Fantastic Beasts and Where to Find Them: Part IV Chapter 15

Posted on Mar 9 2020 - 9:13pm by The Ball Hog

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

Στα decks για σήμερα, ο Johnny Koutsourakis.

The Hardens

Απίθανα πράγματα από τον Makik Beasley την περασμένη εβδομάδα. Ο shooting guard των Wolves σεληνιάστηκε κυριολεκτικά κι έκανα πράγματα και θαύματα. 25.5 πόντοι μέσο όρο, με 60% (!) στα σουτ και 52% στα τρίποντα δεν είναι λίγο. Προφανώς είχε μόνο 4 ριμπάουντ και με το ζόρι 2 ασίστ ανά αγώνα, αλλά αν έχετε τον Beasley για τα περιφερειακά, τότε υπάρχει θέμα.

Από την αρχή της σεζόν φαινόταν ο Christian Wood θα κάνει παπάδες αν ποτέ του δώσουν χρόνο και τώρα δεν δείχνει κανένα έλεος. 27 πόντοι με 9+ ριμπάουντ και 2 ασίστ μέσο όρο, λοιπόν, τις προηγούμενες ημέρες. Με 62% ευστοχία στα σουτ και 75% στις βολές. Για κερασάκι, έβαζε και 2 τρίποντα ανά αγώνα. Φαντασιακά καταπληκτικός.

Στον πλανήτη Bulls τα πάντα κινήθηκαν στον αστερισμό του Coby White τις προηγούμενες ημέρες. Ο μικρόσωμος guard έκανε απλά παπάδες κι έδειξε στοιχεία που δεν είχαμε ξαναδεί. 23 πόντοι μέσο όρο, μαζί με 4 ριμπάουντ είναι πολύ τίμια νούμερα για ασόδυο. Η έκπληξη ωστόσο πως μπορεί τελικά και να πασάρει, με 6 τελικές πάσες ανά αγώνα. Το πάνω από τη βάση συνολικό 44% στα εντός πεδιάς και το 87% στις βολές έδεσαν το γλυκό.

Ανά διαστήματα έχουν παρελάσει από τους Hardens αρκετοί παίκτες που το θεωρούσαμε απίθανο, κερδίζοντας τα 15 λεπτά δημοσιότητάς τους. Ε, τώρα ήρθε και η σειρά του Collin Sexton. Όταν όμως βάζεις 31 πόντους κάθε βράδυ, σουτάροντας με 55% και με 84% από τη γραμμή των βολών, ακόμη κι εγώ δεν μπορώ να κάνω πολλά. Σχεδόν 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα ανά αγώνα και 18 ολόκληρες ασίστ σε 4 παιχνίδια. Τι άλλο θα δούμε.

Σφηνάκια
  • Οι 5 τάπες του Rudy Gobert με αντίπαλο τους Cavaliers
  • Οι 16/16 βολές του James Harden κόντρα στη Νέα Υόρκη
  • Οι 14 ασίστ του LeBron James απέναντι στη Phily
  • Tα 9 τρίποντα του Duncan Robinson με αντίπαλο το Orlando
  • Τα 20 ριμπάουντ του Hassan Whiteside κόντρα στo Phoenix
  • Τα 5 κλεψίματα του Gary Harris απέναντι στο Cleveland
The Bennets

Ποιος είδε τον Taurean Prince και δεν τον λυπήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε. Ο παίχτης των Nets έχτισε ένα ολόκληρο νέο στάδιο με τα σουτ του (27.1%) και τις βοηθητικές εγκαταστάσεις με τα τρίποντά του (2/20 = 10%). Είχε και 2.5 λαθάκια ανά αγώνα, για να μην αφήσει καμία αρνητική κατηγορία παραπονεμένη. Οι 9/9 βολές του δεν κατάφεραν εν τέλει να σώσουν και πολλά.

Ο PJ Tucker μπορεί να είναι πολύ κουλ άτομο για να κάνετε παρέα. Σίγουρα όμως δεν είναι και τόσο καλό να τον έχετε στην ομάδα σας, τουλάχιστον αυτή την περίοδο. Την περασμένη εβδομάδα αγωνίστηκε 32 λεπτά μέσο όρο. Και είχε 3 (τρεις) πόντους μέσο όρο. 3.25 για να είμαστε ακριβείς, γιατί σε τέτοια νούμερα δεν είναι να χάνουμε και τα ψίχουλα. Σούταρε με 28% και με 21% από το τρίποντο. Ξέχασα όμως ότι τον είχατε πάρει για τα ριμπάουντ και τα κλεψίματα. Σε αυτά διέπρεψε (ή και όχι) με 5.8 και 0.8 αντίστοιχα. Δράμα η κατάσταση λέμε.

Ξέρετε πως όσο πιο ψηλά ανεβαίνει κάποιος τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνει όταν πέφτει, έτσι; Ε, λοιπόν, ο Trae Young έκανε αρκετό θόρυβο αυτή την εβδομάδα, κατά την οποία κυριολεκτικά δεν βλεπόταν. Τα μοναδικά θετικά ήταν πως είχε 17.5 πόντους κι έβαζε τις βολές. Αλλά, 27% στα σουτ, 1/14 τρίποντα (!), 3 ασίστ και 6 λάθη μέσο όρο. Ελπίζουμε πως αυτά τα νούμερα θα ξεχαστούν γρήγορα από όλους.

Πολλοί από εσάς θεωρήσατε πως πιάστε λαβράκι με την επιλογή του Marcus Morris χαμηλά σε κάποιο ντραφτ. Και η αλήθεια είναι πως είχατε πιάσει. Μέχρι να σας γκρεμίσουν τα όνειρα οι Clippers και να τον κάνουν έναν φαντασιακό παίκτη της σειράς. Με λιγότερα από 7 ποντάκια, με 4 ριμπάουντ, με 26% στα σουτ και με 15% στα τρίποντα, μάλλον υπάρχει επιείκεια με τον χαρακτηρισμό ως «παίκτη της σειράς».

One night stand

Ο Damian Lillard έλειψε για λίγα παιχνίδια και ο Gary Trent Jr είπε να το εκμεταλλευτεί και να δικαιολογήσει την παρουσία του στο φετινό ρόστερ των Blazers. Το έκανε, με 24 πόντους (9/16 σουτ) και 4 ριμπάουντ κόντρα στο Orlando, το βράδυ της Δευτέρας. Η συνολική παρουσία του πάντως κατά το διάστημα απουσίας του Lillard ήταν αξιοπρόσεκτη.

Ο Caris LeVert ήταν μία ομάδα μόνος του στην νίκη των Nets επί των Celtics. Σκόραρε 51 πόντους με 17/26 σουτ και 5 τρίποντα. Είχε 12/18 βολές, πήρε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ. Γενικά ήταν αδύνατο να τον μαρκάρουν οι Κέλτες, ό,τι κι αν δοκίμασαν. Τι καλύτερο από μια εξαιρετική εμφάνιση σε ένα από τα ιστορικότερα γήπεδα του ΝΒΑ;

Ένα από τα πιο hot ονόματα των τελευταίων ημερών έχει γίνει ο Norman Powell. Και πώς να μην συμβαίνει αυτό με εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στους Warriorrs; 37 πόντοι με 13/21 σουτ και 7/7 βολές και σούπερ άμυνα με 3 κλεψίματα. Σίγουρα μετά από κάποια χρόνια θα γυριστεί ταινία με τα μαγικά που κάνουν στο Toronto οι Nurse και Ujiri.

Να πανικοβληθώ;!;!;!;

 

Όσο τέρας υγείας ήταν μέχρι στιγμής, τόσο μας έχει απογοητεύσει την φετινή χρονιά ο Karl-Anthony Towns. 35 συμμετοχές και αυτές με το ζόρι. Το ζήτημα όμως πλέον είναι αν αυτές οι συμμετοχές θα αυξηθούν μέχρι το τέλος της σεζόν.

Να θυμίσουμε ότι ο τραυματισμός στον καρπό του ξεκίνησε λίγο πριν το All Star Game κι έχει να αγωνιστεί από τις 11 Φεβρουαρίου. Το πρώτο update θα δινόταν μετά τη «Γιορτή του Μπάσκετ», ενώ το δεύτερο ενημέρωσε απλά ότι θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση σε δύο εβδομάδες.

Μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε οι ιδιοκτήτες του περίμεναν νέα και ήλπιζαν ότι η απουσία τους ενός μήνα θα ήταν αρκετή για να γιάνει. Αμ δε. Την Παρασκευή οι Wolves ενημέρωσαν πως… η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί σε δύο εβδομάδες.

Εντός της εβδομάδας κυκλοφόρησαν επίσης δηλώσεις του D’ Angelo Russell, ο οποίος μας είπε πως… το παρκάρισμα του ιδίου από την ομάδα, ίσως να μην είναι τόσο κακή ιδέα. Κι αυτό γιατί οι Wolves δεν διεκδικούν κάτι και αυτός μπορεί να είναι σίγουρος πως θα μπει υγιής στην off season για να βελτιωθεί.

«Και τι σχέση έχει η δήλωση του Russell;» σας ακούω να ρωτάτε. Ε, όσο να ‘ναι μία τόσο χαλαρή αντιμετώπιση στον έναν σταρ προμηνύει και για μία αντίστοιχη στον άλλο. Τη στιγμή που για τον τραυματισμό του Towns ελάχιστα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Δυστυχώς, το ενδεχόμενο παρκαρίσματος για το υπόλοιπο της σεζόν δεν θα πρέπει να αποκλειστεί εδώ που έχουμε φτάσει. Και σε αυτό, οι ιδιοκτήτες του θα μείνουν χωρίς το πρώτο πικ τους ακριβώς τη στιγμή που τον χρειάζονταν περισσότερο. Ναι, πανικοβληθείτε ελεύθερα.

Thinking Ahead

Φτάνοντας στους τελευταίους αγώνες της χρονιάς, το αγωνιστικό τοπίο αρχίζει να μεταβάλλεται. Όπως λίγο έως πολύ συμβαίνει πάντα δηλαδή. Παίκτες που δεν μας είχαν απασχολήσει όλη τη χρονιά είναι στο επίκεντρο και άλλοι που έγραφαν φανταχτερά νούμερα τώρα σαπίζουν μεταξύ πάγκου και εξέδρας.

Εμείς όμως, ως σωστοί μάνατζερς, προσαρμοζόμαστε πάντα στα νέα δεδομένα. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις αρχίζουμε να ψάχνουμε από τις «κακές» ομάδες, που έχουν μείνει εκτός της συνέχειας και που συνήθως έχουν τα μεγαλύτερα περιθώρια για αλλαγές. Και όταν μιλάμε για «κακές» ομάδες, ποια χειρότερη των Pistons αγαπητοί και αγαπητές μου;

Σε αυτή την ομάδα, λοιπόν, υπάρχει ένας point guard που τα τελευταία 5-6 παιχνίδια δίνει εξαιρετικά νούμερα και λέγεται Brandon Knight. Σας θυμίζει κάτι; Ναι, αυτός είναι, νεκραναστημένος.

Πλέον, στο ρόστερ επιπέδου Α κατηγορίας Κύπρου που έχουν οι Pistons, έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής. Επίσης, κανέναν πάνω από το κεφάλι του. Κάτι που σημαίνει πως μπορεί να παίρνει όσα σουτ θέλει και να έχει όση ώρα θέλει τη μπάλα στα χέρια του. Και αυτό ακριβώς κάνει. Έτσι είναι αρκετά αποδοτικός στους πόντους, τις ασίστς, τα τρίποντα και τις ελεύθερες βολές. Με λίγη τύχη, θα κάνει και κανένα κλέψιμο, ενώ είναι και οικονομικός.

Είναι εξαιρετικά πιθανό να τον βρείτε ελεύθερο, ειδικά στις μεγαλύτερες λίγκες. Να θυμάστε ότι μία κίνηση ενός καλού ελεύθερου ρολίστα μπορεί να κάνει τη διαφορά στα play offs της λίγκας σας.

Η γωνιά του Blake

O Jaylen Brown πονάει στον μηρό και στην Βοστώνη ανησυχούν. Θεωρείται βέβαιο πως θα απουσιάζει μέχρι τα μέσα της εβδομάδας και βλέπουμε. Σε αυτό το χρονικό σημείο πάντως όλοι είναι επιφυλακτικοί, επομένως θεωρείστε τον ως επισφαλή να αγωνιστεί αυτή την εβδομάδα.

Πρόβλημα στον τετρακέφαλο για τον Zach LaVine που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί την προηγούμενη εβδομάδα. Bulls είναι αυτοί και άγνωσται αι βουλές τους, αλλά μάλλον θα παίξει κάποια παιχνίδια της εβδομάδας. Το Chicago έχει τέσσερα, οπότε ίσως πρέπει να συμπεριληφθεί στα ρόστερ.

O Malcolm Brogdon είναι ένας από τους υποψήφιους για το βραβείο “Blake της χρονιάς”. Έπαθε ρήξη σε έναν από τους μύες του μηρού και θα επανεξετάζεται κάθε εβδομάδα. Για το διάστημα των επόμενων 3 εβδομάδων που μας αφορά φαντασιακά, είναι πολύ δύσκολο να αγωνιστεί και πάλι.

Ο Giannis έχει τελικά ένα μικροπροβληματάκι στο γόνατο και θα μείνει εκτός τουλάχιστον για τα επόμενα δύο παιχνίδια του roadtrip στο οποίο βρίσκονται οι Bucks. Δεν είναι άσχημα νέα γενικά, όχι όμως και ενθαρρυντικά για τους ιδιοκτήτες τους αυτή την εβδομάδα.

Το πρόβλημα στον αστράγαλο του DeAndre Ayton φαίνεται πως είναι μικρότερο απ’ ό,τι αρχικά πίστευαν οι Suns. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα παίξει σύντομα, ειδικά έτσι όπως παίζει ο αντικαταστάτης του, Aaron Baynes. Με δεδομένη και την προφύλαξη που θα έχει, θα είναι μια μικρή έκπληξη αν αγωνιστεί αυτή την εβδομάδα.

* Για πολλές λίγκες αυτή είναι η πρώτη εβδομάδα των Play Offs. Οι περισσότερες ομάδες έχουν τα γνωστά 3 και 4 παιχνίδια. Αρκετές όμως αγωνίζονται δύο φορές. Αυτές είναι το Detroit, η Indiana, η Philadelphia, το Phoenix, το Sacramento και το Toronto.