Fantastic Beasts and Where to Find Them, S03Vol04

Posted on Nov 12 2018 - 6:21pm by Gus Chr

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

The Davises

Εξαιρετική ήταν η βδομάδα που πέρασε για τους owners του Jamal Murray, o οποίος είχε και μία μαγική βραδιά, όταν και σταμάτησε στους 48 πόντους απέναντι στους Celtics. Τα υπόλοιπα παιχνίδια του κινήθηκαν σε πιο “γήινα” επίπεδα πάντως. Ο Murray αυτή την εβδομάδα έδωσε 93 πόντους, μοίρασε 18 assists, βοήθησε στα rebounds, μαζεύοντας 16, και σούταρε 37/81 σουτ (45,6% ποσοστό ευστοχίας). Μας έκανε εντύπωση το γεγονός ότι στα τελευταία δύο παιχνίδια κόντρα σε Milwaukee και Brooklyn πήρε μόλις δύο προσπάθειες για τρίποντα, αλλά η γενική του εικόνα ήταν για Όσκαρ.

Μιλώντας για καταπληκτικές εμφανίσεις, ο Enes Kanter παίρνει δίκαια τη θέση του στην κατηγορία αυτή. Ο Τούρκος center πραγματοποίησε τέσσερα συνεχόμενα double-doubles (και μετράει πέντε συνολικά από την περασμένη βδομάδα), με την εμφάνισή του κόντρα στους Bulls στις 5/11 να τον βάζει στα βιβλία των ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα “έγραψε” 23 πόντους και 24 rebounds ερχόμενος από τον πάγκο, επίδοση που κανείς παίχτης των Knicks δεν έχει πετύχει ποτέ (με τουλάχιστον 20 πόντους και 20 rebounds, δηλαδή). Παράλληλα, στο ίδιο ματς είχε και επτά assists! Συνολικά, ο Kanter σημείωσε 71 πόντους την περασμένη βδομάδα, έχοντας 25/50 σουτ (50% ποσοστό ευστοχίας), ενώ μάζεψε 65 rebounds. Πάντα τέτοια!

Σαν να φαίνεται πως αρχίζει και “ξεμπουκώνει” ο Kyrie Irving. Ο point guard των Celtics, αν και έχασε ένα παιχνίδι εντός της περασμένης βδομάδας κόντρα στην Utah, πραγματοποίησε εξαιρετικά νούμερα, συμβάλλοντας σε όλες τις κατηγορίες. Απέναντι σε Denver, Phoenix και Portland λοιπόν, είχε 91 πόντους, 17 assists, 14 rebounds, 11 κλεψίματα (!) και για μπόνους μοίρασε και δύο τάπες. Παράλληλα, τα πήγε εξαιρετικά και στο ποσοστό ευστοχίας καθώς μέτρησε 35/69 σουτ (50,7%).

Γεμάτη βδομάδα και από τον Hassan Whiteside, ο οποίος καθάρισε σχεδόν μόνος του την κατηγορία των blocks (μαζί με τον Mitchell Robinson, όπως θα δούμε πιο κάτω), αν τον είχατε στο line-up σας. Ο center των Heat παραλίγο να επιδοθεί σε ένα τρομακτικό triple-double στο παιχνίδι με τους Spurs, καθώς είχε 29 πόντους, 20 rebounds και εννιά τάπες. Κατά τα άλλα, σε επίπεδο συνόλων, ο “Agent Block” αγωνίστηκε σε τρία παιχνίδια και συνεισέφερε 55 πόντους, 54 rebounds, 17 blocks, με το ποσοστό του να φτάνει στο 58,3% (21/36 σουτ). Ε, τι άλλο θέτε;

Μπορεί ο Brook Lopez να έκανε ένα πολύ κακό ματς μέσα στην περασμένη βδομάδα, αλλά τα υπόλοιπα τρία ήταν χάρμα ιδέσθαι από κάθε άποψη. Ειδικά στο παιχνίδι απέναντι στους Nuggets, ο center των Bucks τελείωσε με 28 πόντους, με 8/13 τρίποντα, τέσσερα rebounds και δύο blocks. Συνολικά: ο Lopez είχε 72 πόντους, 16 rebounds, επτά τάπες, τέσσερα κλεψίματα και 20 τρίποντα (ναι, είκοσι!!), με το ποσοστό του να φτάνει στο 52% (25/48 σουτ – κοινώς, μόλις πέντε δίποντα!). Η κακή του εμφάνιση κόντρα στους Warriors, συγχωρείται.

Σφηνάκια
  • Οι εννιά τάπες του Mitchell Robinson στο παιχνίδι με τους Magic.
  • Οι 22 και 20 βολές που είχαν οι Joel Embiid και Tim Hardaway Jr. αντίστοιχα, χαρίζοντας σε πολλούς την κατηγορία FTA.
  • Τα έξι κλεψίματα που έκαναν οι Paul George και Chris Paul στο παιχνίδι μεταξύ των Thunder και των Rockets στις 8/11.
  • Οι τρεις τάπες του Victor Oladipo στο ματς με τους Sixers. Αν αρχίσει να κάνει και blocks ο “Dipo” κρυφτείτε.
The Bennetts

Ο Carmelo Anthony δεν διάγει και την καλύτερη περίοδο της καριέρας του, κάτι που αποτυπώνεται και στα νούμερά του. Στα δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε μέσα στην περασμένη βδομάδα, σημείωσε συνολικά 10 πόντους, σουτάροντας με 20% (4/20). Τα πρόσφατα reports από τις ΗΠΑ, αναφέρουν μάλιστα πως περνάει τις τελευταίες του ώρες σαν παίχτης των Rockets. Αναμείνατε εξελίξεις.

Ο LaMarcus Aldridge είναι στο μυαλό όλων ένας παίχτης που σουτάρει πολύ καλά στην καριέρα του. Ωστόσο, την περασμένη βδομάδα στα δύο από τα τρία παιχνίδια ήταν από μέτριος ως κάκιστος. Ειδικά στο παιχνίδι απέναντι στο Miami, ο βετεράνος παίχτης των Spurs τελείωσε με 2/14 σουτ, κάνοντας του απανταχού owners του να χτυπάνε το κεφάλι τους. Τουλάχιστον το έσωσε με τα 16 rebounds.

Συνεχίζει να σουτάρει ακατάπαυστα ο Allen Crabbe στο Brooklyn, χωρίς να βρίσκει, όμως, στόχο. Το 3/7 που είχε κόντρα στους Nuggets αποτελεί μια ευχάριστη παρένθεση μέσα στην βδομάδα, καθώς συνολικά μέτρησε 7/27 (25,9%). Παρ’το αλλιώς Allen.

Σφηνάκια
  • Τα εννιά λάθη στα οποία υπέπεσε ο James Harden στο παιχνίδι με τους Pacers.
  • Τα 3/17 σουτ που είχε ο Buddy Hield στο παιχνίδι με τους Lakers. Μερακλής!
  • Με 0/7 τελείωσε ο Goran Dragic το παιχνίδι με τους Wizards.
  • Το 1/11 του Gary Harris στην ήττα των Nuggets από τους Nets.
  • Οι μηδέν assists του Dennis Schroder κόντρα στο Cleveland (κόντρα στο Cleveland, διάολε!).

 

One Night Stands

Γενικά ο Langston Galloway περνάει μια καλή περίοδο στους Pistons. Έχει πέντε συνεχόμενα ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά η κορυφαία του στιγμή μέχρι τώρα ήταν το παιχνίδι απέναντι στο Miami, στο οποίο το τελείωσε με 21 πόντους, εννιά rebounds, τέσσερις assists, δύο κλεψίματα.

Ο Quinn Cook απέδειξε και πέρυσι πως εν τη απουσία του Steph Curry μπορεί να κάνει ένα μεγάλο step up και να καλύψει σε κάποιο βαθμό τα νούμερά του. Αυτό ακριβώς συνέβη και το περασμένο Σάββατο, όταν ο Cook σημείωσε 27 πόντους απέναντι στους Nets, σουτάροντας με 68,8% (11/16). Απολαύστε το, όσο διαρκέσει.

Μεγάλη βοήθεια ήταν ο Pat Connaughton στο παιχνίδι των Bucks απέναντι στους Warriors, με τους πρώτους να διαλύουν τους Πρωταθλητές με διαφορά 23 πόντων. Ο νεαρός guard/forward τελείωσε το παιχνίδι με 15 πόντους, έχοντας 63,6% ποσοστό ευστοχία. Ειδικά αυτό το ποσοστό, με minimum 10 προσπάθειες, δύσκολα θα το ξαναδούμε.

Να Πανικοβληθώ?;!;

Συνεχίζεται το νωχελικό ξεκίνημα του Harrison Barnes στους Mavericks, κυρίως όσον αφορά τη συμμετοχή του στα plays της ομάδας του. Ναι μεν τα νούμερά του είναι αξιοπρεπή, αλλά είναι σαφές πως σε αυτή την φάση ο Doncic τραβάει πολύ μεγαλύτερο βάρος των επιθέσεων. Προς ώρας ο Barnes φαίνεται να είναι εκτός των νερών του και αναμένουμε να δούμε για πόσο θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Νομίζουμε πάντως πως είναι καλή ώρα να πανικοβληθείτε.

Καιρό είχαμε να δούμε τον Blake Griffin να πραγματοποιεί δύο σερί κακά παιχνίδια, στα οποία το ποσοστό του δεν ξεπέρασε το 25%. Προφανώς δεν είναι λόγος για σοβαρό πανικό, αλλά έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας πως ίσως περνάει ένα μίνι ντεφορμάρισμα, μετά το με σπασμένα φρένα ξεκίνημά του.

Εξαιρετικά κακή βδομάδα πέρασε ο Gary Harris, ειδικά όσον αφορά το ποσοστό ευστοχίας του. Στα τέσσερα παιχνίδια των Nuggets, ο Harris δεν ξεπέρασε το 37,5%. Για έναν σουτέρ που έχει στην καριέρα του 46,6% αυτό είναι σαφώς προβληματικό, ειδικά σε fantasy-ακά επίπεδα. Επειδή, όμως, κάθε ικανός σουτέρ έχει την δυνατότητα να κάνει μεγάλα comebacks, μην ανησυχείτε.

“Πούλα και Φύγαμε για Βραζιλία”

Σε ένα καλό σερί παιχνιδιών έχει επιδοθεί τελευταία ο Terrence Ross, ο οποίος λογικά θα συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό, ειδικά αν λείψει ο Aaron Gordon στο δευτεριάτικο ματς -και εφόσον ο Jonathan Isaac συνεχίζει να μένει εκτός. Ικανός σουτέρ τριών πόντων, βοηθάει στα rebounds, είναι διθεσίτης (SG/SF) και προσφέρει καλά ποσοστά. Αν κάποιος ψάχνει τα παραπάνω, τον τυλίγετε με μια κορδέλα και τον πασάρετε.

Ο Kent Bazemore συνεχίζει τις τίμιες ως εξαιρετικές εμφανίσεις του, ωστόσο η λογική λέει πως όσο προχωράει η σεζόν, οι Hawks θα επιλέξουν την οδό του χυδαίου tanking, κάτι που σημαίνει πως ο Bazemore λογικά θα παρκαριστεί σε μια γωνιά του πάγκου. Με μέσο όρο 14,6 πόντους, 4,2 rebounds, 1,8 κλεψίματα και 1,5 τρίποντο, μπορείτε να βρείτε αρκετά καλά πράγματα ώστε να τον παραχωρήσετε.

H Γωνιά του Embiid

“Ιδρωμένοι” θα είναι λογικά οι owners του Stephen Curry, ο οποίος υπέστη τραυματισμό στον προσαγωγό του στο παιχνίδι με τους Bucks. Tα reports που βγαίνουν από το ιατρικό επιτελείο λένε πως ο τραυματισμός του είναι “μέτριος”, ωστόσο αρκετός για να τον κρατήσει εκτός από το δευτεριάτικο παιχνίδι με τους Clippers στο Los Angeles. Οι Warriors θα επανεξετάσουν την περίπτωσή του μέσα στην βδομάδα, αλλά μην σας φανεί παράξενο αν επιλέξουν την συντηρητική οδό για την επιστροφή του παίχτη.

Με ερωτηματικό είναι η συμμετοχή του Aaron Gordon στο παιχνίδι της Δευτέρας κόντρα στην Washington, καθώς ο παίχτης των Magic ταλαιπωρείται από έναν μικροτραυματισμό στον αστράγαλο. Όπως διαβάζουμε μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το καθεστώς του είναι σε “Day-to-Day”. Οι Magic έχουν τέσσερα παιχνίδια αυτήν τη βδομάδα και όπως φαίνεται από τα ως τώρα δεδομένα για τον Gordon, το πολύ να χάσει ένα παιχνίδι. Μείνετε ενημερωμένοι μέχρι την τελευταία στιγμή, ωστόσο.

Για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι εκτός δράσης θα μείνει ο Russell Westbrook, o oποίος δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον αστράγαλο και προς το παρόν φαίνεται πως δεν ήταν μικρός. Η περίπτωσή του θα επανεξεταστεί πριν το παιχνίδι με τους Knicks την ερχόμενη Τετάρτη και δεν αποκλείεται οι Thunder να μην πιέσουν μια ενδεχόμενη επιστροφή. Όσο ο Westbrook μένει εκτός, ο Dennis Schroder θα είναι εκείνος που θα παίρνει παραπάνω λεπτά συμμετοχής.

Αρκετές είναι οι ομάδες με λιγότερα από τρία παιχνίδια αυτή την βδομάδα, συνεπώς προσοχή. Συγκεκριμένα, Hornets, Cavaliers, Pacers και Bucks, έχουν από δύο παιχνίδια, ενώ όσοι διαθέτετε παίχτες από τους Pistons, μπορείτε να βρείτε μια γωνιά να κλάψετε σε εμβρυακή στάση, μιας και έχουν μόνο ένα παιχνίδι. Bonus, τα πέντε παιχνίδια των Warriors. Οι υπόλοιπες 24 ομάδες έχουν από τα κλασσικά τρία ή τέσσερα παιχνίδια.

The following two tabs change content below.

Gus Chr

Κώστα το λένε το παιδί, αλλά γυρνάει σπανίως όταν τον αποκαλούν με το κανονικό του όνομα. Φανατικός του twitter, λάτρης των guards και, όσο και αν δεν το παραδέχεται, κυρίως αυτών που ανήκουν στην κατηγορία “Vernon Maxwell”. Θα ήθελε να έχει διαρκείας στο Anfield, αλλά αφού δεν του έκατσε, έπιασε στασίδι στο Ball Hog. Εδώ θα τον βρείτε στην regular αρθρογραφία, λόγω του ένοχου παρελθόντος του με την αθλητική δημοσιογραφία. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.