Fantastic Beasts and Where to Find Them, S03Vol17

Posted on Feb 11 2019 - 6:39pm by Gus Chr

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

The Davises

Lauri Markkanen επέστρεψε και επέστρεψε για τα καλά. Ο Φινλανδός power forward των Bulls πραγματοποίησε μια εξαιρετική βδομάδα σε Pelicans, Nets και Wizards προσφέροντας σκορ, καλό ποσοστό ευστοχίας και μεγάλη βοήθεια στον τομέα των rebounds. Συνολικά ο Markkanen τελείωσε την βδομάδα έχοντας 81 πόντους, 30/54 σουτ (55,6%), 11/13 βολές (84,6%), 10 τρίποντα, 39 rebounds εκ των οποίων τα επτά ήταν επιθετικά, έξι assists, έξι λάθη, 1,00 ast/to και δύο blocks. Χτυπήστε ξύλο, να συνεχίσει έτσι ο νεαρός.

Πολύ καλή βδομάδα και για τον CJ McCollum, o oποίος πυροβόλησε ακατάπαυστα από την γραμμή του τριπόντου, ενώ βοήθησε σημαντικά και σε έναν τομέα που δεν μας έχει συνηθίσει, αυτόν του ast/to. Οι Blazers έδωσαν τρία παιχνίδια την περασμένη βδομάδα, απέναντι σε Heat, Spurs και Mavericks, με τον McCollum να “γράφει” συνολικά 77 πόντους, 29/63 σουτ (46%), 5/5 βολές (100%), 14 τρίποντα, 19 rebounds (τα δύο επιθετικά), εννιά assists, τέσσερα λάθη, 2,25 ast/to, τρία κλεψίματα και δύο blocks.

John Wall έχει “ντυθεί” πλέον ο Bradley Beal, o oποίος από τότε που τραυματίστηκε ο συμπαίκτης του κάνει τα πάντα. Σκοράρει, πασάρει, μαζεύει rebounds, παίζει καλή άμυνα που αποφέρει κλεψίματα. Η περασμένη βδομάδα δεν ήταν διαφορετική για τον ηγέτη -πια- των Wizards, ο οποίος σε τέσσερα παιχνίδια κόντρα Hawks, Bucks, Cavaliers και Bulls είχε: 113 πόντους, 45/87 σουτ (51,7%), 14/16 βολές (87,5%), εννιά τρίποντα, 22 rebounds (τα οχτώ επιθετικά), 27 assists, 18 λάθη, 1,50 ast/to, εννιά κλεψίματα και μία τάπα. Εντυπωσιακός, αν μη τι άλλο.

Καταπληκτικός, από την πλευρά του, ήταν και ο Eric Bledsoe, o oποίος γενικότερα φέτος θυμίζει τον παλιό καλό του εαυτό, κάτι που φυσικά είναι προϊόν -και- του Mike Budenholzer. O point guard του Milwaukee είχε μια γεμάτη και all-around παρουσία στα παιχνίδια με Nets, Wizards, Mavericks και Magic, “γράφοντας” τις εξής επιδόσεις, με αποκορύφωμα το ast/to: 74 πόντοι, 28/58 σουτ (48,3%), 7/10 βολές (70%), 11 τρίποντα, 23 rebounds (τα πέντε επιθετικά), 26 assists, τέσσερα λάθη, 6,50 ast/to, επτά κλεψίματα και δύο τάπες. Μόνο μπράβο!

Κλείνοντας, να πούμε ένα “καλησπέρα και καλώς ήρθατε” στον Terrence Ross, o οποίος πραγματοποίησε μακράν την καλύτερή του βδομάδα, μέχρι στιγμής, στη σεζόν. Ο guard/forward του Orlando ήταν ευχάριστη fantasy-ακή έκπληξη της βδομάδας, καθώς προσέφερε πολλά σε σκορ, τρίποντο, ποσοστά, ενώ είχε και το απόλυτο από τη γραμμή των βολών. Συνολικά ο Ross είχε: 91 πόντους, 31/65 σουτ (47,7%) 13/13 βολές (100%), 16 τρίποντα, 20 rebounds (ένα επιθετικό), πέντε assists, δύο λάθη, 2,50 ast/to, τρία κλεψίματα και μία τάπα. Μια μόνιμη βάση για αυτά τα νούμερα, ευχόμαστε.

Τιμητική παρουσία: Russell Westbrook

Όπως γνωρίζετε, πολιτική μας είναι να μην γράφουμε τους αστέρες πρώτης γραμμής εδώ. Όχι για να το παίξουμε “ψαγμένοι”, αλλά π.χ. όταν γράφει ένα triple-double o Westbrook ή ένα 30/15 ο Embiid, τα θεωρούμε φυσιολογικά και όχι άξια είδησης. Αντίθετα, όταν πραγματοποιεί μία καλή βδομάδα ο Terrence Ross, έχει περισσότερη αξία. Ωστόσο, όταν υπάρχει παίκτης που ισοφαρίζει τον τεράστιο Wilt Chamberlain στα συνεχόμενα triple-doubles (εννιά), τότε είμαστε υποχρεωμένοι να το αναφέρουμε. Ο Westbrook λοιπόν, έχει την ευκαιρία να γραφτεί στα βιβλία της ιστορία ως ο πρώτος παίκτης που επιδίδεται σε 10 συνεχόμενα triple-doubles. Tην προηγούμενη βδομάδα, είδαμε τρία από αυτά κόντρα σε Magic (16/15/16), Grizzlies (15/13/15) και Rockets (21/12/11). Kαι ναι, μπορεί σε κάθε ένα από αυτά τα ματς το ποσοστό του να μην ξεπέρασε ποτέ το 38,1%, αλλά αναμφίβολα η επίδοση αυτή είναι κατά γενική ομολογία ακραία. Standing ovation λοιπόν.

Σφηνάκια
  • Τα εννιά τρίποντα του Kemba Walker στο παιχνίδι με τους Hawks.
  • Τα πέντε κλεψίματα του Caris LeVert στο παιχνίδι με τους Bulls. Kαι μάλιστα μόλις σε 14:56 λεπτά συμμετοχής.
  • Τα 20 rebounds που μάζεψε ο Andre Drummond κόντρα στους Knicks.
  • Tα εννιά επιθετικά rebounds που μάζεψε ο Larry Nance Jr. με τους Wizards.
  • Οι 19 προσπάθειες για βολές που είχε ο Dennis Smith Jr. στο παιχνίδι με τους Pistons, θέτοντας βάσεις για να κερδηθεί η κατηγορία FTA.
  • Οι έξι τάπες του Myles Turner στο ματς με τους Clippers.
  • Οι 10/10 βολές του Kyrie Irving στην ήττα των Celtics από τους Lakers.
  • Τα οχτώ τρίποντα του James Harden στο παιχνίδι με τους Kings.
The Bennetts

Μακρυά από τον συνήθως καλό εαυτό του βρέθηκε την περασμένη βδομάδα ο Khris Middleton. O forward των Bucks δεν βοήθησε όσο θα περίμενε κανείς σε σκορ και ποσοστά, αλλά και στο κομμάτι των rebounds ήταν μάλλον κατώτερος του αναμενόμενου. Στα τέσσερα παιχνίδια των Bucks, o Middleton είχε: 39 πόντους, 14/39 σουτ (35,9%), 8/8 βολές, τρία τρίποντα, 22 rebounds (τρία επιθετικά), 12 assists, έξι λάθη, 2,00 ast/to, δύο κλεψίματα και ένα block.

Μάλλον την χειρότερή του βδομάδα φέτος, διένυσε ο Kawhi Leonard, ο οποίος έριξε στα τάρταρα το ποσοστό ευστοχίας των owners του. Ναι μεν στο παιχνίδι με τους Sixers σημείωσε 24 πόντους, αλλά οι 16 εξ αυτών ήρθαν από τη γραμμή των βολών. Κατά τα άλλα από τα τρία παιχνίδι των Raptors, στα ένα δεν αγωνίστηκε και η εικόνα του διαμορφώθηκε ως εξής: 35 πόντοι, 7/26 σουτ (26,9%), 18/20 βολές (90%), τρία τρίποντα, 12 rebounds (τα δύο επιθετικά), εννιά assists, πέντε λάθη, 1,80 ast/to και τέσσερα κλεψίματα.

Σφηνάκια
  • Τα 10 λάθη του Westbrook στο triple-double κόντρα στους Rockets, δίνοντας έτσι ένα “μελανό” σημείο σε αυτό.
  • Τα 4/18 σουτ που είχε ο Malcolm Brogdon στην ήττα των Bucks από τους Magic.
  • Tα εννιά λάθη του Ben Simmons στη νίκη των Sixers επί των Nuggets.
  • Οι 4/17 προσπάθειες που είχε ο Joel Embiid στο παιχνίδι με τους Nuggets.
  • Tα 3/13 σουτ που είχε ο Kyle Lowry κόντρα στους Hawks.
  • Τα οχτώ λάθη στα οποία επιδόθηκε ο Bradley Beal στο παιχνίδι με τους Bucks.
One Night Stands

Η χρονομηχανή μας δουλεύει τελικά. Δεν εξηγείται αλλιώς η εμφάνιση του Joakim Noah απέναντι στους Pelicans. Οκ, εξηγείται, λόγω απουσιών στην front court των Grizzlies, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοούμε. Ο βετεράνος center, είπε να θυμηθεί τα χρόνια τους στους Bulls που ήταν μακράν από εκείνους τους παίκτες που κυριαρχούσαν στο ζωγραφιστό και έδωσε μία καθ’όλα vintage παράσταση. Τελικός απολογισμός; 19 πόντοι, 14 rebounds, τρεις asssists, 8/14 σουτ (57,1%) και όλους εμάς να τρίβουμε τα μάτια μας. Με τις ανακατατάξεις στους ψηλούς του Memphis, πάντως, δεν αποκλείεται να τον δούμε να κάνει μερικά καλά παιχνίδια ακόμα.

Να Πανικοβληθώ?;!;

Γενικώς η χρονιά δεν είναι και από τις καλύτερες που περνάει ο Harrison Barnes. Kαι με την πρόσφατη ανταλλαγή του που τον πήγε από το Dallas στο Sacramento, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για την περαιτέρω πορεία του παίκτη. Αν χρήζει πανικού; Αναμφίβολα. Τα πρώτα του νούμερα ως μέλος των Kings δεν ήταν και τα καλύτερα δυνατά, καθώς σούταρε συνολικά 4/18 σουτ, δεν βοήθησε αρκετά στο κομμάτι των rebounds, ενώ γενικά η γνωστή all-around παρουσία του ήταν απούσα. Γενικώς θα πρέπει να δούμε την σκόνη του trade να κάθεται, ώστε να πάρουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα του τι έχει στο μυαλό του o Dave Joerger, ωστόσο με τα playoffs να πλησιάζουν στις 20άρες λίγκες, τα παραπάνω λόγια περισσότερο φαρμάκι περιέχουν, παρά είναι καθησυχαστικά.

“Πούλα και Φύγαμε για Βραζιλία”

Εντυπωσιακά νούμερα “γράφει” στα τελευταία παιχνίδια των Pelicans o Kenrich Williams, η συμμετοχή του οποίου δεν έχει πέσει κάτω από τα 30 λεπτά στα τελευταία έξι. Ο 24χρονος forward δίνει μια all-around παρουσία στους Pelicans αλλά και σε όσους αποφάσισαν να τον εντάξουν στα fantasy-ακά τους rosters, βρίσκοντας με αυτόν τον τρόπο -και αναπάντεχα- νούμερα από το πουθενά. Συγκεκριμένα ο Williams την περασμένη βδομάδα είχε 49 πόντους, 17/42 σουτ (40,5%), 6/9 βολές (66,7%), εννιά τρίποντα, 34 rebounds (τα εννιά επιθετικά), 16 assists, δύο λάθη, 8,00 ast/to, δύο κλεψίματα και πέντε τάπες. Και ενώ είναι πιθανό να τον δούμε να συνεχίζει σε παρόμοιους ρυθμούς, εμείς θεωρούμε πως έχει πιάσει το peak της αξίας του και είναι μια καλή ώρα να τον δώσετε κάπου που τον χρειάζονται για τους άμεσους αριθμούς του.

Η Γωνιά του Embiid

Μεγαλύτερο απ’όσο υπολογιζόταν φαίνεται να είναι το πρόβλημα του Gary Harris στους προσαγωγούς του. Ο guard των Nuggets θα μείνει εκτός δράσης για το ματς της Δευτέρας κόντρα στους Heat, αυξάνοντας έτσι το σερί των χαμένων παιχνιδιών στα έξι. Το θετικό είναι πως με το All-Star Break που έχουμε μπροστά μας, ο Harris θα έχει όλο το χρόνο για να φτάσει σε αγωνιστική ετοιμότητα. Montey Morris και Malik Beasley θα συνεχίσουν να μοιράζονται περισσότερα λεπτά, όσο λείπει ο Harris.

Απών από το παιχνίδι της Δευτέρας θα είναι και ο Cedi Osman, o oποίος πραγματοποιεί μέχρι τώρα μια θαυμάσια χρονιά. Ο Τούρκος forward υπέστη διάστρεμμα στον αστράγαλο την περασμένη βδομάδα και από τα όσα διαβάζουμε μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η επιστροφή του μετατίθεται μάλλον για την επόμενη βδομάδα.

Ως “Day-to-Day” συνεχίζει και χαρακτηρίζεται η κατάσταση του Derrick Rose. O αναγεννημένος point guard των Timberwolves ταλαιπωρείται εδώ και καιρό με έναν τραυματισμό στον αστράγαλο, ωστόσο “έβγαλε” την προπόνηση της Κυριακής χωρίς ενοχλήσεις. Οι πιθανότητες να αγωνιστεί το βράδυ της Δευτέρας απέναντι στους Clippers είναι με το μέρος του, ωστόσο έχετε το νου σας μέχρι την τελευταία στιγμή.

Την ετήσια μία αγωνιστική “σπασμένη” σε δύο βδομάδες έχουμε μπροστά μας λόγω του επερχόμενου All-Star Game. Όλες οι ομάδες έχουν τρία ή τέσσερα παιχνίδια, με τους Knicks να αποτελούν το bonus αυτής της αγωνιστικής, καθώς δίνουν πέντε.

The following two tabs change content below.

Gus Chr

Κώστα το λένε το παιδί, αλλά γυρνάει σπανίως όταν τον αποκαλούν με το κανονικό του όνομα. Φανατικός του twitter, λάτρης των guards και, όσο και αν δεν το παραδέχεται, κυρίως αυτών που ανήκουν στην κατηγορία “Vernon Maxwell”. Θα ήθελε να έχει διαρκείας στο Anfield, αλλά αφού δεν του έκατσε, έπιασε στασίδι στο Ball Hog. Εδώ θα τον βρείτε στην regular αρθρογραφία, λόγω του ένοχου παρελθόντος του με την αθλητική δημοσιογραφία. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.