Ball Hog’s NBA Quentin Tarantino Power Rankings

Posted on Mar 9 2016 - 12:57pm by The Ball Hog
Categorized as
2908
Tagged as

Δύο Tarantino lovers, οι Γιάννης Χάτσιος και Μήτσος Μαυράκης, και ένας Tarantino hater, ο Άρης Τόλιος, βρέθηκαν στα γραφεία του site μας με μια σκέψη στο μυαλό: με την σεζόν να βρίσκεται στην τελευταία της στροφή, να φτιάξουν τα power rankings των ομάδων του ΝΒΑ. Αλλά όχι με τη μορφή μιας απλής, τετριμμένης κατάταξης… Για το λόγο αυτό επιστράτευσαν ειδικούς ερευνητές, δεκάδες βοηθούς για να γεμίζουν διαρκώς με τσάι τις κούπες τους, κουστουμάτους με όπλα, πυγμάχους που στήνουν αγώνες, σαδιστές, ληστές, δολοφόνους, γητευτές black mamba, κατασκευαστές σπαθιών Hattori Hanzo, Γερμανούς, Εβραίους, ξανθιές, μαύρους, βλάχους, και τελικά, πέρασαν στην Ιστορία. Με περηφάνια, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε τα Ball Hog’s NBA Quentin Tarantino Power Rankings, με δύο υποσημειώσεις: τα rankings βασίζονται στην κατάταξη των ομάδων μέχρι τoν Μάρτη και δεν συνυπολογίζεται η πιο πρόσφατη “ταραντινιά” (“The Hateful Eight”), η οποία παραπέμπεται σε προσεχές project. Κλείνοντας, οι συντάκτες κοιτάχτηκαν και είπαν μεταξύ τους “You know somethin’, Utivich? I think this just might be my masterpiece!”, χωρίς κάποιος από τους τρεις να λέγεται καν Utivich! Τέλος, πάντων…

Στο υπόγειο με τον Zed, τον Maynard και το Gimp 1)κοινώς, από το κακό στο χειρότερο

30. Brooklyn Nets as Tim Roth aka “Ringo”/”Pumpkin” & Amanda Plummer aka Yolanda/Honey Bunny (Pulp Fiction):

Ψυχωτικοί, ψευτοφιλόδοξοι και ολίγον τι βλάκες. Αυτό μπορεί να περιγράψει τους “Pumpkin” – “Honey Bunny”. Το ίδιο ακριβώς περιγράφει και τους Nets. Την ώρα που όλη η υπόλοιπη λίγκα είτε προσπαθεί να μετατραπεί σε κάποιας κλίμακας contender (για τον τίτλο, για την division του, για τα playoffs, ακόμα και για στοχευμένο tanking), οι Nets θα πατήσουν το “reset”, μόνο που δεν έχουν σχέδιο, δεν έχουν προπονητή, έχουν έναν GM  που μόλις προσλήφθηκε τους αποκάλεσε “New Jersey Nets” και για του χρόνου έχουν δύο πράγματα να ελπίζουν: την επιστροφή του Jarrett Jack και τo καινούριοo όνομα του coach τους. Α, και ο GM μας να μάθει πως παίζουν πια στο Brooklyn. Η δε βιωσιμότητα του πλάνου τους αποτυπώνεται στο πως θα επιδράσει το draft πάνω τους τα επόμενα χρόνια: 2nd round pick από το 2017 και 1st round pick από το 2019. Sounds like a plan. Μου θυμίζει την ιδέα για ληστεία σε diner. Σωστά, pumpkin;

29. Philadelphia Sixers as Kurt Russell aka Stuntman Mike McKay (Death Proof):

Στα πίσω καθίσματα ενός γρήγορου αυτοκινήτου χωρίς πόρτες που το οδηγάει κασκαντέρ με οριακή προσωπικότητα (at best). Αυτό θα μπορούσε να περιγράψει τους Sixers στα χέρια του Sam Hinkie. Κάποιες φορές ο κασκαντέρ μπορεί να σου προσφέρει ένα τρομερό και μη θανατηφόρο thrill (πράγματι αυτό μπορεί να συμβεί αν τα μούσκουλα του ανακάμπτοντος Embiid αντιστοιχούν όντως σε αυτό που θα δείξει του χρόνου). Ψέματα – και τότε θα πρέπει να φύγει κάποιος από τους Noel – Okafor. Γράψτε λάθος. Οι Sixers, προεξαρχόντος του αξιαγάπητου Ish, θα πάνε “σαν το σκυλί στ’ αμπέλ’ “. Και όπως στο “Death Proof”, ο Stuntman Sam θα έχει και μια δεύτερη φουρνιά “συνοδηγών” για να τους βάλει στο “τρελάμαξο”: πέντε ενδεχόμενα first round picks (και ένα δικό τους, έξι) από Warriors, Heat, Lakers, Thunder, Kings.

28. Phoenix Suns as Robert De Niro aka Louis Gara (Jackie Brown):

Κάποτε ήταν ταλαντούχος και “big deal”, όπως ακριβώς κι οι Suns πρόπερσι. Τώρα είναι μια ομάδα/χαρακτήρας loser, ένα πραγματικό “beta male”, μέσα σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό σύμπαν ικανών και αδίστακτων χαρακτήρων στο Jackie Brown/ομάδων στη Δύση. Κάτι φταίει, όμως και “βρωμάνε” (όπως κυριολεκτικά ο Louis Gara). Απρόβλεπτοι όσο δεν πάει, έτοιμοι να αναδείξουν κάθε χρόνο το επόμενο ζεύγος two-guard με all-star potential -μέχρι να τραυματιστεί κάποιος και να αναβληθεί το μπαμ για την επόμενη χρονιά. Όταν δε πέσουν τα φώτα πάνω τους, θα πανικοβληθούν, αγγίζοντας το χαμηλό ταβάνι τους. Η χρόνια παραμονή στη φυλακή (εκτός playoffs), μαζί με την κατάχρηση εθιστικών ουσιών (εκρηκτικοί scoring guards), έχουν στρεβλώσει την εικόνα τους για την πραγματικότητα και έχουν καταστρέψει το νευρικό τους σύστημα, με αποτέλεσμα μια χαρούμενη σκανδάλη που σκοτώνει τις δικές τους Melanie, στα πρόσωπα των Goran Dragic, Isaiah Thomas και Morris twins.

27. Los Angeles Lakers as Leonardo DiCaprio aka “Monsieur” Calvin J. Candie (Django Unchained):

Πράγματι μόνο κάποιος “Mandingo fighting” enthusiast θα μπορούσε να αντέχει μια ολόκληρη σεζόν 82 αγώνων να βλέπει νεανικά δυνατά αθλητικά κορμιά, όπως αυτά των Russell, Randle, Nance και Clarkson, να βασανίζονται με τέτοιο βάναυσο τρόπο. Έτσι, στον ρόλο του κοσμοπολίτη Calvin Candie, έχουμε τον Kobe, που βασανίζει, με τον τρόπο του, νέους αθλητές, αναγκάζοντας τους να χάνουν κυριολεκτικά ένα χρόνο από την καριέρα τους για να κάνουν τον θίασο στα standing ovation του Black Mamba. Και συν τοις άλλοις, να τον βλέπουν να το παίζει και “Ευρωπαίος” (ο Candie Γάλλος, ο Bryant Ιταλός).

26. Minnesota Timberwolves as Zoë Bell aka herself, Rosario Dawson aka Abernathy Ross, Mary Elizabeth Winstead aka Lee Montgomery, Tracie Thoms aka Kim Mathis, Vanessa Ferlito aka Arlene, Sydney Tamiia Poitier aka Jungle Julia, Jordan Ladd aka Shanna, Rose McGowan aka Pam (Death Proof):

Aντί για το πρόσωπο της Ferlito βλέπω την βλακόφατσα του LaVine με το εφηβικό μουστάκι. Σε ευχαριστώ Ball Hog…

Κάποιος έχει κλειδώσει οκτώ “αιθέριες υπάρξεις” (τέσσερις σε κάθε φάση) σε ένα αμάξι κασκαντέρ σε μια βόλτα που αλλιώς ξεκίνησε (“how about that lap dance”) και αλλιώς καταλήγει (“I’m afraid you’re gonna have to start getting scared… immediately!”). Οι τέσσερις πρώτες τη γλίτωσαν – και εκδικήθηκαν. Οι άλλες τέσσερις δεν την γλίτωσαν. Έτσι και με τους Timberwolves. Οκτώ καλά -έως εξαιρετικά- prospects που δεν έχουν περάσει ακόμα τα 25 πλην ενός (KAT, Wiggins, Rubio, LaVine, Muhammad, Dieng, Payne και Bjelica -που είναι 27-), τα οποία θα μπορούσαν να είναι επιβάτες ενός “death proof” οχήματος για τα επόμενα δέκα χρόνια. Όμως, δύσκολα θα γλιτώσουν όλοι. Οπότε, το ερώτημα παραμένει: ποιοι θα γλιτώσουν; Και κυρίως: ποιος κλείδωσε όλα αυτά τα αξιολάτρευτα ταλέντα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, οδηγώντας το στον όλεθρο; Ο Sam Mitchell; O Milt Newton; Μήπως ο μακαρίτης Flip Saunders;

Η καταγωγή των Σικελών 2)κοινώς, είμαστε που είμαστε “τελειωμένοι” για φέτος, ας φύγουμε με πάταγο

Προτού σπεύσετε να μας διορθώσετε, ναι, το ξέρουμε πως στο True Romance, o Tarantino ήταν μόνο σεναριογράφος. Πάμε παρακάτω…

25. New York Knicks as Samuel L. Jackson aka Jules Winnfield (Pulp Fiction):

Ξεχάστε πόσο cool είναι o Jules στο Pulp Fiction. Ξεχάστε ότι μιλάει στον “pumpkin” Tim Roth. Και βγάλτε από το μυαλό σας πόσο “uncoolness” έχουν κολλήσει οι Knicks τα τελευταία χρόνια. Πάμε στην αφαίρεση. Όλη η αλήθεια κρύβεται μέσα στον μακροσκελές μονόλογο στο diner. Εκεί που ο Jules έχει μια στιγμή αυτογνωσίας και μιλάει με ειλικρίνεια σε κάποιον που τον έχει χεσμένο. Σωστά καταλάβατε – εδώ μιλάει το σύγχρονο franchise των Knicks απέναντι στο φανατικό κοινό της Νέας Υόρκης. Δεν είναι το κοινό “evil”3)μίζεροι γκρινιάρηδες ίσως, ούτε οι Knicks “righteous men” και σίγουρα παραείναι άμυαλοι για να είναι “shepherd”. Όχι. Οι Knicks είναι ξεκάθαρα “the tyranny of evil men” (βλ. Thomas, Marbury, Walsh, Mills, Bargnani, Fisher) και οι οπαδοί τους είναι στην ουσία αδύναμοι. Προσπαθούν όμως και το απέδειξαν αυτό το καλοκαίρι, με τη χρηστή διαχείριση της δυναμικής τους στο παζάρι και στο draft. Θα καταφέρει άμεσα να φύγει το franchise από την “valley of darkness” και θα βρεθεί άραγε στο “path of the righteous man”, μετά από πολλά χρόνια; Δύσκολο – τόσο, όσο και για τον Jules.

24. Orlando Magic as Brad Pitt aka Lieutenant Aldo “The Apache” Raine, Eli Roth aka Sergeant Donny “The Bear Jew” Donowitz & Til Schweiger aka Sergeant Hugo Stiglitz (Inglourious Basterds):

Οι επικεφαλής της ομάδας των Basterds. Δεν είναι καλοί στην σύγκρουση με τακτικούς όρους (5 εναντίον 5 δηλαδή) και έτσι, στήνουν ενέδρες. Ενθουσιώδεις με αυτό που κάνουν, ικανοί ενδεχομένως και για πολύ μεγαλύτερα πράγματα – αν δεν ήταν τόσο πιτσιρικάδες χωρίς δουλεμένο σουτ ή Εβραίοι, διψασμένοι για τυφλή εκδίκηση. Τους συναντάει κανείς υπερβολικά συχνά4)εξαιτίας του αδυσώπητου rotation του Skiles, που καταστρέφει ό,τι fantasy value έχει οποιοσδήποτε παίζει υπό τις οδηγίες του με διαφορετικές συνθέσεις: άλλοτε μαζί, άλλοτε ο Stiglitz στη “La Lousiane” και ο “Apache” με τον “The Bear Jew” να παίζουν τους Ιταλούς και άλλοτε και οι δύο τελευταίοι χωρισμένοι. Αφού δεν μπορούν με τίποτα να επιτεθούν από απόσταση, επιλέγουν τη βάναυση “mêlée” επίθεση (scalping, batting, swastika carving), με τους Oladipo, Gordon, Nicholson και μέχρι πρότινος, Harris. Τέλος, ήταν που ήταν ελαφρώς χαζοί, ήρθε και ο διαγωνισμός καρφωμάτων για να πυροδοτήσει ανταλλαγές και την έλευση ακόμα μεγαλύτερης “guerilla” φάσης (Jennings). Τι τα θες…Μπορούν να κλείσουν το σπίτι των Spurs ή των Thunder, αλλά είναι μόνιμα σε τροχιά λοταρίας.

23. Sacramento Kings as Michael Fassbender aka Lieutenant Archie Hicox, Diane Kruger aka Bridget von Hammersmark & August Diehl aka Major Dieter Hellstrom (Inglourious Basterds):

Φαινομενικά, πάνω από το τραπέζι η ιδανική παρέα: ένας πολύπειρος coach, ένας franchise center και ένας franchise point guard. Ή αλλιώς: μια διάσημη Γερμανίδα ηθοποιός, εν μέσω ενός Γερμανού ταγματάρχη και ενός “Γερμανού λοχαγού”, πίνουν scotch και παίζουν γρίφους με χαρτιά. Στην πραγματικότητα, τρεις άνθρωποι με διαφορετική ατζέντα ο καθένας: ο George “Hicox” Karl προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει τον Demarcus “Hellstrom” Cousins να τον εμπιστευτεί -αν όμως δεν θέλει, θα τον σκοτώσει κάτω από το τραπέζι κιόλας. Ο “Boogie” κουβαλάει όλο το ταλέντο του κόσμου και έχει τέτοια εμμονή με τον Karl, που, προκειμένου να τον “φάει” (κάτω ή πάνω από το τραπέζι), δεν έχει πρόβλημα να τους πάρει όλους ο διάολος, με πρώτον τον ίδιο. Και στη μέση, ο Rondo, που θα έπρεπε να έχει “γερμανική αλληλεγγύη” με τον Cousins και δεν έχει πρόβλημα να τον χρησιμοποιήσει, εργαλειακά πάντα. Όμως, έχει συμφωνία με τον προπονητή – αρκεί να είναι ο ίδιος “στρατηγός” της ομάδας.

22.  Milwaukee Bucks as Harvey Keitel aka Mr. White (Reservoir Dogs):

Ζει μέσα στις αντιφάσεις του. Όλοι περιμένουν να είναι κυρίαρχος, όλοι τον σέβονται, αλλά αυτός δεν μπορεί. Πάνω στην -ακραία, αλλά καλών προθέσεων- εμμονή του Mr. White σε μια λάθος εκτίμηση, πεθαίνουν ο ένας πίσω από τον άλλον (Mr. Blonde, Joe, Eddie) μέχρι να καταλάβει πως τελικά, έφταιγε αυτός που προστάτευε. Στη δική μας περίπτωση, στην αναζήτηση για το ποιος είναι το “bad apple” της υπόθεσης, αφού έπαιξαν όλοι οι υποψήφιοι, τελικά η μπίλια κάθισε στον Greg Monroe. Τον πιο απρόσμενο από όλους. Αυτόν που είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι ως ο-δεύτερος-καλύτερος-free-agent-μετά-τον-Lamarcus-Aldridge. Όπως αντίστοιχα, ο ετοιμοθάνατος Mr. Orange, αυτός που δεν υποπτευόταν κανείς, ήταν το “καρφί”.

21. New Orleans Pelicans as Michael Keaton aka Ray Nicolette (Jackie Brown):

Από την ημέρα που οι Pelicans draftαραν τον πολύτιμο λίθο που λέγεται Anthony Davis και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για παίκτη που βγαίνει μια φορά στα 30 χρόνια, φώναζαν παντού διαμέσου του GM τους, Dell Demps, ότι είναι σε win-now mode. Σίγουρα ήταν μια τακτική που δεν αποδεικνύει τεράστια πνευματική υπόσταση και αν μη τι άλλο διαλύει την διαπραγματευτική θέση της ομάδας, ρίχνοντας με τη μία όλα τα χαρτιά στο τραπέζι. Κάπως έτσι και ο Ray Nicolette κρατά σκληρή γραμμή απέναντι στην αινιγματική μα παμπόνηρη Jackie, προσφέροντάς της ένα πλάνο με τρύπες και οδούς διαφυγής, ένα πλάνο που αυτός παίζει τα ρέστα του. Οι Sixers εκμεταλλεύτηκαν τους Pelicans όπως η Mrs. Brown τον Ray, ξεσκεπάζοντας τις αυταπάτες και την εγωπάθειά τους. Στο τέλος της ταινίας όμως, ο Ray είναι ο μπάτσος που βρίσκεται στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή για να δοξαστεί στις πλάτες άλλων, αφού ο Max και η Jackie έχουν παγιδεύσει τον Ordell με αριστοτεχνικό τρόπο. Ο Ray θα πάρει τη δημοσιότητα και τα παράσημα, και οι Pelicans έχουν κλειδωμένο για άλλη μια πενταετία τον επόμενο transcendent superstar του NBA. Στο χέρι τους είναι στο τέλος να κερδίσουν. Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη.

20. Denver Nuggets as John Travolta aka Vincent Vega (Pulp Fiction):

Με ένα roster που ευωδιάζει το ευρωπαϊκό άρωμα και την μπασκετική κουλτούρα της γηραιάς ηπείρου, όπως ο Vincent Vega εκμεταλλεύεται την παραμονή του στα Άμστερνταμ και τα Παρίσια για να εντυπωσιάσει τον συνάδελφό του στο έγκλημα Jules, οι Denver Nuggets έχουν συλλέξει από το πουθενά ζηλευτά ναρκωτικά από άγνωστες αγορές. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι αυτή η ομάδα βρίσκεται στο Colorado, όπου μπορεί να προμηθευτεί κανείς την κάνναβή του κανονικά και με τον νόμο, με άνεση που προκαλεί φθόνο στον υπόλοιπο κόσμο. Κι όμως, ενώ μπορείς να βγάλεις το βλήμα από το κτήμα, δεν μπορείς να βγάλεις το κτήμα από το βλήμα, κι έτσι οι Nuggets ακόμα δεν μπορούν να αποτινάξουν το επί χρόνια γνώριμο στυλ παιχνιδιού τους, όπως ο Travolta διατηρεί ανέπαφη την αμερικανική του βλαχιά παρά τα ταξίδια του. Ώρες ώρες μοιάζουν εκλεπτυσμένοι, όπως όταν χορεύει με τη Mia Wallace στο παλάτι των νοσταλγών του Elvis, αλλά συχνά είναι απλά μια ομάδα που οδηγείται από τον εγκέφαλο ενός τρελού πιτσιρικά playmaker και επιτίθεται δίχως σύνεση και χωρίς να φυλάει τα νώτα της. Ο Vincent Vega είχε μόνο μια ζωή να ζήσει, ώσπου να την τελειώσει ο Butch με το ίδιο του το όπλο, οι Nuggets αντίθετα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χτυπήματα για να κεφαλαιοποιήσουν το ετερόκλητο και εξωτικό ταλέντο του roster τους.

Stuck In the Middle With You 5)κοινώς, πιο πάνω δεν μπορούμε να πάμε και πιο κάτω δεν μπορούνε να μας πάνε

 19. Memphis Grizzlies as Eric Stoltz aka Lance (Pulp Fiction):

Ο άνθρωπος είχε βρει το modus operandi του. Ντίλαρε τα ναρκωτικά του σε ευυπόληπτους πολίτες, είχε στήσει ένα τσαρδί για να αράζει να μαστουρώνει και να βλέπει παιδικά τρώγοντας κορνφλέιξ παρέα με μια γκόμενα με 17 τρύπες στο πρόσωπο. Ήταν αυτοκράτορας στο βασίλειο που είχε φτιάξει για τον εαυτό του. Όταν, όμως, διαπραγματεύεσαι με τον υπόκοσμο, κάποια στιγμή οι εξελίξεις θα σε προλάβουν, θα σκάσει ένας από αυτούς που πουλούσες ζαχαρίτσα για τη μύτη με μια γυναίκα με αφρούς στο στόμα και η φούσκα θα σπάσει. Η Trudy θα αποδειχτεί άχρηστη ακόμα και για να βρει ένα μαύρο βιβλίο (o Jeff Green ποτέ δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό), η μαγκιά που πουλούσες θα σε προδώσει την κρίσιμη στιγμή, όπως το grit ‘n’ grind, και η ανεξήγητη αδιαφορία για το τρίποντο ξαφνικά γκρεμίζουν το οικοδόμημα των Grizzlies, και θα στέκεις ανήμπορος με μια ένεση αδρεναλίνης στο χέρι. Τελικά θα συνειδητοποιήσεις αυτό που κατάντησες. Άρχοντας του χώρου σου, αλλά ταυτόχρονα τίποτα παραπάνω από μια καβάτζα για τις εποχιακές ή έκτακτες ανάγκες των πελατών, μόνος στην πρώτη δυσκολία. Η τετράτροχη είσοδος του Vincent με την Mia στα χέρια είναι ο τραυματισμός του Marc, αναπάντεχος μα και αναμενόμενος με βάση το φορτίο που αναλάμβανε το βαρύ σκαρί του, και οι Grizzlies πλέον ένα μαγαζάκι για όποιον έχει ανάγκη, με το ρόστερ τους να απογυμνώνεται με τον Lee να ταξιδεύει στην Charlotte, τον Green στο L.A. και πιθανότατα τον Mike Conley το καλοκαίρι να φεύγει δίχως ένα ευχαριστώ σαν τον Vincent, αφού έχει κάνει τη δουλειά του.

18. Charlotte Hornets as Daniel Brühl aka Private First Class Fredrick Zoller (Inglourious Basterds):

Η Charlotte με τους τραυματισμούς των Michael Kidd-Gilchrist και Al Jefferson έμοιαζε καταδικασμένη, όπως ακριβώς ήταν και ο Fredrick Zoller όταν βρισκόταν μόνος του δίχως συμμάχους απομονωμένος στο καμπαναριό. Αλλά σαν τον νεαρό λοχία, οι Hornets κάπως αναπάντεχα αποδείχθηκαν ικανότατοι στο σημάδι εξ αποστάσεως και δίχως να το περιμένει κανείς (6,1/19,1 προσπάθειες για τρεις πόντους με το χειρότερο ποσοστό στο ΝΒΑ πέρυσι) άρχισαν να θερίζουν τους αντιπάλους από μακριά (10,4/29,3 τρίποντα μέσο όρο φέτος). Ο Fredrick Zoller δεν νοιώθει και πολύ βολικά που βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, σαν να πρόκειται μια χαμηλών τόνων ομάδα την οποία διοικεί ο εμπορικότερος όλων των εποχών, αλλά θα βρεθεί κι αυτός με τη σειρά του στο προσκήνιο μέσα στη φωτιά, έτοιμος να πάρει μαζί του στον άλλο κόσμο την Shosanna ή όποιο 3-seed της Ανατολής τους πετύχει στον πρώτο γύρο των playoffs.

17. Washington Wizards as Samuel Jackson aka Ordell Robbie (Jackie Brown):

O Ordell τα έχει σχεδόν όλα για να πάρει τα λεφτά που με κόπο και ιδρώτα (άλλων) μάζεψε στο Μεξικό και να αποσυρθεί ζώντας ζωή χαρισάμενη. Έχει την παμπόνηρη Pam Grier να του τα μεταφέρει, όπως ο John Wall σερβίρει καλάθια στους περισσότερο ή λιγότερο ταλαντούχους συμπαίκτες του. Έχει τα κορίτσια του σκορπισμένα στην πόλη για να περνάει όμορφα και στήνει τις μπίζνες του από διαφορετικά ορμητήρια (o Gortat είναι η γριά κότα που έχει το ζουμί και ταλαιπωρεί τον Louis, η Melanie είναι τώρα πια ο Markieff και η χαζούλα έφηβος, – sorry – o Otto Porter) έχει και τα όπλα (Bradley Beal, Ramon Sessions, Jared Dudley). Αυτό που λείπει από τον Ordell είναι 10 μονάδες παραπάνω IQ, κι αυτή η πνευματική του αδυναμία – σε σχέση με τον ανταγωνισμό – είναι που τον κάνει να παραλύει μπροστά στις προκλήσεις όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν σύμφωνα με το πλάνο του. Η αδυναμία που τελικά αποδεικνύεται μοιραία. Ο Samuel Jackson δεν θα μπορούσε να κάνει μεταμόσχευση εγκεφάλου, οι Washington Wizards όμως εύκολα μπορούν να αντικαταστήσουν τον ιθύνοντα νου της ομάδας Randy Wittman, με κάποιον που μπορεί να εκμεταλλευτεί τα assets της ομάδας αντί να τα οδηγεί στον γκρεμό στήνοντας σχέδια που δεν μπορούν να υλοποιηθούν.

16. Houston Rockets as Peter Greene aka Zed (Pulp Fiction):

Θα μπορούσαν να είναι ο Mr. Blonde από το Reservoir Dogs, ως τίμιοι σαδιστές, αλλά έτσι δεν θα έπαιρναν ακριβώς αυτό που αξίζουν. Έτσι, καταρχάς θα ζητήσουμε προκαταβολικά συγγνώμη για το σεξισμό, αλλά αναφορά σε χαρακτήρες Tarantino δεν γίνεται χωρίς αναφορά στον Zed, και αναφορά στον Zed δεν γίνεται χωρίς αναφορά σε αρρωστημένες σεξιστικές πράξεις. Το καλοκαίρι του 2013, λοιπόν, οι Rockets, χωρίς κανείς να καταλάβει από που του ήρθε, είχαν δέσει τους πάντες στο υπόγειο και ετοιμάζονταν να τους6)όντως κρίμα, αλλά μας διαβάζουν και παιδιά, δεν κάνει… Beverley, Harden, Parsons, Jones, Howard και στον πάγκο Lin, Brooks, Asik, Brewer έρχονταν για να πάρουν το πρωτάθλημα. Δυόμιση χρόνια μετά, ο Butch ήδη λύθηκε, ξέκανε τον Gimp, πήρε την katana και έσφαξε τον ματάκια – τσιλιαδόρο Maynard, ο Marsellus έχει ήδη πυροβολήσει τον Zed στα γεννητικά όργανα και ο τελευταίος7)στην περίπτωση μας το Houston ετοιμάζεται να γίνει “Mr. Soon-To-Be-Living-The-Rest-of-His-Short-Ass-Life-In-Agonizing-Pain”. Όπου “life” η παρουσία στα playoffs και όπου “agonizing pain” το αντάμωμα με τους “Dubs” στον πρώτο γύρο.

15. Utah Jazz as Steve Buscemi aka Mr. Pink & Tim Roth aka Mr. Orange (Reservoir Dogs):

Ο ένας φαίνεται ο πιο “λίγος”, ο πιο φοβισμένος και ο πιο σπαστικός από όλη την ομάδα -κι όμως, στο τέλος φεύγει ζωντανός με τα διαμάντια8)δεν είναι spoiler, αν εδώ και 25 χρόνια δεν έχετε δει το Reservoir Dogs. Ο άλλος “αποκλείεται να είναι καρφί”, “είναι καλό παιδί Joe” και όταν μαθαίνουμε ότι όντως είναι το καρφί, λέμε “αποκλείεται να τη βγάλει καθαρή, όντας ετοιμοθάνατος κιόλας” -κι όμως, στο τέλος, πεθαίνει (;) μόνο όταν έχει εξολοθρευτεί όλη η συμμορία. Με λίγα λόγια, οι τελευταίοι που θα περίμενε κανείς να εκπληρώσουν την αποστολή τους σε αυτή την υπόθεση και οι δύο που δεν πεθαίνουν επιβεβαιωμένα μέσα στο μακελειό. Με ακόμα πιο λίγα λόγια: Utah Jazz. Δεν έχουμε Alec Burks; Κανένα πρόβλημα, ήρθε η ώρα του Rodney Hood. Δεν έχουμε Favors-Gobert και ψιλοβαριέται ο Trevor Booker; Κανένα πρόβλημα, κανείς δεν ξέρει τους Withey και Lyles – θα τους αιφνιδιάσουμε κιόλας. Πήραμε τον πολύτιμο Shelvin Mack και μας τελείωσε κι αυτός; Κανένα πρόβλημα, θα κατεβάσουμε Raul Neto. Αν μπουν στα playoffs, θα βγάλουν την ψυχή σε όποιον σταυρωθεί μαζί τους, έχοντας πρώτα μοχθήσει για να βγάλει καλό ρεκόρ στη “ζούγκλα” της Δύσης. Έχουν επιβεβαιωμένα τον απέθαντο.

14. Dallas Mavericks as Michael Madsen aka Budd “Sidewinder” (Kill Bill):

Ξεβγαλμένο βλαχαδέρο με καουμπόικο καπέλο που όλοι τον θεωρούν τελειωμένο, αλλά και πάλι είναι αυτός που τελείως αναπάντεχα έβαλε τη Νύφη τρία μέτρα κάτω από το χώμα. Ένα κράμα ταλέντων και δεξιοτήτων, που είτε λέγονται Dirk, είτε ακόμα και στην ακμή τους, θεωρούνταν μέτριοι9)Barea, Harris, Pachulia, Felton, McGee, Villanueva, είτε βαδίζουν προς τη δύση της καριέρας τους, “like Caine in “Kung Fu”: walk from place to place, meet people, get into adventures”10)Williams, Matthews, Parsons, Lee. Κι αν αυτό θεωρείται απίθανο, πόσο πιο απίθανο είναι το Dallas να ετοιμαστεί για κηδείες στα playoffs με τον Deron Williams να ξαναγίνεται άνθρωπος, τον Zaza “franchise center”, τον Raymond Felton παίκτη -κλειδί από τον πάγκο και όλοι μαζί να σηκώνουν δοξασμένα στους ώμους τους τον Nowitzki πάνω στο θρόνο του σαν σε εβραϊκό γάμο;

13. Portland Trail Blazers as Lucy Liu aka O-Ren Ishii “Cottonmouth” (Kill Bill):

Χάνοντας τέσσερις παίκτες από την βασική τους πεντάδα οι Blazers ήταν ξεγραμμένοι φέτος, σαν ένα ορφανό κοριτσάκι μέσα σε ένα σπίτι που έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Αλλά τελικά όπως αποδείχθηκε το απαράμιλλο πείσμα του Dame Lillard για εκδίκηση (είτε γιατί κανείς δεν υπολόγιζε το Portland, είτε για το σκανδαλώδες γεγονός πως δεν συμπεριλήφθηκε στο All Star game) θυμίζει το μονοπάτι της O-Ren Ishii που είναι σπαρμένο με τα κεφάλια αυτών που έχουν υποτιμήσει τους Blazers. Με τον C.J. McCollum στο πλάι του Dame, μικροκαμωμένος και φαινομενικά άκακος σαν την Gogo Yubari, το Portland έχει γίνει ο λόγος για τον οποίο οι υπόλοιποι Yakuza στη Άπω Δύση αισθάνονται μια ανασφάλεια σχετικά με το προσδόκιμο ζωής τους που ολοένα και μειώνεται δια χειρός Cottonmouth11)ιδανικό προσωνύμιο για τον εξαιρετικό mc Dame D.O.L.L.A..

Μονομαχία στο La Louisiane 12)κοινώς, όποιος αντέξει

12. Detroit Pistons as Harvey Keitel aka Winston Wolfe (Pulp Fiction):

Τί κάνει ο Winston Wolfe; Λύνει προβλήματα. Και το κάνει γρήγορα και καθαρά, καθησυχάζοντας τους εμπλεκόμενους με τη μέθοδό του, αλλά και απαιτώντας πλήρη συμμόρφωση σε όσα λέει. Το ίδιο κάνει και ο Stan Van Gundy, χωρίς όμως το απαράμιλλο στυλ του Mr. Wolfe, και με ένα σαφώς πιο αναρχικό μουστάκι. Κατέφθασε στο Detroit για να αναλάβει μια ομάδα σε ελεύθερη πτώση, πείθοντας από την πρώτη στιγμή με την παρουσία του την fanbase να ηρεμήσει, όπως ο Keitel καθησυχάζει τον Quentin Tarantino. Κάνει ταχύτατα τα κουμάντα του, ξεφορτώνοντας το κουφάρι του Josh Smith και βάζοντας παίκτες να τρέχουν γύρω από τα Jackson-Drummond pick and rolls άβουλα και πειθήνια, όπως ο Jules και ο Vincent τρέχουν για να γλιτώσουν υπό τις οδηγίες του Mr. Lotsa Cream Lotsa Sugar. Κι αν χρειαστούν θυσίες για να βγει το κάρο από τον βούρκο, χαλάλι τα σεντόνια των θείων και ο Greg Monroe μπροστά στο όραμα για μια νέα μεγάλη ομάδα των Pistons.

11. Chicago Bulls as Ving Rhames aka Marsellus Wallace (Pulp Fiction):

Ο Marsellus Wallace είναι σκληρός και δεν χαμογελάει ποτέ σαν τον D-Rose. Σπέρνει τον τρόμο γιατί φαντάζει ως ο πιο ζόρικος τύπος, όπως όλοι πιστεύουν για τους Chicago Bulls στην αρχή κάθε χρονιάς. Βοηθάει το ένδοξο παρελθόν και οι μύθοι οι οποίοι διαδίδονται για το πρόσωπό του στο να δημιουργηθεί γύρω του μια αύρα, που τους καθιστά άτρωτους στα μάτια των υπολοίπων. Αλλά οι περιστάσεις το έφεραν και η θνητότητα του Marsellus Wallace αποδεικνύεται με τον πιο επώδυνο τρόπο, όταν βρίσκεται έρμαιο των τραυματισμών του να αιμορραγεί σε μια εξαιρετικά δυσάρεστη θέση στο “υπόγειο” του Zed, που θυμίζει τις χαμηλές θέσεις της Ανατολικής περιφέρειας που θα καταστήσουν τους Bulls έρμαιο των Cavaliers στον πρώτο γύρο των playoffs. Και μπορεί ο Love να παίζει σαν τον Gimp, αλλά σε αντίθεση με τον Zed, θα χρειαστεί ισχυρότερη δύναμη πυρός από μια katana εναντίον του LeBron για να τον σταματήσει από το να ασελγεί πάνω στους “Ταύρους”.

10. Miami Heat as David Carradine aka Bill “The Snake Charmer” (Kill Bill):

Riley - Carradine

Τρομερά πετυχημένοι -ο καθένας στον τομέα του. Λογικά δεν έχουν ανάγκη να αποδείξουν τίποτα. Τα δάχτυλα τους είναι γεμάτα δαχτυλίδια, τόσο που βαραίνουν τα δάχτυλα που χαϊδεύουν το από μαόνι μπράτσο της κουνιστής πολυθρόνας στη βεράντα της hacienda στο South Beach…. Μόνο που να… Κάτι τους τρώει ακόμα. Το αστέρι της ομάδας του (LeΒron/”Bride”) τους άφησε και θέλει να το εκδικηθεί. Και μπορεί τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας τους να είναι για διαφορετικούς λόγους over-achievers (Bosh, Wade, Deng, Whiteside), αλλά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το δυσαναπλήρωτο κενό που έχει μείνει πίσω από το αλλοτινό τους “έτερο ήμισυ” που θα έρθει στο δεύτερο γύρο των playoffs για να τους σκοτώσει.

9. Indiana Pacers as Mélanie Laurent aka Shosanna Dreyfus (Inglourious Basterds):

Ας μιλήσουμε για comeback. Όχι από τα πολύ σπουδαία της σεζόν, αλλά σημαντικά, οπότε θα επιλέξουμε μια άλλη “ξανθιά” του Tarantino από αυτή που φαντάζεστε. Ο Paul George, λοιπόν, περίμενε πως και πως αυτή τη σεζόν. Και μέσα στο ’15, ήταν συγκλονιστικός, ενίοτε και ο MVP σε μια “Curry-free” λίγκα. Στο ’16, πάλι, όχι τόσο καλός -λογικό, μετά από τέτοιον τραυματισμό. Σταθερά σε τροχιά playoffs, με τον Paul George να κοιμάται και να ξυπνάει με την ιδέα να ξανασυναντήσει τον “King” στην postseason, με μια ομάδα που μπορεί να μην γεμίζει το μάτι, αλλά έχει έτοιμα πολλά πυροτεχνήματα για την άνοιξη. Στο τέλος θα πεθάνουν, δεν τίθεται κάποιο θέμα, αλλά μια συνάντηση μαζί τους εν όψει playoffs δεν θα είναι μια κυριλέ ατσαλάκωτη πρεμιέρα για το φαβορί, αλλά ένα όργιο από φωτιά, σφαίρες και αίμα.

8. Atlanta Hawks as Sonny Chiba aka Hattori Hanzo (Kill Bill):

Με τον ίδιο τρόπο που ο μάστορας Hattori Hanzo ακονίζει την αιχμή των σπαθιών του, με την περηφάνια του δημιουργού και τη σύνεση ενός πατέρα, έτσι κι ο Mike Budenholzer λειαίνει της τραχιές επιφάνειες των παικτών του, πλάθοντας role players μοναδικούς στον κόσμο, μαθημένος στην τέχνη από τον γέρο master Gregg Popovich. Η συλλογή του αριθμεί παίκτες έτοιμους για κάθε ρόλο, όπως ο Hattori δημιουργεί σπαθιά προορισμένα για συγκεκριμένα επιδέξια χέρια. Ενώ όμως ο Ιάπωνας δημιουργός προορίζει το έργο της δουλειάς του για άλλους, ο coach Budenholzer πολύ θα ήθελε να χαίρεται τα δημιουργήματά του. Το καμάρι της αφοσίωσής του, ο DeMarre Carroll έφυγε από τα χέρια του, και μαζί ένα πολύτιμο γρανάζι της μηχανής που πέρσι έφτασε στις 60 νίκες. Παράλληλα, η εμμονή του στις λεπτοδουλεμένες λεπίδες, μοιάζει να τον κάνει να ξεχνά πως σε μερικές περιπτώσεις η καλύτερη λύση είναι ένα ευθύ και σταράτο shotgun.

7. Boston Celtics as Pam Grier aka Jackie Brown (Jackie Brown):

Ο τρόπος που οι Celtics αναγεννήθηκαν, χωρίς ποτέ να καταφύγουν σε ντροπιαστικό tanking, δίχως να ρίξουν τα μούτρα τους, αλλά με μαεστρική εκμετάλλευση/μετατροπή της δύσκολης κατάστασής τους σε πλεονέκτημα, μπορεί να παραλληλιστεί μόνο με την Jackie Brown. Δουλεύοντας για την πιο ανυπόληπτη αεροπορική στα σύνορα Αμερικής και Μεξικού, δίχως περιθώρια εξέλιξης με μόνο όπλο την ευστροφία της (Brad Stevens), η Jackie ανακαλύπτει ότι τα λεφτά που φέρνει στην Αμερική στην τσάντα της δεν είναι αόρατα (Jeff Green), αλλά στόχος της αστυνομίας, και παράλληλα ανακαλύπτει ότι δεν είναι όσο προστατευμένη θα ήθελε, καθώς, εν αγνοία της, κουβαλάει τη μοιραία λεπτομέρεια που μπορεί να την χώσει μέσα για τα καλά, ένα σακουλάκι άσπρη σκόνη, όπως ο Rajon Rondo αποδεικνυόταν η γάγγραινα που κρατούσε τους Celtics μακριά από τις επιτυχίες. Και στις δύο περιπτώσεις, η λύση ερχόταν από την πανουργία και από την απόφαση να “σκοτώσεις” τους δικούς σου. Οι Celtics δίνουν τον Rondo, όπως η Jackie δίνει τον Ordell, παίζουν στο δικό τους ταμπλό όσο αντίπαλοί τους αλληλοσφάζονται, και κάνουν deals ακόμα και με τον διάβολο για να βγουν στο τέλος από πάνω. Χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς να το περιμένει κανείς, οι Celtics βγαίνουν στον αφρό με φιλοδοξίες για μια νέα δυναστεία, όπως η Jackie απογειώνεται για μια νέα ζωή μακριά από τον βούρκο του υποκόσμου του Los Angeles. Τέλος, μια και μιλήσαμε για Jackie Brown, ας προσφέρουμε φόρο τιμής στην μπασκετόφιλη Pam Grier:

Το “Mexican standoff” στο φινάλε του Reservoir Dogs13)κοινώς, ο τελευταίος να κλείσει τον τάφο

6. Los Angeles Clippers as Lawrence Tierney aka Joe Cabot & Chris Penn aka “Nice Guy” Eddie Cabot (Reservoir Dogs):

Σε μια κατάσταση που φεύγει περισσότερο εκτός ελέγχου παρά παραμένει υπό έλεγχο, το tandem “Doc Rivers & Υιός” ετοιμάζεται για άλλη μια δοξασμένη πορεία μέχρι τα ημιτελικά της Δύσης. Ωραίοι τύποι αν είναι στην ομάδα σου, λένε και αστεία -δηλαδή, ποιος δεν μπορεί να φανταστεί ή ποιος δεν θα ήθελε να είναι σε τραπέζι με τους Griffin, Paul, Crawford, Redick, Pierce, DeAndre, Green και να τους βλέπει να τσακώνονται για το “Like a virgin” ή για τα φιλοδωρήματα στις σερβιτόρες; Ο δε επικεφαλής “Doc”/Joe φαίνεται να είναι μάστορας στις προσωπικές σχέσεις και να τους συσπειρώνει όλους ως ηγεμονική φιγούρα. Ωστόσο, γενικά είναι αταίριαστοι μεταξύ τους, έως και εκνευριστικοί – ακόμα κι ο Austin, αφού διαρκώς μιλάει για τις συμβουλές του “daddy” του14)όπως μπορείτε να δείτε και σε ένα πραγματικό “daddy issue” του Grantland, που έσωσαν την καριέρα του15)σιγά την επιτυχία, δηλαδή, άντε να μιλάμε στην απολύτως καλύτερη των περιπτώσεων για έναν “Kevin Martin των φτωχών” με ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα. Βεβαίως, για το ναυάγιο μιας επιχείρησης, δεν μπορεί παρά να φταίει ο “daddy”, αφού αυτός επέλεξε την ομάδα από την αρχή ως το τέλος. Και προφανώς, δεν φταίει μόνο το “καρφί”. Α ναι, όταν λέμε καρφί, εννοούμε αυτόν:

5. Cleveland Cavaliers as Christoph Waltz aka SS Colonel Hans Landa (Inglourious Basterds) & aka Dr. King Schultz (Django Unchained):

Κακώς χαρίζουμε δύο από τους εγκεφαλικότερους χαρακτήρες που έχει επινοήσει ο Tarantino, ερμηνευμένοι από τον καλύτερο ηθοποιό που έχει στρατολογήσει ποτέ16)ο De Niro δεν πιάνεται, μια και που στο Jackie Brown βρήκε έναν από τους τελευταίους κάπως αξιοπρεπείς του ρόλους στους “ανεγκέφαλους” Cavs, αλλά σκεφτείτε το ως μια αφήγηση με δύο όψεις. Η μία όψη είναι πως οι fans τους θα ήθελαν οι Cavaliers να είναι ένα αξιοπρεπές franchise, το οποίο συγκινείται από τη ρομαντική αναζήτηση ενός αδικημένου και βασανισμένου τύπου και αποφασίζει να κάνει ό,τι μπορεί ανιδιοτελώς -ακόμα και με κόστος της ζωής του- για να τον βοηθήσει να πετύχει το στόχο του: αυτός μπορεί να λέγεται Broomhilda “Hildi” Von Shaft ή το τρίτο δαχτυλίδι που θα φέρει λύτρωση στον “King” και στο πεινασμένο Cleveland, που έχει δει 156 σεζόν να πηγαίνουν χαμένες για όλες τις ομάδες του από το 1964. Η επίθεση που θα θελήσουν να εξαπολύσουν στα playoffs οι Cavaliers θα είναι τόσο βάναυση, που δεν θα σταματήσουν σε κανέναν. Όμως, η άλλη όψη είναι πως οι Cavs διακατέχονται και από τις εμμονές του ηγέτη τους (μυθικό συμβόλαιο στον “αυλικό” Tristan Thompson, “τράμπα” Blatt – Lue). Ως επικεφαλής της εκστρατείας τους, ο LeBron θα έχει μπει σε ημιάγρια “jewhunter”17)θα αντιπαρέλθουμε τον κραυγαλέο συμβολισμό που φέρει η παρομοίωση των Cavaliers ως “jewhunters”, την στιγμή που ο Blatt είναι εβραϊκής καταγωγής κατάσταση. Δυστυχώς για αυτούς, όμως, η έλλειψη σταθεράς δεν σε πάει μακριά. Το πολύ-πολύ να σε πάει μέχρι τη συνάντηση με την “‘άλλη πλευρά”, όπου εκεί ισχύουν άλλοι κανόνες (του μπάσκετ) από αυτούς που (το) γνωρίζουν (καλύτερα).

Aldo Raine about to scar Hans Landa

Θα ήθελες να φύγεις ως Schultz, αλλά θα φύγεις ως Landa… με ένα “Blatt” χαραγμένο στο κούτελο σου

4. Toronto Raptors as Bruce Willis aka Butch Coolidge (Pulp Fiction):

Οι Toronto Raptors είχαν φθάσει ένα βήμα από το να πουλήσουν τον Lowry στους Knicks και να ξεκινήσουν το tanking, σύμφωνα με την επιθυμία του Masai Ujiri, όπως ακριβώς ο Butch έπρεπε να στήσει τον αγώνα και να αρπάξει τα λεφτά. Τελικά μια αίσθηση υπερηφάνειας (“We, The North”) ξύπνησε αυτόν τον χρόνια underachiever πυγμάχο από το λήθαργο της μετριότητας και αυτός έχει αποδειχθεί ένα πολύ σκληρό καρύδι, που όχι απλά επιβιώνει σε αλλά θα σπείρει κι ένα σωρό πτωμάτων από τους σκληρούς που θα κληθούν να αποτρέψουν αυτή την “once in a lifetime” στιγμή των Lowry, Derozan, Ross, Biyombo, Joseph και Carroll (όταν ο τελευταίος με το καλό επιστρέψει). Και στο κάτω-κάτω, ποιος δεν λατρεύει τον μύθο του “φτωχού και υποτιμημένου, πλην όμως τίμιου αγωνιστού” που ενσαρκώνουν τα underdogs από το Βορρά, οι οποίοι τολμούν να ονειρεύονται, όπως και ο Butch, ένα ταξιδάκι προς το Νότο (Oakland ή San Antonio), όταν ξεμπλέξουν από το χάος της ανατολικής περιφέρειας;

3. Oklahoma City Thunder as Robert Forster aka Max Cherry (Jackie Brown):

Ο πιο μελαγχολικός χαρακτήρας που έχει γράψει ποτέ ο QT με την εν δυνάμει πιο μελαγχολική ιστορία στο σύγχρονο ΝΒΑ (εκτός αν είσαι φαν των Sonics και δεν μπορείς να τους συγχωρήσεις ποτέ την αρπαγή από το Seattle, οπότε καλά να πάθουν). Ο Max Cherry χαράμισε τα χρόνια και τις δυνατότητες του ζώντας απλά αξιοπρεπώς, κουρασμένος από την αδυναμία να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του. Όπως και η Oklahoma επέτρεψε να περάσουν τέσσερα χρόνια από τους τελικούς του 2012, δίχως να γίνει ποτέ αυτό που όφειλε να είναι. Και την στιγμή που θα βρεθεί με τη δεύτερη ευκαιρία να ζήσει τη ζωή που χρωστούσε ο ίδιος στον εαυτό του, με την Jackie Brown και τα $ 500,000, αυτός θα διστάσει να πάρει την ευκαιρία και να κυνηγήσει τα όνειρά του. Και οι Thunder όταν βρέθηκαν στα πρόθυρα της διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αντί να κάνουν το βήμα παραπάνω ενισχύοντας την τριάδα των Durant, Westbrook και Ibaka με τους σωστούς ρολίστες, αυτοί επέλεξαν την μετριότητα των Waiters, Kanter και Singler αυτού του κόσμου για να παραμείνουν στάσιμοι σε μια μοίρα που δεν τους αξίζει.

2. San Antonio Spurs as Gordon Liu aka Pai Mei (Kill Bill):

Άσπρα μαλλιά, άκυρο χιούμορ, βλοσυρό βλέμμα και σπάνιες εκλάμψεις ανθρωπιάς σε ένα κατά τα άλλα μισανθρωπικό υφάκι ξερόλα. Ό,τι κι αν κάνεις, εισπράττεις ένα άρρητο ή ρητό “βεβαίως, ας ακούσουμε και τη μαλακία σου”. Κι όμως, από τα χέρια του έχει περάσει οτιδήποτε σημαίνον αυτή την στιγμή ως προς το πρωτάθλημα. Να θυμηθούμε για άλλη μια φορά το περίφημο coaching tree του “Pops”, που απαρτίζεται από πρώην παίκτες και συνεργάτες: Mike Budenholzer, Alvin Gentry, Dell Demps, Monty Williams, Mark Bryant, Sam Presti, Brett Brown, Don Newman, Quin Snyder, Earl Watson, Steve Kerr, Mario Elie. Παράλληλα, το roster των Spurs, με τις προσθήκες των Kevin Martin και Andre Miller, αθροίζει όσο η ηλικία του Pai Mei18)εντάξει περίπου, διότι ο Pai Mei γεννήθηκε κάπου πριν το 1003 και πέθανε κάπου πριν το 2003, ενώ οι Spurs στα playoffs θα αθροίζουν μόλις (!) 487 χρόνια και παρόλ’ αυτά, κινείται αέρινα στο χώρο. Την δε επαύριο, θα έχει μια βάση roster με Leonard, Aldridge, Anderson, Green, Mills, Simmons, Marjanovic, που και ούτε τόσο δα να μη βελτιωθεί, θα είναι και πάλι contender.

Και γι’ αυτό, εμείς στο The Ball Hog, με σήμα το γουρούνι, λατρεύουμε αυτού του είδους τους δασκάλους. Ακόμα κι ο αναπόφευκτος – αγωνιστικός ή βιολογικός – θάνατος θα είναι τέτοιος, που ποτέ δεν θα σε βάλει “απέναντι”. Να το πούμε αλλιώς: έχετε καταλήξει αν στους τελικούς της Δύσης, θα είστε με τους Warriors ή τους Spurs;

The Path of the Righteous Man 19)κοινώς, there can be only one

1. Golden State Warriors as Uma Thurman aka Beatrix “The Bride/Black Mamba” Kiddo (Kill Bill) ή as Jamie Foxx aka Django “Freeman” (Django Unchained):

Εκδίκηση. Μόνο. Κάθε βήμα και μια απάντηση, ένα “παίρνω το αίμα μου πίσω”. “Soft φλώρος” ο Curry; “Undersized” ο Green; “Πήλινος” ο Bogut; “Past their prime” οι Iguodala, Livingston, Barbosa; “Άπειρος” ο Kerr; “Τυχεροί” οι Warriors; Πάρτε να’χετε. “It’s mercy, compassion and forgiveness I lack, not rationality”. Διέλυσαν τους Cavs, διέλυσαν τους Spurs, πήραν επανειλημμένα την μπουκιά από το στόμα των Thunder, των Raptors και των Clippers. Έχουν χάσει μόνο από ομάδες που βρίσκονται από τον πάτο των playoffs και κάτω -από κανέναν “μεγάλο”. Και δεν θα σταματήσουν αν δεν γίνουν μύθος, που θα διηγούνται όσοι γλιτώσουν. Ακόμα κι αν δεν φέρουν πάλι πίσω την B.B./τη “Hildi”/το πρωτάθλημα, θα φροντίσουν όλοι να τους “νιώσουν”. Και αν ακόμα δεν ξέρετε πράγματα για το παρατσούκλι “Dubs” που τους συνοδεύει…”The D is silent”20)#not, αλλά whatever….

Bonus: Κάθε hater των Warriors as Daryl Hannah aka Elle “California Mountain Snake” Driver (Kill Bill) ή as Samuel L. Jackson aka Stephen (Django Unchained):

Οι σκληρότεροι αντίπαλοι των “Dubs”. Εκτενέστατος υπήρξε σε πρόσφατο αριστουργηματάκι του ο Νίκος Ραδικόπουλος, οπότε δεν θα επεκταθούμε. Κομπλεξικοί και μίζεροι, άλλοτε με σύνδρομο κατωτερότητας (Elle), άλλοτε με σύνδρομο παρελθοντολαγνείας (Stephen). Πολύ απλά, τόσο κακιασμένοι που δεν τιμάτε το άθλημα που λέτε ότι αγαπάτε, όταν αρνείστε τη φυσική εξέλιξη του. Δεν πειράζει. Το ότι σε εσάς θα δώσουν περισσότερο πόνο, απ’ ότι σε αυτούς που υποστηρίζετε (Bill/Calvin Candie/η ομάδα σας), έχει να κάνει με τη βλακεία που σας δέρνει. Και για να το βάλουμε απλά και να επιδοθούμε σε πολύ καθαρό trash talking απέναντι σε κάθε είδους εμμονικούς haters των Warriors: η Riley Curry είναι ο μπαμπάς σας.

References
1 κοινώς, από το κακό στο χειρότερο
2 κοινώς, είμαστε που είμαστε “τελειωμένοι” για φέτος, ας φύγουμε με πάταγο
3 μίζεροι γκρινιάρηδες ίσως
4 εξαιτίας του αδυσώπητου rotation του Skiles, που καταστρέφει ό,τι fantasy value έχει οποιοσδήποτε παίζει υπό τις οδηγίες του
5 κοινώς, πιο πάνω δεν μπορούμε να πάμε και πιο κάτω δεν μπορούνε να μας πάνε
6 όντως κρίμα, αλλά μας διαβάζουν και παιδιά, δεν κάνει
7 στην περίπτωση μας το Houston
8 δεν είναι spoiler, αν εδώ και 25 χρόνια δεν έχετε δει το Reservoir Dogs
9 Barea, Harris, Pachulia, Felton, McGee, Villanueva
10 Williams, Matthews, Parsons, Lee
11 ιδανικό προσωνύμιο για τον εξαιρετικό mc Dame D.O.L.L.A.
12 κοινώς, όποιος αντέξει
13 κοινώς, ο τελευταίος να κλείσει τον τάφο
14 όπως μπορείτε να δείτε και σε ένα πραγματικό “daddy issue” του Grantland
15 σιγά την επιτυχία, δηλαδή, άντε να μιλάμε στην απολύτως καλύτερη των περιπτώσεων για έναν “Kevin Martin των φτωχών” με ότι έχουμε δει μέχρι σήμερα
16 ο De Niro δεν πιάνεται, μια και που στο Jackie Brown βρήκε έναν από τους τελευταίους κάπως αξιοπρεπείς του ρόλους
17 θα αντιπαρέλθουμε τον κραυγαλέο συμβολισμό που φέρει η παρομοίωση των Cavaliers ως “jewhunters”, την στιγμή που ο Blatt είναι εβραϊκής καταγωγής
18 εντάξει περίπου, διότι ο Pai Mei γεννήθηκε κάπου πριν το 1003 και πέθανε κάπου πριν το 2003, ενώ οι Spurs στα playoffs θα αθροίζουν μόλις (!) 487 χρόνια
19 κοινώς, there can be only one
20 #not, αλλά whatever…

1 Comment so far. Feel free to join this conversation.

  1. Vasilis Moschos March 9, 2016 at 16:10 -

    Υποκλίνομαι.