Fantastic Beasts and Where to Find Them, S03Vol06

Posted on Nov 26 2018 - 6:33pm by Gus Chr

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

The Davises

Μπορεί ο Dennis Schroder να είχε ένα κακό ματς μέσα στην εβδομάδα, αυτό κόντρα στους Kings (έξι πόντοι, με 3/17 σουτ, τα 0/6 τρίποντα), ωστόσο οι εμφανίσεις του στα επόμενα τρία παιχνίδια μας αναγκάζουν να τον φέρουμε εδώ. Ειδικά απέναντι στους Warriors, ο Γερμανός διεθνής έκανε όργια, σταματώντας στους 32 πόντους, σουτάροντας με 63,2% (12/19) συνολικά και με 83,3% από το τρίποντο (5/6). Συνολικά έχουμε και λέμε: 79 πόντοι, 16 rebounds, 12 assists, τρία κλεψίματα, 10 λάθη, 29/69 σουτ (42%), 11 τρίποντα και 10/10 βολές. Παραφωνία του το ast/to, αλλά του το συγχωρούμε (εμείς, για τους owners του δεν παίρνουμε όρκο).

Σε μια ακραία μηχανή των rebounds έχει εξελιχθεί στα τελευταία παιχνίδια των Cavaliers ο Tristan Thompson. Μάζεψε 15 με τους Lakers (τα 10 επιθετικά), 13 με τους Sixers και 20 με τους Rockets, ενώ στο πρώτο παιχνίδι της βδομάδας με τους Pistons μάζεψε “μόλις” επτά. Από τα 55 rebounds που μάζεψε συνολικά τα 30 ήταν επιθετικά, κερδίζοντας ουσιαστικά μόνος του την κατηγορία αυτή. Βοήθησε όμως σημαντικά και στο σκοράρισμα. Πέρα από τα rebounds λοιπόν, ο Thompson “έγραψε”: 58 πόντους, 25/51 σουτ (49%), 8/12 βολές (66,6%), τέσσερις assists, επτά κλεψίματα και τέσσερα λάθη. Άξιος!

Καλή βδομάδα είχε και ο Josh Richardson του Miami, ο οποίος στο παιχνίδι με τους Bulls διέλυσε τα πάντα στο πέρασμά του, σταματώντας στους 27 πόντους, “εκτελώντας” την ομάδα του Fred Hoiberg πέντε φορές από τη γραμμή του τριπόντου. Παράλληλα, είχε μια all-around παρουσία κατά την διάρκεια της βδομάδας, ενώ είχε μόλις τρία λάθη, όλα στο παιχνίδι με τους Nets. Συνολικά: 60 πόντοι, 23/47 σουτ (48,9%), πέντε τρίποντα, 12 rebounds, 11 assists, τέσσερα κλεψίματα, δύο blocks. Not bad Josh!

Γεμάτη βδομάδα και από τον Domantas Sabonis, του οποίου τα νούμερα δυστυχώς δεν έφτασαν για τους Pacers που περιορίστηκαν σε μία μόλις νίκη στα τρία παιχνίδια που έδωσαν την βδομάδα αυτή. Ο Λιθουανός, ωστόσο, πρόσφερε σε πολλές κατηγορίες, έχοντας υψηλά ποσοστά ευστοχίας. Τι άλλο να ζητήσεις κανείς δηλαδή; Ο νεαρός παίχτης, λοιπόν, είχε συνολικά 53 πόντους, έχοντας 22/29 σουτ (75,8%) 31 rebounds, 15 assists, τρία τρίποντα και δύο κλεψίματα. Μοναδική παραφωνία του, τα αρκετά λάθη που έκανε, τα οποία σταμάτησαν στα εννιά.

Σφηνάκια
  • Οι 17 assists που έδωσε ο Trae Young στο παιχνίδι με τους Clippers (season best στο ΝΒΑ).
  • Tα 21 rebounds (12 επιθετικά) του Clint Capela στο ματς με τους Pistons.
  • Τα έξι κλεψίματα του E’Twaun Moore απέναντι στους Wizards.
  • Τα πέντε blocks του Andre Drummond κόντρα στους Rockets.
  • Οι 19/19 βολές του James Harden στο ματς με τους Pistons.
  • To 10/8/6/4/2 του Harry Giles σε μόλις ένα 20λεπτο.
  • Οι εφτά τάπες του JaVale McGee με τους Magic.
The Bennetts

Μια τρισάθλια βδομάδα χάρισε στα μάτια μας και στους owners του ο Andrew Wiggins, σε μία σειρά από τις χειρότερες εμφανίσεις που έχουμε δει ποτέ από παίχτη, με αποκορύφωμα αυτή απέναντι στους Bulls όπου είχε 0/12 σουτ, μηδέν πόντους, καθώς δεν πήγε καν στην γραμμή των βολών, ένα rebound, μία assist και ένα λάθος. Συνολικά: 21 πόντους, οχτώ rebounds, πέντε assists, ένα κλέψιμο, 10/41 σουτ (24,3%), δύο τρίποντα, ενώ δεν εκτέλεσε ούτε μία βολή στα τρία παιχνίδια που έδωσαν οι Wolves μέσα στην βδομάδα. Ο Anthony Bennett θα ήταν οριακά καλύτερος.

Σφηνάκια
  • Τα εννιά λάθη του Blake Griffin στο παιχνίδι με τους Rockets.
  • Επίσης τα εννιά λάθη του James Harden με τους Cavaliers.
  • Τα 1/13 σουτ του Al-Farouq Aminu κόντρα στους Bucks.
  • Τα 2/15 σουτ του Tim Hardaway Jr. στη νίκη των Knicks επί των Pelicans.
  • Oι 3/17 προσπάθειες που είχε ο Brook Lopez στο παιχνίδι με τους Suns. Οι 12 εξ αυτών, ήταν από το τρίποντο. Όπως σωστά φαντάζεστε, δεν βρήκε στόχο καμία.
  • To 1/18 που “έγραψε” εντός πεδιάς ο Robert Covington στο ματς με τους Bulls, με τις 0/10 να είναι από τη γραμμή του τριπόντου.

 

One Night Stands

Εξαιρετικός ήταν ο Allen Crabbe στο παιχνίδι κόντρα στους Mavericks. Οι 27 του πόντοι δεν κατάφεραν να συνδυαστούν με μια νίκη των Nets, αλλά ο ίδιος ήταν παραπάνω από εξαιρετικός: 10/16 σουτ, 7/11 τρίποντα και δύο κλεψίματα, μία τάπα ήταν αρκετά για να τον δούμε στην κατηγορία αυτή.

One night stand και για τον Aron Baynes, ο οποίος πραγματοποίησε το καλύτερό του παιχνίδι στη νίκη των Celtics επί των Hawks. Ο Αυστραλός center τελείωσε το ματς με 16 πόντους, 5/7 σουτ, εννιά rebounds, 5/5 βολές, τέσσερις assists και ένα block.

Προφανώς το one night stand αφορά στο μέλλον κι όχι το παρελθόν, μιας και οι 35 πόντοι του Wade ίσως είναι το τελευταίο τέτοιο παιχνίδι αυτού του παίκτη. Ενημερωτικά, πρόκειται για το υψηλότερο σκοράρισμα για το franchise των Heat για παίκτη που έρχεται από τον πάγκο. Αφού σκούπισε όλα τα μεγάλα ρεκόρ του συλλόγου, ο “Flash” είπε να ασχοληθεί και με αυτά που του ξέφυγαν στο prime του.

Να Πανικοβληθώ?;!;

Αρκετά σκαμπανεβάσματα έχει τελευταία η απόδοση του Willie Cauley-Stein, με τους owners -λογικά- να επιδίδονται σε κάθε πιθανή και απίθανη κατάρα για την περίπτωσή του. Ο νεαρός center των Kings, ενώ παραμένει σταθερός στον τομέα των rebounds, τελευταία “κάνει νερά” στα ποσοστά του, με το 4/14 κόντρα στους Τhunder και το 3/9 απέναντι στους Warriors να είναι χαρακτηριστικό αυτού του οποίου περιγράφουμε. Ο Stein διανύει μια mini κοιλιά, όσον αφορά αυτό το κομμάτι, με τα δύο (τρία αν βάλουμε και την περασμένη βδομάδα) τελευταία ματς να περιορίζεται σε μονοψήφιο αριθμό πόντων. Και ενώ προφανώς αν έχει κάποιος τον Stein στην ομάδα του δεν περιμένει να τον ξελασπώσει από πλευράς σκορ, η εικόνα αυτή προσφέρεται για προβληματισμό, αλλά όχι για πανικό.

“Πούλα και Φύγαμε για Βραζιλία”

Αναμφίβολα σας αρέσουν τα νούμερα του Noah Vonleh. Μην νιώθετε άσχημα, και σε εμάς το ίδιο. Ειδικά η βδομάδα που πέρασε ήταν εξαιρετική για τον power forward των Knicks, καθώς επιδόθηκε σε τρία σερί double-doubles. Mε τα τελευταία νέα από το στρατόπεδο του Kristaps Porzingis να κάνουν λόγο για πιθανότητα να χάσει όλη την τρέχουσα σεζόν, αυτόματα η αξία του Vonleh πάει ψηλά. Αν θέλετε να τον κρατήσετε, κανείς δεν θα σας πει τίποτα, αλλά να έχετε στο νου σας πως πρέπει να εξαργυρώσετε τις εμφανίσεις του και να το κάνετε σχετικά σύντομα. Οι αριθμοί του μέχρι τώρα βρίσκονται στους 8,4 πόντους, 8,5 rebounds, ένα block, 48,3% ποσοστό ευστοχίας. Aν παίζετε, δε, και σε salary leagues, τα $1,6 εκατ. είναι ελκυστικότατα σε συνδυασμό με τους παραπάνω αριθμούς. Πράξτε αναλόγως.

H Γωνιά του Embiid

Ένα πρόβλημα στον καρπό ταλαιπωρεί τον Dennis Smith Jr. ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τους Celtics. Προς ώρας το status του είναι “Day-to-Day”, ωστόσο έχετε το νου σας μέχρι την τελευταία στιγμή για να πράξετε αναλόγως. Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές πάντως, οι πιθανότητες να αγωνιστεί είναι με το μέρος του.

Μεγαλύτερο φαίνεται πως είναι το πρόβλημα του Victor Oladipo στο γόνατό του, που από εκεί που περιγραφόταν ως “μουδιασμένο”, κατέληξε να τον αφήνει εκτός προπονήσεων και παιχνιδιών για όλη την βδομάδα. Μέχρι στιγμής, η κατάσταση του Oladipo βρίσκεται στο status του “Οut”, αλλά δεν αποκλείεται να τον δούμε να αγωνίζεται μέσα στη βδομάδα. Οι Pacers έχουν μπροστά τους ένα road trip τεσσάρων παιχνιδιών στην Δύση, ξεκινώντας απόψε από την Utah και όσο πλησιάζει η ώρα του παιχνιδιού η κατάσταση του “Dipo” θα γίνεται -θεωρητικά- πιο ξεκάθαρη.

Μένοντας στην Indiana, μικροενοχλήσεις στον αστράγαλο έχει ο Domantas Sabonis, με τον Λιθουανό να λογίζεται ως αμφίβολος για το παιχνίδι με τους Jazz. Τα νέα που έρχονται από το ιατρικό επιτελείο των Pacers δεν κάνουν λόγο για κάτι σοβαρό, ωστόσο όπως αναφέραμε λίγο πιο πάνω, έχοντας μπροστά τους ένα road trip τεσσάρων παιχνιδιών, δεν αποκλείεται να δούμε τον coach Nate McMillan να τον ξεκουράζει για ένα παιχνίδι. Και πάλι, παρακολουθείστε την κατάσταση του Sabonis μέχρι τελευταία στιγμή.

Σήμερα αναμένεται η επίσκεψη του Markelle Fultz στον γιατρό. Πιθανότατα θα χάσει μερικά παιχνίδια ακόμα, αλλά το σημαντικότερο είναι οι ειδήσεις που θα βγουν μετά το ραντεβού.

Denver, Oklahoma και Sacramento δίνουν δύο παιχνίδια μέσα στην βδομάδα, με τις υπόλοιπες ομάδες να έχουν τον κλασικό αριθμό των τριών ή τεσσάρων παιχνιδιών. 

The following two tabs change content below.

Gus Chr

Κώστα το λένε το παιδί, αλλά γυρνάει σπανίως όταν τον αποκαλούν με το κανονικό του όνομα. Φανατικός του twitter, λάτρης των guards και, όσο και αν δεν το παραδέχεται, κυρίως αυτών που ανήκουν στην κατηγορία “Vernon Maxwell”. Θα ήθελε να έχει διαρκείας στο Anfield, αλλά αφού δεν του έκατσε, έπιασε στασίδι στο Ball Hog. Εδώ θα τον βρείτε στην regular αρθρογραφία, λόγω του ένοχου παρελθόντος του με την αθλητική δημοσιογραφία. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.

2 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. Larry Grandma November 30, 2018 at 12:21 -

    Παιδιά έχει να ανέβει weekly report εδώ και πέντε ολόκληρες ημέρες. Είναι όλα εντάξει;;

    • Loukas Moschoulas November 30, 2018 at 13:06 -

      Hello Larry Grandma..

      Απλά στολιζαμε τα δέντρα μας και εμείς, για αυτό καθυστερήσαμε. Αύριο έχει ολόφρεσκο..