Eurostash ή Eurotrip;

Posted on Dec 4 2014 - 12:40pm by Petros Kaounis
Categorized as
2840
Tagged as

Παραδοσιακά για το NBA το Draft κάθε χρονιάς αποτελεί και το ξεκίνημα της. Από την αρχή κάθε αγωνιστικής σεζόν αρχίζουν οι πρώτες συζητήσεις για την επόμενη draft class και για τα ταλέντα που μπορεί θα γίνουν franchise players στο μέλλον και κατά πόσο κάποιες ομάδες αξίζει να ακολουθήσουν την τακτική του tanking για να έχουν τον πρώτο λόγο στην απόκτηση τους. Ποιός μπορεί να ξεχάσει τον περσινό ντόρο γύρω από τους Wiggins-Jabari-Embiid και ποιός δεν έχει ακούσει φέτος τις πρώτες συζητήσεις για τον Okafor και για την τριάδα του Kentucky που αναμένεται να είναι στις πρώτες θέσεις του Draft 2015; 

eurotrip

Το Draft έχει τη δική του ιστορία

Η διαδικασία του Draft ανέκαθεν αποτελούσε βασικό κομμάτι στον αγωνιστικό σχεδιασμό κάθε ομάδας του NBA, γιατί εκτός από της αγωνιστική αξία του κάθε παίκτη που αποκτούσαν τα δικαιώματα του, παράλληλα είχαν στα χέρια τους ένα φτηνό συμβόλαιο που δεν επιβάρυνε το salary cap τους και ένα ακόμα ”χαρτί” στα trade talks. Ιστορικά τα Draft, μας έχουν δώσει πάρα πολλές όμορφες μπασκετικές ιστορίες, που αν κάποιος τις συγκέντρωνε θα μπορούσε να γράψει ολόκληρο βιβλίο. Το εντυπωσιακό είναι πως κάθε χρονιά μπορείς να δεις 30 διαφορετικές στρατηγικές γύρω από τα draft picks γιατί πολύ απλά κάθε ομάδα έχει τη δική της. Άλλες ακολουθούν αυστηρά το tanking (Sixers), άλλες επιλέγουν πολύ προσεχτικά κάθε pick τους (Thunder) και άλλες δεν τους δίνουν καθόλου σημασία (Blazers). Και αυτά είναι παραδείγματα μόνο από το Draft 2014.

Κάθε χρόνο όμως, εκτός από τους παίκτες που επιλέγονται στο draft και υπογράφουν με τις ομάδες που απέκτησαν τα δικαιώματά τους, υπάρχουν και κάποιοι που δεν υπογράφουν αμέσως ή και ποτέ ακόμα, και καταλήγουν να περιφέρονται σε διάφορες γωνίες του κόσμου, και ειδικά της Ευρώπης, προσπαθώντας να πείσουν τις ομάδες του NBA πως αξίζουν ένα συμβόλαιο. Αν κοιτάξουμε τις λίστες με τις επιλογές από το 1989 και μετά, που οι γύροι του κάθε draft περιορίστηκαν στους δύο, τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά και θα χρειαζόταν όχι άρθρο, αλλά ολόκληρο αφιέρωμα για να τα αναφέρουμε όλα. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι: Koponen, Seibutis, Πρίντεζης, Eliyahu, Halperin, Vazquez, Lorbek, Σχορτσιανίτης και πολλοί άλλοι. Και όλοι αυτοί οι παίκτες επελέγησαν σε draft νωρίτερα από το 2008.

USA vs Europe

Οι περισσότεροι από τους παίκτες προέρχονται από χώρες της Ευρώπης, κάτι που οφείλεται στη διαφορά στον κανονισμό του Draft για Ευρωπαίους και Αμερικάνους. Οι Αμερικάνοι έχουν δικαίωμα δήλωσης συμμετοχής τη χρονιά που θα συμπληρώσουν τα 19 τους έτη. Από τη στιγμή που θα γίνουν 22 μπορούν να γίνουν αυτόματα draft picks χωρίς να δηλώσουν συμμετοχή. Αλλά μόλις συμπληρώσουν τα 23 τους χρόνια, μπορούν να υπογράψουν συμβόλαιο στο NBA μόνο ως free agents. Από την άλλη, οι Ευρωπαίοι παίκτες έχουν τους ίδιους περιορισμούς όσο αφορά την ηλικία τους αλλά έχουν το πλεονέκτημα πως μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο draft της εκάστοτε χρονιάς οποιαδήποτε στιγμή και μέχρι τα 23 τους χρόνια. Τα δικαιώματα τους θα ανήκουν στην ομάδα που τους επέλεξε, όσο αυτοί παίζουν επαγγελματικά στην Ευρώπη, και παύουν να ισχύουν ένα χρόνο μετά τη λήξη του τελευταίου τους επαγγελματικού συμβολαίου. Γι’αυτό πολλές φορές έχουμε δει να αλλάζουν τα δικαιώματα τους σε trades χωρίς ποτέ να υπογράφουν συμβόλαιο στο NBA. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του Γιώργου Πρίντεζη, του οποίου τα δικαιώματα έχουν γίνει trade 6 φορές χωρίς ο ίδιος να έχει υπογράψει ακόμα συμβόλαιο με ομάδα του NBA. Το μειονέκτημα των παικτών που προέρχονται από την Ευρώπη είναι τα επαγγελματικά συμβόλαια που υπογράφουν με τις Ευρωπαϊκές ομάδες, που πολλές φορές τους κρατάνε στην Ευρώπη μέχρι τη λήξη τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Dario Saric, που ενώ ήξερε πως θα αποτελέσει επιλογή πρώτου γύρου στο Draft 2014 (Sixers), υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο με την Efes και θα παραμείνει στην Τουρκία για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα. Συνήθως υπάρχουν ειδικοί όροι στα συμβόλαια τέτοιων παικτών σε περίπτωση που επιλεγούν στα draft. Ένας από αυτούς είναι η εξαγορά του εναπομείναντος συμβολαίου του παίκτη, ώστε να μπορεί να υπογράψει αμέσως στο NBA, αλλά αυτό δεν είναι πάντα τόσο απλό. Για φέτος ο κανονισμός του NBA όριζε το ύψος του επιτρεπτού ποσού για εξαγορά συμβολαίου στα $600.000 και την όποια οικονομική διαφορά μεταξύ συμβολαίου και buyout, να επιβαρύνει τον παίκτη προσωπικά.

Eurostash

Υπάρχουν όμως και παίκτες που επιλέγουν να παίξουν στις χώρες τους, και να μην υπογράψουν κατευθείαν συμβόλαιο με την ομάδα NBA που τους επέλεξε στο draft. Αυτό είναι το λεγόμενο ”Eurostash” και από το περυσινό draft το επέλεξαν οι Mike Muscala, Lucas Noguiera και Pierre Jackson. Η επιλογή του Eurostash, που δεν αφορά μόνο Ευρωπαίους παίκτες, γίνεται και για αγωνιστικούς λόγους (εξέλιξη του παίκτη) αλλά και για αγωνιστικούς (αν δεν χωράει στο 15μελές roster της ομάδας του NBA), όμως η ομάδα του NBA διατηρεί το δικαίωμα να τον καλέσει οποιαδήποτε στιγμή να υπογράψει rookie contract για τα επόμενα 3 χρόνια από τη χρονιά της επιλογής του. Κάποιοι Ευρωπαίοι παίκτες που γνώριζαν πως μπορούν να βρουν συμβόλαιο σε ομάδα του NBA με καλύτερους οικονομικούς όρους από αυτούς του rookie contract, επέλεξαν να μείνουν παραπάνω από 3 χρόνια στην Ευρώπη και τη στη συνέχεια να περάσουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού υπογράφοντας μεγαλύτερα συμβόλαια. Δύο από αυτούς είναι οι Tiago Splitter και Nikola Pekovic.

Πολλές από τις επιλογές του δεύτερου γύρου του draft (που παραδοσιακά προσφέρεται για επιλογές με μεγαλύτερο ρίσκο για τις ομάδες του NBA) που προέρχονται από το NCAA, επιλέγουν να παίξουν για κάποια χρόνια σε ομάδα της Ευρώπης, και όχι μόνο, γνωρίζοντας πως δεν έχουν πολλές ελπίδες στο να βρουν χρόνο συμμετοχής στα παρκέ του NBA. Δεν είναι λίγοι οι παίκτες από την Αμερική που γίνονται draft pick, συμμετέχουν στα summer leagues και μετά υπογράφουν μονοετή συμβόλαια σε κάποια Ευρωπαϊκή ομάδα, και δεν επιλέγουν να μείνουν στη χώρα τους για να παίξουν στη Development League. Θεωρούν πως ο ανταγωνισμός, και σίγουρα οι οικονομικοί όροι, σε κάποιο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι μεγαλύτερος από αυτόν της D-League και έτσι θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες στο να πείσουν την ομάδα που τους επέλεξε πως αξίζουν μια θέση στο roster της. Κάθε καλοκαίρι οι κερκίδες στα summer leagues γεμίζουν από προπονητές και scouters ευρωπαϊκών ομάδων που τσεκάρουν παίκτες και μετά προσπαθούν να τους πείσουν, οικονομικά και αγωνιστικά, να κάνουν την επιλογή του Eurostash.

Where did you sleep last night?

Σε αυτό το αφιέρωμα θα δούμε που βρίσκεται ο κάθε unsigned παίκτης που έχει ακόμα τα δικαιώματα του, ομάδα του NBA και τί έχει πετύχει στα χρόνια που έχουν περάσει από τότε που έγινε draft pick. Γιατί όπως θα δούμε, δεν θέλει πολύ το Eurostash να μετατραπεί σε Eurotrip.

Atlanta Hawks

<em>Lamar Patterson, 23, (SG/SF) - 48th pick (Milwaukee Bucks) 2014</em>
Ο swingman του Pittsburgh έγινε draft φέτος περίπου στη μέση του δεύτερου γύρου από τους Bucks. Το ίδιο βράδυ, μετά από trade, τα δικαιώματα του κατέληξαν στους Hawks με τους οποίους και έλαβε μέρος στο Summer League. Δεν βρήκε χώρο στο φετινό roster των Hawks και υπέγραψε συμβόλαιο με την τουρκική Tofas Burca. Με την ομάδα της Τουρκίας έχει μέχρι στιγμής, 10.3 pts, 3.3 rebs, 2 assists και 1.4 steals σε 8 παιχνίδια της Τουρκικής Λίγκας και 13 pts, 4 rebs και 1.7 assists σε 3 παιχνίδια του EuroChallenge. Πολύ καλός shooter που αν δεν υπογράψει NBA contract δεν θα δυσκολευτεί να συνεχίσει να βρίσκει καλά συμβόλαια στην Ευρώπη.

Walter Tavares, 22, (C) - 43rd pick (Atlanta Hawks) 2014
Ο Center από το Cape Verde, είχε δηλώσει συμμετοχή αρχικά στο Draft 2013 αλλά την απέσυρε για να επιλεγεί τελικά την επόμενη χρονια από του Hawks. Συνεχίζει όμως την καριέρα του στην ισπανική Gran Canaria με την οποία αγωνίζεται από το 2009. Τη φετινή χρονιά έχει 5.9 pts, 7 rebs και 1.8 blocks σε 9 παιχνίδια της Ισπανικής Λίγκας και 6.4 pts, 6.2 rebs και 2 blocks σε 7 παιχνίδια του Eurocup. Ψηλός (2.20) με αθλητικά προσόντα και δύναμη κάτω από τη ρακέτα που δύσκολα δεν θα βρει συμβόλαιο στο NBA κάποια στιγμή της καριέρας του.

Sergiy Gladyr, 25, (SG) - 49th pick (Atlanta Hawks) 2009
Ο Ουκρανός guard που έγινε γνωστός τόσο για το καλό του σουτ αλλά και για τη δυνατότητα στο να τελειώνει φάσεις με διείσδυση προς το καλάθι, δεν βρήκε ποτέ συμβόλαιο στους Hawks αν και πήρε μέρος στα Summer League του 2010 και του 2013. Συνέχισε την καριέρα του στην Ισπανία μέχρι το 2013 και από εκεί μεταφέρθηκε στη Γαλλία, όπου και αγωνίζεται σήμερα με τη φανέλα της Nancy Basket. Φέτος έχει 11.4 pts και 2.4 rebs σε 9 παιχνίδια στη Γαλλική Λίγκα και 12.1 pts και 2.7 rebs σε 6 παιχνίδια στο Eurocup. Καλός ρολίστας που μπορεί να μη βρει ποτέ συμβόλαιο στο NBA αλλά υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί κάποια στιγμή σε Ευρωπαϊκή ομάδα επιπέδου Euroleague.
 Boston Celtics
Colton Iverson, 25, (C) - 53rd pick (Indiana Pacers) 2013
Ο λευκός Αμερικανός Center, απόφοιτος του Colorado State, επιλέχθηκε στο Draft 2013 από τους Pacers αλλά το ίδιο βράδυ τα δικαιώματά του κατέληξαν στους Celtics με τους οποίους και πήρε μέρος στο Summer League. Δεν κατάφερε να πείσει με την αξία του και υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο στην Τουρκία. Φέτος ξαναπήρε μέρος στο Summer League αλλά και πάλι κόπηκε από το roster των Celtics και γύρισε στην Ευρώπη για να παίξει με την Laboral Kutxa στην Ισπανία. Στην Ισπανική Λίγκα έχει 7.6 pts, 4.4 rebs και 0.9 blocks σε 9 παιχνίδια και 8 pts, 5.1 rebs και 0.7 blocks σε 7 παιχνίδια της Euroleague. Λόγω ηλικίας δεν είναι πλέον σε rookie contract καθεστώς αλλά λογικά το καλοκαίρι θα ξαναπροσπαθήσει να βρει συμβόλαιο στο NBA.
Brooklyn Nets
Xavier Thames, 21, (PG/SG) - 59th pick (Toronto Raptors) 2014
Ο Αμερικάνος σκόρερ και καλός περιφερειακός αμυντικός, είναι περισσότερο sg παρά pg, έπαιξε κολεγιακό basket στο San Diego State με το οποίο και ανακηρύχθηκε Mountain West Player of The Year 2014. Ήταν η προτελευταία επιλογή της βραδιάς στο φετινό Draft από τους Raptors αλλά το ίδιο βράδυ έγινε draft στους Nets με τους οποίους πήρε και μέρος στο Summer League. Δεν βρήκε θέση όμως στο roster τους και πέρασε τον Ατλαντικό για να παίξει στην Ισπανία και στη Sevilla. Είναι περισσότερο περιφερειακός αμυντικός και αναλαμβάνει ειδικούς ρόλους μέσα στο παιχνίδι και για αυτό τα νούμερα του είναι χαμηλά. Έχει σε 9 παιχνίδια στην Ισπανική Λίγκα 4.4 pts, 1.2 rebs και 1 assist και σε 7 παιχνίδια του Eurocup 6.6 pts, 2.9 rebs και 1.3 assists. Αν καταφέρει να βελτιώσει το επιθετικό του παιχνίδι ίσως μπορέσει να παραμείνει για κάποια χρόνια στην Ευρώπη.
Cleveland Cavaliers

Ilkan Karaman, 24, (PF) - 57th pick (Brooklyn Nets) 2012
Ο Τούρκος PF ήταν η πρώτη επιλογή των Nets τη χρονιά που μετακόμισαν στο Brooklyn. Αποφάσισε τότε, μετά από προτροπή των Nets, να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη και στην Τουρκία και υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο με τη Fenerbahce. Το 2013 έκανε αρθροσκόπηση και στα δύο του γόνατα για να αντιμετωπίσει ένα χρόνιο πρόβλημα και έχασε όλη τη season. Φέτος η Fenerbahce διέκοψε τη συνεργασία της με τον παίκτη και από την αρχή της χρονιάς είναι ελεύθερος. Τα δικαιώματα του φέτος κατέληξαν με trade στους Cavaliers αλλά αν μέχρι το τέλος της χρονιάς δεν έχει βρει συμβόλαιο, τότε θα πάψουν να ισχύουν. Πριν τραυματιστεί ήταν ένας παίκτης που θα μπορούσε να τολμήσει το μεγάλο βήμα για το NBA αλλά πλέον οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του.

Milan Macvan, 25, (PF) - 54th pick (Cleveland Cavaliers) 2011
Ο Σέρβος PF, γνήσιο ταλέντο της μεγάλης των Πλάβι σχολή, είχε τραβήξει την προσοχή των scouters από την παρουσία του στο U-18 European Championship και το Nike Hoop Summit 2009. Όμως η καριέρα του δεν είχε την ανάλογη συνέχεια όπως φαίνεται. Το 2010 υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο με τη Maccabi Tel Aviv με την οποία και έπαιξε τελικό Euroleague, αλλά δεν έπεισε και έμεινε ελεύθερος για να επιστρέψει στη Σερβία και στην Partizan και από εκεί στην Τουρκία για να καταλήξει φέτος πάλι πίσω στην Partizan. Έχει σε 5 παιχνίδια της Αδριατικής Λίγκας 8.4 pts, 4.2 rebs και 2.6 assists και σε 3 παιχνίδια του Eurocup 16.3 pts,6.7 rebs και 3.3 assists. Δεν έφτασε ποτέ στο επίπεδο που περίμεναν πολλοί για να παίξει NBA αλλά είναι ένας καλός ρολίστας για την Ευρώπη.

Alexander Kaun, 29, (C) - 56th pick (Seattle SuperSonics) 2008
Κανονικά θα γράφαμε πως το τρένο του NBA έχει περάσει για τον Ρώσο Center αλλά η παρουσία του David Blatt στον πάγκο των Cavaliers, αλλάζει τα δεδομένα. Ίσως τον πείσει να κάνει το μεγάλο βήμα για το NBA ακόμα και σε αυτή την ηλικία και με αυτή την καριέρα στην Ευρώπη. Ο Kaun έπαιξε στο Florida Air Academy όταν ήταν στο high school και κολλεγιακό basket στο University of Kansas με τους οποίους και πήρε τον τίτλο του NCAA το 2008 και επελέγη στο δεύτερο γύρο από τους Seattle SuperSonics. Ήταν το τελευταίο pick στην ιστορία για τους Seattle SuperSonics πριν μεταφερθούν στην Oklahoma αλλά το ίδιο βράδυ κατέληξε στους Cavaliers.Επέστρεψε στη Ρωσία και υπέγραψε συμβόλαιο με την CSKA στην οποία και παίζει μέχρι σήμερα. Φέτος έχει 9.6 pts και 3.5 rebs σε 9 παιχνίδια της Ρωσικής Λίγκας και 11.3 pts και 6.4 rebs σε 7 παιχνίδια της Euroleague.
Dallas Mavericks
Emir Preldzic, 27, (SF) - 57th pick (Phoenix Suns) 2009
Ο Τουρκοβοσνιοσλοβένος σκόρερ παίζει από το 2007 στη Fenerbahce και αποτελεί έναν από τους βασικούς παίκτες της έχοντας κατακτήσει αρκετούς τίτλους στην Τουρκία. Τα δικαιώματα για τον παίκτη έχουν αλλάξει διάφορα χέρια στο NBA και αυτό συνήθως δείχνει πως δεν υπάρχει πρόθεση να του δοθεί η ευκαιρία για κάποιο συμβόλαιο. Από τους Suns πήγαν στους Cavaliers, από εκεί στους Wizards για να καταλήξουν στους Mavericks. Τη φετινή season έχει 6.1 pts, 4.6 rebs και 4.6 assists στην Τουρκική Λίγκα και 6.6 pts, 3.6 rebs και 3.6 assists στη Euroleague.
 Denver Nuggets

 

Nikola Jokic, 19, (C) - 41st pick (Denver Nuggets) 2014
Ο Σέρβος Center αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του σέρβικου basket. Είναι μέλος των μικρών εθνικών της Σερβίας και παίζει από το 2012 στη Mega Vizura. Οι Nuggets τον άφησαν στη Σερβία για να βελτιωθεί αλλά πιθανότατα θα ασκήσουν το δικαίωμα της υπογραφής του πριν λήξουν τα 3 χρόνια του rookie contract. Στη φετινή season έχει 16.6 pts, 10 rebs, 4.25 assists, 1.25 steals και 1 block σε 8 παιχνίδια.

Joffrey Lauvergne, 23, (PF/C) - 55th pick (Memphis Grizzlies) 2013
Ο Γάλλος ψηλός, που το καλοκαίρι αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο για όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Euroleague, αποφάσισε να παραμείνει στην Ευρώπη και στα λεφτά των Ρώσων της Khimki από το να υπογράψει στους Nuggets. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους οπαδούς της Partizan παρά τη σύντομη παρουσία του στην ομάδα. Μαζί με τον Bogdanovic αποτελούσαν ένα ποιοτικό δίδυμο που θα ζήλευαν όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Είναι μέλος της εθνικής Γαλλίας με την οποία έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2013 και το χάλκινο στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Σε 7 παιχνίδια του Eurocup φέτος έχει 8.7 pts και 4.9 rebs. Είναι από τους ψηλούς που ο τρόπος παιχνιδιού τους έχει ζήτηση αυτή τη στιγμή στο NBA οπότε θα κάνει το άλμα για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού σύντομα.

Izzet Turkyilmaz, 24 years old (PF/C) - 50th pick (Denver Nuggets) 2012
Ο Τούρκος center επελέγη το 2012 από τους Nuggets και πήρε μέρος μαζί τους στο Summer League αλλά δεν κατάφερε να τους πείσει πως αξίζει μια θέση στο roster τους. Το 2013 υπέγραψε συμβόλαιο για 3+1 χρόνια με την Fenerbahce αλλά η ομάδα το διέκοψε έναν χρόνο μετά και ο παίκτης πλέον παίζει στη Le Mans της Γαλλίας. Δύσκολα θα βρει συμβόλαιο στο NBA οπότε η Ευρώπη θα συνεχίσει να είναι η λύση για αυτόν. Φέτος έχει 2 pts,3 rebs και 2 blocks σε ένα παιχνίδι στη Γαλλική Λίγκα.

Chukwudiebere Maduabum, 23, (C) - 56th pick (Los Angeles Lakers) 2011
Ο Νιγηριανός center έχει παίξει basket σχεδόν σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. O Chu έγινε draft από τους Lakers πριν καταλήξει στους Nuggets το 2011 και είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις παικτών που επιλέγονται σε draft κατευθείαν απο τη D-League. Μάλιστα το κατάφερε έχοντας παίξει μόλις τρία παιχνίδια γιατί η ομάδα του διέκοψε το συμβόλαιο με τον παίκτη μετά από τραυματισμό του. Με τους Nuggets πήρε μέρος στο Summer League το 2012 για 3 παιχνίδια. Πριν πάει στην Αμερική έπαιζε σε ομάδες της Νιγηρίας αλλά μετά το πέρασμα του από την D League, δεν επέστρεψε στην πατρίδα του αλλά στην Εσθονία. Εκεί δεν έμεινε πολύ και την ίδια χρονιά, 2013, τον τράβηξαν τα λεφτά και βρέθηκε να παίζει σε ομάδα του Κατάρ. Φέτος κατάφερε να βρει συμβόλαιο στη D-League και ελπίζει να προβιβαστεί από εκεί στο NBA. Φέτος σε 4 παιχνίδια έχει 4.7 pts, 4 rebs και 1 block.
Houston Rockets
Alessandro Gentile, 22, (SG/SF) - 53rd pick (Minnesota Timberwolves) 2014
Ο Ιταλός περιφερειακός αποτελεί δικαίως το επόμενο μεγάλο όνομα του ιταλικού basket. Ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά με την Treviso, με την οποία κέρδισε το βραβείο καλύτερου νέου παίκτη το 2011. Πήρε μεταγραφή στην Emprorio Armani Milano με την οποία κατέκτησε την Ιταλική Λίγκα πέρυσι όντας ο MVP των τελικών. Στο Draft 2014 επελέγη από τους Timberwolves αλλά την ίδια νύχτα τα δικαιώματα του έγιναν trade στους Rockets. Ο ίδιος επέλεξε όμως να υπογράψει νέο 3ετές συμβόλαιο με την ομάδα του και να αναβάλλει τη μετακόμιση του στο NBA. Φέτος στην Ιταλική Λίγκα έχει 12.4 pts, 3.7 rebs και 2.4 assists σε 7 παιχνίδια και 10 pts, 3.5 rebs και 2.8 assists σε 6 παιχνίδια της Euroleague.

Marko Todorovic, 22, (PF/C) - 45th pick (Portland Trail Blazers) 2013
Ο ψηλός από το Μαυροβούνιο, αποτελεί το μεγαλύτερο ανερχόμενο ταλέντο του ευρωπαϊκού basket μετά τον Saric. Από μικρός στην Ισπανία και στα ”φυτώρια” της Badalona πριν πάρει προαγωγή για τη Barcelona και από εκεί στη Bilbao. Στο Draft 2013 τον επέλεξαν οι Blazers αλλά μετά από έναν μήνα τα δικαιώματα του έγιναν trade στους Rockets. Φέτος έχει 11.9 pts, 6 rebs και 1.1 blocks σε 9 παιχνίδια. Δεν θα αργήσει η στιγμή που θα παίξει στο NBA αν συνεχιστεί με τέτοιους ρυθμούς η βελτίωση του.

Jon Diebler, 26, (SG) - 51st pick (Portland Trail Blazers) 2011
Ο Αμερικάνος περιφερειακός έπαιξε κολλεγιακό basket στο Ohio State, και του οποίου έχει το ρεκόρ με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα. Το 2011 επελέγει στο draft από τους Blazers αλλά ήρθε στην Ελλάδα για να παίξει στον Πανιώνιο αφού δεν βρήκε θέση στο roster της ομάδας του NBA. Μετά την Ελλάδα πήγε στην Τουρκία και υπέγραψε με την Pinar Karsiyaka στην οποία και παίζει μέχρι και σήμερα. Φέτος έχει 11.8 pts, 3.8 rebs και 1.8 assists σε 8 παιχνίδια και 15.4 pts, 4.6 rebs και 2.1 assists σε 7 παιχνίδια του Eurocup. Το καλό περιφερειακό του shoot θα συνεχίσει να του δίνει συμβόλαια στην Ευρώπη.

Sergio Llull, 27, (PG/SG) - 34th pick (Denver Nuggets) 2009
Ο Ισπανός guard αποτελεί μέρος της σπουδαίας φουρνιάς Ισπανών παικτών που από το 2007 μέχρι σήμερα έχει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις διοργανώσεις. Από το 2007 αγωνίζεται με τη Real Madrid με την οποία έχει κατακτήσει τίτλους. Το 2009 επελέγη στο draft από τους Nuggets αλλά οι Rockets εξαγόρασαν τα δικαιώματα του για $2.25 εκατομμύρια, που είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί για second round draft pick. Κάποια στιγμή θα δοκιμάσει τις δυνατότητες του στο NBA, ελπίζοντας να έχει την τύχη των Calderon, Rubio και αδερφών Gasol. Φέτος έχει 8.6 pts, 2.8 assists και 1.4 steals σε 9 παιχνίδια και 11.1 pts, 4.3 assists και 1.4 steals σε 7 παιχνίδια της Euroleague.
Memphis Grizzlies
Janis Timma, 22, (SG/SF) - 60th pick (Memphis Grizzlies) 2013
Ο Λετονός περιφερειακός δεν έχει παίξει μπάσκετ παρά μόνο σε ομάδες της χώρας του. Το 2013 δήλωσε συμμετοχή στο draft και ήταν η τελευταία επιλογή της βραδιάς από τους Grizzlies. Δεν βρήκε θέση στο roster τους και υπέγραψε συμβόλαιο με τη VEF Riga. Φέτος έχει 12.9 pts, 4.1 rebs, 4.3 assists και 1.4 steals σε 9 παιχνίδια της VTB United League και 11.9 pts, 4.6 rebs, 4.4 assists και 1.3 steals σε 7 παιχνίδια του EuroCup. Δεν είναι απίθανο κάποια στιγμή να βρει θέση στο roster των Grizzlies.
Minnesota Timberwolves
Boban Dubljevic, 23, (PF/C) - 59th pick (Minnesota Timberwolves) 2013
Ο forward από το Μαυροβούνιο πήγε στη Valencia το 2012 από τη Buducnost, όπου και παίζει μέχρι σήμερα. Κατέκτησε πέρυσι το EuroCup και το 2012 και 2013 ψηφίστηκε ο καλύτερος ανερχόμενος παίκτης της διοργάνωσης. Λογικά θα κάνει το βήμα για το NBA πριν περάσουν τα 3 χρόνια από την επιλογή του στο Draft 2013. Φέτος έχει 11.3 pts και 3.5 rebs σε 11 παιχνίδια της Ισπανικής Λίγκας και 13.4 pts και rebs σε 5 πζιχνίδια της Euroleague.

Nemania Bjelica, 26, (SF) - 35th pick (Washington Wizards) 2010
Ο Σέρβος forward ξεκίνησε την καριέρα του στην Arkadia Traiskirchen Lions και την Αυστριακή Λίγκα πριν υπογράψει στον Red Star Belgrade το 2008. Με τις καλές του εμφανίσεις στο EuroCup κέρδισε τη μεταγραφή του στην Ισπανική Λίγκα και την Caja Laboral με την οποία χρειάστηκε δύο χρόνια για να δείξει την αξία του και το 2013 υπέγραψε 3ετες συμβόλαιο με τη Fenerbahce. Το 2010 επελέγη αρχικά από τους Wizards για να καταλήξει τελικά στους Timberwolves αλλά προτίμησε να μείνει στην Τουρκία και να παίξει για τον Obradovic. Την περυσινή season έδειξε πως αυτός είναι ο παίκτης κλειδί της ομάδας και φέτος έχει 11.6 pts, 8 rebs και 1.1 assists σε 8 παιχνίδια και 12.1 pts, 6.3 rebs και 1.6 assists σε 7 παιχνίδια της Euroleague.

Paulao Prestes, 26, (C) - 45th pick (Minnesota Timberwolves) 2010
Ο Βραζιλιάνος Center έχει μοιράσει τη μέχρι τώρα καριέρα του μεταξύ Ισπανίας και Βραζιλίας. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Βραζιλία αλλά από το 2006 ως το 2012 έπαιξε σε Malaga, Murcia και Granada στην Ισπανία. Το 2012 επέστρεψε για λίγους μήνες στη Βραζιλία για να γυρίσει την ίδια χρονιά στη Gran Canaria. Από το 2013 παίζει στη Βραζιλιάνικη Λίγκα και τη Mogi das Cruzes. Το 2012 πήρε μέρος με τους Timberwolves στο Summer League αλλά δεν έπεισε.
New York Knicks

Thanasis Antetokounmpo, 22, (SF) - 51st pick (New York Knicks) 2014
Ο Έλληνας forward θέλει να ακολουθήσει τα βήματα του αδερφόυ του, Giannis, στο NBA και με την προσπάθεια του μέχρι στιγμής έχει δείξει πως θα τα καταφέρει. Το καλοκαίρι αρνήθηκε αρκετές προτάσεις μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων για να παραμείνει στη D-League ώστε να είναι πιο κοντά στο στόχο του. Το 2012 ξεκίνησε την καριέρα του στο Φιλαθλητικό πριν φύγει για την Αμερική και τη D-League. Μετά την επιλογή του στο Draft 2014 πήρε μέρος στο Summer League μαζί τους και η ομάδα του πρότεινε να παίξει στη D-League ώστε να μπορούν να τον παρακολουθούν. Φέτος έχει σε 5 παιχνίδια έχει 12.2 pts και 3.3 rebs. Αν δεν βρει συμβόλαιο στο NBA, θα βρει εύκολα συμβόλαιο σε ομάδα Euroleague στην Ευρώπη.

Louis Labeyrie, 22, (PF/C) - 57th pick (Indiana Pacers) 2014
Ο Γάλλος Forward έχει παίξει basket μόνο στη Γαλλική Λίγκα και φέτος παίζει στη Paris-Levallois. Αρχικά επελέγη από τους Pacers για να γίνει trade τη βραδιά του draft στους Knicks. Φέτος έχει 3.6 pts και 2.4 rebs σε 10 παιχνίδια της Γαλλικής Λίγκας και 5.5 pts και 5.3 rebs σε 6 παιχνίδια του EuroCup. Είναι ψηλός με αθλητικά προσόντα και περιφερειακό shoot, μοντέλο stretch forward, και είναι έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα για κάποια μεγάλη ομάδα της Ευρώπης αρχικά και από εκεί στο NBA.
Oklahoma City Thunder
Semaj Christon, 22, (PG)- 55th pick (Miami Heat) 2014
Ο Αμερικάνος Point Guard με κολλεγιακή καριέρα στο Xavier University, επελέγει αρχικά από τους Heat στο φετινό draft, για να γίνει δύο φορές trade το ίδιο βράδυ. Αρχικά στους Charlotte Hornets και έπειτα στους Oklahoma City Thunder με τους οποίους και πήρε μέρος στο Summer League. Δεν κατάφερε να βρει θέση στο roster αλλά η ομάδα τον έστειλε στη D League ώστε να μπορεί να τον παρακολουθεί. Φέτος έχει 20.3 pts, 3.8 assists και 2.3 rebs σε 4 παιχνίδια.

Alex Abrines, 21, (SG/SF) - 32nd pick (Oklahoma City Thunder) 2013
Ο Ισπανός Forward/Guard παίζει στη Barcelona από το 2012, στην οποία πήγε ως αντάλλαγμα για το Fran Vasquez. Έχει παίξει με τις μικρές εθνικές της Ισπανίας και έχει διακριθεί. Από φέτος έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στη Barcelona και έχει βελτιώσει τα στατιστικά του. Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο και κάποια στιγμή θα τον δούμε να αγωνίζεται στο NBA. Φέτος έχει 10.9 pts και 1.7 rebs σε 9 παιχνίδια της Ισπανικής Λίγκας και 8.3 pts και 1.7 rebs σε 7 παιχνίδια της Euroleague.

Tibor Pleiss, 25, (C) - 31st pick (Atlanta Hawks) 2010
Ο Γερμανός Center ξεκίνησε από τη Γερμανία και την Koln την καριέρα του για να πάρει μεταγραφή στη Brose Baskets το 2009. Στη Γερμανία πήρε 3 Πρωταθλήματα και 4 Κυπελλα και είναι μέλος της εθνικής από το 2009. Πήρε μεταγραφή για την ισπανική Laboral Kutxa το 2012 και φέτος για τη Barcelona. Έχει 5.8 pts και 3.3 rebs σε 9 παιχνίδια της Ισπανικής Λίγκας και 5 pts και 3 rebs σε 6 παιχνίδια της Euroleague. Έχει το ρόλο του δεύτερου ψηλού στην Barcelona και πιθανότερα θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη.

Latavious Williams, 25, (SF/PF) - 48th pick (Miami Heat) 2010
Ο Αμερικάνος Forward μετά το High School πήγε κατευθείαν στη D League και το 2010 επελέγη από τους Heat στο draft με τα δικαιώματα του να καταλήγουν στους Thunder με τους οποίους όμως δεν υπέγραψε συμβόλαιο οπότε επέστρεψε στη D League. Ο Williams πάντως έχει αρκετές πρωτιές ως draft pick. Είναι ο πρώτος παίκτης που πήγε κατευθείαν στη D League και μετά έγινε draft, είναι ο πρώτος παίκτης που έπαιξε κατευθείαν από το High School στη D-League και ο δεύτερος που έγινε draft όσο έπαιζε σε ομάδα της D League. Το 2011 ήρθε στην Ευρώπη και την Ισπανία για λογαριασμό της Juventut με την οποία ήταν υποψήφιος για ανερχόμενος παίκτης της χρονιάς για την Ισπανική Λίγκα. Το  υπέγραψε στη Γερμανία και τη Brose Basket στην οποία έμεινε μόνο ένα χρόνο για να γυρίσει στην Ισπανία (Sevilla) όπου παίζει σήμερα στην ομάδα της Bilbao. Συμβόλαιο στο NBA μπορεί να μη βρήκε αλλά φαίνεται πως θα κάνει καριέρα στην Ευρώπη. Φέτος έχει 7.1 pts και 5.7 rebs σε 9 παιχνίδια της Ισπανικής Λίγκας.
Philadelphia 76ers
Dario Saric, 20, (PF)- 12th pick (Orlando Magic) 2014
Ο Saric αποτελεί το next big thing του ευρωπαϊκού basket και αυτό φάνηκε και από την επιλογή τους στην πρώτη 12αδα του Draft 2014 αλλά και από το συμβόλαιο που του έκανε η Efes για να μην τον χάσει από φέτος στο NBA. Ο Κροάτης Forward μέχρι πέρυσι έπαιζε σε ομάδες της Κροατίας και το 2010 και 2011 είχε ανακηρυχθεί από τη FIBA ως ο καλύτερος Ευρωπαίος νέος παίκτης. Το 2013 είχε ανακοινώσει τη συμμετοχή στου στο draft αλλά την απέσυρε και την επόμενη χρονιά επελέγη από τους Magic για να καταλήξει στους Sixers. Η ομάδα τον ήθελε από φέτος στο roster της αλλά ο ίδιος αποφάσισε να υπογράψει στην Τουρκία και την Efes για να κερδίσει κάποιες εμπειρίες μέχρι να μετακομίσει στο NBA. Φέτος έχει 11.3 pts, 7.5 rebs και 2.5 assists σε 6 παιχνίδια της Τουρκικής Λίγκας και 13.3 pts, 6 rebs και 2.2 assists σε 6 παιχνίδια Euroleague.

Vasilije Micic, 20, (PG) - 52nd pick (Philadelphia 76ers) 2014
Ακόμα ένα ταλέντο από τη σχολή των Πλάβι που παίζει στη Γερμανία και τη Bayern Munich προερχόμενος από την Mega Vizura της Σερβίας. Επελέγη στο δεύτερο γύρου του Draft 2014 αλλά ένας τραυματισμός στο χέρι τον κράτησε στην Ευρώπη παίρνοντας μεταγραφή για τη Bayern Munich. Φέτος είχε έναν νέο τραυματισμό, αυτή τη φορά στον αγκώνα, και αναμένεται να χάσει δύο μήνες. Μέχρι να τραυματιστεί είχε 8.7 pts, 3.9 assists και 1.9 rebs σε 9 παιχνίδια της Γερμανικής Λίγκας και 7.5 pts, 3.2 assists και 1.5 rebs σε 6 παιχνίδια της Euroleague. Αν δεν τον σταματήσουν οι τραυματισμοί θα κάνει καλή καριέρα στην Ευρώπη και ίσως κάποια στιγμή δοκιμάσει και στο NBA τις αθλητικές ικανότητες του.

Jordan McRae, 21, (SG) - 58th pick (San Antonio Spurs) 2014
Ο Αμερικάνος Guard είναι το τρίτο unsigned draft pick των Sixers από το Draft 2014 αν και αρχικά είχε επιλεγεί από τους Spurs. Έπαιξε με το University of Tennessee στον NCAA και πήρε μέρος με τους Sixers στο Summer League του 2014. Δεν βρήκε θέση στο φετινό roster των Sixers και υπέγραψε στην Αυστραλία και τη Melbourne United. Δεν είναι απίθανο, αν οι Sixers συνεχίσουν τη στρατηγική του tanking, να δούμε τον McRae να κάνει κάποιο μικρό πέρασμα από το NBA.

Arsalan Kazemi, 24, (PF) - 54th pick (Washington Wizards) 2013
Ο Ιρανός Forward έπαιξε basket σε High School και University (Oregon) της Αμερικής δείχνοντας θετικότατα στοιχεία. Το 2013 έγινε ο πρώτος γεννημένος στο Ιράν παίκτης που επιλέγεται σε draft. Τα δικαιώματα του από τους Wizards κατέληξαν στους Sixers το βράδυ του Draft 2013, οι οποίοι δήλωσαν πως τον υπολογίζουν αλλά θα ήθελαν να παίξει κάπου αλλού πρώτα για να βελτιωθεί. Ο παίκτης υπέγραψε στη χώρα του και στη Petrochimi, όπου έπαιξε ένα χρόνο πριν μετακομίσει στην Κίνα και τους Chongqing Flying Dragons. Φέτος έχει 14.9 pts, 15.1 rebs, 3.3 assists και 2.4 steals σε 9 παιχνίδια του πρωταθλήματος Κίνας.
Phoenix Suns

Alec Brown, 22, (C) - 50th pick (Phoenix Suns) 2014
Ο Αμερικάνος Center προέρχεται από το University του Green Bay όπου ξεχώρισε περισσότερο για τις αμυντικές του ικανότητες. Έπαιξε στο Summer League με τους Suns αλλά στο πρώτο παιχνίδι, τραυματίστηκε στον ώμο και έκανε εγχείρηση που θα τον αναγκάσει να μείνει 4 μήνες εκτός γηπέδων. Όταν επιστρέψει θα προσπαθήσει να πείσει τους Suns πως αξίζει ένα συμβόλαιο και μια θέση στο roster τους.

Bogdan Bogdanovic, 22, (SG) - 27th pick (Phoenix Suns) 2014
Ο Σέρβος Guard ξεκίνησε την καριέρα του στη Σερβία και την Partizan πριν μετακομίσει την Τουρκία και τη Fenerbahce. Είναι μέλος της εθνικής Σερβίας και έχει παίξει και σε όλες τις μικρές εθνικές της χώρας του. Η επιλογή του στις αρχές του δεύτερου γύρου στο Draft 2014 δείχνει πως οι Suns τον υπολογίζουν και πως θα του δώσουν την ευκαιρία στο NBA. Φέτος έχει 9.6 pts, 4 assists και 3.1 rebs σε 8 παιχνίδια της Τουρκικής Λίγκας και 8.6 pts, 3.4 assists και 1.9 rebs σε 7 παιχνίδια της Euroleague.

Sacramento Kings

Alex Oriakhi, 24, (PF) - 57th pick (Phoenix Suns) 2013
Ο Αμερικάνος Forward έπαιξε στο NCAA με τη φανέλα του Connecticut (2009-2012), με τους οποίους και πήρε τον τίτλο το 2010, και με τη φανέλα των Missouri (2012-2013). Στο Draft 2013 επελέγη από τους Suns και πήρε μέρος στο Summer League αλλά δεν έπεισε και υπέγραψε συμβόλαιο στη Γαλλία με τη Limoges. Έπαιξε μόνο 6 παιχνίδια για να μετακομίσει στο Ισραήλ και τη Hapoel Holon  με την οποία έπαιξε μέχρι τη μέση της χρονιάς οπότε και επέστρεψε στην Αμερική και τους Sioux Falls Skyforce της D-League και στο τέλος της χρονιάς επελέγη στην All Star Rookie Team. Το 2014 τα δικαιώματα του έγιναν trade στους Kings με τους οποίους και κατέκτησε το Summer League το καλοκαίρι που μας πέρασε αλλά δεν βρήκε θέση στο roster τους. Από την αρχή της season αγωνίζεται στη Λιθουανία και τη Pieno Zvalgzdes με την οποία έχει 9.8 pts και 6.2 rebs σε 14 παιχνίδια Λιθουανικής Λίγκας και 10.3 pts και 6.1 rebs στη Βαλτική Λίγκα. Στο NBA είναι εξαιρετικά αβέβαιο πως θα καταφέρει να αγωνιστεί αλλά στην Ευρώπη μπορεί να κάνει μια καλή καριέρα.

San Antonio Spurs

Nemanjia Dangubic, 21,(SG) - 54th pick (Philadelphia 76ers) 2014
Ο Σέρβος Guard ξεκίνησε την καριέρα του στη Mega Vizura το 2012 και στο Draft 2014 έγινε επιλογή από τους Sixers για να γίνει trade το ίδιο βράδυ στους Spurs. Έχει υπογράψει 3ετές συμβόλαιο με τους Red Star Belgrade αλλά με option out στο τέλος κάθε χρονιάς οπότε ελπίζει να κάνει το μεγάλο βήμα για το NBA κάποια στιγμή τα επόμενα 3 χρόνια. Φέτος έχει 6.5 pts, 2.7 rebs και 1.7 assists σε 10 παιχνίδια της Αδριατικής Λίγκας και 2.4 pts, 1.9 rebs και 1.1 assists σε 7 παιχνίδια της Euroleague.

Deshaun Thomas, 23, (SF) - 58th pick (San Antonio Spurs) 2013
Ο Αμερικανός Guard έπαιξε στο NCAA με το Ohio State και έγινε επιλογή στο Draft 2013 από τους Spurs με τους οποίους και πήρε μέρος στο Summer League χωρίς να καταφέρει να πείσει. Ήρθε στην Ευρώπη και τη Γαλλία για να υπογράψει με τη Nanterre και λόγω της καλής του παρουσίας πήρε μεταγραφή στην Ισπανία και τη Barcelona. Φέτος έχει 6 pts και 3 rebs σε 9 παιχνίδα της Ισπανικής Λίγκας και 7.6 pts και 1.9 rebs σε 7 παιχνίδια της Euroleague. Θα συνεχίσει να βρίσκει συμβόλαια στην Ευρώπη ως ένας ποιοτικός ρολίστας.

Livio Jean-Charles, 21, (PF) - 28th pick (San Antonio Spurs) 2013
Ο Γάλλος Forward παίζει στη ASVEL της Γαλλίας από το 2011 και το 2013 αναδείχτηκε ο καλύτερος ανερχόμενος Γάλλος παίκτης. Φέτος έχει 2.3 pts και 3.3 rebs σε 10 παιχνίδια της Γαλλίας και 2.3 pts και 2.4 rebs σε 7 παιχνίδια του EuroCup. Είναι ένας παίκτης που έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης αλλά ακόμα χρειάζεται πολλή δουλειά για να μπορέσει να αγωνιστεί στο NBA.

Marcus Denmon, 24, (PG/SG)- 59th pick (San Antonio Spurs) 2o12
Ο Αμερικάνος Guard απόφοιτος του University of Missouri, με το οποίο και είχε αρκετές ατομικές διακρίσεις, μετά την επιλογή του στο Draft 2012 και τη μη υπογραφεί συμβολαίου με τους Spurs, πήγε να παίξει στη Γαλλία και την Elan Chalon αλλά έσπασε το πόδι του στο πρώτο παιχνίδι με την ομάδα του. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε στην Τουρκία και την Tofas για να μετακομίσει φέτος στην Ιταλία και τη New Basket Brindisi. Θα συνεχίσει να υπογράφει συμβόλαια σε μικρές ομάδες της Ευρώπης με την ελπίδα να καταφέρει κάποια στιγμή να παίξει σε ομάδα της Euroleague. Φέτος έχει 15.9 pts και 3 rebs σε 8 παιχνίδια της Ιταλικής Λίγκας και 17.3 pts και 2.3 rebs σε 4 παιχνίδια του EuroChallenge.

Davis Bertans, 22, (SF/PF) - 42nd pick (Indiana Pacers) 2011
Ο Λετονός Forward με καριέρα σε Λετονία, Σλοβενία, Σερβία (Partizan) φέτος αγωνίζεται στην Ισπανία και τη Laboral Kutxa. Το 2011 είχε γίνει αρχικά επιλογή από τους Pacers για να καταλήξει στους Spurs. Το 2013 είχε έναν σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε εκτός παρκέ για ένα χρόνο σχεδόν και του ανέκοψε την πορεία στην καριέρα του. Έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα Σερβίας, ένα κύπελλο και μία φορα την Αδριατική Λίγκα με τη φανέλα της Partizan. Φέτος έχει 13.2 pts και 3.6 rebs σε 9 παιχνίδια της Ισπανικής Λίγκας και 11.3 pts και 4.1 rebs σε 7 παιχνίδια της Euroleague.

Adam Hanga, 25 years old (SG)- 42nd pick (San Antonio Spurs) 2011
Ο Ούγγρος Guard έχει παίξει basket σε 4 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Ξεκίνησε από τη χώρα του για να μετακομίσει στην Ισπανία και τη Manresa και από εκεί στην Laboral Kutxa για να καταλήξει φέτος στην Ιταλία και την Avellino ως δανεικός. Φέτος έχει 11.1 pts, 2.9 assists και 4.6 rebs σε 8 παιχνίδια της Ιταλικής Λίγκας.

Ryan Richards, 23, (PF) - 49th pick (San Antonio Spurs) 2010
Ο  Άγγλος Forward  έχει καταφέρει μέσα σε 6 χρόνια να αλλάξει 10 ομάδες και 9 χώρες. Στο μεγάλο λεξικό του basket δίπλα από το λήμμα ”Γυρολόγος” θα βρείτε τη φωτογραφία του. Έχει παίξει με σειρά σε Βέλγιο, Ισπανία, Ελβετία, Γεωργία, Πολωνία, Αυστρία, Ντουμπάι, Ελλάδα και φέτος αγωνίζεται στην Ουγγαρία. Έχει 15.4 pts και 6.6 rebs σε 7 παιχνίδια της Ουγγρικής Λίγκας και 19.8 pts και 7.8 rebs σε 4 παιχνίδια του EuroChallenge.

Toronto Raptors
DeAndre Daniels, 22, (SF) - 37th pick (Toronto Raptors) 2014
Ο Αμερικανός scorer είναι πρωταθλητής 2014 NCAA με το Connecticut και επελέγη από τους Raptors στη μέση του δεύτερου γύρου του τελευταίου draft. Έπαιξε μαζί τους στο Summer League αλλά δεν κατάφερε να βρει θέση στο roster τους και υπέγραψε συμβόλαιο στην Αυστραλία και τους Perth Wildcats. Στην Αυστραλία έχει σε 11 παιχνίδια πρωταθλήματος 13.7 pts, 7.5 rebs και 1.6 block. Αναλόγως με τη βελτίωση του θα έχει και τις αντίστοιχες ευκαιρίες στο NBA.
Tomislav Zubcic, 24, (PF) - 56th pick (Toronto Raptors) 2012
Ο Κροάτης ψηλός αγωνίζεται στη χώρα του με την Cedevita ενώ ξεκίνησε από την Cibona την καριέρα του. Φέτος έχει 6.3 pts και 3.6 rebs σε 10 παιχνίδια της Αδριατικής Λίγκας και 5 pts και 2.6 rebs σε 7 παιχνίδια της Euroleague. Γενικότερα δεν διεκδικεί με αξιώσεις θέση σε roster ομάδας NBA.
Utah Jazz
Raul Neto, 22, (PG) - 47th pick (Atlanta Hawks) 2013
O Βραζιλιάνος άσσος ξεκίνησε την καριέρα του από τη χώρα του και φέτος μετακόμισε στην Ισπανία και τη Murcia. Παρόλο την επιλογή του στο Draft 2013 επέλεξε να συνεχίσει να παίζει στη Βραζιλία για να κάνει φέτος το βήμα για την Ευρώπη. Φέτος έχει 9.6 pts και 4.8 assists σε 9 παιχνίδια της Ισπανικής Λίγκας. Το μέλλον θα δείξει αν ήρθε στην Ευρώπη για Eurostash ή για Eurotrip.
Washington Wizards
Tomas Satoransky, 23, (SG) - 32nd pick (Washington Wizards) 2012
Ο Τσέχος Guard μετά από 5 πετυχημένα χρόνια στη Sevilla, υπέγραψε 2ετες συμβόλαιο με τη Barcelona. Έγινε επιλογή στο Draft 2012 από τους Wizards αλλά δεν διεκδίκησε ποτέ με αξιώσεις μια θέση στο roster τους παρόλο που αγωνίστηκε μαζί τους στο Summer League 2012. Φέτος έχει 6.5 pts και 2.2 assists σε 6 παιχνίδια της Ισπανικής Λίγκας και 5.7 pts και 3.7 assists σε 6 παιχνίδια της Euroleague.

 

The following two tabs change content below.

Petros Kaounis

Πρωταθλητής LOL Fantasy League 2014-15 ενάντια σε κάθε λογική. H απαγόρευση του hand-checking σκότωσε μια πολλά υποσχόμενη μπασκετική καριέρα. Βλέποντας τα όνειρά του να γίνονται συντρίμμια, το έριξε στα βιβλία. Όταν τα άλλα παιδάκια προσπαθούσαν να αντιγράψουν στα τσιμέντα τις φιγούρες του MJ, αυτός αντέγραφε τις αγκωνιές του Bill Laimbeer. Από οικονομολόγος κατέληξε συντάκτης στη μεγαλύτερη μπασκετική ιστοσελίδα του κόσμου (www.theballhog.net), με μοναδικό του στόχο να φάει την έδρα του Zach Lowe. Αγαπημένη του Pick Up Line: «Ώστε δεν πρόλαβες τον Γκάλη με σορτσάκι,ε;; Ενδιαφέρον…».