Fantastic Beasts and Where to Find Them, S03Vol14

Posted on Jan 21 2019 - 4:32pm by Kosmas Kapsalis

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

The Davises

Όσοι έχουν τον Rudy Gobert στις ομάδες τους και κέρδισαν σίγουρα χαμογελούν. Ο Γάλλος ήταν εξαιρετικός, έχοντας σε τρία παιχνίδια 20ppg/20,7rpg, μαζεύοντας δυο φορές πάνω από 20 rebounds, ενώ σούταρε και με 72% εντός πεδιάς.

Ο Draymond Green δείχνει να ξεκολλάει λίγο, και τουλάχιστον οργανωτικά θύμισε τον καλό εαυτό του. Στις τρεις νίκες των “Πολεμιστών”, είχε 9,3 πόντους και μάζεψε 6,7 σκουπίδια, αλλά μοίρασε 12 assists, ενώ κόντρα στους Pelicans σκόραρε και 17 πόντους βρίσκοντας στόχο και σε τέσσερα τρίποντα. Σίγουρα όχι εκθαμβωτικά νούμερα, αλλά αν σκεφτούμε ότι οι 17 πόντοι η δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοσή του και τα τέσσερα τρίποντα η καλύτερη, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ίσως στο σημείο που αποφασίζει να ανεβάσει λιγάκι στροφές.

Σφηνάκια
  • Oι 18 assists του Kyrie Irving με τους Raptors.
  • To “minimum” triple double του Jusuf Nurkic που είχε 10/10/10, αλλά και με πέντε blocks κόντρα στους Cavs.
  • Tα 24 rebounds του Jarrett Allen με τους Rockets.
  • Oι 21/23 βολές του James Harden κόντρα στο Brooklyn. O “Μούσιας” είναι σε τέτοιο φεγγάρι που είναι ο ορισμός του cheat σε κάμποσες κατηγορίες.
  • Το 26/12 (με 12/14 σουτ) του Ivica Zubac με τους Thunder.
  • Οι 11 assists του Brandon Ingram με τους Thunder.
  • Οι 40 πόντοι1)ισοφάρισε ρεκόρ καριέρας με 16/25 σουτ και 8 τρίποντα  του D’Angelo Russell κόντρα στους Magic.
  • Τα 11 rebounds και οι 12 assists του Marc Gasol στη Βοστόνη, σε ένα παιχνίδι, όμως, που τον έφερε ταυτόχρονα και στην από κάτω κατηγορία.
The Bennetts

Ανάμεικτα συναισθήματα για τον Victor Oladipo. O star των Pacers είχε 14/4,5/6,3 αυτή τη βδομάδα, αλλά ήταν αρκετά άστοχος, έχοντας στα τέσσερα παιχνίδια 30,3%, ενώ κόντρα στους Suns έμεινε στους οχτώ πόντους με 2/11 σουτ.

O Taurean Prince επέστρεψε, αλλά η αποχή 18 αγώνων είναι ακόμα εμφανής. Σε δυο αγώνες είχε συνολικά 16 πόντους έχοντας 3/14 στην ήττα από τους Celtics.

Κακή βδομάδα και για τον Kris Dunn. O guard των Bulls είχε 6ppg/3,3rpg/4apg ενώ το ακόμα χειρότερο ήταν ότι σούταρε με 27% και δεν βρήκε στόχο ούτε σε ένα τρίποντο στις τρεις ήττες των Ταύρων που έχουν σερί 0-10.

Σφηνάκια
  • Tα εφτά λάθη του Trae Young με τους Thunder.
  • Tα 2/15 σουτ του DeMarre Carroll με τους Celtics.
  • Τα εφτά λάθη του Bradley Beal με τους Knicks.
  • Tα 7/30 σουτ του Russell Westbrook κόντρα στους Lakers. O Westbrook έγινε ο πρώτος παίκτης που παίρνει 30 σουτ χωρίς να γράψει 30 πόντους μετά τον …εαυτό του τον Δεκέμβρη του 2017!
  • Το 1/10 σουτ του Marc Gasol στο ίδιο παιχνίδι που είχε double double με rebounds/assists.
  • Oι 0/8 βολές του Hassan Whiteside με τους Pistons.
  • To 1/11 σουτ του Bobby Portis με τους Lakers.
  • Οι δύο πόντοι με 0/6 σουτ του Jayson Tatum με το Memphis.
One Night Stands

Αγωνίστηκε 41 λεπτά και είχε 18 πόντους, 12 rebounds, πέντε assists, τέσσερα κλεψίματα και 4/7 τρίποντα. Μια πρόταση που περιμένουμε να δούμε δίπλα στον Kawhi, τον George, ή κάτι παρόμοιο, και όχι στον Patrick Beverley. O 30χρονος guard είναι εξαιρετικός αμυντικός που όμως μπορεί να προσφέρει κι αλλού και σίγουρα τα παραπάνω νούμερα τα έχουμε ξαναδεί μεμονωμένα, αλλά κόντρα στο San Antonio τα έκανε όλα και στο ίδιο παιχνίδι και ήταν από τους βασικότερους παράγοντες της νίκης των Clippers.

Στην κατηγορία “Σφηνάκια” της ενότητας “One Night Stands”, θα μπορούσαμε να βάλουμε και τα -χωρίς fantasy-ακό ενδιαφέρον, παρά μόνο αν παίζετε με ιδιαίτερα διεστραμμένες κατηγορίες- τέσσερα καρφώματα του Klay Thompson κόντρα στο Denver. 😛

Να Πανικοβληθώ?;!;

Στα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε το Memphis αυτή τη βδομάδα, ο Mike Conley έπαιξε πέντε λεπτά λιγότερο από το μέσο όρο του στη σεζόν, ενώ με Bucks και Raptors έπαιξε τα λιγότερα λεπτά στη σεζόν, περίπου 23′.  Οι δε Grizzlies στα τελευταία παιχνίδια έχουν ρεκόρ 1-11. Το αν αυτή η πτώση στα λεπτά του Conley είναι τυχαία ή μια ένδειξη ότι οι “Αρκούδες” πάνε να αφήσουν τη χρονιά και να παρκάρουν τον Conley, θα περιμένουμε να το δούμε στις επόμενες αναμετρήσεις. Αγχωθείτε, ωστόσο, εσείς λιγούλι σχετικά.

“Πούλα και Φύγαμε για Βραζιλία”

O Kenneth Faried έγινε waive από τους Nets και τη Δευτέρα αναμένεται να ενταχθεί στο ρόστερ των Houston Rockets, με μπόλικα λεπτά συμμετοχής εξαρχής, σύμφωνα με τον Woj. Mε δεδομένο ότι ο Capela θα λείψει για αρκετό διάστημα και το πάμφτωχο ρόστερ των Ρουκετών, είναι στο χέρι του “Manimal” να κάνει άμεσα τη διαφορά. Όσοι τον προλάβατε, συγχαρητήρια. Όσοι τον είχατε και δεν κυνηγάτε κάτι σε dynasty λίγκες, μπορείτε να τον εξαργυρώσετε με κάποια picks ή τραυματίες παίκτες με στόχο τις επόμενες χρονιές.

H Γωνιά του Embiid

Ο Wendell Carter Jr. θα κάνει εγχείρηση στον αντίχειρα και θα χάσει τις επόμενες 6-8 βδομάδες.

O Lonzo Ball υπέστη διάστρεμμα στον αστράγαλο και θα χάσει τις επόμενες 4-6 βδομάδες.

O Anthony Davis θα λείψει περίπου 1-2 εβδομάδες επειδή στραμπούληξε τον αριστερό δείκτη του χεριού. Ευκαιρία για Randle και Mirotic να επωφεληθούν.

 

Δύο παιχνίδια για Charlotte και Indiana για αυτή τη βδομάδα. 

Ατένσιον! Αυτή τη Δευτέρα, όπως και κάθε τρίτη Δευτέρα του Γενάρη, γιορτάζεται η Martin Luther King Day και για το ΝΒΑ αυτό σημαίνει πολλά παιχνίδια, αλλά παιχνίδια που ξεκινάνε πολύ νωρίς. Πρώτο παιχνίδι είναι το OKC-Knicks, στις 19:30 το απόγευμα, επομένως τα ρόστερς πρέπει να ετοιμαστούν νωρίτερα.

The following two tabs change content below.
Τίμιος αιώνιος φοιτητής, θα ψάχνει κάθε ευκαιρία να γράψει σε άρθρα τις λέξεις Tracy και McGrady. Όταν δεν παρακολουθεί με νοσταλγία videos του πάλαι ποτέ superstar, τρομοκρατεί τα εργαστήρια χημείας της συμπρωτεύουσας. Φημολογείται ότι είναι εξαιρετικός post player, αλλά ακόμα δεν είχαμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε. Σιγουράκι για τις άγριες ώρες, το NBA ήρθε σαν φυσικό αποτέλεσμα του τρόπου ζωής του.

References
1 ισοφάρισε ρεκόρ καριέρας