβαλέ την καλύτερη επίδοση της καριέρας του με 34 πόντους, έχοντας 15/17 δίποντα, βάζοντας μάλιστα τα πρώτα 14 που σούταρε.
The Bennetts

Ο Gordon Hayward παλεύει ακόμα να διώξει την σκουριά από το κορμί του κι αυτό είναι εμφανές. Τη βδομάδα που πέρασε, έκανε season best με τους Bucks, βάζοντας 18 πόντους, αλλά στα άλλα δυο παιχνίδια έβαλε συνολικά 10 πόντους με 5/20 σουτ και 0/7 τρίποντα.

Με μέσο όρο 6,7 λάθη σε τρία παιχνίδια έκλεισε τη βδομάδα ο John Wall, έχοντας εννιά, εφτά και τέσσερα στα επιμέρους παιχνίδια. Αν λάβουμε υπόψιν και τη δήλωσή του ότι “Ο μόνος Μάγος (Wizard) που μπορεί να μας κάνει ομάδα αυτή την στιγμή είναι ο Harry Potter” καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα στην Πρωτεύουσα.

Σφηνάκια
  • Tα 0/9 τρίποντα του Kyle Lowry με τους Bucks.
  • Τα 11 λάθη του Ben Simmons με τους Raptors που του έδωσαν ένα άτυπο triple-double με τους 11 πόντους και τις 10 assists.
  • Tα 0/10 τρίποντα και 4/20 σουτ συνολικά του Paul George με την Charlotte.
  • Tα 0/8 τρίποντα του Jimmy Butler με τους Warriors αφού είχε ξεκουραστεί στο προηγούμενο παιχνίδι.
  • Τα 3/16 σουτ του Mike Conley με τους Suns.
One Night Stands

Δικαιωματικά το βραβείο της εβδομάδας πηγαίνει στον Derrick Rose. Tα είπαμε αναλυτικότερα, αλλά ως προς την επίδοση και μόνο η θέση του είναι εδώ. Το ότι ο Rose είχε 50 πόντους με 19/31 σουτ, την καλύτερη επίδοση της καριέρας του, αρκετά χρόνια μετά τα καλά του χρόνια και το MVP του κάνει προφανές το πόσο μοναδική βραδιά ήταν.

Σχετικό σφηνάκι οι 25 πόντοι με πέντε τρίποντα του Alex Abrines στο παιχνίδι με τους Hornets.

“Πούλα και Φύγαμε για Βραζιλία”

Όπως όλα δείχνουν είναι θέμα χρόνου ο Tyson Chandler να φύγει από τους Suns και να ενταχθεί στο ρόστερ των Lakers. Με την ένδεια στη θέση του center στους Λιμνανθρώπους, ο πάλαι ποτέ Αμυντικός της χρονιάς Chandler θα μπορέσει έστω και σε αυτή την ηλικία να δώσει κάποια νούμερα, και σε ομάδες που κυνηγάνε τίτλο θα είναι χρήσιμος.

H Γωνιά του Embiid

Ο Elfrid Payton θα χάσει το Δευτεριάτικο παιχνίδι ενώ είναι από τώρα αμφίβολος για το παιχνίδι της Τετάρτης με τους Bulls

O Lauri Markkanen απέχει ακόμα περίπου ένα μήνα από την αγωνιστική ετοιμότητα.

Ενώ ο Kevin Knox είχε αρχική ημερομηνία επιστροφής τις 2/11, είναι αμφίβολος για σήμερα και οι Knicks ξαναπαίζουν την Τετάρτη. Σε weekly λίγκες ας παραμείνει στον πάγκο για άλλη μια αγωνιστική.

O Wilson Chandler έκανε το φετινό του ντεμπούτο κόντρα στους Pistons, μαζεύοντας τέσσερα rebounds, χωρίς να επιχειρήσει να πάρει κάποιο σουτ, ενώ έχασε το back2back παιχνίδι της Κυριακής. Το μακρινό σουτ του Chandler θα δώσει απαντήσεις σε κάποια προβλήματα των Sixers, αλλά ίσως απέχουμε ακόμα καιρό από το να γίνει αυτό πράξη.

Σύμφωνα με το rotoworld, την Τετάρτη κόντρα στο Toronto ίσως ντεμπουτάρει για φέτος ο Bogdan Bogdanovic.

Οι San Antonio Spurs με δύο παιχνίδια αυτή τη βδομάδα, καμία με πέντε.

The following two tabs change content below.
Τίμιος αιώνιος φοιτητής, θα ψάχνει κάθε ευκαιρία να γράψει σε άρθρα τις λέξεις Tracy και McGrady. Όταν δεν παρακολουθεί με νοσταλγία videos του πάλαι ποτέ superstar, τρομοκρατεί τα εργαστήρια χημείας της συμπρωτεύουσας. Φημολογείται ότι είναι εξαιρετικός post player, αλλά ακόμα δεν είχαμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε. Σιγουράκι για τις άγριες ώρες, το NBA ήρθε σαν φυσικό αποτέλεσμα του τρόπου ζωής του.