Fantastic Beasts and Where to Find Them, S03Vol05

Posted on Nov 19 2018 - 7:07pm by Gus Chr

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

The Davises

Γενικά πολιτική μας είναι να μην βάζουμε στην κατηγορία αυτή παίχτες που ξέρουμε πως έχουν την δυνατότητα να διαλύσουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Ωστόσο, η βδομάδα που πέρασε ήταν τρομακτική για τον Anthony Davis από τον οποίο πήρε και το όνομα τούτη εδώ η παράγραφος. Έχουμε και λέμε: 137 πόντοι, 56 rebounds, 21 assists, οχτώ blocks και 46/90 σουτ (51,1%). ‘Nuff said.

“Γεμάτη” εβδομάδα από τον Tobias Harris, o oποίος βοήθησε του Clippers να πετύχουν τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο 26χρονος forward πέτυχε συνολικά 62 πόντους (με έξι τρίποντα), μάζεψε 24 rebounds, μοίρασε 13 assists, ενώ είχε 26/51 σουτ (50,9% ποσοστό ευστοχίας). Αν μη τι άλλο οι owners του χαμογελούν σαρδόνια.

Μιας και ξεκινήσαμε με Clippers, θα ήταν κρίμα να μην αναφέρουμε και τον συμπαίκτη του Harris, Montrezl Harrell, που συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις. Ο Harrell τελείωσε την βδομάδα με 53 πόντους, 24 rebounds, επτά assists, έξι τάπες (οι τέσσερις απέναντι στους Warriors), ενώ σούταρε με το καταπληκτικό 67,7% (21/31 σουτ). Προς ώρας ο Harrell είναι εκείνος ο sleeper που χρειάζεται μια ομάδα για να κάνει το push για την post season.

Καλή βδομάδα και για τον D’Angelo Russell, ο οποίος με την απουσία του Caris LeVert έπρεπε να κάνει το step-up και να παίξει και για εκείνον, κάτι που συνέβη: 89 πόντοι σύνολο, 27 assists, επτά κλεψίματα, 15 τρίποντα εκ των οποίων τα εννιά κόντρα στους Timberwolves και 35/72 σουτ (48,6%). Πέρα από τα εννιά τρίποντα στο παιχνίδι με τη Minnesota, αξιοσημείωτο ήταν και το double-double με τους Clippers (23 πόντοι, 10 assists). Πάντα τέτοια!

Τέλος ο Josh Richardson έδωσε μια all-around συνεισφορά στους owners του: 77 πόντοι σύνολο, 16 rebounds, 10 assists, τρία κλεψίματα, 13 τρίποντα (τα επτά στο ματς με τους Pacers), 12/13 βολές και 26/48 σουτ (54,1%). Ε τι άλλο θέλετε; Να καταπιεί σπαθιά;

Σφηνάκια
  • Οι 60 (!) πόντοι του Kemba Walker στην ήττα των Hornets από τους Sixers στην παράταση. Αυτή η επίδοση αποτελεί και ρεκόρ καριέρας για τον 28χρονο point guard.
  • Το triple-double του Joel Embiid, στο οποίο είχε 19 πόντους, 13 rebounds, 10 assists.
  • Όπως είπαμε και πιο πάνω, τα εννιά τρίποντα του D’Angelo Russell.
  • Τα έξι τρίποντα του Marc Gasol στο παιχνίδι με τους Bucks.
  • Τα 21 rebounds του Tristan Thompson στην αναμέτρηση με τους Hornets.
  • Οι εννιά assists του Nikola Vucevic στο παιχνίδι με τους Knicks.
The Bennetts

Μέχρι στιγμής ο Willie-Cauley Stein διανύει μια θαυμάσια περίοδο, βοηθώντας τους Kings να υπερβαίνουν τις αρχικές εκτιμήσεις. Την τελευταία βδομάδα όμως, η πληθωρική παρουσία των προηγούμενων βδομάδων στο statline πήγε περίπατο, με τον νεαρό Center να είναι μέτριος. Ναι μεν μάζεψε 26 rebounds συνολικά, αλλά από πλευράς πόντων (27 σύνολο) και ποσοστού (37,5%, ενώ φέτος τρέχει ένα ωραίο 54,6%) δεν άφησε ικανοποιημένους τους owners του. Ειδικά αυτό το 1/9 στο παιχνίδι με τους Rockets ήταν αποκαρδιωτικό. Ελπίζουμε να στρώσει.

Κακή βδομάδα και για τον φέρελπι forward των Celtics, Jaylen Brown, ο οποίος είχε μεν ένα καλό παιχνίδι κόντρα στους Bulls1)Και ποιος δεν έχει, μεταξύ μας;, αλλά απέναντι σε Raptors και Jazz οι επιδόσεις του ήταν τραγικές, ρίχνοντας κατά πολύ το ποσοστό του. Με το Toronto, o Brown είχε επτά πόντους με 3/11 σουτ, ενώ με την Utah τρεις πόντους με 1/9 σουτ. Συνολικά o Brown μέτρησε 28 πόντους, 12/34 σουτ (35,2%), ενώ δεν πήγε καμία φορά στην γραμμή των βολών. Jaylen, for f*ck sake.

Εξαιρετικά κακή βδομάδα για τον rookie των Hawks, Trae Young, o oποίος μετά από ένα σερί 13 παιχνιδιών με διψήφιο αριθμό πόντων, έμεινε σε μονοψήφιο σε τρία συνεχόμενα. Σαν να μην έφτανε αυτό, η συνεισφορά του στο ποσοστό ήταν τραγική, ενώ εκείνη από την γραμμή του τριπόντου μηδενική. Συνολικά: 19 πόντοι, 7/34 σουτ (20,5%) εκ των οποίων 0/14 τρίποντα και 11 λάθη. Έσωσε κάπως τις assists, όπου μέτρησε 18 και ένα ast/to της τάξης του 1,6. Οk, rookie είναι μην τρελαίνεστε, θα υπάρξουν και αυτές οι βδομάδες.

Σφηνάκια
  • Τα 2/16 σουτ του Kemba Walker στο παιχνίδι με τους Cavs.
  • Οι 1/11 προσπάθειες του Jeff Teague στην αναμέτρηση με τους Grizzlies. Μερακλής.
  • Ο Hassan Whiteside είναι παίχτης που μας έχει συνηθίσει να σουτάρει πάνω από 50% στην καριέρα του. Το 2/9 κόντρα στους Lakers μας χάλασε αρκετά.
  • Οι 1/5 βολές του John Wall στην ήττα των Wizards από τους Blazers.
  • Τα οχτώ λάθη του Chris Paul με τους Kings. Δεν μας έχει συνηθίσει σε αυτά τα νούμερα ο Point God.
One Night Stands

Βάσει της ως τώρα εικόνας του στο Toronto, ο Greg Monroe δίκαια κερδίζει την θέση του στην κατηγορία αυτή. Στο παιχνίδι με τους Pistons (πρώην ομάδα του), “έγραψε” 17 πόντους και εννιά rebounds, σουτάροντας με 80% ευστοχία. Αν κρίνουμε λοιπόν από το κατά πόσο τον χρησιμοποιεί ο προπονητής του Nick Nurse, δύσκολα θα ξαναδούμε ανάλογα νούμερα σύντομα.

Να Πανικοβληθώ?;!;

Οι αρχικές εκτιμήσεις του Tyreke Evans τον έδιναν ως έναν παγκίτη πολυτελείας, ο οποίος θα ηγούνταν της second unit της Indiana. Ωστόσο, ενώ σε μπασκετικό επίπεδο είναι υπερπολύτιμος, σε fantasy-ακό τα πράγματα δεν είναι καλά. Οι επιδόσεις του χαρακτηρίζονται από πολλά σκαμπανεβάσματα και από εκεί που θα κάνει ένα ματς 23 πόντων με 10 rebounds, είναι πιθανό στο επόμενο παιχνίδι να σημειώσει έξι πόντους, να μαζέψει τρία rebounds και το ποσοστό του να μην ξεπερνάει το 30%. Με δεδομένο ότι έχουμε περάσει το 1/5 της regular season στο fantasy, ναι είναι μια καλή στιγμή να πανικοβληθείτε.

Περίεργα μας τα λέει ο LaMarcus Aldridge τελευταία. Ο ψηλός των Spurs περνάει μια κακή περίοδο, όσον αφορά τα ποσοστά του, αφού δεν χαρακτηρίζονται από σταθερότητα. Πιο συγκεκριμένα, στα τρία από τα τελευταία έξι παιχνίδια του, δεν έχει ξεπεράσει το 30%. Και μπορεί στο παιχνίδι με τους Warriors να σούταρε με 62,5% (10/16), αλλά στα παιχνίδια με Suns και Clippers αυτό το 6/27 μας έβγαλε τα μάτια. Προς ώρας λέμε πως δεν είναι κάτι ανησυχητικό, αλλά παρακολουθούμε με αγωνία2)Ειδικά ο γραφών που τον έχει στην ομάδα του και πάει χάλια….

“Πούλα και Φύγαμε για Βραζιλία”

Καλή βδομάδα για τον David Nwaba που έδωσε βοήθειες σε όλες τις κατηγορίες στους Cavaliers: 29 πόντοι, 12 rebounds, τρία κλεψίματα και 12/17 σουτ σε δύο παιχνίδια. Τον τυλίγετε και εξαργύρωνετε χθες τις εμφανίσεις του αυτές, πουλώντας τον ως έναν φθηνό all-around παίχτη, αφού δύσκολα θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

Δύο σερί monster παιχνίδια από τον Juancho Hernangomez είναι αρκετά για να σας δώσουν αξιόλογα ανταλλάγματα, ιδίως σε ετήσιες λίγκες. Ο center των Nuggets έγραψε ένα εντυπωσιακό 25/9 απέναντι στους Hawks, με 9/12 σουτ (2/5 τρίποντα) και ένα 20/11 με τους Pelicans, έχοντας 7/12 σουτ (4/6 τρίποντα). Ψηλός, που έχει καλά ποσοστά, παίρνει rebounds και σκοράρει και από το τρίποντο. Η αγγελία μιλάει από μόνη της.

H Γωνιά του Embiid

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Victor Oladipo στο δευτεριάτικο παιχνίδι με την Utah, μετά τον τραυματισμό που υπέστη στο γόνατο με τους Hawks. Ενώ κατάσταση του guard των Pacers δεν εμπνέει ανησυχία, είναι σαφές πως ο Nate McMillan δεν θέλει να ρισκάρει ενδεχόμενη υποτροπή. Όσο πλησιάζει η ώρα για το ματς, οι πληροφορίες θα γίνονται πιο ξεκάθαρες, όσον αφορά τον παίχτη, αλλά έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας πως ίσως ο Oladipo αγωνιστεί σε λιγότερα από τρία παιχνίδια αυτή την βδομάδα.

Πρόβλημα στο γόνατο αντιμετωπίζει και ο Goran Dragic, με τους Heat να κρατούν -προς ώρας- κλειστά τα χαρτιά του για το πως θα διαχειριστούν το πρόβλημά του. Το status του θεωρείται day-to-day, αλλά μην εκπλαγείτε αν τον δείτε με “κουλούρα”. Στην περίπτωση του Σλοβένου, προχωρήστε με δικό σας ρίσκο.

Εκτός για το παιχνίδι με τους Thunder θα μείνει ο Draymond Green, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δάχτυλο του ποδιού του. Ωστόσο, η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο ανησυχητική, καθώς ο Anthony Slater του Athletic αναφέρει πως δεν υπάρχει ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα επιστροφής του παίχτη, o οποίος ήδη έχασε ένα ματς, αυτό κόντρα στους Spurs. O Jonas Jerebko αναμένεται να καλύψει την απουσία του Green.

Εκτός δράσης για τις επόμενες τέσσερις με πέντε βδομάδες θα μείνει ο Rajon Rondo, του οποίου η επέμβαση στο χέρι ήταν πετυχημένη. Ο βετεράνος guard τραυματίστηκε στο τρίτο μετακάρπιο του δεξιού του χεριού στο παιχνίδι με τους Blazers και ο Josh Hart αναμένεται να είναι εκείνος που θα επωφεληθεί περισσότερο από την απουσία του συμπαίκτη του.

Βραβείο ατυχίας για τον Elfrid Payton και τους owners του, καθώς ο νεαρός guard αφού πέρασε αρκετό διάστημα εκτός δράσης λόγω του αστραγάλου του, θα μείνει εκ νέου μακρυά από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, εξαιτίας του σπασμένου μικρού του δαχτύλου στο αριστερό του χέρι. Το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής του θα ανακοινωθεί μετά την εγχείριση που θα υποβληθεί.

Όλες οι ομάδες δίνουν τρία ή τέσσερα παιχνίδια την εβδομάδα που θα διανύσουμε.

The following two tabs change content below.

Gus Chr

Κώστα το λένε το παιδί, αλλά γυρνάει σπανίως όταν τον αποκαλούν με το κανονικό του όνομα. Φανατικός του twitter, λάτρης των guards και, όσο και αν δεν το παραδέχεται, κυρίως αυτών που ανήκουν στην κατηγορία “Vernon Maxwell”. Θα ήθελε να έχει διαρκείας στο Anfield, αλλά αφού δεν του έκατσε, έπιασε στασίδι στο Ball Hog. Εδώ θα τον βρείτε στην regular αρθρογραφία, λόγω του ένοχου παρελθόντος του με την αθλητική δημοσιογραφία. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.

References
1 Και ποιος δεν έχει, μεταξύ μας;
2 Ειδικά ο γραφών που τον έχει στην ομάδα του και πάει χάλια…