Rumble in the Bubble: Day 7

Posted on Aug 6 2020 - 8:00pm by The Ball Hog

Καλώς ήλθατε στην σημερινή επισκόπηση του NBA Bubble, λιτή, απέριττη και ενδιαφέρουσα (ελπίζουμε), την οποία θα παρουσιάζουμε κάθε μέρα που θα κρατήσει αυτή η ιδιότυπη κατάσταση, με πολύ μεράκι και ακόμα μεγαλύτερη αυταρέσκεια.

Πάμε να δούμε τι είδαν τα ματάκια μας χτες, χρησιμοποιώντας ορισμένα από τα πιο κρύα λογοπαίγνια από τα άπειρα που μπορούμε να σκαρφιστούμε με τη λέξη “bubble”, περιμένοντας στα σχόλια τα δικά σας (όχι σχόλια, λογοπαίγνια).

Bubblegum

Έτσι μοιάζει μια τυπάρα που στάζει μπάσκετ, o Slow Mo Joe, μετά από 25 πόντους, πέντε assists και τέσσερα rebounds (story από το Bleacher Report).

 

ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΚΆΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΊΑΣΕ!1!111!!!!!!

Επίσης, δείτε τον Embiid να βουτάει σαν αρκούδα στο ποτάμι για να πιάσει πέστροφες (και τελικά να πιάνει το rebound ξάπλα).

ΒubbleΤι;

Q: Οι Lakers έχασαν με κάτω τα χέρια από τους Thunder; Τι, δεν είναι η καλύτερη ομάδα του ΝΒΑ;

Α: Εφόσον αληθεύουν αυτά που ακούγονταν κατά τη διάρκεια του lockdown οι Lakers θα έπρεπε να είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα μπαίνοντας στο bubble καθώς κατά τη διάρκεια της καραντίνας προπονούνταν κρυφά στο γήπεδο ρεπλίκα του Staples Center που έχει σπίτι του και τους είχε παραχωρήσει ο ζάμπλουτος ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων της LA Gear.

Παρόλα αυτά στο παιχνίδι τους με την OKC είχαν 35.2% στις προσπάθειες του που αποτελεί την τρίτη φορά στους τελευταίους τέσσερις αγώνα που κάνουν τη χειρότερη τους επίδοση μέσα στη σεζόν μετά τον αγώνα με το Toronto Raptors (35.4%) και τους Clippers (39%). Σαν να μην φθάνει αυτό σούταραν και με 13.5% στα τρίποντα που αποτελεί το τεράστιο τους πρόβλημα μετά την επανέναρξη όπου σουτάρουν με 25.2%. Για την ακρίβεια είναι με διαφορά η χειρότερη ομάδα στο bubble σε κάθε σουτ που παίρνουν έξω από την ρακέτα.

Με έναν αξιόπιστο σουτέρ όπως ο Bradley να είναι εκτός και τον δεύτερο δημιουργό της ομάδας τον Rondo τραυματία, οι Lakers που επιμένουν στα πολύ ψηλά σχήματα είναι μία ομάδα που εγκλωβίζεται στο παιχνίδι του μισού γηπέδου, όταν δεν μπορούν να βρουν εύκολους πόντους τρέχοντας. Δεν είναι τυχαίο ότι η καλύτερη στιγμή τους την τελευταία βδομάδα ήταν εναντίον των Jazz όταν και έπαιξαν τα χαμηλά σχήματα με τον Davis στο center.

Προς το παρόν φαίνονται επιθετικά δυσλειτουργικοί, αλλά υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους αυτό δεν προκαλεί πανικό.

α) Η άμυνα παραμένει στο ίδιο υψηλό επίπεδο

β) Κρατάνε το χαμηλά σχήματα (όσο κι αν γίνεται ένα σχήμα με frontcourt AD, LeBron, Kuzma να χαρακτηριστεί χαμηλό)

γ) Έκατσαν κι έχασαν από τους Thunder για να ρίξουν τους Rockets στην έκτη θέση και στο δρόμο των Clippers1)Στον δεύτερο γύρο (οι οποίοι βεβαίως έχουν δει σχεδόν κάθε ματς της φετινής regular, προ και μετά-covid19, ως αγγαρεία)! Αυτό θα το ξέρουμε μάλλον αύριο.

Double Bubble Trouble
Mr. Bubblicious

Ο Chris Paul άργησε να λάβει την συγκεκριμένη τιμητική διάκριση όχι γιατί ο ίδιος δεν ήταν εξαιρετικός σε όλους τους αγώνες των Thunder, περισσότερο όμως γιατί πάντα κάποιος έκανε μία ακόμη πιο ακραία εμφάνιση. Στην πραγματικότητα όμως, ο Point God μέχρι στιγμής βάζει υποψηφιότητα για τον τίτλο του Mr. Bubblicious όχι της ημέρας, αλλά του τουρνουά. Ίσως ακουστεί βαρετό κι επαναλαμβανόμενο, αλλά είναι απολαυστικός ο τρόπος που παίρνει τις αποφάσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων και καθοδηγεί την ομάδα του. Παράλληλα, είναι τρομερά αποτελεσματικός και στο εκτελεστικό κομμάτι, με τα ποσοστά του να θυμίζουν περισσότερο σέντερ παρά περιφερειακό. Απέναντι στους Lakers ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου και οδήγησε τους Thunder σε μία πολύ εύκολη επικράτηση.

O Chris Paul έχει ίσως την πιο “meta” σκέψη σε όλο το ΝΒΑ – σε σημείο που εδώ λέει στους συμπαίκτες του να μην κάνουν box out γιατί δεν χάνει ποτέ δύο στη σειρά ο LeBron.

Ανεξαρτήτως αντιπάλου, σε κάθε περίπτωση, η αναμέτρηση των Thunder στον πρώτο γύρο θα έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ’ όσο πιστεύαμε.

Be quiet, you bubbling fool!

ΟΚ, we’re gonna need a bigger boat για αυτό, οπότε δεσμευόμαστε για λίγες περισσότερες λέξεις στο επόμενο διάστημα, αλλά ειλικρινά, αν ήσασταν fans ή απλώς enthusiasts των Grizzlies και πιάνατε τον εαυτό σας στο τέταρτο παιχνίδι να θέλετε να πέσετε να πεθάνετε, θα συνέβαινε επειδή:

α. ο Mike Conley θα έκανε ένα υπέροχο ματς απέναντι στη μεγάλη του αγάπη σαν να μη συμβαίνει τίποτα (και να παίρνει σειρά ο Marc Gasol)

β. το μόνο που θα κράταγε το Memphis στο ματς θα ήταν η τρομερή απόδοση του αχώνευτου Grayson Allen

Holy shit και να σκεφτείτε ότι παραμιλούσαμε μετά από το δεκάλεπτο 25′-35′ στο πρώτο ματς του Bubble με το Portland…

Triple Bubble

20 πόντοι και 4 assist σε μόλις 15 λεπτά συμμετοχής για τον πρώην Tennessee Mr. Basketball και top ten σε πόντους και assist στην ιστορία των Memphis Tigers, Jeremiah Martin.

Αριστερόχειρας, που είναι πάντα ένα plus για αισθητικούς λόγους και πολύ επιθετικός με ένα συμπαθέστατο floater αποτελεί ένα από τους guard που θα βρίσκονται πάντα μεταξύ G League και ΝΒΑ. Η διάθεσή που δείχνει στο bubble θα του βρει κάποιο συμβόλαιο του χρόνου σαν τρίτος pg. Έχει και την σφραγίδα έγκρισης των Miami Heat που τον είχαν στο ρόστερ τους στην αρχή της σεζόν κι αυτά τα παιχνίδια είναι καλή ευκαιρία για να εξασφαλίσει ένα συμβόλαιο του χρόνου. Απλά όπως φαίνεται στο Brooklyn θα γίνει χαμός στον άσο καθώς ο KD έβγαλε τον χρησμό του.

Δεν λέμε καλό το καμάρι του Memphis, αλλά ο παίκτης στον οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτό το παιχνίδι που θα έχει και ουσιαστικό ρόλο στα φετινά playoffs είναι ο Robert Williams. Ο “Timelord” είχε αψεγάδιαστους 18 πόντους με 7/7 δίποντα και 4/4 βολές. Με τους Sixers να βρίσκονται στην έκτη θέση τα λεπτά συμμετοχής που παίρνει από τον Brad Stevens δεν πρέπει να θεωρηθούν καθόλου τυχαία καθώς ο Theis να είναι σταθερά στα 6 φάουλ ανά 36 λεπτά και τον Kanter να έχει τις γνωστές αδυναμίες στο pick’n’roll o Williams θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα απέναντι στη φετινή νέμεση των Celtics.

Bubblewrap

– Ας ξεκινήσουμε από τον Donovan Mitchell, που – δεν του φαινόταν τόσο – συμπύκνωσε με τον καλύτερο τρόπο τι ζητάει ο μαύρος αθλητής που σήμερα παίζει μπάσκετ στο Bubble, με αυτά τα υπέροχα λόγια στο “The Players’ Tribune” – από τα οποία ξεχωρίζουμε:

As NBA players, I feel like we have a responsibility to the world during The Bubble, when all eyes are going to be on us. We can’t just serve as a distraction from reality. We have to keep our foot on the gas. We have to keep having uncomfortable conversations. Even if we’re hated for it by some people.

At the end of the day, if you rock my jersey, then you should know what I stand for. You should know what’s on my heart. And what’s on my heart, after five long, surreal, difficult months, is this….

I love Utah. I love the Jazz. I love all my fans. I love the game of basketball.

But if you’re rocking my jersey while we’re going for the title, do me a favor and don’t just shout out my name.

If you’re rocking my jersey, shout out, “Justice for Breonna Taylor.”

– Γενικά, αν μας ρωτάτε, τη γουστάρουμε πολύ τη φάση να παίζεται ωραίο μπάσκετ καλοκαιριάτικα και να ακούμε τον Popovich να δίνει πόνο μάθημα Ιστορίας και για τους Ισπανόφωνους ή τον LeBron να δίνει γραμμή  τύπου «από τη μία, εμείς (που ασχολούμαστε με μια κυριαρχούμενη από μαύρους αθλητές λίγκα και απευθυνόμαστε στη νεότερη γενιά όσο καμία άλλη) κι από την άλλη, εσείς».

– Επίσης, μερικά λόγια σοφίας ακόμα από τον “coach Pop”.

Σε αυτό το σημείο, να πούμε ότι αν είναι κάτι που δίνει σοβαρές ελπίδες στους Nuggets στη συνέχεια ή τουλάχιστον αφότου γυρίσουν και οι Murray-Harris-Barton (κατά δήλωση του Mike Malone, τους κρύβουν μέχρι τα playoffs) είναι ο Michael Porter Jr. Αυτό το μαζικό σκοράρισμα από τα φτερά ίσως είναι αυτό που λείπει γενικά από το Denver. Είναι τόσο καλός όσο ονειρευόμασταν κάποτε. Αρκεί να αντέξουν οι αστράγαλοι και η μέση του. Και να μην κάνει το ΝΒΑ υποχρεωτικό το εμβόλιο για τον κορονοϊό, όταν βρεθεί. Τότε, ίσως χαθούν τα ίχνη του πάλι.

– Τέλος, σε μερικές κάπως στενάχωρες σκέψεις, είναι αλήθεια, αφήνουμε ένα άρθρο από το “The Athletic” ως τροφή για σκέψη για τον Zion Williamson.

References
1 Στον δεύτερο γύρο