The Ball Hog’s Roundtable: A Decade of Awards

Posted on Dec 26 2019 - 6:00pm by The Ball Hog

Καθώς η δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα έφτασε στο τέλος της εδώ και λίγες μέρες, οι συντάκτες του Ball Hog θυμούνται και καταγράφουν τις εντονότερες στιγμές από την δεκαετία που κλείνει.

Με το σημερινό roundtable ενώνουμε ένα νήμα, η πρώτη άκρη του οποίου εντοπίζεται στην επικράτηση των αρχών του “Spurs Basketball” πάνω στο μοντέλο των “Big Three” στη Βοστώνη, στο Los Angeles και στο Miami και η δεύτερη στο «τέλος εποχής» της ίσως καλύτερης ομάδας όλων των εποχών που σταμάτησε έναν από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών για να σταματήσει η ίδια στα σύνορα με τον Καναδά.

Και επειδή τίποτα δεν συγκρίνεται με μερικά ωραία βραβεία, ας αποδώσουμε φόρο τιμής στους καλύτερους αυτής της δεκαετίας. Και αύριο έχουμε συνέχεια.

1. Πάμε να δώσουμε και μερικά βραβεία για τη δεκαετία, τι λέτε; Ξεκινάμε πρώτα με τα πιο συμβατικά.
Άρης Τόλιος

Καλύτερη πεντάδα της δεκαετίας: LeBron James, Kevin Durant, Steph Curry, Γιάννης Αντετοκούνμπο, James Harden

Καλύτερη αμυντική πεντάδα της δεκαετίας: Draymond Green, Rudy Gobert, Marcus Smart, Kawhi Leonard, Chris Paul

Καλύτερος προπονητής της δεκαετίας: Gregg Popovich

Καλύτερη σεζόν rookie της δεκαετίας: Luka Dončić

Καλύτερος παράγοντας της δεκαετίας: Masai Ujiri

Κορυφαία ομάδα της δεκαετίας: Οι Warriors της σεζόν 2015-16.

Μεγαλύτερη βελτίωση παίκτη μέσα στη δεκαετία: Pascal Siakam. Μου έρχονται και άλλοι στο μυαλό, αλλά όταν ξεκίνησε, ο Siakam θύμιζε περισσότερο Biyombo και τώρα θυμίζει Pippen, όταν τον βλέπω.

Μήτσος Μαυράκης

Καλύτερη πεντάδα της δεκαετίας: LeBron James, Kevin Durant, Steph Curry, Kawhi Leonard, James Harden

Καλύτερη αμυντική πεντάδα της δεκαετίας: Draymond Green, Kawhi Leonard, Marc Gasol, Andre Iguodala, Chris Paul

Καλύτερος προπονητής της δεκαετίας: Erik Jon Celino Spoelstra

Καλύτερη σεζόν rookie της δεκαετίας: Blake Griffin. Tόσο συναρπαστικός που άλλαξε μονάχος του την ιστορία του πιο ανυπόληπτου franchise του ΝΒΑ

Καλύτερος παράγοντας της δεκαετίας: Bob Myers. ;Oταν ανέλαβε οι Warriors ήταν η πιο ‘βασανισμένη” ομάδα όλου του ΝΒΑ, ο κόσμος διέκοπτε την απόσυρση της φανέλας του Chris Mullin για να γιουχάρει τους ιδιοκτήτες και ο “guru” Bill Simmons έγραφε αυτό

Κορυφαία ομάδα της δεκαετίας: Οι Warriors της σεζόν 2017-18.

Μεγαλύτερη βελτίωση παίκτη μέσα στη δεκαετία: Jimmy Butler 

Πέτρος Καούνης

Καλύτερη πεντάδα της δεκαετίας: LeBron James, Kevin Durant, Steph Curry, Γιάννης Αντετοκούνμπο, James Harden

Καλύτερη αμυντική πεντάδα της δεκαετίας: Kawhi Leonard, Rudy Gobert, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Draymond Green, Marc Gasol

Καλύτερος προπονητής της δεκαετίας: Coach Pop

Καλύτερη rookie season της δεκαετίας: Luka Dončić. 2ος σε πόντους στα πρώτα 100 παιχνίδια ενός παίκτη στο NBA, πίσω από τον Shaq.

Καλύτερος παράγοντας της δεκαετίας: Αχιλλέας Μπέος Daryl Morey

Καλύτερη ομάδα της δεκαετίας ever: Golden State Warriors

Μεγαλύτερη βελτίωση παίκτη μέσα στη δεκαετία: Γιάννης Αντετοκούνμπο. Φτιάχνει και σουτ και στην Αμερική ήδη τον θεωρούν ασυναγώνιστο. Στην Ελλάδα περιμένουμε να πάρει Παγκόσμιο με την Εθνική, μόνος του, να κατακτήσει τον τίτλο του MVP της Α1, να πάρει καμιά Ευρωλίγκα και να αλλάξει χρώμα, μήπως και τον ψηφίσουμε για αθλητή της χρονιάς.

Κοσμάς Καψάλης

Καλύτερη πεντάδα της δεκαετίας: Steph Curry, James Harden, Kawhi Leonard, LeBron James, Kevin Durant

Καλύτερη αμυντική πεντάδα της δεκαετίας: Chris Paul, Kawhi Leonard, Draymond Green, Marc Gasol, Dwight Howard

Καλύτερος προπονητής της δεκαετίας: Gregg Popovich

Καλύτερη σεζόν rookie της δεκαετίας: Luka Dončić

Καλύτερος παράγοντας της δεκαετίας: Jerry West

Κορυφαία ομάδα της δεκαετίας: Golden State Warriors. Κάποιοι από όλους, τέλος πάντων.

Μεγαλύτερη βελτίωση παίκτη μέσα στη δεκαετία: Γιάννης Αντετοκούνμπο

Σταύρος Μαρίνος

Πρέπει να τελειώσει αυτό το αστείο με τα άρθρα περί δεκαετίας! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Η δεκαετία ξεκίνησε το 2011 και τελειώνει στο τέλος του 2020. Είναι απλά μαθηματικά, κύριοι. Για αυτό και σε αυτό το post, θα απαντήσω αντιδραστικά με τους καλύτερους παίχτες per 36 mins που κανείς δεν θα περίμενε να είναι τόσο ψηλά.

Καλύτερη πεντάδα της δεκαετίας:Naz Mitrou-Long (108 ppg, 2018), DeAndre Liggins (72 ppg, 2013), Θανάσης Αντετοκούνμπο (36 ppg, 2015), Zhou Qi (72 ppg, 2019), Tacko Fall (43 ppg, 2020)

Καλύτερη αμυντική πεντάδα της δεκαετίας: Sim Bhullar (24 ppg, 12 rpg, 12 bpg, 2015), Κώστας Αντετοκούνμπο (6.5 steals per game, 2019), Tacko Fall (6.5 bpg, 2020), Edy Tavares (7.7 bpg, 2017), Kyrylo Fesenko (4.2 bpg, 2012).

Καλύτερος προπονητής της δεκαετίας: Το χειρότερο ρεκόρ προπονητή την δεκαετία που τρέχει, έχει ο Tony Brown των Brooklyn Nets με 11-34 (.244) το 2015-16.

Καλύτερη σεζόν rookie της δεκαετίας: 

Καλύτερος παράγοντας της δεκαετίας: 

Κορυφαία ομάδα της δεκαετίας: Charlotte Bobcats, 7-59 (.106), 2011-12.

Μεγαλύτερη βελτίωση παίκτη μέσα στη δεκαετία: Chandler Parsons

Ballhog Spalding

2. Και τώρα μερικά πιο αντισυμβατικά βραβεία.
Άρης Τόλιος

Η ομάδα των ονείρων μου με τις ανεξήγητες προσωπικές καψούρες ξεκινάει με…: Cody Zeller, Montrezl Harrell, Ben Gordon, Monte Morris

Η καλύτερη ομάδα «κώνων» στην άμυνα ξεκινάει με…: D’ Angelo Russell, Julius Randle, Nicolas Batum, Enes Kanter

Χειρότερος παράγοντας μέσα στη δεκαετία: Billy King. Τα κατορθώματα του πολλά και πολλάκις εξιστορημένα, τόσο που κάνει τον μύθο του Sean Marks ακόμα πιο μεγάλο, ότι και να συμβεί με το πείραμα Durant – Irving. Καλός… Καλός!

Πιο αντιπαθητικός προπονητής: Jason Kidd (Bucks). Ο τύπος έπαιζε… “mindgames” στους παίκτες του…

Μήτσος Μαυράκης

Η ομάδα των ονείρων μου με τις ανεξήγητες προσωπικές καψούρες ξεκινάει με…: De’Anthony Melton, DeAndre’ Bembry, KJ McDaniels, Georges Niang, Kyle O´Quinn

Η καλύτερη ομάδα «κώνων» στην άμυνα ξεκινάει με…: Trae Young, Jordan Clarkson, Zach LaVine, Jabari Parker, Spencer Hawes

Χειρότερος παράγοντας μέσα στη δεκαετία: David Khan

Πιο αντιπαθητικός προπονητής: Mark Jackson

Πέτρος Καούνης

Η ομάδα των ονείρων μου με τις ανεξήγητες προσωπικές καψούρες ξεκινάει με…: Tony Allen, Z-Bo, Caron Butler, Russell Westbrook, Metta World Peace. Με αυτή την πεντάδα κατακτάς τον κόσμο, όχι μόνο τίτλο στο NBA.

Η καλύτερη ομάδα «κώνων» στην άμυνα ξεκινάει με…: Bojan Bogdanovic, James Harden, Nick Young, Carmelo Anthony, Danilo Gallinari. Ένα καλάθι τους το βάζω και εγώ. Μόνος μου.

Χειρότερος παράγοντας μέσα στη δεκαετία: Γιάννης Αλαφούζος  James L. Dolan ΠΟΥΛΑ

Πιο αντιπαθητικός προπονητής: Jason Kidd. Κατάφερε ως προπονητής να γίνει ακόμα πιο αντιπαθητικός από όσο ήταν ως παίκτης. Μπράβο του.

Κοσμάς Καψάλης

Η ομάδα των ονείρων μου με τις ανεξήγητες προσωπικές καψούρες ξεκινάει με…: Elfrid Payton, Iman Shumpert, OJ Mayo, Jahlil Okafor

Η καλύτερη ομάδα «κώνων» στην άμυνα ξεκινάει με…: D’Angelo Russell, James Harden, Melo, Jabari Parker,

Χειρότερος παράγοντας μέσα στη δεκαετία: James Dolan. Δεν είναι παράγοντας, αλλά τα έργα του μας κάνουν να το παραβλέπουμε.

Πιο αντιπαθητικός προπονητής: Jim Boylen. Αξιαγάπητα γραφικός, αξιαγάπητα τραγικός.

Σταύρος Μαρίνος

Η ομάδα των ονείρων μου με τις ανεξήγητες προσωπικές καψούρες ξεκινάει με…: Christian Wood, Tony Bradley, Jahlil Okafor, Cheick Diallo, Glenn Robninson III

Η καλύτερη ομάδα «κώνων» στην άμυνα ξεκινάει με…: Οι παρακάτω παίχτες είναι επαναλαμβανόμενα από τους χειρότερους σε Defensive Box Plus/Minus εδώ κι αρκετά χρόνια. Isaiah Thomas, J.J. Redick, Eric Gordon, Lou Williams, Tim Hardaway Jr.

Χειρότερος παράγοντας μέσα στη δεκαετία: Ξανά (και για πάντα). Donald Sterling.

Fun fact: Περίπου το 75% των παιχτών του NBA είναι μαύροι. Οι 27 από τους 30 ιδιοκτήτες είναι λευκοί και σχεδόν οι μισοί, Εβραίοι. Έτσι, φέτος το καλοκαίρι το ΝΒΑ αποφάσισε να μην ξαναχρησιμοποιήσει τον όρο “owner” (ιδιοκτήτης) γιατί παραπέμπει σε ρατσισμό (δουλεία). Από εδώ και πέρα θα προτιμάται ο όρος “governor” (κυβερνήτης). #υποκρισία

Πιο αντιπαθητικός προπονητής: Avery Johnson

cover