Fantastic Beasts and Where to Find Them: Part V, Chapter 15

Posted on Apr 12 2021 - 9:17pm by Johnny Koutsourakis

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

Fantastic Beast cover photo

The Hardens

 

Ο Jonas Valanciunas είναι ένας από τους πιο υποτιμημένους παίκτες φαντασιακά. Πάντα χρήσιμος, πάντα καλός, σχεδόν ποτέ αρνητικός. Αυτή την εβδομάδα θα ήταν δύσκολο να τον προσπεράσουμε με αυτά που έκανε. Είχε 23 πόντους, 14 rebounds και 1μησι τάπα κάθε βράδυ, τη στιγμή που σούταρε με 69% εντός πεδιάς και 91% από τη γραμμή των βολών. Όλα αυτά με 1 λάθος ανά παιχνίδι και σε μόλις 30 αγωνιστικά λεπτά.

Εξαιρετική εβδομάδα για τον Dejounte Murray, ο οποίος έκανε αυτό που πολύς κόσμος περίμενε από την αρχή της χρονιάς. Εξαιρετικός σε κάθε κατηγορία, έδωσε 18/5.7/5 στις βασικές στατιστικές κατηγορίες, με 1.5 τρίποντο ανά παιχνίδι και 3 κλεψίματα. Καλά ποσοστά εντός πεδιάς, άψογα στις βολές κι ελάχιστα λάθη. Well done!

Την τελευταία εβδομάδα ο Darius Garland φαίνεται πως αναστήθηκε από τον κόσμο των νεκρών και μας θύμισε ξανά τι παίκτης μπορεί να γίνει. Σκόραρε αρκετά (25.7 πόντοι), μοίραζε την μπάλα (6.7 assists), τα κόλλαγε από παντού (3.7 τρίποντα). Ήταν εξαιρετικά εύστοχος (54% εντός πεδιάς, 100% βολές) και χωρίς πολλά λάθη (2.3/παιχνίδι). Με λίγα λόγια, ολοκληρωμένη περιποίηση.

Μία από τις πιο συχνές συζητήσεις στο fantasy είναι η αξία του Kristaps Porzingis. Του παίκτη που όταν παίζει μπορεί άνετα να είναι Top15, ποτέ δεν ξέρεις όμως πότε θα παίξει. Αυτή η εβδομάδα είναι από αυτές που έπαιζε (ακόμη και back-to-back) και μάλιστα το έκανε καλά. 26.7 πόντοι, μαζί με 14.7 rebounds και 3 τρίποντα είναι το κυρίως μενού. Για ορεκτικό είχε τις 1.7 τάπες και τα 1.7 λάθη, ενώ το 53.3% στα εντός πεδιάς και το 100% στις βολές ήταν το επιδόρπιο μιας τρομερής εβδομάδας που τον έφερε με άνεση στους 6 καλύτερους παίκτες 9ρας λίγκας.

 

Σφηνάκια

 

Τα 6 κλεψίματα του Jeremy Lamb κόντρα στους Bulls

Οι 15 assists του TJ McConnell (από τον πάγκο) με αντίπαλο τους Wolves

Οι 11/11 βολές του Julius Randle απέναντι στο Toronto

Οι 20 fta του Joel Embiid κόντρα στη Βοστώνη

Τα 18 rebounds του Kelly Olynyk με αντίπαλο το Dallas

Οι 26 πόντοι του Eric Bledsoe απέναντι στο Brooklyn

Τα 6/6 τρίποντα του RJ Barrett κόντρα στους Celtics

Οι 5 τάπες του Goga Bitadge με αντίπαλο το Memphis

 

Πολλά έχουν δει τα μάτια μου μα αυτό μου φέρνει τρόμο

 

Ο Jayson Tatum είναι παιχταράς. Επομένως είναι λογικό όταν μιλάμε για τον αγώνα στον οποίο έκανε το ρεκόρ καριέρας του, να μιλάμε για κάτι ακραίο. 53 πόντοι και 10 rebounds. 16/25 σουτ, εκ των οποίων 6/10 τρίποντα. Δεν λυπήθηκε τις βολές:  πήγε εκεί με κάθε ευκαιρία. Τελείωσε τον αγώνα με 15/16. Το τρομακτικότερο είναι πως γνωρίζουμε ότι το ταβάνι του είναι ακόμη υψηλότερο.

Προσωπικά δεν γνωρίζω κάποιον που να είχε προβλέψει οτιδήποτε από αυτά που κάνει ο Gary Trent στο Toronto. Αυτό όμως δεν αποτελεί πρόβλημα για τον ίδιο, ο οποίος πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Αποκορύφωμα η εμφάνιση τρόμος των 44 πόντων κόντρα στο Cleveland, η οποία αποτελεί φυσικά ρεκόρ καριέρας. Το τρομακτικό έγκειται στην ευστοχία του. Ο Trent είχε 17/19 σουτ (!), με 7/9 τρίποντα και 3/3 βολές. Ξανασκεφτείτε για λίγο: περιφερειακός στο σύγχρονο μπάσκετ είχε 17/19 σουτ, με τα μισά από αυτά να είναι πίσω από τα 7,25.

Επόμενο ρεκόρ καριέρας αυτή την εβδομάδα, αυτό του Zach LaVine. Έτσι όπως παίζει φέτος ο Zach, οι 50 που έβαλε δεν κάνουν ιδιαίτερη αίσθηση. Κι αυτό γιατί σε κάθε επιθετικό ξέσπασμά του έχει την ικανότητα να τα βάζει κυριολεκτικά από παντού και με οποιονδήποτε τρόπο. Κόντρα στην Atlanta είχε 18/31 σουτ, με 7/12 τρίποντα και 7/8 βολές. Είχε ακόμη 8 rebounds και 5 assists. Δυστυχώς παρά την καταπληκτική εμφάνιση, δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα για την ομάδα του.

Μην ανησυχείτε, δεν έχουμε άλλη 50ρα. Έχουμε όμως κάτι ακόμη πιο ακραίο: την εμφάνιση του Enes Kanter απέναντι στους Pistons. Όταν την Κυριακή το πρωί είδα την statline, νόμιζα πως έγινε κάποιο τυπογραφικό λάθος. Οι 24 πόντοι (9/16 σουτ, 6/8 βολές) ήταν πραγματικά αδιάφοροι, παρόλο που προφανώς είναι εξαιρετική επίδοση για τον Kanter. Για κάποιο λόγο όμως άπλωνε τα χέρια του και μάζευε όποια μπάλα ήταν στον αέρα. Και πέρασαν πολλές από πάνω του. Η τελική καταμέτρηση έδειξε 12 επιθετικά και 18 αμυντικά rebounds. Σύνολο 30 από έναν και μόνο άνθρωπο. Για να έχουμε απλά ένα μέτρο σύγκρισης, οι συμπαίκτες του μάζεψαν αθροιστικά 19, ενώ οι Pistons σε όλο τον αγώνα 38.

 

The Bennets

 

Δε νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που λυπάται περισσότερο για την ύπαρξη του Steven Adams σε αυτή τη λίστα. Αλλά όταν μπήκα σε αυτή τη δουλειά ήξερα ότι πρέπει να είμαι επαγγελματίας, να μην μπερδεύω επαγγελματικά με συναισθηματικά. Θέλω να το κάνω γαργάρα, όμως όταν βλέπω 5 πόντους και 6μησι rebounds μέσο όρο από βασικό παίκτη δεν γίνεται να σωπάσω. Τι 30% στις βολές και 2 λάθη ρε μπρο δηλαδή;

Μόλις δύο εβδομάδες πριν τον εκθειάζαμε στους Hardens. Τώρα ο τροχός γύρισε και ο Alec Burks πλέον είναι από την κάτω μεριά του. Η επιστροφή του Derrick Rose του στέρησε σουτ, ελευθερία κινήσεων κι ενδεχομένως χρόνο. Κάπως έτσι είχε 10 πόντους, 5 rebounds και δύο τρίποντα κάθε βράδυ. Το πρόβλημα είναι ότι τα παραπάνω ήρθαν με μόλις 29% ευστοχία, ενώ είχε το απόλυτο μηδέν σε stocks. Με μόνο μέτριες και κακές κατηγορίες, δύσκολο να μην υπάρχουν 274 παίκτες από πάνω σου.

Ο OG Anunoby είναι ένας παίκτης που μας έχει ταλαιπωρήσει όλους φέτος. Συνήθως αυτό συμβαίνει λόγω των τραυματισμών και της αβεβαιότητας αν θα αγωνιστεί. Αυτή την εβδομάδα σειρά είχε η μετριότατη απόδοσή του. 11/3.8/3.5 η στατιστική του στις βασικές κατηγορίες, νούμερα όχι τραγικά. Το πρόβλημα ωστόσο ήταν τα ποσοστά του, που ανέρχονταν σε 35% για τα εντός πεδιάς και σε 67% για τις βολές. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες του πήραν πίσω ελάχιστα stocks, τα οποία είναι και το δυνατό του χαρτί.

Η φετινή χρονιά θα μπορούσε να είναι λαμπρή, όμως είχαμε άλλη μία προβληματική εβδομάδα για τον μικρότερο εκ των αδερφών Curry. Παρά τον μεγάλο χρόνο συμμετοχής (29 λεπτά μ.ο.), η παραγωγικότητά του ήταν μόλις 6.7 πόντοι, με 2.7 rebounds και 3.7 assists. Όλοι βέβαια τον πήρατε για τα τρίποντα. Άρα μάλλον γνωρίζετε ότι έδωσε λιγότερο από ένα ανά παιχνίδι. Τα παραπάνω νούμερα, βέβαια, φαντάζουν λογικά αν σουτάρεις με 33%. Προφανώς ούτε λόγος για κλεψίματα και τάπες.

 

Σφηνάκια

 

Τα 9 λάθη του Darius Bazley απέναντι στους Sixers

Τα 0/8 τρίποντα του Royce ONeal κόντρα στο Dallas

Τα 3 rebounds του Christian Wood σε 33 λεπτά αγώνα με αντίπαλο το Phoenix

Τα 2/14 σουτ του Damian Lillard απέναντι στους Clippers

Τα 6 λάθη του Kevin Durant σε 19 λεπτά κόντρα στους Pelicans και τα 8 λάθη στο αμέσως επόμενο παιχνίδι σε 24 λεπτά με αντίπαλο τους Lakers

Τα 0/9 σουτ του Josh Richardson απέναντι στο Houston

Τα 1/12 τρίποντα του Michael Porter Jr κόντρα στους Celtics

Τα 2/14 σουτ του Gary Trent με αντίπαλο τους Bulls

Οι 4/9 βολές του Christian Wood απέναντι στους Lakers

 

One Night Stands

 

Ένα εξαιρετικό, όσο και απρόσμενο double double πέτυχε ο Isaiah Stewart κόντρα στο Sacramento. Βέβαια σε αυτό το Detroit ο οποιοσδήποτε ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει μεγάλη εμφάνιση. Ο Steward είχε 16 πόντους με 8/10 σουτ και μία χαμένη βολή, ενώ κατέβασε και 13 σκουπίδια. Είχε επίσης 4 assists και 3 λάθη, με θετικό συντελεστή στο +/-.

Μία ακόμη εντυπωσιακότατη εμφάνιση τύπου “Fred VanVleet” πραγματοποίηση κόντρα στους Wizards ο Malachi Flynn. Ο πιτσιρικάς είχε 16 πόντους με 6/13 σουτ, 6 rebounds και 4 assists. Εκεί όμως που μας πέταξε τα μάτια έξω ήταν με τα 4 κλεψίματα και τις 3 τάπες που έδωσε.

Για τον Aaron Holiday τα έχουμε πει πολλάκις, παρόλο που φέτος δεν έχει αρπάξει όλες τις ευκαιρίες από τα μαλλιά. Κόντρα στη Minnesota βρέθηκε σε εξαιρετική βραδιά κι έβαλε 22 πόντους σε 22 λεπτά συμμετοχής. Είχε 6/8 σουτ εκ των οποίων 4/4 τρίποντα και 6/6 βολές. Έδωσε ακόμη 3 assists κι έκανε μία τάπα στο πάρτι που έστησε η second unit της Indiana κόντρα στους Λύκους.

Το καλοκαίρι πολλοί έβαλαν στο μάτι τον νεαρό σέντερ στα φαντασιακά draft και ακούγονταν υπερβολές όπως ότι κινδυνεύει η θέση του Capela. Ο Onyeka Okongwu εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Ελβετού κι έκανε μια καλή εμφάνιση απέναντι στο Memphis, σημειώνοντας και double double. Πέτυχε τους 13 πόντους του με 6/12 σουτ, είχε 11 rebounds (6 επιθετικά) κι έκανε 2 τάπες, όντας ένας από τους διασωθέντες στο ναυάγιο της Atlanta.

 

Thinking Ahead

 

Την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε αναφορά στην Charlotte και τις ευκαιρίες που άνοιξαν οι τραυματισμοί. Περιμέναμε πιο κοντά σχήματα με μεγαλύτερη συμμετοχή του Brad Wanamaker, που ήταν τίμιος στα 25 λεπτά που πήρε αυτή την εβδομάδα. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν ότι θα σκάσει σχεδόν από το πουθενά ο Jalen McDaniels, το νέο hot όνομα. Ο Jalen μέχρι στιγμής παίζει 30 λεπτά σε κάθε αγώνα και δεν βλέπουμε γιατί να σταματήσει να το κάνει. Δίνει νούμερα σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες, υπάρχει όμως μία αίσθηση ότι τα hustle stats είναι μάλλον συγκυριακά. Σε κάθε περίπτωση όμως όταν σε αυτό το σημείο της χρονιάς βρίσκεις τέτοιο παίκτη, απλά τον παίρνεις. Κυριολεκτικά απαγορεύεται να είναι ελεύθερος.

Δεύτερο όνομα που ανεβαίνει αυτόν τον καιρό είναι ο Mo Bamba. Μέχρι στιγμής στο Orlando θεωρούν τον Wendel Carter βασικό και τον Mo να έρχεται από τον πάγκο. Στα τελευταία δύο παιχνίδια όμως ο Mo κάνει πολύ καλύτερες εμφανίσεις και υπάρχει η πιθανότητα αν κάνει 1-2 τέτοιες ακόμη στη σειρά να αλλάξει status και να πάρει ευκαιρίες βασικού. Αν έχετε κινήσεις για ξόδεμα και μία θέση που να μην πολυχρειάζεστε, ο Bamba είναι ένα στοίχημα με πολύ μικρό ρίσκο και καθόλου κόστος. Στο χειρότερο σενάρια να δίνει νούμερα αναπληρωματικού σέντερ.

Ο παίκτης που εντυπωσιάζει το τελευταίο διάστημα είναι ο Isaiah Hartenstein. Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν παίζει στο Cleveland, το οποίο δεν παρακολουθούν ούτε οι συγγενείς των παικτών του. Ο Isaiah έχει εκμεταλλευτεί τους τραυματισμούς, βρίσκει γύρω στα 25 λεπτά κάθε βράδυ και μάλλον θα τα βρίσκει τουλάχιστον μέχρι να επιστρέψει ο Jarrett Allen. Έχουμε καταλάβει από πέρυσι ότι πρόκειται για ένα per minute monster, το οποίο προσέφερε στις βασικές κατηγορίες των σέντερ (fg%, reb, pts, blk). Αυτό που βλέπουμε φέτος κι εντυπωσιάζει είναι τα ολοκληρωμένα στατιστικά του σε όλες τις κατηγορίες και κυρίως η δημιουργία του. Το γεγονός βέβαια ότι αγωνίζεται κυρίως κόντρα στα second units βοηθάει την παραγωγικότητά του. Δεν γνωρίζουμε πότε θα γυρίσει ο Allen, όμως ο Hartenstein είναι ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα αυτή την εποχή.

Στην Oklahoma είναι γνωστό ότι η φάση είναι yolo. Οι Thunder είναι ικανοί να βουτήξουν και να δοκιμάσουν ακόμη και random πιτσιρίκια που περνούν έξω από το προπονητικό τους κέντρο, αρκεί να μην έχουν ξεπεράσει το 22 έτος της ηλικίας τους. Πλέον έχει καταλαγιάσει λίγο ο θόρυβος γύρω από τον αναπληρωματικό του too old Al Horford, Moses Brown. Τα λεπτά του μειώνονται και η απόδοσή του δεν είναι στο ίδιο επίπεδο. Αυξάνονται όμως τα λεπτά του αναπληρωματικού του Moses Brown που ήρθε πρόσφατα από τη Phily, του Tony Bradley. Σιγά σιγά τείνουν να σταθεροποιηθούν κοντά στο 20, ίσως και παραπάνω. Επίσης ένα πολύ χαμηλό ρίσκο με υψηλή απόδοση, επίσης ελεύθερος στις περισσότερες λίγκες.

Κλείνοντας, λίγα μικρά tips για τα Play Offs με βάση τα όσα βλέπουμε και φέτος. Στα head-to-head ματς μετρούν οι κατηγορίες. Είτε με έναν πόντο κερδίσετε, είτε με 400 θα πάρετε μία κατηγορία. Καλό θα είναι να υπολογίζουμε όσο γίνεται από πριν τις κατηγορίες και να μην φορτώνουμε άσκοπα στατιστικά εκεί που δεν υπάρχει ανάγκη. Ακόμη, για τις ημερήσιες λίγκες, το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας είναι πολύ περίεργο, με ημέρες που είναι υπερβολικά φουλ και με άλλες που είναι εντελώς άδειες. Εκτός από τα στατιστικά των παικτών, καλό είναι να κοιτάμε και τις ημέρες των αγώνων. Ένας μέτριος παίκτης που παίζει είναι πάντα πιο αποδοτικός από έναν παιχταρά που είναι στον πάγκο. Τέλος, για τα εβδομαδιαία φορμάτ, καλό διάβασμα στις απουσίες της κάθε ομάδας πριν το κλείδωμα. Φέτος όλοι χάνουν παιχνίδια για ασήμαντους λόγους. Ένας επίφοβος παίκτης που τελικά δεν θα παίξει μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά σε μία αναμέτρηση.

 

Η γωνιά του Embiid

 

Ο Trey Young έχει κάτι θεματάκια με την γάμπα του κι έχει χάσει ορισμένα σποραδικά παιχνίδια. Και την Κυριακή όμως ήταν απόφαση της στιγμής, οπότε λογικά δεν θα έχει πρόβλημα αυτή την εβδομάδα

Ο Evan Fournier απουσιάζει λόγω των ιατρικών πρωτοκόλλων. Στο καλύτερο δυνατό σενάριο θα αγωνιστεί το Σάββατο, οπότε μάλλον πάει χαμένη η εβδομάδα.

Ο Kyrie Irving δεν θα αγωνιστεί τη Δευτέρα για προσωπικούς λόγους. Ποτέ δεν μαθαίνουμε ποιοι είναι οι λόγοι, ούτε πόσο θα λείψει. Οπότε όχι και ό,τι πιο σίγουρο για εβδομαδιαία φορμάτς. Επίσης, νεότερη ενημέρωση για τον James Harden θα βγει την Τετάρτη, κάτι που τον καθιστά αδρανή για την μισή τουλάχιστον εβδομάδα και αμφίβολο για την άλλη μισή. Τέλος, ο LaMarcus Aldridge θα χάσει σίγουρα τον αγώνα της Δευτέρας και στο καλύτερο σενάριο θα είναι διαθέσιμος από Τετάρτη.

Ο PJ Washington γύρισε το πόδι του κόντρα στην Ατλάντα, αποχώρησε και δεν ξαναγύρισε. Φαίνεται ωστόσο ότι τελικά δεν είναι κάτι σοβαρό και με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα αγωνιστεί κανονικά.

Τόσο ο Collin Sexton, όσο και ο Darius Garland αντιμετώπισαν μικροπροβλήματα τραυματισμών και δεν αγωνίστηκαν στον τελευταίο αγώνα του Cleveland. Δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό, όμως καλό θα είναι να έχετε το νου σας μέχρι τελευταία στιγμή για πιθανή ενημέρωση από την ομάδα.

Το γόνατο του Jamal Murray δεν τον άφησε να αγωνιστεί την προηγούμενη εβδομάδα. Το γεγονός πως ήταν αμφίβολος για το παιχνίδι της Κυριακής είναι θετικό. Ωστόσο, προφανώς υπάρχει το ενδεχόμενο να μην δώσει το παρόν σε όλα τα παιχνίδια.

Πρόβλημα στο γόνατο και για τον Jerami Grant, που έχει χάσει ήδη 3 παιχνίδια. Το κακό είναι ότι η απουσία του ανακοινωνόταν τουλάχιστον μία ημέρα πριν. Ακόμη δεν υπάρχει η οποιαδήποτε ενημέρωση από τους Pistons για κάτι πιο συγκεκριμένο.

Εξαιρετικά άτυχος ήταν ο James Wiseman, καθώς διαγνώστηκε με ρήξη μηνίσκου. Το Golden State δεν δείχνει να καίγεται φέτος και με δεδομένο το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε, μάλλον μπορούμε να πούμε ότι η φαντασιακή του χρονιά έχει ήδη τελειώσει. Ο Kelly Oubre από την άλλη δεν αγωνίστηκε το Σάββατο με πρόβλημα στον καρπό και δεν θα αγωνιστεί και την Δευτέρα. Είναι πιθανό να χάσει κι άλλα παιχνίδια.

Ο Myles Turner ανακοινώνεται μία ημέρα πριν ως απόντας από τα παιχνίδια των Pacers. Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το διάστημα της απουσίας, όμως η κατάσταση δεν δείχνει καθόλου ενθαρρυντική και για αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με tweet του Woj ο LeBron James φαίνεται πως θα χρειαστεί τρεις ακόμη εβδομάδες για την επιστροφή του. Αντίθετα, ο Anthony Davis υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να αγωνιστεί ακόμη και προς το τέλος της εβδομάδας. Τέλος, το πρόβλημα στη γάμπα που κρατάει εκτός τον Kyle Kuzma δεν φαίνεται να είναι σοβαρό. Όμως δεν αποκλείεται να χρειαστεί λίγο ακόμη χρόνο και να απουσιάσει σε κάποιον/ους από τους αρχικούς αγώνες της εβδομάδας.

Τα πράγματα γύρω από τον τραυματισμό του Victor Oladipo είναι συγκεχυμένα. Αυτή τη στιγμή είμαστε στην φάση που συναντά ειδικούς. Το μόνο σίγουρο είναι πως το πρόβλημα ίσως δεν είναι πολύ απλό. Έχουν ακουστεί (ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες ακόμη και για season ending τραυματισμό. Το σίγουρο είναι ότι τέθηκε εκτός για τα επόμενα τρία παιχνίδια.

O Giannis έχασε όλη την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς φαίνεται πως το γόνατό του είναι πρησμένο. Ενδεχομένως οι Bucks να είναι υπερεπιφυλακτικοί και υπερπροστατευτικοί. Σε όσα μας ενδιαφέρουν, δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα παραστεί σε όλα τα παιχνίδια του Milwaukee αυτή την εβδομάδα.

Προσθήκη της τελευταίας στιγμής σε αυτούς που χάνουν αγώνες ο Karl Anthony Towns, ο οποίος για προσωπικούς λόγους θα απουσιάσει τουλάχιστον από τον αγώνα της Δευτέρας.

Πρόβλημα στον γοφό ξανά για τον Lonzo Ball, η απουσία του οποίου ανακοινώνεται αρκετά νωρίτερα. Σίγουρα δεν θα αγωνιστεί την Δευτέρα. Επίσης ένας επισφαλής παίκτης για εβδομαδιαία κλειδώματα και δύσκολη απόφαση η χρησιμοποίησή του.

Τραυματισμός στον γοφό και για τον Chuma Okeke, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στην τελευταία αναμέτρηση των Magic. Δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι παρόν σε όλα τα παιχνίδια.

Ο Mike Conley δεν είναι τραυματίας, ωστόσο δεν θα αγωνιστεί την Δευτέρα. Οι Jazz έχουν αποφασίσει να μην αγωνίζεται στα back-to-back, ώστε να μην επιβαρύνεται πολύ ο οπίσθιος μηριαίος του. Απλώς να τονίσουμε ότι εντός της εβδομάδας υπάρχει και δεύτερο back-to-back για τη Utah. Επίσης, δύο απουσίες από τα προηγούμενα παιχνίδια και για τον Jordan Clarkson. Περιττό να αναφερθεί ότι η παρουσία του σε όλους τους αγώνες δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Ο Bradley Beal δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στην πλάτη του και γι’ αυτό σποραδικά ξεκουράζεται. Αυτό μερικές φορές γίνεται και στα back-to-back. Οι Wizards έχουν back-to-back αυτή την εβδομάδα.

 

 

*Εβδομάδα με 3 ή 4 παιχνίδια για όλες τις ομάδες