Euroleague Week 6 Preview

Posted on Nov 18 2015 - 6:33pm by Petros Kaounis

Ξεκίνημα του δεύτερου γύρου της φάσης των ομίλων της Euroleague, με ένα παιχνίδι να διεξάγεται Τετάρτη και τα υπόλοιπα Πέμπτη και Παρασκευή. Η αυλαία του πρώτου γύρου ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και αρκετά ωραία παιχνίδια και γέννησε προσδοκίες για έναν ακόμα καλύτερο δεύτερο γύρο. Τα παιχνίδια σιγά σιγά θα αρχίσουν να αποκτούν και βαθμολογική σημασία, αν και με το υπάρχον σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, σπάνια γίνονται εκπλήξεις τόσο νωρίς. Για να δούμε όμως αναλυτικά τί περιμένουμε αυτή τη βδομάδα στα ευρωπαϊκά παρκέ. Να σημειώσουμε, πως όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν κάτω από τη σκιά των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων της προηγούμενης Παρασκευής στο Παρίσι, και θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Group A

Real Madrid (2-3) vs Khimki Moscow Region (3-2)

Τί περιμένουμε να δούμε: Η αγωνιστική ξεκινάει χρονικά με ένα δυνατό παιχνίδι, που θα διεξαχθεί Τετάρτη βράδυ στη Μαδρίτη. Οι γηπεδούχοι μετά την απρόσμενη ήττα από τη Strasbourg την προηγούμενη βδομάδα, βρέθηκαν στην τέταρτη θέση του ομίλου μαζί με άλλες τρεις ομάδες, στη λήξη του πρώτου γύρου. Από την άλλη, η Khimki έχασε στο τέλος στην Κωνσταντινούπολη, από τη Fenerbahce, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε από την ευστοχία των παικτών των φιλοξενούμενων στις βολές. Αναμένεται ανοιχτό παιχνίδι, καθώς πρόκειται για δύο επιθετικές ομάδες, με ίδια στατιστικά σε όλους τους τομείς.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι: Οι περιφερειακοί και των δύο ομάδων ήταν καλοί στα παιχνίδια της τελευταίας βδομάδας στα επιθετικά τους καθήκοντα, αλλά οι ομάδες τους ηττήθηκαν, γεγονός που δείχνει τις τρύπες στην αμυντική τους λειτουργία. Τα rosters των δύο ομάδων διαθέτουν παίκτες υψηλού επιπέδου τόσο στην περιφέρεια όσο και μέσα στη ρακέτα. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η Khimki είχε κερδίσει άνετα και μάλιστα με 14 πόντους διαφορά, αλλά η Real δεν ήταν ακόμα έτοιμη εκείνο το διάστημα. Αν είναι να κριθεί κάπου αυτό το παιχνίδι, αυτό θα είναι στις λεπτομέρειες. Μιλάμε για ένα παιχνίδι μεταξύ δύο ομάδων που βρίσκονται στις κορυφαίες έξι της διοργάνωσης σε ενεργητικό πόντων, rebounds, blocks, εύστοχα τρίποντα και συνολικό ranking.

Ποιούς περιμένουμε να δούμε: Όλους. Σε κάθε θέση τα ματσαρίσματα που θα δημιουργούνται θα έχουν ενδιαφέρον. Είναι το παιχνίδι που ξεχωρίζει αυτή την αγωνιστική στη Euroleague.

FC Bayern Munich (2-3) vs Fenerbahce Istanbul (4-1)

Τί περιμένουμε να δούμε: Ακόμα ένα δυνατό παιχνίδι με εξαιρετικό ενδιαφέρον για το Group A θα γίνει αυτήν τη βδομάδα. Η FC Bayern θέλει να αποφύγει πάση θυσία μια δεύτερη εντός έδρας ήττα, μετά από εκείνη της προηγούμενης βδομάδας κόντρα στον Crvena Zvezda. Μια νέα ήττα θα την βάλει σε βαθμολογικούς μπελάδες καθώς τόσο η Strasbourg όσο και ο Crvena Zvezda δείχνουν να ανεβάζουν απόδοση. Η Fenerbahce μετά τη σημαντική νίκη της προηγούμενης βδομάδας επί της Khimki, θέλει να περάσει από μια δύσκολη έδρα και να διατηρήσει το πλεονέκτημα για την πρώτη θέση του ομίλου.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι: Η Fenerbahce αναμένεται να χτυπήσει μέσα στη ρακέτα το παιχνίδι, παίζοντας συνεχόμενα pick ‘n’ roll με τους Udoh και Vesely. Η Bayern θα προσπαθήσει να σταματήσει τόσο αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού όσο και να επιδοθεί σε καλά box outs, μιας και η τουρκική ομάδα ζει και αναπνέει για τα επιθετικά rebounds1)Πρόκειται για την δεύτερη καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης, μαζί με τον Ολυμπιακό, καθώς μετράει 64 επιθετικά σε πέντε παιχνίδια. Η Fenerbahce, πάντως, έχει το πλεονέκτημα να κατεβάζει ψηλά σχήματα στο παρκέ με τον Datome στη θέση 3 και να δημιουργεί πολλές καταστάσεις σε post παιχνίδι.

Ποιούς περιμένουμε να δούμε: Τον Djedovic, πέμπτο scorer μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, να είναι η βασική επιθετική απειλή της Bayern. Από πλευράς Fenerbahce περιμένουμε να δούμε τη μπαλα να ακουμπάει συνεχώς στην επίθεση πάνω στο δίδυμο των Vesely και Udoh.

Strasbourg (2-3) vs Crvena Zvezda Telekom Belgrade (2-3)

Τί περιμένουμε να δούμε: Με τις νίκες τους την προηγούμενη βδομάδα, απέναντι σε Real Madrid και FC Bayern αντίστοιχα, οι δύο ομάδες ξαναβρέθηκαν σε τροχιά πρόκρισης στο Top 16. Οι γηπεδούχοι θέλουν να διατηρήσουν το απόλυτο στην έδρα τους και οι φιλοξενούμενοι θέλουν να πετύχουν τη δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη τους. Η Strasbourg έχει δείξει καλά δείγματα γραφής στα εντός έδρας παιχνίδια της μέχρι στιγμής αλλά η διαφορά στην απόδοση του Crvena Zvezda της προηγούμενης βδομάδας, σε σχέση με όσα είχαμε δει μέχρι τότε από τους Σέρβους, μετατρέπει το συγκεκριμένο παιχνίδι από αδιάφορο σε εξαιρετικά ενδιαφέρον. Στο μεταξύ τους παιχνίδι στον πρώτο γύρο οι Σέρβοι είχαν επικρατήσει με διαφορά 22 πόντων και έχουν το πλεονέκτημα σε περίπτωση μεταξύ τους ισοβαθμίας.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι: Ενώ και οι δύο ομάδες είχαν παρουσιάσει πρόβλημα στην επίθεση, την προηγούμενη βδομάδα πέτυχαν 93 και 90 πόντους αντίστοιχα. Στατιστικά η Strasbourg φαίνεται να έχει το πάνω χέρι αλλά πολλά θα κριθούν από την ευστοχία των παικτών της στα σουτ τριών πόντων. Αυτό, είναι εξάλλου το βασικότερο στοιχείο του παιχνιδιού της ομάδας. Από την άλλη, ο Crvena Zvezda ρίχνει το βάρος του στις επιθέσεις μέσα από τη ρακέτα με τους Zirbes και Stimac στη θέση 5 και τους Miller και Simonovic στη θέση 4.

Ποιούς περιμένουμε να δούμε: Όλα τα μάτια θα είναι καρφωμένα πάνω στον Jovic του Crvena Zvezda, κάτοχο του record με τις περισσότερες assists σε ένα παιχνίδι (19) στη διοργάνωση, από την προηγούμενη βδομάδα. Για να σταθούν επάξια απέναντι στο δημιουργικό του ρόλο, οι Campbell και Beaubois της Strasbourg, θα πρέπει να είναι εξίσου καλοί στο κομμάτι της δημιουργίας και να περιορίσουν τα 17 λάθη ανά παιχνίδι της ομάδας τους.

Group B

Cedevita Zagrab (3-2) vs Ολυμπιακός (4-1)

Τί περιμένουμε να δούμε: Το συγκεκριμένο παιχνίδι αναμένεται να είναι αρκετά δυνατό με τις δύο ομάδες να ψάχνουν την τέταρτη σερί τους νίκη στη διοργάνωση. Η Cedevita έχει να ηττηθεί από το εντός έδρας παιχνίδι με τη Limoges και ο Ολυμπιακός από το εκτός κόντρα στην Kutxa. Μετά την μεγάλη του νίκη απέναντι στην Efes την προηγούμενη βδομάδα, μέσα στην Κωνσταντινούπολη, ο Ολυμπιακός ξεμπέρδεψε νωρίς με το άγχος περί πρόκρισης στο Top 16 και έμεινε μόνος του στην κορυφή του ομίλου. Όπως βγαίνει όμως από τις δηλώσεις των παικτών, των παραγόντων και του προπονητικού team των ερυθρολεύκων τις μέρες μετά το παιχνίδι, θα προτιμούσαν να μην είχαν κερδίσει στο Abdi Ipekci, από το να χάσουν τον Young με σοβαρό τραυματισμό για όλη την χρονιά. Ο χρόνος πίσω δεν γυρνά οπότε ο Ολυμπιακός θα πρέπει να καλύψει το μεγάλο αυτό κενό με εσωτερικές λύσεις ανάγκης προς το παρόν, μέχρι να αποκτηθεί κάποιος αντικαταστάτης. Στην αναμέτρηση της Κροατίας, δεν θα αγωνιστούν οι Σπανούλης και Πρίντεζης, ώστε να μην ρισκάρουν κάποια υποτροπή στους μικροτραυματισμούς που τους ταλαιπωρούσαν και ουσιαστικά μιλάμε για μια τελείως διαφορετική ομάδα. Η Cedevita έκανε ένα άσχημο ξεκίνημα στη διοργάνωση με δύο ήττες στις πρώτες δύο αγωνιστικές, η μία κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά από τότε κατάφερε και νίκησε Milano, Kutxa και Efes, ομάδες αρκετές καλύτερες από την ίδια, στα χαρτιά τουλάχιστον. Σίγουρα είναι μια από τις ομάδες-έκπληξη της διοργάνωσης και με μια νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό, θα κλειδώσει σχεδόν την πρόκριση της στο Top 16.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι: Στην παράταση! Λέτε να δούμε τρίτο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι του φετινού Ολυμπιακού στην Euroleague να κρίνεται στην παράταση; Καθόλου απίθανο με τον κλειστό ρυθμό που θα επιλέξουν να ακολουθήσουν και οι δύο ομάδες. Η Cedevita έχει για όπλα της τα rebounds που καθαρίζουν οι ψηλοί της, την ευστοχία της μέσα στη ρακέτα, ειδικά με τον Bilan, και τους Pullen και Babic να απειλούν συνεχώς από την περιφέρεια. Στα δύο πρώτα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει λύσεις ανάγκης καθώς με τον Young στο roster του, ανάγκαζε τους αντιπάλους του να σουτάρουν με μόλις 41% μέσα από τη ρακέτα. Και σε αυτό το παιχνίδι ο Ολυμπιακός θα βασιστεί στην άμυνα του, αλλά θα πρέπει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το περιφερειακό κομμάτι της.

Ποιούς περιμένουμε να δούμε: Τον Hunter να προστατεύεται από fouls όσο περισσότερο γίνεται και τον Αγραβάνη να παίζει άμυνα πάνω στον Bilan. Ο Lojeski θα αναλάβει το κομμάτι του σκοραρίσματος του Ολυμπιακού αφού δεν θα αγωνιστούν οι Σπανούλης και Πρίντεζης.

Laboral Kutxa Gasteiz (3-2) vs EA7 Emporio Armani Milan (1-4)

Τί περιμένουμε να δούμε: Η Kutxa έκανε το χειρότερό της παιχνίδι την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στην Cedevita, πετυχαίνοντας μόλις 67 πόντους, ενώ πριν από το συγκεκριμένο ματς, είχε 92,8 μ.ο. Τη ζημιά την έπαθε κυρίως μέσα στη ρακέτα, καθώς έχασε τη μάχη των rebounds κατά κράτος, δίνοντας συνεχώς δεύτερες ευκαιρίες στους παίκτες της κροατικής ομάδας. Στην αντίπερα όχθη, η Armani κατάφερε να χάσει και από τη Limoges, επιβεβαιώνοντας πως είναι η πιο αδύνατη ομάδα του Group B. Πλέον ο ιταλικός σύλλογος θα δώσει όλα τα παιχνίδια της με την πλάτη στον τοίχο, για την πρόκριση στο Top 16. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, πάντως, είχε κερδίσει στο τέλος την Kutxa αλλά τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα μέσα στην έδρα των Βάσκων.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι: Η Armani ενισχύθηκε με τον Sanders, αλλά ο παίκτης θα είναι σε θέση να βοηθήσει από τον Ιανουάριο λόγω ενός τραυματισμού στο χέρι. Κίνηση παράξενη αν σκεφτεί κανείς πως η Armani χρειάζεται άμεση βοήθεια για να καταφέρει να πάρει την πρόκριση στο Top 16. Η Kutxa θα χτυπήσει τους Ιταλούς μέσα στη ρακέτα, κυρίως με τον Μπουρούση και θα προσπαθήσει να επιβάλλει από την αρχή τον γρήγορο ρυθμό της. Αν οι φιλοξενούμενοι θέλουν να έχουν τύχη, τότε θα πρέπει να βελτιώσουν σημαντικά το 43,2% με το οποίο σουτάρουν στα δίποντα.

Ποιούς περιμένουμε να δούμε: Τους Barac και Lawal να προσπαθούν να σταματήσουν τον Μπουρούση, όχι μόνο στο σκοράρισμα αλλά και στο να γίνει σημείο αναφοράς για τις επιθέσεις της Kutxa. Από την πλευρά της Armani, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα περισσότερο από ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι του Gentile.

Anadolu Efes Istanbul (2-3) vs Limoges CSP (2-3)

Τί περιμένουμε να δούμε: Η Efes δεν βρίσκεται στην καλύτερη της κατάσταση και αυτό εκτός από την Euroleague, φαίνεται και στο τουρκικό πρωτάθλημα. Θα κάνει τα πάντα όμως για να πάρει μια εύκολη και άνετη νίκη απέναντι στη Limoges ώστε να τονωθεί ψυχολογικά. Δεν θέλει σε καμία περίπτωση να αφήσει ανοιχτό παράθυρο για δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα. Από την άλλη πλευρά η Limoges, πέτυχε τη νίκη απέναντι στην Armani την προηγούμενη αγωνιστική αλλά δεν νομίζουμε να έχει πολλές ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Θα πρέπει να υπερβεί εαυτόν αν θέλει να καταφέρει κάτι τέτοιο και σίγουρα η έδρα της Efes δεν είναι και το πιο εύκολο σημείο εκκίνησης.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι: Αν η Limoges, θέλει να έχει ελπίδες για τη νίκη στην Κωνσταντινούπoλη, θα πρέπει να σταματήσει τα περιφερειακά σουτ των Τούρκων και να μην τους αφήσει να τρέξουν το γήπεδο με το ρυθμό που είδαμε στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό. Κλειδί στο ματς θα είναι και η δημιουργικότητα του Heurtel που ανεβάζει επίπεδο την επίθεση της ομάδας του.

Ποιούς περιμένουμε να δούμε: Τον Granger να συνεχίζει τις καλές του εμφανίσεις μετά τους 26 πόντους που σκόραρε κόντρα στον Ολυμπιακό. Για τον Heurtel και το ρόλο του τα έχουμε γράψει αρκετές φορές φέτος και θα συνεχίσουμε να τα γράφουμε. Από πλευράς Limoges, ο Bongou-Colo μαζί με τον Traore θα είναι οι βασικές απειλές.

Group C

Zalgiris Kaunas (2-3) vs Stelmet Zielona Gora (1-4)

Τί περιμένουμε να δούμε: Σίγουρα το παιχνίδι δεν είναι από αυτά που θα εστιάσει κάποιος φίλαθλος αν έχει άλλες εναλλακτικές. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από εκτός έδρας ήττες, με την Zalgiris να χάνει στο ΟΑΚΑ με 35 πόντους διαφορά από τον Παναθηναϊκό και την Gora με 11 από την Karsiyaka στη Σμύρνη. Στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων, οι Λιθουανοί είχαν καταφέρει να φτάσουν στη νίκη, επικρατώντας 66-62 σε ένα κλειστό παιχνίδι, όπως μαρτυράει και το τελικό σκορ. Το ίδιο κλειστό παιχνίδι αναμένουμε να δούμε και στη Λιθουανία. Η Zalgiris αναμένεται να έχει τον πρώτο λόγο, λόγω έδρας, αλλά για να πάρει τη νίκη θα πρέπει να βελτιώσει τα ποσοστά ευστοχίας της στα σουτ.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι: Στην απόδοση των ψηλών της Zalgiris, που έχουν σηκώσει το βάρος του επιθετικού παιχνιδιού της ομάδας, μέχρι τώρα στην διοργάνωση. Η Zalgiris ενισχύθηκε στην περιφέρεια με τον Hanlan, σε μια προσπάθεια να πάρει σκορ και από εκεί, μιας και στα μέχρι τώρα παιχνίδια της, σούταρε με μόλις 29,8% στα τρίποντα.

Ποιούς περιμένουμε να δούμε: Οι Ponitka και Moldoveanu είναι οι βασικές απειλές των Πολωνών και θα χτυπήσουν την αδύναμη περιφέρεια των Λιθουανών. Σε ένα κλειστό παιχνίδι, παίκτες που μπορούν να βάλουν 2-3 μεγάλα σουτ, είναι το στοιχείο που – λογικά – θα κάνει τη διαφορά.

FC Barcelona Lassa (4-1) vs Pinar Karsiyaka Izmir (2-3)

Τί περιμένουμε να δούμε: Στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, που ήταν και το πρώτο ιστορικά της Karsiyaka στη διοργάνωση, οι πρωταθλητές Τουρκίας μας συστήθηκαν με μια καλή και δυναμική εμφάνιση που τους έδωσε τη νίκη. Από εκεί και πέρα όμως έχουν καταφέρει να κερδίσουν μόνο τη Gora εντός έδρας, κάτι που συνέβη την προηγούμενη βδομάδα. Η Barcelona από την άλλη, μετά από εκείνη την ήττα δεν έχει ξαναχάσει στη διοργάνωση. Θα εκμεταλλευτεί την έδρα της αλλά και την αδυναμία που δείχνει η Karsiyaka μακριά από τη δική της και θα προσπαθήσει να τελειώσει από νωρίς τις ελπίδες των φιλοξενουμένων για κάτι καλό.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι: Η Barcelona έχει την καλύτερη αμυντική απόδοση μέχρι στιγμής στη διοργάνωση, καθώς δέχεται μόλις 68,2 πόντους ανά παιχνίδι. Η Karsiyaka έχει τους λιγότερους πόντους ενεργητικό από τις 24 ομάδες της διοργάνωσης, καθώς πετυχαίνει μόλις 69 ανά παιχνίδι. Αν η αμυντική απόδοση της Barcelona πιάσει τα γνωστά επίπεδα της, τότε οι παίκτες της Karsiyaka θα έχουν ένα ακατόρθωτο έργο μπροστά τους.

Ποιούς περιμένουμε να δούμε: Tomic και Doellman είναι οι δύο παίκτες που κάνουν τη διαφορά στη ρακέτα της Barcelona. Απέναντι τους θα βρουν τους Iverson και Palacios της Karsiyaka οπότε αναμένουμε δυνατές μονομαχίες.

Παναθηναϊκός (2-3) vs Lokomotiv Kuban Krasnodar (4-1)

Τί περιμένουμε να δούμε: Ο Παναθηναϊκός καλείται να δώσει το πρώτο δυνατό τεστ για φέτος στην έδρα του. Στα δύο εκτός έδρας που προηγήθηκαν, τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά και δεν θέλει να δώσει παραπάνω δικαιώματα με μια ήττα μέσα στο σπίτι του. Η ομάδα του Sasa Djordjevic, νίκησε εύκολα τη Zalgiris την περασμένη βδομάδα, πιάνοντας επίπεδα εξαιρετικής απόδοσης – για ακόμα μια φορά φέτος – στο ΟΑΚΑ. Η Lokomotiv έρχεται στην Αθήνα, μετά από την εκτός έδρας ήττα απέναντι στη Barcelona και θέλει να πετύχει μια εκτός έδρας νίκη που θα την καταστήσει φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου. Πρόκειται για ένα από τα δυνατά παιχνίδια αυτής της αγωνιστικής και η παρουσία του coach Μπαρτζώκα στον πάγκο των φιλοξενούμενων το κάνει περισσότερο ενδιαφέρον.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι: Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πάρει τον έλεγχο των rebounds, για να μην αφήσει την Kuban να εκτελεί επιθέσεις σε ανοιχτό γήπεδο. Φέτος ο Παναθηναϊκός δεν έχει δείξει καλά στοιχεία σε αυτόν τον τομέα (τρίτη χειρότερη ομάδα στη διοργάνωση), την στιγμή που οι Ρώσοι κατεβάζουν 10,6 επιθετικά rebounds ανά παιχνίδι.

Ποιούς περιμένουμε να δούμε: Ο Singleton αυτή τη φορά θα έχει τον Gist απέναντι του και δεν θα μπορέσει να κάνει τη ζημια που έκανε στο πρώτο παιχνίδι. Αναμένουμε τους guards του Παναθηναϊκού να πιέζουν συνέχεια τους περιφερειακούς της Kuban που κάνουν αρκετά λάθη, ώστε να κλέψουν μπάλες ή να τους χαλάσουν επιθέσεις.

Group D

Maccabi FOX Tel Aviv (1-4) vs CSKA Moscow (4-1)

Τί περιμένουμε να δούμε: Την Maccabi με τον Tabak στον πάγκο της για πρώτη φορά στην Euroleague, να θέλει να κάνει μια νέα αρχή και, το σημαντικότερο, ένα βήμα πρόκρισης στο Top 16 της διοργάνωσης. Απέναντι στην πανίσχυρη CSKA, όμως, το έργο που θα έχει ο νέος coach των Ισραηλινών δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Θα πρέπει να βελτιώσει κατά πολύ την επίθεση της ομάδας, η οποία μέχρι στιγμής βρίσκεται ανάμεσα στις πέντε χειρότερες της διοργάνωσης και παράλληλα να προστατέψει την άμυνα του από τον ρυθμό που μπορούν να δώσουν οι περιφερειακοί της CSKA στο παιχνίδι. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, από την άλλη, γνώρισε την εντός έδρας ήττα από τη Malaga στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια που θα κρίνουν την πρώτη θέση στον όμιλο, με τους περιφερειακούς της να αντιμετωπίζονται άψογα από τους αντίστοιχους της Malaga. Το σίγουρο είναι πως σε αυτό το παιχνίδι οι παίκτες της Maccabi θα πρέπει να τα δώσουν όλα για να πετύχουν τη νίκη.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι: Από τον ρυθμό που θα πάρει το παιχνίδι. Η Maccabi δεν φαίνεται να μπορεί να ακολουθήσει παιχνίδια με υψηλό σκορ και γρήγορο ρυθμό2)Τι φτάσαμε να γράφουμε… και η άμυνα της θα πρέπει κάνει την υπέρβαση αν θέλει να διεκδικήσει το ροζ φύλλο.

Ποιούς περιμένουμε να δούμε: Τον Teodosic να τρέχει τις επιθέσεις των Ρώσων και τον De Colo να εκτελεί σε κάθε ανοιχτό σουτ που θα βρίσκει. Από την πλευρά της Maccabi περιμένουμε ακόμα να δούμε ένα μεγάλο παιχνίδι από τον Rochestie.

Brose Baskets Bamberg (3-2) vs Unicaja Malaga (5-0)

Τί περιμένουμε να δούμε: Η Bamberg ενισχύθηκε μέσα στη ρακέτα με τον Radosevic και θέλει να αποδείξει πως είναι έτοιμη για την υπέρβαση με μια νίκη απέναντι στην μόνη αήττητη ομάδα της διοργάνωσης. Περιμένουμε ένα παιχνίδι με υψηλό σκορ, καθώς οι δύο ομάδες βασίζονται στις επιθέσεις τους και πιο συγκεκριμένα στις περιφέρειες τους. Η Bamberg κέρδισε εκτός έδρας τη Sassari την προηγούμενη βδομάδα και η Malaga την CSKA μέσα στη Μόσχα. Μπορεί το παιχνίδι να έχει δυνατό φαβορί αλλά η εικόνα της Bamberg φέτος μας δίνει ελπίδες για να δούμε ένα παιχνίδι που θα κριθεί προς το τέλος.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι: Στην απόδοση των περιφερειακών της Malaga που έχουν την ομάδα τους στην πρώτη θέση των ομαδικών assists και τελευταία σε συνολικά λάθη. Γίνεται εύκολα κατανοητό, λοιπόν, πως μιλάμε για δημιουργία υψηλού επιπέδου από μια περιφέρεια που λειτουργεί σαν ρολόι. Από την άλλη, η Bamberg βασίζεται επίσης στην περιφέρεια της και περισσότερο στα σουτ τριών πόντων και εκεί θα προσπαθήσει να χτυπήσει τη Malaga.

Ποιούς περιμένουμε να δούμε: Τον MVP της Week 5 της Euroleague, Nicolo Melli απέναντι σε έναν εξαιρετικό σκόρερ όπως ο Kuzminskas. Μιλάμε για δύο παίκτες που ανήκουν στο Top 20 των παικτών της Euroleague βασιζόμενοι στη μέχρι τώρα απόδοση τους.

Dinamo Banco di Sardegna Sassari (0-5) vs Darussafaka Dogus Istanbul (2-3)

Τί περιμένουμε να δούμε: Ένα παιχνίδι που από πλευράς ονομάτων δεν θα τραβήξει αρκετούς φιλάθλους στο να το δουν, στο τέλος μπορεί να βγει καλό. Η Sassari ψάχνει την πρώτη της νίκη στη φετινή διοργάνωση, καθαρά για λόγους γοήτρου πλέον, καθώς δεν έχει ελπίδες πρόκρισης. Η Darussafaka, από την άλλη, θέλει να κάνει την υπέρβαση και να προκριθεί στο Top 16 της Euroleague και τι ιδανικότερο για εκείνη να ξεκινήσει το δεύτερο γύρο με μια εκτός έδρας νίκη.

Πού θα κριθεί το παιχνίδι: Η Darussafaka είναι καλύτερη σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες αλλά θα πρέπει να το αποδείξει και στο παρκέ για να πετύχει τη νίκη. Ειδικότερα στον τομέα των rebounds, υπερτερεί κατά πολύ των Ιταλών και αναμένεται να έχει σημαντικό αριθμό παραπάνω επιθέσεων.

Ποιούς περιμένουμε να δούμε: Την τριάδα των ψηλών της Darussafaka (Slaughter, Aldemir και Erden) να είναι η βασική πηγή επιθέσεων για τους φιλοξενούμενους.

 

The following two tabs change content below.

Petros Kaounis

Πρωταθλητής LOL Fantasy League 2014-15 ενάντια σε κάθε λογική. H απαγόρευση του hand-checking σκότωσε μια πολλά υποσχόμενη μπασκετική καριέρα. Βλέποντας τα όνειρά του να γίνονται συντρίμμια, το έριξε στα βιβλία. Όταν τα άλλα παιδάκια προσπαθούσαν να αντιγράψουν στα τσιμέντα τις φιγούρες του MJ, αυτός αντέγραφε τις αγκωνιές του Bill Laimbeer. Από οικονομολόγος κατέληξε συντάκτης στη μεγαλύτερη μπασκετική ιστοσελίδα του κόσμου (www.theballhog.net), με μοναδικό του στόχο να φάει την έδρα του Zach Lowe. Αγαπημένη του Pick Up Line: «Ώστε δεν πρόλαβες τον Γκάλη με σορτσάκι,ε;; Ενδιαφέρον…».

References
1 Πρόκειται για την δεύτερη καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης, μαζί με τον Ολυμπιακό, καθώς μετράει 64 επιθετικά σε πέντε παιχνίδια
2 Τι φτάσαμε να γράφουμε…