The Ball Hog’s NBA 2022 Playoffs Roundtable

Posted on Apr 16 2022 - 5:14pm by The Ball Hog

Ποια είναι η συνέχεια μιας ιστορικά καλής κανονικής περιόδου;

Μα φυσικά, τα αναμενόμενα καλά playoffs!

Αράξτε λοιπόν και απολαύστε τους συντάκτες του Ball Hog να εκτίθενται ανενόρθωτα – και μάλιστα, με αρκετή ομοιομορφία φέτος στις απόψεις τους – στις προβλέψεις τους για την φετινή postseason σε ένα από τα κλασικά μας roundtables.

It has begun…

1. Οι πρώτοι στην Ανατολή Miami Heat αντιμετωπίζουν τους Atlanta Hawks, ο Kyrie Irving ξανανταμώνει με τη Βοστώνη, οι πρωταθλητές Bucks κοντράρονται με το Chicago και η Philadelphia θα έχει το πλεονέκτημα έδρας κόντρα στους Raptors. Τι προβλέπουμε;

Γιάννης Κουτσουράκης: Η επιστροφή του Kyrie στο Garden είναι ωραία ιστορία κι ευκαιρία για εκδίκηση, αλλά οι Nets δεν φαίνεται να έχουν το βάθος για να ανταποκριθούν στην (ακόμη και χωρίς Timelord) άμυνα των Celtics. Οι Raptors παίρνουν την ψήφο μου, καθώς η απουσία του Thybulle στο Toronto αναμένεται να είναι καθοριστική. Miami και Atlanta δεν θυμίζουν σε τίποτα αγώνα πρώτου με όγδοο και θα γίνει μάχη, που δύσκολα μεν, θα γείρει προς Florida δε. Από τη μεριά τους οι Bulls του τελευταίου μήνα θα είχαν υποβιβαστεί αν υπήρχε τέτοιο σύστημα στο ΝΒΑ και ό,τι περισσότερο από 4 αγώνες θα είναι έκπληξη.

Δημήτρης Μαντζούκας: Το Miami θα εκμεταλλευτεί την εμπειρία και την σκληράδα του και θα αποκλείσει τους αξιόμαχους Hawks. Οι Celtics κατάφεραν να τερματίσουν στην δεύτερη θέση και ως ανταμοιβή θα βρουν απέναντι τους το ιστορικά καλό δίδυμο Irving – Durant, δύο από τους καλύτερους offensive παίκτες στην ιστορία του αθλήματος – δεν πειράζει όμως γιατί έχουν συγκλονιστικά καλή ομάδα και οι Nets έχουν συγκλονιστικά κακή άμυνα. Μπορούν να πατήσουν τον διακόπτη, πιθανόν με την είσοδο του Simmons στην σειρά ο οποίος ούτως ή άλλως δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα άλλο πέρα από το να παίζει άμυνα και να παρουσιάσουν κάτι τόσο ανταγωνιστικό όσο στα περσινά playoffs; Όχι απίθανο, αλλά δύσκολο, οπότε θα δώσω προβάδισμα στην Βοστόνη. Οι Bucks θα περάσουν το Chicago, κυρίως γιατί είναι μια πολύ καλή ομάδα ενώ οι Bulls, ε, δεν είναι. Στο τέταρτο ζευγάρι προβλέπεται πόλεμος, οι Sixers έχουν καλύτερους παίκτες, αλλά έχουν χειρότερη ομάδα. Επίσης είναι οι Sixers, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα playoffs, και στον πάγκο κάθεται ο αγαπημένος Doc, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα playoffs. Θα πω επομένως Toronto, εκτός αν οι Embiid – Harden σουτάρουν πάνω από 248,5 βολές ανά παιχνίδι, κάτι διόλου απίθανο το οποίο θα τους οδηγήσει στον δεύτερο γύρο. Ναι, προφανώς θα το ρίξω στους διαιτητές αν περάσουν οι Sixers τελικά.

Νίκος Τσολάκης: Mε τα play-in να ήρθαν για να μείνουν, Nets και Hawks μας δίνουν δύο δυνατές ομάδες στις θέσεις 7 και 8. Και ενώ οι Hawks πολύ δύσκολα θα περάσουν από τους Heat, δε θα έλεγα το ίδιο και για τους Nets. Οι Nets είναι μια ομάδα με πάρα πολύ ταλέντο και εν πάσει περιπτώσει, όσο και αν με έκαναν να τους συμπαθήσω οι Celitcs, θα πάω με την ομάδα του KD. Στα άλλα ζευγάρια, η υστεροφημία του Joel Embiid έχει ήδη αρχίζει να παίζεται, αλλά ένας αποκλεισμός από το Τορόντο που δεν είναι καθόλου απίθανος θα είναι βαρύ πλήγμα. Το Milwaukee θα παίξει με το Σικάγο το πολύ 5 ματς.

Λουκάς Μοσχούλας: Για κάποιο λόγο δεν μπορώ να δω πως θα πιεστούν έστω και στο ελάχιστο οι Heat από τους αξιόμαχους Hawks. Θα συμφωνήσω με τον Νίκο ότι για μένα οι Nets ξεκινούν από την ίδια αφετηρία στο match up με τους Celtics ειδικά να καταφέρει και παίξει στην σειρά ο Simmons πριν το τρίτο παιχνίδι. Οι Bucks φαίνονται ως πρώτο φαβορί για την πρώτη σκούπα της φετινής post season. Για ζευγάρι Sixers-Raptors όλο σχεδόν το BallHog βλέπει Raptors, αλλά δεν μπορεί να είναι τόσο loser o Harden. Θα μείνω χωρίς προγνωστικό εδώ και θα παρακολουθήσω με αγωνία.

Άρης Τόλιος: Το πρόβλημα όταν υπάρχει σε μια περιφέρεια ρευστότητα, είναι ότι υπάρχουν overcapped ομάδες με στόχους, όπου η αποτυχία απέχει από την επιτυχία μερικές μόνο στιγμές. Πάρτε για παράδειγμα την Ανατολή, όπου υπάρχουν οκτώ πραγματικά καλές ομάδες στα playoffs(τέλος πάντων, υπό συνθήκες, δηλαδή το Chicago όταν είναι πολύ πολύ πολύ υγιές και η Atlanta αν παίζει άμυνα) και έξι contenders, που πραγματικά αν τις δούμε στους τελικούς της περιφέρειας, δεν θα πούμε κιόλας “do you believe in miracles?”. Τι σημαίνει όμως αυτό; Ότι, με εξαίρεση το Toronto, που πραγματικά μπαίνει στα playoffs για να αναστατώσει την υφιστάμενη τάξη πραγμάτων και να αποτελέσει τη νέα μπασκετική επανάσταση, άντε και το Milwaukee που το περσινό πρωτάθλημα επιτρέπει να αρθεί η σκιά ενδεχόμενης αποτυχίας από πάνω του, Philadelphia, Brooklyn, Miami και Βοστώνη – με σειρά κρισιμότητας – έχουν όντως πράγματα να χάσουν φέτος. Και ενδεχόμενη αποτυχία πιθανότατα θα τροφοδοτήσει τις επερχόμενες free agencies. Ψήνομαι το Toronto να πετάξει έξω τη Philadelphia και θα το ψηφίσω κι εγώ. Πιστεύω ότι οι Nets σε πλήρη σύνθεση, ακόμα και χωρίς τον Simmons, έχουν ακριβώς αυτούς τους iso σκόρερ που σε συνθήκες playoffs μπορούν να απαντήσουν στην υπέροχη ομάδα των Celtics. Κατά τα άλλα, οι Bulls και οι Hawks είναι οι μη κακές ομάδες που θα εξολοθρεύσουν σε 4 ή 5 παιχνίδια οι Bucks και οι Heat, για να φτάσουν μια ώρα αρχύτερα στα συγκλονιστικότερα ημιτελικά Ανατολής σχεδόν από όταν έπαιζε ο Jordan μπάσκετ ακόμα.

Photo by Maddie Malhotra/Getty Images

2. Στη Δύση, η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ (Suns) θα αντιμετωπίσει τους Pelicans/Clippers που έρχονται με φόρα από τα Play In, το εντυπωσιακό Memphis την ανανεωμένη Minnesota, οι Warriors ρίχνονται στη μάχη κόντρα στους Nuggets του περυσινού (και φετινού;) MVP Nikola Jokic και το Dallas μετά από πολλά χρόνια έχει πλεονέκτημα έδρας απέναντι στους Jazz. Τι θα γίνει;

Γιάννης Κουτσουράκης: Είναι κρίμα που η μπριγιαντίνη στα μαλλιά του Valanciunas πλέον δεν θα λάμπει περισσότερο από τα παρκέ, όμως η Νέα Ορλεάνη δεν γίνεται να παίξει περισσότερους από 5 αγώνες κόντρα στους Suns. H Minnesota είναι πιο άπειρη και όχι τόσο “αυτοματοποιημένη” ως ομάδα, συγκριτικά με το Memphis που ρολάρει εξαιρετικά όποιος κι αν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο. Εφόσον οι Warriors παρουσιαστούν υγιείς, θα απολαύσουμε τον Jokic μόνο στον πρώτο γύρο. Όσο καλοκουρδισμένο κι αν είναι το Dallas και όσο προβληματικό το τελευταίο διάστημα της Utah, η μη ετοιμότητα του Doncic θα γείρει τη ζυγαριά προς τη μεριά των Jazz.

Δημήτρης Μαντζούκας: To Phoenix εκπέμπει εξοργιστική σοβαρότητα για να μην το χρίσουμε ως το απόλυτο φαβορί της σειράς. Το Memphis είναι υπερβολικά δυνατό και βαθύ, ωστόσο το βάθος δεν θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει με τον ίδιο τρόπο όπως στην regular season γιατί τα rotations σφίγγουν, ενώ η απειρία όλων είναι εκκωφαντική, ωστόσο πιθανότατα απέναντι στην εξίσου άπειρη Minnesota δεν θα το πληρώσει, αν και ο ενθουσιασμός με τον οποίον μπαίνουν εκατέρωθεν σε μία καινούρια διαδικασία όπως τα playoffs προμηνύει πολύ όμορφες καταστάσεις. Οι Warriors λογικά θα περάσουν το Denver, αλλά θα πρέπει ο Steph να χρησιμοποιήσει την σειρά για να βρει τον ρυθμό του για την συνέχεια και ο Klay να θυμηθεί ότι είναι ο Klay και όχι ο αντικαταστάτης  του Steph, αρκεί να τρέχει να σουτάρει και να παίζει άμυνα, δεν χρειάζεται να πηγαίνει σε iso, ή συνεχόμενα fadeaway πάνω σε άμυνα, γενικά να γίνει όσο efficient ήταν. Α, και ο Kerr να βρει τρόπο να ξαναεισάγει τον Wiggins αποτελεσματικά στο πλάνο της ομάδας, η τριάδα Poole, Wiggins, Klay θα πρέπει να διαμορφώσει πιο ξεκάθαρους ρόλους. Η τωρινή τους κατάσταση αρκεί για να περάσει τους Hyland και Aaron Gordon, δεν αρκεί για να φτάσουν ως το τέλος. Στο τέταρτο ζευγάρι, δεν γίνεται να κάνουμε πρόβλεψη χωρίς να ξέρουμε την κατάσταση του Doncic, ξέρουμε ότι θα παίξει και κουτσός, ωστόσο πόσο αποτελεσματικός θα είναι; Εικάζω ότι από το τρίτο παιχνίδι και μετά θα είναι παρών και συμπαθητικός. Ευτυχώς η Utah περνάει κρίση ακραίας εσωστρέφειας, οπότε προβάδισμα Dallas, τελικά μπορούσαμε να κάνουμε πρόβλεψη χωρίς να ξέρουμε την ακριβή κατάσταση Doncic.

Νίκος Τσολάκης: Στη Δύση, ο αποκλεισμός των Clippers, απλοποίησε τα πράγματα. Οι Pelicans, όσο και αν λατρεύω το midrange show που μας δίνουν οι CJ και BI, δε μπορούν να βάλουν κανένα πρόβλημα στους Suns. Οι Warriors, έχοντας πιθανότατα το καλύτερο 9-man rotation της λίγκας (Steph, Klay, Draymond, Wiggins, Poole, Looney, Iguodala, Gary Payton, Otto Porter..stacked!), θα περάσουν το πολύ σε 6 αγώνες από το εξαιρετικό, αλλά ελλιπές σε ποιότητα για αυτό το επίπεδο Denver. Βέβαια, ένα θεωρητικό σενάριο περισσότερων αγώνων, θα κάνει τον Jokic ακόμη πιο σπουδαίο στα μάτια μου. Τέλος, Wolves-Grizzlies. Trash-talking, back stories και φυσικά ένα stat που ξεχωρίζει: o εκκωφαντικός Ja Morant σκοράρει μόλις 20 πόντους απέναντι στον Patrick Beverley, ενώ ο D Lo έχει ως διαχρονικά αγαπημένη του ομάδα αυτούς τους Grizzlies σκοράροντας κατά μέσο όρο 31 πόντους απέναντί τους. Οι Grizzlies θα περάσουν, αλλά όχι χωρίς game 7! Ναι, το είπα. Αλλά είμαι οπαδός των Timberwolves, οπότε δε ξέρω καν αν μετράει.

Λουκάς Μοσχούλας: Θα ξεκινήσω ανάποδα, ο Luka χάνει σίγουρα το πρώτο παιχνίδι και δεν βλέπω πως θα καταφέρει να είναι απόλυτα έτοιμος και για το δεύτερο. Αν καταφέρουμε λοιπόν να πάρουμε ένα από τα πρώτα δύο παιχνίδια (Spencer, we need you my man), θα έχουμε πολλές ελπίδες να κερδίσουμε την σειρά. Θα ήθελα βέβαια να μας κάνουν πιο εύκολη την δουλειά οι Jazz και να πιαστούν στα χέρια οι Gobert και Mitchell στο πρώτο παιχνίδι για να δούμε κάτι σαν το παρακάτω (sorry για το ποδοσφαιρικό).

Στα υπόλοιπα όσο και αν λατρεύω τον Ja, προβλέπω δυσκολίες στην σειρά. Οι Wolves έχουν βελτιώσει αρκετά την άμυνα τους φέτος και μου βγάζουν μία τρομερή σοβαρότητα που αν ήμουν οπαδός τους δεν θα μπορούσα να διαχειριστώ (Νίκο ακούς;). Ναι είναι οι Wolves δεν αντιλέγω, αλλά στην χειρότερη για αυτούς προβλέπω έβδομο παιχνίδι. Οι τραυματισμοί των Nuggets δεν μπορούν να μας δώσουν μία αμφίρροπη σειρά απέναντι στους Warriors και δυστυχώς αναμένουμε απλά τις μαγείες του Joker-MVP. Και τέλος ο Chris Paul και η παρέα του δεν νομίζω να μπουν καν στην διαδικασία να δυσκολευτούν απέναντι στους αξιόμαχους Pelicans.

Άρης Τόλιος: Εδώ μάλιστα! Υπάρχει σκληρή ιεραρχία, οπότε και μικρά περιθώρια για στεναχώρια, που βασικά αφορά μάλλον μόνο τους Suns. Έχουμε και λέμε. Έχουμε ένα καθαρό φαβορί για τίτλο (Suns), ένα μεγάλο αουτσάιντερ για τίτλο (Warriors) και την OKC του 2012, δέκα χρόνια μετά (Grizzlies). Αυτούς θεωρήστε τους ήδη στα ημιτελικά της Δύσης. Από εκεί και πέρα, οι Jazz έχουν πιάσει τη φέρουσα ικανότητα του project που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια, οι Pelicans απλώς είχαν υπερβολικά πολλούς υπερτιμημένους καλούς παίκτες για να μην φτάσουν εδώ (ειδικά όταν οι Clippers παρατάσσονται χωρίς Kawhi-PG13), οι Timberwolves έχουν ήδη κερδίσει τη σεζόν ακόμα και να μην πάρουν ούτε ένα παιχνίδι και οι Mavericks και οι Nuggets έχουν ίσως τις χειρότερες δεκατετράδες στην postseason της Δύσης, πλην των σούπερσταρ τους (ή ακόμα χειρότερα, όπως στην περίπτωση του Luka, χωρίς αυτούς). Αν δεν αγωνιστεί ο Doncic σε επαρκές κομμάτι της σειράς των Mavs με τους Jazz, τότε θα περάσουν οι δεύτεροι, ώστε να συντριβούν στον επόμενο γύρο και να αποφασίσουν πλέον χωρίς αντιπερισπασμούς ποιον εκ των Gobert-Mitchell θα βγάλουν στο trading block για να αρχίσει το rebuild. Είδατε; Πολύ καλύτερα. Δεν είναι ο πρώτος γύρος των playoffs για τόσο μεγάλες και τόσες πολλές συγκινήσεις, πως θα βγει μετά η υπόλοιπη postseason;

Photo by Joe Murphy/NBAE via Getty Images

3. Ωραίος ο πρώτος γύρος, αλλά ας πάμε στο ζουμί. Ποιες ομάδες θα φτάσουν στους τελικούς των δύο περιφερειών;

Γιάννης Κουτσουράκης: Bucks-Raptors για την Ανατολή. Οι μεν έχουν πλήρη ομάδα, το know how από πέρυσι κι εξαιρετικά σταυρώματα, ενώ οι δε το νομοθετικό πλαίσιο του Καναδά, καταπληκτικό προπονητή και είναι πλήρεις στα forwards (που θα χρειαστούν για το Miami). Στη Δύση το Phoenix μου φαίνεται κλειδωμένο με τα σταυρώματα που υπάρχουν. Πιθανότερος αντίπαλος το οι Warriors, εφόσον Curry-Draymond είναι υγιείς.

Δημήτρης Μαντζούκας: Εδώ ξεκινάει ο χαμός. Το Phoenix θα περιμένει εδώ λογικά τον νικητή του Warriors- Memphis, δηλαδή εμπειρίας εναντίον ενθουσιασμού, ακραίου ταλέντου εναντίον ακραίου ταλέντου. Εδώ μπαίνουν όλες οι παράμετροι που ανέφερα πριν για τους Warriors. Θα περάσουν μόνο αν ο Steph έχει βρει ρυθμό, και ο Klay με τον Wiggins επαναπροσδιορίσουν τους ρόλους τους. Θεωρώ ότι χάρη στην εμπειρία του Kerr αλλά και των ίδιων των παικτών θα καταφέρουν να επανέλθουν σε καλή κατάσταση, οπότε ελαφρύ προβάδισμα Warriors. Στην Ανατολή, το Bucks – Celtics (ελπίζω) θα είναι ματσάρα, και ο νικητής θα κατακτήσει την Ανατολή. Προβάδισμα Bucks γιατί το έχουν ξανακάνει, είναι ακραία κυνική ομάδα, και ο ορισμός του refuse to lose. Από το άλλο ζευγάρι, θα πω Toronto, κυρίως γιατί μου έχει κολλήσει εδώ και καιρό ως η έκπληξη των playoffs, και γιατί στην αρχή της χρονιάς είχα πει ότι το ταβάνι του Miami είναι ο πρώτος γύρος, οπότε δεν θέλω να εκτεθώ περαιτέρω.

Νίκος Τσολάκης: Suns-Warriors και Bucks- Sixers (ή μήπως Toronto; ) Kαι ο τελικός θα είναι Warriors-Bucks.

Λουκάς Μοσχούλας: Έτσι για να μην ακολουθήσω την πεπατημένη, θα πάω με Suns-Wolves στην Δύση και Miami (ή και Toronto, αμφιταλαντεύομαι)-Milwaukee στην Ανατολή. Έτσι για την δηθενιά.

Άρης Τόλιος: Στη Δύση, Suns-Warriors, αν και η σειρά με τους Grizzlies θα είναι ότι πιο απρόβλεπτο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια με ίδιες πιθανότητες να λήξει στα 5 ή στα 7 παιχνίδια. Οι τελικοί Ανατολής στο παρελθόν έχουν υπάρξει το stage για μεγάλα rivalries: Celtics-Pistons, Pistons-Bulls, Bulls-Knicks, Knicks-Heat, Knicks-Pacers, Heat-Celtics και ήρθε η ώρα για άλλο ένα, που χτίζεται εδώ και τρία χρόνια. Τελικοί Ανατολής Ε-ΠΙ-ΤΕ-ΛΟΥΣ Bucks-Heat.

4. Ποιος παίκτης θα κάνει το πολυπόθητο step up σε αυτά τα Playoffs και ποιος θα λυγίσει υπό το βάρος των προσδοκιών;

Γιάννης Κουτσουράκης: Μετά τον τραυματισμό Capela, ο δρόμος για τον Okongwu είναι σχεδόν στρωμένος με ροδοπέταλα. Δεν θα καταφέρει να ανταποκριθεί σε αυτό που περιμένουμε ο Jaren Jackson Jr.

Δημήτρης Μαντζούκας: Ο Scottie Barnes θα μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί δεν ψηφίστηκε ως ο rookie της χρονιάς. Κανείς δεν θα λυγίσει, δεν λυγίζουν οι άνθρωποι, έχουν απλά κακές στιγμές. Αστειάκι, ο Doc Rivers ξέρει να λυγίζει υπό το βάρος των προσδοκιών before it was cool.

Νίκος Τσολάκης: Nομίζω ότι δεν μπορεί παρά να είναι η make or break post season του ΚΑΤ. Μετά από μια απογοητευτική πρώτη εμφάνιση, την οποία ακολούθησε μια ακόμη χειρότερη play-in εμφάνιση, ο ΚΑΤ πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να είναι πρώτη επιλογή σε μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Δε λέω ότι θα το κάνει. Λέω ότι πρέπει. Ο παίκτης που θα κάνει εξαιρετικά play offs δε μπορεί παρά να είναι ο Jordan Poole, ενώ δε ξέρω αν θα αντέξει την πίεση του να οδηγήσει την ομάδα του στο πρωτάθλημα ο κατά τα άλλα υπέροχος Joel Embiid.

Λουκάς Μοσχούλας: Η ώρα του Siakam, λίγο καλύτερo ποσοστό από το τρίποντο, σε σχέση με την regular, για τον Καμερουνέζο και μπορεί να τους πάρει μόνος του, τους Sixers και γιατί όχι και τους Heat. Επίσης πιστεύοντας αρκετά και τους Wolves όπως ανέφερα και παραπάνω, περισσότερο θέλω, παρά πιστεύω και τον KAT, που ανέφερε και ο Νίκος. Για απογοήτευση μάλλον θα πάω με τον Μούσια, James Harden κύριοι.

Άρης Τόλιος: Φαντάζομαι δεν μετράμε ως απογοητεύσεις αν αναμενόμενα αποτύχουν οι Jazz ή ο Doc Rivers ή από την άλλη, οι αποδεκατισμένοι Nuggets ή Mavericks, σωστά; Πιστεύω ότι θα δούμε πολύ σπουδαίες στιγμές από τους Durant-Irving (με απρόβλεπτη κατάληξη), τον Γιάννη και τον Chris Paul. Ωστόσο, κακά τα ψέματα, δύο γύροι Ja Morant αρκούν ως παυσίπονο για να μη σκεφτόμαστε τις απουσίες και τα διάφορα what-ifs και τους περιμένω πως και πως. Από την άλλη, νομίζω ότι κάπου εκεί μας κρύβει μια μεγάλη απογοήτευση ο James Harden και αν συμβεί, φοβάμαι ότι τον παρασύρει ένα πολύ δυνατό αφηγηματικό ρεύμα, από το οποίο δύσκολα θα μπορέσει να κολυμπήσει μέχρι την όχθη. Και επίσης, αν και έχει ελαφρυντικά, το άθλιο παιχνίδι του ΚΑΤ απέναντι στους Clippers ίσως με προϊδεάζει για πολύ κακά πράγματα.

5. Προσοχή: ακολουθούν hot takes

Γιάννης Κουτσουράκης: 50ρα Kyrie μέσα στο Garden.

Δημήτρης Μαντζούκας: Οι Raptors θα πάνε τελικό Ανατολής.

Νίκος Τσολάκης: Μμμ, hot takes… θα μπορούσα να  γράφω για ώρες. Αλλά θα πω ότι στα play offs, στην Φιλαδέλφεια, θα αναδειχθεί κάποιος άλλος ως ο κρισιμότερος παίκτης. Α, και αν δε συμβεί αυτό, οι Raptors θα είναι αυτοί που θα πάνε τελικό.

Λουκάς Μοσχούλας: 6/6 triple double για Joker και ήττα στην σειρά με 4-2 για τον φετινό MVP. Δύο ή τρεις 40άρες από Ja Morant. Και θα κλείσω την τριάδα των hot takes με τους Durant και Kyrie να σκοράρουν το 60%+ των πόντων της ομάδας τους σε  όλα τα παιχνίδια.

Άρης Τόλιος: Δεν το περίμενα, αλλά βλέπω ότι οι Raptors έχουν ισχυρό ρεύμα ή τέλος πάντων, έχουμε οι περισσότεροι τρομερή εμπιστοσύνη στο choking του Doc Rivers. Επομένως, θα πάω στο αμέσως επόμενο αγαπημένο μου: ο Butler θα κάνει μια τρομακτικά κακή και τοξική σειρά στους τελικούς της Ανατολής και θα γίνει trade. Όσο για την Δύση, έχετε το νου σας για το Game 5 ή 6 της σειράς Warriors-Grizzlies (με το καλό), όπου θα κρύβεται είτε μια ιστορικά μεγάλη παράσταση του Klay Thompson από το τρίποντο ή των Steph ή Ja στον πίνακα των σκόρερ.

Photo by Jeff Hanisch-USA TODAY Sports/File Photo

6. Ποια ομάδα θα φτάσει μέχρι το τέλος και ποιος θα είναι ο ήρωάς της;

Γιάννης Κουτσουράκης: Οι Warriors. Τελικός με Bucks, με τον Curry να παίρνει το πολυπόθητο MVP.

Δημήτρης Μαντζούκας: Αντί να χτίζουμε σενάρια και να καίμε τον χρόνο μας, ας χρησιμοποιήσουμε ότι ήδη έχουμε δει. Θα επαναληφθεί ο περσινός τελικός και οι Bucks θα ξανακερδίσουν με 4-2, με mvp κάποιον από τα αδέρφια  Αντετοκούνμπο, είμαι ανάμεσα στον Γιάννη και στον Θανάση.

Νίκος Τσολάκης: Milwaukee Bucks, Giannis Antetokounmpo.

Λουκάς Μοσχούλας: Ήρθε η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα φώναζαν στην Λάρισα, και ήρθε η ώρα του Chris Paul φωνάζουν στις ερήμους της Arizona οι φίλοι των Suns. All in και MVP τελικών για τον πρώην πρόεδρο της ένωσης των παικτών.

Άρης Τόλιος: Κυριολεκτικά δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια ευκαιρία ξανά για τον Chris Paul. MVP Τελικών απέναντι στους Bucks.